PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygulama tavsİyesİ

mehmet6r
27-06-2016, 01:28
Hayırlı geceler abiler, cephe kaplaması sırasında yan binadan uçan boyalar kırmızı aracımı beyaz benekli yaptı boyadan kaçalım derken mecbur ağaç altına çekmek zorunda kaldım park yeri bulamayınca. Bir gece ağaç altında kaldı ve ağaçtan reçine damladı heralde her yeri yapış yapış olmuş üstüne birde sabah güneşi görünce oh mis. Aracın başına 1 günden gelenlerin ardından bayram tatilinde uygulama yapma kararı aldım. Yazacağım sıralamada ve kullanacağım ürünlerde bir yanlışlık varsa söylerseniz sevinirim. Aslında kil ilede kurtarabilirim ama azda olsa kılcallardan kurtulayım istedim.

İlk olarak kil ile başlayacağım. Ardından -bazı yoğun çizik bölgelerde- yün ped ile menzerna fg1000 ve normal kılcal çizik yerlerde sarı ped ile menzerna pf2500 düşünüyorum. Araca kasım ayında bir uygulama yaptığım için her yerde fg1000 düşünmüyorum, bilmiyorum doğru mu yapıyorum. pf2500den sonra final pedi ile sizce süper finish atmalı mıyım (sf4500 gibi) ? Üstüne fusso 12 ile korumayı planlıyorum. Ve aklımda glaze takılıyor, poorboys glaze atmama gerek var mı ve atarsam hangi basamakta kullanmalıyım?

Daha önce 2 aracın polisaj işleminde bayağı tecrübe edindim ama bu sefer tek başıma ilk uygulamam olacak. Her türlü tavsiye ve öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.

KOSEREN
27-06-2016, 01:38
Kullanacağın ürünler hakkında fikrim yok fakat glaze in polisajdan sonra uygulanıp üstüne koruma uygulandığını biliyorum.
Glaze in avantajı daha parlak bir yüzey,dezavantajı ise koruma süresini kısaltması.Kolay gelsin

Gearbox
27-06-2016, 01:45
1000-2500 sonrasinda yuzeyin hem daha parlak hemde daha kusursuz olmasi icin 4500 uygulanabilir. Bu sayede pek glaze uygulamasina da gerek kalmamis olur.

Glaze uygulamasi yapacagim diyorsan da Polisaj isleml sonrasinda uygulanmasi gerekmektedir. (1000-2500-glaze-wax)

Kil uygulamasi sonrasinda cizik giderme/yuzey duzeltme islemi uygulanacagi icin Gyeon kil almanizi tavsiye ederim. Yuzeyi cok guzel ve derinlemesine temizlemekte. Uygulama sonrasinda kilin sebep oldugu yuzeysel cizikler oluyor ama dedigim gibi gayet guzel temizlik sagliyor.

İmkan dahilinde birde Demir Tozu temizleyici uygulamasi yapilabilir aslinda :)

mehmet6r
27-06-2016, 02:18
Kullanacağın ürünler hakkında fikrim yok fakat glaze in polisajdan sonra uygulanıp üstüne koruma uygulandığını biliyorum.
Glaze in avantajı daha parlak bir yüzey,dezavantajı ise koruma süresini kısaltması.Kolay gelsin

Glaze koruma ömrünü azaltıyorsa o işte yokum, zaten hızlı cilanın, waxın sağladığı parlaklık benim için yeterli. Cevabın için çok teşekkür ederim, sağolasın.

1000-2500 sonrasinda yuzeyin hem daha parlak hemde daha kusursuz olmasi icin 4500 uygulanabilir. Bu sayede pek glaze uygulamasina da gerek kalmamis olur.

Glaze uygulamasi yapacagim diyorsan da Polisaj isleml sonrasinda uygulanmasi gerekmektedir. (1000-2500-glaze-wax)

Kil uygulamasi sonrasinda cizik giderme/yuzey duzeltme islemi uygulanacagi icin Gyeon kil almanizi tavsiye ederim. Yuzeyi cok guzel ve derinlemesine temizlemekte. Uygulama sonrasinda kilin sebep oldugu yuzeysel cizikler oluyor ama dedigim gibi gayet guzel temizlik sagliyor.

İmkan dahilinde birde Demir Tozu temizleyici uygulamasi yapilabilir aslinda :)

Kil olarak elimde scholl-conseptin Eraser Clay Blue var, geçen polisajdan kalan. Demir tozu temizliği için elimde bir tek sonax felgenreiniger var, jant için ama ph nötr olduğu için kullanılabilir heralde, yanlış mıyım? Bir de demir tozu temizleme uygulaması kilden sonra mı yapılmalı sence?
Cevabın ve önerilerin için çok sağol .

