Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Ülkü ve İzmit Körfez (GENEL)

Sayfa : [1] 2

snrk
13-07-2016, 16:03
Merhabalar,

Bu iki pist için açılmış genel bir konu bulamadım. Bildiğim kadarıyla bu pistlerin belli bir takvimi yok. Ben dahil birçok kişinin bu pistleri rahatça takip edemediğini farkettim.

Bu konuda genel olarak her iki pist için:

- Düzenlenen pist günleri / trackday'ler... ne zaman? katılım şartları neler?

- Pistleri kendimiz kiralamak istesek şartlar nedir? Nasıl yapılır? Hazır organizasyonlara katılmak daha mı mantıklı?

- Pistlerin son durumları nedir? Sanırım tadilat geçiriyorlar.

- İdeal pist çizgisi videoları

vs. vs. paylaşabiliriz.

Teşekkürler şimdiden.

alihan11
13-07-2016, 16:33
Çok iyi olmuş konu bende daha geçen haziran başındakine haberim olsa katılırdım ama kaçırdım artık burdan takip edebiliriz.

997TT
13-07-2016, 19:05
Korfez pıstı ıle ılgılı konu vardı.
En son ben cıktım korfeze sanırım. Tadıkatdaydı,almanya dan arkadasım ıcın rıca ettım,3 tur gazlattım ona.
Sıkanlar doluyor,pırellı sol tarafa dogru genıslıyor yanı pıst dahada hızlanıyor.
Guncel onden ceker ve genel rekor bende. 47,4 genel,50,8 onden olmak uzere...
Cızgıslerı basıt,vıdeolarım youtube da vardı. Pırellı harıc pek zor yerı yok,sadece pırellı oncesı sıkan kayma tehlıkesı var.
Kıralama federasyondan korfez ıcın.
Izmır de tadılatda,onun kırası dırek pustten hal oluyor. Oranınde yol aracı genel rekoru bendeydı :)
Orası daha teknık pıst korfeze gor,3 adet zor yerı var....

rahmitanir
13-07-2016, 19:44
Son 1 yıldır İzmir Ülkü'de mümkün olduğunca pist günlerine stock civic fd6'm ile katılmaya çalışıyorum. Buralarda daha önce benzer videolar paylaşmıştım ama pist hakkında genel fikir olsun diye buraya da bi tane link bırakayım.

https://www.youtube.com/watch?v=zPF4L0lLcoU

Pist toplamda 2km; 5 tane sola, 1 tane de sağa viraj var:

ilk viraj oldukça hızlı, benim araba ile bile 100km civarı bir hızla ilk virajı dönebiliyorsunuz.
İkinci viraj da keskin ama içe doğru eğim olduğun yine hızlı dönülebilinecek bir viraj.
3 ve 4. virajlar üst üste geliyorlar, alında bunlara geniş tek bir viraj bile diyebilirsiniz. 3' biraz hılı girip viraj ortasında frene anlık vurup 4'e devam edebiliyorsunuz. Ama viraj içinde frenin ayarını kaçırırsanız aracın arkası burada kolayca geliyor.
5. viraj ise sağa doğru tam U ve en yavaş nokta burası. Benim araba ile 2. vitese düştüğüm tek nokta burası oluyor.
Son viraj olan 6'da ise çok geniş sola doğru bir U yapıyorsunuz. virajı mümkün olduğunca dıştan alıp, start/finish düzlüğüne mümkün olduğunca yüksek hız taşımanızda fayda var.

Aslında küçük ve viraj sayısı oldukça kısıtlı bir pist ama benimki gibi stock arabalara çok bile. Sağlam arabalar için (SS tarzı araçlar) İzmir Ülkü yetersiz kalabilir.

Pist etkinliklerini en sağlıklı takip edebileceğiniz yer, pistin facebook sayfası. Bu aralar pistte baya bir etkinlik var. Karting turnuvası, time trial, drag, sıfır gecesi gibi etkinlikler bu ay içinde yapılacak. Bu pazar öğlen time trial, akşam üstü de karting turnuvası var, baya keyifli olacak gibi duruyor. Etkinliğin sayfası da bu: https://www.facebook.com/events/251452071903262/

Time trial etkinliklerinde kendi aracınız ile katılım 100TL. Formatı devamlı değiştiriyorlar ama son olarak "100TL'ye 10dk boyunca atabildiğin kadar tur" şeklinde yaptılar ve oldukça tatminkar oldu. Pistte ayrıca pist için özel hazırlanan siena ve polo tdi'ları kiralayabiliyorsunuz. siena için 200TL, polo için de 300TL ücret isteniyor. Bunların kötü yanı ise 200/300TL'ye sadece 5 tur atabiliyorsunuz. Bu 5 turun 1'i giriş, 1'i çıkış. Geriye sadece 3 hızlı tur kalıyor. 3 tur olunca da tam piste ısındım dediğiniz anda etkinlik bitiyor, heves kursakta kalıyor...

Time trial etkinliklerinde en azından benim en çok hoşuma giden konu ise, araçları tek tek piste salmaları. Eğer yoğunluk fazla ise, aralık bıraktırarak en fazla 2 aracı aynı anda piste salıyorlar. Öyle olunca da "biri arkadan gelip beni biçer mi" korkusu yaşamıyorsunuz.

Pist organizatörleri genel olarak sıcak kanlı ve iyi arkadaşlar, her türlü yardımcı oluyorlar. Ortamda kasıntı bir hava hiç olmuyor.

Son olarak da İzmir Ülkü'nün karting pistinden de bahsetmek lazım. Karting pisti belki de TR'deki en iyi pisttir. Sadece bazı 9hp'lik karting araçları bakımsız olabiliyor. Onlara denk gelirseniz bariz yavaş kalabiliyorsunuz. Ama özellikle turnuvalar çok keyifli oluyor.

Karting pisti ile ilgili de fikir versin diye şu videoyu buraya bırakayım:

https://www.youtube.com/watch?v=nmejsWVIdtQ

ByMuSt!
13-07-2016, 19:50
Merhabalar,

Bu konuda genel olarak her iki pist için:

- Düzenlenen pist günleri / trackday'ler...

Takvimde kendi aracınız ile katılabileceğiniz bir yarış var mı bilmiyorum ancak haftasonu Körfez'de Türkiye Pist Şampiyonası ve Corsa OPC Cup varmış

dachosen
13-07-2016, 19:53
13 hp lik go kart ile 10 dakika ne kadar ödeniyor İzmir Ülkü pistinde

rahmitanir
13-07-2016, 19:56

Ondan emin değilim ama karting turnuvası katılım ücreti genellikle 50TL oluyor, bu sefer de aynı olur herhalde.

snrk
13-07-2016, 20:51
Anlaşılan bu hafta sonu İzmir Ülkü ile İstanbul Park çakışmış. İkisini birden bünye kaldırmaz sanırım :)

initial-D
14-07-2016, 00:23

30du galiba

FurkanGokkaya
19-07-2016, 22:37
İzmit Körfez de 14 Ağustos Apex Masters' ın 3. ayak yarışını düzenliyoruz. Uzun bir sürenin ardırdan drift tekrar Körfez' e taşınıyor.

İzmir Ülkü hakkında bi şeyler yazmak gerekirse geçtiğimiz sezondan itibaren 3 kez drift yarışı düzenlendi. Yarışlar haricinde birisi Türkiye Pist Şampiyonası diğeride özel bir tuning festte olmak üzere 2 kere drift show yapmaya gittik. Karting pisti çok keyifli öncelikle onu söyleyeyim. Pistin işletmesini de oldukça başarılı buluyorum fiyat politikası oldukça iyi. Sabahtan akşama pisti dönen arkadaşlara rastlamak oldukça keyifli. Seans bitti gömdük parayı fikrine kapılmıyor insan. Ümit Bey'in oğlu Muhammed Ali ilgileniyor genel olarak organizasyonlar ile, kendiside yarışıyor zaten. En son ziyaretimizde bizi çok iyi ağırladığı için de İstanbul Drift Team adına tekrar teşekkür ederim. Muhammed Ali'nin facebook hesabını veya İzmir Park sayfasını veyahutta http://www.izmirpark.net/etkinlikler.aspx sayfasından etkinlikleri takip edebilirsiniz. Ayrıca pistin günlük kirasıda bildiğim kadarıyla çok ekstrem rakamlarda değil :)

Maddy
20-07-2016, 17:32
Bu hafta sonu Ülküde cumartesi akşam mahalli drag pazar günü de mahalli pist şampiyonası var. :)

snrk
04-08-2016, 09:32
İzmir Ülkü'nün facebook sayfası 1 haftadır kapalı. Bir bilgisi olan var mı?

snrk
04-08-2016, 09:51
Pardon yanlış adrese giriyormuşum. Kapalı değilmiş :)
Bu arada time-trial etkinliği göndermişler ama zamanı belli değil sanırım: İzmir Ulku Yarış Pisti - Timeline | Facebook (https://www.facebook.com/izmirulkupark/photos/a.101647616593644.3188.101645529927186/1099500016808394/?type=3&theater)

KVNC
10-08-2016, 17:35
İzmir ülkü pisti bildiğim kadarıyla pist sürekli açık (takvimli organizasyon ve yarışlar dışında)

Pistin sahibi Muhammet Ali Ülkü'ye konuyu ilettim, gsm numarasını iletiyorum, pist kullanımı ve pistte araç kiralama (polo cup, siena cup) ile ilgili tüm sorularınız için kendisine direkt ulaşabilirsiniz.
Muhammet Ali Ülkü: +90 533 291 3207

Ayrica instagramdan da ulasip bilgi alabilirsiniz...

Körfez tecrübem yok ama ülkü için ist.park a göre kısa da olsa çok keyifli bir pist diyebilirim, araç kiralama avantajı sunması da en büyük artılarından biri...

KVNC
10-08-2016, 20:05
Vakit yetersizliginden ayakustu yazmistim, izmir ülkü pisti için tecrübelerimi ve bikdiklerimi detaylandirayim;

Pist tum guvenlik onlemlerine ve teknik ekibe sahip, transponder hizmeti ucretsiz olarak track day katilimcilarina ve arac kirayalanlara sunuluyor, arac kiralama veya pist kullanimda yasayabileceginiz olasi sorunlara karsin hizmet bedelinde belirtilmesede ucretsiz teknik destegi samimiywtle alabiliyorsunuz.

Demem o ki siz piste adim attiginizda emin olun ki yıllardır o pistin mudavimiymissiniz gibi bir muamele goreceksiniz..

Pistin detaylari apeksleri vs zaten siz cikmadan once bir sekilde (gerek tanima turu gerek organizasyon dahilinde pist yonetimince) zaten size aktariliyor..

Yani sonucta ortam samimiyet ve kurumsallik dengesini cok iyi kurmus durumda..

Ayrica kiraladiklari araclardan olusturduklari cup ayaklari mevcut, ister tek seferlik kontenjan dahilinde, ister total olarak katilip sampiyona gibi olmasa da duzenli organizasyonlarda yer alabilirsiniz.

Bu yola gonul vermis biri olarak aradiginiz keyfi bulabileceginiz yegane pistlerden biri bence ülkü..

Ayrıca Muhammet Ali o kadar sıcak bir insan ki dilerseniz sizin eşliğinizde sizin aracınızı sürerek de size hem yol gösterip hem tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmiyor..

5500
10-08-2016, 20:45
karting geçen sene 30 TL idi Ülküde. Gerçekten çok çok zevkli. Araba muhabbetinden nefret eden kız arkadaşım bile sürekli gidelim diyor :))

erh
20-08-2016, 00:03
Ulkuye bir haftasonu gidelim desek kimler gelir ?

snrk
20-08-2016, 09:37
Ulkuye bir haftasonu gidelim desek kimler gelir ?

Ben her türlü izmir ve izmit organizasyonlarına varım. Eylül'deki boşluğa cuk oturur :)

997TT
20-08-2016, 10:41
24-25 eylul Serres pistindeyiz...
Oncesi bayram tatili malumm. Ekim ayinda katilabilirim.

ukku
20-08-2016, 10:59

İtalya'dan henüz dönmüş olacağım, işi gücü ayarlarsam ben de uğrarım Serres'e :))

997TT
20-08-2016, 12:16
Gel gel,sadece bizler olucagiz....
Kisi basi 50€ ve TAM GUN!
Neyse,muhalif tarafim kabarmasin,yazik oluyor bu ulkenin otomobil severlerine...

