Orijinalini görmek için tıklayınız : Bodrum Gezi Rehberi
Kısmetse 18-23 Temmuz arası eşimle Bodrum Gümbet'te olacağım.
Çok bir bilgimiz yok ama her gidenin beğenmesinden dolayı bizde merak ettik bu sene oraya gidelim istedik. Şimdi 1 hafta orada olacağımız için nereleri görelim nerede yiyelim önden bi liste yapalım diyoruz. Otele tıkılı kalmamak için Oda+Kahvaltı şekilde rezervasyon yaptık. O yuzden öğle akşam yemeklerinde dışarıda olacağız.
1 Gün otelde kalır havuz deniz takılırız diye düşündük.
1 Gün kesinlikle yeni açılan phalarope aqua park gidicez.
Geriye kalan 4 gün için nereleri tavsiye edersiniz. Nerede ne yenir neresi gezilir?
Alkol kullanmıyoruz dolayısıyla halikarnas katamaran vs bizim için çok ilgi çekici değil.
Yemek yemelik biraz araştırdım sünger pizza, arka restorant, liman köfteci vs deniyor ama gidenlerden ilk ağızdan tavsiyeler daha güzel olacaktır.
Aranel Ciryatan
10-06-2016, 10:39
1993'den beri her yazımı Bodrum'da yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim. Alkol kullanmıyorsanız Gümbet yanlış bir tercih olmuş. Gümbet yabancı turistlerin bol olduğu gece 4'e kadar bam bam bam müzik sesi eşliğinde gece kulüplerinin olduğu bölgedir. Sizin Turgutreis, Akyarlar gibi daha sakin yerleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Emre Akçay
10-06-2016, 10:44
Halikarnas Mozolesi, Bodrum Kalesi ve içerisindeki Sualtı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Sanat Evi, Bodrum Anfi Tiyatro, Myndos Kapısı, Pedasa Antik Kenti benim gezdiğim yerlerdi.
Gün batımında Gümbet'te yel değirmenlerinin olduğu yer güzel.
Ayrıca Akyarlar-Turgutreis yolu çok hoşuma gitmişti.
Yemek olarak ben yöresel birşey göremedim. Klasik bildiğimiz yemekler yedim.
Aranel Ciryatan
10-06-2016, 10:49
Nereye gidilecek derseniz. Kesinlikle tekne turuna çıkın çok güzel koyları dolaştırırlar ve ücretleri de ucuzdur. Özellikle Turgutreis'den kalkanlar daha ucuz oluyor. Bodrum tarafında anlamadığım bir şekilde daha fazla para istiyorlar. Farklı koylara denize gidin. Karaincir, Kargı, Camel Beach bunların hepside çok güzeldir. Gümüşlükte güzel bir balık yiyebilirsiniz (Ali Rıza'nın yeri hüzeldir. Ayrıca Turgutreis Manzara Restorant'da önerimdir. Mutfakları çok güzeldir. Her çeşit yemek vardır.
Mangal işini seviyorsanız Ortakent'te Eyba Et Mangal çok güzeldir. Mandalina ağaçları arasındaki bahçede mangalınızı yakabilirsiniz.
Yalıkavak ve Göltürkbükü tarafından uzak durun. Gereksiz pahalıdır.
Yalnız siz özellikle belirttiğiniz için söyleme gereği duyuyorum yanlış anlamayın. Bodrum'da tüm mekanlar alkollüdür. Eğer alkol tüketilen ortamlardan rahatsız oluyorsanız biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.
onursumer
10-06-2016, 10:52
yazılanlara ek olarak
gümbet ve bodrum merkez fazla kalabalık oluyor , ozellikle akşam bodrum merkez girişi ciddi kalabalık istanbul trafiğini aratmaz :D
turgutreis-akyarlar çok sakin ve güzeldir , 1 gününüzü gündüzden akyarlardaki meteoroloji Koyuna ayırabilirsiniz , denizi harika tesis normal fiyatlarda ailelere çok uygun
yalıkavak-palmarinaya akşam gezmeye gidebilirsiniz farklı yer gormek açısından
gümbet'e seneler oldu uğramadım fakat gumbet ışıklardan içeri dirip sağ yaptığınızda yolun sonunda sağda salaş bir çorbacı var, ciddi başarılı ve ucuzdur :)
Bilgiler için teşekkürler. Mekanın alkollu olması çok sorun değil edebiyle içip taşkınlık yapmayanlarla işim yok zaten herkesin kendi tercihi.
Asıl merak ettiğimiz bodrumun hareketliliği vs idi o yüzden merkeze yakın olması nedeniyle Gümbet tercih ettik. Tekrar gideceğimizi sanmıyorum o yüzden gitmişken tamamını gezelim istiyoruz.
Bu tavşan adası varmış orayı da listeye ekledik güzel bir yere benziyor.
Tekne turu olarak da maradona kaptanı bulun yazmışlar nette. Hem güzel koylara giriyormuş hemde turu en güzel olanlardan birisiymiş.
Gidince tekne turu da düşünüyoruz biraz daha araştırayım.
*(edit geri gelsin)
Liman köftecisine gidin mutlaka. Geçen sene merkez sahilde 2 köfteci vardı ben sanıyorum merkeze uzak olanı daha çok sevmiştim diye aklımda kalmış. Aynı tip köfte veriyorlar zaten.
Çok özelliği olmasa da sebzeli dönere de bir şans verebilirsiniz değişiklik olması açısından.
Türkbükünde hiçbir şey yok ve acayip pahalı. Uğramayın bile derim.
Tekne turunu sakın kaçırmayın gidin. :) Biz geçen sene arkadaş ile sızıp kalmıştık geceden kalma şekilde. Uyanınca çok üzülmüştüm gerçekten çok güzel koylar var. :)
Aranel Ciryatan
10-06-2016, 11:54
Tavşan Adası Gümüşlükte. Aynen gidilebilecek yerlerden biri orası da.
