PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault motorlu Mercedes ler alınmaya değer mi ?

phoenixs
04-07-2016, 12:36
İyi günler techturkey ailesi

Bayram sonrası araç değişmeyi planlıyoruz şu anda golf 7 var

Açıkcası golf den her anlamda çok memnunuz 1.6 tdi daha 7 lt yi geçiremedik ve şanzıman Cidde'n çok güzel ama küçük araba hele bagaj felan yok :-)

Yeni Mercedes c200 bluetec ler çok hoşumuza gidiyor 1.6 dizel olması da bizim için müthiş avantaj fakat vw de bulduğumuz motor güzelliğini bulamazsak diye endişelerimiz var

Sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacımız var

İyi Bayram'lar şimdiden

darkmoon
04-07-2016, 12:44
bulursun niye bulamayasın renault motorlu olması mercedesin belli standartlarını düşürdüğü anlamına gelmiyor..
tabi mercedes eski mercedes katiyen değil malzeme kalitesi çıtasını kendi içinde eski mercedeslere göre çok düşürdü ama golf ile kıyaslanırsa tabiki mercedes ideal bir araç size bir eksiklik yaşatmaz golfe oranla..

LnchCntrl
04-07-2016, 12:51
Bahsedilen motor, gayet güzel sorunsuz sıkıntısız. Hatta düşük hacımde mercedesin ürettiği motorları 2 ye çarpar. Ben seviyorum.

MCN21
04-07-2016, 12:51
Alinir neden alinmasin? Renault motorlari sorunlu degil ki. Birde bildigim kadariyla mercedes ufak tefek degisiklikler yapiyor motor ustunde

Mehmetmert
04-07-2016, 13:17
Alinir alinir alinmasinada ben dizel C'ye renault motoru oldugu icin degil o fiyatlari haketmedigini dusundugum icin almam...
Temiz 320d 184 luk alirdim onun yerine :D

darkmoon
04-07-2016, 13:21
Alinir alinir alinmasinada ben dizel C'ye renault motoru oldugu icin degil o fiyatlari haketmedigini dusundugum icin almam...
Temiz 320d 184 luk alirdim onun yerine :D

hangi araç şu anki fiyatlarını hak ediyor. pazarda ciddi bir satışda yok balondan ötürü.. kredici kesim kredilere abanıp alıyor..
geçen iş için kastamonuya gittim yep yeni sitelerde 2+1 3+1 daireleri 60-70 bin tl lere satıyorlardı.. bir yerdede o rakama doğru düzgün araba bile alamıyorsun..

MyMooN
04-07-2016, 13:31
bulursun niye bulamayasın renault motorlu olması mercedesin belli standartlarını düşürdüğü anlamına gelmiyor..
tabi mercedes eski mercedes katiyen değil malzeme kalitesi çıtasını kendi içinde eski mercedeslere göre çok düşürdü ama golf ile kıyaslanırsa tabiki mercedes ideal bir araç size bir eksiklik yaşatmaz golfe oranla..

Malzeme kalitesini neye göre düşürdü ben anlayamadım, güncel C serisindeki malzeme kalitesi hangi eski C serilerinde var merak ettim?

W205 C200 bluetec kullanıyorum ve önceki aracım golf 7 1.6 tdi idi benimde. Açıkcası motor VW den daha iyi bariz. Şanzıman için aynısını söylemek tabiiki mümkün değil. Ama idare ediyor. Bazen gaza fazla basınca 3. viteste uzun kalıyor devir çok yükseliyor, sanırım 3. vites biraz kısa olmuş, gereksiz bir devirlenme oluyor. Onun dışında şanzıman idare ediyor. Ama asla bir DSG yada BMW ZF değil.

Ama şöyle söyleyebilirim, aracım servisteyken genelde yerine 320D veriyorlar. Motor mükemmel, şanzıman mükemmel ama geldiğinin ertesi günü arabam ne zaman gelecek diye sormaya başlıyorum.

Araçla ilgili her türlü sorunuzu cevaplamaya çalışırım.

Arda_7
04-07-2016, 13:53
Yanlışım varsa düzeltin ama cla 180 de Renault motoru var diye biliyorum cla200 de geçerli değil.

HG6161
04-07-2016, 16:03
Saçma bi soru olmuş vw 1.6 tdi motoru ne zannediyorsanız açıkcası merak ettim? Rakiplerinden veya renaultun dizelllerinden çok daha iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Şayet öyleyse iyi rüyalar o zaman.

bason
04-07-2016, 16:46
Yanlışım varsa düzeltin ama cla 180 de Renault motoru var diye biliyorum cla200 de geçerli değil.

Sorulan c200d model aracın motoru 1.6 dci 130 hp lik modelin Mercedes tarafından upgrade edilmiş hali... 1.6 dci 136 hp...

phoenixs
04-07-2016, 17:00
Saçma bi soru olmuş vw 1.6 tdi motoru ne zannediyorsanız açıkcası merak ettim? Rakiplerinden veya renaultun dizelllerinden çok daha iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Şayet öyleyse iyi rüyalar o zaman.

Hocam öyle Bi iddiamız kesinlikle yok ama Mercedes Sahibi şanzıman olarak dsg daha iyi diyor niye daha çok para verip daha kötü Bi şanzıman kullanayım ? Mercedes kalitesi varken niye Renault kalitesinde bir motora bineyim ? Aynı fiyat bandında 320d kusursuz motor kusursuz şanzıman var ama Mercedes in kalitesi ismi var sadece kullananlara fikir danışıyorum

Wankel Batu
04-07-2016, 17:16
mercedeste kullanilanlar cift egzantrik.Yolda gordugunuz cogu dci tek egzantrik oyuzden dci diyince akliniza direk sembol gelmesin

phoenixs
04-07-2016, 17:25
mercedeste kullanilanlar cift egzantrik.Yolda gordugunuz cogu dci tek egzantrik oyuzden dci diyince akliniza direk sembol gelmesin

Teşekkür ediyorum hocam genel olarak beklediğim bu tarz açıklamalar.

MCN21
04-07-2016, 17:26
Hocam öyle Bi iddiamız kesinlikle yok ama Mercedes Sahibi şanzıman olarak dsg daha iyi diyor niye daha çok para verip daha kötü Bi şanzıman kullanayım ? Mercedes kalitesi varken niye Renault kalitesinde bir motora bineyim ? Aynı fiyat bandında 320d kusursuz motor kusursuz şanzıman var ama Mercedes in kalitesi ismi var sadece kullananlara fikir danışıyorum

Iyide kistas sadece motor ve sanziman midir araba alirken? Yok ben bunlara onem veriyorum diyorsaniz passati tercih edebilirsiniz.

