Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl bir insanlık izah edecek var mı ?

KÖROĞLU
04-07-2016, 15:59
İzlediğimden beri etmediğim küfür kalmadı. Bu nasıl insanlık ? Böyle bir şey olabilir mi ?

Bu or.çocuğu ve benzerleri yarın bir gün yanında açık eşin le yürürken sana bana dadanacak.

Allah bu ve benzerlerini telef etsin. Oruç ağzıma dinden imandan çıkardı beni mübarek gün.

https://59saniye.azureedge.net/videos/2016/07/04/20160704150908-4916_240.mp4

Kadyr
04-07-2016, 16:08
Niye vurmuski lavuk anlayamaidm

BahadırALTUN
04-07-2016, 16:09
Olay nedir aciklarsan bende yorum yapmak isterim.
Ben Videodan bir şey anlayamadım. Birde açık eşin derken tam olarak neyi kastediyorsun?

Day Walker
04-07-2016, 16:10
Kendi niyetli ****** çocuğunun çocuk sigara içiyo diye vuruyo

Tutacağı orucun ben amk yavşak oğlu yavşak :mad:

KÖROĞLU
04-07-2016, 16:12
Olay şu bağnaz bir piçin kendini islamın elçisi gibi görüp, oruç tutmayan bir kişiyi cezalandırması.

Bu gün oruç tutmadı diye birisine bu şekilde vuran o.ç yarın eşinle / sevgilinle sokakta yürürken kendine göre bir bahane bulup sana bana salça olacak.

Mevzu sadece 1 yumruk değil yani.

Kadyr
04-07-2016, 16:12
Lavuk kadin diye vuruyodur erkek olsa ter akitirlar ondan

darkmoon
04-07-2016, 16:13
vurduğu kadın mı erkek mi

dahan
04-07-2016, 16:13
haberde vuran kişi patronuymuş

KÖROĞLU
04-07-2016, 16:14
Olay nedir aciklarsan bende yorum yapmak isterim.
Ben Videodan bir şey anlayamadım. Birde açık eşin derken tam olarak neyi kastediyorsun?

Bir mahluk birisine oruç tutmadığı için vurma hakkını görüyorsa yarın öbür gün eşinin başı açık sokakta el ele yürüyorsun diye gelip sana ya da bana da vurabilir.

Bunu da şimdiki sığındığı liman dinimiz orucu farz kılmış diye yaptığı gibi günü geldiğinden dinimiz kapanmayı da farz kılıyor diyerek yapabilir.

Sanırım açık oldu şuan.

emrullahkrtpe
04-07-2016, 16:16
Bu neyin hırsı neyin siniri be vurduğu kadın galiba

BahadırALTUN
Bunun benzeri adamlar Sivas ta birsürü insanı yakmis tı. Sonrasında yakanların avukatları bu ülkede hükümet te kalmaya devam etti hatta oy oranlarını arttırdı.
Çok geç kalmış durumdayız maalesef.

KÖROĞLU
Ya vuran kişinin patronu / babası / kocası olması yaptığını meşru mu kılacak ?

Kadın olsa ne olur olmasa ne olur ? İNSAN'a vuruyorsun. Karşındaki senden hiçbir farkı olmayan bir insan.

Ve hiç kimse bir tepki göstermedi yazıklar olsun. Asıl anlatmak istediğim olayın yapılma mantığının saçmalığı.

Er34
04-07-2016, 16:19
ah ah gücünün yettiğine saldırırlar hep. Bana denk gelse de orucunu ben bozsam.

KÖROĞLU
04-07-2016, 16:21
http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/istanbul-fatihte-sigara-dayagi-1302921/

Serbest bırakmışlar. Şaşırdım mı ? Hayır.

Evrenoz
04-07-2016, 17:01
Sivasta insan yakanlar
Sivasta insan yakanların avukatlığını yapan vekiller
Sivasta insan yakanların avukatlığını yapan vekilleri destekleyenler
Sivasta insan yakanların davasını zaman aşımına uğratanlar

Bu videodaki hayvana o tokadı atma cesaretini verenlerdir..

Rabbim alayını telef etsin..

Aero
04-07-2016, 17:11
Sivasta insan yakanlar
Sivasta insan yakanların avukatlığını yapan vekiller
Sivasta insan yakanların avukatlığını yapan vekilleri destekleyenler
Sivasta insan yakanların davasını zaman aşımına uğratanlar

Bu videodaki hayvana o tokadı atma cesaretini verenlerdir..

Rabbim alayını telef etsin..

Amin......

turbo&quattro
04-07-2016, 17:12
haberde vuran kişi patronuymuş

Patronuysa sorun yok ..

turboman
04-07-2016, 17:22
Bunun gibi pijlere öyle bi oruç tutturacaksınki iftar saati olmayan...

Shadow_Dancer
04-07-2016, 17:35
Olay esnasında her 10 kişiden 8i iyi olmuştur demediyse adam degilim..

fthdrn
04-07-2016, 17:50
Ve
Bu
Zihniyet
Oruc tutarak
Cennete gideceğini
Zannediyor.
-Yılmaz özdil

Kadyr
04-07-2016, 17:59
Yilmaza gerek yok
Kurani kerimi bilen okuyan bu sekilde cennete gidilmeyecegini bilir zaten

Frid
04-07-2016, 18:00
duruşta düşüşte garip. sebep ne olursa olsun başka insana zarar vermek anlamsız ve kötü bir şey

fthdrn
04-07-2016, 18:01
Yilmaza gerek yok
Kurani kerimi bilen okuyan bu sekilde cennete gidilmeyecegini bilir zaten

Bunlar cennete gidecekse ben cehennemde yanmaya razıyım.

ÜSTÜNERC
04-07-2016, 18:03
Söylenecek çok söz var ama şuan forum ortamında malesef yazamıyorum.Sebebi ne olursa olsun kadın,erkek şiddete karşıyız. Fakat bu kadına vuran adam dövülür !

PiscocuK
04-07-2016, 18:22
Simdi bu sahis oruc tutmadi diyemi bu yumrugu yedi? Kaynak nedir arkadaslar bi paylasirsaniz sevinirim
Benim buna inanasim gelmiyor yada inanmak istemiyorum bilmiyorum. Yumrugu yiyen o tarafa bakip kafa hareketlerinden bisey diyor gibi geldi bana ama yinede varsa haber kaynak vs okumak isterim

KÖROĞLU
04-07-2016, 18:35
Simdi bu sahis oruc tutmadi diyemi bu yumrugu yedi? Kaynak nedir arkadaslar bi paylasirsaniz sevinirim
Benim buna inanasim gelmiyor yada inanmak istemiyorum bilmiyorum. Yumrugu yiyen o tarafa bakip kafa hareketlerinden bisey diyor gibi geldi bana ama yinede varsa haber kaynak vs okumak isterim

Ma (http://www.milliyet.com.tr/mudurden-calisani-bayiltan-yumruk--gundem-2273178/)

Klasik yalan ifade, adam oturmuş sigarasını içiyor. Durduk yere sana niye küfretsin ?

