Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 2.0 tdi 190 hp vs 320d 184
Passatin 320d f30 a gore veya baska araclarla yuruyusu nasil. Kullanan deneyen varmi bu araci, yazilimli golf 1.4le denedk gecen fena gitmiyordu emin olamadim 190likmi olduguna arkada yazilari goremedim tam
190 lık kısada uzunda f30 320d ye nerdeyse hiç tutunamıyor cepteyim youtube da var bi iki araştırırsanız
Mehmetmert
18-07-2016, 16:43
Ben 320D'nin ayırıp gideceğini sanmıyorum hatta uzunda passat geçebilir.Youtubede bayağı aradım ama bulamadım video falan...Sitelerindeki teknik verilere bakarsak.
-Passat:1549kg, 320D:1525kg Yani kilolar neredeyse aynı diyebiliriz.
-İkiside 190hp 400nm, Passat:3500-4000 devir arasında 190 hp,bmw ise tam 4000 devirde bu gücü veriyor.
-0/100 hızlanmada bmw 7.2sn passat ise 7.7 sn'de ulaştığını gösteriyor.
-Son hızlara bağtımızda ise bmw 230 iken passatta 235 olarak daha yüksek gözüküyor.
Kim geçer kim geçemez onu bilmemem ama teknik verilere bakarak ikiside birbirini +- 2-3 boydan fazla ayıramaz
A4 ile denedik 60 tan 230'a kadar kafa burun yürüyor.
320d 184 hp diğer aynı güçteki arabalara göre hakkını sonuna kadar veren seri bir araç ben passatın şansı olacağını düşünmüyorum
Focus4171
18-07-2016, 19:02
Teknik verileri birbirine çok yakın duruyor. Passat çok az önde gözüküyor. Ben hemen hemen aynı gideceklerini düşünüyorum. Ama Passat 2.0 TDI 240 PS Tipr. 4 Motion olsa...Deneyen yok mu hiç bu aracı, hangi araçlarla gidebiliyor gücü nasıl vs.? Çok merak ettiğim araçlardan birisidir ve ilerideki hedeflerim arasındadır :)
Arkadaşlar 184 lük f30 sorulmuş. Benim tahminim kalkış harici tüm disiplinlerde passat alır gibi. Hem kısmen hafif, hem daha güçlü hemde önden çeker. Bunların tamamını kattığınızda birde top speed ler arası 5km gibi passattan yana bir avantaj var. Passat alacaktır
AliDogukan
19-07-2016, 02:43
190 lık değil de 150 lik Passatı biraz kullanma şansım oldu.
Ama şunları söyleyeceğim BMW nin 2 litre dizelleri gerçekten çok farklı gidiyor F30 320d'e bindiğimde ben bu araba 184 HP olamaz dedim 220 ye kadar soluksuz çıkıyor.Tabi soluksuz gidiyor kavramı herkese göre farklı ama 220 ye kadar arabanın çektiğini koltuktan hissettim.Bir de BMW aktarma işini çok çok iyi yapıyor ben burun farkıyla 320D diyorum.
i-vtec07
19-07-2016, 08:05
F30 geçer bence 190 lığını kullandım tatminkar .
A4 ile denedik 60 tan 230'a kadar kafa burun yürüyor.
a4 ile neyi denediniz passatmı 320dmi:)
Benim tahminime göre 320 az bir şey geçicektir ama belli olmaz bu işlere, 320d le daha alt hızlarda basmıştım çünkü..
8 ilerisiyle birlikte affetmez diye düşünüyorum 320d'nin 184lüğüde 190lığıda
Arkadaşlar 184 lük f30 sorulmuş. Benim tahminim kalkış harici tüm disiplinlerde passat alır gibi. Hem kısmen hafif, hem daha güçlü hemde önden çeker. Bunların tamamını kattığınızda birde top speed ler arası 5km gibi passattan yana bir avantaj var. Passat alacaktır
3.20 D daha hafif.
0-100 3.20D daha hızlı.
Verilen 0-100 190 hp lik bu senenin değerleri yalnız. 184 lüğün değil. Kaldıki diğer veriler gibi kalkışta belirleyici bir anlam ifade etmez. Daha ziyade cd yani sürtünme katsayıları vs işin işine girer. Biri şaftlı diğeri akslı sistem.
