Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop '0xc000000f' hatasi..
Faruk_Vtec
11-06-2016, 23:48
Arkadaslar laptop'im acilmiyor ve ekranda bu '0xc000000f' hatasini veriyor..
Nete baktim yazilanlari denedim ama bir sonuca varamadim, sizin önerilerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum...
Şimdiden çok tşk ederim...
Faruk_Vtec
11-06-2016, 23:55
Casper nirvana 2012 model abi..
Kurtarma seçenekleri çıkıyor mu?
Hdd sorunlu değilse diski söküp yedekleri almak sonrasında güzel bir format yeni işletim sistemi.. Buna imkanın yoksa recovery sonrası external (usb,hdd vs) yedek sonra yine format.
Faruk_Vtec
12-06-2016, 00:00
Bios'a girebiliyorum..
Faruk_Vtec
12-06-2016, 00:03
Hdd sorunlu değilse diski söküp yedekleri almak sonrasında güzel bir format yeni işletim sistemi.. Buna imkanın yoksa recovery sonrası external (usb,hdd vs) yedek sonra yine format.
Abi bilgisayar işlerinden pek anlamam, burda bi şansimi deneyim dedim ama bilgisayarciya birakacam gibi gorunuyor..
Aşağıdaki seçeneğe ulaşabiliyorsanız sorun gider kısmından,sistem geri yüklemeyi bir deneyin.
http://1.bp.blogspot.com/-nAENZKwSW6g/T9CiIJC5b7I/AAAAAAAALAM/mt6fixUi07c/s1600/1-Windows+8_%C3%96ny%C3%BCkleme+Se%C3%A7enekleri.png
Faruk_Vtec
12-06-2016, 00:14
Sistemi geri yuklemeyi denedim ama başaramadim..
Ama bu bolume daha once gelmedim, detaylari whatsapptan konussak olur mu..
Eğer hdd nizde sorun varsa, eski laptopumdan ssd ye geçtiğim için boşa çıkan sata hdd'm var 500gblık. Sorunsuz sıkıntısız, düşünürseniz, formatlayıp veririm. Siz sorunu tespit edin de =)
HondatugraL
12-06-2016, 21:38
donanımsal bir hata bazılarında hdd ile ilgili bazılarında ramle
memtest ile tarama yaptır hata çıkmazsa biosu default yap hala sorun varsa hdd ye veda et
ProdriveSTI
13-06-2016, 02:59
Kanka,windows cd/dvd'si varsa,onu takıp önyükleme geliyor mu bir kontrol et.Eğer geliyorsa hdd'i silmeden direk yükle.
Pc açılınca windows.old klasöründen önemli verilerin varsa onları yedekleyip,baştan format at hdd'i silerek...En kolay yöntem bu.
Tabi bios'a girip önceliği cdrom'a ver ki ön yükleme gelsin ya da pc açılırken altta seçenekler çıkar.F12 boot menü vs.Bunu görürsen F12'ye bas ordan da cdrom'u seçersen önyükleme gelir.
Aynı durum benim de başıma gelmişti.Sistem geri yüklemeden yapmıştım ama sonra harddiski 2 ye bölüp d içine bi acronis imaj almıştım.
Kurtarmayı yaparsanız yada yapacak birini bulursanız bu dediğim işlemleri de yapın.İleride benzer durum yaşarsasnız imaj dönersiniz.
asmisinsan
13-06-2016, 16:35
formattan önce diski baska bi makınaya baglayıp hdd sentinal programı ile bad sektör varmı yokmu bakın bad varsa kurduktan 1 veya 2 ay sonra geçe aynı hata olur