Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 92 sierra 2.0 doch 8v turbo

atkndrci
14-06-2016, 15:05
öncelikle herkese selam. hiç aklımda yokken yaklaşık 2 ay önce ford sierra sahibi oldum bindikce hoşuma gitmeye başladı arkadan itişli ve güzel bi motora sahip. fakat bana göre gücü biraz yetersiz kalıyor ve bi turbo ile güçlendirmek istiyorum bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olanların yardım ve önerilerini bekliyorum..

Emre-Dylan
14-06-2016, 16:24
öncelikle herkese selam. hiç aklımda yokken yaklaşık 2 ay önce ford sierra sahibi oldum bindikce hoşuma gitmeye başladı arkadan itişli ve güzel bi motora sahip. fakat bana göre gücü biraz yetersiz kalıyor ve bi turbo ile güçlendirmek istiyorum bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olanların yardım ve önerilerini bekliyorum..

15k var mı?

Emre911
14-06-2016, 18:02
15k var mı?

15k olmadan olmuyor mu ?

Ertekin
14-06-2016, 18:56
Kardeşim motorun durumu iyiyse internallere girmeden düşük basınç ile turbolarsın. Yaklaşık 4 -5 bin civarı tutar. Kırana kadar takılırsın . Sonrasında yapacağın masraf şuan komple forgetkeyerek turbolama masrafın kadar gene. Ama ilk dediğim gibi yapıp hiç kormadan da uzun süre takılabilirsin. Yaklaşık 200hp ye yakın şekil.

kelalper
14-06-2016, 19:00
Çıkma parçalarla yaparsan o kadar tutmaz ama gene de az buz tutmaz. Bi de beklentilerin ne ona bakmak lazım. 250 hp falan olsun dersen motor içine girmen gerek. 160-170 hp civarını sorunsuz kaldırır motor içi. 1500 tl civarı egzoz manifoldu 500 TL civarı çıkma bi T04 14T turbo 1000 TL borulamalar, 1000 TL civarı intercooler 1000 lira civarıda egzoz tutar. Enjektör de bi 1000 ister. Beyin ve yazılıma kalıo geri kalanı. Yani bi 10 luk olursun en azından.

0M42
14-06-2016, 19:40
Aynı alt yapıya sahip sohc olanı stok vaziyette 0.6 barda 170 - 180 hp civarı güç veriyor efi ile.

Emre-Dylan
14-06-2016, 22:43
15k olmadan olmuyor mu ?

Oluyor mu? En kötü ihtimalle 10k lazım, frenler hariç.

Emre-Dylan
14-06-2016, 22:45
Kardeşim motorun durumu iyiyse internallere girmeden düşük basınç ile turbolarsın. Yaklaşık 4 -5 bin civarı tutar. Kırana kadar takılırsın . Sonrasında yapacağın masraf şuan komple forgetkeyerek turbolama masrafın kadar gene. Ama ilk dediğim gibi yapıp hiç kormadan da uzun süre takılabilirsin. Yaklaşık 200hp ye yakın şekil.

Abi 5k mı? Hiç birşey 200hp için, bu kadar iyimser bi rakamı ilk defa duyuyorum b sitede. :)

ghibli06
14-06-2016, 23:31
turbo: 1.000 TL
Manifold ve borular: 1.000 TL
Enjektörler: 1.000 TL
beyin+yazılım : 1.000 TL
işçilik : 1.000 TL

alın size 5.000 TL... tabii bu fiyatlara iş yapacak birileri var ise... haaa bu arada ilk bakımı yağı filtresini bujisini falan da hediye edecek usta yoksa hesap şaşar ona göre...

Ertekin
15-06-2016, 00:08
Abi 5k mı? Hiç birşey 200hp için, bu kadar iyimser bi rakamı ilk defa duyuyorum b sitede. :)

Ben çıkmacıyım kardeşim. Ben monifolt u 500 e ara boruları 600 e turboyu 400 e intercooler ı çıkma 250 liralara çok rahat bulup defalarca almış biriyim. 5000 liraya motor içine girmeden çoook rahat yapabiliyorum.

Emre911
15-06-2016, 00:37
Oluyor mu? En kötü ihtimalle 10k lazım, frenler hariç.

