Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 alınırmı?
huseyinturk
12-07-2016, 12:20
1.6 hdi allure 308ler fiyat performans olarak hoşuma gidiyor uzun süredir, 2014 30-40 bin kmde 60.000 civarına almak mümkün,
Cam tavanı, ferah iç dizaynı dış görünüşüyle on numara araç rakiplerine göre. Alınmaması için bir sebep varmıdır?
ddaha önce pejo kullandın ne duruyosun :D
huseyinturk
12-07-2016, 12:28
ddaha önce pejo kullandın ne duruyosun :D
Bana kalsa hiç düşünmeden alıcamda böyle bir aracın bu fiyatla piyasada tutulmamasının nedeni ne onu merak ediyorum, bilmediğimiz büyük bir kusurmu var diye.
Yoksa temiz 307 bile bulsam bir ömür binerim sıkılmadan
2015 0km olarak almıştım, hala kullanıyorum. Dizel Otm. benim aracım. 1-2 kötü nokta var ama almamak için bir sebep değil tabi ki.
1- Dokunmatik ekran kullanımı zorlaştırıyor. Klima-Radyo-Usb falan hepsi oradan kontrol ediliyor. Tuş yok mk arabasında :)
2 - Yaylarda esnemelerde biraz gıcırtı oluyor, belki benim arabaya has bir durumdur ama çok takmıyorum ben, at gibi biniyorum.
3 - Klimayı açınca motor sesi bayagı değişiyor. Genelde VW kullandığım için alışık olduğum bir durum değildi pek yadırgadım. Çekiş çok hafif düşüyor alt devir ve viteslerde.
Bu yeni güncel 308ler dimi Hüseyin valla arkadaşta orta paketi active di galiba 1.2 turbo olanı var ben acaip beğeniyorum heleki allure olanları dıştan çok güzel duruyor ekranda biraz yadırgatsada alışılıyor
huseyinturk
12-07-2016, 12:34
Clio var satılık alan varmı :)
Bu jantlarla bide denk gelirse çokda nalet oluyormuş be :D
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-farli-olmak-isteye-305255140/detay
AliGizda
12-07-2016, 12:52
Bu jantlarla bide denk gelirse çokda nalet oluyormuş be :D
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-farli-olmak-isteye-305255140/detay
Bir dergide Mercedes A 180 CDI ile testine denk gelmiştim, Mercedes' ten bir kaç puan eksik almıştı bazı özellikleri Mercedes' ten çok çok daha iyiydi. İnsanımızdaki Peugeot ön yargısı arabayı tutturmadı bence. Dayımda 508 var en boşline' ı gerçekten bu kadar rahat ve oturaklı araba olduğunu hiç düşünmüyordum ve çok şaşırtmıştı. Bence test sürüşü yapılıp alınır paşa paşa binilir çok güzel bir kasası var :)
AliGizda
12-07-2016, 12:56
Edit.
http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/karsilastirma/imaj-her-sey-midir-/298481
Linki buldum
Aldıktan sonra insanların dediklerine kulak tıkayabileceksen sorun yok. Yoksa Fransızlar bence iyi fiyatlara gerçekten iyi arabalar yapıyorlar. Çoğu da insanımızdaki ön yargılardan dolayı keşfedilmeden kayboluyor. Tabi 2.elininde düşünmelisin. Hemen satılmıyor satmaya niyetlendiğinden birkaç ay önce ilanlara(son zamanlarda biraz düzeldi gibi) koymak lazım.
Edit.
http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/karsilastirma/imaj-her-sey-midir-/298481
Linki buldum
çok insafsız olmuş bomboş A yanına dolu 308 :) şaka biryana istediği kadar dolu olsada bu sınıfta 3 premium içinde en uzak ve olanı heralde, arkadalarından v40,308,cooper,i30,ceed,focus vs.de dahil edersek
orhan_guney
12-07-2016, 13:42
ben tavsiye ederim dsg den bir tık daha güzel şanzımanı var diyebilirim, ara hızlanmaları yol tutuşunu cok begendim, konsolda harika tek sevmediğim ekran cın malı tablet misali onun dışında 10 üzerinden 8 diyebilirim.