Çekip vursaydın bari. Ben de oruç tutuyorum iş yerinde arkadaşlarım yanımızda sigara da içiyor problem ne ?

Ne ben onlara ne de onlar bana oruç tutmuyor, zerre kadar da umursamıyorum.

Saçmalık , bir de alıp hastaneye götürmüş neyse yazmayacağım.

Oznsrl
04-07-2016, 18:50
içim parçalandı izleyince. O kızın elbet babası dayısı amcası bişeyi vardır o yavşağı yumruk manyağı yaparlar inşallah.

Evrenoz
04-07-2016, 19:07
Bunların alayı böyle.. Mahallesinde ağır abi, delikanlı
Polisin, savcının karşısına gelince ıslanmış sokak köpeği..

ufuksaracci
04-07-2016, 19:12
Bu nasıl bir hayvanlıktır ya. Yumruğu yiyen arkadaş 9 gün sonra hastaneden çıkmış , beyin kanaması geçirmiş.

Canselmo
04-07-2016, 19:18
O yumruk benim eşime dostuma atılcak ben bunu görücem . Allah büyük konuşturmasın o iş yerini yakar kendisinide dayak manyağı yapardım. Resmen içim acıdı o nasıl vurmak abi düşmanına o yumruk atılmaz.

c20let
04-07-2016, 19:21
Enteresan işler. Ramazanın ilk 20 gününü Kuşadası'nda son 10 gününü Kocaeli'de geçirmiş biri olarak. Ülkenin iki farklı yerinde insanlar bu kadar mı farklı olur.

FB10ur
04-07-2016, 20:01
Bunların alayı böyle.. Mahallesinde ağır abi, delikanlı
Polisin, savcının karşısına gelince ıslanmış sokak köpeği..

+1 Aynen öyle Evren Abi

buristyle
04-07-2016, 20:09
Anlamadigim, ordaki insanlar neden müdahele etmiyor? Neden o adami linç etmiyorlar?
Ben orada olsaydim anasini avradini öperdim vicdanim kabul etmezdi...

wolrath
04-07-2016, 20:10
oruç ya da başka bir tartışma, bir kadına yumruk atmayı gerektirir mi?
şiddetle evrilmiş toplumun tipik bir örneği. büyük bir ahırda yaşıyoruz resmen.

PiscocuK
04-07-2016, 20:17
Bu nasıl bir hayvanlıktır ya. Yumruğu yiyen arkadaş 9 gün sonra hastaneden çıkmış , beyin kanaması geçirmiş.

Simdi kesin yanlis anlasilicam savunuyormus gibi gelecek beni tanimayanlara ama olay kamerada 26 yada 28 haziran gibi duruyor nasil 9 gun hastanede yatmis beyin kanamasi gecirmis

Ulke olarak neye istersek ona inaniyoruz. Bu arada yumruk yiyen kisi kadin mi erkek mi?

ufuksaracci
04-07-2016, 20:22
Bende Hürriyet'te okudum . Yumruk yiyen kişi erkek

İstanbul Fatih'te bayıltan yumruk... (http://www.hurriyet.com.tr/istanbul-fatihte-bayiltan-yumruk-40130400)

PiscocuK
04-07-2016, 20:31
Milliyette de yapilan tedavinin ardindan taburcu edildi yaziyor.
Ben yine soyliyorum o kesin biseyler soyledi o adama kimse durduk yere sen tuttun ben tutmadim diye birine boyle vurmaz
Tabi olayin yeride cok onemli bu olay sizlerin dedidigi gibi sadece oruc tuttun tutmadin mevzusundan ciktiysa yer fatih degil nisantasi olsaydi dayagi yiyen farkli biri olurdu

turci
04-07-2016, 21:46
illa birşey söylemesi gerekiyorsa şöyle demiştir,
-Niye oruç tutmuyorsun utanmıyor musun?
-sana ne !!
-vay amk al sana...

birşey söylemesine gerek var mı?
daha geçen içki içiyorlar diye elin korelisinin dükkanını başına yıkıp dövmediler mi?
her b.ku yerler ama din ve namus bekçiliğini de kendilerine vazife edinirler..

wolrath
04-07-2016, 22:01
illa birşey söylemesi gerekiyorsa şöyle demiştir,
-Niye oruç tutmuyorsun utanmıyor musun?
-sana ne !!
-vay amk al sana...

birşey söylemesine gerek var mı?
daha geçen içki içiyorlar diye elin korelisinin dükkanını başına yıkıp dövmediler mi?
her b.ku yerler ama din ve namus bekçiliğini de kendilerine vazife edinirler..

gerçekten ilginç
bugün cidden zorlandım öğlen saatlerinde ve bayram yolu hazırlığı için decathlona ugradım. tabı yemek katı vs cıktık eşim için. bir kişiye dahi içimden de olsa saydırmadım. yahu tamam zor gercekten, ki ben boga burcuyum yemek katı orgazm sebebı benım ıcın. ama ınsanların ınancı benı ırgalamaz, bilakis vucudu ve zihni kendı ınanısımıza gore yanlıs seylerı gordukce daha iyi terbıye edebılırız dıye dusunuyorm

0M42
04-07-2016, 22:07
Yahu ne kadar peşin hükümlüyüz mevzunun aslı astarı nedir bilinmiyor kesin öyledir muhakkak böyledir diye teşhisi koyup cigara yakanlar var...

Kesinlikle tasvip etmiyorum lakin o işin altında çok daha farklı nedenler yatıyor kimse kimseye oruç tutmuyor diye çıkıpta öyle yumruk atmaz atamaz olayları at gözlüğünüzle değil mantığınızla yorumlayın.

Evrenoz
04-07-2016, 22:24
Milliyette de yapilan tedavinin ardindan taburcu edildi yaziyor.
Ben yine soyliyorum o kesin biseyler soyledi o adama kimse durduk yere sen tuttun ben tutmadim diye birine boyle vurmaz
Tabi olayin yeride cok onemli bu olay sizlerin dedidigi gibi sadece oruc tuttun tutmadin mevzusundan ciktiysa yer fatih degil nisantasi olsaydi dayagi yiyen farkli biri olurdu

Dükkanında içki içen koreli de sokağa çıkıp millete küfretmişti
Kabataş'ta da deri elbiseliler vardı
Camide de rakı sofrası kurulmuştu

He he..

