Orijinalini görmek için tıklayınız : Seramik Koruma Nedir?
Kısaca açıklamak gerekirse ürünlerin içeriğinin bir kısmında silika dan oluşan bir omurga vardır. Bu omurganın etrafında karbon bağları, hidrojen bağları, ürüne göre mesela Gyeon Mohs; nitrojen bağları bulunmaktadır. Bu yapıyı 600-700 çoğunlukla 1000 dereceye çıkarttığınızda etrafındaki bağlar, karbonlar vs yanacaktır. Geriye ise silika omurga seramik olarak kalacaktır ve su iticiliği olmayacaktır. Evinizdeki tabağın yapısını elde edeceksiniz. Yani cam değil, seramik. Tabi seramik kaplama denince insanların aklına arabalarının bildiğiniz seramikle kaplanacağı aklına geliyor ve yanılgılar başlıyor.
Farklı başlıklarda bu konulara değineceğim fakat konu genel olduğundan az birşey sertlik dayanıklılık konularına da değineceğim.
Neden cila değilde seramik kaplama?
Normal cila verniğin üzerinde oturan bir polimerdir. Yani bir çizik dayanıklılığı yada çok anormal bir kimyasal dayanıklılığı yoktur. Seramik kaplama ise vernikle kimyasal bir bağ kurup özetle yapışır. Bu kaplamaları oradan sökmek, çıkartmak (üründen ürüne değişir) gerçekten çok zor olabilir. Bu kimyasal bağın oluşturduğu pürüzsüz yüzey aracı temizlemeyi kolaylaştırır, inatçı lekelerin yapışmasını engeller ki bazı ürünlerde örneğin Mohs+ grafiti spreylerini bile çıkartabilirsiniz.
Yanılgılar;
-Örneğin geçen gün bir BMW x bir yere 3000tl gibi bir rakama seramik kaplama yaptırmış. Geldi dediki "Ya seramik korumada yalanmış, taş geldi arabaya iz yaptı.". Baktık göçük bile var fakat müşteriye ne şekilde açıklama yapmışlarsa taşın bile zarar vermeyeceğini ima etmişler. Böyle birşey yok.
-Çizilmez? Çizilir. Çizilmeyen bir ürün yoktur. Bakıyoruz 3 sene çizilmezlik garantisi. Böyle birşey yok, kanmayın. Çizilmeyi zorlaştırır ama çizilmez değil.
- E çakmakla vurdular çizilmedi? Hayır plastik izi bırakmadı ve bu kayganlıktan kaynaklandı. Çakmakla vurduğunuzda çizilmeyen araç yıkamada nasıl çizilir? Bu yüzden
- 3 sene garanti verdiler; sürüyorsun bitiyor. Hayır. Aynı kondisyonda tutmak için yıkamalara dikkat edilmeli, uygun şampuan kullanılmalı ve ayrıca bakım ürünü kullanılmalı.
-5 sene 10 sene garantiler havada uçuşuyor? Neyin garantisi?
Parlaklık devam edecek; Evet ama parlaklık değişken birşey. Yani siz gözünüzle her gün baktığınız arabanın hala parlak olduğunu ve bunun ürüne dayalı olduğunu nereden bilebilirsiniz ki ? Ayrıca aracın üzerinde oluşan çiziklerde bu parlaklığı değiştirecektir. Değişen birşeyin garantisini size nasıl verebiliyorlar? Hangi şartlar altında veriyorlar?
-Hidrofobik özellikler bitsede koruma hala orada, 10 yıl. Doğrudur, hidrofobik yapı bozulsada korumalar aracın üzerinde kalabiliyor ama ne kadar olduğu muamma. Bunu sizin görebilmeniz için bir panelin bir kısmını kaplamamanız lazım. Bizde 20 sene garanti veririz, araç geldiğinde koruma üzerinde duruyor deriz. Durmadığını nasıl anlayacaksınız ki ? Bunun bir ölçü birimi malesef yok. Bu yüzden dünyaca ünlü malzemeleri tercih edin. Bu ürünlerin içindeki ham madde değişkendir, daha ucuzunu X bir firmaya yaptırıp burada janjanlı şişelere konup satılan ürünlere güvenmeyin.
-Turkiye'de duyduğumuz 35+ seramik kaplama markası var. Bunların neredeyse 5-10 u bilinir marka. Geri kalan 35 markanın 1 tanesinin iyi olduğunu biliyoruz. Her gün yeni bir marka, ne olduğu bilinmeyen, bazen eski nano ürünlere seramik denerek piyasaya yayılıyor.
İşin özeti kurşun geçirmez özellikli seramik kaplama, titanyum kaplama ürünlere inanmayın, kurşun geçiyor. İyi bir ürüne iyi bakarsanız yıllarca verim alırsınız, bakmazsanız yine çizilir.
O zaman neden seramik kaplama yaptırayım? Ona ayrı bir başlıkta ayrıntılı olarak değineceğim.