KVNC
23-08-2016, 20:11
Ülkü'ye her daim +1 benden..
Samimiyeti yeter pistin..
Kiralık polo cup akar... nankanglarla 1.07'nin altı yapamazsam rahat edemem lol

Cem.B
23-08-2016, 20:16
Gel gel,sadece bizler olucagiz....
Kisi basi 50€ ve TAM GUN!
Neyse,muhalif tarafim kabarmasin,yazik oluyor bu ulkenin otomobil severlerine...

Serres 26 eylul minipassion orgundan bahsediyorsan abi 24-25 yunanda dolanmaca turistik

c@n77
25-08-2016, 07:28

Merhaba, Serre pistinin katılım şartları nedir?? Gün boyu 50€ muhteşem bir rakkam. Ekim ayında piste çıkmayı planlıyorum ancak Eylül ayı için Serres güzel bir seçenek...

cembozbey
25-08-2016, 08:50
körfez artık şahıs kiralamalarına kapalı klup olma şartı geldi federasyona baglandı vs vs amatr yarıscılar icin zorlaştırılması gereken hersey yapılıyor

997TT
25-08-2016, 09:29
Karilim sarti yok,50€ ver gir :)

c@n77
25-08-2016, 09:33
Karilim sarti yok,50€ ver gir :)

:) güzelmiş.. Kaç araba gidiyorsunuz, eğer arabamın biterse tam olarak bende sizlere katılmak isterim... :)

997TT
25-08-2016, 09:35
körfez artık şahıs kiralamalarına kapalı klup olma şartı geldi federasyona baglandı vs vs amatr yarıscılar icin zorlaştırılması gereken hersey yapılıyor

Mesajin yanlis ve kulakdan dolma bilgilerle dolu.
Korfez zaten ve yillardir federasyonda idi.
Eger "yarisci" isen acik,amatorsen ha keza acik.
Evet artik klup olmak gerekiyor ama federasyona bagli klup.
Cikicak herkesin amator yada pro farketmez,lisansi olmali.
Once resmi mail atilicak,ona gore federasyon cevap verecek.
Neden boyle oldu?
Her halti istismar etmeyi sevdigimiz icin son iki organizasyonda isin suyunu cikardilar. 4 kisi kasksi binmeler-yanlama-pitte yan gitme-bira icme vs vs.
Boyle saca boyle tarak...
Adam da dediki,pist benim,sadece lisans verdigim sporcular yararlansin dedi.
Olay bu...
Yine kurunun yaninda yas yandi.
Lisans cikarmak basit buarada.

997TT
25-08-2016, 09:39
Suan icin 12 arabayiz,kapali grup organizasyonu malesef :(
Eger cidden niyetliyseniz,konusayim.

ef186
25-08-2016, 11:33
Ahh ah ....

cembozbey
25-08-2016, 13:39
Mesajin yanlis ve kulakdan dolma bilgilerle dolu.
Korfez zaten ve yillardir federasyonda idi.
Eger "yarisci" isen acik,amatorsen ha keza acik.
Evet artik klup olmak gerekiyor ama federasyona bagli klup.
Cikicak herkesin amator yada pro farketmez,lisansi olmali.
Once resmi mail atilicak,ona gore federasyon cevap verecek.
Neden boyle oldu?
Her halti istismar etmeyi sevdigimiz icin son iki organizasyonda isin suyunu cikardilar. 4 kisi kasksi binmeler-yanlama-pitte yan gitme-bira icme vs vs.
Boyle saca boyle tarak...
Adam da dediki,pist benim,sadece lisans verdigim sporcular yararlansin dedi.
Olay bu...
Yine kurunun yaninda yas yandi.
Lisans cikarmak basit buarada.

valla 4-5 senedir yılda 1-2 kez kiralıyorum cokda kulakdan dolma bigiler değil

ben illaki klup kurup lisansmı almalıyım yılda 2 kez piste cıkmak icin bumudur kolaylık veya önlem ?

ayrıca kurdugum klube kaytlı olmayan başka klube kaytlı arkadaslarımla benim duzenledigim pist gununde beraber cıkabilecekmiyim piste ?

her neresinden tutarsanız tutun bu işi baltalanıyor

federasyona baglandı dedigim direk pist ile ilgili kişilerden değil

c@n77
25-08-2016, 13:48
Suan icin 12 arabayiz,kapali grup organizasyonu malesef :(
Eger cidden niyetliyseniz,konusayim.

Tamamdır çok teşekkür ederim, arabanın durumuna göre ben size haber veririm.

NakkaSss
25-08-2016, 14:06
Vallahi bir sonra ki serres' e bende katılabilirim.

997TT
25-08-2016, 16:19
valla 4-5 senedir yılda 1-2 kez kiralıyorum cokda kulakdan dolma bigiler değil

ben illaki klup kurup lisansmı almalıyım yılda 2 kez piste cıkmak icin bumudur kolaylık veya önlem ?

ayrıca kurdugum klube kaytlı olmayan başka klube kaytlı arkadaslarımla benim duzenledigim pist gununde beraber cıkabilecekmiyim piste ?

her neresinden tutarsanız tutun bu işi baltalanıyor

federasyona baglandı dedigim direk pist ile ilgili kişilerden değil
Pist yillardir federasyonda ve eger kiraliyorsaniz biliyor olmaniz gerekir.
Onceden pist muduru yada sekreteri hallediyordu(federasyondan aldigi yetkiyle),simdi basvuruyu yine onlara yapicaksiniz ama karari yonetim kurulu vericek. Sebebi belli ama cok detaya girme sansim yok ama sorusturma acildi,is ciddi...
Federasyona bagli klupler belli,siz duzenliyebilirsiniz herkes katilir yani klup uyesi olmasi sart degil,yeterki lisansi olsun katilimcinin.
Kolaylik degil,amac takip. Bir nevi passolig gibi.
Tavsip ediyormuyum? Tabiki hayir ama boyle saca boyle tarak. O kadar istismar edildi ki,klasik Turk milleti,vur deyince olduruyor,onlemin suyunu cikardilar.

snrk
22-10-2016, 13:19
Buralar ıssız kalmış, bi güncel çekelim :)
30 ekim'de izmit körfez'de trackday var (pist heyecanı düzenliyor)
Ülküpark'tan ses yok hala, ama pist şampiyonası bittiğine göre yakında bir tane düzenlerler gibi geliyor.

barisy
21-11-2016, 14:36
Buralar ıssız kalmış, bi güncel çekelim :)
30 ekim'de izmit körfez'de trackday var (pist heyecanı düzenliyor)
Ülküpark'tan ses yok hala, ama pist şampiyonası bittiğine göre yakında bir tane düzenlerler gibi geliyor.

Bu hafta sonu mahalli pist yarışı vardı. Grup A - Grup N . Aynı anda kalkış yaptı. Epey eğlenceli geçti.

Neden rağbet görmüyor ben de anlamadım açıkçası. Çok makul rakamlara Siena - polo kiralanabiliyor pistte halbuki. Araç getirmekte şart değil.

barisy
21-11-2016, 14:38
Ülkü'ye her daim +1 benden..
Samimiyeti yeter pistin..
Kiralık polo cup akar... nankanglarla 1.07'nin altı yapamazsam rahat edemem lol

1,06 sanırım polo için pist rekoru oluyor zaten. 1,07 bile çok iyi bir derece sayılır. Sienalar da ayrı olay zaten , sesi kullanımı güzel.

rahmitanir
21-11-2016, 14:41
Bu cumartesi öğleden sonra eğer pist müsait olursa bi siena ile tur atmaya gitmeyi düşünüyorum. Hafta sonuna doğru pisttekiler ile konuşup, müsaitlik durumunu yazarım buraya.

NOT: Son zamanlarda hiç timer trial etkinliği olmadı ama piste kadar geleni üzmüyorlarmış, polo & siena kiralayıp piste çıkmaya izin veriyorlarmış.

barisy
21-11-2016, 14:50
Bu cumartesi öğleden sonra eğer pist müsait olursa bi siena ile tur atmaya gitmeyi düşünüyorum. Hafta sonuna doğru pisttekiler ile konuşup, müsaitlik durumunu yazarım buraya.

NOT: Son zamanlarda hiç timer trial etkinliği olmadı ama piste kadar geleni üzmüyorlarmış, polo & siena kiralayıp piste çıkmaya izin veriyorlarmış.

Doğru , etkinlik olmasa dahi pist müsait ise çıkıp gazlamak mümkün. Zaten İstanbul Ankara ekibi toplanıp gelecek olsa time trial yaparlar kesin.

snrk
21-11-2016, 18:18
İzmir Park | Sınırsız Eğlencenin Adresi (http://www.izmirpark.net/yaris-takvimi.aspx)
Takvime göre pazarlar dolu, cumartesiler boş görünüyor. 3 Aralık time-trial olsa süper olur

997TT
21-11-2016, 19:00
Su ızmır yakın olaydı....

erh
24-11-2016, 21:01
Cok uzak deil ankaradan 450 km istanbuldan daha kisadir sanirim.. istanbulparkta bize ayni km de yaklasik.. onemli olan ozveri.. keske bizimde kapimizin onunde pist olsa :) onunuzdeki sezon orda da bence katilimlar artmali..

snrk
25-11-2016, 10:31
Cok uzak deil ankaradan 450 km istanbuldan daha kisadir sanirim.. istanbulparkta bize ayni km de yaklasik.. onemli olan ozveri.. keske bizimde kapimizin onunde pist olsa :) onunuzdeki sezon orda da bence katilimlar artmali..

Ankara'da pist... düşüncesi bile güzel :) Hep deplasman hep deplasman nereye kadar :D

rahmitanir
25-11-2016, 13:34
Az önce izmir pistini arayıp bu hafta sonu için müsaitliklerini sordum. Fakat pazar günü volkicar yarışı, cumartesi de antrenman varmış, maalesef bu hafta da gol değil yani.

onur_S
27-12-2016, 12:23
Ocak ayı içerisinde bi etkinlik mümkün görünüyormu acaba? İnternet sitesindeki bilgiler güncel değil.

snrk
27-12-2016, 18:28
Ocak ayı içerisinde bi etkinlik mümkün görünüyormu acaba? İnternet sitesindeki bilgiler güncel değil.

Facebook sayfası genelde daha güncel bilgi veriyor. Ben de hala bekliyorum. V1 challange, pist şampiyonası, cart curt derken hiç boşluk olmadı. Şimdi de kış kupası çıktı. O bitince yaparlar bence.
İzmir Ulku Park | Facebook (https://www.facebook.com/izmirulkupark/)

KVNC
10-01-2017, 17:14
1,06 sanırım polo için pist rekoru oluyor zaten. 1,07 bile çok iyi bir derece sayılır. Sienalar da ayrı olay zaten , sesi kullanımı güzel.

1.08 yapmistim zaten baris ilk cikisimda yaz sicaginda :)

barisy
10-01-2017, 18:37
1.08 yapmistim zaten baris ilk cikisimda yaz sicaginda :)

Umarım yakın zamanda bir organizasyon olur da kalabalık şekilde katılırız. Kalabalık olmadı mı keyifli olmaz.

rahmitanir
18-01-2017, 20:15
29 ocakta izmir ülkü de time trial var. Etlinliği facebook'tan paylaşmışlar. Herkesi bekleriz.

snrk
18-01-2017, 21:10
29 ocakta izmir ülkü de time trial var. Etlinliği facebook'tan paylaşmışlar. Herkesi bekleriz.

İnşallah kar yağmaz. İzmir'de siena ve polo haricinde volkicar da kiralanabiliyor mu?

rahmitanir
19-01-2017, 06:57
İnşallah kar yağmaz. İzmir'de siena ve polo haricinde volkicar da kiralanabiliyor mu?

