PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teknik Yardım !Aktarma Organları

CanSaR
07-06-2016, 10:54
Merhaba arkadaşlar,

2013 Corsa Opc için ebay da, LSD sistemi, çift kavramalı debriyaj ve hafif volan ilanları var. Bunların yaklaşık maliyetleri 6000 tl ye geliyor. Sizlere sormak istediğim, hafif volan, çift kavramalı devriyaj ve lsd takmanın araca ne etkisi olacaktır.

Araç 1.2 peak 76mm düz boru, down pipe, warex, iridium buji, K&N hava filtresi ve yazılım mevcut.

Aracın motor gücünü lastiklere fazla aktarabilmesi için neler yapılabilir. Özellikle 1kg agırlıgında 4 adeti 4000 tl olan jant buldum.

Kısaca araca turbo büyütme vs girmeden, sadece aktarım organlarında ne gibi değişiklikler yapılabilir.

Saygılar.:heyoo:

kelalper
07-06-2016, 11:10
LSD sonrası arabanın bütün karaktesi değişir. Hafif volan roll için avantajlı ama pist için dezaavantaj eğer heel and toe yapamıyorsan. Devir çok çabuk düşer normal volana göre. Güçlendirilmiş debriyajda da güç aktarım kaybı daha azdır. En başlıca bence yapman gereken LSD sonra diğerleri. Arabandan 10 kat zevk almaya başlarsın.

CanSaR
07-06-2016, 11:19
Teşekkür ederim, yanlış olmaması açısından soruyorum, ürün bu
Mfactory Opel Astra Corsa M32 6SPD OPC Helical LSD Inc Free Worldwide Shipping | eBay (http://www.ebay.com/itm/MFactory-Opel-Astra-Corsa-M32-6spd-OPC-Helical-LSD-inc-FREE-Worldwide-Shipping-/252329217442?hash=item3abffe4da2:g:~40AAOSwQPlV-JQr&vxp=mtr)

bunu al diyorsun, fakat okudugum bilgilerde sadece virajlarda bir de kalkışlarda gücü dengeleme işine yarıyormuş, araca sizin bildiğiniz nasıl bir katkısı olacaktır. Bu arada kesinlikle volan o ilk sıraya aldım. En sevdiğim şeydir heel and toe

Birde benim araç 6 ileri, bunun dişli oranlarını kısaltma gibi bir lüksüm varmıdır. C2 vts de 13 60 maruti koymuştuk araba çok ataklaşmıştı

CanSaR
20-06-2016, 12:08
Sen TDK mısın kardeş? LSD diyorsun atıp duruyorsun, nedir ne değildir diyorum çıt yok. Bilmediğin soruya cvp olsun diye yazma bir daha