Mesajım Bulunsun Ben de Eylülde Gidicem Arabayla Gitmeyi Düşünüyorum Çok Güzel Öneriler Var.
Tavsiyede bulunmak için girmiştim ama arkadaş zaten herşeyi yazmış gayet güzel tavsiyeleri bende öneririm.. Ek olarak bencede anladığım kadarıyla sizin için gümbet yanlış tercih olmuş biraz, iyi tatiller dilerim..
Gümüşülüğe gidebilirsin balık vs için - Turgutreis marinada güzeldir bence hatta günübirlik, sabah gidip akşamüstü dönmeli yunan adalarına gidip gelebilirsiniz pasaport yeterliydi vize önemlimi tam hatırlayamadım onu . yalıkavak biraz yaslar tabi ama ben yolunu seviyorum virajlı virajlı güzel oluyor önüne kamyon denk gelmediği sürece tabi :D
Emre Akçay
10-06-2016, 13:46
Gümüşülüğe gidebilirsin balık vs için - Turgutreis marinada güzeldir bence hatta günübirlik, sabah gidip akşamüstü dönmeli yunan adalarına gidip gelebilirsiniz pasaport yeterliydi vize önemlimi tam hatırlayamadım onu . yalıkavak biraz yaslar tabi ama ben yolunu seviyorum virajlı virajlı güzel oluyor önüne kamyon denk gelmediği sürece tabi :D
Pasaport yeterli fakat daha önceden süresi geçmiş olsa dahi Şengen vizesinin alınmış olması gerekiyor. Tabi bütün turlar aynı mı bilemem fakat ben geçen sene sorduğumda öyleydi.
yanlışlık olmasın?
schengen vizesiz AB üyesi herhangi bir yere giremezsiniz diye biliyorum. normal pasaportla tabi.
Emre Akçay
10-06-2016, 14:02
yanlışlık olmasın?
schengen vizesiz AB üyesi herhangi bir yere giremezsiniz diye biliyorum. normal pasaportla tabi.
Yunanistan adalarına daha önce bir kez Şengen aldıysanız vizesiz gidebiliyordunuz. Süresinin geçmiş olması da önemli değildi. Günübirlik turlar şeklinde idi. Ben vize almadığımdan dolayı gidemedim. Pasaportum yanımdaydı.
Aranel Ciryatan
10-06-2016, 14:17
Bazı yunan adaları için vize gerekmiyor arkadaşlar. özel 15 günlük vize çıkarılıyor. Acenteler yardımcı oluyor. Geçen sene 35 euro vize ücreti vardı.
Aranel Ciryatan
10-06-2016, 14:18
hem vize gerekmiyor demişim hemde vize çıkıyor ahaha :D yani öyle normal vize alıyormuş gibi değil. 3-4 günde hazırlanan basit bir şey sadece bazı adalar için geçerli.
Apaçiler hacı olmaya Gümbet'e geliyor.. Riva resort'ta kalmıştım otel iyiydi, Gümbet rezalet, Bodrum merkez fena değil.. Halikarnas fln rezalet.. Bilmiyorum ben mi elitist oldum arkadaş :))) berbat ortamlar.. Dondurma yerseniz akşam Bitez dondurmacısına gidin derim.. Aslında insan olmasa konum olarak harikulade yerler..
Geçen yazı bodrum gümbette geçirdim 15 gün. Yapmadığım, kaçırdığım o kadar çok şey varmış ki üzüldüm şimdi.
Day Walker
10-06-2016, 15:51
Ek olarak sünger pizza da karidesli spagetti tavsiye ederim.
Ananaslı pizza yemeyin yiyen arkadaşı gece öldürüyorduk :D tuvaleti 2 gün kullanamadık :hehe:
Bitez dondurmacısını 1-2 daha duydum tamamen doğal dondurmaları varmış denemek gerek yazdım listeye.
Bu tekne turu için tavsye var mıdır? Tüm tekneler aynı koyları mı dolaşır yoksa görülmesi gereken özel koylar var mıdır? Hangisini tercih etmek gerekli çıkmadan hangi koylara gittiğini sormak mı gerek?
Emre Akçay
10-06-2016, 16:19
He bu arada unutmadan Turgutreis'te Elo Kokoreç olması lazım. Ben yemek kısmında bir abimden o tavsiyeyi almıştım, yedim çok güzeldi. Eğer kokoreç yiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. :)
Aranel Ciryatan
11-06-2016, 15:43
Bitez dondurmacısını 1-2 daha duydum tamamen doğal dondurmaları varmış denemek gerek yazdım listeye.
Bu tekne turu için tavsye var mıdır? Tüm tekneler aynı koyları mı dolaşır yoksa görülmesi gereken özel koylar var mıdır? Hangisini tercih etmek gerekli çıkmadan hangi koylara gittiğini sormak mı gerek?
2 tür tur oluyor kuzey ve güney. güney olanları tercih edin.
Ben de bayramdan onceki hafta gidicem. En iyi koylar nerelerde hangileridir ? Arabayla ulasim cok mu zor olur trafikten acaba ?
Gümüşlük'te balık yiyebilirsiniz.
Günübirlik turla yunan adalarına gidebilirsiniz. Bodrumda o kadar çok gezilecek yer yok.