Etkinlik sayfasındaki açıklama:

Detaylar
Kendi aracınız ile 5 tur 100 TL
Fiat Siena ile 5 tur 200 TL
V.W. Polo ile 5 tur 250 TL
Volkicar ile 5 Tur 250 TL

İster kendi aracınızla, ister Polo veya Siena ile sınırlarınızı deneyimleyeceksiniz.

redbull35
19-01-2017, 09:46
29 Ocak ta hava güzel olursa kendi aracımla katılacağım.

mertkaya
19-01-2017, 12:11
5 tura ısınma ve soğutma turları da dahil mi? Eğer dahilse dolu dolu 3 tur demek oluyor ve mantık dışı bir hal alıyor :/

Gko
19-01-2017, 14:23
bu siena veya polo'yu kiralamak için herhangi bir ön şart koşuyolar mı ?

rahmitanir
19-01-2017, 16:09
5 tura ısınma ve soğutma turları da dahil mi? Eğer dahilse dolu dolu 3 tur demek oluyor ve mantık dışı bir hal alıyor :/

https://youtu.be/zPF4L0lLcoU
Şu videonun başında Muhammed hocam ile tam olarak bu konunun pazarlığını yapmıştık.
3 hızlı tur olunca resmen oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi hevesiniz kursağınızda kalıyor.

rahmitanir
23-01-2017, 22:38
Bu hafta sonu olacak olan time trial için şöyle bir alternatif söz konusu arkadaşlar: Eğer 15 kişilik bir grup olursak, kişi başı 200tl den pisti tüm gün sınırsız kullanabilir olacağız. Eğer yeterli kişi olmazsa, seans başı 100tl tarifesi geçerli olacak.
Bu 15 kişiyi organize etme fikri Görkem'den çıktı. Görkem'i Cevat'ın çektiği MX5 videolarından hatırlarsınız.
Eğer "kesin gelirim ve 200tl ye tüm gün OK" diyenler lütfen bana PM ile ulaşınız. Ben de listeyi Görkem'e iletirim.

snrk
24-01-2017, 00:35
Ben tamamen hava durumuna endeksliyim :) . Cup2'lerden tırsıyorum ama şu anki hava tahminlerine göre %99 ordayım kısmetse.

rahmitanir
28-01-2017, 15:48
Arkadaşlar, yarınki etkinlik ile ilgili son detaylar aşağıdaki gibidir:
Yarin time attack icin 11:00 da en gec pistte olunacak.
11:30 da yaris hakkinda breefing olcak (piste gircekler gec kalmasin)
Gun batimina kadar pist acik olcak ve time attack devam edicekler.
4 kategori olcaktir
Siena cup (150tl 5tur)
Polo cup (200tl 5tur)
0-2000cc
2000 ve ustu
Kendi araclarinizla giris 5 tur icin 75tl
Gunluk giris 10dk seanslar seklinde 200tl

Yarın gelecekler ile görüşmek üzere...

rahmitanir
12-02-2017, 14:42
Time Trial Volume 2 (https://www.facebook.com/events/209356059539219/)

mertkaya
12-02-2017, 16:53
Time Trial Volume 2 (https://www.facebook.com/events/209356059539219/)

Rahmi abi fiyatlar yine aynı şekilde mi olacak?

rahmitanir
12-02-2017, 16:59
Rahmi abi fiyatlar yine aynı şekilde mi olacak?

Valla hiç bir fikrim yok şu an için ama %90 aynı olur. sadece tüm gün olayı olur mu yine, ona emin değilim. Detaylar ancak etkinlik haftasında belli olur diye tahmin ediyorum.

snrk
12-02-2017, 17:12
Vaay İzmir Ülkü sezona hızlı başladı :) Ama bu sefer gelemicem sanırım, yeni diskler yolda ve yetişmeyecek.
Bu arada mertkaya tebrik ederim. Egea ile yaptığın süre inanılmazdı. Brz ile ancak 1:12 yapmış biri olarak ayakta alkışlıyorum :)

rahmitanir
12-02-2017, 17:31
snrk astra'yla çık gel hocam vaktin müsait olursa. Hem bu sefer polo'yla, siena'yla süre kasarsın.
mertkaya ezber bozan sedan:)

snrk
12-02-2017, 17:53
Astra'yla o yol çekilir mi ki :) Otoban falan olsa hiç düşünmem de.. bu yol acaip gözümde büyüyor.

mertkaya
12-02-2017, 19:01
snrk Teşekkürler soner abi de o süreyi nasıl yaptım hala bilmiyorum :D rahmitanir ezberleri bozmaya devam eğer gelebilirsem :D :D

Slipshod
12-02-2017, 20:41
snrk Teşekkürler soner abi de o süreyi nasıl yaptım hala bilmiyorum :D rahmitanir ezberleri bozmaya devam eğer gelebilirsem :D :D

Merak ettim var mı bu egeanın video kaydı :)

rahmitanir
12-02-2017, 22:35
Merak ettim var mı bu egeanın video kaydı :)

Valla ben de merak ediyorum:) önde Soner hocam, sonra ben, arkamda da mert olacak şekilde piste çıktık. Soner hocam zaten uzadı gitti. Ben de mert ile aramızda güvenli bi mesafe olsun diye mümkün olduğunca gazladım, hatta kendisini aynada görmeyecek kadar arada mesafe oldu. Ama kenara gelince gördük ki, benim best time 1:11:xx, mert'in best time 1:09:xx
Şaşırdık, helal olsun dedik:)

Slipshod
12-02-2017, 23:55
Valla gözümün önüne bir egeayı getiriyorum, bir süreyi getiriyorum nasıl bir sürüş denkleştiremiyorum :D bu arada egeada hangi motor var. dizel mi benzin mi?

Maddy
13-02-2017, 00:34
O gün izleyici olarak ordaydık biz de, egeanın süreyi öğrenince biz de çok şaşırdık, helal olsun burdan tebrik edelim :) video varsa ben de merakla bekliyorum :)

mertkaya
13-02-2017, 01:26
rahmitanir Abi sen arayı açmadın ben çizgimi görmeni istemediğim için pay bıraktım :D
Slipshod 1.6 dizel otomatikti egea. Tjet alıp td04 atsak pist rekorunu kırar herhalde :D
Maddy bir kaç kişi gelip sordu zaten arabada ne yazılım var kaç beygir aldın diye :D video hem kask kamerası hemde cama sabit var ama bilgisayar 16gb yerine 2 terabyte olarak görüyor hafıza kartını çözebilirsem youtube'a atıcam, bende merak ediyorum ne yaptığımı :D

barisy
13-02-2017, 01:53
Siena cup yarış araçları , yarış içerisinde 1.10-1,11 civarı süre yapıyor. ( ben 1,10,500 yapmıştım)
Polo cup araçları bildiğim kadarı ile 150 hp den yukarı güç veriyordur. Yine tam sökülü yarış aracı. En son mahalli kış kupasında 1,07-1,08 civarı süreler yapıldı. Corsa opc cup araçları 192 hp olması lazım. Yine tam sökülü. 1,05-1,07 gibi. Tabi bunlar slick-semi slick , sıfır takılı lastikler ile çıkan süreler.

Egea dizel dediğiniz sökülü yapılı yarış aracı mıdır? Ya da pist yarış parkuru olarak mı açıktı? Herhangi bir bölümü kapatılmış kısaltılmış olabilir mi?

mertkaya
13-02-2017, 02:29
barisy Araba fabrikadan çıktığı gibi, 16inç jantlı bir egea. Hatta koltuğu sökmeyi bırakın deponun 3/4'ü doluydu.

Dediğiniz gibi Polo ile en iyi 1:07 dönüldü, sienayı ise bilmiyorum. Süreyi gördüğüm de bende inanmadım benimle dalga geçiyorlar sandım içeri gittim sorduğum ilk soru Transponder'ın yanılma payı nedir oldu ama %99.9 doğru ölçüyor cevabını aldım. Pistin tamamı açıktı.

rahmitanir
16-02-2017, 06:47
Time Trial Volume 2 detaylar:

Motor hacimlerine göre 4 ayrı kategoride Günün en iyi ilk 3 zamanını yapan kişiler kupalarını kazanacak.
Kategori 1 ) 0-2000 cc
Kategori 2 ) 2000 cc ve üzeri
Kategori 3 ) V.W Polo 1.9 TDİ Cup
Kategori 4 ) Fiat Siena Cup

Katılım ücreti:
Kendi aracıyla katılanlar 5 tur 75 TL
Tüm gün kendi aracıyla katılacaklar 200 TL
V.W Polo 1.9 TDİ Cup 5 Tur 200 TL 10 Tur 350 TL 15 Tur 500 TL
Fiat Siena Cup 5 Tur 150 TL 10 Tur 250 TL 15 Tur 350 TL

rebeloghy
16-02-2017, 11:04
rahmitanir Vol 2 tarihi neydi acaba göremedim sanırım ben onu :)

barisy
16-02-2017, 11:25
26 şubatta yapılacakmış. Ben bir kaç arkadaşla geleceğim. Çok güzel oluyor time trial yarışları

rahmitanir
16-02-2017, 11:25
rahmitanir Vol 2 tarihi neydi acaba göremedim sanırım ben onu :)

Etkinlik 26 Şubat'ta. güncel linki de şuraya tekrar bırakalım:
Time Trial Volume 2 (https://www.facebook.com/events/850419168432422/)

Eray35
16-02-2017, 11:34
Önceden rezervasyon yaptıramımız mı lazım ? Yoksa 26 şubatta parayı verip girebiliyomuyuz ? :D

rahmitanir
16-02-2017, 11:40
Önceden rezervasyon yaptıramımız mı lazım ? Yoksa 26 şubatta parayı verip girebiliyomuyuz ? :D

.ön kayıta gerek olmuyor hocam, o gün gel, parayı ver, gir.

STP
16-02-2017, 11:45
barisy Araba fabrikadan çıktığı gibi, 16inç jantlı bir egea. Hatta koltuğu sökmeyi bırakın deponun 3/4'ü doluydu.

Dediğiniz gibi Polo ile en iyi 1:07 dönüldü, sienayı ise bilmiyorum. Süreyi gördüğüm de bende inanmadım benimle dalga geçiyorlar sandım içeri gittim sorduğum ilk soru Transponder'ın yanılma payı nedir oldu ama %99.9 doğru ölçüyor cevabını aldım. Pistin tamamı açıktı.

polo cup ın zamanına gore egeanın zamanı bıraz ımkansız olmus,garıp sonuc

mertkaya
16-02-2017, 20:54
STP herkesin pist üzerindeki çizgisi, arabaya olan aşinalığı ve şoförlüğü aynı değil. Sen imkansız olduğunu düşünüyorsun ki bu konuda yalnız da değilsin. Yinede bence burada garip olan tek şey tebrik edip geçmek yerine 'hayır, olamaz, imkansız, mümkün değil' gibi bir tutum takınılması.

STP
16-02-2017, 20:56
STP herkesin pist üzerindeki çizgisi, arabaya olan aşinalığı ve şoförlüğü aynı değil. Sen imkansız olduğunu düşünüyorsun ki bu konuda yalnız da değilsin. Yinede bence burada garip olan tek şey tebrik edip geçmek yerine 'hayır, olamaz, imkansız, mümkün değil' gibi bir tutum takınılması.

bahsedılen zamanlar polo cup ın en ıyı zamanları denılmedımı yanlısmı anladım ? polo cup ım vardı nasıl bı araba oldugunu ıyı bılıyorum desem ? ne kadar yol tutup ne kadar gıdecegını net bılıyorum. egeanında ne kadar gıdecegı tutunacagı asıkar. ızmıre gelıcem pıst ıcın nıyetım var,sende denk gel aynı araba ıle zamana cıkalım. bellı olur ozaman benım acımdan sonuc

PiscocuK
16-02-2017, 21:10
26 şubatta gidelim havamız değişsin birazda gazlarız STP

STP
16-02-2017, 21:20
ayarlayalım ısı gucu bana uyar hacı PiscocuK

mertkaya
16-02-2017, 21:40
Eğer bi aksilik çıkmazsa 26 Şubatta birkaç araba gidiyoruz, normalde piste çıkmayacaktım ama madem teklif ettin geri çevirmem. İzmirde görüşmek üzere

PiscocuK
16-02-2017, 21:46
ordayız
döner bıçaklarıyla geliyoruz :D

STP
16-02-2017, 21:46
Eğer bi aksilik çıkmazsa 26 Şubatta birkaç araba gidiyoruz, normalde piste çıkmayacaktım ama madem teklif ettin geri çevirmem. İzmirde görüşmek üzere

ALLAH gam keder vermezse gorusuruz

rahmitanir
16-02-2017, 22:32
İnş görüşürüz arkadaşlar...

free-hifi
16-02-2017, 22:55
ayarlayalım ısı gucu bana uyar hacı PiscocuK

Linea yi vereyim kanka şartlarınız eşit olsun sonra polo Cup abi yhaa diye cevap gelmesin ?

STP
16-02-2017, 23:05
Linea yi vereyim kanka şartlarınız eşit olsun sonra polo Cup abi yhaa diye cevap gelmesin ?