Not: Forumda bulunan çoğu arkadaşımız bunları biliyor fakat arama yapınca karşısına çıkacak ve sağda solda dolaşan insanların vaadlerine inanmamaları adına böyle bir konuyu seramik kaplama satan biri olarak açma gereği duydum.
Bu arada Glass Coating - Ceramic Coating arasındaki fark neden diye sorulmuştu. Kısaca onu da yazayım. Aralarında ana ham madde farkı vardır. Silika seramik kaplamalarda kullanılır silane glass coatlarda. Bunun dışındaki fark ise yarattıkları tabakadaki kalınlık farkıdır. Glass coating deki moleküller daha küçüktür, Ceramic coatingde daha büyük. Ceramic lerde 3d Matric kullanılır, Glass coatlarda 2d matrix diye düşünebilirsiniz.
Harika yazmışsın Onurcan .Bu konu sabitlense keşke arada kaybolup ,gitmese .
imprezaWRC
12-06-2016, 19:48
Konu sabitlendi :)
darkmoon
12-06-2016, 20:38
şahısların kendileri seramik kaplama yapmasının en ekonomik kolay pratik yolla yapılma yöntemlerinide yazarsanız güzel olur.. aklımda olan bir şey pazarda bir sürü marka var sıvı var hangisini önerirsiniz..
Ben aracı kaporta boyaya soktukdan sonra dışını seramik düşünüyorum yeni boyayı koruma açısından.
Bence en başa konulacak konu şöyle olmalı;
Hangi araç wax bazlı, hangi araç seramik bazlı yapılmalı.
Aracınızın derin çizikleri var ise. Ciddi yıpranmış bir araç ise seramik değil çizgi dolgu özelliği olan wax gruplarına yönelmesi gerektiği. Daha yeni ve az çizikli araçların seramik tercih edebileceği yada yeni boyanmışların ona keza.
Bu arada yazı çok güzel kardeşim eline sağlık
şahısların kendileri seramik kaplama yapmasının en ekonomik kolay pratik yolla yapılma yöntemlerinide yazarsanız güzel olur.. aklımda olan bir şey pazarda bir sürü marka var sıvı var hangisini önerirsiniz..
Ben aracı kaporta boyaya soktukdan sonra dışını seramik düşünüyorum yeni boyayı koruma açısından.
Ürünleri uyguluyan herkesin insan olduğunu unutmayalım. Hatasız temizlenmiş bir yüzey üzerine uygulanacağını varsayarsak bunu kurallarına uygun yaptığınız sürece ilk yada 1000. uygulama çoğunlukla benzer sonuçlar verecektir.
Amatör arkadaşların öncelikle bilmesi gereken şey bu uygulamaların tamamen polisajı hatasız yapılmış ve yüzeyin tüm dolgu, yağ ve kalıntılardan arındırılıp ortamında olabildiğince sabit normal ısı ve neme sahip olması hususudur. Ortamda toz, toprak olmaması da sonuçlar için oldukça önemlidir.
Boyacınıza hangi vernik tipiyle aracı teslim edeceğini sorun ve bunun tamamen kuruma süresini öğrenin, mümkünse hızlandırın. Rivayetler her zaman var ama doğru fırınlanmış bir aracın tesliminden sonraki gün verniği tamamen yerine oturduğunu öğrendim. ( Yanlışsa lütfen düzeltin )
Bence en başa konulacak konu şöyle olmalı;
Hangi araç wax bazlı, hangi araç seramik bazlı yapılmalı.
Aracınızın derin çizikleri var ise. Ciddi yıpranmış bir araç ise seramik değil çizgi dolgu özelliği olan wax gruplarına yönelmesi gerektiği. Daha yeni ve az çizikli araçların seramik tercih edebileceği yada yeni boyanmışların ona keza.
Bu arada yazı çok güzel kardeşim eline sağlık
Başkan böyle bir ayrım yapmak çok doğru değil. Uygulama şemasında bir yol ayrımı var, hangi yolu seçersen onun üzerinden gidebilirsin.
Yalnız bildiğimiz ve tecrübe ettiğimiz tek gerçek bu ürünlerin kaliteli ve sert vernikte her daim daha güçlü, daha uzun soluklu ve daha parlak olduğu.
Evet bu ürünler çizik doldurmuyor ve hatta mercek görevi görüyor. Dükkanda uyguladığımız bagaj kapağının son durumu nasıl ? :) Cila da dolduruyor ama bir zaman sonra puff
Ben hala kendi nazarımda Carnauba Wax taraftarıyım ama teknolojiyi görmemezlikten gelmek demek gözün kapalı bilmediğin yöne doğru koşmak gibi birşey :)
SedatAdanurr
12-06-2016, 21:28
Yazı için teşekkürler elinize sağlık.Benim sormak istediğim seramik kaplama yapılmış araca petroldeki su zarar veriyor mu?Yanlış anlaşılmasın köpük değil sadece suyla ıslatmayı kastediyorum.