Birde kullanim tarafinda rahatlik saglayan dsg sanzimanin yarattigi problemleride dusunebilirsiniz.

Gko
04-07-2016, 17:34

röno kalitesindeki motorun nasıl başarılı sağlam bi motor olduğundan haberiniz var mı acaba ?

Bence siz bi test sürüşü yapın öyle karar verin

Kahn23
04-07-2016, 17:39
Hint yapımı Land Rover alınıyor da motorda kendini ispat etmiş Renault motorlu Mercedes neden alınmasın !

Gayet güzel alınıp binilir. Araçtan beklentiler görecelidir bence. Siz golften inip C'ye biner tatmin eder, başka kişi sevmeyebilir.

Bence zel bi test yapıp kafadaki soru işaretlerini silip öyle almayı deneyin..

Kadyr
04-07-2016, 17:46
Konu sahibini ayri tutuyorum genel olarak bu eski yasli kafa ve cahil kafali mersocularda bir varsayim var reno motorlu merso almam diye. Ulan binlerce dci motor var mercedes kadar kaliteli olmayabilir ama sorunsuzmu sorunsuz motor sayilir. Gerci yeni nesilde merso kendi gelistirdi motoru bg daha fazla idi.

overblack
04-07-2016, 18:20
motor için değil ama dün gördüğüm bir kazadan sonra kasa için yazayım. yeni c200 bayram trafiğinde (20-30km) hız ile linea'nın birine arkadan vurmuştu. durumu hakkaten bir mercedes'e yakışmıyordu :) linea denilen aracın tampon ezilmiş sağ stop kırıktı.

bason
04-07-2016, 18:23
Birtane efsane vardı ladaya arkadan çarpan volvo mu ne vardı volvonun ağzı burnu kırılmıştı... İroni yapıyorum tabi... :D Allah göstermesin de bi girsinler bakalım kafa kafaya yüksek süratte hangisi tek parça kalıyor... :)

MCN21
04-07-2016, 18:31
Aracin dagilmis olmasi kotu birsey degilki aksine darbeyi sonumleyebilmesi onemli. Ayrica kaza durumunda cok fazla degisken oluyor :)

mehmetugur
04-07-2016, 18:42
hangi araç şu anki fiyatlarını hak ediyor. pazarda ciddi bir satışda yok balondan ötürü.. kredici kesim kredilere abanıp alıyor..
geçen iş için kastamonuya gittim yep yeni sitelerde 2+1 3+1 daireleri 60-70 bin tl lere satıyorlardı.. bir yerdede o rakama doğru düzgün araba bile alamıyorsun..

160-170 bin onlar. 60 bine ev yok, varsa link alalım lütfen

Renault motorlu mercedes fırsat demektir. Ancak algısal olarak toros motorlu mercedes algısı oluştuysa en güzeli passat almanız.

Oznsrl
04-07-2016, 18:46
performans olarak çok bi beklentiniz yoksa alınabilir ama içi garip bi şekilde dar eski c lerin sürüşü daha keyifli geliyor bana bu sebeple

Frid
04-07-2016, 19:27
motor için değil ama dün gördüğüm bir kazadan sonra kasa için yazayım. yeni c200 bayram trafiğinde (20-30km) hız ile linea'nın birine arkadan vurmuştu. durumu hakkaten bir mercedes'e yakışmıyordu :) linea denilen aracın tampon ezilmiş sağ stop kırıktı.

lineaların totosu baya sağlam :D duran cisime çarpan dağılır normaldir.

Aracin dagilmis olmasi kotu birsey degilki aksine darbeyi sonumleyebilmesi onemli. Ayrica kaza durumunda cok fazla degisken oluyor :)

kesinlikle katılıyorum.

EREN34
04-07-2016, 19:38
E serisi müşterisi hantallıktan şikayetçi

onn_dear
04-07-2016, 19:49
Motor kotu bir motor olmayabilir ama sen mercedes sin gidip neden renault motoru kullaniyorsun? Ben merso olsam, renault al sana bedava motor dese dahi, ne munasebet ben mersoyum isine bak derim, me renault ne de baska motor kullanmam yani.
Alan alir bir sey diyemem ama ben yakistiramiyorum.

Focus4171
04-07-2016, 19:50
Bence Passat'ta bakabilirsiniz. Genişlik ve rahatlık olarak C'den daha iyi olduğu kesin hemde DSG'den devam etmiş olursunuz. 2. elini de söylemeye gerek yok ortada zaten :) İki aracı da test edin ona göre karar verin derim. Çevremde ki alanların çoğu Passat'tan yana oyunu kullandılar genelde. Sizde deneyin ona göre karar verin iki aracında sizi üzeceğini sanmıyorum.

Yigit-Y
04-07-2016, 20:14
İmkan olsada yeni kasa e alabilseniz

Prn tam kelime anlamı olur yeni kasa e için

bason
04-07-2016, 20:14
Motor kotu bir motor olmayabilir ama sen mercedes sin gidip neden renault motoru kullaniyorsun? Ben merso olsam, renault al sana bedava motor dese dahi, ne munasebet ben mersoyum isine bak derim, me renault ne de baska motor kullanmam yani.

Günümüzde bir çok firma ortak motor/parça/şasi kullanıyor... Maliyetleri düşürüyorlar... Kendisini kanıtlamış bir motoru biraz daha geliştirip kullanıyorlar... Adamlar gidipte amg ye motor almıyor sonuçta. :) VAG markası olsada seat-skoda-vw ile audide aynı motorları kullanıyor. Bununla mücadele etmek için göze alacağı bir riskti işinede yaradı Mercedes'in... BMW-PSA ortak motorlarıda vardı bir ara... Bunlar günüzümüzde çokta garipsenecek şeyler değil bence... Tabi siz yakıştıramıyosunuz onuda anlıyorum. :)

Mehmet Gazihan
04-07-2016, 20:17

Ucuza malet, çok para kazan..

Mercedes para kazanmanın kitabını yeniden yazıyor bi süredir

onn_dear
04-07-2016, 20:19
Ucuza malet, çok para kazan..

