Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomobil Nasıl Yıkanır ve Kurulanır :)
Aracın nasıl yıkanması ve kurulanması gerektiğini doğru bir şekilde anlatmaya çalıştım :)
https://www.youtube.com/watch?v=Vt8BB7VDX0Y&feature=youtu.be
Atlet mevzusu çok iyi olmuş :) Emeğinize sağlık
imprezaWRC
08-07-2016, 21:55
Bu vesile ile hem beğendim hem de kanala üye oldum :)
psy_dreams
08-07-2016, 22:02
Otoparkçı.com'un nasıl yıkanmaz videosundan sonra ilaç gibi geldi :)
Teşekkür ederim arkadaşlar.Jant temizliği, cam, panjur, tampon araları hangi ürün ve ekipmanlar ile temizlenmeli gibi ikinci bir video çekip detayları anlatmak gibi bir düşüncem var.
huseyinturk
09-07-2016, 21:37
Atlet arabayı neden çiziyor? Kullandığımdan değil merakımdan soruyorum?
Atletin kumaş yapisi araç kurulamak için uretilmemiştir.
imprezaWRC
11-07-2016, 09:40
Atletin, tshirtin dokusu, yapısı, dokuma özellikleri/şekli cd'yi, gözlük camını çok rahat çizebiliyorken otomobil boyasını çizmemesi için hiçbir neden yok.
Çok basit bir test yapabilirsin, tshirt veya atleti cd'nin arka yüzeyinde otomobili kurularken uyguladığın kuvvet ile gezdir gör bak nasıl çiziliyor. Mikrofiber bezlerin bile bazıları bu basit testte sınıfta kalıyor.
O yüzden koyun tüyü yıkama eldiveni, çift kova yöntemi ve bol ve yumuşak tüylü su emiciliği yüksek mikrofiber havlu kullanın diyoruz/diyorlar/dediler/demişlerdir/dedik...vs
VolkanA.
12-07-2016, 09:09
Aklında bulunsun Cem abi garajdaki mermerit tezgahınıda otomobil boyası mantığında pasta ile patlatıp derin çizikleri 400-800 grit zımpara ile giderebilirsin 😀
huseyinturk
12-07-2016, 10:49
Kumaş adı üstünde, aşınması araç kaportasına boyasına göre kat kat fazla olan bir madde. Aracı sildiğiniz bezden ziyade kaportadaki tozlar çizer, fırça çizmez, fırçanın arasında kalan kaportadaki toz çizer. Eskiden microfiber bez yoktu, fırçayla araçlar yıkanıyordu çizikmi geziyodu bütün arabalar?
Kullanılan sudaki kireç oranı bile emin olun kuruladığınuz bezden çok zarar verir araca. Benim tenimi çizmeyen atlet arabayı çizecek vay arkadaş...
Çok hız yapmayın 60tan sonra oluşan hava sürtünmesi kaputunuzda kılcal çiziklere yol açabilir :)
Video içeriğine lafım yok ama, sokakta araba yıkamaya uyuzum. Sen arabanı yıkayacaksın diye benim arabama kireçli su sıçratma hakkını sana kim veriyor??
Video içeriğine lafım yok ama, sokakta araba yıkamaya uyuzum. Sen arabanı yıkayacaksın diye benim arabama kireçli su sıçratma hakkını sana kim veriyor??
O palio da cem abinin ya sıkıntı yok :D
senın dedıgın olaya bende tavım ama ozellıkle yerlerı sulayan esnafa ayrı bı tavım :D
By CrAzY
12-07-2016, 16:17
Önce emeğe saygı gosterirsin sonra eleştirini duzgun uslupla yaparsın anlarız tavrıniz hiç hoş değil.
Önce emeğe saygı gosterirsin sonra eleştirini duzgun uslupla yaparsın anlarız tavrıniz hiç hoş değil.
Hayırdır neden üstüne alındın?
Sokakta araba yıkayanların avukatımısınız yoksa her lafa atlayıp rating yapanlardan mı?
mehmet6r
12-07-2016, 16:32
Cem abi eline sağlık güzel bir paylaşım olmuş.
By CrAzY
12-07-2016, 17:44
Hayırdır neden üstüne alındın?
Sokakta araba yıkayanların avukatımısınız yoksa her lafa atlayıp rating yapanlardan mı?