Görkemcim pamelde çok ilginç sonuçlar alıyoruz. İçerde unutulduğu için boya yapıldıkça oda maruz kaldı. Anlamsız bir test olsada seramik yaptığımız yerler birazda antistatik görev görüp kauçuğun dahi yapışmasını engelliyor :)) işlevsel yani.
Gelelim bu konuya, aslında konu harici bir konu daha açalım istedim ben. Onurcanın konusuna denk geldi. Kapıdan giren herkes öğrenmiş bir seramik. Benim aracıma seramik yapın diyor. Kapanmıyacak çizgiler var pasta alamaz. Bırak hare gşdericiyi diyorsun. Yapan var deyip çıkıyor. Yani kişiler hala araç için seramik ne onu bilmiyor. Seramik için ağır pasta işlemi şart, aracın boya üzeri vernik tabakası bu aşınmayı karşılamaya yetecek kalılıkta değilse seramik yapılmamalı
Yazı için teşekkürler elinize sağlık.Benim sormak istediğim seramik kaplama yapılmış araca petroldeki su zarar veriyor mu?Yanlış anlaşılmasın köpük değil sadece suyla ıslatmayı kastediyorum.
Petroldeki suyu bilemiyorum fakat şu şekilde açıklayayım. Kireçli su bu tarzdaki bütün seramik kaplamalar için sıkıntı arz etmektedir. Silika bazlı seramik korumaların en büyük düşmanı kireçli sudur. Fakat güneşin altında uygulanmaz ve kurumadan üstünden geçilirse fazla bir problem oluşmayacaktır. Lütefen aracınıza su tutturup younuza devam etmeyiniz. Komple bir yıkama her zaman daha sağlıklı olacaktır.
Görkemcim pamelde çok ilginç sonuçlar alıyoruz. İçerde unutulduğu için boya yapıldıkça oda maruz kaldı. Anlamsız bir test olsada seramik yaptığımız yerler birazda antistatik görev görüp kauçuğun dahi yapışmasını engelliyor :)) işlevsel yani.
Gelelim bu konuya, aslında konu harici bir konu daha açalım istedim ben. Onurcanın konusuna denk geldi. Kapıdan giren herkes öğrenmiş bir seramik. Benim aracıma seramik yapın diyor. Kapanmıyacak çizgiler var pasta alamaz. Bırak hare gşdericiyi diyorsun. Yapan var deyip çıkıyor. Yani kişiler hala araç için seramik ne onu bilmiyor. Seramik için ağır pasta işlemi şart, aracın boya üzeri vernik tabakası bu aşınmayı karşılamaya yetecek kalılıkta değilse seramik yapılmamalı
Öncelikle belirtmiş olduğunuz nokta anti static değil anti stick yani yapışmaz özelliği ile alakalıdır. Seramik korumaların bir kesiminde buna şahitlik edebilirsiniz, bizde bazı kauçuk kalıplarında ürünü kullanmaktayız.
Gelelim pasta işlemine; ağır pasta yada ince pasta durumu aracın çizik durumuna göre değişir. Bir vernik üzerinde saçma sapan uygulamalar yapılmadıysa bu uygulamayı karşılamyacak duruma gelemez. Kaldıki seramik kaplama uygulaması %100 pürüzsüz bir yüzeye uygulanmak zorunda değil, temiz yüzeye uygulanmak durumundadır. Seramik kaplama mantığı yüzeyin tertemiz olmasıdır, çiziksiz değil. Tabiki çiziksiz yüzey tercih edilir fakat yüzeyin bunu kaldıramayacak durumda olması profesyonel ellerde çok nadirdir.
Not: Anahtar çiziği yada verniği kaldırmış çizikler bu konuya dahil değildir.
çok güzel konu.polimerler - karbon bağlar anti stickler fln .bende insanlar anlasın diye boya yüzeyi mikroskop gibi bi cisimle incelense asfalt gibi tırtıklı yüzey görürüz seramik dediğimiz zamazingo o asfaltın yüzeyine bi sac plaka yerleştirmiş gibi pürüzsüzlüğünü düzeltiyor artı katman yapıyor fln diye zırvalıyodum.
artık 6hidrojen bağının bir araya gelerek oluşturduğu matrikse silika ile bağlanan bi başka atom ile oluşturduğu yüzey dicem kafalar iyice karışsın :D
çok güzel konu.polimerler - karbon bağlar anti stickler fln .bende insanlar anlasın diye boya yüzeyi mikroskop gibi bi cisimle incelense asfalt gibi tırtıklı yüzey görürüz seramik dediğimiz zamazingo o asfaltın yüzeyine bi sac plaka yerleştirmiş gibi pürüzsüzlüğünü düzeltiyor artı katman yapıyor fln diye zırvalıyodum.
artık 6hidrojen bağının bir araya gelerek oluşturduğu matrikse silika ile bağlanan bi başka atom ile oluşturduğu yüzey dicem kafalar iyice karışsın :D
Alın bunu buradan alın! :) :)
tigervts
06-12-2016, 12:40
Konu sanırım duraklamış,
Araca seramik kaplama yaptıracağım bu konuda en iyisi gtechniq ürünleri, ama çok pahalı olduğundan cquartz yaprıracağım. Sizce cquartz nasıl bir üründür?