Mercedes para kazanmanın kitabını yeniden yazıyor bi süredir

Imajimi kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim :) demeliydi mercedes...

Kadyr
04-07-2016, 20:21
Iyide adamlar baslangic modelinde sunuyor ucuza millet mercedese binsin diye. Belkide bu modeller icin arge yapmak daha masrafli gelmistir

phoenixs
04-07-2016, 20:26
Biz kararımızı 150-160 bin bandında a5 lere çevirdik reno motorundan dolayı

220T
04-07-2016, 20:35
Melez araçları benimseyemedim,karşıyım.Her anlamda marka kimliği olmalı bence.

bilalMW
04-07-2016, 20:41
demek ki sınıfında referans ölçütlerinde olan tüketim,performans parametreleri oldukça bir peak olan bir renault dizel makinesi yerine yağ yakan saçma sapan arza veme potansiyeline sahip bir vw dizeli tercih ettiniz.

Frid
04-07-2016, 20:56
benzinli olan cla motorları da renault mu

canozgur106
04-07-2016, 20:58
Dün sohbetini yaptık bugün konusu açılmış kesinlikle beklentiyle alakalı şahsi fikrim alınabileceğidir..

bason
04-07-2016, 20:59
benzinli olan cla motorları da renault mu

Sadece küçük dizellerini kullanıyorlar diye biliyorum... 1.6 turbo 156 lık mercedesin kendi motoru olmalı...

rain man
04-07-2016, 21:03
Bu geyik uzar gider.

Sözde doblo 1.9 linea 1.6 mjet motoru kullanıyor alfa romeo da sonuçta. Ama ikisini bi yan yana koy bakalım o motorun farklılığı var mı bak bi gör.

Devir maliyet azaltma devri. Sizin mercedes deyip yere göğe sığdıramadığınız markanın dahi güncel piyasada düşük bütçeli alıcıya hitap etme ihtiyacı var. Bmw'nin kullandığı 1.6 136 hplik motor da yanlış biliyorsam düzeltin prototip olarak rcz motor ile aynı. Bu onu kötü mü kılıyor şimdi?

XSi
04-07-2016, 21:27
Mercedes dizel motor yapamiyor değil sonuçta.

Her dönemin efsanesi olmuş dizel motorlar üretebilen bir otomobil firması, renaultdan motor alıyorsa bunun tek sebebi maliyettir.

Gko
04-07-2016, 21:30
Biz kararımızı 150-160 bin bandında a5 lere çevirdik reno motorundan dolayı

"mercedes röno motorlu mu kullanıyomuş ıyk" kafasında olanlar zaten almasınlar bence

turci
04-07-2016, 21:34
bence Türkiye için sorun araçlardan ziyade vergilerden kaynaklanan düşük hacim kullanma zorunluluğu yada insanların düşük hacime mecbur edilmesi.
1,6 C klasse alıp tü kaka,hantal,araba çekmiyor diye sızlanmanın esprisi yok.
hadi a,golf,a3,1er falan 1.6 neyse de C,3,a4,passattan itibaren 2.0 dizel olmalı ki araçtan zevk alınabilsin.

0M42
04-07-2016, 21:39
Sorulan c200d model aracın motoru 1.6 dci 130 hp lik modelin Mercedes tarafından upgrade edilmiş hali... 1.6 dci 136 hp...

İyi upgrade miş 6 hp ;)

wolrath
04-07-2016, 21:58
allah akıl fıkır ıhsan eylesin

997TT
04-07-2016, 22:13
Yorumlari okumadim,suan sirketimde C200-passat-520 vs araclar var. Kafama gore alip kullaniyorum. Zaten passat ve 520'ye de kendi garajimda sahibim.
Performans beklentisinden cok ote komfor ve kalite onemli.
520i acik ara onde,dizelde ise reno motoru cok cok iyi,yazilimla kendine geliyor biraz. Gebel olarak da memnun eder Golf 7 den sonra ve golf den az yakar...

Dragger
04-07-2016, 22:57
Koskoca Mercedes almış renault motorunu en çok satan araçlarına koymuş biz hala ''reno motoru var ıyyy mercedes alınmaz'' diyoruz, gerçekten komiğiz.

Bence renault motorları gayet başarılı dizel konusunda, biraz sesli çalışması dışında ben herhangi bir olumsuz yönünü görmedim.

Yazılımla gayet de binilir.

207_TR
04-07-2016, 23:05
C 200 de kullanılan motor bloğu ve bir çok montaj parçası Renault tan satın almadır. Mercedes standartlarında ve Mercedes e ait bir teknolojiyle donatılmış olarak sunuluyor. Bluetec teknolojisi ile geliyor.
Renault ta adı DCİ, Mercedes te adı cdi(Bluetec...)
Keşke Tr de vergiler Avrupa Ülkelerindeki gibi olsada 2.1 cc ve 3.0 cc Mercedes araçlara herkes binebilse.
E tabi Mercedes Tr de pazara hakim olabilmek için küçük hacime el atması gerekiyor. Sil baştan küçük hacim yapsa üretim maliyetinden dolayı ilk başlarda fiyat yukarıda kalacaktır.

Ne yapıyor mantık çerçevesinde evlilik diye tabir edilen ortaklık yapıyor.
Bmw Psa ile bir ortaklık çerçevesinde bazı motorları üretiyor ve geliştiriyor. Mercedes te Nissan-Reno ortaklığı için üretip geliştiriyor.

C 200 d deki motor çok verimli, az yakan, makul seviyede bir performans sunan hatta upgrade etmeye açık güzel bir motor.

7 g tronic şanzıman Tam Otomatik olduğu yani tork konvertörlü olduğu için DSG pürüzsüzlüğünü yakalayamaz. Ama uzun vade de sorunsuzluk kısmına bakarsanız göz ardı edilir bir geçiş yumuşaklığı var.

Mercedes şuan yeni bir çok aracında 9 G Tronic 9 ileri oranlı tam otomatik vites sunuyor. Bir çok şanzımandan başarılı...

C 200 d nin Amg paket fiyatı listesine bakarsanız 193.000 TL, İndirimlerle birlikte 184.000 TL ye kadar alınabiliyor.

Tabiki bu paraya çok seçenek var, Ama standart donanımlarına bakarsanız sizin seçtiğiniz 150 160 bandındaki A5 i sollar geçer donanım olarak.

Tabi A5 Segmenti değil.

