Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima tavsiyesi
phoenixs
03-07-2016, 21:08
İyi akşamlar
Hayatımız da ilk defa klima alacağız ve bu sektöre çok uzağız
salon 35 metre kare
12.000 btu luk bi klima bakıyoruz Limitimiz 2000 TL ankara da kullanacağız.Deniz kenarı vs yerlerde yaşayanların en çok tercih ettiği klima
markası nedir klima alırken nelere dikkat etmeliyiz?
srk45zjp-s1
ben 2 senedir bunu kullanıyorum. az yakıyor. mitsubishi ve daikin genelde öneriliyor ama fiyatları yüksek. marka olarak tavsiye edemem ama özelliklerini referans alabilirsiniz. soğutmasını sarfiyatını falan. bide filitre özelliklerine bakın temiz hava olması açısından.
İzzet Göçmen
03-07-2016, 23:10
Daikin Derim 10 Senelik baymak klimayi cöpe attık lanet olsun Sadece 1-2 saat calıstırmayla 200+ elektirik geliyordu önceki sene 3750 olması lazım 12.000 lık daikin aldm unite 9 gibi ama kücük.Hiç kapanmıyor 75 tl yi geciremedik.
Klimada Japon"dan şaşmayacaksın abi,
-Mitsubishi
-Toshiba
-Daikin.
Mitsubishi ve Daikin güzel.
Bir tık daha uygun fiyatlı bakarsanız da Midea.
Klimada japondan şaşmak gereksiz olur. Mitsubishi ve Daikin kesinlikle
Bu sektörün içinde birisi olarak söyleyebilirimki rakipsiz tek marka Mitsubishi.
se_RC_an
04-07-2016, 10:34
35 m2 yere 12000 lik klima küçük 18000 lige çıkmanız lazım tam verim için artık düz sabit devirli cıhazlar üretimi yok enerji yasasından dolayı kaldırıldı alacagınz klıma inverter olucak oda buyuk odaya küçük klima takarsanız klima hep ust devirde çalışır oda elektrik sarfiyatını yukseltır hemde sabit motorlu klimalrdan fazla yakarsınz 2000 tl ye açıkcası 1 sınıf az yakacak bi klima bulamazsınz heleki daikin mitsbishi ve toshiba gibi markaların en alt serileri 2000 tl nin üstünde başlar butcenize uygun olanı bulup katalog verilerine bakıp karşılastırma yapıp alın klimayı
Diger klimalari bilmem ama benim 15 binlik mitsu 30-40m2 salonu 2-3 dkkada buz yapiyor. Onun disinda kapilari aciyorum diger odalarda soguk oluyor rolantidede calisiyor ful basmiyor yani
Ankara için m2 başına en az 350 btu alınmalı. 400 btu alın güvenli tarafta kalın. 35x400=14000 btu en az olması gereken teorik değer. Siz buna en yakın bir üst klima seçin.
Alınması gereken markaları yazmışlar zaten. Bütçe yeterli ise bunlardan şaşmamak lazım.
evde 10 senelik bir blueline var (demir döküm çakması) hiç sorunsuz çalışıyor kaç yıldır. Sizin m2 için 12.000 düşük kalır ama yeterli performansı alamayabilirsiniz.
chronicle
04-07-2016, 12:07
midea blanc 12.000 btu. 1 hafta önce aldım. Gayet memnunum şmdilik. Bi araştır derim.
airfel 12 binlik aldım bende. Servis ağından daikin sorumlu. Kurulumda ben söylemeden vakumlamayı yaptılar, bakır kablo kullanıldı. Faturaya yansımasını daha göremedim. Tavsiye ederim.
Merak ettigim samsung vestel arcelik gibi markalarin farki nekadardir kagit uzerinde degerleri iyi gorunuyor ama hikayemi acaba
melihyilmaz
04-07-2016, 13:51
Merak ettigim samsung vestel arcelik gibi markalarin farki nekadardir kagit uzerinde degerleri iyi gorunuyor ama hikayemi acaba
ben lg kullanıyor eski tip inverter olmayanlardan zaten ortak üretim arçelik vs. burda uretiliyor ben cok menunum yaz kıs kullanıyorum.
Daikin kullanıyorum çok memnunum.
35 m2 salon ıcın 12.000 btu kucuk gelır. Ben 15 m2 ofısımı 12.000 btu inverter ile gayet ıdeal sekılde sogutuyorum ne az ne cok.
Yıne 10 m2 camsız bır odam var buna 7800 btu almıstım. Kendıne hayrı yok.