Konu sanırım duraklamış,
Araca seramik kaplama yaptıracağım bu konuda en iyisi gtechniq ürünleri, ama çok pahalı olduğundan cquartz yaprıracağım. Sizce cquartz nasıl bir üründür?
En iyisi neye , kime göre Gtechniq acaba???
Gyeon - Hikari - Nanolex - Modesta vs markaları incelediniz mi??
tigervts
06-12-2016, 13:11
Ben incelediğim kadarıyla gtechniq. Dedeklerinizi bizzat incelemedim. Peki siz gtechniq incelediniz mi ? cquartz hakkında ne düşünüyorsunuz.
Sırf ürünle bitmiyor yapan kişide önemli.
Ben incelediğim kadarıyla gtechniq. Dedeklerinizi bizzat incelemedim. Peki siz gtechniq incelediniz mi ? cquartz hakkında ne düşünüyorsunuz.
Sırf ürünle bitmiyor yapan kişide önemli.
Incelemek sözüyle ifade ettiğiniz araştırmak mı yoksa uygulanmış araçlar üzerinde bizzat testler mi ?
Açıkçası en iyi kavramı yanıltıcı bir kanı. El elden üstün ama hangi el en üstün bunun bir garantisi yok. Cquartz kötü bir ürün değil bence orta segment kalan eski nesil bir formül. Unutmayın sonucu belirleyen işi uygulayan kişide bitiyor. Yoksa orta düzey iş becerisi olan bir usta da gtechniq adını çokta güzel karalatabilir.
Geçenlerde bir video'da bir Ferrari'nin egzos uçlarına, motoruna, farlarına ve jantlarına da bu uygulamanın yapıldıgını gordum. Bunun amacı nedir tam olarak? Yani motora yapılmasına tam anlam veremedim.
Geçenlerde bir video'da bir Ferrari'nin egzos uçlarına, motoruna, farlarına ve jantlarına da bu uygulamanın yapıldıgını gordum. Bunun amacı nedir tam olarak? Yani motora yapılmasına tam anlam veremedim.
Kolay temizlenmesi için uygulanabiliyor. Egzos uclarina surulmesii ise paslanmayi engelliyor, yuksek isi gordugu icin egzos uclarina bir suru yabanci madde yapisabiliyor, bunu bir miktar engellemek adina burada da kullanilabilir. Jantlara bir kere uygularsaniz bir daha vaz gecemezsiniz.
En iyi seramik kaplama vs: Arkadaşlar en iyisi diye bir kavram yok su an. Cogu ust duzey markanin birbirlerine gore + ları ve - leri vardir. Bilinçli bir kullanici buna gore kaplama secebilir. En iyisi budur, daha da iyisi yoktur diyebilecegimiz bir malzeme acikcasi gormedik..
10h dıye geciyor tüm markakarda zümrüt vs dıye isimler cıkmış
d.berkay
23-03-2017, 16:57
En iyisi neye , kime göre Gtechniq acaba???
Gyeon - Hikari - Nanolex - Modesta vs markaları incelediniz mi??
Mehmet alem adamsın :)
Kendi arabanda Gtechniq Crystal Serum Black olmasına rağmen objektif şekilde bunu yazabilmen harika gerçekten.
10h dıye geciyor tüm markakarda zümrüt vs dıye isimler cıkmış
Bu sertlik mevzu, kalem sertlik testinin sonucunu gösterir. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılır.
Kalem sertlik testlerinde en yüksek(en sert) barem 9H'dır. 10H / 100H tamamen sallama rakamlardır. İstedikleri ismi versinler yine de 9H son nokta.
http://skycoat.com/wd/wp-content/uploads/2015/02/Mohs_Scale.png
Kendisini kanıtlamış büyük firmalar, uluslararası geçerliliği olan bağımsız test kuruluşlarına ürünlerinin numunelerini göndererek bu testleri uygulatıp sertifika alırlar. Bu sertifikalar ürünün gerçekten ne olduğunu gösteren yegane kaynaklardır.
Örneğin;
Gyeon Mohs
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12095159_1715171318712999_480863781279202833_o.png ?oh=0d089d4f08a2cd17d5702084990d5314&oe=595027BC
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12095077_1715171375379660_6781652386182659049_o.pn g?oh=4e4d7cd25ec735aea0259a6074a4c664&oe=59640061
Gyeon Prime
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12141146_1715171405379657_192866952469676422_o.png ?oh=be9bbd4a181a6010d4bc7a30e04fa20d&oe=5970780B
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12138432_1715171435379654_7889207109951017619_o.pn g?oh=3e7d6191d7f8b79026feeec875930539&oe=59623CB7
i-vtec07
23-03-2017, 17:13
Selamlar şuan uygulanabilirliği en kolay ürün hangisi sizce ? Amatörler için. Normal seviyede kılcal çizikli aracima komple s30 geçip uygulamayi düşünüyorum. Yani çizikleri tamamen almamış olucam :)
d.berkay
24-03-2017, 08:16
Selamlar şuan uygulanabilirliği en kolay ürün hangisi sizce ? Amatörler için. Normal seviyede kılcal çizikli aracima komple s30 geçip uygulamayi düşünüyorum. Yani çizikleri tamamen almamış olucam :)
Kullanımı en kolay ürün bence Nanolex Si3D.
