Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardiminiza ihtiyacim var 2 dakikanizi ayirirmisiniz.

Germanian
11-07-2016, 16:36
Arkadaslar selam. Is yerimizde ise basladigi tarihten beri hic izin kullanmamis bir arkadasimiz var. Izne cikmasi konusunda telkinlerde bulunduk ama bizi dinlemiyor. Imza kampanyasi baslatacagiz diye tehdit ettik 100 kisi imzalatamazsiniz siz dedi kucumsedi bizi. Bi el atip imzalarsaniz 2 dakikanizi ayirip duaciniz olurum 😂😂

Kimilerinize göre gercekten bos bir konu olabilir. Vaktinizi aldigim için özür dilerim.

Kampanya linkte tesekkurler.
https://www.change.org/p/gaye-saglam-sgdd-asam-org-gaye-artık-izne-çıksın?recruiter=191519726&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=mob-xs-share_petition-reason_msg

gokhankenar
11-07-2016, 16:42
İşvereninizle görüşün izin kullanmasını söylesin. Yine redderse tutanak tutsun. Baktınız öyle devam ediyor ikaz, ihtar, ihraç üçlemesiyle işi çözersiniz :) change.org da imza toplamakla o insan izine çıkmaz...

Germanian
11-07-2016, 16:48
Isverenimizde bu dilegini kendisine iletti esprituel bir mevzu var ortada isverenimizde arkamizda yani mevzuda ��

Ferhat_V
11-07-2016, 17:07
bu nasıl bir iş aşkı :D

izin yerine maaş yada çift maaşmı veriliyor vardır bir sebebi çıkmıyorsa..

kesici
11-07-2016, 17:08
Bizim kalorifer peteğinin biri yanmıyor hayrına değiştirirseniz 50 kişiye imzalatırım.

Nightfish
11-07-2016, 17:13
Yav bırakın çıkmasın. Ben de 4 yıldır izin kullanmadım, gayet de mutluyum hayatımdan :)

Emre-Dylan
11-07-2016, 17:23
Şaka gibi çıkmayınca ne oluyor? :D

Germanian
11-07-2016, 17:29
Maas la yada herhangi bir sebeple alakasi yok arkadas birazcik is kolik ti sadece. Suanda is ten sıkıldı ama izne cikmak yerine bize ofisi dar ediyor ��

driftboy
11-07-2016, 17:31
olum rahat bıraksana kızı :D

Germanian
11-07-2016, 17:32
olum rahat bıraksana kızı :D

Burdan sonrasi gurur meselesi oldu siz kim 100 imza kim dedi ��

melihyilmaz
11-07-2016, 19:08
Tamamdir 10krktr

EmreS13
11-07-2016, 19:22
İşçi sağlığı ve güvenliğine görede izin yapmazsa sıkıntı olabiliyo diye hatırlıyorum çalıştığım kurumsal firmada bi kaç kişiyi bu yüzden zorla izne göndermişlerdi. Sıkıntı olmasın bi araştırmanızda fayda var.
İmza işi tamamdır :)

dasemert
11-07-2016, 22:03
Bir gün bunalıp temelli çıkmasın sonra işten :D imzalandı

KÖROĞLU
11-07-2016, 22:29
Yasal olarak suç işliyor işverenin. Yarın bu arkadaş bana izin vermediler der dava açar ise.

İşçinin haklı feshi nedeni ile işverenin ödemeyeceği kıdem tazminatını ödemek zorunda kalır.

Kaldı ki arkadaşın görevini bilmiyorum ama nakit / banka vs gibi suistimale açık bir yerde çalışıyor ise dikkat etmek lazım.

Bu tür yerlerde çalışıp özellikle izin kullanmayan kişiler için yapılan denetimlerde genel sonuç pek hayırlı olmuyor.

Bu yazdıklarım birebir arkadaşınız için değil en kötü senaryoyu çizdim. Bir sürü denetim örneği görüp dinlemiş biri olarak dikkat edin derim.