Mehmetmert
19-07-2016, 10:34
Yanliz 320dnin bu teknik verileri 16" jantli falan,passatinki hangi jantla bilmem ama 16" 2.0tdi190liga olmaz in taraftaki disk sigmaz 16"e... Dedigim gibi ikiside birbirini efsane ayiramaz bence
f30 a oy atardım zf den sebep :)
a4 ile neyi denediniz passatmı 320dmi:)
Benim tahminime göre 320 az bir şey geçicektir ama belli olmaz bu işlere, 320d le daha alt hızlarda basmıştım çünkü..
320d denedik F30.
Zf falan diyorsunuz iyi hoşta karşısındakide DSG
Tamam sorunlu falanda gidişteki başarısı ZF 8 ileriden daha üstün
Totalde bende ZF 8 ileriden yanayım ayrı ama Hakkı'nın hakkını Hakkı'ya vermek lazım :)
İkisi arasında net geçen taraf kesin olmaz A4 ten biliyorum passatta farklı olmaz baya gidiyo ciddi ciddi..
Sıfırdan dikerken Bazzat önden çeker olduğu için tuttunamaz, o yüzden 320D geçer ama 60 sonrası rollde kafa burun giderler.
DSG, ZF'den hızlı vites atıyor bence.Ki öylede olmalı.Çift kavrama neticesinde.Ayrıca yeni nesil 2.0 tdı ların vites oranları gereksiz uzun.Sanki o oranı çevirmeye motorun gücü yetmiyor gibi geldi bana.(150lik denediğimde)
i-vtec07
19-07-2016, 11:27
Dsg zf den hızlı vites atiyo ve cok daha hızlı düşürüyo. fakat bence zf nin oranları daha iyi . Tabi her modelin dsg sinin oranları ayni degil ama genel olarak zf nin oranlari daha iyi geldi bana .
Dsg zf den hızlı vites atiyo ve cok daha hızlı düşürüyo. fakat bence zf nin oranları daha iyi . Tabi her modelin dsg sinin oranları ayni degil ama genel olarak zf nin oranlari daha iyi geldi bana .
ZF de hiç yavaş değil + 8 ileri olması büyük avantaj.. DSG7 çünkü sportif kullanımda neredeyse 7 yi hiç kullanmıyor.
i-vtec07
19-07-2016, 12:58
ZF de hiç yavaş değil + 8 ileri olması büyük avantaj.. DSG7 çünkü sportif kullanımda neredeyse 7 yi hiç kullanmıyor.
Yavas demedimki abi ama dsg den yavas ***** cift kavrama farki .
1.6 tdı lar spor modda da gayet net kullanıyor 7. vitesi.7.vitesi kullanmasa 200ü bile geçemez zaten.7 ileri olanların oranları gayet güzel bence.Ama yeni 6 ileri dsg ler fazlasıyla uzun.
Teknik verileri birbirine çok yakın duruyor. Passat çok az önde gözüküyor. Ben hemen hemen aynı gideceklerini düşünüyorum. Ama Passat 2.0 TDI 240 PS Tipr. 4 Motion olsa...Deneyen yok mu hiç bu aracı, hangi araçlarla gidebiliyor gücü nasıl vs.? Çok merak ettiğim araçlardan birisidir ve ilerideki hedeflerim arasındadır :)
https://www.youtube.com/watch?v=RnMlIiCWQcg
0-100 6.xx
100-200 20.xx gibi duruyo videoda. Ne yalan söyliyim 0-100 baya etkiledi beni :)
Mehmetmert
19-07-2016, 14:19
Bu aralar yogun sekilde 1.6Tdi dsg B8 kullaniyorum,diger aracimda yazilimli tdi manuel golf.100km alti hizlarda falan passat aratmiyor sahsen yazilimli golfumu.Birde DSG cok acayip bir vites degistirme hizi var.Mesela bu videoyu cektim manuele alip vitesi kucultup,buyultuyorum ama bunu o kadar seri yapiyorumki...Baska sanzumanlar lan bu ne yapti vites kucult komutumu verdi yukselt komutu verdi diye dusunurken DSG Bam gum yukseltip buyultebiliyor ne yaparsam yapayim bana itaat ediyor.Zfde boyle hizda bir vites atisi olmuyor,sadece hayalet ekran bmwnin kadraninda boyle birsey yapabilirsiniz oda sadece goruntu :) Kadran sanzumandan daha hizli calistigi icin...Ha ZF kotumu kesinlikle degil belki totalde bakinca DSGden daha iyi bir sanzuman ama DSGden hizli degil :)
https://youtu.be/TEWkz7MSTQw
https://youtu.be/TEWkz7MSTQw
dragon07
19-07-2016, 19:04
bmw nin dizelleri çok insafsız gidiyor dsg daha hızlı ZF daha saglam
benim oyum bmw ye :)
oyumu bmw ye atıyorum ayrıca son hız olayında 320d 240-250 görüyor
ertantamer
01-08-2016, 14:15
1.6 tdı lar spor modda da gayet net kullanıyor 7. vitesi.7.vitesi kullanmasa 200ü bile geçemez zaten.7 ileri olanların oranları gayet güzel bence.Ama yeni 6 ileri dsg ler fazlasıyla uzun.