Kullanımı en kolay ürün bence Nanolex Si3D.
Dr. Beasley's Nano-Resin'i atlama! :)
imprezaWRC
24-03-2017, 15:38
Fiyatı oldukça tuzlu ama Hikari'nin tüm serisini uygulamak çok kolay. (en azından benim açımdan)
Korollacı
25-03-2017, 10:46
konu basliginda denmis ki seramik koruma nedir?
bence seramik koruma ozellik toyota servislerinde musteriye yapilan para tuzagindan baska bi sey degil. 2bin tlye wilyims marka uygulama 1 gunde yapiliyor ve 5 yil garanti veriyorlar. dedim bu nasil is arabaya 5 yil garanti vermiyorsunuz
konu basliginda denmis ki seramik koruma nedir?
bence seramik koruma ozellik toyota servislerinde musteriye yapilan para tuzagindan baska bi sey degil. 2bin tlye wilyims marka uygulama 1 gunde yapiliyor ve 5 yil garanti veriyorlar. dedim bu nasil is arabaya 5 yil garanti vermiyorsunuz
Mantıklarını hızlıca açıklayayım ;
Toyota müşterisi yine aracına uzun süre biniyor ama genel olarak Türkiye'de araç yenileme ve değiştirme oranı bir hayli fazla.
100 araçtan 80'i uygulama nedir nasıldır ne işe yarar fikir sahibi olmadan '' seramik koruma var mı ? Var '' mantığında yaptırıyor.
Kalan 20 aracın sahibinin 10u uğraşırım belki diyor. 10 araçtan 8ini kesinlikle kullanıcı hatası yorumluyorlar. 2 araçtan uygulama yeniletmek isteyen 1i oluyor.
Firma günün sonunda 100 araçlık seramikten 1 aracın uygulamasının maliyetlerini katlarıyla çıkarttığı için sorun değil yaptırırızla kurtardıklarını düşünüyorlar.
Dolayısıyla kullanıcı, bedelini ödediği şeyleri sorgulamadığı sürece bu saçma sapan garanti süreleri her daim var olur, insanları yanlış pazarlama ile kandırmaya da devam ederler.
Seramik uygulama yapılmış araçta expertiz sırasında boya ölçer cihazlarında daha yüksek/farklı mikron değerler çıkabiliyor mu? yoksa etkisi olmaz mı?
Seramik uygulama yapılmış araçta expertiz sırasında boya ölçer cihazlarında daha yüksek/farklı mikron değerler çıkabiliyor mu? yoksa etkisi olmaz mı?
Böyle bir rivayet var ancak doğruluk payı az lakin en güçlü olduğunu düşündüğümüz ürün dahil maks. 1mikron kalınlık oluşturuyor.
Ancak hiç ölçmedim, bunun testini yakında sizin için yapıcam :)
Arkadaslar merhaba biraz reklam gibi olacak ama bizim evin yakınlarında 3d car care var oraya çekim yapmak için gitmiştim "Seramik Kaplama" hakkında hem bilgi almak hem bilgi vermek için dileyenler youtube linkini atıyorum izleyebilirler malzemeler falanda gözüküyor orda
SERAMİK KAPLAMA NEDİR VE NASIL YAPILIR ? 3D Car Care Bostancı & Feyyaz Garaj'da - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nFCtZt047iY&t=95s)
Mehmet alem adamsın :)
Kendi arabanda Gtechniq Crystal Serum Black olmasına rağmen objektif şekilde bunu yazabilmen harika gerçekten.
Bu sertlik mevzu, kalem sertlik testinin sonucunu gösterir. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılır.
Kalem sertlik testlerinde en yüksek(en sert) barem 9H'dır. 10H / 100H tamamen sallama rakamlardır. İstedikleri ismi versinler yine de 9H son nokta.
http://skycoat.com/wd/wp-content/uploads/2015/02/Mohs_Scale.png
Kendisini kanıtlamış büyük firmalar, uluslararası geçerliliği olan bağımsız test kuruluşlarına ürünlerinin numunelerini göndererek bu testleri uygulatıp sertifika alırlar. Bu sertifikalar ürünün gerçekten ne olduğunu gösteren yegane kaynaklardır.
Örneğin;
Gyeon Mohs
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12095159_1715171318712999_480863781279202833_o.png ?oh=0d089d4f08a2cd17d5702084990d5314&oe=595027BC
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12095077_1715171375379660_6781652386182659049_o.pn g?oh=4e4d7cd25ec735aea0259a6074a4c664&oe=59640061
Gyeon Prime
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12141146_1715171405379657_192866952469676422_o.png ?oh=be9bbd4a181a6010d4bc7a30e04fa20d&oe=5970780B
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12138432_1715171435379654_7889207109951017619_o.pn g?oh=3e7d6191d7f8b79026feeec875930539&oe=59623CB7
gyeon da mi fason urettiriyor?
niye uzakdogulu bir firmadan almislar sertifikayi?
