PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plastidip hakkında

rain man
29-06-2016, 15:22
Arkadaşlar merhabalar. Böyle bir günde bu konuyu açmak istemezdim ancak hem 3 hafta içinde düğünümün olması hatırası ve ilk olması bakımından düğün arabasını kendi aracım olarak yapmak istemem sonucu açmak durumundayım. Her iki tarafın kapılarında küçük küçük bu standart vakum cihazlarının çekemeyeceği ama göz tırmalayan göçükler var. Bulunduğum yerde yapamıyorum araştırırken bir aksesuarcı arkadaşın plastidip deneyelim demesi üzerine öyle konuştuk.

Plastidip küçük göçükleri kapatır mı uygulama sonrası? Yoksa tam tersine iyice belli mi olur çünkü renk mat kırmızı veya mavi olacak şu an. Henüz karar vermedim, eğer uygun olacak olursa ona karar vereceğim yoksa 3 haftalık istanbulda geçirdiğim zamanda o ufak vurukların çaresine bakacağım fakat geçen sene onlar için 800 tl fiyat çekmişti Ve hepi topu 5 tane falan vardı.

Bir de komple araç plastidip uygulaması ne derece güvenilirdir, ortalama ne kadar maliyeti vardır?

_driver_
29-06-2016, 15:46
Tago nickli arkadaşa özel mesajla ulaşın

johnie
29-06-2016, 16:30
Arkadaşlar merhabalar. Böyle bir günde bu konuyu açmak istemezdim ancak hem 3 hafta içinde düğünümün olması hatırası ve ilk olması bakımından düğün arabasını kendi aracım olarak yapmak istemem sonucu açmak durumundayım. Her iki tarafın kapılarında küçük küçük bu standart vakum cihazlarının çekemeyeceği ama göz tırmalayan göçükler var. Bulunduğum yerde yapamıyorum araştırırken bir aksesuarcı arkadaşın plastidip deneyelim demesi üzerine öyle konuştuk.

Plastidip küçük göçükleri kapatır mı uygulama sonrası? Yoksa tam tersine iyice belli mi olur çünkü renk mat kırmızı veya mavi olacak şu an. Henüz karar vermedim, eğer uygun olacak olursa ona karar vereceğim yoksa 3 haftalık istanbulda geçirdiğim zamanda o ufak vurukların çaresine bakacağım fakat geçen sene onlar için 800 tl fiyat çekmişti Ve hepi topu 5 tane falan vardı.

Bir de komple araç plastidip uygulaması ne derece güvenilirdir, ortalama ne kadar maliyeti vardır?

http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/101454-plastidip-uygulama-fotograflari.html?highlight=plastidip

rain man
29-06-2016, 16:44
Evet siteyi inceledim, Beyefendiye de ulaştım. Ancak benim istediğim biraz kullanıcı yorumu. Resimlere bakınca her şey gerçekten mükemmel ama bir falsosu yok mu yani bu işlemin?

Bir de piyasa tutarlarını bilirsem hazırlıklı olurum amacım bu.

Ve asıl önemli sorum; kaportadaki gamzeler bununla kesin kapanıyor mu? Videolar çok kaliteli olmadığı için yanıltıcı oluyor açıkçası. Yani yarın öbür gün boyatırsam ve daha çok belli olursa maliyet ve zaman pişmanlığı üzücü olur.

Jantlardaki torna sıyrıklarını kapatırsa yarın boyatırım mesela. Ama soru işaretleri...

veliazak
29-06-2016, 20:52
Yakın zamanda arkadaş cam çıtalarını plastidip ile kapladı, ertesi gün yağan yağmurda kalktılar, geçen yıl jantlara uygulama yapmıştı başka bir arkadaş, Ankara İstanbul arasında attı... Buradan yola çıkarsak ben sağlıklı olmadığı düşüncesindeyim.

TaGo
29-06-2016, 21:37
Önceliklre plasti dip gamze kapatmaz bu kesin.

Bir diğer kesinlik; plasti dip ne yağmurla atar nede 400km hızla :))

veliazak
29-06-2016, 22:09
Önceliklre plasti dip gamze kapatmaz bu kesin.

Bir diğer kesinlik; plasti dip ne yağmurla atar nede 400km hızla :))

http://yukleresimi.com/resimler/2016/06/29/608406.jpg (http://yukleresimi.com/1922/image)

Cam çıtasından atmış olan plastidip uygulaması. Bilseydim janttan atmaz diyeceğinizi onun da fotoğrafını alırdım ve buradan paylaşırdım. :)

TaGo
29-06-2016, 22:13
Peki bir iddiaya girelim. Biz kaplayalım. Siz 1 sene içinde normal etmenler ile sökebilirseniz biz bu işi bırakalım ... nasıl ???

veliazak
29-06-2016, 23:02
Peki bir iddiaya girelim. Biz kaplayalım. Siz 1 sene içinde normal etmenler ile sökebilirseniz biz bu işi bırakalım ... nasıl ???