Kimseyi kucuk gormuyorum kanka, sadece polo cup i biliyorum, garip bi sonuc sadece

PiscocuK
16-02-2017, 23:37
Gidisi ayri keyifli donusu ayri keyifli olur bence
Orada da biraz gazlayip eglendikmi oooooh mis
Gelebiliriz insllah

ahk
17-02-2017, 09:08
egea'da transponder hatası olmuştur. uzatmanın anlamı yok osüreyi yapması imkansız muhammedi bindirin gene yapamaz ;)

997TT
17-02-2017, 09:41
Pistın yol aracı rekoru kac suan?

STP
17-02-2017, 09:52
egea'da transponder hatası olmuştur. uzatmanın anlamı yok osüreyi yapması imkansız muhammedi bindirin gene yapamaz ;)

stock otomatık arac beygırı bellı, polo cupında ne oldugu bellı

SametYkn
17-02-2017, 10:12
mertkaya

Kardeş seni tebrik ederim stok araç stok lastik herşey takılı 4/3 dolu depo ve dizel otomatik araçla bu süreyi alman gerçekten inanılmaz bravo!!

Ama anladığım kadarıyla sen bile inanamamışsın bu duruma ben senin yerinde olsam aynı şekilde yeniden girer denerim bakalım sürelerin ne çıkıyor yaklaşık süreler mi yoksa transponder mı hatalı oldu ne oldu ama cidden polo cupların süreleri görünce senin araçla cidden imkansız bir süre çıkmış helal olsun

ef186
17-02-2017, 11:11

Transponder hata yapmaz. Transponder hata yapıyorsa transponder değildir. Başka bir karışıklık yaşanmış olabilir ....

mertkaya
17-02-2017, 12:38
Ülkü kısa ve düzlüklerin az olduğu bir pist, burada 3 saniye fark az bir fark değil. Transponder hatalı faslını da geçelim öyle bir ihtimalin olmadığını o gün Muhammed abi burada da Buğra abi söyledi zaten.

58saniyeyle Gtr'da sanırım rekor Murat abi 997TT

rahmitanir
17-02-2017, 14:16
mertkaya, 26 Şubat'ta Egea ile 1:08:xx yap da, hepimize şok 2'yi yap, sustur bizi reis;)

STP
17-02-2017, 14:18
Transponder hata yapmaz. Transponder hata yapıyorsa transponder değildir. Başka bir karışıklık yaşanmış olabilir ....

polo cup vs egeada polo cupın en ıyı derecesının 1:07 lerde oldugu yerde egea napmıs pekı bugra :)

PiscocuK
17-02-2017, 14:20
aynen reyiz sustur bizi

SametYkn
17-02-2017, 14:23
mertkaya, 26 Şubat'ta Egea ile 1:08:xx yap da, hepimize şok 2'yi yap, sustur bizi reis;)

1.11 dönsün yeterli olur herkes için

mertkaya
17-02-2017, 14:27

Gün sonu sağ ön lastik o hale gelmese Egea'yla gelirdim de yok bi pisti daha kaldırmaz o yanaklar :D

aynen reyiz sustur bizi
:D

PiscocuK
17-02-2017, 14:29
ben 120 seco 120 +240 KG ile geilyoruz :D
oturucam yanina ağırlık yapsın
geçemezsekte ezeriz :D :D :D

mertkaya
17-02-2017, 14:45
Ahahaha iyi olur abi daha iyi tutunur araba :D

soneR
17-02-2017, 16:15
polo cup vs egeada polo cupın en ıyı derecesının 1:07 lerde oldugu yerde egea napmıs pekı bugra :)

Seço amma takılmışsın sende..

Polo yu kim sürüyordu acaba ? Üstündeki lastik neydi ? vs dünya kadar etken var polo ile orda zamanın değişmesi için. Ben sana polo ile 1.03.xx zaman dönücek insanda sokayım oraya istersen yani :)

Egea ile dönülür mü dönülür imkansız değil yani, zamanında bizim bir arkadaşımız da zır stok puntosuyla azımız açık zaman yapmıştı, adam ayagını frene değdirmeden dönebiliyordu pisti, gitmediği için durmayla ilgili problemide yoktu virajlarda zaman çıkıyor işte :)

STP
17-02-2017, 16:28

Polo yu kim sürüyordu acaba ? Üstündeki lastik neydi ? vs dünya kadar etken var polo ile orda zamanın değişmesi için. Ben sana polo ile 1.03.xx zaman dönücek insanda sokayım oraya istersen yani :)

Egea ile dönülür mü dönülür imkansız değil yani, zamanında bizim bir arkadaşımız da zır stok puntosuyla azımız açık zaman yapmıştı, adam ayagını frene değdirmeden dönebiliyordu pisti, gitmediği için durmayla ilgili problemide yoktu virajlarda zaman çıkıyor işte :)

polo cupın yarıslardakı en ıyı zamanı yazılmıs farkındamısın soner ? mert kardes karsısında cahıl cuhela acemı bırı var sanıyo herhalde oyle anlatıyokı kocıbey sandım kendısını bı an.

polo cup ın en ıyı zamanı 1.07 ıse egea o zamanı yapamaz o kadar acık ve net.

soneR
17-02-2017, 16:31
polo cupın yarıslardakı en ıyı zamanı yazılmıs farkındamısın soner ? mert kardes karsısında cahıl cuhela acemı bırı var sanıyo herhalde oyle anlatıyokı kocıbey sandım kendısını bı an.

polo cup ın en ıyı zamanı 1.07 ıse egea o zamanı yapamaz o kadar acık ve net.

Yarış zamanı 1.07.xx değil kim demiş bunu :)

STP
17-02-2017, 16:34
Yarış zamanı 1.07.xx değil kim demiş bunu :)

Siena cup yarış araçları , yarış içerisinde 1.10-1,11 civarı süre yapıyor. ( ben 1,10,500 yapmıştım)
Polo cup araçları bildiğim kadarı ile 150 hp den yukarı güç veriyordur. Yine tam sökülü yarış aracı. En son mahalli kış kupasında 1,07-1,08 civarı süreler yapıldı. Corsa opc cup araçları 192 hp olması lazım. Yine tam sökülü. 1,05-1,07 gibi. Tabi bunlar slick-semi slick , sıfır takılı lastikler ile çıkan süreler.

Egea dizel dediğiniz sökülü yapılı yarış aracı mıdır? Ya da pist yarış parkuru olarak mı açıktı? Herhangi bir bölümü kapatılmış kısaltılmış olabilir mi?

yorumum tamamen buna goredır. bıde konuda soner hoca onden cıktı dıye bı laf gecıyo o senmısın ?

rahmitanir
17-02-2017, 16:46
yorumum tamamen buna goredır. bıde konuda soner hoca onden cıktı dıye bı laf gecıyo o senmısın ?

Selamlar,

"soner hoca önden çıktı" diye bahsettiğim snrk dır.

Kendisi M2 ile katılmıştı ve günün en iyi süresini 1:03:xx ile yapmıştı.

soneR
17-02-2017, 16:51

Morukcum şimdi iş çözüldü, son mahalli kış kupası pilotlarımız çok hızlı pilotlarımız değil diyelim (genellemek gibi olmasın), daha tecrübeli arkadaşlarımın çok daha iyi yarış süreleri var pistte, o yüzden ben 1.07.xx zaman en iyi değil diyorum :)

Mahalli kış kupasına katılan arkadaşlarda zamanla daha iyi süreler çıkarıcak şüphesiz ama bunu kıstas almanın doğru olmadığını söylüyorum sonuç olarak :)

Gelde şu vol 2 ye görüşelim artık yaw :*

STP
17-02-2017, 16:53
aksılık olmazsa gelıcez pıscocukla beraber nıyetımız var.

otto985
17-02-2017, 16:54
55 yapmıştım jetta tdi ile körfez'de

barisy
17-02-2017, 19:17
Neyse , umarım geldiğinizde daha net anlaşılır durum. Pist tecrübesi olan arkadaşımız m2 ile 1.03xx yapmış.

Ben Siena cup aracı ile 1,10,500 yaptığımda kupa almıştım. Diğer katılımcı arkadaşların da hemen hepsi daha önce defalarca yarışlara katılmış kişilerdi ki bildiğim kadarı ile Siena rekoru da 1,09 . Bunlar sıfır semi slick lastiklerle oluşan değerler.

Polo cup pist rekorunu öğrenirim yarın ama 1,04 falandır max.

Egea lı arkadaşımızı eleştirmek gibi olmasın, ben tebrik ederim kendisini , her şeyden önce pistlere daha çok katılım olması çok önemli. Süresinde hata olduğu konusunda ise hiç şüphem yok benim.

ef186
17-02-2017, 19:58

Selçuk Transponder in çalışma mantığı ile daha düşük zaman çıkmaz. İşlerken hata olmuştur, başka bir kayıt ile karışmıştır, bir önceki aracın o Transponder üzerindeki zamanı listelenmiştir gibi birçok sorun yaşanmış olabilir. İzmırde ki cihazları bilmiyorum ben en son yanlış hatırlamıyorsam 6-7 sene önce orda etkinlik yaptım ozaman ki sistem ise bu tip aksaklıklar yaşanmis olabilir. Benim aracın zamanı ile ilgili uzaktan yakından bir fikrim yok ...

redbull35
17-02-2017, 20:28
İlk pist deneyimimde leon ile 1.09 yaptım. Bu sefer 1.05 altı hedefim

PiscocuK
17-02-2017, 20:58
Takilmayin bukadar yahu
Guzel bir gun gecirelim eglenelim stres atalim keyfini cikaralim

rahmitanir
17-02-2017, 21:19
redbull35 senin araç beyaz leon cupra mıydı hocam?
mertkaya izninle o günkü gözlemimi paylaşacağım Mert. Daha önceki postlarda belirttiğim şekilde, Mert'in 1:09 yaptığı seansta önlü arkalı çıkmıştık ve ben 1:11 yapmıştım (benim araç 155hp'lik Mito). Mert'ten yaklaşık 1 tur önce içeri geldim ve zaman ekranına baktım. Mert'in sürelerinin tam olarak aşağıdaki gibi olduğunu gördüm:
1. tur 1:14:xx
2. tur 1:14:xx
3. tur 1:14:xx
4. tur 1:09:xx
5. tur 1:20:xx
6. tur 1:14:xx

yani ortalama 1:14 dönerken üst üste iki turun ortalama zamanın simetriği olacak şekilde 1:14'ün üstü ve altı çıkmış olması bana tuhaf geldi. Orada ilgililere "bir yanlışlık olmuş olamaz mı" diye sorduğumuzda da, belki de sistemlerinin sorgulanmasını engellemek için, "aynı tranponderlar TR pist şampiyonasında kullanılıyor ve hata olması neredeyse imkansız" dediler.
Her şeye rağmen, Egea gibi bir araçla, pistte ilk tecrübesini yaşayan biri için 1:14 bile çok iyi zaman. Ama 1:09'da da kuşkulandığımız şekilde bir hata yoksa, gerçekten inanılmaz.

redbull35
17-02-2017, 21:33
redbull35 senin araç beyaz leon cupra mıydı hocam?
mertkaya izninle o günkü gözlemimi paylaşacağım Mert. Daha önceki postlarda belirttiğim şekilde, Mert'in 1:09 yaptığı seansta önlü arkalı çıkmıştık ve ben 1:11 yapmıştım (benim araç 155hp'lik Mito). Mert'ten yaklaşık 1 tur önce içeri geldim ve zaman ekranına baktım. Mert'in sürelerinin tam olarak aşağıdaki gibi olduğunu gördüm:
1. tur 1:14:xx
2. tur 1:14:xx
3. tur 1:14:xx
4. tur 1:09:xx
5. tur 1:20:xx
6. tur 1:14:xx

yani ortalama 1:14 dönerken üst üste iki turun ortalama zamanın simetriği olacak şekilde 1:14'ün üstü ve altı çıkmış olması bana tuhaf geldi. Orada ilgililere "bir yanlışlık olmuş olamaz mı" diye sorduğumuzda da, belki de sistemlerinin sorgulanmasını engellemek için, "aynı tranponderlar TR pist şampiyonasında kullanılıyor ve hata olması neredeyse imkansız" dediler.
Her şeye rağmen, Egea gibi bir araçla, pistte ilk tecrübesini yaşayan biri için 1:14 bile çok iyi zaman. Ama 1:09'da da kuşkulandığımız şekilde bir hata yoksa, gerçekten inanılmaz.
Aynen bendim bu sefer semi slickler ile çıkacağım