Gyeon Güney Kore markası abi
Gyeon Güney Kore markası abi
aklimda ingiliz gibi kalmis. Koreliler aldi gitti tabi...
d.berkay
22-04-2017, 10:08
aklimda ingiliz gibi kalmis. Koreliler aldi gitti tabi...
O Gtechniq :)
Gyeon hem kendi ülkesinde KTR (Korean Testing & Research Institute) hem de uluslararası bir firma olan SGS'nin kore dışındaki bir laboratuvarında test yaptırmış. Bence tüm üretici firmalar bu testleri bu şekilde bağımsız test kuruluşlarına yaptırarak müşterilerini belgelerle bilinçlendirmeliler.
evet 2-3 sene olmuş, modası geçti mi bunun? kaplama mı aldı yerini?
Belli bir kitle sadece kaplamaya gecti. Fiyatlar bu duzeyde devam ederse zor. Henuz kaplamalarin fiyatlari dusmeye baslamadi, aksine kalite yukseldikce fiyatlarda yukselmeye basladi, yakın zamanda yerini alabilecegine inanmiyorum. Ayrica arka planda seramik kaplamalar icin ciddi arge yapilmaya baslandi, eger cok kalın bir kaplama uretebilirlerse o zaman isler baya tersine donmeye baslayabilir. İzleyip gorecegiz artik :D
Algı çok ilginçleşti.
2011-2012 ilk deneyimler oluştu. Türkiye dünyayı o yıllarda çok yakın takip etmiyordu ama alt yapıya alışma süreci başlamıştı.
2013-2014 yeni firmalar ve tedarikçiler oyuna girince eski kalıplaşmış bazı markalar geride kalmaya başladı.
2015-2016 da online alışveriş ve nano teknolojili ürünlerle tanıştık. Seramik koruma adını duymaya ve yayılma süreci başladı.
2016-2017 sektörün tedarik tarafı altın çağını yaşar oldu. Araban varsa seramik koruma yaptırmak sanki bir racon oldu ancak yalanlar ve yanlış işler bir o kadar da geriye düşüş başlattı.
2018 - elma ile çürük elma ayrılmaya başladı. Bu yıl hem otomotiv sektörü hem de son kullanıcılar bir hayli bilinçlendi, kiminin ağzı yandı. İş satılsın diye söylenen yalanlar bir bir patladılar. Ne yazık ki araç satışları da zayıflayınca fiyat dengeleri şaştı.
2018 yılı şeffaf kaplamaların da başarısı oldu. Araç bedelleri pahalı, şeffaf korumalar pahalı ancak kullanıcı en azından elle tutulur, gözle görülür bir malzemenin gerçekten aracı koruduğuna inandığı için bedellere razı olmaya başladı.
2019 yılında şeffaf koruma gerçekten hareketli gidiyor. Sebebi artık yeni araç almanın ağır bedelleri, seramik korumalara güvensizlik.
Farklı türde teknolojiyi araştıran girişimci kişilerle görüşüyoruz. Bu senenin modası ne olacak göreceğiz :)
bence en sonunda, en doğal en organik'e dönüş yapacağız.
Diğer işlerdeki gibi.
yurt dışı forumlarda ve sosyal medyada silika ürünlere karşı insanlara karşı zararı tam olarak test edilmedi kullanmayın, kimyasal bunlar denmeye başladı bile
imprezaWRC
09-04-2019, 11:28
Diğer işlerdeki gibi.
yurt dışı forumlarda ve sosyal medyada silika ürünlere karşı insanlara karşı zararı tam olarak test edilmedi kullanmayın, kimyasal bunlar denmeye başladı bile
İllaki zararı vardır zaten o nedenle maske takarak uygulama yapın deniliyor. Bu ürünlere gelene kadar, pastanın tozu, cilanın kokusu, aerosol ürünlerdeki itici gazlar, yüzüne gözüne sürdüğün kozmetik ürünlerdeki kimyasallar, diş macunundaki bileşenler...vs
Bir önceki outback'e Japonya'dan getirttiğim ürünleri kullanmıştım. Otomobili benim gibi özenle yıkayacak birine satamadım, adam aldıktan 4 sene sonra satışa çıkardığında ilanlardaki fotoğraflarına baktığımda otomobilin boyası halen ilk günkü gibi gözüküyordu. Muhtemelen fırça ile bile yıkadıysa da yine boyayı çizememiştir :)
P.S: Ozan sen gezen ustanın cilasını kullan onlar organik oluyormuş :D :D
ben hiç cila kullanmıyorum, arabayı 4 senede bir teslim ediyorum:)
Diğer işlerdeki gibi.