Ben hem sport hemde normal olarak 1.6 tdi aracımda hiç 7. viteste top speed yaparken görmedim. Hep 6. viteste tutuyor
Ben hem sport hemde normal olarak 1.6 tdi aracımda hiç 7. viteste top speed yaparken görmedim. Hep 6. viteste tutuyor
Doğru yorum 7 ekonomi için var :D
Araba ne?Çıkalım bi akşam çevre yoluna görürsün.
dsg 6.vites 4 bin devirde 185 falan yapıyor.4200de s modunda vites sallıyor.Emin misin spor modda 7'ye atmadığına ?en son kaç gördün ben 223gördüm stock halde.6viteste o hızı görebilir mi araban?
ertantamer
02-08-2016, 12:07
dsg 6.vites 4 bin devirde 185 falan yapıyor.4200de s modunda vites sallıyor.Emin misin spor modda 7'ye atmadığına ?en son kaç gördün ben 223gördüm stock halde.6viteste o hızı görebilir mi araban?
Jetta Limitör var 199 da kalıyor ve 201 e kadar zorluyo bende ki görmüyo size karşı gelmek için böyle bişey iddaa etmedim. Benim aracım 6. viteste top speed yapıyor.
Mehmetmert
02-08-2016, 12:21
Passat b8 kullaniyorum oda hemen hemen ayni vites oranlari,6da top speed falan yapamaz bu araba.Ben gecen bir bastimda araba bu hizda 6.viteste olsa 4600-700 devirlerde olcakki olu devirler.Passatta 4200 yerine 4500 de vites atiyor ayrica ona ragmen 7yi kullaniyor.Bir iki gune aksam cikar gazlarim video atarim simdilik bu var
Passat 1.6 TDI 120 DSG Top Speed / Vmax / Son Hiz - YouTube (https://youtu.be/Q4PaGKK_gik)
https://youtu.be/Q4PaGKK_gik
Mehmet yazılımla bizim manuel golf'le yürüyebilirmi motorlar aynımı
210da limitör yokmu ?
Mehmetmert
02-08-2016, 12:46
Turbo borgwagner passattaki ama bakmama ragmen modelini goremedim bir turlu golfteki garret gtd1244,coolerda farkli ama boyut ayni gibi geldi.Markalar farkli olsada turbolarin boyutlari ayni sanki,agirliktan dolayi golf kadar yuruyemez bence ama cokta yerini aratmaz gibi duruyor.
210da limitör yokmu ?
MQB lerin hicbirinde limitor yok abi,Bende stockken 229 gormustum rampa aassaggi yazilim yoktu o zamanlar videonu yuklenme tarihinden anlayabilirsiniz
Volkswagen Golf MK7 1.6 TDI 105hp 230 km/h Top Speed Vmax - YouTube (https://youtu.be/gOa0W1Cwkzc)
Turbo borgwagner passattaki ama bakmama ragmen modelini goremedim bir turlu golfteki garret gtd1244,coolerda farkli ama boyut ayni gibi geldi.Markalar farkli olsada turbolarin boyutlari ayni sanki,agirliktan dolayi golf kadar yuruyemez bence ama cokta yerini aratmaz gibi duruyor.