mert_can 41
04-07-2016, 22:46
Bunların tutuğu oruçta yalan geçen gün başıma gelen olay kameram takılı olsaydı rezil edicektim arkadaşı aracım zindan cam filimli mini cooper olunca bayan sanıyorlar genelde neyse ara yoldayız ve tümsekten geçerken hızımı düşürdüm ki dar ve gerçekten yüksek araba ile bile geçmesi sıkıntı tümsek arkamdan korna çalmaya başladı bende çaldım korna ilerde sağda durdum solumdan basılı tutarak kornaya küfür etti çok dini bütün kardeşimiz bende basılı tutunca durdu erkeklik yapıcak yanına gidip camı açıp hayırdır dediğimde iftara yetişiceğini onun için acele ettiğini benim aracımın alçak olduğunu bilmediğini ve özür dilediğini dile getirdi ben hayatımda bu kadar sert geri vites görmedim taktir edip önünde ağır ağır ilerledim ne selektör attı ne korna çaldı auhahahhaa :D

mert_can 41
04-07-2016, 22:53
Bunların tutuğu oruçta yalan geçen gün başıma gelen olay kameram takılı olsaydı rezil edicektim arkadaşı aracım zindan cam filimli mini cooper olunca bayan sanıyorlar genelde neyse ara yoldayız ve tümsekten geçerken hızımı düşürdüm ki dar ve gerçekten yüksek araba ile bile geçmesi sıkıntı tümsek arkamdan korna çalmaya başladı bende çaldım korna ilerde sağda durdum solumdan basılı tutarak kornaya küfür etti çok dini bütün kardeşimiz bende basılı tutunca durdu erkeklik yapıcak yanına gidip camı açıp hayırdır dediğimde iftara yetişiceğini onun için acele ettiğini benim aracımın alçak olduğunu bilmediğini ve özür dilediğini dile getirdi ben hayatımda bu kadar sert geri vites görmedim taktir edip önünde ağır ağır ilerledim ne selektör attı ne korna çaldı auhahahhaa :D

Yani kısaca güçleri bayanlara yetiyorlar o günü bayan olsa benim yerimde nasıl korkardı kimbilir arkadaşta bayandır zaten diye oldukça rahattı

PiscocuK
04-07-2016, 23:10
Dükkanında içki içen koreli de sokağa çıkıp millete küfretmişti
Kabataş'ta da deri elbiseliler vardı
Camide de rakı sofrası kurulmuştu

He he..

Neneminde biyiklari olsaydi dimi
Masallah forumca ordaymis herkes olayi net yasamis kesin hukmu koymus.
Bravo

ES353
04-07-2016, 23:29
Bunlarin gidecegi cenneti ve inandigi kitaptaki oruc olayini cok merak ediyorum nasil bisey acaba ?

Evrenoz
05-07-2016, 06:59
Neneminde biyiklari olsaydi dimi
Masallah forumca ordaymis herkes olayi net yasamis kesin hukmu koymus.
Bravo

Sen orda mıydın ki "kesin birşey söyledi" diyebiliyorsun

PiscocuK
05-07-2016, 12:12
Sen orda mıydın ki "kesin birşey söyledi" diyebiliyorsun
Ben orada degildim arkdasin mimik ve hareketlerinden suratinin oraya donuk olusundan biseyler soyledigi gayet acik. Neyse Evren ikili polemik olmasin kim neye istiyoraa ona inansin. İyi bayramlar

Eren G.
05-07-2016, 12:40
Uzaklarda aramayin bu hardcore comarin evcillesmisleri burada da vardi. Yemek kisminda yemek yiyenlere saydiranlardan sanki zorla izlettiriyorlarmis gibi. Bu ulkede din kisvesiyle herseyi yapmak serbest anlayin artik. Su adnan oktarin yaptigini baska biri yapsa duz program diye binayi basip yakarlar kaziga oturturlar, milletin milyarlarini cal ama allahi agzindan dusurme allahin davar kamyoncusu sana gelir daha da cok cal der, mafyalik yap adam oldurt, gelsin muavinin yolcu kadinlarin suratina bosalsin otobuste, ama iki allah de tamam bitti gitti. Burada da durduk yere birini komaya sok beyin kanamasi gecirt ama orucluydum de kesin yirtarsin.

Sozde en duzgun olmasi gerekenlerin en yamuk olmasina sasirmiyorum artik. Araba alirken bakarken daha actigi agzindan allahtan baska dey dokulmeyen adamin arabasina bakmiyorum bile, 3 kere agzim guzel yandi. Kisacasi bu ulkede ne *** yersen ye artik dini agzindan dusurme bu halk her zaman destekler seni. En guzel net orneklerinden biri de jet fadil adam dolandirmaktan bikti bizim milleti domalmaktsn bikmadi.

Yiğit G.
05-07-2016, 12:41
Şimdi o çocuk birdaha oruç tutacak mı ? İslamı kabul edecek mi ? Aile babası olduğunda çocuguna din hakkında ne anlatıcak. İçinde bir parça inanç varsa oda yok oldu.Çok acaip bir inanç islam kendi kendini yok ediyor.Yusuf İslam ne demiş kuran okumak yerine önce müslümanları tanısaydım asla islama geçmezdim.

Yiğit G.
05-07-2016, 12:54
kimse durduk yere sen tuttun ben tutmadim diye birine boyle vurmaz

ya hiç sorma bu memlekette hiç öyle şey olur mu ?

http://c12.incisozluk.com.tr/res/incisozluk//11504/5/757145_obd4c.jpg

http://www.istanbultimes.com.tr/images/haberler/almanyada_turk_vekile_oruc_dayagi_1313054164.jpg

http://odatv.com/images/2014_07/2014_07_10/oruc-tutmayani-istanbulun-ortasinda-doner-bicagiyla-hastanelik-ettiler-1007141200_m.jpg

http://llcdn.listelist.com/listeliststatic/2014/07/ramazanda-oruc-dayagi.jpg

http://www.ideallhaber.net/images/haberler/b9777a3b63d2f73ff1785af1b91a2bbe.jpg

http://www.bizimkocaeli.com/upload/images/oruc-tutmuyorlar-diye-dayak-yiyeceklerdi-161302.jpg

http://www.istanbulhaber.com.tr/d/news/218495.jpg

http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler/diger/1_8872_2.jpg

http://odatv.com/images/2015_06/2015_06_23/oruc-tutmayani-dovmekte-dinen-sakinca-yoktur-2306151200_m2.jpg

Kakus
05-07-2016, 12:55
Peki bu arkadaşın anında salıverilmesi örnek teşkil eder mi? Aynı bahanelerle biz de sokakta insanları darp edebilir miyiz?

Eğer öyleyse durduğumuz kabahat. Hepimizin hayatında kıyısında köşesinde, belki de hiç tanımadığı yolda görüp ayar olduğu zevk için bile tokatlamak isteyeceği kimseler vardır. Çıkalım dövelim. Barbar olalım, cahil olalım, adi olalım, kahpe olalım fakat en nihayetinde oruç tutalım.