A4 alın aynı paraya 2.0 Tdi alabilirsiniz, ama güvenlik ve donanım zenginliği dediğinizde Merso hep 1 basamak üstte kalıyor.

Yine aynı paralara 3.20 D alabilirsiniz. Çok performanslı ve kendini kanıtlamış bir motor a sahip. Şık bir kasa. Donanım paketleri de güzel tam Amg yi karşılayan paketi olmasada şu 40. yıl özel paket çok başarılı. Hatta o paketin artıları da var. Ama C Serisinin yumuşak iç mekanını 3.20 d de bulamazsınız.

F\P Derseniz Passat tam aradığınız araç olur ki konuştuğumuz araçlarda sınıf olarak uzak bir araç...

Mercedes le ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yazabilirsiniz...

997TT
04-07-2016, 23:25
Merc 2.1 motorlari kaldirdi,artik 2.0 nihayet. Bir cok modelde kullanilicak,ilk E kasada kullanildi.
Motor neredeyse renault yani parca alip yapma degil. Bluetec yani adblue adapte olayi bazi minor degisiklikler var.
Kesinlikle cok gelistirmeye acik motorlar degil.
Sanziman dsg gibi olmayabilir ama tork konvertorun hantalligi yok,motorlada uyumlu....

anamur
05-07-2016, 10:51
A180cdi amg Hakkı'nda ne düşünüyorsunuz golf 7, a3tdi ve 116d Hakkı'nda. Diğerlerine

darkmoon
05-07-2016, 17:14
A180cdi amg Hakkı'nda ne düşünüyorsunuz golf 7, a3tdi ve 116d Hakkı'nda. Diğerlerine

a180 alıcağıma gider golf7 yada a3 alırdım .. yiğenimde var her yerinden ses geliyor. şimdi biri çıkar bende var çok iyi harika falan diyicek neyse ben gördüğümü söylerim..

twin
05-07-2016, 17:44

a3 kullanıcısıyım bana göre segmentinde iyi bir yere sahip ama şahsen ben motoru pek beğenmiyorum 1.6 tdi 110 luk

barisy
05-07-2016, 17:51
Kısa süre içinde b180cdi urban almayı düşünüyorum. Aynı motorlu kadjar da mevcut ve kullanıyorum. Tüketim verisi komedi kıvamında. B180 buna yakın değer verebilirse iş tamamdır.

Eleştiri olarak,
Normalde Mercedes için Mercedes parası ödüyorsam içindeki her parçanın Mercedes olmasını beklerim. Ki motor dediğin arabanın kalbi. Nihayetinde merc bu evlilik ile büyük ekonomi yapıyor olabilir de son kullanıcı olarak bana fiyatta yansıdığını görmüyorum.

darkmoon
05-07-2016, 18:42
Mercedes B ye benim bakış açım farklı bence mercedesin gerçekten üretmek için üretmek değilde amacına uygun ürettiği ve grup içinde halk sınıfına belli bir amaçda hitap eden (MPV) en ideal araç.. tabiki biz ağırlıklı şekle bakdığımız için işlevsellik bizde ikinci planda kalır o yüzden tr de çok fazla satmadı..
compact mpv sınıfında C4 picassodan sonra tek geçerim b classeyi..

alternatiflerine bakdınmı c max,scenic,golf plus ,roomster,carens v.b bence en ideal tercih o klassmanda.. picasssoyu ayrı tuttum.

semavi
05-07-2016, 20:39
Hayatında düşük hacim mercedes dizel kullanan var mi? Tek seçenek 1.7 dizel di. Vaneo ve A serisinde kullanılan 91 hplik 180 nm tork olan 1.7 dizel sağlam ama salak bir motordu! Hala kullanıyoruz yıllardır.

Taş gibi motordur ama ne performansta ne yakıt konusunda reno motorundan iyi değildir. Sağlamlık konusunda eyvallah...

Velhasıl renault motoru dediğimiz motor bu motorun yerine geldi. Kullanmadan bilmeden konuşmamak lazım. Ben hem yıllardır Vaneo kullanırım sülalede (6-7 tane) hemde hem kendimde hemde şirket için kango megane kullandım...

Alınır alınır alınır...

dahan
05-07-2016, 20:47
arkadaşlar bmw neden reno motoru kullanıyo yani amaç ekonomik olmasımı,,yani araç fiyatı ucuzmu oluyo noluyo ,,,bu dacialardada reno motoru ver demi yanlışmı biliyom,,,,mesela sangyong da mercedes motoru kullanıyo

semavi
06-07-2016, 08:43
Ha bu arada... Derdiniz performans değil ise eski 1.7 diz elde turbo boşluğu az hissedilir bu nedenle daha konforludur... Bunu eklemeydi unutmusum. Birde aynı motor eski B serisinde de kullanılmıştı...

Yakıt olarak bir tik fazladır renault motorundan. Vane o ağır bir arac. Buda etken tabi ki...

Velhasıl. Herkes iyi bildiği işi yapar... Avrupalılar düşük hacim ve turbo uygulamasında gayet iyiler. Dünya kaynakları kısıtlı. Bu tarz etkileşimler bence olmalı...

Ne yani bütün şarz cihazları neredeyse micro usb ye döndü. Kötü mu oldu? Böyle düşünmek lazim standart arabalar için...

Çöllü
06-07-2016, 09:29
Premium Segmentlerlde eywallah.. Ancak orta sınıf diye tabir edeceğimiz B ve C segmentlerinde bence Vag grubu daha doğru tercih olur.. 2015 TUYAP ta otomobil programı yapıyormuş gibi birebir inceledim malzeme kalitesi, motor performansı, özellik donanım v.s. Ardından etrafımda buldukçada test etmeye çalıştım.. Şu ana kadar bendeki kanıyı paylaşayım, BMW ve Mercedes gibi Premium araç üreticileri -henüz- hazır değiller ucuz araç üretmeye.. Beceri konusunda biraz daha deneyimleme gerekiyor bence.. Reno Motoru için demiyorum bunu yanlış anlaşılmasın genel anlamda söylüyorum.. Mercedesin C serisinde Golften daha iyi plastik malzeme kullanıldığını söyleyen varsa buyursun anlatsın.. Eşiklerde kullanılan plastiğin Leon'dakine eşdeğer olduğunu kullanmayan bilmez.. Uzun lafın kısası dış tasarım ve görsellik + ismin prestiji ayaklarımızı Mersoya götürsede içinde 8-10 saatlik bir yolculuktan sonra fikriniz değişecektir.. Tabi yinede Merso merso, golf golf.. Bunu değiştiremezsiniz malzeme kalitesiyle, üretimdeki acemilik veya beceriyle.. Zaten bi kaç seneye hepsi bu konuda uzman olacaklar bence, zirabaşka şansları kalmadı; E ve S serisini bile zor görür olduk yollarda, ayakta durabilmeleri için düşük hacimli Compact Hatchbagler ve sedanlar üretmek ve satmak zorundalar..