SekoLive
11-06-2016, 16:23
deniz için karaıncırde bal mahmutun yerini tavsiye ederim. çiğ böreği, un helvası meşhurdur denizide cok güzeldir.
sonrasında bodrum merkeze arabayla girmek gibi bi hata yapmamanı öneririm 2 kere zorunlulukdan aksam saatı arabayla girmek zorunda kaldım hala aklımdadır bodruma gırıs cıkısım 45dk surmustu gece 1 gibi.
tekne turlarında turgutreisden güneye çıkanları kullanmıştık güzeldi. kuzey genelde daha rüzgârlı dıye bahsedıyorlar gıtmedık.
gümüşlükde balık yicekseniz fiyatlara dikkat etmeni tavsiye ederim uçuk noktada fiyatlar gordum :)
araç kullanıcaksın trafiğe ve motorlularada dıkkat etmenı onerırım trafik kültürü tedirgin ediciydi.
rain man
11-06-2016, 16:53
Mesajımız bulunsun. güzel öneriler var :)
SerkanKurt
11-06-2016, 16:58
araç kiralamak gereklimi ? bodrum merkezde otelimiz ona göre araç kiralamak istiyorum.
turbo&quattro
11-06-2016, 17:49
Buradaki tek Turk arkadasim Bodrumlu.. Gecen yaz sonu ikimizde Tr de iken Bodrumda bulustuk. Turgutreiste tam denizin uzerinde bir yere goturdu beni kahvalti icin. Belki tad olarak degilde manzara ve huzur olarak hayatimin en iyisiydi diyebilirim. Bitez dondurmacisininin bir esprisini gormedim ben bildigin dondurma iste.
onursumer
11-06-2016, 19:04
araç kiralamak gereklimi ? bodrum merkezde otelimiz ona göre araç kiralamak istiyorum.
turgutreis,yalıkavak,gündoğan vs geziceksen araç kiralamak mantıklı hem sıcak hem toplu taşıma gunduz çekilmiyor gecede belli bir saatten sonra taksi dışında ulaşım aracı yok
KingoAtmo
11-06-2016, 20:41
tekne turu seçiminde içinde Karaada olan güzergahı seçin ve tekne olarakta ufak ebatlı tekne seçin, kalabalık olmaz kafanız gürültüden şişmez
yucelebeci
11-06-2016, 21:05
Yalıkavakta havva ana da kahvaltı yapmadan dönmeyin
Thracian
11-06-2016, 21:42
1 tekne turu
2 araçlar bodrum-gümbet-bitez-ortakent- akyarlar-turgutreis-gümüşlğk yalıkavak gündoğan türkbükü torba yapıp tekrar bodruma geri dönüş yapılıp yarım ada turu
3 bodrum barlar sokağında yunuslar karadeniz oastanesinden meyveli pasta cup
4 zeki müren müzesi
5 bodrum kalesinde tur.
bora1311
12-06-2016, 00:36
gecen sene balayinda bende gümbetteydim, bu yil yine bodrumdayız...
-gece hayatı gumbette cok canli, sabah 4 - 5 kadar eğlenebilirsiniz. ( posh-pasha-sapphire)
-bodrum merkeze gumbet çok yakın, aracınızla gitmeyin derim merkeze, dolmuş ile ulaşım cok rahat.
-bodrum antik tiyatro da konserler olur, önceden araştırın, gecen sene sezen aksu yu dinlemiştik, unutulmaz bir geceydi.
-tekne turuna kesin çıkın.
-bodrum sebzeli döner ve bitez dondurmasını tatmadan gelmeyin :)
-ortakent tarafinda balık yiyebilirsiniz.
Thracian
12-06-2016, 10:26
Ulaşım için en iyi uygulama, minibüslerle otogarda inip önce barlar sokağı, halikarnası gezip, balıkçılar kahvesinden blediye önünden yat limanına doğru yürüyüp. Limanönğnden araca binmek. 3-4 dk otelinizin önünde inersiniz.
Esnafin genel calisma prensibi itelemasyon uzerine kurulu alisveris yaparken dikkatli olmakta fayda var :D
Bahsettiğiniz aquapark eski dedeman aquapark sadece isim değiştirdi pek bi farkı yok eski halinden. Bitez dondurma zamanında Türkiye'deki en iyi dondurmacıydı. Bir şubeleride İstanbul Bağdat Caddesinde var. Karadan ulaşım ile denize en güzel girilebilecek yer Bitez tarafındaki koylardır sahildeki şezlonglar,şemsiyeler vs belediyeye aittir ücret ödenmez sadece arkadaki mekanlardan birşeyler yemek isterseniz yiyecekler gelir sahile.Bitez tarafında denize kaynak suları indiğinden deniz biraz soğuk olur. Farklı aktivite araç olacaksa uyku vadisine gidilebilir. Deniz içinde sessiz sakin denizi cam gibi berrak bir yer arıyorsanız yine araç olacaksa Mumcular üzerinden Mazıya gidebilirsiniz.Bodrum taraftında el değmemiş nadir yerlerdendir.
Dondurma için turkbukunde, halk tipi plajların olduğu yuruyus yolu sonunda bir dondurmacı var.
İki yazdır yalikavakta kalıyoruz dondurma yemeye her akşam oraya gittik gene.
Bitez dondurmacısı yalikavaktakinden yedik beğenmedi açıkçası.
Gece bodrum marina keyifli oluyor, yalikavak palmarinada güzel
Bodrum merkeze araçla gidersen otogarin ordaki kapalı otoparka parkedip sahile yürümek iyi oluyor.
Tekne turu kesinlikle en iyisi, 1 kere de değil, farklı bölgelere gidenler var hepsini deneyin.
Turlarla gidilen yerlerde deniz efsane güzel oluyor :)
Bahsettiğiniz aquapark eski dedeman aquapark sadece isim değiştirdi pek bi farkı yok eski halinden. Bitez dondurma zamanında Türkiye'deki en iyi dondurmacıydı. Bir şubeleride İstanbul Bağdat Caddesinde var. Karadan ulaşım ile denize en güzel girilebilecek yer Bitez tarafındaki koylardır sahildeki şezlonglar,şemsiyeler vs belediyeye aittir ücret ödenmez sadece arkadaki mekanlardan birşeyler yemek isterseniz yiyecekler gelir sahile.Bitez tarafında denize kaynak suları indiğinden deniz biraz soğuk olur. Farklı aktivite araç olacaksa uyku vadisine gidilebilir. Deniz içinde sessiz sakin denizi cam gibi berrak bir yer arıyorsanız yine araç olacaksa Mumcular üzerinden Mazıya gidebilirsiniz.Bodrum taraftında el değmemiş nadir yerlerdendir.
