Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Kaput filmi tavsiye

ALPER-VNS
24-06-2016, 20:46
Mercedes opak siyah, uðraþmaktan çok sýkýldým özellikle kaput ve bagajda.. Nasýl lanet bir renkse yanýnda osursak çiziliyor arabanýn.. Renk polisajdan sonra çok güzel duruyor ama muhafaza etmek çok sýkýntý.. Çift kova yün eldiven vs fayda etmiyor.. Enazýndan kaput ve bagajýn üst kýsmýna koruma filmi çekiyim diyorum.. Kendim yapýcam uygulamasýný..

internette gezindim þöyle biþey buldum ama fiyat çok imkansýz geldi.. Sahtedir deðil mi muhtemelen?

Boya Koruma Filmi 3m Kaput Filmi 122cmx 5 Metre GittiGidiyor'da 226101953 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/boya-koruma-filmi-3m-kaput-filmi-122cmx-5-metre-226101953?gclid=CPiW-p2dwc0CFUE_GwodhiwL8A&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*583758 72927*pla**pla-79002696447&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0)

Bunun fiyatý daha inandýrýcý ama hiç bilgim yok fiyatlar hakkýnda

3m Kaput Koruma Folyosu 122cm Åžok Kampanya - n11.com (http://urun.n11.com/diger/3m-kaput-koruma-folyosu-122cm-sok-kampanya-P97085158)

3m ya da hexis düþünüyorum.. Bu folyolarý alabileceðimiz link bilen varsa çok makbule geçer..

http://i.hizliresim.com/qBAEbR.jpg (http://hizliresim.com/qBAEbR)

Kadyr
24-06-2016, 20:53
Seramik koruma yapmak ciziklerden korumuyormu? Kaputa falan 300-400 folyoya para istiyolar seramik 1500 e hallolur herhalde. Malesef siyah araba boyle insani arabadan sogutuyor

ALPER-VNS
24-06-2016, 20:58
Seramik koruma yapmak ciziklerden korumuyormu? Kaputa falan 300-400 folyoya para istiyolar seramik 1500 e hallolur herhalde. Malesef siyah araba boyle insani arabadan sogutuyor

nano yaptýk arkadaþýmýn opak siyah golfüne daha etkili ama kesin çözüm deðil malesef..

bir de bunu buldum

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-3m-orijinal-kaput-koruma-filmi-ucretsiz-kargo-imkani-54%2C90tl-305826794/detay

Kadyr
24-06-2016, 21:16
Bilen arkadaslar daha iyi anlatirda bu fiyata satiliyorsa alinip denenebilir aslinda. Uygulamasi nasil yapilacagi yaziyor forumlarda zaten

turboman
24-06-2016, 22:45
Seramik kaplamanýn yeri ayrý kaput folyosunun yeri ayrý heleki siyah arabada araca seramik yaptýrdýn komple yolda giderken gelen taþlardan seramik korumaz taþ deydiði yerin boyasýna kadar kaldýrýr ancak kaput folyosu burda taþlardan korur ama kaput folyosunu en fazla 2 yaz kaputta tutun ondan sonra kaldýrýn yenisini yaptýrýn oraguard die alman markasý var ondan yaptýrýn diðerleri týrývýrý uygulamacý olarak fikrim budur.

Kadyr
24-06-2016, 22:58
Ben seramigi tas izi icin dememistim zaten yanlis anlasilmasin. Siyah araba cabuk ciziliyor kilcallar cikiyor diye

ALPER-VNS
25-06-2016, 00:20
Seramik kaplamanýn yeri ayrý kaput folyosunun yeri ayrý heleki siyah arabada araca seramik yaptýrdýn komple yolda giderken gelen taþlardan seramik korumaz taþ deydiði yerin boyasýna kadar kaldýrýr ancak kaput folyosu burda taþlardan korur ama kaput folyosunu en fazla 2 yaz kaputta tutun ondan sonra kaldýrýn yenisini yaptýrýn oraguard die alman markasý var ondan yaptýrýn diðerleri týrývýrý uygulamacý olarak fikrim budur.

var mý internetten albileceðim bir yer bildiðiniz?

ruudvan
25-06-2016, 02:00
3m in çok yansanayisi var piyasada. hexis , oracal tercih edebilirsin. yada 3m alýcam dersen distributorden al.