Lak diye 15k, 10k diyebimen için konu sahibinin aga ben bu kadar güç istiyorum veya parçaları sıfır alcam veya ustam çok öpüyo öpüşmeyi çok seviyo demesi lazım.

Ankara gibi bi yerde, biraz sanayi biraz ostimde çevresi olsun yada olana yemek ısmarlasın işini gördürsün. 5 bilemedin 6 ya motor içine ellemeden mis gibi turbo yapılır. Üstüne basa basa söylüyorum ben hiç yapmadım ama yapılır yapanları izledik en azından. Örneğin o araca sıfır cooler almak ne kadar gerekli mesela ?

Sözün özü biraz konuyu açanında hevesini aklındakini düşünmek gerek, sana sierra aldırdılar tutup 15k harcar mısın ?

Emre-Dylan
15-06-2016, 01:09
Ben çıkmacıyım kardeşim. Ben monifolt u 500 e ara boruları 600 e turboyu 400 e intercooler ı çıkma 250 liralara çok rahat bulup defalarca almış biriyim. 5000 liraya motor içine girmeden çoook rahat yapabiliyorum.

Yapılıyorsa iyiymiş abi harbi harbi. O zaman birşey danışacağım abi m20b20 motora 2. elden motor içine girmeden turbolasak kaba taslak ne tutar ve ne kadar güç alırız sağlıklı gündelik kullanım için?

Lak diye 15k, 10k diyebimen için konu sahibinin aga ben bu kadar güç istiyorum veya parçaları sıfır alcam veya ustam çok öpüyo öpüşmeyi çok seviyo demesi lazım.

Ankara gibi bi yerde, biraz sanayi biraz ostimde çevresi olsun yada olana yemek ısmarlasın işini gördürsün. 5 bilemedin 6 ya motor içine ellemeden mis gibi turbo yapılır. Üstüne basa basa söylüyorum ben hiç yapmadım ama yapılır yapanları izledik en azından. Örneğin o araca sıfır cooler almak ne kadar gerekli mesela ?

Sözün özü biraz konuyu açanında hevesini aklındakini düşünmek gerek, sana sierra aldırdılar tutup 15k harcar mısın ?

Piste çıkacaksam harcarım. Yemek karşılığında iş gören ustaları bi biz bulamadık sanırım ANKARA'DA. 5k ya turbo çok cazip geliyor kulağa ama çatlama patlama konusunda ne derece sağlıklı olur bilemeyeceğim ha sağlıklı 5k ya yürüyorsa sierra 200hpde öpüp başıma koyarım. Heves kırmak gibi bir niyetim yok ama bu işlerde hep en kötüyü düşünmek gerek, sonradan hiç hoş olmayan sürprizler çıkabiliyor canım kardeşim az çok bilirsin.

atkndrci
15-06-2016, 02:20
sahibindende bulduğum daha önce başka bi sierrada kullanılıp sökülmüş kit buldum turbo manifold intercooler borular hersey hazır 1.600 tl. istediğim güç fazla değil zaten 180 hp civarı bana yeterli olucaktır, pist için değilde cadde için zaten günlük kullanıcağım aracım.

Berat
15-06-2016, 03:06
sahibindende bulduğum daha önce başka bi sierrada kullanılıp sökülmüş kit buldum turbo manifold intercooler borular hersey hazır 1.600 tl. istediğim güç fazla değil zaten 180 hp civarı bana yeterli olucaktır, pist için değilde cadde için zaten günlük kullanıcağım aracım.