PiscocuK
05-07-2016, 13:13
Haklisin yigit benim kimseyi savundugun yok. Anlamadigim nokta bilinmeden bukadar net yapmis etmis denilmesi. Komsularmis yanyanalarmis illaki bi gecmisi vardir bu olayin.
Sonuc olarak oruc tutmadi diye dayak yiyende oldu kafasi kapali olsugun icinde. Her kesimde her insan var ama bukadar keskin olmamak gerek. Ben basinada inanmiyorum onlarsa tarafli birebir yasadigin olayi bile bambaska yayimlamislardi zamaninda.

Misal sirf arabasi modlu diye duz yolda %100 hakli bile olsa kaza yaptiginda direk kesin gazliyordur ondan patlamistir der gibi.

GuneyOnur
05-07-2016, 13:26
Sağlıklı bir birey olduğunu varsayıyorum genç yaşında oruç tutup tutmamasınıda geçtim sen Fatih gibi biryerde insanların ortasında ramazan ayında yakmışsın pösür pösür sigara içiyorsun dayağıda bırakın oruç tutanada bir saygı göster be.

Kakus
05-07-2016, 13:57
Sağlıklı bir birey olduğunu varsayıyorum genç yaşında oruç tutup tutmamasınıda geçtim sen Fatih gibi biryerde insanların ortasında ramazan ayında yakmışsın pösür pösür sigara içiyorsun dayağıda bırakın oruç tutanada bir saygı göster be.

Neresinden tutsan elinde kalıyor aq yaa.

İşte içimizdeler olum içimizdeler lan. AL ADAM GELDİ YAZDI İŞTE YA!

aRSLaN
05-07-2016, 14:07

İşte bu kafalar aynı kafalar. Adam arabaya yaslanmış sigara içiyor sırtı yola dönük. Ne yapsın başka tarafından mı içsin? Herkes oruç tutmak zorunda değil, kimse de onu yargılayamaz. Bu Allah ile kulu arasındadır. Sen ancak iyiye güzele yönlendirebilirsin, tavsiye edebilirsin ama baskı yapamazsın. Hak ve hürriyetler sadece size hak değil.

Evrenoz
05-07-2016, 14:08

Al işte.. Aynı zihniyet.. Zerre fark yok..

Oruç tutuyorsan tüm insanoğlunun sana saygılı, aşırı hassas, aşırı düşünceli olmasını beklemeyeceksin. Oruç tutuyorsun diye alemin kralı sen olmuyorsun. Oruç tutuyorsan başka insanlar ne yapıyorsa yapsın, görmeyeceksin. Mideni değil, nefsini terbiye edeceksin. Sokakta sigara içiyorsa sana ne? Çevir kafanı görme.. Bakkala gittiğinde sigara paketlerini görüyorsun diye bakkalı dağıtmaya yüreğin yetmiyorda gücün sokaktaki 1 kişiye mi yetiyor.

Bu zihniyetin tuttuğu oruç benim nazarımda aç kalmaktan ibaret. Nerde huşu içinde ibadet nerde bunlar.. Bak bak fatihte sokakta sigara içmemeliymiş.. 2 3 adım ötesi IŞİD bu zihniyetin..

sedat s
05-07-2016, 14:15

nerden bılıyosun rahatsız olmadıgını mısal benım 25 yaslarında bı arkdasım seker hastası her gun ılac alıo bu cocugunda belkı kronık bı rahatsızlıgı var yada gectım rahatsızlıgı tutmaz tutmaz kardesım sanane madem yıyen ıcen gormek ıstemıyosan eve kapatıcan kendını yada tutmuycan bu orucu olup bıtecek. oruc nefıs terbıyesı degılmı sadece yeme ıcme degıl yasantı olarak nefıs terbıyesıdır oruc. vallanı sınırden yazamıyorum nası bı kafa nası bı yobazlık.

Sinan58
05-07-2016, 14:20
Kendimi bildim bileli Oruç tutarım, bu benim için kutsal bir görev.

Ama çıkıpta sokakta yemek yiyen vatandaştan rahatsız olmuyorum, zaten ben Oruç"umu nefsimi köreltmek için tutuyorum.

Fakir insanlarımızı anlamak için tutuyorum, onca sokakta aç insan varken herkes yiyor.

Benimde o masum, suçsuz insanların durumunu anlamam için insanların sokakta gözümün önünde bişeyler yiyip içmesi lazım.

Ramazan Ayı"nda sokaktaki insanların birşey yememesini istiyorsan sende 12 ay boyunca bişey yemeyeceksin kardeşim.

Yoksa fakir insanlarımızın halini anlayamazsın kusura bakma...

Yiğit G.
05-07-2016, 14:25

http://i.hizliresim.com/3oJ0RA.jpg

ES353
05-07-2016, 15:14

Heryerdeler bunlar heryerde. Sizin gibiler bu ulkeden temizlendikten sonra anca bu ulke duzelecek

GuneyOnur
05-07-2016, 16:16
Neresinden tutsan elinde kalıyor aq yaa.

İşte içimizdeler olum içimizdeler lan. AL ADAM GELDİ YAZDI İŞTE YA!

Neyi yazdım kardeşim bana bir açıklarmısın sizin yazıyı nasıl okuyup nasıl bir kafayla yorumluyorsanız hayret ediyorum sizlere emin olun.

İşte bu kafalar aynı kafalar. Adam arabaya yaslanmış sigara içiyor sırtı yola dönük. Ne yapsın başka tarafından mı içsin? Herkes oruç tutmak zorunda değil, kimse de onu yargılayamaz. Bu Allah ile kulu arasındadır. Sen ancak iyiye güzele yönlendirebilirsin, tavsiye edebilirsin ama baskı yapamazsın. Hak ve hürriyetler sadece size hak değil.

Ben oruç tutup,tutmamasınıda geçtim derken neyi kastetmişim orda acaba ille tutacakmı demişim ?

nerden bılıyosun rahatsız olmadıgını mısal benım 25 yaslarında bı arkdasım seker hastası her gun ılac alıo bu cocugunda belkı kronık bı rahatsızlıgı var yada gectım rahatsızlıgı tutmaz tutmaz kardesım sanane madem yıyen ıcen gormek ıstemıyosan eve kapatıcan kendını yada tutmuycan bu orucu olup bıtecek. oruc nefıs terbıyesı degılmı sadece yeme ıcme degıl yasantı olarak nefıs terbıyesıdır oruc. vallanı sınırden yazamıyorum nası bı kafa nası bı yobazlık.

Yazının başındaki sağlıklı bir birey olduğunu düşünürsek yazdım bilmem dikkat ettiinizmi ?

Heryerdeler bunlar heryerde. Sizin gibiler bu ulkeden temizlendikten sonra anca bu ulke duzelecek

Siz okuduğunuzu anlamadığınız sürece sizdende çok çekeceğimiz var emin olun.

NEYSE SİZ BU KAFAYLA DEVAM EDİN.

GuneyOnur
05-07-2016, 16:19
2 3 adım ötesi IŞİD bu zihniyetin..

Aynen gecede çıkıp zevkine kafa kesiyoruz.