Caddeye Bitez Dondurmacısı için gelmek istersen kapandı orası, aklında olsun ;)
Onun yerine Yaşar Usta'yı tavsiye ederim
Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim. Tatile çıkmadan liste hazırlayacağım bir çok öneri o listede olacak :)
Kısmetse 18-23 Temmuz arası eşimle Bodrum Gümbet'te olacağım.
Çok bir bilgimiz yok ama her gidenin beğenmesinden dolayı bizde merak ettik bu sene oraya gidelim istedik. Şimdi 1 hafta orada olacağımız için nereleri görelim nerede yiyelim önden bi liste yapalım diyoruz. Otele tıkılı kalmamak için Oda+Kahvaltı şekilde rezervasyon yaptık. O yuzden öğle akşam yemeklerinde dışarıda olacağız.
1 Gün otelde kalır havuz deniz takılırız diye düşündük.
1 Gün kesinlikle yeni açılan phalarope aqua park gidicez.
Geriye kalan 4 gün için nereleri tavsiye edersiniz. Nerede ne yenir neresi gezilir?
Alkol kullanmıyoruz dolayısıyla halikarnas katamaran vs bizim için çok ilgi çekici değil.
Yemek yemelik biraz araştırdım sünger pizza, arka restorant, liman köfteci vs deniyor ama gidenlerden ilk ağızdan tavsiyeler daha güzel olacaktır.
ömer geçen hafta bodrumdaydık
kesinlikle yapman gereken birşey var atv safari turu ( milas tarafına ormanda 1.5 saat sürüyor, kum toz toprak, çamur hepsi var 2 kişi buggy tarzı bir araç sürüyorsun ama yanına mutlaka bildiğin deniz gözlüğü al yoksa heryerin toz oluyor önünü görmekte zorlanıyorsun ve yedek kıyafet götür aktivite bitince duşunu falan alıp üst değişebiliyorsun.( seni otelinden alıp yine geri bırakıyorlar)
biz gittiğimizde bodrum sakindi ama gümbet güzel ve canlıydı
1 günde tekne turu yaparsın, pasaportunuz varsa yunan adalarına günübirlik turlar var
akşamları bazen otelde canımız sıkıldı bence ilk günde olsa her akşam 9-10 dan sonra gümbette takılabilirsin
uçakla gitmiştik ama keşke arabayla gitseymişim dedim, veya araba kiralamak mantıklı. ( kayak.com diye bir site var şimdiden kiralarsan çok uygun fiyatlar)
şimdiden iyi tatiller :)
Teşekkürler Onur ATV bir düşüneyim neden olmasın :)
Arabayla gideceğim ben ama Bodrum'da çok kullanacağımı sanmıyorum. Otel transferleri her yere götürüp getiriyor zaten.
Teşekkürler Onur ATV bir düşüneyim neden olmasın :)
Arabayla gideceğim ben ama Bodrum'da çok kullanacağımı sanmıyorum. Otel transferleri her yere götürüp getiriyor zaten.
Bodrumdaki taksi fiyatı insanı insalınktan çıkartır itelemenin dibi :) minibüslede heryere gidebilirsin tabi(yakın yerler gümbet-merkez arası falan dip dibeler zaten) ama yalıkavaktı turgutreis falandı biraz mesafeli oldugu için eziyete dönebilir kalabalık vs olursa, arabanın tek sıkıntısı kırmızı ışıklar sonmek bilmiyordu hala öylemi tabi bilmiyorm :D.
onursumer
13-06-2016, 13:50
Bodrumdaki taksi fiyatı insanı insalınktan çıkartır itelemenin dibi :) minibüslede heryere gidebilirsin tabi(yakın yerler gümbet-merkez arası falan dip dibeler zaten) ama yalıkavaktı turgutreis falandı biraz mesafeli oldugu için eziyete dönebilir kalabalık vs olursa, arabanın tek sıkıntısı kırmızı ışıklar sonmek bilmiyordu hala öylemi tabi bilmiyorm :D.
bodrum girişteki ışıklar hala efsane devam ediyor :D geçen yaz donuş yolu için bodrumdan çıkana kadar o yola girmemeye ozen gosterdim :D
bitez de camel beach güzel biryer deniz suyu cam gibi.
Bodrum merkezde ara sokakların birinde bir ailenin işlettiği küçük bir mantıcı var adını hatırlamıyorum sor soruştur mutlaka ye derim
bugra_0101
13-06-2016, 18:54
sünger pizza da yemek yemelisin kesinlikle tavsiye ediyorum ama biraz erken git 7 den sonra sıra başlıyor
Otelle konuştum bir çok yeri tanıdıklarını ve bağlantıları olduklarını söyledi. Yemek konusunda sünger vs rezervasyonla sıkıntısız gidebileceğiz inşallah.
Tekne turu vs de ayarlayabileceklerini söylediler. Güney ve max 15 kişilik tekne dedim ok dediler bakalım inşallah bir aksilik yaşanmaz.
Thracian
14-06-2016, 20:45
Bıdrum da uber varmı acep
Thracian
14-06-2016, 20:47
2 tane yalıkavak. 1 tane gümbette varmış
Bodrumda uber güzel iş yapar.
Haftasonu gittik, pek bi sakindi mekanlar boş oteller dolu gibi ama pek kimseler yok.
Aman bu sakinlik temmuzda da devam etsin hatta tüm sezon devam etsin.
Hem rahat tatil yapalım hem de turizmcilerin azcık yüzü sürtsün. Bu zamana kadar it muamelesi yaptıkları yerli turiste değer vermeyi öğrensinler.
