PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput filmi tavsiye

ALPER-VNS
24-06-2016, 20:46
Mercedes opak siyah, uğraşmaktan çok sıkıldım özellikle kaput ve bagajda.. Nasıl lanet bir renkse yanında osursak çiziliyor arabanın.. Renk polisajdan sonra çok güzel duruyor ama muhafaza etmek çok sıkıntı.. Çift kova yün eldiven vs fayda etmiyor.. Enazından kaput ve bagajın üst kısmına koruma filmi çekiyim diyorum.. Kendim yapıcam uygulamasını..

internette gezindim şöyle bişey buldum ama fiyat çok imkansız geldi.. Sahtedir değil mi muhtemelen?

Boya Koruma Filmi 3m Kaput Filmi 122cmx 5 Metre GittiGidiyor'da 226101953 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/boya-koruma-filmi-3m-kaput-filmi-122cmx-5-metre-226101953?gclid=CPiW-p2dwc0CFUE_GwodhiwL8A&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*583758 72927*pla**pla-79002696447&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0)

Bunun fiyatı daha inandırıcı ama hiç bilgim yok fiyatlar hakkında

3m Kaput Koruma Folyosu 122cm Şok Kampanya - n11.com (http://urun.n11.com/diger/3m-kaput-koruma-folyosu-122cm-sok-kampanya-P97085158)

3m ya da hexis düşünüyorum.. Bu folyoları alabileceğimiz link bilen varsa çok makbule geçer..

http://i.hizliresim.com/qBAEbR.jpg (http://hizliresim.com/qBAEbR)

Kadyr
24-06-2016, 20:53
Seramik koruma yapmak ciziklerden korumuyormu? Kaputa falan 300-400 folyoya para istiyolar seramik 1500 e hallolur herhalde. Malesef siyah araba boyle insani arabadan sogutuyor

ALPER-VNS
24-06-2016, 20:58
Seramik koruma yapmak ciziklerden korumuyormu? Kaputa falan 300-400 folyoya para istiyolar seramik 1500 e hallolur herhalde. Malesef siyah araba boyle insani arabadan sogutuyor

nano yaptık arkadaşımın opak siyah golfüne daha etkili ama kesin çözüm değil malesef..

bir de bunu buldum

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-3m-orijinal-kaput-koruma-filmi-ucretsiz-kargo-imkani-54%2C90tl-305826794/detay

Kadyr
24-06-2016, 21:16
Bilen arkadaslar daha iyi anlatirda bu fiyata satiliyorsa alinip denenebilir aslinda. Uygulamasi nasil yapilacagi yaziyor forumlarda zaten

turboman
24-06-2016, 22:45
Seramik kaplamanın yeri ayrı kaput folyosunun yeri ayrı heleki siyah arabada araca seramik yaptırdın komple yolda giderken gelen taşlardan seramik korumaz taş deydiği yerin boyasına kadar kaldırır ancak kaput folyosu burda taşlardan korur ama kaput folyosunu en fazla 2 yaz kaputta tutun ondan sonra kaldırın yenisini yaptırın oraguard die alman markası var ondan yaptırın diğerleri tırıvırı uygulamacı olarak fikrim budur.

Kadyr
24-06-2016, 22:58
Ben seramigi tas izi icin dememistim zaten yanlis anlasilmasin. Siyah araba cabuk ciziliyor kilcallar cikiyor diye

ALPER-VNS
25-06-2016, 00:20
Seramik kaplamanın yeri ayrı kaput folyosunun yeri ayrı heleki siyah arabada araca seramik yaptırdın komple yolda giderken gelen taşlardan seramik korumaz taş deydiği yerin boyasına kadar kaldırır ancak kaput folyosu burda taşlardan korur ama kaput folyosunu en fazla 2 yaz kaputta tutun ondan sonra kaldırın yenisini yaptırın oraguard die alman markası var ondan yaptırın diğerleri tırıvırı uygulamacı olarak fikrim budur.

var mı internetten albileceğim bir yer bildiğiniz?

ruudvan
25-06-2016, 02:00
3m in çok yansanayisi var piyasada. hexis , oracal tercih edebilirsin. yada 3m alıcam dersen distributorden al.

ALPER-VNS
25-06-2016, 04:24
3m in çok yansanayisi var piyasada. hexis , oracal tercih edebilirsin. yada 3m alıcam dersen distributorden al.

muhtemelen o yüzden fiyatlar böyle ucuz.. Yarın hexis sorucam bakalım

rain man
25-06-2016, 07:44
Geçen sene mayısta cam filmi taktirdiğım yerde kaput filmi de takmıştım. Sözde 3m falan 100 tl vermiştim. Ama kaputta var olan mini çizikler kapatılmadan folyo yapınca zamanla o çiziklere oturuyor folyo ve pürüzsüz görüntü kayboluyor. 4 ay sonra çıkarmıştım. Boya koruma yaptıktan sonra folyo yapsanız belki bi nebze daha sorunsuz olur.

douu
25-06-2016, 16:09
3m veya hexis değil kesinlikle ama kesinlikle llumar tavsiye ederim. aracın üzerinde varlığını yokluğunu ayırt etme ihtimaliniz yok. çok çok parlak ve darbelere karşı da ciddi şekilde dayanıklı. ama folyoyu internette boş yere aramayın. bulup alsanız bile kendiniz çekemezsiniz.