STP
17-02-2017, 21:35
Adam cupra ile 1.09 yapiyor ortalama bir sofor sayalim arkadasi, egea 1.09 yapiyor otm sanziman ile aile arabasiyla. Daha konusacak birsey yok bence, heleki rahminin soyeldigi 1.14 1.14 sonrasi 1.09 gelmesi...

rahmitanir
17-02-2017, 21:36
Aynen bendim bu sefer semi slickler ile çıkacağım

Cupra'ların istanbul parkın kralı olduğunu burada hep okuyoruz, siz de piste iyicene alışınca çok acayip zamanlar yapacağınıza eminim. 26 şubat'ta sizi bulurum, tanışmış da oluruz.

redbull35
17-02-2017, 21:38
Cupra'ların istanbul parkın kralı olduğunu burada hep okuyoruz, siz de piste iyicene alışınca çok acayip zamanlar yapacağınıza eminim. 26 şubat'ta sizi bulurum, tanışmış da oluruz.
İlk piste çıkışımdı o süreyide zaten bir turda yaptım diğer turlarda süre çok yüksekti
Tabi tanışalım mutlaka

levent
17-02-2017, 21:44
muayene vs derken bel iyice büküldü, inşallah baharda yada yaz başında denk getirirsem bende çıkayım 1.6 tdi neler yapar acaba :)

redbull35
17-02-2017, 21:48
muayene vs derken bel iyice büküldü, inşallah baharda yada yaz başında denk getirirsem bende çıkayım 1.6 tdi neler yapar acaba :)
Mart ayında Hoca ile gelin

levent
17-02-2017, 21:50
Mart ayında Hoca ile gelin

Üstündeki kesik yaylar ile felaket eğleniriz abi benim arabada o kesin :D

Nisan sonu anca toplarım kendimi diye düşünüyorum ama tabi belli olmaz abi kısmet :) ist park böyle devam ederse izmire git dön 1 depo yakar ztn sakin kullanımda, keyifli olur :)

207_TR
17-02-2017, 21:52
Zaman oluşturabilirsem gelmek istiyorum.
Gelirken gerekli neler var getireceğimiz. Kask haricinde ?

redbull35
17-02-2017, 21:56
Zaman oluşturabilirsem gelmek istiyorum.
Gelirken gerekli neler var getireceğimiz. Kask haricinde ?
Güneş kremi al yeterli

997TT
17-02-2017, 22:07
Yazılarınızı okuyunca ınsanın gelesı gelıyor.
En son gt3 ıle cıkmıstım,aklımda herzaman burası.
Izmır ve cevresı degerını bılsın,burada 2 pıst var ama cıkamıyoruz....

207_TR
17-02-2017, 22:33
Güneş kremi al yeterli

Ne için :)

Espri olduğunu düşünüyorum ama gereksiz.

Edit:

Gerçekmiş :)

Özür :)

STP
17-02-2017, 22:41
Tum gun o gunesin altinda ciddi yaniyosun, hic tecrube etmedin sanirim

207_TR
17-02-2017, 22:50
Tum gun o gunesin altinda ciddi yaniyosun, hic tecrube etmedin sanirim

Uzun bir deneyim olmadı pistte . Çok mantıklı...

onurcii
19-02-2017, 16:30
Selamlar bende haftaya gelmeyi dusunuyorum.Pistte kiralama ile ilgili bilgi alabilir miyim? Istanbuldan gelicem iste bugun kiralanicak arabamiz kalmadi diye bi seyle karislasir miyiz? Ucreti direk nakit odeyip sozlesme mi imzaliyoruz sadece.Son olarak tulum kullanma sarti yok dimi.Tesekkurler

ahk
20-02-2017, 10:10

Polo cup veya diğer araçların yarış sırasında ki best time larından normal boş piste çıkarak daha iyi zaman çıkarmaları mümkün sonuçta etrafta araç yok yakıt daha az alabilir lastikleri istediği kıvamda başlayabilir vs.
Sanırım tayyarla geliceksiniz, şu an time trail için süper havalar, ben en son 35 derece sıcakta stock fk2 tayyar iki kişi (yanımda muhammed oturuyordu) 1:05 yapmıştım.

Soner kim bu frensiz dönen tanıdık mı?

Selçuk Transponder in çalışma mantığı ile daha düşük zaman çıkmaz. İşlerken hata olmuştur, başka bir kayıt ile karışmıştır, bir önceki aracın o Transponder üzerindeki zamanı listelenmiştir gibi birçok sorun yaşanmış olabilir. İzmırde ki cihazları bilmiyorum ben en son yanlış hatırlamıyorsam 6-7 sene önce orda etkinlik yaptım ozaman ki sistem ise bu tip aksaklıklar yaşanmis olabilir. Benim aracın zamanı ile ilgili uzaktan yakından bir fikrim yok ...

Başkan bir yerde yanlışlık olduğu kesin o bakımdan transponder hatası dedim işin inceliğinden anlamıyorum ;)

STP
20-02-2017, 12:00
typerla gelmeyecegız, polo cup volkı vs karısık takılcaz

PiscocuK
20-02-2017, 12:11
istanbuldan 5-6 kişilik bir grup geleceğiz umarım açıkta kalmayız :)

ChtArdARSL
20-02-2017, 12:26
istanbuldan 5-6 kişilik bir grup geleceğiz umarım açıkta kalmayız :)

Ne zaman gitmeyi planliyorsunz bende eslik etmek isterim tarihler nedir?

PiscocuK
20-02-2017, 12:40
Ne zaman gitmeyi planliyorsunz bende eslik etmek isterim tarihler nedir?

ya cumartesi gidip kalıcaz yada pazar sabah erkenden çıkıcaz yola

soneR
20-02-2017, 14:38
Soner kim bu frensiz dönen tanıdık mı?

Bizim Emir Ermin :D

snrk
20-02-2017, 19:06
Selamlar bende haftaya gelmeyi dusunuyorum.Pistte kiralama ile ilgili bilgi alabilir miyim? Istanbuldan gelicem iste bugun kiralanicak arabamiz kalmadi diye bi seyle karislasir miyiz? Ucreti direk nakit odeyip sozlesme mi imzaliyoruz sadece.Son olarak tulum kullanma sarti yok dimi.Tesekkurler

Araba kalmaması durumu yaşanmaz büyük ihtimalle. Geçen ayki etkinlik çok kalabalık olmasına rağmen sıkıntı yaşanmadı.
Ücreti ister nakit ister kartla oraya gidince ödüyorsunuz. Gün içerisinde ilave seans da alabiliyorsunuz.
Tulum şartı yok, kask şartı var. Kaskınız yoksa orda ücretsiz veriyorlar diye biliyorum.

onurcii
20-02-2017, 22:31
Araba kalmaması durumu yaşanmaz büyük ihtimalle. Geçen ayki etkinlik çok kalabalık olmasına rağmen sıkıntı yaşanmadı.
Ücreti ister nakit ister kartla oraya gidince ödüyorsunuz. Gün içerisinde ilave seans da alabiliyorsunuz.
Tulum şartı yok, kask şartı var. Kaskınız yoksa orda ücretsiz veriyorlar diye biliyorum.

Cevabiniz icin tesekkur ederim

ahk
21-02-2017, 12:53
kesinlikle polo kiralayın eğer çok süre kasmazsanız sadece 3 ve 4. viteslerle pisti dönersiniz. Tek vites atışı yeter bi start düzlüğü istisna.

STP
21-02-2017, 12:56
suan polo sıena ve typermı kıralık olatrak var ? bırde volkı ?

soneR
21-02-2017, 12:59
dediklerin var evet

PiscocuK
21-02-2017, 13:01
haftasonu yağış gösteriyor :/

STP
21-02-2017, 13:25
typerların durumu eger ıyı ıse benım neyle cıkacagım bellı oldu :D

ahk
21-02-2017, 14:53
tayyarlar çok eskidi

STP
21-02-2017, 15:01
tayyarlar çok eskidi

haftaspnu arkadas bınmıs gayet ıyıdı dıyor ama ıyısımı denk geldı acaba

ahk
21-02-2017, 15:22
ben hiç kullanmadım kullanan bikaç arkadaş böyle söyledi tabiki iyileri vardır ama onların sahibi var diye biliyorum.

STP
21-02-2017, 15:25
pololar efsane gıdıs yol tutus vs ama ses yok yaw :) neys ebakalım pazar bakıcaz artık kısmetse

arm
21-02-2017, 15:32
yağmur yağarsa bende gelmeyi düşünebilirim :)

gökh@n_gr
21-02-2017, 17:58
Type-r fiyatı nedir onu göremedim araçların içinde. Bende eski günleri yad ederim varsa kiralık :)

redbull35
23-02-2017, 13:34
Haftasonu yağışlı gösteriyor pist yalan olacak galiba

CemBerk
23-02-2017, 13:47
yağmur yağmazsa ve bi aksilik çıkmazsa ben de izlemeye geleyim büyüklerimi sonraki dönemlerde gaza gelip çıkarız belki piste :D

rahmitanir
23-02-2017, 14:08
Hava durumuna göre pazar günü yağış var ama sadece sabah ve akşam var, öğlen yok.
Pist yüksek ihtimalle çok ıslak olmaz yani, hardcore gazlamasak da piste yine çıkılabilir gibi duruyor.

STP
23-02-2017, 14:17
Hava durumuna göre pazar günü yağış var ama sadece sabah ve akşam var, öğlen yok.
Pist yüksek ihtimalle çok ıslak olmaz yani, hardcore gazlamasak da piste yine çıkılabilir gibi duruyor.

Muahemme Ali Ülküyle gorustum, yagıs var ıptal olabılır dedı bakalım ne olacak

qatrio
23-02-2017, 21:17
deme öyle şeyler abi oteli bile ayarladık :D

PiscocuK
23-02-2017, 21:59
Ulan neye elimi atsam kurutuyorum dicem de yagis var diyorlar

Backstage
24-02-2017, 10:57
Bir sonraki time trial a katılmak istiyorum ama ilk pist deneyimi olucak biri önden çekiş bir yol otomobil i ile sıfır lastikleri ne kadar yıpratır? Senede birkaç kez piste çıkmak için lastik almaya değer mi?

STP
24-02-2017, 11:03
Bir sonraki time trial a katılmak istiyorum ama ilk pist deneyimi olucak biri önden çekiş bir yol otomobil i ile sıfır lastikleri ne kadar yıpratır? Senede birkaç kez piste çıkmak için lastik almaya değer mi?

soyledıgın gıbı cıkacaksan pek bır sıkıntı yaratmaz

levent
24-02-2017, 13:04

Lastik markası da önemli bu durumda, yani sertliği yumuşaklığı açısından.

Misal veriyim, Eylül 2015 te taktığım Conti PC5 ler ile Haziran ayında ist park'a çıktım, asfaltı Ülküye göre baya baya zımparadır.. Ömrünün 8-9 aylık kısmını aldı 20 dk lık seans.. Ha şimdi çıksam o kadar yıpratmam aynı süreyi yaparken o ayrı konu ama yıpratıyor iyi asfaltta zorlayınca. Hele ki hamur yumuşaksa..

Backstage
24-02-2017, 14:17
Lastik markası da önemli bu durumda, yani sertliği yumuşaklığı açısından.

Misal veriyim, Eylül 2015 te taktığım Conti PC5 ler ile Haziran ayında ist park'a çıktım, asfaltı Ülküye göre baya baya zımparadır.. Ömrünün 8-9 aylık kısmını aldı 20 dk lık seans.. Ha şimdi çıksam o kadar yıpratmam aynı süreyi yaparken o ayrı konu ama yıpratıyor iyi asfaltta zorlayınca. Hele ki hamur yumuşaksa..

Petlas Pt741 Velox Sport Tjet Linea ile çıkıcam inşallah ama korkum süre yapma hevesi ile gereksiz zorlayıp lastiklerin ömtünün çoğunluğunu almak

levent
24-02-2017, 14:55
Petlas Pt741 Velox Sport Tjet Linea ile çıkıcam inşallah ama korkum süre yapma hevesi ile gereksiz zorlayıp lastiklerin ömtünün çoğunluğunu almak

sert direksiyon hareketleri ve viraja gereğinden hızlı girmekten kaçın, süre kendiliğinden gelir :)

STP
24-02-2017, 15:19
pazar hava yagmursuz oldu suan :) senlık var kısmetse :) polo cup yardır spec :)

DKB34
24-02-2017, 15:20

ilk pist günümde, bolca understeer yaşayıp 2015 üretim turanzaları güzelce tıraşladım ama sınırları çok zorlamazsan fazla yıpratmazsın.