Yerel mekanları daha iyi tanımak için bodrumluhayat hesabını takip edebilirsin
https://www.instagram.com/serdarbenli/
Gümüşlük'de Melengeç çok iyidir özellikle gün batımında
https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g298658-d4401353-Reviews-Melengec_Restaurant_Gumusluk-Bodrum_City_Bodrum_Mugla_Province_Turkish_Aegean_C oa.html
Şöyle batıyor oldukça güzel :)
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s320x320/e15/11330692_450269868467650_1453378295_n.jpg?ig_cache _key=MTAxNTMyMDk4MTk3MzM3MDU2Nw%3D%3D.2
mr.korhan
15-06-2016, 11:10
peki arkadaşlar akşam saat 20den, diğer akşam 19 a kadar olan mini bir bodrum seyehatinde (araç mevcut , kalacak yerde ayartıldı,)
neler önerirsiniz , denize v.s. girme ihtiyacım yok, sadece optimum seviyede, yemek, rest. gezilecek mekan ve special tadlar konusunda önerilerinizi alabilirmiyim, listemi hazırliyim :)
örneğin gittiğim akşam nerelere gideyim , nereleri göreyim, nerede yiyelim içelim :), ertesi gün sabah uyandığımızdan itibaren neler yapalım v.s.
önerilerinizi alabilirmiyim hadi bir el atın yardım edin bana :)
Deniz konusunda yazmışlar ama bende belirteyim Karaincir Balmahmut çok iyidir. Bizim ev Karaincir sitesinde, ya İncir Beach'e gidiyoruz yada Balmahmut.
Tabi bu yazdıklarım sana aslında pek yakın değil. Konacık ortakent üzerinde gelirsen 21 km gibi bir mesafe var ama hazır gezecem dediğin için tavsiye etmek istedim.
Beach fiyatları diğer Bodrum beachler gibi asla değildir gayet makul fiyatlarla günü geçirebilirsin. Hamburger 15 porsiyon köfye 22-23 bişeydi geçen yıl.
Hafta sonu yola çıkıyorum varmı son önerisi olan? Yakın zamanda gidip gelen
Bodrum balıkçılar çarşısında akşam yemeği yiyin mutlaka. İlk önce balığınızı seçin, sonra gözünüze kestirdiğiniz bir restoranda dilediğiniz gibi pişittirip yiyin.
Not: Alkollü mekandır. İçmeyenler fazla haz almayabilir..
SekoLive
11-07-2016, 15:18
Hafta sonu yola çıkıyorum varmı son önerisi olan? Yakın zamanda gidip gelen
yollar temiz,
tekne turlarına bayram sonrası zam gelmediyse turgutreisde 30tl idi. geçen sene 50-60 gibi hatırlıyorm imkanın olursa kaçırma tekne turunu.
Ferhat_V
11-07-2016, 15:20
son 2 aydır bodrumdayım cuma tekrar uçucam
arabayla geliyorsanız eğer milas çıkışı güvercinlik isimli semtte sağda kalan halime ablanın yerinde çiğ börek yiyin..aynı semtte akşamları rakı balık fasıl oluyor 10 kadar mekan var bu şekilde marina çevresi rakı balık için.
bodrum içinde kale/ marina / sahil harici gezilecek pek yer yok..club filan hiç girmedim benim öyle eğlence anlayışım yok ama denenebilir :D
minibüs her yere gidiyor o konuda rahat olun şehrin 2 ucuna minibüsle 1 saat kadar biraz fazlası olabilir..eğer arabayla risk almak istemiyorsanız..istanbul gibi tıklım tıklım değil camlar açık rahat gidiyorsunuz.
gümbette değirmen altında cafe gibi bişey var orda kahvaltı yapılabilir..
mutlaka kumru yiyin ben hastası oldum haftada 3 4 yiyorum..
palmarinada tur atılabilir akşam serinlikle çay dondurma vs..
aklımada başka bişey gelmiyor.:)
Arabayla gideceğim alkolde kullanmadığım için sürüş sıkıntı olmaz :)
Kumru İzmir'e gittiğimde fırsat olmamıştı yiyememiştim Bodrum'da tavsiye edebileceğin yer varsa muptezeli olabilirim :)
@Serkan
Tekne turu kesin gideceğiz. O tavsiyen üzere dönüşten bir gün önceye planlandı. Haşlanmayalım diye :)
Ferhat_V
11-07-2016, 15:35
bodrumda tam otogar minibüs durakları karşısı ışıklarda bi kumrucu var ordan rahat bir 4 5 kere yedim..ve çarşı içinde posh clubu geçtikten sonra pizzacıyla ortak mekan bir kumrucu var orasıda iyi tam marina karşısı..
aynı sırada starbucks var akşam kahve sigara için ideal ama boş yer bulmak dert orda..diğer halikarnas tarafı bi starbucks daha var 2 katlı ve denize sıfır orasıda iyidir.
Bu hafta içi turgutreis akyarlar tarafındaydım bol bol gümüşlük bodrum vs gezdik. Otopark konusunda biraz takıntılı olduğum için hanımın arabasıyla geldim ama onu bile doğru düzgün sığdırabilecek yer bulamadım. Gerçi bayram haftası olduğu içindir ama aşırı trafik vardı.
Gümüşlük sahile mutlaka gidin. En azından bi akşam yemeğinizi orda yiyin. Bodrum merkezden kaleye geçerken kumsalda bir şeyler içebileceğiniz yerler var orayı da tavsiye ederim.
Herkese tavsiyeleri için teşekkürler.
Pazar günü tatilden döndüm. Gidenlerin neden geri dönmek istemediğini gidince anladım. Gerçekten çok güzel bir şehir.