MQB lerin hicbirinde limitor yok abi,Bende stockken 229 gormustum rampa aassaggi yazilim yoktu o zamanlar videonu yuklenme tarihinden anlayabilirsiniz
Volkswagen Golf MK7 1.6 TDI 105hp 230 km/h Top Speed Vmax - YouTube (https://youtu.be/gOa0W1Cwkzc)
210da limitör vardı bende iptal ettirdim yazılımcıma... Passatlarla yolda denk gelince deniyoruz geçiyorum... ama stocklarmı yazılımlılarmı bilemiyorum
Mehmetmert
02-08-2016, 13:28
Golf7nin hicbirind limitor yok,gucu yetmemistir 210 dankalmisti abi
Golf7nin hicbirind limitor yok,gucu yetmemistir 210 dankalmisti abi
Yazılımcı öyle demişti... Kendim denemedim.. Herneyse artık :)
Passat b8 kullaniyorum oda hemen hemen ayni vites oranlari,6da top speed falan yapamaz bu araba.Ben gecen bir bastimda araba bu hizda 6.viteste olsa 4600-700 devirlerde olcakki olu devirler.Passatta 4200 yerine 4500 de vites atiyor ayrica ona ragmen 7yi kullaniyor.Bir iki gune aksam cikar gazlarim video atarim simdilik bu var
Passat 1.6 TDI 120 DSG Top Speed / Vmax / Son Hiz - YouTube (https://youtu.be/Q4PaGKK_gik)
https://youtu.be/Q4PaGKK_gik
Sonunda benim gibi düşünen biri geldi :)
Benim arabam stock yazılım çıkmadı zaten.223 gördüm en son.Limitör falan yok devam etseydim 230 görürdü belki ama üstünü sanmıyorum.Yokuş aşağı görüyor zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=biCdIEkO-HE
Dün akşamki ufak bir aksiyondan 177 lik soft yazılımlı ile böyle oluyor. Yol düz değil. Tabi bu sadece ön bilgi mahiyetinde.
Mehmetmert
03-08-2016, 10:51
Passat 2.0 mi burdaki?
2.0'sa da 150lik gibi geldi bana. 190 Passatı öle geçemez 177'lik yazılımlı da olsa.
Aslına bakarsanız kaçlık bilmiyorum. Ancak benim araç 1490 kg ve ~210 hp lerde. Bence 190 lık veya 150 lilik yazılımlı. Çünkü hiç bu kadar aracımla zorlanmamıştım. 320d 184 lüğü bundan biraz daha rahat geçiyorum. A5 177 liğide bayağı bayağı geçiyorum gelemiyor. Ve stok 140 lık 1.4 ler zati gelemiyor. Ki doblo kenara çekilirken ben hızlı davrandım ona rağmen geçerken Passat ın atak göstermesi ve tamponumda gelmesi ince bir detay bence(belki dsg den kaynaklı olabilir). Dediğim gibi bu ölçüt değil olursa denerim videoyuda koyarım. Ben sadece bilgi amaçlı koydum. Zati videoya da passatla ilgili birşey yazmadım.
Mehmetmert
03-08-2016, 11:23
Passat 1.6 tdi yazilimli olabilir,ben bagajda 2.0 TDI yazisini goremiyorum.2.0 larda bagaj full yazi :D
önünde araba olduğu için büyük ihtimal bir ara gaz kesmiş çünkü basmaya ilk başladığınızda geçme hızınla sonrasında bir anda fark hızla artmaya başlamış
Suleyman
03-08-2016, 11:58
Valla bizim kuzenlerde tdi 120 yazılımlısı var gayet tatmin edici oldu, denk araçlar varsa deneyip görmek isteriz gidişini. Videodaki passat 1.6 tdi muhtemelen.
Passat 1.6 tdi yazilimli olabilir,ben bagajda 2.0 TDI yazisini goremiyorum.2.0 larda bagaj full yazi :D
Resimde işaretlediğimdeki gibiden bahsediyorsan. Arka sağ taraf komple yazı doluydu sadece TDI kısmını okuyabildim. 1.6 olmasının imkanı yok onlar soft yazılımlı da olsa maalesef rakip olmuyor benim araca.
http://i.hizliresim.com/aEVZb2.jpg
önünde araba olduğu için büyük ihtimal bir ara gaz kesmiş çünkü basmaya ilk başladığınızda geçme hızınla sonrasında bir anda fark hızla artmaya başlamış
Arka tamponuma yaklaşınca kesmiş olabilir.
Valla bizim kuzenlerde tdi 120 yazılımlısı var gayet tatmin edici oldu, denk araçlar varsa deneyip görmek isteriz gidişini. Videodaki passat 1.6 tdi muhtemelen.
Dediğim gibi 120 lik yazılımlıda olsa rakip olması çok zor diye düşünüyorum. İzmir de olsaydınız denerdik.
Ama yine de denk gelirsem araca sahibinden öğrenirim herkes için. Belki gerçekten 1.6 ile kapışmışımdır :) Tabi o zamanda sahibini takdir edeceğim 320d ile denediği için.