4 sene izin almamak nedir ya bu arada :D taş olsa çatlar insan. Gitsin de kurtulun bari :)

Madde 9 — İşçinin izin süresi, iznini hak ettiği tarihteki hizmet süresine ve 4857 sayılı Kanunun 55 inci maddesine göre belirlenir.

İşyerinde işe başladığı günden itibaren deneme süresi de içinde olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir. Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez.

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,

az olamaz.

Ancak, onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olama

Durango
11-07-2016, 22:30
İmzalandı :)

fthdrn
11-07-2016, 22:33
Allah baska dert vermesin :D

Germanian
11-07-2016, 22:45
Destek olandan olmayandan allah razi olsun.

Bizim durum biraz muziplik. Yil icinde idari resmi tum tatillerde calismadigimiz için pek ihtiyaç duyulmuyor gibi.

Ama arkadaşımız artik sıkıldı ve işini birakmak istemiyor sadece. Yani hak hukuk bi durum yok aslinda yada belki var ben kestiremiuorum suan ��

*MERT
12-07-2016, 00:37
bende imzaladım :)

Ome_RS
12-07-2016, 08:41
ne olur ne olmaz izne çıkmıyorsa kendi istemrdiği için çıkmadığını belirten bir dilekçe imzalatın dursun kenarda.
Arkadaş yarın birgün işten çıktıktan sonra tazminata ek izinlerin parasını biriktiriyor heralde :D

aliburma
12-07-2016, 08:46
imzaladım. gaye izne çıksın; büro rahat bir nefes alsın...

Serkan_UR
12-07-2016, 13:46
İş arkadaşlarınızla sorun görüp çözmeye çalıştığınız konu bu ise siz zaten rahat izinde gibi çalışıyorsunuz demektir :D

Rahatlıktan ihtiyaç duymuyordur,bir üstüne durumu izah edin biraz yokuş yapsın 1 aya kalmaz istifa bile eder Allah korusun :)

Allah Bozmasın desteğimizi verdik :)

free-hifi
14-07-2016, 11:10
Sonuçlanmış :)

CRX
14-07-2016, 11:35
+1 benden hayırlsı

O.Z
14-07-2016, 11:46
Ben çok nadide doktor , sınav v.s gibi durumlar dışında hiç izin kullanmadım 6. yılıma girdim :D

yönetici oldugumdan kimse karışamıyor fakat , izine çıkıcak ne zaman buldum ne fırsat , sınav doktor v.s durumu olmasa çaklıp kalıcam , hatta üst katta boş olan odaya yatak yorgan getirdim :D

Ama kararlıyım 30 uma giricem 1.5 sene sonra zorunlu askerlik görevim var ( bedelli çıkmazsa ) bir gidicem bir da şirkete dönmicem ne halleri varsa görsünler . . .

Ne zaman tatile çıkım diyorum daha yola çıkmadan işler karışıyor , ters gidiyor , huzursuz oluyorum . Tatilde kafa rahat oucak insan beni rahat bırakmaz bunlar :D Psikolojim bozuldu , tedavi görüyorum . artık alıştım doktora bile giderken ya sabah erken yada akşam gidiyorum şirketi yanlız bırakmamak için :D Koltuğumdan kaltım mı içim ürperiyor asdfe :D

Burak Mehmet
14-07-2016, 12:00
merhaba,
boyasız göçük onarımı yapabiliyormu arkadaşınız.. yaparsa güzel bir teklifim olur izin kullanmayan personele :D

77. imzayı attım..

UG-090
14-07-2016, 12:15
79. kişi olarak imzayı attım :D

G.U.Z.
14-07-2016, 12:27
Calisanin talebi yoksa isverene sikinti olmaz, ama isten ayrilirken cikmadigi izinlerin parasini alir isverenden..
Imza ds geliyor