Bodruma yaklaşınca biraz trafik oluyor ama uzun kuyruklar olmadığı için rahat girdik. Hemen her gün gün batımında otelden ayrılarak gezmeye etrafı görmeye çalıştık. İlk gün bodrum merkezin üst tarafındaki yel değirmenlerine gittik. Gün batımında gerçekten muhtesem manzarası var. Ertesi gün aksam bodrum merkezi çarşıyı limanı vs dolaştık. Bir sonraki günü aqua parka ayırdık ve gerçekten çok eğlenceliydi. Daha sonra bitez yalıkavak vs dolaştık. Bitez dondurmasını çok övdüler ama pek beğenmedim. limon mandalina güzel karadut feci kötüydü. Ama saf meyveden yapılıyor gerçekten. Gümüşlük tavşan adasına gittik ama kazı çalışmalarından dolayı kapalıymış. adaya yürümedik. Gümüşlük gerçekten kafa dinlemelik bir yer. sahili çok güzeldi. Tekne turunu çok istememize rağmen eşimi deniz tuttuğu için çıkamadık. Birdahaki sefere en az 10 gün gitmek istiyoruz ve bu sefer turu deneyeceğiz. dönüşte izmir kordon da yürüyerek bursaya gittik ve ordan istanbula dönüş oldu.
Düşünenlere Bodrumu tavsiye ederim. Otel gümbette olmasına rağmen sahile yakın olduğu için çokta kafamız şişmedi. Bir dahaki sefere gümüşlük tarafını düşünüyoruz. Gümbet gündüz ölü gece sabaha kadar canlanan bir bölge. Club gece hayatı vs için mantıklı ama kesinlikle kafa dinlenicek bir yer değil :)
Herkese tavsiyeleri için teşekkürler.
Pazar günü tatilden döndüm. Gidenlerin neden geri dönmek istemediğini gidince anladım. Gerçekten çok güzel bir şehir.
Bodruma yaklaşınca biraz trafik oluyor ama uzun kuyruklar olmadığı için rahat girdik. Hemen her gün gün batımında otelden ayrılarak gezmeye etrafı görmeye çalıştık. İlk gün bodrum merkezin üst tarafındaki yel değirmenlerine gittik. Gün batımında gerçekten muhtesem manzarası var. Ertesi gün aksam bodrum merkezi çarşıyı limanı vs dolaştık. Bir sonraki günü aqua parka ayırdık ve gerçekten çok eğlenceliydi. Daha sonra bitez yalıkavak vs dolaştık. Bitez dondurmasını çok övdüler ama pek beğenmedim. limon mandalina güzel karadut feci kötüydü. Ama saf meyveden yapılıyor gerçekten. Gümüşlük tavşan adasına gittik ama kazı çalışmalarından dolayı kapalıymış. adaya yürümedik. Gümüşlük gerçekten kafa dinlemelik bir yer. sahili çok güzeldi. Tekne turunu çok istememize rağmen eşimi deniz tuttuğu için çıkamadık. Birdahaki sefere en az 10 gün gitmek istiyoruz ve bu sefer turu deneyeceğiz. dönüşte izmir kordon da yürüyerek bursaya gittik ve ordan istanbula dönüş oldu.
Düşünenlere Bodrumu tavsiye ederim. Otel gümbette olmasına rağmen sahile yakın olduğu için çokta kafamız şişmedi. Bir dahaki sefere gümüşlük tarafını düşünüyoruz. Gümbet gündüz ölü gece sabaha kadar canlanan bir bölge. Club gece hayatı vs için mantıklı ama kesinlikle kafa dinlenicek bir yer değil :)
Hanımın yanına gittim Çarşamba Pazar bodrumdaydım. Bu seneye özgü Bodrum oldukça sakindi. Cuma günü Gümüşlüğe gittim şok oldum rahat rahat yürüyüp istediğim yerde rezervesiz yemek yiyebilince :)
Unuttum yazmayı ve maalesef şuan aklıma geldi Limon Gümüşlük :) gün batımı manzarası konusunda muhteşem bir yer. Seneye mutlaka uğra kardeşim gittiğinde.
http://www.limongumusluk.com/
5 Ağustos tekrar gidiyorum 15 Ağustos'a Bodrumdayım.
burak_2885
26-07-2016, 08:52
Arkadaşlar bi tavsiye verin :D
13 Ağustosta gidicem bodrum merkeze, oralarda böyle çok girmeyecek rakı içebileceğimiz biyer var mıdır ? Tabi çok ucuzda beklemiyorum ama abüsrt rakamlar çıkmaması lazım :)
Rakı içeceksen ve balık seviyorsan adres gümüşlük.
Ne kadar gireceğini hesaplayabilirsin. mezeler balıklar fiyatlar gözünün önünde. kafadan hesaplayıp sipariş verebilirsin.
Ben alkol kullanmadığım için içmedim fiyat ne gelir bilmiyorum ama sanıyorum 2 kişi 150-200e güzel masa yaparsınız.
Rakı içeceksen ve balık seviyorsan adres gümüşlük.
Ne kadar gireceğini hesaplayabilirsin. mezeler balıklar fiyatlar gözünün önünde. kafadan hesaplayıp sipariş verebilirsin.
Ben alkol kullanmadığım için içmedim fiyat ne gelir bilmiyorum ama sanıyorum 2 kişi 150-200e güzel masa yaparsınız.