Evrenoz
05-07-2016, 16:40
Aynen gecede çıkıp zevkine kafa kesiyoruz.

Uslu bir çocuk olduğunda şirinleri göreceksin

ES353
05-07-2016, 16:44
Neyi yazdım kardeşim bana bir açıklarmısın sizin yazıyı nasıl okuyup nasıl bir kafayla yorumluyorsanız hayret ediyorum sizlere emin olun.

Ben oruç tutup,tutmamasınıda geçtim derken neyi kastetmişim orda acaba ille tutacakmı demişim ?

Yazının başındaki sağlıklı bir birey olduğunu düşünürsek yazdım bilmem dikkat ettiinizmi ?

Siz okuduğunuzu anlamadığınız sürece sizdende çok çekeceğimiz var emin olun.

NEYSE SİZ BU KAFAYLA DEVAM EDİN.

Burdaki 3 4 kisi yanlis sen dogrusun yani himmmm torbacinin numarasini benimle paylasirmisin?

Yigit-Y
05-07-2016, 16:51
Bu ülkde herkes imam herkes doktor herkes futbolcu

Saygıyı becerseniz sorun olmayacak da beceriksizlik diz boyu

Maxiboost
05-07-2016, 16:58

İnsanlarin sana tepkisinin sebebini aciklayayim. Demissin ki Fatih tutucu bir yer, sende orda sigara yakip pofur pofur icersen olacagi budur diyorsun. Bu dusunce senin icin dogru bir dusunce, dayak yemek istemiyorsan fatihte bu hareketi yapmayacaksin diyorsun. Bunu dedigin icin cogunlugu baska dine mensup ulkelerde muslumanlarin ezilmesine, inanclari yuzunden asagilanmalarina, dovulmelerine ses cikartamazsin cunku israrla savundugun mantik aynen bu. İnsanlarin tepkisinin sebebi bu.

GuneyOnur
05-07-2016, 17:13
İnsanlarin sana tepkisinin sebebini aciklayayim. Demissin ki Fatih tutucu bir yer, sende orda sigara yakip pofur pofur icersen olacagi budur diyorsun. Bu dusunce senin icin dogru bir dusunce, dayak yemek istemiyorsan fatihte bu hareketi yapmayacaksin diyorsun. Bunu dedigin icin cogunlugu baska dine mensup ulkelerde muslumanlarin ezilmesine, inanclari yuzunden asagilanmalarina, dovulmelerine ses cikartamazsin cunku israrla savundugun mantik aynen bu. İnsanlarin tepkisinin sebebi bu.

Aynen bu şekilde fakat ben dövülmesini kesinlikle savunmuyorum.Sadece saygı kısmından bahsediyorum.Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve hepimiz çok şükür islam dinine mensupsak eğer o hareketi sokak ortasında yapması herkese normal geliyor ben bunu anlamıyorum.

MCN21
05-07-2016, 18:08
Aynen bu şekilde fakat ben dövülmesini kesinlikle savunmuyorum.Sadece saygı kısmından bahsediyorum.Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve hepimiz çok şükür islam dinine mensupsak eğer o hareketi sokak ortasında yapması herkese normal geliyor ben bunu anlamıyorum.

Sen orucu ne icin tutuyorsun? Tutmayan adam sana neden yemek yemiyorsun oruc tutuyorsun demiyorsa, sende tutmayana neden milletin icinde sigara iciyorsun diye yumruk atamazsin. Karsinda sigara iciliyor yemek yeniyor diye nefsine sahip cikamiyorsan zaten tutma! Adam belki musluman bile degil. Insanin ozgurlugunu kisitlamaya giriyor bu durum. Evet fatihte bunu yaparsan dayak yemesen bile kesin laf ederler. Bu fatihin ne kadar yobazlastigini gosterir baska birseyi degil.

LnchCntrl
05-07-2016, 18:11
Siz oruç tutmayın kardeşim, açık ve net söylüyorum.

Tutma kardeşim Sizin Yaradanı küçültmekten başka yaptığınız bişe yok , hani o kalbimizi bilir, şah damarımızdan yakın ya, aklınızdan sapkın ve yobaz düşünceler geçerken tuttuğunuz orucu da, kıldığınız namazı da reddiyor. Haşa ben elçisi değilim ama kalıbımı basarım , varsa aksini düşünen hadi tartışayım..

LnchCntrl
05-07-2016, 18:17
Hep korkuttunuz kardeşim insanları, Allahtan da dinden de, ben sana söyleyim olayı kısa ve net

Sizler O nu kandırmaya çalışıyorsunuz, adına ne dersen de kıyamet günü de, mahşer de, son gün de, final day de ne dersen de o gün herşey ortaya çıkacaktır.

Allah o pezvnk kıza vurdu diye sevindi mi lan ? Oh ne güzel benim gücüm yetmedi işin ras mı dedi o adamı yanına alıp ?

Sizin beyninize so.kym , şerefim üstüne söylüyorum sizin yaptığınız tek şey O nu küçük görmek ve küçültmek.

İstersen günde bin rekat namaz kıl, bin gün aç gez, bin kurban kes, o bir garibin yüzünü güldürüşümüze değişmeyecek bi anlayın amk

bordeaux
05-07-2016, 18:39
üzülerek izledim videoyu. iyi bir halt etmiş gibi ''yumruk attım bayılınca ayıltmaya çalıştım'' demiş birde.
yalnız 80 milyona yaklaşan nüfus 4 milyon suriyelisi falan. 1 ay boyunca ramazan dayağı konulu 10 tane olay olmuş sanırım arkadaşlar eklemişler. 1 2 tanesini geçen yıldan gerçi. dışarıdan bakınca şeriat geliyor havası verse de durum o kadar kötü değil arkadaşlar. ramazan boyunca her yerde yiyeni içeni gördüm. kimse kafasını dönüp bakmadı. çok büyük olaylarda yaşanmadı. hayırlı bayramlar.

Maxiboost
05-07-2016, 18:43

İste hatan burda zaten. Anlatmak istedigin yanlis. Senin gibi dusunen ecnebiler yuzunden yurt disinda muslumanlar bin turlu zorluk cekiyor. İbadetlerini bile gizli yapmak zorunda kalanlar var. Sirf senin gibi dusunup hristiyan memleket lan adam olacaksiniz diye dusundukleri icin. Bu algiyi degistirmek gerekli ki unutma dinimiz hosgoru dini.. Allah'in yarattigi varliga vuruyorsun ya da asagiliyorsun vs.

H22Power
05-07-2016, 19:00
http://i.hizliresim.com/NEJz4Q.jpg (http://hizliresim.com/NEJz4Q)
Rabbim günahlarımızı affetsin
Üzüm ye kardeşim bağcıyı dövme
Her sebep ve vasıfla olursa olsun..

