PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz sirke ile çimento lekesi temizliği

imprezaWRC
13-06-2016, 18:45
Çimento lekesi nasıl çıkar diye Google'da arayınca en ucuz, zararsız ve zahmetsiz yöntemin beyaz sirke olduğunu görünce bende haliyle fellik fellik beyaz sirke aradım. Sorduğum market ve bakkallardaki adamlar beyaz sirke ne ya diye suratıma anlamsız anlamsız baktılar. Sonra migros sanal markette ferfresh marka beyaz sirke olduğunu gördüm ve şansıma o gün son kalan 1 tanesini de ben aldım. Şimdi de algıda seçicilik midir nedir migrosa ne zaman girsem heryerde beyaz sirke görüyorum :)

Beyaz sirkeyi 1:1 oranında su ile karıştırdım. Videoda göreceğiniz gibi önce çimento lekesi üzerine sıktım sonrada süngere sıkıp süngeri lekenin üzerinde beklettim. Sonunda ben kazandım ve camı çizmeden lekeyi çıkardım. Acemilik olunca süre biraz uzadı dilerseniz videonun bir başını bir de sonuna doğru olan kısmını seyredersiniz size kalmış bişey ama tavsiyem en azından an ve an lekenin yok olmaya başladığını (veya eridiğini mi demek doğru olur bilemedim) görmenizi isterim.

Gelsin video
https://www.youtube.com/watch?v=8-svzrfBNEg

https://www.youtube.com/watch?v=8-svzrfBNEg

douu
14-06-2016, 10:23
boya üzerinde bi çalışma yapmıştım abi. valet pro citrus tar&glue remover ile boya üzerinde çimento kalıntısı temizledik. cam üzerinde de etki edecektir diye düşünüyorum :)

imprezaWRC
14-06-2016, 19:44
boya üzerinde bi çalışma yapmıştım abi. valet pro citrus tar&glue remover ile boya üzerinde çimento kalıntısı temizledik. cam üzerinde de etki edecektir diye düşünüyorum :)

Bende önce zift sökücü ile deneme yapacaktım ama çimento lekesini ancak asidik bir çözelti temizleyebiliyor yazılarını okuyunca Auto Finesse zift sökücü kullanmaktan vaz geçtim.

DOHC
14-06-2016, 20:50
Beyaz değil tüm sirkeler yapıyor.
Beton kamyonundan çimento sıçramıştı tüm sağ tarafa, üzüm/elma sirkesi ile sildim, çıktı.
Kaportaya beton şerbeti denen beyaz lanet şey aktı, kurudu, sirke yine çıkardı.
Senin dediğin gibi camda da çimento ve beton şerbeti çıkartmada başarılı sirkeler genel olarak.
Beyaz sirke diye aramak şart değil bence.
İlk aşamada çıkmıyorsa, üzerinde sünger veya kağıt havlu ile beklet, illa çıkarıyor......

Ranthor
14-06-2016, 20:58
beyazın bir özelliği yok, asit ile baz reaksiyona her zaman giriyor zaten.

Sirke, aynı şekilde limon tuzu çok iyi kireç lekesi çözer/çıkarır...

imprezaWRC
15-06-2016, 16:43
Beyaz sirkede ısrar etmemin sebebi google'da autogeek'de dw'de herkes beyaz sirke önermiş/yazmış bende haliyle beyaz sirkede ısrarcı oldum. Yoksa diğerleride aynı işi yapıyor :)

Hayatımda ilk defa çimento lekesi aracın yüzeyine/camına yapıştığı için bende nokta atışı yapmak ve nihayetinde minimum zarar vermek istedim. Aslında carwax'da çimento sökücü kimyasalda satılıyor ama durduk yere 5 lt kimyasal alıp ne yapacağım dedim. Ticari işletme sahibi olsam tabiki daha başarılı ve daha hızlı ve yine zarar vermeden çözebilen ürünlerden temin ederdim. Beton mikseri temizlemeye kalkışsan eline sirke sünger alıp tek tek gzersen seneye anca çözersin :D :D
Bende biliyorum daha özel ürünler olduğunu ama bizler için bu yöntem daha hesaplı ve uygun gözüküyor :)

Bilgiler için teşekkür ederim :) (gıcıksınız olm :D :D )