Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep telefonuyla kontrol edilebilen araç altı led uygulaması (vosvos)

aqustic
08-06-2016, 22:17
Arkadaşlar bundan önce 3 yıl önce youtube da bir led neon çalışması görmüştüm.Bu uygulamanın hemen hemen aynısını biraz daha sınırları zorlayıp ileriye götürerek cep telefonuyla (LG G2) ile kontrol edilebilir hale getirdim.
Hem de biliyorsunuz ki araç altı aydınlatmalar hızlı ve öfkeli 1 filmi ile 15 sene önce modaydı.Biraz da nostalji yapayım dedim:)

Sistemde sony firmasının tv kumandalarında kullandıgı data paketinin yazılımını internetten buldum.Bu paketi kendı yaptıgım mikroişlemci kontrollü devredeki yazılımla birleştim ve ortaya aşagıdaki video gibi bi görüntü ortaya çıktı.30 adet eagles eyes beyaz led var.Ve ledleri kablo kanalına yetleştirdim.Montajını falan kendi yaptım çok zaman aldı.Ufak tefek atladıgım yazılımsal hatalar var.Onlarıda videoda farkettim ama daha sonra düzeltecegim.
Ledler videoda parlak çıkmış kesinlikle göz almıyor.Araba şu an akşamları müthiş dikkat çekiyor:)Umarım begenirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=spciuVXFmNQ&feature=youtu.be

Aykut106
08-06-2016, 22:24
kesin ip var mk.d fikir cok güzel.elinize saglık:)

MehmetOrkun
09-06-2016, 08:12
Proje harika olmuş ellerinize sağlık. Bir yazılımcı olarak elektronik devre yapmayı hep istemişimdir. Ama bi türlü nasip olmamıştır :D.

pwm en güzeliydi :).

MCN21
09-06-2016, 08:16
ledler için kızılötesi kumandası olan kontrol modüllerinden alıp g2 ye modları tanıtabilirdiniz. LG nin sinyal okuma özelliğide var :)

Seven7
17-06-2016, 23:08
Eiinize sağlık bence çok hoş olmuş.

Orcun_Simsek
18-06-2016, 01:06
Güzel uygulama. Ledlerin hep birlikte yanmayıp sırayla aktif ve deaktif olması olayı güzel olmuş. Bende 1 yıl kadar önce müziğe duyarlı led yapacaktım fakat sonradan apaçi derler diye vazgeçmiştim. Sizin aracınızda gayette güzel olmuş. oldum olası severim tosbağayı :) Nerde güzel toplanmış bir tane görsem durup seyrederim ve aklıma abimin zamanında 700 liraya sattığı sarı , değişensiz , diri vos gelir :)

TaGo
18-06-2016, 11:00
Gğzel olmuş eline sağlık