ALPER-VNS
25-06-2016, 04:24
3m in çok yansanayisi var piyasada. hexis , oracal tercih edebilirsin. yada 3m alýcam dersen distributorden al.

muhtemelen o yüzden fiyatlar böyle ucuz.. Yarýn hexis sorucam bakalým

rain man
25-06-2016, 07:44
Geçen sene mayýsta cam filmi taktirdiðým yerde kaput filmi de takmýþtým. Sözde 3m falan 100 tl vermiþtim. Ama kaputta var olan mini çizikler kapatýlmadan folyo yapýnca zamanla o çiziklere oturuyor folyo ve pürüzsüz görüntü kayboluyor. 4 ay sonra çýkarmýþtým. Boya koruma yaptýktan sonra folyo yapsanýz belki bi nebze daha sorunsuz olur.

douu
25-06-2016, 16:09
3m veya hexis deðil kesinlikle ama kesinlikle llumar tavsiye ederim. aracýn üzerinde varlýðýný yokluðunu ayýrt etme ihtimaliniz yok. çok çok parlak ve darbelere karþý da ciddi þekilde dayanýklý. ama folyoyu internette boþ yere aramayýn. bulup alsanýz bile kendiniz çekemezsiniz.

KOSEREN
25-06-2016, 16:18
Yýkama çiziklerine bile titiz bi kullanýcýysanýz kendinizin uygulayacaðý folyo iþinden memnun kalma ihtimaliniz 0 a yakýn bence.

douu
25-06-2016, 16:22
mesele sadece kýlcal çiziklere engel olmaksa eðer gtechniq c1 ve exo uygularsanýz bu sorunun önüne geçersiniz. ama taþ darbeleri falan varsa iþin içinde boya koruma filmleri daha saðlýklý. ama kenar kýsýmlarýndaki kesme iþleri ve yapýþtýrýrken bi hata olmamasý daha önceden tecrübe olmayan birisi için imkansýzdýr.

darkmoon
25-06-2016, 16:51
ben yýllar önce kaputun yarýsýna llumar koruma filmi yaptýrmýþdým 3 sene sonra boyasýz yer ile folyolu yer arasýnda bariz renk farký olmuþdu.. sattýðým kiþide sökerken çok sýkýntý yaþamýþ kemikleþmiþ film renk farkýda çok varmýþ kurtarmaya çalýþýcam falan demiþdi telde..

ALPER-VNS
26-06-2016, 02:55
Geçen sene mayýsta cam filmi taktirdiðým yerde kaput filmi de takmýþtým. Sözde 3m falan 100 tl vermiþtim. Ama kaputta var olan mini çizikler kapatýlmadan folyo yapýnca zamanla o çiziklere oturuyor folyo ve pürüzsüz görüntü kayboluyor. 4 ay sonra çýkarmýþtým. Boya koruma yaptýktan sonra folyo yapsanýz belki bi nebze daha sorunsuz olur.

boya koruma iþlemlerimi polisajýmý kendim yapýyorum zaten.. Ama öyle olunca da kaput çizilmiþ bidaha giriþiyim diyo insan.. Böyle böyle nereye kadar dedim.. Ya da nano korumaya geçiþ yapýcam bakalým..

3m veya hexis deðil kesinlikle ama kesinlikle llumar tavsiye ederim. aracýn üzerinde varlýðýný yokluðunu ayýrt etme ihtimaliniz yok. çok çok parlak ve darbelere karþý da ciddi þekilde dayanýklý. ama folyoyu internette boþ yere aramayýn. bulup alsanýz bile kendiniz çekemezsiniz.