Çöllü
06-07-2016, 09:34

1.6 A3 en makul seçenek

dqn
06-07-2016, 09:42
1.6 tdı 110hp dsg benimde aracım.Öncelikle
-DSG'nin 2 de arabayı kaldırmasından bıktım
-çok dik yokuşlarda geri geri çıkmak arabayı park etmek eziyet tak tak sesler geliyor
-motor kesinlikle az yakmıyor ama gidişi bence çoğu 1.5-1.6 dizelden iyi

Reno motorlu mercedes alınır mı neden alınmasın.Ben alırım.O arabayı alıyorsam amacım mercedes prestiji konfor ve az yakması olur.Bu 3ünü sağlıyorsa alırım..

kesici
06-07-2016, 10:00
arkadaşlar bmw neden reno motoru kullanıyo yani amaç ekonomik olmasımı,,yani araç fiyatı ucuzmu oluyo noluyo ,,,bu dacialardada reno motoru ver demi yanlışmı biliyom,,,,mesela sangyong da mercedes motoru kullanıyo

Abi motor üretmek mühendislere hadi gidin motor toplayın gibi birşey olmadığı için, yani şöyle ki bir motor üretmek baya zor ve pahalı bir iş. Planlama aşaması, üretim aşaması vs. vs. baya para harcaması lazım, Mercedes bunu yapacağına ödüllü motoru aldı koydu direk alt serilerine. Kendi üst segment araçlarına koyduğu motoru koysa idi bu seferde araçlar çok pahalı olacak idi çünkü 2.5 hacimden aşşağı dizel Mercedes motoru yok. Örneğin bir Cla'ya 200.000'e yakın bir fiyata sahip olunacaktı ve vergisi de cabası. O zamanda şimdiki gibi kredi kullanıp peynir ekmek gibi satılmayacaktı bu araçlar.

HondatugraL
06-07-2016, 11:31

Volvonunda arkadan vurduğu kazalarda dağıldığı görülmüştür mersoyu korumuyorum ama ufak bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için yazma gereği duydum. Arkadan vuran araçların çoğu herzaman en fazla hasarı alır. Bunun arabanın markası veya kalitesiyle alakası yok.

Black_Eagle
06-07-2016, 13:15
Volvonunda arkadan vurduğu kazalarda dağıldığı görülmüştür mersoyu korumuyorum ama ufak bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için yazma gereği duydum. Arkadan vuran araçların çoğu herzaman en fazla hasarı alır. Bunun arabanın markası veya kalitesiyle alakası yok.

Evet bunu bende okumuştum özellikle yeni nesil araçlar yaya güvenliği konusunda da çeşitli gereksinimleri karşılaması gerektiği için ön tarafları daha elastik darbeyi daha çok absorve edicek malzemeden yapılıyor diye biliyorum. Yanılıyorda olabilirim ama bu sebeple arkadan vuran daha fazla hasar alıyor diye biliyorum

kelalper
06-07-2016, 13:41
Arkadaslar dunyadaki en buyuk en kaliteli dizel motor ureticisi gorseniz donup bakmayacaginiz olan isuzu firmasidir. Yolda gordugunuz dizellerin %60tam fazlasi isuzu uretimi dizel motorlardir. O yuzden hic bisey bilmeden mercedes varken neden renault motorunun oldugu arabaya biniim demeniz komik. Ayrica renault sanziman uretmez zf gibi bi sanziman ureticisine urettirip arabasina takar. Argesini bile kendisi yapmaz araba tasarlanirken uretici firmaya bana su motora uygun ozellikte sanziman uret fiyati su kadar olsun der. Uretilen sanzimani arabasinda test eder son bir kac degisiklik yapip piyasaya surer. O nedenle bir arabanin fabrikaya max maliyeti 15k euro civarindadir.

ckrc
06-07-2016, 15:59
Bir inşaatı yaparken; Altyapıyı ayrı taşerona, üst yapıyı ayrı taşeronlara, mekaniği ayrı taşerona, elektriği ayrı taşerona veren aslında hiç bir üretim aşamasında yer almayan ana yüklenici firma projeyi yapmış oluyorken(3. Havaalanı, Osmangazi Köprüsü, 3. Köprü vb.)
Neden otomobil üreticileri bunu yapınca garipsiyoruz?

ZF Şanzıman kullanan BMW'ler için neden kimse ZF Şanzımanlı BMW alınır mı diye soru sormuyor ?
Hella Aydınlatma Modulu kullanan araçlar için neden kimse ortaya çıkıp, hella farlı BMW Alınır mı diye ortalığa çıkmıyor?
Veya VQ35DE Kodlu Motoru hem Nissan 350Z hemde Renault Latitute'de kullanılıyorken kimse neden Nissan 350Z'yi kötülemiyor ?

İyi bir ürün ortaya çıkartabilmek; alanında yetkinliği kanıtlanmış taşeronlar kullanabilmekle mümkündür. Kimse her işte en iyisi olamayacağı için, c/p oranında en iyi taşeronlar ile çalışmak hem üretim maliyetlerinizi azaltacak, hem de iyi bir iş ortaya koyacaktır.

K9K 846 / OM 607 DE 15 LA motoru verimlilik ve sağlamlık açısından İsuzu kadar olmasa da kendisini kanıtlamış, sağlam, verimli ve AR-GE'si çok yüksek seviyelerde olan bir motor.

Sonuna kadar alınır, sonuna kadar kullanılır.

BuğraTuna34
06-07-2016, 16:01
Renault otomotiv sektöründe kendini ispatlamış bir firma. Dizel motorları ise çokça firma tarafından kullanılıyor. Birazcık piyasa araştırması yapılırsa, böyle bir ikilemde kalınmayacağını düşünüyorum. Röno bu, az yakar çok kaçar.

_muhaRRem
06-07-2016, 16:05
Ne güzel işte renonun parçaları ucuz , bi sıkıntı olsa bile ucuza halledersiniz.