RottingChrist
05-07-2016, 19:04
şimdi haberlerde izledim de şok oldum. 11 ay yemediği pislik yoktur 1 ayda melek olmayı bekliyor bazı arkadaşlar.

dahan
05-07-2016, 20:14
benim anlamadıgım vuran kişi niye serbest kalıyo,,,serbest kalarak bunun gibi vakalara fırsat verilmiyomu,, mahkeme bu vuran kişiye ne gibi ayar verdi sonuç noldu acaba,,,,,

VW6R
05-07-2016, 20:25
İki gündür yazıp yazıp siliyorum yorumlarin bazılarını gordukce daha da tutuluyorum. Yemin ediyorum soğudum boyle yavsaklar yüzünden dinimden soğudum,yasadigim ülkeden soğudum.

i-vtec07
05-07-2016, 21:02
Müslüman lık bu değil. Bu düpedüz ******su çocukluğu. Oruç tutanda kendine tutmayanda sizene lan

G.U.Z.
05-07-2016, 21:07
Bu delikanlilar cogunluk olduklari yerde aslan kesilirler, soyle arkasi kuvvetli birine denk gelseler de oruclu oruclu yeseler copu munasip bir organlarindan iceriye

grkm
05-07-2016, 22:00
İki gündür yazıp yazıp siliyorum yorumlarin bazılarını gordukce daha da tutuluyorum. Yemin ediyorum soğudum boyle yavsaklar yüzünden dinimden soğudum,yasadigim ülkeden soğudum.

2016 yılında öyle bir ülke düşünün ki ; kanun her zaman suçluları koruyor olsun.

Yiğit G.
05-07-2016, 22:11
Fatih'teki LCW çalışanına, ramazan ayında sigara mı içiyorsun lan diyerek yumruk atıp 9 gün komaya sokan spor salonu sahibi Ufuk Tekel. Devlet koruyor, biz ifşa edelim!

http://i.hizliresim.com/B2gq6D.jpg

Yiğit G.
05-07-2016, 22:15
mağaza sahibiymiş pardon

http://i.hizliresim.com/7vZORL.jpg

http://i.hizliresim.com/DJqLQ3.jpg

wolrath
05-07-2016, 22:54
yiğit ne kadar ön yargılısın.

ne o öyle? ifşa felam.

tövbe et ve yargılama.

hem bak, himaye included.

Thracian
05-07-2016, 22:59
Ne olmuş ki 1 kerede vurduysa, bi kereden bişey olmaz.

kelalper
06-07-2016, 14:11
Arkadas bu tip insanlar vallahi Allahin sevgili kulu. Benim karsima gecipte neden oruc tutmuyorsun lan dese ya da ben oruc tutuyorum saygili ol falan dese ciktigi delige sokarim o adami. Bana mi tutuosun lan orucu p.venk. Musluman degilim istedigimi yer istedigimi icerim sana ne. Ne bicim ulkeyi arkadas en yobazi suudi arabistan ama orada yok boyle seyler. Ramazanda mutavvanin gozunun icine baka baka elimde kola buz gibi kola ile geziodum. Mutavva bile bisey demiodu. Orucu 1 saat fazla tuttururuz. Ramazan baslamadan bi gun once 4:35 olan sabah ezani ramazan baslayinca 3:35 olur. Nedenini sorarsin gelenek derler.

onursumer
06-07-2016, 19:46
Fatih (http://www.sondakika.com/haber/haber-fatih-te-sigara-ictigi-icin-saldiriya-ugrayan-8589674/)

komadan çıkmış

PiscocuK
06-07-2016, 20:36
Arkadas bu tip insanlar vallahi Allahin sevgili kulu. Benim karsima gecipte neden oruc tutmuyorsun lan dese ya da ben oruc tutuyorum saygili ol falan dese ciktigi delige sokarim o adami. Bana mi tutuosun lan orucu p.venk. Musluman degilim istedigimi yer istedigimi icerim sana ne. Ne bicim ulkeyi arkadas en yobazi suudi arabistan ama orada yok boyle seyler. Ramazanda mutavvanin gozunun icine baka baka elimde kola buz gibi kola ile geziodum. Mutavva bile bisey demiodu. Orucu 1 saat fazla tuttururuz. Ramazan baslamadan bi gun once 4:35 olan sabah ezani ramazan baslayinca 3:35 olur. Nedenini sorarsin gelenek derler.

senin karşına çıkan din değiştirir kanka :D

dahan
07-07-2016, 03:38
saldırgan karısınıda alıp bulundug adresten kaçmış,,sosyal hesaplarını dondurmuş,,,,,bu sigara içme insanların içinde vs bişeyler demiş oda sanane mq demiş ,,olay böle olmuş ,,,saldırganın yakın arkadaşının ifadesi,,,,yani çoçuk küfür etmişmişte ondan vurmuş ,,,,,,,mahkemenin bu saldırganı bi kaçsene hapse atması lazımdı buna benzer eşkiyalara ibret olması bakımından,,,,

ruudvan
07-07-2016, 03:53
kimseyle münakaşaya girmek istemem ama neden hepiniz ramazan ayında sokak ortasında sigara içilebileceğini normal karşılıyosunuz onu anlamadım.
madem demokratik özgür bir ülkede yaşıyoruz. ben oruç tutabilirim sen tutmayabilirsin. bu konuda ikimizde özgürüz.ben ile sen aynı kaldırımdada yürüyebiliriz sonuçta eşitiz.
hatta sen karşıma geçip istediğini yiyip içedebilirsin sonuçta oruç tutup tutmaman kendi dinin yada görüşünden dolayı senin seçimin .
ama benim aldığım nefeste senin sigara dumanın neden var?
sonuçta mübarek ay etrafta oruçlu insan olabilir.ortak kullanım alanında ki sokak herkes içindir. sigaranı rahat rahat içebilirsin ama milletin aldığı nefese oksijene tecavüz etmeyerek.
ki bu tarz bir durumda sanane mk denmez. Allah korusun sanane mk dedi diye az daha öledebilirdi.
2 kere düşünüp 1 kere konuşmak gerek. eşitlikse hepimiz eşitiz. demokrasiyse hepimiz tabiyiz.ama saygıyıda unutmamk lazım.
herkesin yaptığıda kendine , yapmadığıda .

ruudvan
07-07-2016, 04:02
sonuçta hoşgörü ayı , her lafa yükselmekte doğru değil heleki üstüne üstlük gidip kendi kafasına göre cezalandırması hiç değil.yumruk atanıda desteklediğim düşünülmesin.
sürü psikolojiside iyi birşey değil bireysel olarak herkes düşünebilen karar verebilen varlıktır insan yönlendirmelere hiç düşünmeden katılmak yerine beyin jimnastiği , muhakemesi iyidir.
sesi olmayan , ortam şartları bilinmeyen sadece görüntü ve sergilenmek istediği şekilde sunulan görüntülerin benim için çok bir anlamı yok.
görüntülerdeki gibi bir olaya şahit olsa çoğu kişide istifini bozmadan basar gider. ama burdan salgırgan deşifre edildi dükkanı bu yada alsana repost demek 2 tuşa bakıyor malesef.