Bunu zaten ben uzun süredir soyluyorum ama insanlar 3-5 dolara cin mali seramik almayi seviyorlar. Iceriginde kanserojen madde olan bir suru marka var. Bu konuda en saglam testleri kesinlikle ABD yapiyor, ABD e disaridan giris yapabilen malzemelere ben guveniyorum (ABD de uretilen demiyorum ). Tamamen dogala donusun yolu bence kapandi, dogal kendi yaptigim cilalar var fakat bu urunlerin omurleri pek fazla olmuyor. Dogal urun denen bir suru cila zaten sentetik bir suru sey iceriyor.
İllaki zararı vardır zaten o nedenle maske takarak uygulama yapın deniliyor. Bu ürünlere gelene kadar, pastanın tozu, cilanın kokusu, aerosol ürünlerdeki itici gazlar, yüzüne gözüne sürdüğün kozmetik ürünlerdeki kimyasallar, diş macunundaki bileşenler...vs
Bir önceki outback'e Japonya'dan getirttiğim ürünleri kullanmıştım. Otomobili benim gibi özenle yıkayacak birine satamadım, adam aldıktan 4 sene sonra satışa çıkardığında ilanlardaki fotoğraflarına baktığımda otomobilin boyası halen ilk günkü gibi gözüküyordu. Muhtemelen fırça ile bile yıkadıysa da yine boyayı çizememiştir :)
P.S: Ozan sen gezen ustanın cilasını kullan onlar organik oluyormuş :D :D
O taktigimiz maskeler hic bir ise yaramiyor, onlar sadece tozu engelleyebilir. Isimize yarayacak maskeler ciddi filtreli maskeler fakat bunlari kullanan sayisi 2-3. Solventler buharlasirken o taktigimiz 3m kagit maskenin bir efekti yok.
imprezaWRC
09-04-2019, 13:00
Bunu zaten ben uzun süredir soyluyorum ama insanlar 3-5 dolara cin mali seramik almayi seviyorlar. Iceriginde kanserojen madde olan bir suru marka var. Bu konuda en saglam testleri kesinlikle ABD yapiyor, ABD e disaridan giris yapabilen malzemelere ben guveniyorum (ABD de uretilen demiyorum ). Tamamen dogala donusun yolu bence kapandi, dogal kendi yaptigim cilalar var fakat bu urunlerin omurleri pek fazla olmuyor. Dogal urun denen bir suru cila zaten sentetik bir suru sey iceriyor.
O taktigimiz maskeler hic bir ise yaramiyor, onlar sadece tozu engelleyebilir. Isimize yarayacak maskeler ciddi filtreli maskeler fakat bunlari kullanan sayisi 2-3. Solventler buharlasirken o taktigimiz 3m kagit maskenin bir efekti yok.
Bende filtreli maske var onu kullanıyorum :)
Bende filtreli maske var onu kullanıyorum :)
2-3 kisi var iste biri sen biri ben, birisinin daha olmasi lazim ahahaha
imprezaWRC
09-04-2019, 14:39
2-3 kisi var iste biri sen biri ben, birisinin daha olmasi lazim ahahaha
Ne oluyor bu konu nereye gidiyor :D :D
Ne oluyor bu konu nereye gidiyor :D :D
aa dur sana benim yaptigim waxtan yollayayim aklima gelmisken, konu da guncel olsun :)
ghibli06
09-04-2019, 19:08
eskiden şeffaf kaplamalar çok mat dururdu, şimdi bildiğin derinlik veriyor... merak ettiğim ömrü, 2 sene sonra sararır mı acaba?
eskiden şeffaf kaplamalar çok mat dururdu, şimdi bildiğin derinlik veriyor... merak ettiğim ömrü, 2 sene sonra sararır mı acaba?
Ne marka olduguna bagli. Bazilari hala eski teknoloji ve cabuk sarariyor. Stek oneririm
imprezaWRC
10-04-2019, 09:16
aa dur sana benim yaptigim waxtan yollayayim aklima gelmisken, konu da guncel olsun :)
Anam sağolasın ama gönderme çünkü daha tüketmem gereken ürünler var.
2013 yılında Maslakta Protac diye bir yerde ön kaputa folyo yaptırmıştım. Sıfır araca ilk alındığı gün. 6 sene geçti ne sararma ne matlaşma ne yırtılma. Hiçbirşey yok maşallah :)
Seramik çok yaptırmak istedim ama her defasında aynı yerde, aynı markanın ürünleriyle, bilinçli adamların yıkaması gerekliliği v.s. derken 2500 lira parayı bir yıkamacının o anki psikolojisine bırakmak çok mantıklı gelmedi :D
speed_emre
10-04-2019, 16:40
Evet izmirde en düşük seramik kaplamayı yapan kişiler ve firmalar 2000 tl den başlayıp 3500 tl kadar çıkıyor. Malzeme pahalılığı ve butik iş yapanlar 2 3 günde teslim ediyorlar arabayı. Firma ise 1.5 günde hazır oluyormuş. Arabam 100.000 tl fln olsa okeyde 55 cıvarında olan bir araba için bu kadar para vermek değer mi acaba?
