Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul ve Yakın Çevresi Denizi temiz yer Tavsiyesi
Haftasonu denize girmek amaçlı biyerlere kaçmak istiyoruz, canlılık vs önemli değil deniz temiz olsun dalga çok olmasın yeterli, istanbul ve yakın çevresinden tavsiye alabilir miyim :)
driver_can
19-07-2016, 22:47
Kandıradan sonra kefkeni tavsiye ederim.Denizi havuz gibidir.Öyle birden derinleşmes yüzmeyi pek bilmeyenler içinde rahatlıkla girilebilir biryer.Haftasonu biraz kalabalık olabilir yalnız.Herkes keşfetti artık adapazarı izmit istanbul plaka dolu.
Şile Akçakese istanbulda girilebilecek en güzel yer. Hafta içi mis oluyor.
SinanAdalı
20-07-2016, 02:00
takipteyim bende :)
aynen bizde yıllardır buraya gidiyoruz ama son bir kaç senedir hafta sonu yer bulmak zorlaşıyor. hatta lavuğun biri koca yolda arabama sürtüm kaçmıştı o.ç
Haftasonu denize girmek amaçlı biyerlere kaçmak istiyoruz, canlılık vs önemli değil deniz temiz olsun dalga çok olmasın yeterli, istanbul ve yakın çevresinden tavsiye alabilir miyim :)
istanbula yakın ? neye göre yakın ? :D Anadolu yakası mı avrupa mı ?
istanbula yakın ? neye göre yakın ? :D Anadolu yakası mı avrupa mı ?
Avrupa Anadolu farketmez 200 km civarı diyim ben, 1 gün içinde yollarda sürünmeyelim :D
free-hifi
20-07-2016, 09:55
Ağva candır
Erikli diyecektim ama sınırınızı aşıyo sanırım :) 250 km olması lazım
Erikli diyecektim ama sınırınızı aşıyo sanırım :) 250 km olması lazım
Anadolu yakası kartaldayım, sanırım 300 km yi geçiyor bize, Günübirlik de deymez sanırım :)
Aklımızda Karasu, Kefken falan vardı oralarda pek iyi değilmiş
RafetAraç
20-07-2016, 10:39
selimpaşa sahili kumluk ve tertemizdir
KGüneyli
20-07-2016, 10:45
- Çilingozu tavsiye ederim, Yalıköyde yazlığım var ama denize girmek için her gittiğimde 13km yol gider orda denize girerim.
http://www.shazinem.net/turizm-gezi-ve-seyahat/26555-cilingoz-yalikoy-nasil-gidilir-ne-yenir-nerde-kalinir-resimleri.html
Kumburgaza git bence, akşam da luna parka gidersiniz, oradan da gece pazarı, sonra faytona biner gezersiniz. Seyran Past'de tatlı yersiniz çok güzeldir :)
Tabi bunlar eskide kaldı artık orası da şehirleşti. Gerçi Kartal'da oturuyormuşsun hocam bu taraflar sana çok uzak kalır.
İlacın sırasıyla - kerpe - kefken - cebeci - balbalı .
Kerpe de pansiyon ve günlük kiralık bulursun. Hafta içi gayet sakindir. Deniz koy'un arasında kaldığından dalga olmaz ve genelde ciddi temizdir.
Cebeci uzun bir sahile sahip orasıda güzel. Ama ben her zaman kerpeye gidiyorum. Şezlong+şemsiye kiralarsın rahat edersin.
Konaklmayı düşünmüyoruz bile, muhtemelen pazarın ilk ışıklarında gideriz, akşama kadar takılırız, Bi kaç sene önce cebeciye gitmiştim, çok rüzgar dalga muhabbetine 3 gün çadırda yatıp denize girme yasağı olduğundan girememiştim aklıma geldikçe sinirleniyorum :D Tavsiyeler için teşekkürler :)
Konaklmayı düşünmüyoruz bile, muhtemelen pazarın ilk ışıklarında gideriz, akşama kadar takılırız, Bi kaç sene önce cebeciye gitmiştim, çok rüzgar dalga muhabbetine 3 gün çadırda yatıp denize girme yasağı olduğundan girememiştim aklıma geldikçe sinirleniyorum :D Tavsiyeler için teşekkürler :)
Birde Kerpe nin yolları nasıl acaba ? 4 kişi sağlam basık bir arabayla gidebilir miyiz ? 3 4 sene önce cebeciye giderken asfalt baya bozuktu şuan durum ne acaba ?
cabrioleter
20-07-2016, 13:50
Siz İstanbulluları gördükçe lüks içinde yaşadığımızı düşünmeye başladım..