PiscocuK
24-02-2017, 15:22
pazar hava yagmursuz oldu suan :) senlık var kısmetse :) polo cup yardır spec :)

Büyük konuşuyorsun yapma :) istersen bensiz gidin

STP
24-02-2017, 15:26
Büyük konuşuyorsun yapma :) istersen bensiz gidin

hava tahmınlerınde yagıs yok :D

rahmitanir
24-02-2017, 16:54
Falke ziex'ler ile izmir'de 6 kez piste girmiştim, yaklaşık 1,5 yıllık süre içinde. Yine bu sürede aynı lastikler 35-40 bin km arası yol yaptı, öylelikle bitti.

1 kez piste girerek ancak lastiklerin dış kenarlarını traşlarsın, başka da kolay kolay bir şey olmaz.

STP
26-02-2017, 19:57
Nasip oldu bugun ulku pistine ciktik :) buyuk piste ilk defa ciktim, daha onceleri Typerla kucuk piste deneyimin oldukca vardi kupa almistim :) buyuk pisttede ,pisti bilen izmir tayfasi batu kardesimizin ardinda 2.olduk salise farkiyla :) devam edicez katilmaya kismetse :) egeali mert kaya kardesimizde katildi bugun polo cup ile :) egeanin o zamani imkansiz yapamayacagini oda anlamistir :)

Cok guzel gecen gundu, herkese tavsiye ederim :)

http://img508.yukle.tc/images/4421IMG-20170226-WA0030.jpg

rahmitanir
26-02-2017, 20:29
Ben de Mito ile 1:08:671 yaptım, valla ben bile bu kadarının çıktığına şaşırdım.

Ama zaman kasarken biraz kafadan kayıp, sağ ön lastikten parça kopmasına sebep oldum. O sebeple gün benim için maalesef erken bitti.

snrk
26-02-2017, 20:59
Ben de Mito ile 1:08:671 yaptım, valla ben bile bu kadarının çıktığına şaşırdım.

Ama zaman kasarken biraz kafadan kayıp, sağ ön lastikten parça kopmasına sebep oldum. O sebeple gün benim için maalesef erken bitti.

Yol lastikleriyle polo cup'lara yetişmişsin valla çok iyi süre. Video gelecek mi?
Bu arada polo'lardaki lastikler nedir tam olarak?

redbull35
26-02-2017, 21:02
Eğlenceli bir gündü. Cupra ile 1.05.93 e kadar indim benim için çok iyi süre

redbull35
26-02-2017, 21:03
Yol lastikleriyle polo cup'lara yetişmişsin valla çok iyi süre. Video gelecek mi?

Polo larda nankang ns2r takılı

STP
26-02-2017, 21:06
Guzel sure cikmis tebrikler, pololar 180 hp yazilmis ama alakasi yok stok pd130 dan farkli degiller hiz olarak, eskiden bizdeki caddepolo cup daha hizliydi.lastikler kullanilmis nankang slickti disli

rahmitanir
26-02-2017, 21:06

Video gelecek Soner hocam, hatta kısa bir yazı da yazacağım.

mertkaya
26-02-2017, 22:10
Geçen sefere göre katılım azdı ama ortam her zamanki gibi güzeldi, maalesef erken ayrılmak zorunda kaldık. Anlamadığım şey ise o kadar insan ''pist yok, olan pistler çok pahalı, halka indirmeleri lazım" diye söylenip duruyor ama tüm gün 200tl olan pist gününe katılmıyor. Daha bu adamlar ne yapsın?

STP Selçuk abi benim Egea efsunluymuş benim anladığım bu :D :D Haftaiçi götürücem Muhammed abi de bi kullanacak hatta belkide Egea Cup gelecek Poloların yerine :D :D

free-hifi
26-02-2017, 22:23
Araçların güncellenmesi gerekmez mi ? Ben trafikte Siena görmüyorum. Bir kaç güncel araç olabilir. Tabi maliyet meselesi

997TT
26-02-2017, 23:34
60'ın altına ınen arac varmıydı?

O.Ozgur
26-02-2017, 23:45
STP abi tebrik ederim epey yakın dönmüşüz, ikinci seansa çıktığında 08.xx döneceğini tahmin etmiştim :D

Fazla kalamasak da benim açımdan epey keyifli bir gündü. Bir sonrakinde biraz daha hızlanmak istiyorum, bakalım.

rahmitanir
27-02-2017, 06:04
60'ın altına ınen arac varmıydı?

Yoktu hocam. En iyi zaman M2 ve Corvette ile 1:04 olarak geldi. Tüm zamanlar aşağıdaki linktedir:
Time Trial Vol.2 26 Şubat 2017 (https://m.facebook.com/izmirulkupark/photos/ms.c.eJxFzMERxDAMQtGOMgIsS~;TfWCbOKnt98wFagAttRWrh wgvUAe0PMl2M~_BfgVu~;iAW12cJOABowD8RXudOZi~;0BdD0g eSD~_T0Bqgze5SDATfjymYOFB5AzxjKNE~-.bps.a.1341197039305356.1073741899.101645529927186/1341197189305341/?type=3&source=48)

ahk
27-02-2017, 08:52
ciddi bir araba ve pilotaj olmadan 60 altı izmir ülküde imkansız. sadece araba veya şöför yetmiyor ikisi birden olmalı.

PiscocuK
27-02-2017, 08:55
Guzel sure cikmis tebrikler, pololar 180 hp yazilmis ama alakasi yok stok pd130 dan farkli degiller hiz olarak, eskiden bizdeki caddepolo cup daha hizliydi.lastikler kullanilmis nankang slickti disli

Bende şüpheliyim 180 hp olduklarından ama keyifliydi yinede :D

Geçen sefere göre katılım azdı ama ortam her zamanki gibi güzeldi, maalesef erken ayrılmak zorunda kaldık. Anlamadığım şey ise o kadar insan ''pist yok, olan pistler çok pahalı, halka indirmeleri lazım" diye söylenip duruyor ama tüm gün 200tl olan pist gününe katılmıyor. Daha bu adamlar ne yapsın?

STP Selçuk abi benim Egea efsunluymuş benim anladığım bu :D :D Haftaiçi götürücem Muhammed abi de bi kullanacak hatta belkide Egea Cup gelecek Poloların yerine :D :D

Büyük konuşmayalım ama bundan sonra her etkinliğe gideriz sanırım İzmir'e
son time trial autodromda son pist deneyimi 2008 yada 09 da körfezde drag olmuştu :) paslanmışız
pisti ve araçları tanıyıp tek kişi çıkınca süre biraz daha düşer
genel olarak gelişi gidişi pisti süper zevkli eğlenceliydi zaman nasıl geçti anlamadım.

STP
27-02-2017, 08:55
2011 den sonra ılk defa pıste cıktım :) gazında etkısıyle understeer oldugum kaydıgım yerler oldu :) bı dahakınde gazımızı atmıs oldugumuzdan daha cızgıye donuk bı surus yapıcam kısmetse :) ama nasıl ozlemısım anlatamam :)

ahk
27-02-2017, 09:00
polo mu kiraladın selçuk?

997TT
27-02-2017, 09:04
ciddi bir araba ve pilotaj olmadan 60 altı izmir ülküde imkansız. sadece araba veya şöför yetmiyor ikisi birden olmalı.

Ben standart lastıkle,36 derece havada 59,0 ve 58,8 yapmıstım benım gt3 ıle. 2015 de gıtmıstık,kendı aramızda yaptıgımız track day de.
Trofeo vs olsaydı cok daha altı mumkun tabı yada daha ıyı bır aracla. Muhammed de kullanmıstı ama dereceler ınmeyınce ustuste buna karar vermıstık :)

STP
27-02-2017, 09:08
polo mu kiraladın selçuk?

aynen poloyla cıktım :)

ahk
27-02-2017, 09:08
demek istediğim o ben sizin gt3'ü alsam 60 altına inemem hem pilotaj hem araba lazım.

997TT
27-02-2017, 09:11
Bellı bır sureden sonra ınılmıyor malesef,mılı sanıye ancak oynuyor ama bellı bır cıtaya hemen ındırmek mumkun.(teorı ve pratıgı bırlestırıp)
Muhammed de cok denedı ama o bıraz daha uzak kaldı. Bızde o sıcakta ve bu lastıkle lımıt bu dıye dusunduk.

Shendelzare
27-02-2017, 09:18
Merhabalar,
Listedeki 230hp lik Polo GTI benim aracım, araçla ilgili saçmasapan problemler yaşadığım için hedeflediğim sürelere inemedim. Birincisi 5500 devirden itibaren başlayan missfire/fuel cut/boost cut veya ne olduğu bilmediğim bir kesinti oluyordu araçta. İstanbuldan yola çıkmadan önce yağ su buji değiştirdim, benzin pompam bobinlerim daha 5k km yapmıştı yani parçasal bi sorun olduğunu düşünmüyorum şuan veya öyleyse bile çok farklı bi parçadan dolayı oluşan bir sorun heralde. 5500 devirde bu patırtılar başlıyor ve hafif hafif duman atıyor arkadan, istanbuldan gelirken yoldada yaşadım, pitte izleyen arkadaşlarda görmüş ve duymuş zaten patırtıları. Bende araç içinde bi devire bakıyorum bi basınca bakıyorum bu arkama bakıyorum duman varmı diye birde 5500den önce vites atmaya çalışıyorum (6700 devire kadar peak gücü var aracın 5500'de daha yeni başlıyor) yani saçmasapan bir hal aldı durum, o şekilde de anca bu geldi ben 1:05-1:06 gibi birşey hedefliyordum potenza lastiklerle. Aracım sorunsuz bir durumda olursa ve semi slick olursa 1:03-1:04 görür diye düşünüyorum kendi aracım.
Listedeki M2 süreside benim, araç arkadaşımın. İlk defa o gün orada sürdüm aracı yani daha önce yolda bile sürmedim :D Sanırım 3 hotlap attım, aslında aracı merak ettiğim için süre kasmadan bi geziyim kafasıyla çıkmıştım ama araç ciddi gaza getirdi beni ve bikaç tur safe olarak süre denedim ve sonunda 1:04,5xx gelmiş. Araç üzerinde Pilot Super Sport lastikler var ve tamamen stock, araca iyi alışmış ve pisti bilen biri süreyi çok daha aşağıya taşıyabilir bence yani benim yaptığım süre normal hayatında fwd araç süren, hayatında ilk defa m2'nin direksiyonuna oturmuş, ilk defa ülkü pistine gelmiş birinin emanet araçla limit zorlamadan yaptığı bir süre. Böyle düşünürsek o sürenin bence çok ineri var.

rahmitanir
27-02-2017, 11:59
Dün Mito ile 1:08:671 yapmak için baya sert kullandım arabayı ve ikinci seans sonunda benim Mchelin PS4 (sağ ön lastik) durumu aşağıdaki gibi oldu.

Yani benim aracın yol lastiği ile yapabileceği bu kadar olduğunu anladım. Daha da zorlamak ancak daha büyük zarara sebebiyet verir.

Tabi hemen düşünmeye başladım, bu işi nasıl çözerim diye, ön iki tekerlek için sac jant + 16'lık semi slick alsam, sizce mantıklı olur mu? Piste giderken önler semi slick 16, arkalar ise 17 michelin PS4 olsa, sizce sağlıklı olur mu?

Bir de tahmini olarak 2 adet semi slick + jant ne kadara mal olur, tecrübeli abilerimiz bir aydınlatırsa, sevinirim...

http://i.hizliresim.com/P0YJQQ.jpg

STP
27-02-2017, 12:03
4 semı slıck alman lazım kardesım o bahsettıgın sekılde sadece onlerde dengesızlık olur. semı slıck ıcın nankang olarak sana guzel rakam alabılırım ıstersen

rahmitanir
27-02-2017, 12:17
Ahan da bu da 1:08:671 çıkarıp sağ ön lastiği bitirdiğim seansın videosudur:

https://www.youtube.com/watch?v=aKeDraC681Y

STP
27-02-2017, 12:30
senın cızgınle benımkını kıyaslayınca ben delı danalar gıbı donmusum :D bır dahakıne cızgı odaklı devam edıcem :) tam zamana oynamak lazım :)

997TT
27-02-2017, 12:37

Daha fazla iner,sadece cizgi degistirip,2 viraja daha yavas girin kafi.
4 semi iyidir ama kaliteli marka olsun.(eger amac sureyse) 16 jant iyi fikir.