SpeedOfSound
27-06-2016, 02:40
Kullandığınız markaları bilmiyorum. Elinizde olup da memnun kaldığınız bir ürüne bişey diyemem ama diğer türlü meguiars'n pastası 3D HD nin haresi ve 3m'in cilasını öneririm. Söylediğiniz gibi kil -keçe -norm ped ile pasta uygulaması yaptıktan sonra ilk günkü gibi çıkar aracınız.Tabi burada iş biraz da size bakıyor ne kadar duman okadar randuman :) yani çizik gidermeniz için ne kadr ısıtırsanıZ okadar güzel sonuç alırsınız. Tabi bununda ayarını bilmek gerek sonra mazallah kötü sonuçlar çıkabiliyor boya yakmak gibi. İnce hatlarda düşük devirde yapıp, düz yüzeylerde yüksek devirde Çalışırsanız daha güvenilir olur sizin için.

Gearbox
27-06-2016, 06:12
Kil olarak elimde scholl-conseptin Eraser Clay Blue var, geçen polisajdan kalan. Demir tozu temizliği için elimde bir tek sonax felgenreiniger var, jant için ama ph nötr olduğu için kullanılabilir heralde, yanlış mıyım? Bir de demir tozu temizleme uygulaması kilden sonra mı yapılmalı sence?
Cevabın ve önerilerin için çok sağol .

Elde hazir kil varsa yeni masrafa gerek yok Scholl de gayet guzeldir. Bazı markasız killer var piyasa da sert ve yuzeyi iyi temizleyemiyorlar. Oyle bisey varsa diye yazmistim :)

Demir tozu icin yikama sonrasi (kil öncesi) uygulama yapilmasi daha iyi olur. Yuzeydeki ele gelmeyen puturler ve kirler yumusayacaktir. Bu sayede kil ile temizlemesi kolay olur. Sonax jant urunu kullananlar var yuzeyde kurumadigi surece herhangi problem olmaz denenebilir. (Ancak bazi kisiler asil demir tozu temizleyicilere oranla tam verimli calismadigini soylemekteler. Karsilastirma kisisel olarak yapamadim)

mehmet6r
27-06-2016, 08:22
Kullandığınız markaları bilmiyorum. Elinizde olup da memnun kaldığınız bir ürüne bişey diyemem ama diğer türlü meguiars'n pastası 3D HD nin haresi ve 3m'in cilasını öneririm. Söylediğiniz gibi kil -keçe -norm ped ile pasta uygulaması yaptıktan sonra ilk günkü gibi çıkar aracınız.Tabi burada iş biraz da size bakıyor ne kadar duman okadar randuman :) yani çizik gidermeniz için ne kadr ısıtırsanıZ okadar güzel sonuç alırsınız. Tabi bununda ayarını bilmek gerek sonra mazallah kötü sonuçlar çıkabiliyor boya yakmak gibi. İnce hatlarda düşük devirde yapıp, düz yüzeylerde yüksek devirde Çalışırsanız daha güvenilir olur sizin için.

Çok teşekkür ederim abi önerileri&tavsiyrlerin için. Menzerna ürünlerini daha önce kendi aracımda kullandım çok memnunum belki dediğiniz ürünler daha iyi olabilir ama hiç değilse bunların dilinden anlıyorum, benim için daha kullanışlı.

Elde hazir kil varsa yeni masrafa gerek yok Scholl de gayet guzeldir. Bazı markasız killer var piyasa da sert ve yuzeyi iyi temizleyemiyorlar. Oyle bisey varsa diye yazmistim :)

Demir tozu icin yikama sonrasi (kil öncesi) uygulama yapilmasi daha iyi olur. Yuzeydeki ele gelmeyen puturler ve kirler yumusayacaktir. Bu sayede kil ile temizlemesi kolay olur. Sonax jant urunu kullananlar var yuzeyde kurumadigi surece herhangi problem olmaz denenebilir. (Ancak bazi kisiler asil demir tozu temizleyicilere oranla tam verimli calismadigini soylemekteler. Karsilastirma kisisel olarak yapamadim)

Çok sağolasın, eldeki malzemelerle yetinmem lazım artık :) Makine gelsin uygulamaya geçeceğim.

Cevaplar için herkese tekrar teşekkürle.