Evımdekı klımamda 24.000 btu salonum 40 m2 ancak yetıyor. Tavsıyem mınımum 18.000btu ama ıdealı 24.000 dır. 12.000 takmayın pısman olursunuz.
xILuciferIx
04-07-2016, 14:15
Klimalar soğutmada problem yaşamazlar ısıtmada yaşarlar her klima soğutur ortamı, Hangi marka klima alırsınız bilmem ama inverter olsun mutlaka tasarrufa katkısı çok büyük evde 3 tane klima var 2'si normal ve elektrik düşmanı marka olarak samsung kullanıyorum çok memnunum arkadaşa da 1 ay önce daikin aldık oda güzel tüketim miktarlarına kesinlikle bakın çok doğruluk payı olmasa da fazla da oynamaz.
imprezaWRC
04-07-2016, 14:23
Bütçenizi aşıyor ama belki kampanya vardır. Carrier Xpower Gold inverter'lı seriden bütçenize göre bir bakın derim. Mitsubishi, Toshiba (daikin'i bilmiyorum) tavsiyelerine de +1
Daikin ben önermem türkiyede pek işleri rayına oturtamadılar. Mitsubishi öneririm daha uygun olsun diyosanız midea olabilir hisense olabilir. Bn şuan taktırcak olsam midea taktırır geçerim. Bildiğim kadarıyla mitsubishi olsun daikin olsun piyasadaki klimaların %80'i mideanın bandından çıkıyor sonra marka basıyorlar.
Klimalar soğutmada problem yaşamazlar ısıtmada yaşarlar her klima soğutur ortamı, Hangi marka klima alırsınız bilmem ama inverter olsun mutlaka tasarrufa katkısı çok büyük evde 3 tane klima var 2'si normal ve elektrik düşmanı marka olarak samsung kullanıyorum çok memnunum arkadaşa da 1 ay önce daikin aldık oda güzel tüketim miktarlarına kesinlikle bakın çok doğruluk payı olmasa da fazla da oynamaz.
Soğutma da çok güzel problem yasarlar. Defrost 'a girme sıklığı vs. çok önemli . Antalya gibi bir yerde özellikle dikkat edilmesi gerekir.
xILuciferIx
05-07-2016, 01:26
Soğutma da çok güzel problem yasarlar. Defrost 'a girme sıklığı vs. çok önemli . Antalya gibi bir yerde özellikle dikkat edilmesi gerekir.
Defrost dediğiniz olayı ilk defa duydum araştırdığım kadarıyla Antalya'yı ilgilendiren bir bölüm göremedim. Genellikle 0'ın altında gerçekleştiği dış ünitedeki karlanma buz tutma gibi sebeplerden kaynaklandığı söylenmiş, bu da benim dediğim kapıya çıkar soğutmada değil ısıtmada problem yaşandığı 25 senedir Antalya'dayım 15 senedir klima kullanırım gerekli filtre temizliği ve gaz kontrolü yapıldığı sürece soğutmada problem yaşayan klima görmedim hiç
xILuciferIx
05-07-2016, 01:28
Not: Klima alacak arkadaş Ankara'da yaşıyor galiba onun dikkat etmesi gereken bir husus tabi bu söylediğiniz
olefini ve midea tercih edebilirsin .orta sınıf olarak.
biraz farklı bir yaklaşım olacak ama bizde klima düşünüyorduk salon için sonra çocuk rahatsız olmasın diye pervaneli ışık aldık tavana takılan, gayet güzel serinletiyor klimayı hiç aratmadı
mbquart417
05-07-2016, 04:42
airfel 12 binlik aldım bende. Servis ağından daikin sorumlu. Kurulumda ben söylemeden vakumlamayı yaptılar, bakır kablo kullanıldı. Faturaya yansımasını daha göremedim. Tavsiye ederim.
Bende 1700 tl ye aldım temmuz 25 e randevu verdiler kurmak için bakalım nasıl bişey
Carrier xpower 53qhs 12dst tavsiye eder misiniz? Mitsubishi, toshiba bütçemi aşmakta, daikinin alt serilerinin soğutma verimliliğine güvenmiyorum. Soğutma amaçlı kullanılacak. Sesi arçelikler kadar olmasın, tüketimi makul seviyede kalsın. Kargo dahil 2290tl fiyatı var. Sigma, baymaklardan falan daha iyi ve sorunsuzdur diye umut ediyorum. Mideayı servis durumu ve dış ünite gürültüsü sebebiyle düşünmüyorum.
mıtsubıshi
+186
Al 1 kere ömürlük olsun. Elektirik faturasiylada kendisini amorti eder yoğun kullanımda;)
Yiğit G.
05-07-2016, 14:28
Arkadaşlar dışardan havayı alıp içeriye temizleyip veren bir klima varmı bildiğiniz.Arkadaşım mitsubushinin bir modelini söylemişti ama baktıgımda yanılmıyorsam 10.000 e yakın bir fiyatı vardı... Daha uygun bu tarz bildiğiniz klima varmı ?
Klima dediğinizde bu işin mercedesi mitsubishi. Ama fiyatları tabiki yüksek. Ben geçen dene Adana'da 35m2 oturma odası+ mutfak için 24.000lik Samsung aldım. Tüketiminden çok memnunum. Virüs doktor diye geçen seri. Tek dezavantajı dış ünitesi gerçekten büyük. Bide hava üfleme paneli aşağı yönlendiren tipten. Şu an fiyatını bilmiyorum ama geçen dene 3300 benim aldığım fiyat.