Bence bu arabanın tek sorunu ortadaki ekranı. Dizel otomatiği fazlasıyla güzel.
Shadow_Dancer
12-07-2016, 14:10
Ben leonu almadan önce baktım, iç mekan bana çok basık gelmişti özellikle tavanın basıklıgı. Ama boyut olarak biraz iri kıyımım. Onun dışında bence gayet güzel bi araba.
içi dar, oldukça hafif araç spor ayakkabı gibi akarak gidiyor. Travers sorunu var arkadaşın yaylardan gelen gıcırtı dediği travers olabilir. Garantiden 5 kere travers değiştirip mahkemelik olanlar var. Otomatik olan 1 2 arası bazen kararsızlık yapıyor. 60 civarına kesinlikle al bin. Allure paket alırsan nadirde olsa içi siyah olanını bulmaya bak. İçi beyaz döşeme çok çabuk kirleniyor.
BLUE Hdi diye modelı var otobanda bı yol ıstedı dedım sen kımsın 1.6 hdi :D yol vermeyim dedim de
dayı roket atar gibi geliyodu
yenı blue hdi lar e-hdi ve bizim karaduzen hdi lardan cok daha başarılı :)
Blue hdi euro 6 olan 120 hp modeli.
wiesmann
12-07-2016, 21:57
çok detaycı bir abim uzun süreler inceledi arabayı birlikte test de ettik. bence tek negatif yanı arka koltuk diz mesafesi onun dışında bence allure modeli ciddi sükseli.
ERkut 205
12-07-2016, 23:50
308 mk2 ise başarılı bir araba.
huseyinturk
13-07-2016, 11:47
65 bine alınacak golfle 308 kıyaslanılınca makbül olan hangisi sizce
Kesinlikle Golf.
Ne demek golf :D
rebeloghy
13-07-2016, 11:59
Hüseyin Golf çok dümdüz araba ya, her sokakta 5 tane var. Al dolu 308 i, tertemiz bin.
Ne demek golf :D
ahahah :) bilmiyorum valla önyargılı mıyım bilemedim ama peco 2 senede 8 senelik araba gibi olur izlenimi bıraktı bende, mekanik olarak. :)
Hani şu ilanlarda yazıyorlar ya "tek kişi tarafından kullanılmıştır" diye, yani aslında arabanın mkduk biz ama tek kişi koydu valla araba boyleymiş diye ispat etmeye çalışırız gibi geliyor :D
308 10karakter
Manuel olacaksa Highline cam tavan golf oluyorsa golf derim. Dizel otomatik olacaksa allure cam tavan 308.
PiscocuK
13-07-2016, 12:59
gti nasıl gelecek acaba
orhan_guney
13-07-2016, 13:12
sebep ? nedir öğrenebilirmiyim .
Kesinlikle Golf.
Tok kapı sesi yüzünden olabilir mi ? Nedir bu Fransızların çektiği arkadaş :) Tamam alman grubu iyi ama bu kadar ön yargı biraz fazla.
Çok yakışıklı bir araç 308. Donanımı da baya baya iyi. Motoru kendini zaten ispatlamış. (vag da iyi hakkını verelim) Kapıda baktığında mutlu olacaksan 126 Bis bile alınır.
gti nasıl gelecek acaba
Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport (http://www.peugeot.co.uk/showroom/308/gti-by-peugeot-sport/)
http://www.peugeot.co.uk/media/peugeot-308-prices-and-specifications-brochure.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=MI5J4-9nSr0
https://www.youtube.com/watch?v=MI5J4-9nSr0
https://www.youtube.com/watch?v=kcuEGyULC10
https://www.youtube.com/watch?v=kcuEGyULC10
orhan_guney
13-07-2016, 13:22
6 yıldrı wv grupda satışdayım, emin ol benim 308 test etme sebeplerınde biri,de bir müşterim almış aracı inceledim bakdım tank gibi kapıları mevcut, merak ettim teste gittim yeni şanzımanlı dizeli test ettim 8 km ,alt devirleri daha atak wv grupdaki araçlardan, kapı sesleri golfden daha başarılı octavia dan bile daha başarılı. tavsiye ederim ve en beğendiğim özeliği ise arka kısmı çok yakışıklı. öndende öyle.
