PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg hakkında sorum olacaktı yardım

speed_emre
12-06-2016, 10:00
Arkadaşlar bir araba alıcam kısmetse pazartesi günü araba tjet linea araba arabada landrenzo tüp takılı araba ani kalkışlarda sollamalarda lpg den benzine geçiyormuş neden böyle birşey yapmış olabilirler takan yerde yetkili servis bu sorunu düzeltebilirmiyiz. Benim bildiğim kişi istemedikten sonra yada gaz bilmedikten sonra benzine geçmez.ayarla bu sorun çözülür mü?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Mutlu Değerli
12-06-2016, 10:14
Ben 2tip lpg var diye biliyorum.

Biri yüksek devirde yakıt yetiştiremediği için tüpten benzine geçen eski sistem...

Digeri ise yüksek devirde bile olsa lpgde devam eden yeni tip sistem.

Kendi aracımda atiker vardı 2014ün sonlarında takılmış, lpgde gidiyodu hep. Kesici filan fark etmeden gidiyordu. Benzinde top speed yardırırken benzinin kesildiği an hemen lpgye alıyordu kendini.

Yigit-Y
12-06-2016, 10:27
Bende iki tane jip var ikisinde de lpg var

İlk çalışma benzin sonrası lpg

Tapa gaz olsun lpg bitmedikçe benzine geçmiyor

Bence saglam bir ustaya göster bir anormallik olduğu kesin

aslanneron
12-06-2016, 10:39
bu sistemle alakalı diye biliyorum hani arabada lpg nin yetmedigi aracın bayılacagı zaman benzine alanda var ama sonuna kadar lpg kullananda

bir ara c200 vardı onda mesela araç ani hızlanmalarda dediginiz gibi direk benzine alıyordu kendini

speed_emre
12-06-2016, 11:20
arabada turbo sistem lpg var ama neden öyle birşey yapmışlar yada müşteri talebine göremi yapmışlar bilmiyorum fiat yetkili serviste yapılmış.
Yazılım ile düzelmezmi?

fthdrn
12-06-2016, 11:24
Elbette düzeltilebilir araç temiz ise kaçırmayın bence. Çok buyuk bir problem degil..

speed_emre
12-06-2016, 11:26
araç temiz expertz yapılacak dynoya çıkacak maslakta nereye gidebiliriz dyno için. Düzelirse sıkıntı değil.

gokhankenar
12-06-2016, 17:48
O bir problem değil. Lpg sisteminin özelliğiyle alakalı. onun ayarı varmı bilmiyorum ama 5500rpm den itibaren araba direk benzine geçer. Düşünce yine gaza geçer ;)

XSi
12-06-2016, 18:32
Bu bir problem ama duzeltilebilecek bir prpblem

LPG enjektoru küçük tercih edilmiş. Bu sebeple LPG enjeksiyon sureleri yüksek.

Yüksek devirlerde enjeksiyon suresi sebebiyle "duty cycle" %100 oluyor.

Bunu anlayan akıllı LPG sistemi, yetersiz yakıtla çalışmak yerine benzine geçmeyi tercih ediyor.

Bizim akılsız LPG ustalıklarımiz ise, motora uygun enjektor takmayı beceremiyor malesef.

Landirenzoda enjektor nozzle lari değiştirilemiyor malesef, bu sebeple denenebilecek ilk şey, LPG basıncını regulator üzerinden arttırmak.

Basıncı 0.1 - 0.2 bar arttırıp, yeniden kalibrasyon yapmalı LPG servisi.

Bu işlemi gazdan benzine geçmeyen kadar tekrarlayarak uygun değeri bulabilirler.

Aslında deneme yanılma yapmadan değerlere bakılıp çözüm bulabilirler ama malesef bunu yapacak servis yok.

Acı ama gerçek.

speed_emre
12-06-2016, 22:28
teşekkürler.

rekord2000
13-06-2016, 15:46
Araçta basınç problemi var, doğru lpg ayarı ile bu sıkıntı düzelir. Normalde lpg bitmeden kesinlikle benzine geçmemesi gerek.