Zero
07-07-2016, 04:10

Allahtan içmiyorsun yoksa bir dahaki ramazanda neden içiyorsun diye gelip elindeki sigarayı kıracaktım :D sana böyle vursaydı da haberlerde farklı bi sahne izleseydik :D

dahan
07-07-2016, 04:19
ramazanda bir yerde sokakta sigara içme yeme içme tutan kişilere karşı bir tahrikmidir,bence degildir.. ama sigara içen vs birine burada içme demek bir tahrik yani etkidir,,içen kişide tepki koyar olay büyür ,,,etki tepki olayı ,,,,belliki vurann şahıs çok mafia oyunu oynamış

maceren
07-07-2016, 06:10
Münferit bir olayı yine siyasi bir meseleye çevirilmis. Yani yapılan yanlış buna iyi olmuş diyecek kimse olacağını sanmıyorum. Her konuda olayı polat alemdar a bağlayan arkadaşlar yine çıkmislar asiyolar kesiyolar gerçekten ulkemizde tedaviye ihtiyacı olan çok iinsan var.

Yigit-Y
07-07-2016, 10:30
Açıklamada peşindeyim demiş

Çocuk bulursa öbür dünyaya gönderemediğü çocuk onu gönderecek sanırım

Çünkü ben olsam öyle yapardım

Ölümden dönmüşüm bir şans daha verilmişse o adamı bulup ₺@)")-);₺;@/ siz ne yapardınızzzz

Evrenoz
07-07-2016, 11:22
kimseyle münakaşaya girmek istemem ama neden hepiniz ramazan ayında sokak ortasında sigara içilebileceğini normal karşılıyosunuz onu anlamadım.
madem demokratik özgür bir ülkede yaşıyoruz. ben oruç tutabilirim sen tutmayabilirsin. bu konuda ikimizde özgürüz.ben ile sen aynı kaldırımdada yürüyebiliriz sonuçta eşitiz.
hatta sen karşıma geçip istediğini yiyip içedebilirsin sonuçta oruç tutup tutmaman kendi dinin yada görüşünden dolayı senin seçimin .
sonuçta mübarek ay etrafta oruçlu insan olabilir.ortak kullanım alanında ki sokak herkes içindir. sigaranı rahat rahat içebilirsin ama milletin aldığı nefese oksijene tecavüz etmeyerek.
ki bu tarz bir durumda sanane mk denmez. Allah korusun sanane mk dedi diye az daha öledebilirdi.
2 kere düşünüp 1 kere konuşmak gerek. eşitlikse hepimiz eşitiz. demokrasiyse hepimiz tabiyiz.ama saygıyıda unutmamk lazım.

Derdin gercekten havanın kirlenmesi ise,
Egsos gazı ile Sigaradan çok daha fazla hava kirleten otomobil sürücülerine, ısınmak için kömür yakanlara, fabrikalara da laf ediyor musun?

kesici
07-07-2016, 11:45
Ben bundan böyle V6 kullananlara dayak V8 kullananlara ise linç edilmelerini öneriyorum, ne de olsa benim havamı kirletiyor.
Akşam 2 kişi 100'lük viski içtik ama bu kafaya erişemedim valla helal olsun ya...

fthdrn
07-07-2016, 13:00
Ben bundan böyle V6 kullananlara dayak V8 kullananlara ise linç edilmelerini öneriyorum, ne de olsa benim havamı kirletiyor.
Akşam 2 kişi 100'lük viski içtik ama bu kafaya erişemedim valla helal olsun ya...

Ne içtiniz topraaam bizde chivas açtıydık.

kesici
07-07-2016, 13:08
Ne içtiniz topraaam bizde chivas açtıydık.

Ahahah aga bizde Chivas açtık hotelin önünde Misak-ı Milli'de :D

fthdrn
07-07-2016, 14:02
Ahahah aga bizde Chivas açtık hotelin önünde Misak-ı Milli'de :D

Ohh yarasin :D

LnchCntrl
07-07-2016, 14:30
Ben şunu anlamıyorum

Bu ay fakirlerin, açların halinden anlamak ve nefsini terbiye etmek adına yaşanan dini bir ay değil mi ?

Sen 11 ay boyunca sıtarbaksta kahveni içiyosun, akşam evde, restoranda yediğin yemeği paylaşıyor da paylaşıyorsun, mangala gidip löp löp etleri fotoğraflıyorsun

o zaman hiç bi aç insanı düşünüyor musun ? e onlar hep aç, senin ki gibi ALLAH'A yaranmak adına yalandan aç değil.

İftarı bilen aç kalmaz arkadaş, sen taa öğlenden fırın ağzını fırına götürürken iyisin, esas aç olan kaç gün sonra yiyeceğini bile bilmiyor.

Allah cenneti vaad etmese ona bile etmezlerdi secde.

Olay bu siz yalakasınız, Dini satıyorsunuz, Allah'a satıyorsunuz, sizin ciğeriniz beş para etmez.

LnchCntrl
07-07-2016, 14:32
Bana biri Ramazan Ayında, her sabah normal saatinde okunan ezanı neden 1 saat geriye alıyorlar bunu açıklasın. Siz namazın, ezanın vaktini bile değiştirirsiniz gelenek diye.

Black_Eagle
07-07-2016, 14:33

Hangi kafayla yazdın bunu çok merak ediyorum. Sigara içmeyen biri olsan bir nebze anlarımda başka bir mesajında içtiğin sigaranın markasına kadar yazmışsın. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Senin söylediğine göre ramazan dışındaki 11 ayda bende sigara içmeyen biri olarak seni sigara içerken görürsem havamı kirlettiğin için yumruk atabilirim. Ayrıca adamın sanane aq dediğini nereden biliyorsun yumruk atan şerefsizin uydurması ve tahrik indirimi almak için yaptığı çok belli. Suçlu olmasa karısını falan alıp ortadan kaybolmaz zaten.

LnchCntrl
07-07-2016, 14:36
Hangi kafayla yazdın bunu çok merak ediyorum. Sigara içmeyen biri olsan bir nebze anlarımda başka bir mesajında içtiğin sigaranın markasına kadar yazmışsın. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Senin söylediğine göre ramazan dışındaki 11 ayda bende sigara içmeyen biri olarak seni sigara içerken görürsem havamı kirlettiğin için yumruk atabilirim. Ayrıca adamın sanane aq dediğini nereden biliyorsun yumruk atan şerefsizin uydurması ve tahrik indirimi almak için yaptığı çok belli. Suçlu olmasa karısını falan alıp ortadan kaybolmaz zaten.