Tok kapı sesi yüzünden olabilir mi ? Nedir bu Fransızların çektiği arkadaş :) Tamam alman grubu iyi ama bu kadar ön yargı biraz fazla.
Çok yakışıklı bir araç 308. Donanımı da baya baya iyi. Motoru kendini zaten ispatlamış. (vag da iyi hakkını verelim) Kapıda baktığında mutlu olacaksan 126 Bis bile alınır.
enes_srb
13-07-2016, 13:26
motorunun sorunsuz olduğunu vs bilsem (bi bilgim yok sorunlu demiyorum) dıştan bakarak almayı düşünür ,içine bakarak vazgeçerdim
6 yıldrı wv grupda satışdayım, emin ol benim 308 test etme sebeplerınde biri,de bir müşterim almış aracı inceledim bakdım tank gibi kapıları mevcut, merak ettim teste gittim yeni şanzımanlı dizeli test ettim 8 km ,alt devirleri daha atak wv grupdaki araçlardan, kapı sesleri golfden daha başarılı octavia dan bile daha başarılı. tavsiye ederim ve en beğendiğim özeliği ise arka kısmı çok yakışıklı. öndende öyle.
Gayet objektif bir yorum olmuş bence. Benim tok kapı lafım ironikti biraz.
Diğer danışmanlar gibi ölümüne savunup karşı aracı yerden yere vurmamanız bile başlı başına güzel bir şey.
Ben de tasarımını wag grubundaki araçlara göre daha çok beğeniyorum. Daha özgün geliyor. Tabi ki beğeni şahsi bir şey.
Ama aracın güvenlik/donanım/mekanik/kullanım ömrü vb açılardan çok geride ya da ileride olduğunu düşünmüyorum.
Otomotiv öyle bir hal aldı ki gelişmeler çok paralel gidiyor. Koreliler en güzel örnek.
Ölümüne Peugeot savunmuyorum ama bu kadar eziklenmeyi hak etmiyor.
canozgur106
13-07-2016, 13:33
Parasını hakediyor 60lira civarına gayet başarılı..
ben bir tek iç konsol ve kadran tasarımını beğenmiyorum. içinize sinerse golften daha mantıklı bir seçim olur.
orhan_guney
13-07-2016, 13:59
neyse onu söylemeyi tercih ederim, fransızı kapıma koymam dedım yıllarca honda alman grubu gittim, şu anki aracım 207 RC 3 yıldır bende değiştirmek istemedim,hiç dediğim gibi arabaya binen bilir. skoda ön yargı vardı *** atarlardı şimdi wv müşterilerinin yüzde %38 skodacı oldu. marka fanatiği olmamak lazım, golf misal arkadaşda yukarda yazmış her sokakta var, sanki bedava verilmiş, kiralama şirketlerinde bile otoparkları full dolmuş, trafikteki wv grubu araçların plakalıkların çoğu kiralama şirketleri ordanda yola çıkmak lazım.
Gayet objektif bir yorum olmuş bence. Benim tok kapı lafım ironikti biraz.
Diğer danışmanlar gibi ölümüne savunup karşı aracı yerden yere vurmamanız bile başlı başına güzel bir şey.
Ben de tasarımını wag grubundaki araçlara göre daha çok beğeniyorum. Daha özgün geliyor. Tabi ki beğeni şahsi bir şey.
Ama aracın güvenlik/donanım/mekanik/kullanım ömrü vb açılardan çok geride ya da ileride olduğunu düşünmüyorum.