Canın ne istiyorsa onu yapanlardanim hayirdir sıkıntımi var ?
ogunozcan
12-07-2016, 18:24
Aracın nasıl yıkanması ve kurulanması gerektiğini doğru bir şekilde anlatmaya çalıştım :)
https://www.youtube.com/watch?v=Vt8BB7VDX0Y&feature=youtu.be
burda kullandıgın kopuk markası nedır?
böyle şaçma bir tartışma yaşadığınız için öncelikle sizi kutluyorum :)
Kireç sadece suyun pH ını değiştiriyor, deterjanın temizleme kapasitesini bozuyor. Herkes kafasını pH e takmış çünkü, pH kaplamayı ve plastikleri etkiliyor, direk verniğe çok zararı kanıtlanmış değil.
Kireç kuvvetli bazdır, güneş altında kireçli suda yıkanırsa o zaman sıcaklıktan dolayı işler değişir tabi.
Genelde kullanılan atletler eski olduğu için, çizme ihtimali daha yüksek. Pamuklu, bambu ya da mikrofiber havlular kabarık ve boşluklu yapılarından dolayı, tozun ve taneciklerin bir kısmını kendi içlerine çekebiliyor.
Atlet 100% pamuk olsa bile çok ince dokunduğu için içine çekemediği bir taneciği direk verniğe sürüyor. Derimiz sünek,esnek malzemedir, o kadar kolay çizilmez. Hurda, pis bir paneli nemli mikrofiber ve atletle silmeyi denersen farkı göreceksin.
Ayrıca, evet fırça ile yıkanan arabalar her zaman çizik geziyordu.
Canın ne istiyorsa onu yapanlardanim hayirdir sıkıntımi var ?
Benim canım mı ne isterse yapacaksın? O da iyimiş.
Sıkıntı bende değil de sende gibi sanki.
İstediğini yapabilirsin tabiki. Ona karışacak değilim. Benim istemediğimi yaparken denk gelme yeterki..
Yaşına bak verdiğin cevaplara bak. Biraz edepli, terbiyeli, saygılı ol ilk önce. Sonra seni adam yerine koyup düzgün cevap vereyim sana.
imprezaWRC
12-07-2016, 20:50
Maşallah barut gibisiniz, böyle bir konuda bile tartışıyorsunuz. Devam edecekseniz benden birkaç gün tatil kazanacaksınız.
Kumaş adı üstünde, aşınması araç kaportasına boyasına göre kat kat fazla olan bir madde. Aracı sildiğiniz bezden ziyade kaportadaki tozlar çizer, fırça çizmez, fırçanın arasında kalan kaportadaki toz çizer. Eskiden microfiber bez yoktu, fırçayla araçlar yıkanıyordu çizikmi geziyodu bütün arabalar?
Kullanılan sudaki kireç oranı bile emin olun kuruladığınuz bezden çok zarar verir araca. Benim tenimi çizmeyen atlet arabayı çizecek vay arkadaş...
Çok hız yapmayın 60tan sonra oluşan hava sürtünmesi kaputunuzda kılcal çiziklere yol açabilir :)
Şaka değil ama kullanımda küçük zerre toz tanecikleri bu mikro kılcal dediğimiz büyüteçle görülebilen çiziklere sebep olabiliyor. Evet tahmin ettiğiniz gibi belli süratin üzerinde sürtünmeyle de olabiliyor ve en nihayetinde bunlar birleşip damlaya damlaya göl oluyorlar.
Teniniz esnektir, araca yaptığınız baskı ve süratle teninizde de tahriş yapabilirsiniz. Denemesi bedava.
Alakasız olacak ama ;
Bisikleti de yıkarken standart evde eski t-shirtler + atletler vs ile bisikleti yıkıyordum. Sonradan fark ettim ki ne kadar silsem de hep toz tanecikleri kalıyor.
Bir sonra ki yıkamada daha kaliteli, toz bezi kullandım ve fark ettim ki hiç bir tozun kalmadığını gördüm.
Araçta bile t-shirt vs ile silerken görüp elinizle siliyorsunuzdur, video bence çok iyi ve anlatım da çok güzel olmuş.
Bezlerini görünce, kendi bezlerimi değiştirme zamanının geldiğini gördüm.
Teşekkürler :)
burda kullandıgın kopuk markası nedır?
Kullandiğim ürün markası Valetpre Advanced Snow Foam.
Teşekkür ediyorum herkese faydali olabildiysem ne mutlu bana :)