2 kişi rakı girerse işin içine 400 lük olurlar Gümüşlükde :D
Herkes Mimozaya gider ama ben gün batımı manzarasının daha iyi olduğunu düşündüğüm için Melengeç'e gidiyorum
Melengec Balık Restaurant Gumuşluk (http://melengecgumusluk.com/)
Geçen sene 1 şişe şarap az meze çok ara sıcak balıksız 300 vermiştim :)
Arkadaşlar bi tavsiye verin :D
13 Ağustosta gidicem bodrum merkeze, oralarda böyle çok girmeyecek rakı içebileceğimiz biyer var mıdır ? Tabi çok ucuzda beklemiyorum ama abüsrt rakamlar çıkmaması lazım :)
Merkezde manzarası olmayan ama sadece Ahtapotu içim gittiğimiz ve fiyatları oldukça makul olan bir yer var Kalamare Bodrum :)
Kalamare Bodrum (@kalamarebodrum) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/kalamarebodrum/) Kesinlikle tavsiye ederim özellikle Ahtapot için :)
Kalamare, Bodrum Merkez, Bodrum - Zomato Turkiye (https://www.zomato.com/tr/bodrum/kalamare-bodrum-merkez)
burak_2885
26-07-2016, 09:39
Tavsiyeler için teşekkürler, bi bakınayım bunlara :) yani 2 kişi 200 lira normal bi fiyat zaten ki muhtemelen balık olmaz da meze falan olur zaten otelde yemekten sonra gideriz :D
Isim yapmış yerlerden ziyade tadını bozmamış fabrikasyon olmayan mantı veya kumrucu önerileri alabilirim :D Bahsi geçen herkesin akın ettiği yerlere uğradım da starbucks gibi olmuş hepsi ne yiyip içtiğin değilde kimin naptığına ortama geliyor millet
Isim yapmış yerlerden ziyade tadını bozmamış fabrikasyon olmayan mantı veya kumrucu önerileri alabilirim :D Bahsi geçen herkesin akın ettiği yerlere uğradım da starbucks gibi olmuş hepsi ne yiyip içtiğin değilde kimin naptığına ortama geliyor millet
Gümüşlük melengeçe uğra kanka kalamar tavası 10 üstünden 11. mantı ve kumru için tavsiyem yok :D
Mantıcı kumrucu bilmem Bodrumda ama Marina civarında Sünger Pizza'da özellikle Balık çorbası müthiş :) Bununla birlikte tüm pizzaları efsane ve muhteşem karidesli Spagettisi var :)
http://s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/YrIWsZapIiDq3muvVDJJiQ/348s.jpg
Boşnak mantısı seversen yalıkavak saraybosna köftecisi güzel yapıyor. 5 dk beklersen közün içinden tepsi geliyor 10 numara.
Normal mantı bitez dondurmacısının az ilerisinde bir yer var var. Çiğ börek ve mantı var sadece. Ben yemedim ama tavsiye etmişlerdi.
Kumru, gümbet ve merkez çılgın kumrucu da yedim. normal kumruydu. Kötü değil ama öyle ahım şahım da bir farkı yoktu.
Bodrum meşhur sebzeli döneri deneyebilirsiniz ama ben beğenmedim pek. Pendikte bodrum döneri yapan emrah usta var çok daha güzel yapıyor.
Dondurma için merkezde bodrum dönercisinin çapraz arkasında bir yer vardı. makarna vs de yapıyorlar. adı italyancaydı sanırım. dışarıda buz tepsisi üzerinde gözünüzün önünde 5 dk da hazırlayıp veriyorlar. istediğin taze meyveyi seçiyorsun tepsiye koyuyor üzerine dondurma sütü döküyor ve spatula ile parçalıyor, sonra rulo haline getiriyor.
çilek limon kabuğu rendesi kivi istemiştik ve çok beğendik. Bitez dondurmasından çok daha güzel bence.
Mantıcı kumrucu bilmem Bodrumda ama Marina civarında Sünger Pizza'da özellikle Balık çorbası müthiş :) Bununla birlikte tüm pizzaları efsane ve muhteşem karidesli Spagettisi var :)
http://s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/YrIWsZapIiDq3muvVDJJiQ/348s.jpg
sünger pizzaya gidemedim ama Arka rest. var barlar sokağına yakın.
pizza ve makarnası çok güzeldi. (Pizzalar std. 30cm ve ince hamur. çıtır çıtır olsun diye biraz fala pişiriyorlar. Benim gibi yumusak hamur seviyorsanız önceden uyarmanızda fayda var.)
Süngeri kaçırman talihsiz olmuş Ömer mutlaka uğra bir sonraki tatilde :)
Neyseki 10 günüm kaldı gitmeye :d konuya yazdıkça ağzımın suyu akıyor :hehe:
Day Walker
26-07-2016, 10:05
Karidesli spagetti XoR :D
Karidesli spagetti XoR :D
Hawaii pizza ve orta kattaki Tuvalete giren Berk :D
SULTANOGLU
Valla abi aslında kaçırmadık da hanım istemedi. Pizzayı pek sevmiyor ve ilk Arka ya gittiğimiz için tekrar pizza yemek istemedi. Yoksa çok kalabalık olmasa ilk süngere gidecektik :)
Bodruma kesinlikle 1 kez daha gitmek gerekli. 1 haftaya sığdıramadığımız o kadar çok şey var ki.. bir daha ki sefere en az 10 gün düşünüyoruz.
Yemek saati de yaklaşıyor valla benim de ağzım sulandı :D
Day Walker
26-07-2016, 10:14
Hawaii pizza ve orta kattaki Tuvalete giren Berk :D
SULTANOGLU
XoR SULTANOGLU üstünede adamik yapalım yeter 1 gece kalır geliriz :D
Valla abi aslında kaçırmadık da hanım istemedi. Pizzayı pek sevmiyor ve ilk Arka ya gittiğimiz için tekrar pizza yemek istemedi. Yoksa çok kalabalık olmasa ilk süngere gidecektik :)
Bodruma kesinlikle 1 kez daha gitmek gerekli. 1 haftaya sığdıramadığımız o kadar çok şey var ki.. bir daha ki sefere en az 10 gün düşünüyoruz.