Otomotiv öyle bir hal aldı ki gelişmeler çok paralel gidiyor. Koreliler en güzel örnek.
Ölümüne Peugeot savunmuyorum ama bu kadar eziklenmeyi hak etmiyor.
Heryer son kasa golf leon dolu, dizel yada thp o paralara araba alıp yapacak olsam 308 allure tercih ederdim golften de leondan da çok daha dikkat ceker
Çok kez yazmışımdır
Özellikle 1.6 hdi eat6 ile birlikte piyasadaki en iyi motor-şanzımana sahip ( evet kesinlikle Golften daha iyi ) genel olarakta araç harika
Özet olarak kesinlikle alınır..
orhan_guney
13-07-2016, 16:17
şanzımanı test edin karar vereceksiniz zaten, harika bir şanzımanı var.
huseyinturk
13-07-2016, 16:25
Manuel olacaksa Highline cam tavan golf oluyorsa golf derim. Dizel otomatik olacaksa allure cam tavan 308.
65 bine öyle golf alınmıyor ama allure cam tavan dolu dolu 308 alınıyor. Golf en iyi ihtimal comfortline olur heralde
308'in dizel otomatiği gayet alınabilir bir araç mevcut piyasada. Ama tavandaki cama verilen paraya yazık. Golf'ün kocaman açılan sunroof'u ile mukayese bile edilemez. Fransızlar sunroof işini beceremedikleri için böyle yekpare cam ve zenith cam gibi hinlikleri deniyorlar sanırım.
308'in dizel otomatiği gayet alınabilir bir araç mevcut piyasada. Ama tavandaki cama verilen paraya yazık. Golf'ün kocaman açılan sunroof'u ile mukayese bile edilemez. Fransızlar sunroof işini beceremedikleri için böyle yekpare cam ve zenith cam gibi hinlikleri deniyorlar sanırım.
Daha iyisini yapamıyorsan kopyala olayına neden girmiyorlar. Sunroof mekanizması içinde bir patent hakkı falan olabilir mi ?
Ayrıca şunu merak ediyorum sunrroflu araçlarda arkaya doğru bitiş noktasında içten bir bar var diye biliyorum.
Takriben kapı direklerinin arasına atılmış bir kayıt gibi düşünmek lazım.
Cam tavanlı araçlarda bu yok. Yanal darbelerde ya da takla durumunda mukavemet üzerindeki etkisi nedir acaba.
Teknik olarak bilen varsa bize de anlatsa güzel olur.
92 hp manuel dizel en boş paketine sahibim ilk başta çok önyargılı davrandım ama şuan çok memnunum şehiriçi 5.4 ortalama ile geziyorum dolu paketi çok daha konforlu ve güzeldir eminim tavsiye edilir
Benim için olmazsa olmaz en önemli donanımların başında geliyor cam tavan.. Açılsada açılmasada tepemde o cam olacak illa. Açılanı daha makbul tabi :)
Daha iyisini yapamıyorsan kopyala olayına neden girmiyorlar. Sunroof mekanizması içinde bir patent hakkı falan olabilir mi ?
Ayrıca şunu merak ediyorum sunrroflu araçlarda arkaya doğru bitiş noktasında içten bir bar var diye biliyorum.
Takriben kapı direklerinin arasına atılmış bir kayıt gibi düşünmek lazım.
Cam tavanlı araçlarda bu yok. Yanal darbelerde ya da takla durumunda mukavemet üzerindeki etkisi nedir acaba.
Teknik olarak bilen varsa bize de anlatsa güzel olur.
Mekanizma için patent hakkı çoktan dolmuştur. Bu dallamalar kendi tasarımlarında ısrar ettiği için kullanmıyordur muhtemelen. Halbuki webasto'dan destek alıp kolayca halledebilirler isteseler. Tabii mümkün mertebe yerli üretim yapmayı tercih ederler, o ayrı.