XSi
06-07-2016, 21:11
Otomatik şanzımanları ile ovunulen Honda, yeni crv de 9 ileri otomatik şanzıman kullaniyor mesela.

Honda zf den şanzıman aldığı için kotu şanzıman yapıyor anlamı çıkmaz.

Bu tamamen "duygusal" sebeplerle alınmış kararlardan biri.

darkmoon
06-07-2016, 21:24
renualt psa grubu asırlık firmalar öyle iki günlük firmalar değil isuzu da aynen öyle bu işin piri isuzudur..

Türkiyede genelde şu var insanlar rahat ulaşabildikleri markalara burun kıvırmayı ulaşamadıkları markalarada hayranlık beslemeye bayılır..

kaldıki belki o ulaşamadıkları marka ulaşabildikleri markadan teknik motor olarak daha ileride ve kaliteli olsada..

bu renualt mercedes olayıda böyle bir şey.. ulaşabildikleri bir markanın motoru şansımanı v.b ulaşılması maddi açıdan zor bir markada oldumu olaya kimsel tekniksel mühendislik olarak bakmaz bir grup burun kıvırır bir gurup yere göğe sığdıramaz..

hep diyorum devir artık kullan at devri eskisi gibi ömürlük kaliteli araçlar üretilmiyor.. o yüzden herkes parasına ve statüsüne göre araba alıyor yoksa ha renault edc şanzımanlı bir reanult almışsın he renault motorlu bir a kasa cla c kasa almışsın.. kabuk farklı gerisi çoğu şeyi yakıt ekonomisi malzeme kalitesi üç aşağı beş yukarı aynı. ne reanult eski o toros renault9 üreten reanult nede mercedes o eski efsane mercedesleri üreten mercedes.. artık mercedes dede o kaliteyi cls den s classeden aşağı alamıyorsun.

Marka yalakalığı yapmayan tarafsız sitelere girip bakınız yeni e kasayı çoğu yol gürültüsü, yoldaki sarsıntıyı vermesi ve fun to drive dedikleri sürüş keyfi açısından sınıfda bırakıyorlar.. interior testlerindede xf s90 yeni e kasa anketlerde s90 açık ara önde çıkıyor..

devir kullan at devri artık hiç bir markadan öyle yüksek kalite beklememek lazım. bütün markalar halk sınıfı markalar bile artık üç aşağı beş yukarı orta ayar bir seviyede.. premiumlar malzemede kaliteyi düşürdü diyorsak halk sınıfı markalarda çıtayı baya yükseltti .. özellikle interior da ve izalasyonda..

Wankel Batu
07-07-2016, 00:21
yanlis anlasilma olmasin
mercedes motoru direk renault dan aliyor
Bmw ise prince motorlari ortak üretiyor
Bu ortakligin ne kadar sürecegi kesin degil.Bmw nin yeni cikardigi 3 silindirli motorlarla bu anlasmanin yavas yavas son bulacagini zannediyordum fakat hala 1.6 litre benzinli motor farkli modeller de satisa sunuluyor.
Yeni 3 silindirli modeller her sene ödül kazanmasina ragmen gercek anlam da ne olup olmadigini kullanicilardan gelen geri donusler belirliyecek
Kucuk sinif bmw ler 2019 yilinda tamamen onden cekis olacak 1 serisi gibi bu durum dahilinde mini marka modeller de dahil 1.5 litre motor sinifi has bmw motoru kullanacak bu durumda da kisisel görüsüm yavas yavas prince motorlarin sonunun geldigi yonunde
ne olup olmadigini zaman gosterecek

Yigit-Y
07-07-2016, 10:35
Bmw de önden e geçerse pazardan babayı alır bence :)

Şuan mersoya bu yüzden saplıyor

darkmoon
07-07-2016, 18:20
"kaldıki belki o ulaşamadıkları marka ulaşabildikleri markadan teknik motor olarak daha ileride ve kaliteli olsada.. "

şu cümle ters olmuş ulaşabildikleri marka ulaşamadıkları markadan olucaktı :D

Dragger
08-07-2016, 00:24
C kasayı da çok öldürmüşsünüz yahu, A ve CLA seviyesinde kesinlikle değil C.

B-Devi
08-07-2016, 09:44

Mercedes'in en zayıf yeri linea'nın en sağlam yerine temas etmiş. Olay bundan ibaret. Ben E36 ile Dacia Duster'a arkadan dokunmuştum. Hız 20'nin altındaydı. Farlar, böbrekler ve radyatör fanı kırıldı. Çamurluk uçları, kaput ve hatta radyatör bile yamulmuştu. Buna karşılık adamın tamponu bile çizilmedi. Geçmiş olsun birader deyip gitti. Bir düşünsene, eminim kazayı görenler içinde "Bu BMW ne kadar dandik araba üretiyor kardeşim" diyenler olmuştur :D

B-Devi
08-07-2016, 09:45
Edit.

Benim tamponda da çizik yoktu. Çünkü kazaya karışmayıp uzaktan izlemişti :D :D

wolkanku
08-07-2016, 09:55
en güldüğüm konulardan biri bu, renault motorlu mercedes :)

kimse de çıkıp demiyor ki, arkadaş o renault motoru dediğin, takside 400-500.000 km görüyor..bu motorun bi dandikliği olsa, parçası pahalı olsa, bakımı zor olsa, hangi taksici alır da taksi yapar ki bunu? bu mantığı kimse göremiyor mu? motor kendini gayet ispatlamış bir motor, gayet de alınır binilir.

hatta yüksek egolu bir arkadaşımız vardı, renault motorlu mercedes diye boklayıp dururdu, kendisi mini kullanırdı, kendi aracında bmw motoru olduğunu idda ederdi, oysa ki aracındaki motor peugeot thp motordu :)

Berkan
08-07-2016, 10:15
en güldüğüm konulardan biri bu, renault motorlu mercedes :)

kimse de çıkıp demiyor ki, arkadaş o renault motoru dediğin, takside 400-500.000 km görüyor..bu motorun bi dandikliği olsa, parçası pahalı olsa, bakımı zor olsa, hangi taksici alır da taksi yapar ki bunu? bu mantığı kimse göremiyor mu? motor kendini gayet ispatlamış bir motor, gayet de alınır binilir.