Bence güzel fiyat 1600 tl. 11 12 lira aralığında araba arıyorum bende önerirmisiniz sierrayı? Bende düşünüyorum ciddi ciddi almayı.

kelalper
15-06-2016, 05:39
Zevkli ama sorunları olan arabadır. Bunu 93 yılında 0 araba almış biri olarak söylüyorum. Tamponları aşırı dayanıksızdır. Dokunduğun an patlar kırılır. Amortisörler çok yumuşaktır ve araba yere yakındır bütün kasislerde altı sürter. Egzoz manifold contası sürekli yanar. Debriyaj problemi vardır. Sürekli biter o da baskı kısmından dolayı. Debriyajın yarısı basar. o hızdaki arabaya göre frenleri felakettir tutmaz denilebilecek kadar kötüdür. Yol tutuşu iyidir ama turbo falan yapılacaksa arkaya kilit ve spor amortisör ve fren şart.

atkndrci
15-06-2016, 08:15
Alper abinin dediklerine katiliyorum her konuda hakli. Lakin bu paralara arkadan itisli guzel yuruyen bi araba bulamadim zaten artik kuslara bu paralari istiyolar bence sierra guzel tercih olur Burak.
Kilit konusu biraz pahali tr de iki tane satan buldum onlarda cok pahali o yuzden mecbur kaynakla devam edicem ve spor amortisor sart onada bakiyorum.

Emre911
15-06-2016, 10:10
Piste çıkacaksam harcarım. Yemek karşılığında iş gören ustaları bi biz bulamadık sanırım ANKARA'DA. 5k ya turbo çok cazip geliyor kulağa ama çatlama patlama konusunda ne derece sağlıklı olur bilemeyeceğim ha sağlıklı 5k ya yürüyorsa sierra 200hpde öpüp başıma koyarım. Heves kırmak gibi bir niyetim yok ama bu işlerde hep en kötüyü düşünmek gerek, sonradan hiç hoş olmayan sürprizler çıkabiliyor canım kardeşim az çok bilirsin.

Tabiki haklısın en kötüyü düşünmek gerek ama sen sanki biraz bedevi düşünmüş gibi oldun :D

Emre-Dylan
15-06-2016, 11:06
Tabiki haklısın en kötüyü düşünmek gerek ama sen sanki biraz bedevi düşünmüş gibi oldun :D

Reis sizleri bilememde bende bedevi şansı var :D

Konuyu takipteyim bakalım nereye varacak... :)

Amazing
15-06-2016, 12:52

plaka ne fnb mi :)

atkndrci
15-06-2016, 14:15
plaka ne fnb mi :)

Aynen fnb 84

atkndrci
15-06-2016, 14:18
Burda asıl konunun amaci zaten fiyat degildi stock motora ufak turboda sikinti yasarmiyim yasamazmiyim bunu daha once deneyen goren duyan yapmayi dusunen var mi diye merak etmistim :) Konu odagindan sapti :D

Amazing
16-06-2016, 13:51
Aynen fnb 84

Kardeşim imkan varsa direk m50 swap yapıcan. uğraşma öbür türlü turbo fln zaten o aracın kapaktan alındı sıkıştırma fazla

atkndrci
16-06-2016, 16:03
Kardeşim imkan varsa direk m50 swap yapıcan. uğraşma öbür türlü turbo fln zaten o aracın kapaktan alındı sıkıştırma fazla

o yüzdenmi böyle iyi yürüyo :D

Amazing
17-06-2016, 11:13
o yüzdenmi böyle iyi yürüyo :D

aynen ama. bidaha kapak açılırsa kurtarmaz bilgine :)

atkndrci
17-06-2016, 13:17
aynen ama. bidaha kapak açılırsa kurtarmaz bilgine :)

eyvallah sağolasın :)

edr55
28-06-2016, 08:47
sonunda be :D uzun zamandır böyle bi konu bekliyorum.. benim de bayadır niyetim var ama kimisi diyor on numara kimisi diyor ev batırır kafam baya karıştı ama dediğin gibi başka da seçenek yok ki? en az 40-50bin vermen lazım diğer türlü. konuyu takipteyim, bu arada bana da yardım edersin değil mi :) bir de araç hakkında biraz bilgi verebilir misin abi, nereden aldın ne kadar aldın alırken neyine dikkat ettin falan

sonvedam11
16-12-2016, 21:35
benmi yanlış biliyorum doch motor dual kelimesinden geliyor ve cift egzantirik oluyor bu durumda 2.0 motor 4 silindir bir araç nasıl 8 valf olur ? 16v olması gerekmiyor mu?

220T
16-12-2016, 22:10
Kontrol edilen subap sayısı farklı bir husus.Sohc 16v motorlar da mevcut. sonvedam11