Yoksa 750 tl komple pasta cila yaptırmak daha mı mantıklı ? ıc detaylı temızlık dahil.
Evet izmirde en düşük seramik kaplamayı yapan kişiler ve firmalar 2000 tl den başlayıp 3500 tl kadar çıkıyor. Malzeme pahalılığı ve butik iş yapanlar 2 3 günde teslim ediyorlar arabayı. Firma ise 1.5 günde hazır oluyormuş. Arabam 100.000 tl fln olsa okeyde 55 cıvarında olan bir araba için bu kadar para vermek değer mi acaba?
Yoksa 750 tl komple pasta cila yaptırmak daha mı mantıklı ? ıc detaylı temızlık dahil.
seramik ürünün 250-500 tl olduğu yerde pasta üzerine alınan 1000tl işçilik çok pahalı. tabi imkan meselesi bizim otoparkımız vardı. demir tozu+kil+ pasta+hareyi yaptık bir hafta sonrada arabayı temizledik nasiol u uyguladık. gerçekten yorucu iş. yeri olan kendi yapar. bütün işlemlerden sonra seramiği uygulamak 2-3 saat sürüyor. 1 günde yatırdım arabayı çokta güzel oldu. ilk uygulamanın verdiği acemilik ile ufak tefek silme izleri kaldı ama pek belli olmuyor. hani wax sürersin çok beklersin ya iz kalır onun gibi oda yetersiz ışıktan kaynaklı. 2. uygulamada bu sorunu aştık.
speed_emre
05-05-2019, 10:19
seramik ürünün 250-50 tl olduğu yerde pasta üzerine alınan 1000tl işçilik çok pahalı. tabi imkan meselesi bizim otoparkımız vardı. demir tozu+kil+ pasta+hareyi yaptık bir hafta sonrada arabayı temizledik nasiol u uyguladık. gerçekten yorucu iş. yeri olan kendi yapar. bütün işlemlerden sonra seramiği uygulamak 2-3 saat sürüyor. 1 günde yatırdım arabayı çokta güzel oldu. ilk uygulamanın verdiği acemilik ile ufak tefek silme izleri kaldı ama pek belli olmuyor. hani wax sürersin çok beklersin ya iz kalır onun gibi oda yetersiz ışıktan kaynaklı. 2. uygulamada bu sorunu aştık.
Yer , uygulama , malzeme derken teknik bilgim pek yok bu konularda. O yüzden pek bulaşmam herhalde :) Bakalım karar vericem önümüzdeki günlerde.
Self healing özelliğine sahip polyurethane yapılı koruma folyoları açık ara beklentiyi daha çok karşılıyor. Tabi fiyatlarıda çok çok yüksek. Sanırım onlarda yönelim arttıkça fiyatları düşecektir
kalipson
05-05-2019, 10:48
Self healing özelliğine sahip polyurethane yapılı koruma folyoları açık ara beklentiyi daha çok karşılıyor. Tabi fiyatlarıda çok çok yüksek. Sanırım onlarda yönelim arttıkça fiyatları düşecektir
Bunlar boyaya da zarar vermiyor sanırım.
Bütçeyi ayarlayabilirsem yaptıracam. Seramik korumuyor bence arabayı. Kastettiğim şey yoldan gelen taş izlerine karşı korumuyor. Boşuna yaptırdık. Anca parlıyo araba benim gözümde
Seramikten önceki işlemler sırasıyla nasıl olmalı kusursuz bir yüzey için? Demir tozu, kil, pasta vb. diye biliyorum, doğru mudur?
Araçta kuş pisliğinden kaynaklı yanık yerler söz konusu olduğundan rötuş da yapılması gerekiyor. Rötuş pasta ciladan sonra seramikten önce mi olmalı?
mirafiori
09-12-2023, 08:10
Seramikten önceki işlemler sırasıyla nasıl olmalı kusursuz bir yüzey için? Demir tozu, kil, pasta vb. diye biliyorum, doğru mudur?
Araçta kuş pisliğinden kaynaklı yanık yerler söz konusu olduğundan rötuş da yapılması gerekiyor. Rötuş pasta ciladan sonra seramikten önce mi olmalı?
Öncelikle araca ön yıkama + temaslı yıkama yapılmalı, demir tozu arındırıcı, ardından kil temizliği yapılmalı, araç yüzey temizleyici, ipa gibi ürünlerce ile yüzey silinip polisaj için hazır hale getirilmeli, boya ölçümü sonrası, nasıl bir uygulama yapılacağını reçetesi çıkartılır, maskeleme işlemi sonrası; çıkan reçete sonucu aracın durumuna göre duruma göre zımpara + 2-3 aşamalı olarak polisaj yada direk polisaj yapılmalı, çizikler minimuma indirilmeli, tekrar ipa yada yüzey temizleyici ile temizlenmeli, bu aşamada rötüş vb. işlemler giderilir, kuruma sonrası gerekli düzelmeler yapılır, ardından seramik uygulaması yapılır.