hatta yüksek egolu bir arkadaşımız vardı, renault motorlu mercedes diye boklayıp dururdu, kendisi mini kullanırdı, kendi aracında bmw motoru olduğunu idda ederdi, oysa ki aracındaki motor peugeot thp motordu :)

milyon km gitsede ki bunda süphe yok giderde zaten, min. 180-200 bin tl verip kıytırık sembolle fluence kangoo vs. ile aynı sesi soluğu duymak istemeyen illaki birton kemik mercedes seveni birçok insan vardır.

ayrıca yukarırda Wankel Batu isimli arkadaşın durumu net açıkladığını düşünüyorum. bambaşka olay motoru alıp takmayla, ortak üretmek.

gibi: https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Gko
08-07-2016, 10:20
milyon km gitsede ki bunda süphe yok giderde zaten, min. 180-200 bin tl verip kıytırık sembolle fluence kangoo vs. ile aynı sesi soluğu duymak istemeyen illaki birton kemik mercedes seveni birçok insan vardır.

ayrıca yukarırda Wankel Batu isimli arkadaşın durumu net açıkladığını düşünüyorum. bambaşka olay motoru alıp takmayla, ortak üretmek.

gibi: https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

iyide symboldeki çıkan ses ile o mercedeslerdeki çıkan ses arasında dünya kadar fark var. Bi symbole binip test edin derim.

wolkanku
08-07-2016, 10:22
kapı kapanma sesine göre araba seçen bir ülkeyiz en nihayetinde :)

darkmoon
08-07-2016, 10:36
iyide symboldeki çıkan ses ile o mercedeslerdeki çıkan ses arasında dünya kadar fark var. Bi symbole binip test edin derim.

fark yok kardeşim mis gibi renault daki sesin birebir aynısı geliyor.. belki sıfırken gelmiyordur onu bilmem .. benim sürdüğümden çokda güzel geliyordu.

Gko
08-07-2016, 10:47
fark yok kardeşim mis gibi renault daki sesin birebir aynısı geliyor.. belki sıfırken gelmiyordur onu bilmem .. benim sürdüğümden çokda güzel geliyordu.

bi tanıdığımda a180 var. Kullanmadım ama içinde de bulundum aracın çalışır vaziyette yanında da bulundum dışarıda. Ne bi symbol gibi ses var nede onun kadar titreşim. Symbol kullanıyorum günlük, düşük devirde aracı pek süremezsiniz titreşimden gürültüden uğultudan

halilcakir
08-07-2016, 10:49

kaç km dizel a180 kullandınız? ben sıfırdan 32bin kmye kadar kullandım sembol falan gibi değildi sesi

güzelde değildi ama sembollede aynı değildi

fanatizm boyutuna taşımak anlamsız konuları altı üstü araba bunlar :)

997TT
08-07-2016, 10:52
C200d Fluence clıo
Hepsını bır sekılde kullanıyorum. Fluence clıo az cok benzıyor ama Merc ın benzedıgı ıma etmek onyargıdur. Egsoz sıstemı ve yalıtım bambaska...

halilcakir
08-07-2016, 11:00
Ha birde benimki manuelde anasını ağlatsan 7 litreyi geçmiyordu sanırım yakıtı

Gerçi hiç dip gazdan çekmesen bile çokda bir atraksiyonu yoktu ama kendince güzel viraj yapıyordu :)

Ben chipli dacia dusterı geçmiştim chipli amarogda beni geçmişti mesela ha benim araba fabrikadan çıktığı gibiydi

Günlük binilen ve sıfır aldığım bir arabanın kaputunu bile açmaya karşıyım ben servis harici , o yüzden tamamen standarttı fabrikadan geldiği gibiydi

Tipi içi az yakması vs o paraya güzeldi bence halada güzel gelir gördüğümde gözüme döner bakarım yani

E bunun bir sınıf üstü ve büyüğü olarak C yi düşünürsek bence oda alınabilir illa dizel isteniyorsa gerçek kullanıcı deneyimi olarak

darkmoon
08-07-2016, 11:09
kaç km dizel a180 kullandınız? ben sıfırdan 32bin kmye kadar kullandım sembol falan gibi değildi sesi

güzelde değildi ama sembollede aynı değildi

fanatizm boyutuna taşımak anlamsız konuları altı üstü araba bunlar :)

ben 2 tane cla topladım .. biri 90 binlerdeydi biri 120 binlerdeydi mis gibide ikisindende renault daki ses geliyordu.. belki çok belki az ama ses geliyordu vibrasyon titreşim tabiki yok mercedes neticede fanatizm ile gram ilgisi yok ..

mercedes çok severim oda ayrı ama bana göre o eski mercedesin kalitesi artık cls ve s kasalarda.. bunda markalarada suçlamak yanlış devir değişdi artık markaların vizyonuda değişdi artık ömürlük kaliteli malzeme yerine 10 senelik malzeme koyuyorlar zaten araçların artık kullanım ömürleride o kadar bir şey oluyor.

fanatizm yapıcak olsam edmundo da kullanıcı anketindeki hepsi yeni kasa c kullanıcısı yabancı araç sürücülerini almıyorlar ankete yanıltıcı olur diye 5 yıldız üzerinden araba 3.5 yıldız aldı.. bu yıldızı veren aracın kendi kullanıcı kesmi ve yazılan yorumları okusanız ... bunları yazmıyorum bile..

halilcakir
08-07-2016, 11:13
Toplamak?

Kazalı arabayı alıp tamir etmekmi?

Ben sıfır aldım 32 bin km kullandım dizel sesi vardı hoş değildi ama sembol falanda değildi diyorum

Bu şuna benziyor

Range dizeldede dizel sesi var e bu ses traktördede var gibi birşeye geliyor , net bir şekilde "sembolle aynı ses" demek

Neyse konu sahibine mercedeste kullanılan dizel renault motoru diye tabir edilen araçlar hakkında fikir verebildiysem ne ala

Ben o şekilde bahsedilen bir araba kullanmıştım uzun bir süre ve fikrim bu yönde

M3CSL
08-07-2016, 11:17
C Serisi ile golfu kıyaslarsak ikisinide sürekli kullanan biri olarak, kıyaslanmaz diyen arkadaşlar olucaktır ona istinaden yazalim birazda:)
Süspansiyon olarak golf daha tok konforlu, süspansiyon sesi daha az(amg süspansiyonlu runflatli c için konuşuyorum)run flat çıktığında %20 gibi farkla golf hala üstün.
c nin süspansiyon çalışma aralığı dar, amg olmayanlar biraz daha iyi bu konuda.
yalıtım sessizlik olarak yüksek hızda golf daha sessiz, düşük hızlar benzer.
İç mekan ambiyans olarak c biraz daha iyi, malzeme kalitesi bence denkler mersoyu bu konuda çoğu modelini eleştirsemde yeni e yi ve c yi beğeniyorum.