:) :)

Ben burada ilk mesajımda da, ikinci mesajımda da bu ürünü kötüleme amaçlı yazmadım, plastidip ile ilgili bildiğim gördüğüm ve duyduğum şeyleri aktardım sadece. O zaman şöyle bir eklemede bulunayım, ehil ellerde yapılmayan plastidipin yarı yolda bırakma ihtimali var, diğer türlü yok diyeyim. :)

safaks
30-06-2016, 00:38
:) :)

Ben burada ilk mesajımda da, ikinci mesajımda da bu ürünü kötüleme amaçlı yazmadım, plastidip ile ilgili bildiğim gördüğüm ve duyduğum şeyleri aktardım sadece. O zaman şöyle bir eklemede bulunayım, ehil ellerde yapılmayan plastidipin yarı yolda bırakma ihtimali var, diğer türlü yok diyeyim. :)

Ben ilk plasti dip ciktiginda tarkan abiden alip leonun on panjurunu siyaha kaplamistim. Ama 5 kat belkide 6 kat felan atmistim. Ozenmeden ustun koru denemek icin yapmistim begendim belkide 2 3sene kaldi arac ustunde. Kar kis yikama vs gecirdi hic atma olmadi. Hatta kaza yapip tamponum panjurum degisti yinede plasti dip saglamdi. Ne kadar cok kat atip parcayida tamamen saricak sekilde kaplarsan cikmiyor. Yani demek istedigim ozenli iscilikle sikintisiz oluyor. Benim begenmedigim tek yani cok cabuk toz kir tutuyordu. Mat siyahti zamanla sanki rengindeki canlilik gitmisti.

rain man
30-06-2016, 00:43
Genel olarak gördüğüm duyduğum yorumlar da o yönde. Ehil eller belirleyici sanırım. Eğer kaportadaki nazarlıklar geçmeyecekse şunu sorayım, torna çiziğine maruz kalmış jant dip'lenirse ortalığa çıkan görüntü kusuru belli eder mi? Hiç bir şey yapamazsam jantları dipleyeyim en azından :)

Bestsi
30-06-2016, 10:05
Bir önemli detay daha var bir çok marka var plastidip diye satılan gerçek plastidip Amerikan malı olan ve bariz çok daha kaliteli. Biri plati dip yaptım attı derse ilk soru nereden aldın ne markaydı olmalı ben jantlarımı yaptım ve halen cok güzel görünüyorlar.

yusufcan_k
30-06-2016, 10:51
ben Rc model araç kaportalarında kullanıyorum offroad crawler şuan için bi sıkıntım yok yani katları fazla atarsanız cıncık gibi cıkıyor ve fazlasıyla sağlam oluyor emin olun.

TaGo
30-06-2016, 11:38
Kalın atılırsa derin sayılabilecek çiziklere kadar kapatabilir. Ancak arkadaşım göçük kapatırmı gamze kapatırmı demiş. Buna gönül rahatlığıyla kapatmaz hatta daha belli eder diyeyim. Göçük başka birşey çünkü

rain man
30-06-2016, 12:41
O zaman janta gönül rahatlığıyla uygulayabiliriz doğru mu?

imprezaWRC
30-06-2016, 13:20
O zaman janta gönül rahatlığıyla uygulayabiliriz doğru mu?

Tago'dan önce ben cevap vereyim. Uygulayabilirsin,sıkıntı yok:)

by.gkn
30-06-2016, 14:08
Atan plastidipler plastip adıyla astılan çakma ürünler. Bir senedir kendi aracımda aynalarda var. Bir buçuk seneden fazladır da arkadaşımın aracında çeşitli yerlerde var atmayı bırakın küçük soyulmalar bile yok. Doğru ürünü kuralına uygun uygulayınca sorun yaşamazsınız.

rain man
30-06-2016, 22:27
Cevaplar için teşekkürler. Eğer yarın yetişirse en azından jantlar için deneyeceğiz yapacağım yer de müsait olursa.

safaks
30-06-2016, 22:42
Cevaplar için teşekkürler. Eğer yarın yetişirse en azından jantlar için deneyeceğiz yapacağım yer de müsait olursa.

Merakla bekliyoruz, burda paylasirsin fotograflari.

rain man
01-07-2016, 20:52
Uygulama memnun etti beni açıkçası. Jantlardaki kötü görüntü kayboldu. Gamzeleri kapatmaz orası belli. Ama jant için birebir. Tanıdık yerde yaptığım için uyguna da halloldu. Süre olarak da fiyat olarak da kaportacıların alacağının yarısı süreye hallettik meseleyi.

Before after fotoları. El atmışken meşhur kaliperleri de boyadık diple.

http://i.hizliresim.com/r9pQ4m.jpg

http://i.hizliresim.com/7vdkJY.jpg

http://i.hizliresim.com/gop5g5.jpg