O zaman ne kadar da iyi olsa malesef elemek zorundayým bu seçeneði.. Kendim yapmak istiyorum çnkü illa ki öðrenmek adýna..

Yýkama çiziklerine bile titiz bi kullanýcýysanýz kendinizin uygulayacaðý folyo iþinden memnun kalma ihtimaliniz 0 a yakýn bence.

En güzeli görerek almak o zaman.. Atýyorum 10 cmlik bir parçayý yapýþtýrýp deneme yapýp ona göre karar vermek..

ben yýllar önce kaputun yarýsýna llumar koruma filmi yaptýrmýþdým 3 sene sonra boyasýz yer ile folyolu yer arasýnda bariz renk farký olmuþdu.. sattýðým kiþide sökerken çok sýkýntý yaþamýþ kemikleþmiþ film renk farkýda çok varmýþ kurtarmaya çalýþýcam falan demiþdi telde..

Renk farký oluþsa da polisajla kurtarabilirim bence söküleceði zaman ama direk baþka renk görünmemesi lazým folyolu yerin.. Bazý arabalarda dikkat ediyorum inanýlmaz kötü duruyor.. Deneyip görücem bakalým.. Dediðim gibi olmadý daha güçlü bi korumaya geçicez..

mesele sadece kýlcal çiziklere engel olmaksa eðer gtechniq c1 ve exo uygularsanýz bu sorunun önüne geçersiniz. ama taþ darbeleri falan varsa iþin içinde boya koruma filmleri daha saðlýklý. ama kenar kýsýmlarýndaki kesme iþleri ve yapýþtýrýrken bi hata olmamasý daha önceden tecrübe olmayan birisi için imkansýzdýr.

Kaplama konusunda tecrübesiz sayýlmam bi de meslek olarak da zaten ne pastalarla uðraþýyoruz :) Elim yatkýndýr maket býçaðýna, böyle iþlere.. sorun olmayacaðýna eminim.. Ama taþ darbesi deðil derdim açýkçasý, yýkama çizikleri.. Araþtýrýyým söylediklerinizi de..

ruudvan
26-06-2016, 03:10
kendin uygulama yaparsýn yapmasýna ama uzun ömürlü olmaz. köþeleri dönemezsin bi kaç yýkamada kalkar.
folyonun mevzusu ýsýt - çekiþtir yapýþtýr.
ama iþin püf noktasýda bitiþ noktalarýnýn direk etkiye maruz olmayan yerlerde olmasý .
misal silecek tarafýnda aþaðýya dönmen gerek folyoyu ama dönemiceksin.

cem
26-06-2016, 07:36
Bu folyo iþini ben de düþünüyorum fakat kaldýrdýktan sonra oluþacak süprizler adamý üzebilir..

turboman
27-06-2016, 00:30
Oraguard markasýný ben wosvogende çalýþýrken sýfýr araçlara yapýyordum yarým þekilde kesinlikle yapmýyodum isteyen olursada bile yapmýyordum piyasada nerde satýlýr bilmem ama malzeme olarak kalýn olduðu için biraz mat olabilir zaten korumasý önemli olan bide uygulamasý basit ama bilene...önce kaputu çiziklerden arýndýr pasta cila falan vb. Sonra cam filmi çeker gibi kaputu prilli su ile fýsfýs yardýmýyla ýslat bolca sonra folyoyuda açýp onuda ýslat yapýþtýrýcaðýn yüzü ve kaputa yapýþtýr daha önceden kaynatmýþ olduðun ketýldaki suyu kaputta bombe olan yerlere dök ve sert keçe yardýmýyla su kalmayacak þekilde havalarýný al daha sonra kaputun kenarlarýndan 1 mm içerden maket býçaðýyla kesmen gerek ancak kaputu çizmemen lazým bizim elimiz alýþtýðý için sýkýntý olmuyodu sen arasýna kývýr diyecem ancak oraguard sert olduðu için biraz uðrastýrýr kolay gelsin

beetlejuice
28-07-2016, 14:30
............