308 İ bilmem ama 508 çok iyi bizde Full ü var 508 in şantiyeleri dolaşmak için kullanıyoruz sürekli tepesindeyiz böle bi sağlam araba görmedim uzun yolda hele çok rahat ve güvenli Çanakkale Bursa sürekli gidip geliyorum hiç yorulmuyorum bana göre tek kusuru şehir içinde otomatik Şanzuman ı öldürüyor
Bende spor modda kullanıyom:)
rain man
13-07-2016, 19:16
308 508 vs çok underrated diye tabir edebileceğim arabalar. Denk gelse alıp seve seve binerim bu yorumlardan sonra denerim en azından.
Peki fiyat ve sınıf aralığında rakip oldukları için soracağım. Dizel giulietta mi 308 mi? Yaklaşık fiyat aralığındalar. Giulietta'nin yol tutuşu dillere destan, ona göre nerededir 308 her ikisini de kullanan yorumlayabilir mi?
308 508 vs çok underrated diye tabir edebileceğim arabalar. Denk gelse alıp seve seve binerim bu yorumlardan sonra denerim en azından.
Peki fiyat ve sınıf aralığında rakip oldukları için soracağım. Dizel giulietta mi 308 mi? Yaklaşık fiyat aralığındalar. Giulietta'nin yol tutuşu dillere destan, ona göre nerededir 308 her ikisini de kullanan yorumlayabilir mi?
Güzel kıyaslama bence. Alfa da tasarım 1 kaç tık önde bence. 308 Alınır mı kısmında "evet" alınır derdim kesinlike.
Ama alfa ile kıyaslama da uzun vadeli ve aracına değer verip düzgün kullanacak bir binici için aynı rakamlara alfa almak bence daha mantıklı.
Nedense alfa da daha bir Premium havası var.
Araçla ilgim yok ama basıklık + jant ile güzel olmuş bence.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-cam-tavan-dizel-yakit-cimrisi-bulunmaz-guzellik-bu-paraya-bebek-316792318/detay
508 ile de hep c5'i kıyaslıyorum. Ve her zaman c5 daha alınası duruyor. İkisinde de yamulmuyorsam pek beğenilmeyen yarı otomnatik mcp şanzıman var (gerçi ben mcp kullanıyorum şuan memnunun ama çoğu kişi sevmiyor)
c5'İn de şampanya rengi ve beyazı çok güzel.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-satilik-servis-bakimli-c5-dizel-otomatik-311801333/detay
Sebep ;
1 - Klimayı çalıştığında motor gücünün düşmesi, çekişteki isteksizlik özellikle 1 ve 2. viteslerde, motordan kompressörlü arabalar gibi ses gelmesi
2 - Esnemelerde, yokuş başlangıç veya bitiş noktalarında arabadan gacır gucur metal sesi gelmesi
3 - Ses sistemi rezalet. Keza dokunmatik ekran kullanımı zor ve kayıtlı radyo frekansları arasında gezmek istersen her seferin ana ekrana geri dönüp tekrar tıklamak gerekiyor olması.
4 - Kapılar tok falan değil ama teneke de değil. Bir Symbol gibi değil tabi ki ama VW gibi de değil.
5 - Direksiyon simidinin 16.000 km'de parlamaya başlaması.
Benimkiler biraz takıntı gibi ama 308 den memnun muyum ? Evet çok memnunum :) Şanzuman( dizel otomatik benimki) çok iyi, motor çok iyi.
Yıllarca her türlü VW bindim ama Golf'e 90.000 TL vermek istemedim. O yüzden 308 aldım :) Aynı para olsalardı Golf alırdım.
C sınıf araç da o arka dız mesafesı kabul edılemez...Abartmıyorum hanım'ın micra sının dız mesafesı cok daha ıyı...
Kesınlıkle bır aıle arabası değil...Bekar cocuksuz olanlara tavsıye ederım ama coluk cocuklu olanlar uzak dursun :)