Orijinalini görmek için tıklayınız : amerikadan iphone/samsung getirtmek hakkında ?
tayreep_john
08-06-2016, 16:20
arkadaşlar ailem 1 ay sonra yurtdışına çıkıyor bende telefon getirtmeyi düşünüyorum i iphone 6 yada gsamsung galaxy s7 düşünüyorum . İzlememiz gereken adımlar nedir neler yapmak gerekiyor bildiğim kadarıyla al kullan yapamyız kayıt ettirmek gerekiyor bunlar hala yasal diyeb biliyorum ?? son zamanlarda giden yada yapan varmı şimdidden teşekkürler keyifli forumlar :)
Sim free yani her hatla çalışan telefon alınır.
Vergi dairesine 140 TL yatırılır. yatırma esnasında verien T.C. no ile pasaport sahibi aynı olmalı
Pasaport sahibi e-devlete girer ve telefonu pasaporta işler.
Daha yeni iPhone 6s im kayıt edildi.
hondafit
08-06-2016, 21:05
amerikadan gelen iphone'lara apple türkiye garanti vermiyor haberiniz olsun.
Kayıt ettireceğin pasaport daha önce telefon kaydında kullanılmamış olması gerekiyor. En az 2 sene.
Ayrıca kayıt ettireceğin pasaport 120 gün içerisinde giriş/çıkış yapmış olması gerekiyor.
Ödenecek ücret yukarıda yazılmış. Başka bir şey yok. Garanti olmayacaktır muhtemelen cihazda.
A1688 olursa garantisi oluyor turkiyede kullanicaz diye alman gerekiyor sanirim
6s 64 gb 3400 küsur olmuş daha dün aldık bu fiyatları
Samsung hakkinda bilgim yok ama Alicagin her iphone dan zarar ediceksin , yaz sonu Iphone 7 geliyor tum modellerin fiyati dusecek.
Gereken hersey yazılmış..E devlet üzerinden 5 dakikada hallediliyor hepsi.. Amerikadan geliyorsa sıkıntı yok ama arap ülkelerinden falan getiriyosanız facetime yok bilginiz olsun :) Gecen ay ıraktan getirttim facetime iptal kullanamıyorum :)
volume81
09-06-2016, 10:37
S7'den ziyade S7 edge + VR2 gözlük alırdım ben olsam :)
tayreep_john
09-06-2016, 12:02
Sim free yani her hatla çalışan telefon alınır.
Vergi dairesine 140 TL yatırılır. yatırma esnasında verien T.C. no ile pasaport sahibi aynı olmalı
Pasaport sahibi e-devlete girer ve telefonu pasaporta işler.
Daha yeni iPhone 6s im kayıt edildi.
eren abi alırken beyan etmek gerekiyor mu sim free diye ?? geri kalan tüm işlemler yasal ve sorunsuz benim için :)
tayreep_john
09-06-2016, 12:07
S7'den ziyade S7 edge + VR2 gözlük alırdım ben olsam :)
yurt dışı sitelerinde okuduğum kadarıyla s7 edge lerin köşelerinden düşme ve darbe kaynaklı pixel ölmeleri yaşanmış . ama edge olmayan modellerde daha hiç öyle bir sıkıntısını yazan olmamış buda zaten sevmediğim edgeyi biraz daha uzaklaştırdı benden :) Bugün türkyiede 2.700 tl olan s7 nin fiyatını dünki dolar kuru ile hesaplayınca 1.200 tl civarı çıkıyor amerikada . ama iphone larda max 250 tl gibi bir fiyat farkı var buda bekleme süresi kayıt ücreti gibi şeyler için değer mi tartışılır :soru:
burak_2885
09-06-2016, 12:07
Amerika'dan alacağınız iphone TR de apple garantili oluyor, daha geçen 2 ay önce bir tanıdığım aldı burda ürün sıfırıyla değişiti bi problemden dolayı. Ayıca zarar eder demişsiniz ama adam zaten ucuza alıyor 6s 64GB 2000 liraya falan geliyor burda okutsa 2700 minimume gider.
Bence direk apple al boşver samsungu :)
geçen hafta 750 euya s7 edge ile gözlük aldım.
aldıktan sonra farkettim üzerinde yazanı, eu içinde ki bir ülkenin sim Kartı ile 5 dk kullanılması durumuna eu dışında kullanılabilir hale gelir ibaresi vardı.
kısaca alırken trde kullanabileceğiniz birşey olmasına dikkat edin.
s7 edge mantıklı olanı (hatta burda vodafoneda olmayan gümüş rengi harika s7ve s7 edge için, turkcellde varmı bilmiuyorum tabi) ama gözlük cokta onemli birşey değil 2-3 kere kullanıcan yada kullanmayacaksın :)
tayreep_john
09-06-2016, 12:41
arkadaşlar olay yanındaki ekipman değil olay türkiyede kullanmak kayıt ettikten sonra bile kullanıma kapananlar olmuş türkiyede ...
gokcell13
09-06-2016, 12:48
Gecen hafta Iphone 6d Plus aldım. 900$ felan. Gelincepasaport bul. Telefonu pasaporta işletmeden kullanma suren 4 ay a cıktı. Vergi dairesine 137 tl yatırıp E devletten kayıt işlemini tamamla. Prosedur bu sekilde ilerliyor.
arkadaşlar olay yanındaki ekipman değil olay türkiyede kullanmak kayıt ettikten sonra bile kullanıma kapananlar olmuş türkiyede ...
Yasal ve doğru şekilde pasaporta işletirsen kapanma gibi bir ihtimali yok olamaz. Biraz kulaktan dolma yanlış bilgiler almışssınız sanırım. Bu arada harç için vergi dairesine kadar gitmenize gerek yok direk e devletten yatırılabiliyor toplam 5 dk ni alır.