150 km yol tepsek Ayvalık'tayız, yarım saat yol gitsek Urla'da..
Marmara denizinin 2 gün aynı temizlikte olacağının bir garantisi yok maalesef.
Bence Karadeniz kıyılarına bakmak daha yerinde ama hafta sonları ne yazık ki istilacı gibi hucum ettiğimiz plajlarda, havlu atmaya yer bulur musunuz bilmiyorum :)
aynen bizde yıllardır buraya gidiyoruz ama son bir kaç senedir hafta sonu yer bulmak zorlaşıyor. hatta lavuğun biri koca yolda arabama sürtüm kaçmıştı o.ç
Aynen hafta sonu ancak sabah 3-4 gibi orda olmalı ki aracı güzel bir yere çekip oturma planı yapılabilir. Ben genelde o üstü tenekeden kapalı çardağın ilk sırasına kuruluyorum. Arabayı da dibine çekiyorum mis oluyor. Sıfır dalga oluyor çünkü sağlı sollu kayalar dalgaları engelliyor. Hiç yosundu pislikti görmedim. Karadeniz kıyıları git gel yapmasıyla meşhur ama burası durgun oluyor. Hiç yüzme bilmeyen adam bile rahatlıkla girebiliyor. O kadar çok övdüm ki haftaya hafta içi gidiyim bari :D
mert_can 41
20-07-2016, 14:32
Kerpeyi tavsiye ederim gayet temiz denizi yollarıda bozuk değildi pek çınarcıkta güzel yerdir yalnız oranın denizi belli olmuyor geçen gittik dalgalıydı.
Aynen hafta sonu ancak sabah 3-4 gibi orda olmalı ki aracı güzel bir yere çekip oturma planı yapılabilir. Ben genelde o üstü tenekeden kapalı çardağın ilk sırasına kuruluyorum. Arabayı da dibine çekiyorum mis oluyor. Sıfır dalga oluyor çünkü sağlı sollu kayalar dalgaları engelliyor. Hiç yosundu pislikti görmedim. Karadeniz kıyıları git gel yapmasıyla meşhur ama burası durgun oluyor. Hiç yüzme bilmeyen adam bile rahatlıkla girebiliyor. O kadar çok övdüm ki haftaya hafta içi gidiyim bari :D
genelde temiz oluyor ama dalgalı zamanınada denk gelmiştim iplere tutunup zor yüzmüştük :)
genelde temiz oluyor ama dalgalı zamanınada denk gelmiştim iplere tutunup zor yüzmüştük :)
Ben en az 15-20 kere gittim oraya şansıma hiç öyle dalgalı gelmedi demekki. bir kere hafif kabarıktı o kadar. 3-4 sene evvel keşfetmiştim orayı.
Ben en az 15-20 kere gittim oraya şansıma hiç öyle dalgalı gelmedi demekki. bir kere hafif kabarıktı o kadar. 3-4 sene evvel keşfetmiştim orayı.
4-5 sene once yazin iyi bir yagmur yagmisti ertesi hafta gittik su olmus buz gibi vede acayip dalga tabi zevkli oluyor ipleri gecmeyince. Ama gecen sene biri yanimizda boguldu resmen nasil olduysa artik hemde iplerin icinde. Yinede istanbul icinde agva civari temiz duzgun aile yeri
mikelazi
20-07-2016, 15:32
kınalının arkası
o kadar arama bence kartal belediye plajı var sahilden adaya götürüyor belediyenin kendi plajı gayet temiz kro falan olmaz ben eşimi gönderiyorum oraya beltur var yemek vs de sorunu yok
S.Özeren
20-07-2016, 16:39
marmara denizine girmek kumar gibi arkadaş , kumburgaz da yazlık var bazen bakıyorsun sanki bodrum denizi bazen oluyor boklu dere
Aynen öyle. Al bu Akçakese'yi koy güneye milyon dolarlık mekan olur walla :D
Araç girişini 25 TL yapmışlar. Aam bizzim uyanık halkımız arabasını parkettiği yerin yanına çadır kurup bir araçlık yeri gasp ediyor. Sen de araç park edicem diye yana döne yer arıyorsun. Maalesef...
Kerpeye karar verdik, inşallah yolları iyidir en son gittiğimde baya bozuktu yollar, alçak araba ızdırap olmaz insallah :)