Hayır hocam tahrik felan bilmem verilmesi gereken tek cevap o aslında. SANANE AQ. Cidden söylüyorum sanane bu kadar mı nefsinin esirisin, eğer öyleysen iftarı bekleme boz gitsin o orucu.

buristyle
07-07-2016, 15:03
Ya s*ktir edin adamin veya kadinin ne dededigine. Eger SANANE AQ dese bile hakki var onu söylemeye. O adam o kadinin ne abisi ne kocasi. Kimsin lan sen insanlarin ne b*k yedigine karisirsin nerde yasiyoruz ya? Bu olay isvicrede olsa bu adami sinir disi ederlerdi..

kesici
07-07-2016, 15:36
Bana biri Ramazan Ayında, her sabah normal saatinde okunan ezanı neden 1 saat geriye alıyorlar bunu açıklasın. Siz namazın, ezanın vaktini bile değiştirirsiniz gelenek diye.

İslam denilen şey zaten yüzyıllar öncesinde bile kendi çıkarları ve rahatları için üretilmiş bir din. Şimdi çok normal bu tür şeyler. Şii'ler bile adamlar keraat vaktine göre niyetleniyorlar ama Sünni kısım aman garanti olsun diye erkene çekiyor vaktini. Hayır abicim milleti neden korkutuyorsun öbür tarafta ellerinde beyzbol sopaları ile beklemiyorlar zaten senin gelmeni. Hayır yani Yaradan'ın işi gücü yok LnchCntrl gelsede onu bir yaksam kaynar kazanlarda demiyordur herhalde değil mi :)

ruudvan
07-07-2016, 16:53
Derdin gercekten havanın kirlenmesi ise,
Egsos gazı ile Sigaradan çok daha fazla hava kirleten otomobil sürücülerine, ısınmak için kömür yakanlara, fabrikalara da laf ediyor musun?

birincisi derdim hava kirliliği fln değil. o kadar çevreci bir insan değilim .sigara kullanıyorum hemde baya baya kullanıyorum keşke hiç içmesem . ramazan boyunca kendi çapımda orucumuda tuttum. yaklaşık 20 kişi çalışanla ile birlikte aynı ortamda bulundum ki hepsi fosur fosur yanımda sigara içtiler.bu kişilerin çalışanlarım olmasına rağmen sigara içtiklerinde yalnızca biraz uzakta durun ki sigara dumanınız bana gelmesin sizi duyabiliyorum dedim.

konu şudur. sigara dumanı tutulan orucu sakata sokar. başkasının içtiği sigaradanda açıkcası benim tuttuğum orucun sakata girmesini istemem. oruçluyken sigara içen birinin arkasından yürümem , direkt olarak dumanı solumam bu kadar basit.
herkes oruç tutsun kimse sigara içmesinde demiyorum isteyen istediğini yapabilir ama başkalarınında hakkına girmeyerek.

ramazan ayında gece siyah ile beyaz rengi ayırt edene kadar yemek yiyebilirsiniz.mevcut şartlarda bulunduğumuz yerlerde yapay aydınlatmalar olduğunda ezan saatini tayin etmemiz mümkün değil.ileri gelen alimlerin tahminlerine göre 1 saat erken ezan okunuyor.bi yerde tutulan orucun yine sakata düşmemesi için , bazı topluluklar kendi saatlerini belirliyorlar . herhangi bir cemaate dahil olmayan müslümanlar ise diyanetin belirlediği zaman dilimine göre oruç tutuyorlar. bilgisi çok olan biri var ise aramızda kendi saatine göre tutabilir.

herneyse atılan yumruğu savunacak hiçbir söz , hiçbir cümle yok.
ramazan nefis ayıdır , kontrol ayıdır.

Evrenoz
08-07-2016, 08:56
birincisi derdim hava kirliliği fln değil. o kadar çevreci bir insan değilim .sigara kullanıyorum hemde baya baya kullanıyorum keşke hiç içmesem . ramazan boyunca kendi çapımda orucumuda tuttum. yaklaşık 20 kişi çalışanla ile birlikte aynı ortamda bulundum ki hepsi fosur fosur yanımda sigara içtiler.bu kişilerin çalışanlarım olmasına rağmen sigara içtiklerinde yalnızca biraz uzakta durun ki sigara dumanınız bana gelmesin sizi duyabiliyorum dedim.

konu şudur. sigara dumanı tutulan orucu sakata sokar. başkasının içtiği sigaradanda açıkcası benim tuttuğum orucun sakata girmesini istemem. oruçluyken sigara içen birinin arkasından yürümem , direkt olarak dumanı solumam bu kadar basit.
herkes oruç tutsun kimse sigara içmesinde demiyorum isteyen istediğini yapabilir ama başkalarınında hakkına girmeyerek.

ramazan ayında gece siyah ile beyaz rengi ayırt edene kadar yemek yiyebilirsiniz.mevcut şartlarda bulunduğumuz yerlerde yapay aydınlatmalar olduğunda ezan saatini tayin etmemiz mümkün değil.ileri gelen alimlerin tahminlerine göre 1 saat erken ezan okunuyor.bi yerde tutulan orucun yine sakata düşmemesi için , bazı topluluklar kendi saatlerini belirliyorlar . herhangi bir cemaate dahil olmayan müslümanlar ise diyanetin belirlediği zaman dilimine göre oruç tutuyorlar. bilgisi çok olan biri var ise aramızda kendi saatine göre tutabilir.

herneyse atılan yumruğu savunacak hiçbir söz , hiçbir cümle yok.
ramazan nefis ayıdır , kontrol ayıdır.

Dün yazacaktım, bayram dönüşü trafiğindeydim yazamadım..

Meselenin "hava kirliliği" olmadığını biliyordum, o yüzden farklı örnekler vermiştim. Açıklamalarından sonra diyorum ki; "Ağzın bal yesin"
Tam olarak anlatmaya çalıştığım da bu.. Ramazan, nefis ayıdır.. Kontrol ayıdır.
Yemek yiyene "yemeyeceksin ulan" demezsin, kafanı çevirirsin..
Sigara içene "içmeyeceksin ulan" demezsin, arkasından yürümezsin..
Ancak, senin olan bir mekanda "gidin ileride için" deme hakkın da sonuna kadar vardır.
Cafe / Restaurant gibi kapalı alanlarda sigara içene itiraz edersin, zaten yasal olarak hakkındır itirazda bulunmak
Tam olarak anlatmaya çalıştığım, olması gereken budur dediğim şey işte senin bu yaptığın.. Bunu herkes başarabilse, huzurlu bir memleket olur burası..

Evo34
08-07-2016, 09:49
Konunun tamamını okuyamadım ama şunu unutmayalım lütfen,
İslam Hoşgörü dinidir. Kolaylık dinidir.
Değil şiddet, kalp kırmak dahi bu dinin gereklilikleri ile yanyana bile gelemez.
O sebeple bu yumruğu atanın hiç bir şekilde geçerli gerekçesi olamaz.

Sen kendin laiki ile orucunu tutabiliyormusun, önce kendini bitir, sonra karşıdakini eleştir vb...