Yol tutuş C mersodan beklenmeyecek derecede iyi go card gibi, rijid, dengeli vs. f30dan az daha iyi, golf benimki yaylı olduğu için farklı ama genede çeviklik olarak merso kadar değil, ama yüksek hız dengesi olarak çok başarılı..

Totalde konfor beklentiniz varsa yada golften farklı üst düzey beklentiniz varsa kesmez, ancak üzmezde. Ama amg ve run flat olmamalı.

207_TR
12-07-2016, 00:36
Perakende satiŞlar yerlİ / İthal daĞilimi: Ocak-hazİran 2016
audi 10.027
bmw 12.764
mercedes-benz 14.443
renault 52.517
volkswagen 43.721

tremx
12-07-2016, 08:23
sadece blok reno diye biliyorum?ayrica yakin arkadasim 2015 c180 e 30 bin km de sandik motor koydu :)

Bring Out Gimp
12-07-2016, 09:05
Kraldan çok kralcı olmak diye bir deyim vardır ya hani...
Maalesef biz biraz böyleyiz millet olarak.
Bu da onun başka bir hali, Mercedes'ten çok Mercedes'çi olmak herhalde.

Mercedes, yani marka olarak adeta bir dev olan bu büyük şirket uygun görmüş ve Renault motoru kullanmaya karar vermiş.
Ama biz yakıştıramıyoruz... E git o zaman C63 AMG al dostum. (herkes için söylüyorum, konu sahibi alınmasın)

se_RC_an
12-07-2016, 09:48
genellikler A ve CLA la karıştırmıs o seride kullanılan 1.5 dci 110 hp lik motor daha sesli calısıyor 1.6 dci tamamen farklı renoda bile 2 farklı motorlu aracın ıçine binseniz motor sesi titresim bakımından dağlar fark var kaldıkı c serisinde bindiğimde ne motor sesi vardı nede titresim merso yine kendi motorları gibi kabinde sesizligi saglamış reno motorlu merso olayı bazı kişilerin iş bilmemesi ve kendi kuruntuları

facia
12-07-2016, 11:29
Ne zaman d segmenti ve üzeri düşük hacimli dizel araca binsem sürüşünden kesinlikle keyif almıyorum. Arkadaşım highline passat aldı ghost göstergeler felan araba gerçekten konforlu ve güzel hissettiriyor ama 1.6tdi olunca kullanımı zerre keyif vermiyor. Bu tarz araçlarda bence mininmum 2.0 dizel veya benzinli turbo motorlar tercih edilmeli. Şirket aracı olarak act 150'lik var mesela o gerçekten kullanırken keyif veriyor.
Ben olsam tdi golf satıp 1.6 dizel c serisi almazdım heralde.

anamur
12-07-2016, 13:00
a180 cdi amg almaya değer mi ? bugun veya yarın kolumandan fiyat alacağız. golf iyi de boş araba özellik yok audi ona keza bmw üç silindir. megane 1.6dci de düşünülebilir aslında

individual
12-07-2016, 13:58
a180 cdi amg almaya değer mi ? bugun veya yarın kolumandan fiyat alacağız. golf iyi de boş araba özellik yok audi ona keza bmw üç silindir. megane 1.6dci de düşünülebilir aslında

Valla benim iki arkadaşımda aldı.Biri makyajlı kasa diğer eski kasa ikiside çok memnun.On numara 5 yıldız araba.

darkmoon
12-07-2016, 16:10
Bu devirde aracı sattıran bir kuruşluk led dir üç kuruşluk ips ekranlardır..
koy fara lazer aydınlatma de
koy kapı kulpuna ayna altına dış aydınlatma paketi de..
Koy göstergeye ghost most de..
koy trim parçaların arasına ortam aydınlatma ambians aydınlatma de..
içeri bir de ıps ekran koy tamamdır..

sonra bekle akşam ışığa gelen kelebekler gibi millet gelir aracın başına kapış kapış gider..

anamur
13-07-2016, 21:38
Teşekkürler a180cdi amg araştırıyoruz

halilcakir
14-07-2016, 12:55
Şimdi mesaj geldi mengerlerden

A , B ve CLA larda faiz 0.39 muş mb finansda

Yani 100 bin lirayı bankaya koysan alacağın mevduat getirisi ,100 bin lira kredi çeksen ödeyeceğin faizden daha fazla demek

orhan_guney
14-07-2016, 13:04
150 bin lira kazan biriktir, git mercedes al yolda 20 bine alınmış cilo sellektör yapsın :)

Gokmen Erbas
14-07-2016, 13:09
on yargilari bir kenara birakmak lazim once. arabadan beklentiniz ayagimi yerden kessin yeter degilse, mercedese binecekseniz her parcasinin alman harikasi olmasini beklersiniz. clio motoru cok mu iyi? ayni motora yari fiyata sahip olabilirsiniz.

8.000rpm
15-07-2016, 20:55
Mersodaki motor direkt olarak renault raflarından alınan al-tak bir dci motor değil
Mersocular üzerinde çok ciddi çalıştı diye biliyorum
Kökte reno dci evet ama merso bunun üstünde çok çalıştı
Önyargı yapmaya gerek yok
Altı tokmaklı mı sekiz tokmaklı mı diye sohbet edilen yıllar eskilerde kaldı bence
Bana göre o segment için merso çok güzel bir hamle yaptı
Alınır mı?
Bunun kararı sadece içindeki motora göre değil beklentiler ve aracın sunduğu toplam kalite değerlendirmesine göre verilmeli diye düşünüyorum

semavi
19-07-2016, 09:22
150 bin lira kazan biriktir, git mercedes al yolda 20 bine alınmış cilo sellektör yapsın :)

20bine sattığım arabamla sellektör yapmadığım araba yoktu... Arabanın yürümesi tek kriter mi Orhan :) Şimdiki aracımla neredeyse yayalar sellektör yapacak bana :) Ve 20den daha pahalı :)

dragon07
19-07-2016, 09:26
mercedesin tek handikapı yavaş olması

onun dışında çok az yakıyor vede sağlam