PiscocuK
27-02-2017, 12:39

videonu izleyince 2 viraja yanlış açıyla girdiğimi farkettim
3-4 kere daha gelirsek arabaları da pistide tanımış oluruz

rahmitanir
27-02-2017, 12:52
senın cızgınle benımkını kıyaslayınca ben delı danalar gıbı donmusum :D bır dahakıne cızgı odaklı devam edıcem :) tam zamana oynamak lazım :)

Valla hocam yalan olmasın ama bu pistte toplam 50-60 tur kadar attım ve çizgi konusu daha yeni oturmaya başladı bende.
Doğrusu arabanın da etkisi büyük. Eski fd6 civüc ile çizgi konusu çok daha zordu, mito sağolsun, kontrolü daha kolay olduğundan işi kolaylaştırıyor.

rahmitanir
27-02-2017, 12:57
Daha fazla iner,sadece cizgi degistirip,2 viraja daha yavas girin kafi.
4 semi iyidir ama kaliteli marka olsun.(eger amac sureyse) 16 jant iyi fikir.

Murat abi, çok sağol yorum için.
2 viraja mı yavaş gireyim (yani hangi 2 viraja) yoksa ikinci viraja mı yavaş gireyim?
Not: türkçemizin güzel imla kuralları sağolsun, yazdığını net anlayamadım abi:)

levent
27-02-2017, 13:32
Rahmi sf den sonraki uzun soldan sonra hafif sağ kesmeli sol viraj varya , yani 2. sol sf sonrası :) 25-26. sn deki viraj.
Orayı az daha yavaş girerek denedin mi? Yada az daha sağa kapanamıyor musun? :) Oradan bir de sf öncesi son sol u dan özellikle süre gelir gibi geldi bana.

STP
27-02-2017, 14:45
Valla hocam yalan olmasın ama bu pistte toplam 50-60 tur kadar attım ve çizgi konusu daha yeni oturmaya başladı bende.
Doğrusu arabanın da etkisi büyük. Eski fd6 civüc ile çizgi konusu çok daha zordu, mito sağolsun, kontrolü daha kolay olduğundan işi kolaylaştırıyor.

ıste benımde 17 tur oldu o gun toplam :) sonrasına bakacagız

997TT
27-02-2017, 15:30
Murat abi, çok sağol yorum için.
2 viraja mı yavaş gireyim (yani hangi 2 viraja) yoksa ikinci viraja mı yavaş gireyim?
Not: türkçemizin güzel imla kuralları sağolsun, yazdığını net anlayamadım abi:)

Kisaca yazayim; ilk sola biraz gec gir ve freni ileri tasi.
Batti ciktiya tam gaz girip, araci sola atmadan net fren yap ve kesebildigin kadar kerbi kes,saga ac arabayi ama kafadan kayarak degil,zaman gitmis,taramissin orayi. Man virajinda safece lift off yap ve kerbe dayan,yanlis donuyorsun orayi. Sonraki saga U virajda dista kal,icerde kalarak cok zaman kaybetmissin ve hizin gitmis. Orada kerbe degip hemen sola ac arabayi. Son sola virajda,orayi 2 apeks olarak gor ama tek apeks olarak al,munkun oldugunca gec gir,freni erken birak.
Cepten bu kadar yazabildim,kusura bakma :)

PiscocuK
27-02-2017, 15:37
Batti ciktiya tam gaz giril araci sola atmadan net fren ve kesebildigin kadar kerbi kes,saga ac arabayi ama kafadan kayarak degil,zaman gitmis,taramissin. Man virajinda safece lift of yap ve kerbe dayan,yanlis donuyorsun. Sonraki saga U virajda dista kal,icerde kalarak cok zaman kaybetmissin ve hizin gitmis. Orada kerbe degip hemen sola ac arabayi. Son sola virajda orayi 2 apeks olarak gor ama tek apeks olarak al,munkun oldugunca gec gir,freni erken birak.

Pc ye geçince Türkçe'sini de yazarmısın abi :D

rahmitanir
27-02-2017, 17:32
Batti ciktiya tam gaz giril araci sola atmadan net fren ve kesebildigin kadar kerbi kes,saga ac arabayi ama kafadan kayarak degil,zaman gitmis,taramissin. Man virajinda safece lift of yap ve kerbe dayan,yanlis donuyorsun. Sonraki saga U virajda dista kal,icerde kalarak cok zaman kaybetmissin ve hizin gitmis. Orada kerbe degip hemen sola ac arabayi. Son sola virajda orayi 2 apeks olarak gor ama tek apeks olarak al,munkun oldugunca gec gir,freni erken birak.

Murat abi, senin bilgi ve tecrübene gerçekten güvendiğim için detaylı soruyorum, lütfen yanlış anlama.
Hem son virajda, hem de man virajında (sağa dönüş öncesindeki üst üste olan iki sol dönüşte) ilk girişi genişten alıp, viraj çıkışındaki sola dönüşte kerb'ü kesme şeklinde çizgi izlemeye çalışıyorum. Gerçi çizgi konusunda henüz çok tutarlı olamadığımdan her zaman aynı şekilde olmuyor, o ayrı konu. Sanırım man virajında üst üste iki sol dönüide de kerb'ü kesmeliyim, doğru mudur?
Son viraj için ise belittiğim çizgi hedefinin doğru olduğunu varsayıyorum, doğru mudur?

997TT
27-02-2017, 17:33
Gerekli imla duzenlemelerini yaptim.
Anlayamadigin yerleri direkt sorarsan sevinirim.3.turu degerlendirdim.

997TT
27-02-2017, 17:41
Murat abi, senin bilgi ve tecrübene gerçekten güvendiğim için detaylı soruyorum, lütfen yanlış anlama.
Hem son virajda, hem de man virajında (sağa dönüş öncesindeki üst üste olan iki sol dönüşte) ilk girişi genişten alıp, viraj çıkışındaki sola dönüşte kerb'ü kesme şeklinde çizgi izlemeye çalışıyorum. Gerçi çizgi konusunda henüz çok tutarlı olamadığımdan her zaman aynı şekilde olmuyor, o ayrı konu. Sanırım man virajında üst üste iki sol dönüide de kerb'ü kesmeliyim, doğru mudur?
Son viraj için ise belittiğim çizgi hedefinin doğru olduğunu varsayıyorum, doğru mudur?

Man viraji batti cikridan sola donup hafif sol ve pesinden daha sert sol 3 ve 4.viraj. Sonra uzun U ya gelip son virak olan uzun sol ve s/f e cikiyoruz.
Aynen,ilk hafif solu lift off ile gecip araci saga aciyoruz,fren ve sol icteki kerbe degil mumkun oldugunca saga aciyoruz. Zaten sag tarafta yeterince yer var. sonra uzun sol oncesi cok icerde kalmissin ve yavaslatmis seni. Disarda duz hatta kal ve mumkun oldugun a gec kerbe deg(sagda) orada hizli ol cunku solda kacis alani var.
Sonra son viraja srken giriyorsun,erken yavasliyorsun. Cift apeksi tek gor ve oyle ice kapan.

Eray35
27-02-2017, 17:47
Abiler polo cup zevkli mi ?

STP
27-02-2017, 17:50
Abiler polo cup zevkli mi ?

kısıden kısıye gore degısır,soylendıgı gıbı 180 hp kesınlıkle degıller max 140 fazlası yok. 200hp cıvarı bı arac olsaydı cok fazla zevk verırdı bana poloya nazaran. typer cupları sadece yarısta verıyolarmıs onlarla cıkmayı cok ısterdım.ne kadar guclu hızlı araba kullandın bılmıyorum o yuzden kısıden kısıye degısır dedım

KVNC
27-02-2017, 19:36
Polo lar 145-150 hp diye biliyorum ben, 180 hp bilgisi nereden, bilmediğimden soruyorum?

Pist gunu cok keyifli ülküde, sabahtan akşama kadar missss...

Mesela yazın sabah gidiyosunuz 2-3 seans çıkıyorsunuz hava 26 derece, sonra öğle saatlerinde 36 derece oluyor, akşama doğrru tekrar düşüyor...

İstediğiniz gibi pisti efektif kullanabiliyorsunuz..

M. Ali Ülkü çok yardımsever dünya tatlısı bir insan, özel hayatımda da görüşürüm, eksik olmasın desteğini esirgemez, co pilotluk yapar pilotluk yapar senin arabanla izin verirsen, seni uyarır; esp ni kapat diye, izin vermezsen o sürerken esp kapatmasına ısrar eder doğruyu göstermek için ama sonuçta durması gereken yeri bilir vs...

Bu yaz birlikte yapacağımız etkinliği iple çekioyorum, baharda olabilecek bi pist güjüne de mutlaka geleceğim..

STP
27-02-2017, 20:56
M.ali nin soyledigi 180hp ve listede yaziyor

leventrc
28-02-2017, 16:07
Herkese merhabalar...

Benim merak ettiğim bir konu var; İzmit körfez pistindeki herhangi bir etkinlik için nereyi takip etmek gerekiyor? En son çıktığımda üniversiteye gidiyordum...Görebileceğim bir yarış takvimi veya bir grup falan mı var?

snrk
28-02-2017, 18:33
Herkese merhabalar...

Benim merak ettiğim bir konu var; İzmit körfez pistindeki herhangi bir etkinlik için nereyi takip etmek gerekiyor? En son çıktığımda üniversiteye gidiyordum...Görebileceğim bir yarış takvimi veya bir grup falan mı var?

Bildiğim kadarıyla pist yönetimi halka açık aktivite düzenlemiyor hiç. Harici organizatör olarak benim bildiğim Pist Heyecanı var. Geçen sene bir kez katılma fırsatı buldum. İnstagram'dan takip etmekte fayda var. Bu sene de devam edecektir muhtemelen.
Pist Heyecanı (@pistheyecani) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/pistheyecani/)

Shendelzare
28-02-2017, 20:34
M2 ile olan seansımın konusunu açtım, merak edenleri beklerim. Başlığında forumdan dolayı bir sıkıntı oldu ama sanırım.

http://www.techturkey.com/forum/trkiye-oto-drag-dyno-pist-videolar/224492-bmw-m2-f87-1-04-574-yzmir-ulku-park.html

rahmitanir
23-03-2017, 14:19
İzmir park time trial işini büyütüyor gibi.
Detayları paylaşsınlar bakalım...
http://i.hizliresim.com/ALnnXv.png

Slipshod
23-03-2017, 19:05
şansa bak 1-2 nisanda izmirdeyim :D ah işte lastiklere güvenemiyorum lastikler sağlam olsa atıcam kendimi piste.

barisy
23-03-2017, 19:48
Motor hacimlerine göre 5 ayrı kategoride Günün en iyi ilk 3 zamanını yapan kişiler kupalarını kazanacak.
Kategori 1 ) 0-2000 cc Atmosferik
Kategori 2 ) 0-1900 cc arası Turbolu
Kategori 3 ) 2001 cc ve üzeri sınırlama yok
Kategori 4 ) V.W Polo 1.9 TDİ Cup
Kategori 5 ) Fiat Siena Cup

Katılım ücreti:
Kendi aracıyla katılacaklar 4(seans)*7 tur 200 TL
V.W Polo 1.9 TDİ 5 Tur 200 TL 10 Tur 350 TL
Fiat Siena Cup 5 Tur 200 TL 10 Tur 350 TL

STP
23-03-2017, 21:49
Sienalar 150 tl 5 tur

barisy
23-03-2017, 22:23
Sienalar 150 tl 5 tur

Olabilir hocam ben whatsapp dan gelen bilgiyi paylaştım.

rahmitanir
23-03-2017, 22:53
Turbo kategorisi yeni olmuş.
benim araba yine kategorisinde güçsüz kalacak arkadaş :p

ahk
24-03-2017, 08:33
Motor hacimlerine göre 5 ayrı kategoride Günün en iyi ilk 3 zamanını yapan kişiler kupalarını kazanacak.

Katılım ücreti:
Fiat Siena Cup 5 Tur 200 TL 10 Tur 350 TL

Çok saçma bir sıralama olmuş 0-1900cc turbo ne demek :) neden 1900 2000 değil :) hangi araba için. bence 1.4 ve 1.6 turbolar için 1600 olmalıydı.

redbull35
24-03-2017, 08:43
Pistin önden çeker rekoru kaç bilen var mı?