Mehmetmert
03-08-2016, 13:00
Orası 1.6 dizelde bile yazı dolu "TDI Bluemotion" yazıyor, 2.0 dizellerde ise "2.0 TDI Bluemotion " yazıyor böyle ayrık ayrık.Ben fotoğrafa ve videoya baktığımda 2.0 yazsını göremiyorum kaldıkı TDI'dan daha büyük TDI'ı görüp onu görememeniz imkansız. Ayrıca tam arkadan videoya baktığınızda stobun hemen altında bitiyor gibi gibi görüntu.2.0 larda o yazı stobun bayağı solunda kalıyor.Bence bu araba 1.6 TDI
O zaman büyük ihtimalle 1.6 bu araç :) böylece varsayımlarda doğru oluyor. Gayet sağlıklı gidiyor ya da DSG den bana öyle geldi demek ki. Kusura bakmayın.
Mehmetmert
03-08-2016, 13:08
O zaman büyük ihtimalle 1.6 bu araç :) böylece varsayımlarda doğru oluyor. Gayet sağlıklı gidiyor ya da DSG den bana öyle geldi demek ki. Kusura bakmayın.
;Abi zaten don lastiği yapmışınki bana birazcık tutundu gibi geldi o kadar sonrasında ayırdın gittin :) Onun devrine denk geldiği için orda azcık tutunmuştur belki
Orası 1.6 dizelde bile yazı dolu "TDI Bluemotion" yazıyor, 2.0 dizellerde ise "2.0 TDI Bluemotion " yazıyor böyle ayrık ayrık.Ben fotoğrafa ve videoya baktığımda 2.0 yazsını göremiyorum kaldıkı TDI'dan daha büyük TDI'ı görüp onu görememeniz imkansız. Ayrıca tam arkadan videoya baktığınızda stobun hemen altında bitiyor gibi gibi görüntu.2.0 larda o yazı stobun bayağı solunda kalıyor.Bence bu araba 1.6 TDI
1.6 TDi BlueMotion yazılı da görüyorum ben bol miktarda, belki model yılı ile alakalıdır ancak 1.6 larda da hacim yazıyor yani :D
Bu arada 2.0 lar için
2.0 TDi BMT = 150hp
2.0 TDi BMT =190hp
Di si kırmızı oluyor, 1.6 TDi larda zaten Di ler kırmızı arkada benim gördüklerimde.
1.6 TDi BlueMotion yazılı da görüyorum ben bol miktarda, belki model yılı ile alakalıdır ancak 1.6 larda da hacim yazıyor yani :D
Bu arada 2.0 lar için
2.0 TDi BMT = 150hp
2.0 TDi BMT =190hp
Di si kırmızı oluyor, 1.6 TDi larda zaten Di ler kırmızı arkada benim gördüklerimde.
Bu araçta TDI yazısı aynı renkte idi. Ondan eminim :)
Önünde doğan şahin tarzı bir araç gidiyor ondan bahsetmiştim. bence yolda denk geldiğiniz ve nasıl bastığını bilmediğiniz araçları pek dikkate almayın.
Neyse arkadaşlar amatörlüğüme verin lütfen. Aracı sorgulattım. 1.6 120HP comfortline mış. Kiralık araç olarak çalışıyormuş :)
i-vtec07
03-08-2016, 15:19
Arac muhtemelen dsg dir abi bi ara tutunurmus gibi oldu malu.m dsg nin oranları güzel canlı bi devire denk gelmiştir, genede cok rahat gecmişsin zaten :)
Bizde şimdi gtı ile tdı lara hop gaza basıyoruz 5 km fark oluyor diyemeyizki tutunma oluyor ilk başta sonra aça aça gittiği yere kadar açılıyor
Mesela bi golf r da gti a saniyede fark atamıyor bi hayli tutunup ondan sonra aça aça gidiyor
Sizede aynı durum olmuş işte gayet fark var daha ne olsun :)
Yani böyle zınk diye 1 km 3 km 5km fark için acayip güç farkı lazım..
Mehmetmert
03-08-2016, 16:46
Kiraliksa orjinaldir tdi :D Yani dedigim gibi genede nokta etmisin abi
320d in son hız verisini dikkate almayın çünkü o limitör verisi. Gerçek son hızı daha yüksek. Reel olarak 230 kadranda 240 ta kesiciye girer spor sanzıman yoksa.