KOSEREN
25-06-2016, 16:18
Yıkama çiziklerine bile titiz bi kullanıcıysanız kendinizin uygulayacağı folyo işinden memnun kalma ihtimaliniz 0 a yakın bence.

douu
25-06-2016, 16:22
mesele sadece kılcal çiziklere engel olmaksa eğer gtechniq c1 ve exo uygularsanız bu sorunun önüne geçersiniz. ama taş darbeleri falan varsa işin içinde boya koruma filmleri daha sağlıklı. ama kenar kısımlarındaki kesme işleri ve yapıştırırken bi hata olmaması daha önceden tecrübe olmayan birisi için imkansızdır.

darkmoon
25-06-2016, 16:51
ben yıllar önce kaputun yarısına llumar koruma filmi yaptırmışdım 3 sene sonra boyasız yer ile folyolu yer arasında bariz renk farkı olmuşdu.. sattığım kişide sökerken çok sıkıntı yaşamış kemikleşmiş film renk farkıda çok varmış kurtarmaya çalışıcam falan demişdi telde..

ALPER-VNS
26-06-2016, 02:55
Geçen sene mayısta cam filmi taktirdiğım yerde kaput filmi de takmıştım. Sözde 3m falan 100 tl vermiştim. Ama kaputta var olan mini çizikler kapatılmadan folyo yapınca zamanla o çiziklere oturuyor folyo ve pürüzsüz görüntü kayboluyor. 4 ay sonra çıkarmıştım. Boya koruma yaptıktan sonra folyo yapsanız belki bi nebze daha sorunsuz olur.

boya koruma işlemlerimi polisajımı kendim yapıyorum zaten.. Ama öyle olunca da kaput çizilmiş bidaha girişiyim diyo insan.. Böyle böyle nereye kadar dedim.. Ya da nano korumaya geçiş yapıcam bakalım..

3m veya hexis değil kesinlikle ama kesinlikle llumar tavsiye ederim. aracın üzerinde varlığını yokluğunu ayırt etme ihtimaliniz yok. çok çok parlak ve darbelere karşı da ciddi şekilde dayanıklı. ama folyoyu internette boş yere aramayın. bulup alsanız bile kendiniz çekemezsiniz.

O zaman ne kadar da iyi olsa malesef elemek zorundayım bu seçeneği.. Kendim yapmak istiyorum çnkü illa ki öğrenmek adına..

Yıkama çiziklerine bile titiz bi kullanıcıysanız kendinizin uygulayacağı folyo işinden memnun kalma ihtimaliniz 0 a yakın bence.

En güzeli görerek almak o zaman.. Atıyorum 10 cmlik bir parçayı yapıştırıp deneme yapıp ona göre karar vermek..

ben yıllar önce kaputun yarısına llumar koruma filmi yaptırmışdım 3 sene sonra boyasız yer ile folyolu yer arasında bariz renk farkı olmuşdu.. sattığım kişide sökerken çok sıkıntı yaşamış kemikleşmiş film renk farkıda çok varmış kurtarmaya çalışıcam falan demişdi telde..

Renk farkı oluşsa da polisajla kurtarabilirim bence söküleceği zaman ama direk başka renk görünmemesi lazım folyolu yerin.. Bazı arabalarda dikkat ediyorum inanılmaz kötü duruyor.. Deneyip görücem bakalım.. Dediğim gibi olmadı daha güçlü bi korumaya geçicez..

mesele sadece kılcal çiziklere engel olmaksa eğer gtechniq c1 ve exo uygularsanız bu sorunun önüne geçersiniz. ama taş darbeleri falan varsa işin içinde boya koruma filmleri daha sağlıklı. ama kenar kısımlarındaki kesme işleri ve yapıştırırken bi hata olmaması daha önceden tecrübe olmayan birisi için imkansızdır.

Kaplama konusunda tecrübesiz sayılmam bi de meslek olarak da zaten ne pastalarla uğraşıyoruz :) Elim yatkındır maket bıçağına, böyle işlere.. sorun olmayacağına eminim.. Ama taş darbesi değil derdim açıkçası, yıkama çizikleri.. Araştırıyım söylediklerinizi de..

ruudvan
26-06-2016, 03:10
kendin uygulama yaparsın yapmasına ama uzun ömürlü olmaz. köşeleri dönemezsin bi kaç yıkamada kalkar.
folyonun mevzusu ısıt - çekiştir yapıştır.
ama işin püf noktasıda bitiş noktalarının direk etkiye maruz olmayan yerlerde olması .
misal silecek tarafında aşağıya dönmen gerek folyoyu ama dönemiceksin.

cem
26-06-2016, 07:36
Bu folyo işini ben de düşünüyorum fakat kaldırdıktan sonra oluşacak süprizler adamı üzebilir..

turboman
27-06-2016, 00:30
Oraguard markasını ben wosvogende çalışırken sıfır araçlara yapıyordum yarım şekilde kesinlikle yapmıyodum isteyen olursada bile yapmıyordum piyasada nerde satılır bilmem ama malzeme olarak kalın olduğu için biraz mat olabilir zaten koruması önemli olan bide uygulaması basit ama bilene...önce kaputu çiziklerden arındır pasta cila falan vb. Sonra cam filmi çeker gibi kaputu prilli su ile fısfıs yardımıyla ıslat bolca sonra folyoyuda açıp onuda ıslat yapıştırıcağın yüzü ve kaputa yapıştır daha önceden kaynatmış olduğun ketıldaki suyu kaputta bombe olan yerlere dök ve sert keçe yardımıyla su kalmayacak şekilde havalarını al daha sonra kaputun kenarlarından 1 mm içerden maket bıçağıyla kesmen gerek ancak kaputu çizmemen lazım bizim elimiz alıştığı için sıkıntı olmuyodu sen arasına kıvır diyecem ancak oraguard sert olduğu için biraz uğrastırır kolay gelsin

beetlejuice
28-07-2016, 14:30
............