Yemek saati de yaklaşıyor valla benim de ağzım sulandı :D
Adı Pizza ama Pizza'dan çok daha fazla yiyecek seçeneği var aklında olsun :) köftesi patatesi makarnaları :D Porsiyonlar normale göre oldukça büyük :)
bu konu çok işime yaradı, fikir ve öneri veren herkese teşekkür ederim Bodrumda yapılması, gezilmesi, yenilmesi gereken ne varsa yaptım, gezdim, yedim :)
Kutluhan
09-08-2016, 08:33
Buradaki tek Turk arkadasim Bodrumlu.. Gecen yaz sonu ikimizde Tr de iken Bodrumda bulustuk. Turgutreiste tam denizin uzerinde bir yere goturdu beni kahvalti icin. Belki tad olarak degilde manzara ve huzur olarak hayatimin en iyisiydi diyebilirim. Bitez dondurmacisininin bir esprisini gormedim ben bildigin dondurma iste.
abi bu yeri merak ettim ben tam nerede
turbo&quattro
09-08-2016, 18:40
abi bu yeri merak ettim ben tam nerede
Sordum simdi arkadasima Turgutreis te Sabanci park iymis .
turbo&quattro
14-08-2016, 21:32
Bodrumdan Canakkaleye gemi fln varmi? 10 gun sonra Bodrumda olacagim oradan babamlara gececegim Canakkaleye. Ucak saatleri uymuyor. Otobus cekilmez 7-8 saaat. Araba kullanmak istemiyorum :D gemi fln varmidir Canakkaleye?
onursumer
14-08-2016, 22:51
Bodrumdan Canakkaleye gemi fln varmi? 10 gun sonra Bodrumda olacagim oradan babamlara gececegim Canakkaleye. Ucak saatleri uymuyor. Otobus cekilmez 7-8 saaat. Araba kullanmak istemiyorum :D gemi fln varmidir Canakkaleye?
bodruma hiç deniz ulaşımı duymadım sanmıyorum açıkcası :)
arabasızadam
14-08-2016, 22:55
İki yıldır bodrumda yaşıyorum hiç duymadım gemi olayını.
Konu guzelmis. Ben bir cogunuzun bebekken gitmeye basladim,1985 yilindan beri Bodrum'dayim...
Turlu badireler gecirdigin yillar oldu,kimi cokk iyi kimi cokk kotu ama hep her yaz gittim ve gidiyorum. Bazen her mevsim gittigim de oldu...
Bunsene 31.yili devirdim ve hic pisman olmadim. Keske max dolulugu boyle olsa. 2 senedir rahat rahat tatil yapiyorum...
Degerini bilmemiz gerek.
turbo&quattro
14-08-2016, 23:44
Abi gt3 ile beni Canakkaleye birakabilirmisin ? Hahaha :D
S.Özeren
15-08-2016, 12:42
Bende 10 senedir her yaz gittigim için deniz , Kum ve güneş Seven kisilere fikir versin .
Tekne turuna kesinlikle Turgutreis ^ den çıkmayın! Burdan kalkan teknelerin ilk durağı meteor beachdir ve yaklaşık 1 saat 10 dakika yol sürer o sebeple diğer yerlerden kalkan teknelerin koy da durma süresine göre turgutreisden kalkanlarin durma süresi daha azdır en nihayetinde 2 saat 20 dakka yolda harcaniyor
Ayrica turgutreis deki teknelerin içecek fiyatları diğerlerine göre x2 dir
Ben tekne için akyarlar ı tavsiye ederim , meteor hariç hepsine gidiyor hatta daha fazla koy à gidiyor ve daha ucuz
Deniz için en begendigim koylar Karaincir, aspat ve meteor mutlaka gidin
Yemek içinse zaten bi bodrum döneri meşhur sanırım ? Bide Karaincir ı :)
Yalıkavak , Türkbükü kalındir ama Türkbükünde her bütçeye göre de beach mevcut
Herkese iyi tatiller
turbo&quattro
28-08-2016, 11:11
Gerek Amerika gerekse Tr surekli beach tatilleri yapiyorum ama suya cok nadir giriyorum . Bodrumda 1 gunde tam 4 saat sudan hic cikmadim, hayatimda suyu o kadar guzel olan ter henuz gormedim . Turgutreis karsisinda kalan adaya gittik ( ismini hatirlamiyorum, bir ara editlerim ) mukemmeldi. Turgutreis suyuda cok iyiydi . Yalikavak begenmedik .
Bodrum merkezde cafe del mar diye bir mekan var hemen deniz kenarinda sezlonglar fln. Lounge chill out tarzi muzik dinleyip kale manzarali takilmak isteyenlere siddetke tavsiye edilir.
Beach club kulturune biraz uzagim sanki . Ilk tecrubem sebastian beach oldu o gun ( cuma ) Hande Yener'in dj oglu cikacakmis happy hour icin ama pek kalabaalik olmadigi icin beyefendi tesrif etmedi . Bana hic prof gelmedi cikmamasi belki oraya Onu dinlemeye gittim ben dunya para vererek... Neyse ortam genel olarak iyi, bar fiyatlari gordugum kadariyla heryerde hemen hemen ayni . Suyu pek iyi degildi.. Yan taraftaki cilek beach daha bi canli gorunuyordu.
Yine Turgutreis tepelerinde manzara restaurant var. yemekleri orta karar ama manzarasi ve hafta sonlari 70-80-90 lar agirlikli gitariyla canli muzik yapan Umut cok iyiydi .
Merkezde manzarası olmayan ama sadece Ahtapotu içim gittiğimiz ve fiyatları oldukça makul olan bir yer var Kalamare Bodrum :)
Kalamare Bodrum (@kalamarebodrum) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/kalamarebodrum/) Kesinlikle tavsiye ederim özellikle Ahtapot için :)
Kalamare, Bodrum Merkez, Bodrum - Zomato Turkiye (https://www.zomato.com/tr/bodrum/kalamare-bodrum-merkez)
tek atış hakkım var, burdan yana kullancam haftaya :cool:
turbo&quattro
24-06-2017, 21:51
Gencler yeni tavsiyeler alalim :)