PiscocuK
24-03-2017, 08:49
Ne yazıkki düğün var..1 aydır bugünü bekliyorduk denk getiremedik
birsonrakinde orada olacağım inşallah

TaGo
24-03-2017, 10:42
Önden çeker normal yol aracı için 1.03 falan. Pist araçları için fikrim yok

barisy
30-03-2017, 23:14
http://i.hizliresim.com/M0aDY9.jpg (http://hizliresim.com/M0aDY9)

barisy
30-03-2017, 23:22
http://i.hizliresim.com/oj6VnR.jpg (http://hizliresim.com/oj6VnR)
http://i.hizliresim.com/ldbZBg.jpg (http://hizliresim.com/ldbZBg)
http://i.hizliresim.com/V03D2j.jpg (http://hizliresim.com/V03D2j)
http://i.hizliresim.com/j8Q64j.jpg (http://hizliresim.com/j8Q64j)

barisy
30-03-2017, 23:24
Arkadaşımız uyarmıştı Siena cup fiyatı ile ilgili. Doğrusunu aşağıya komple ekliyorum tekrardan.

Katılım ücreti:
Fiat Siena Cup 5 Tur 150 TL 10 Tur 300 TL

Bu arada transponder ücretsiz arkadaşlar. Ayrıca harry's lap timer da pist mevcut. Kamera kaydı yapmak isteyen olursa diye bilgi vereyim.

Ben Cumartesi pazar katılacağım. Umarım katılım çok olur. İstanbul dan gelen arkadaşlarımız da olacak.

barisy
31-03-2017, 08:38
Kategori listesinde ufak bir kaç hata var sanırım. Zamanla düzelecektir.

Benim anladığım 2 litreye kadar atmosferik ile 1,6 litre turbo araçlar aynı kategoride , yani kategori 1 oluyor. 2 litre turbo ile 2 litre üstü araçlar kategori 2 olmuş.

Listede Polo gti ların kategori 1 e , ayrıca brz atmosferik olduğundan kategori 1 e yazılması lazım.

orhansah
31-03-2017, 09:57
Biz de 4 kişi geliyoruz kuzen. Pazar ordayız...

redbull35
31-03-2017, 10:01
Pazar günü aksilik olmazsa oradayım

barisy
01-04-2017, 19:36
Harika bir gündü, kendi adıma çok eğlendiğimi söyleyebilirim. yarın tam gaz devam ediyor.
@srnk hocam tanıştığıma çok memnun oldum. Kusura bakma vedalaşamadım, pistten çıkarken lastiğe çivi batmış, lastik inmeden tamirciye gitmek zorunda kaldım.

KVNC
01-04-2017, 20:23
http://i.hizliresim.com/oj6VnR.jpg (http://hizliresim.com/oj6VnR)
http://i.hizliresim.com/ldbZBg.jpg (http://hizliresim.com/ldbZBg)
http://i.hizliresim.com/V03D2j.jpg (http://hizliresim.com/V03D2j)
http://i.hizliresim.com/j8Q64j.jpg (http://hizliresim.com/j8Q64j)

Baris bu sureler neye istinaden?

KVNC
01-04-2017, 20:25
Çok güzel bir gün olmuş aldım haberlerini, geç haberim oldu malesef çok istememe rağmen katılamadım, bi dahakine umarım...

barisy
01-04-2017, 21:48
Çok güzel bir gün olmuş aldım haberlerini, geç haberim oldu malesef çok istememe rağmen katılamadım, bi dahakine umarım...

Gel kıvanç gel bekliyoruz. :) Ankara'dan 2 arkadaşımız vardı bugün.

snrk
01-04-2017, 23:56
Harika bir gündü, kendi adıma çok eğlendiğimi söyleyebilirim. yarın tam gaz devam ediyor.
@srnk hocam tanıştığıma çok memnun oldum. Kusura bakma vedalaşamadım, pistten çıkarken lastiğe çivi batmış, lastik inmeden tamirciye gitmek zorunda kaldım.

Ben de memnun oldum barış hocam. Arabanıza maşallah demeyi unuttuk sanırım, nazar çıkmış :) Neyse bunla geçmiş olsun.
Sizden sonra ben iki seans daha çıktım meydanı boş bulunca :D Çok keyifli gündü.

neothenew
02-04-2017, 09:40
Bir dahaki organizasyon ne zaman acaba. Haziranda izmir seyahati var, denk gelirse pınarbaşı pistini de görelim bir.

rahmitanir
02-04-2017, 10:46
Bugün kimler geliyor?
İnş öğleden sonra gelip polo ile gazlayacağım.

barisy
02-04-2017, 10:54
Aytuğ, ben , töre , Orhan burada. Öğleden sonra gelecekler de var

rahmitanir
02-04-2017, 11:11
Aytuğ, ben , töre , Orhan burada. Öğleden sonra gelecekler de var

Hocam sizin araçlar nedir? Ona göre gelince yanınıza yanaşayım, tanışmış oluruz.

redbull35
02-04-2017, 12:05
Ben turumu attım pisten ayrıldım.

997TT
02-04-2017, 13:24
59'un altına ınen oldu mu?
Katılım nasıldı?

redbull35
02-04-2017, 13:40
Katılım nasıldı?
Öğlen kendi aracıyla katılan tek bendim 1.05 yaptım. Sonradan gelen oldu mu bilmiyorum

997TT
02-04-2017, 14:02
Bufun tenhaymıs demek kı. Bızde kalabalık olur dıye vazgectık.
Sızde ne vardı?

redbull35
02-04-2017, 14:28
Leon cupra

barisy
02-04-2017, 16:15
Polo ve Siena cup araçlarında kalabalık vardı epey. Hale'n çıkanlar var hatta. Şu an gc8 var pistte

barisy
02-04-2017, 16:16
Hocam sizin araçlar nedir? Ona göre gelince yanınıza yanaşayım, tanışmış oluruz.

Rahmi hocam şimdi gördüm mesajını. Çoktan tanışmış olduk :)

onur_S
02-04-2017, 17:28
Katılım nasıldı?
o kadar hizli arac pek gelmiyor abi. f458, gt3 vs, Geliyorlarsa da tek cikiyorlardir, m2-m3-m4 geldi ancak onlar en iyi 1.03, 4 sn ciddi fark.
Bi dahakine oradayiz ins.

997TT
02-04-2017, 17:55
Aslında gelıyorlar ama bu gunlerde cıkmıyorlar....
Pıst kalabalık olsun,ne guzel.

rahmitanir
02-04-2017, 18:10
Rahmi hocam şimdi gördüm mesajını. Çoktan tanışmış olduk :)

Abi, sen ve tüm ekiple tanıştığıma çok memnun oldum.
Daha bolca görüşmek dileğiyle.

barisy
02-04-2017, 21:19
Abi, sen ve tüm ekiple tanıştığıma çok memnun oldum.
Daha bolca görüşmek dileğiyle.

Ben de Rahmi hocam. Çok eğlendik güzel bir gün geçti. Şanslıyız böyle bir pistimiz olduğu için aslında. Serres sonrası ilk halk gününe yine katılırız , umarım daha kalabalık oluruz.

barisy
02-04-2017, 21:28
Aslında gelıyorlar ama bu gunlerde cıkmıyorlar....
Pıst kalabalık olsun,ne guzel.

Murat hocam , aslında olay şöyle gelişiyor. Dediğiniz gibi kendi aracı ile çıkan az. Mesela bugün, 1 m5 , 1 1 335xi station , leon cupra , Subaru gc8 , astra gsi vardı katılan. Bir de ben dün harrys LapTimer i test etmek için 2 tur atmıştım tt ile. Zamanı yazılan araçlar maalesef azdı.

Umarım kısa süre içerisinde pist süreleri internet sayfasına yayınlanır , rekabet ortamı oluşur ve kalabalık olur. Çünkü gerçekten neredeyse bedavaya piste girme şansı var burada. Pist ekibi de özverili çalıştıyor. İstanbul'dan , Ankara'dan gelen arkadaşların memnun kaldıklarını düşünüyorum.

Diğer taraftan mesela Polo cup ta bugün ciddi katılımcı vardı. Defalarca piste girenler oldu. Siena aracında da katılım vardı. Bugünkü sonuçları yine buraya koyacağım. Ayrıca netten de takip etmek mümkün olacaktır.

Kısa süre içerisinde hareketleneceğini düşünüyorum ben.

997TT
03-04-2017, 01:13
Umit'e soylemistim ama birsey degismemis. Bencede olmali... O zamanlar (2013) 458 ile 59,7 yapmistim,pistin rekoru idi. Sonra (2015) GT3 ile 58,8 yapmistim,yeni yol araci rekoru oldu. Fakat bunlari yayinlasalar,onden ceker arkadan ve kiraliklarla olanlar,dedigin gibi rekabet ortamida olusur. Cidden ozverili calisiyorlar,ben hic problem yasamadim...

barisy
03-04-2017, 18:28
http://i.hizliresim.com/vbPoor.jpg (http://hizliresim.com/vbPoor)

rahmitanir
03-04-2017, 19:34
Mito'ya henüz semi slick lastik bulamadığımdan, hafta sonu İzmir Ülkü'deki time trial etkinliğinde ilk kez Siena Cup kullandım.

10 dk'lık kısa bir seanstı. Ama verdiği hissiyat, her şeyden önce, standart yol aracına göre çok çok farklı!!!

Araç zaten bildiğiniz üzere tamamen sökülmüş, roll cage ve yarış koltuğu gibi güvenlik önlemleri mevcut. Koltuğa oturup sizi 5 nokta bağlantılı kemer ile iyicene sıktıklarında, milim bile kımıldayamaz hale geliyorsunuz. Koltuk zaten sizi ana kucağı gibi sarıyor. Bu aslında oldukça güvenli bir durum ama hafiften kolstrofobik ve gerici bir algı da oluşturuyor.

Lastikler slick, süspansiyon ise mümkün olduğunca yere yakın ve taş kıvamında. Araç çok hafif olduğundan, arka kolayca kopuyor, hatta bazen korkutuyor.

Motor ise stock. Ama açık hava filtresi ve egzoz gibi eklentiler mevcut.

Son olarak da ABS yok.

Tüm bunlar birleşince, düşük beygire rağmen, hafifliği ve yol tutuşu sayesinde gerçek bir yarış aracı kullanıyor hissiyatını yakalıyorsunuz.

Piste ilk çıktığımda, daha ısınma turunda, hızlı girdiğim ilk virajda, hem benim tecrübesizliğimin, hem de soğuk lastiklerin azizliğine uğradım.

https://youtu.be/LKmBPGbjOik

"Dakika 1, gol 1" tırsmasından sonra, biraz daha temkinli gitmeye karar verdim. Çünkü araç ABS yokluğundan ve özellikle arkanın çok hafif olmasından arka lastikleri kolayca kilitleyebiliyor.
Durum böyle olunca, özellikle çok hızlı dönülen ilk virajda, kilometreler (tamam biraz abartıyorum:)) öncesinden frenle turumu attım. Yaptığım zaman 1:14:xx oldu.

https://youtu.be/vI921a9tumc

Biraz daha antrenman ile 1:11 civarı süreler kesinlikle gelebilir. Ama doğrusu, ben kendi aracım Mito'yu, Siena'dan daha keyifli buldum. Çünkü araç gerçekten çok kolay sapıtabiliyor. Bu da korku faktörünün, eğlence faktörünün önüne geçmesine sebep oluyor.

Son olarak, her ne kadar parasını verip kiralamıi olsanız da, altınızdaki araba emanet araba sonuçta. "emanet malın canı dötünde olur" mantığı da bana biraz ağır bastı bu sefer. Gerçi çoğu kişi bu konuda benden farklı düşünüyodur ama ben biraz çekindim işte.

onur_S
04-04-2017, 08:18
Ben iyi yapmisim o zaman 1.10.9 ilk cikista. Soner abide tekrar katilmis, keske gelebilseydim , sienadan cok keyif almistim ufak virajlarda zip zip sekmesi disinda cok guzeldi tamamen hersey sizde , katilanlari tebrik ederim

barisy
04-04-2017, 08:29
Rahmi, ilk turda spinin etkisi olmuş yoksa 1.11 çok rahat gelirdi senden. Mİto ile 1.08 yapmışsın , Siena süresi indirmek daha kolay.

Kısa süre içinde bu yılki tüm time trial sürelerini toplu şekilde paylaşacağım. Sonrasında organizasyon oldukça üzerine ekleriz.