Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus 2.0 Sport Trend Önerirmisiniz ?
Herkese merhabalar , 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim şuanda 2009 grande punto active 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımdan genel anlamda memnunum ama dizel aracın bakımları hem beni yoruyor hemde şehir içinde çoğu zaman performanslı kullandığım için 1.3 multijetin artık bana yetmediğini düşünüyorum.
Birçok araca baktım gold 4 baktım fakat performansta 1.6 nın yeterli olmadığını öğrendim.16 vtec honda baktım ama piyasası çok şişirilmiş.Araştırırken bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne focus 2.0 sport trendlere baktım ve baya hoşuma gitti.Sizlere forum üzerinden sormak istediğim sorular olacak.
1) Araç 2.0 motor , parçaları 1.6larda olduğu gibi rahat bulunuyor mu ?
2) 2.0 motorun Ankarada kullanacağım şehir içi sakin kullanımda lpg tüketimi kaç krş olur tahmini olarak ?
3) Piyasada birçok araç yaşı gereği 200bin KM devirmiş ama birçok araçta 350-380Bİn'e dayanmış hale gidiyor.Bu araçlarda ortalama kaç KM altı bakılmalıdır ? Ben bakarken 200BİN altı bakıyorum onlarda 23-24BİN TL arası değişmekte.
4) Bu araçların kronik sıkıntısı var mı ? Örneğin Puntolarda kronik city mode sorunu var.
5) Genel anlamda önerirmisiniz , 1.6 ile 2.0 arasında çok performans farkı var mı ? Dizen torklu arabadan birden güçsüz bir arabaya düşmek istemiyorum açıkcası.
Birkan61
20-07-2016, 15:45
Dizel puntonun bakımının nesi yoruyor kardeşim Allah aşkına :D
puntonun bakımı yoruyosa focusun yakıtı, sorunları, vs seni çok daha fazla yorar ona emin ol
focusun 1.6'sı puntodan çok daha iyi yürüyor, sadece tork hissettiğin gidiyomuş gibi hissiyat veriyor başka bişey değil
ben piyasada tertemiz 2.0 focus olduğunu uzun zamandır görmedim bence macera arama çok piyasası olmayan bi araç için
Polo sportline al.Küçük seri atik.Şehir içi fare gibi gezersin ortalıkta
Mehmetmert
20-07-2016, 15:49
dizele 600-700 liraya yazılım devam derim ben :)
Puntodan daha zor olacaktır yürütmesi. Puntonun bakimlari ne gibi yoruyor? Yağ bakimi gayet kolay. Turbo-pompa-enjektör sıkıntısı mı yasadın? 1.3 multijet minimum bakim masrafı olan bir motor.
2.0 mk1 focusun sehiriçi 13-14 lt LPG tüketimi var. Bu da ortalama 26-27 kuruş demek. Parçaları bulunuyor problem yok. Km olarak bir şey söyleyemem, uçmuş gitmiş durumda zaten. Aracın kondisyonuna göre karar ver derim. 2.0 focus gayet canlı yürüyor punto gibi kafa kaldırmaz ama hemen kesilmiyor uzun uzun yürüyor. Kronik bir sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla, en azından inceleyip kullandığım iki tanesinde yoktu. Gerçi km'ler dusuk 55 bin ve 80 bin. Puntoyu da focusu da hatrı sayılır miktarda kullandım başka sorun olursa cevaplarım.
kelalper
20-07-2016, 16:39
Onun yerine tavsiye edeceğim arabalar alfa 156 2.0 ya da Volvo S40 T4. Hem daha performanslıdır hem de çok daha eli ayağı düzgün ve az problemli arabalardır. Daha az hırpalanmıştır.
rain man
20-07-2016, 16:56
Bir ara merak edip araştırmış vazgeçmiştim. Deseydin ki punto'nun performansı bana yetmiyor daha iyi yürüyen ucuz bir şey lazım o zaman konuşurduk ama 1.3 mjetin pahalı olarak yürütüldüğü yerde daha eski model ve kullanış yönünü düşününce yıpranmış bir aracı alacaksıniz. Bir öğrenci kardeşime araba tavsiye edecek olsam b sınıfı küçük hacim yeni model dizel tavsiye ederdim herhalde. Şaşırttın beni.
St'ye alternatif olarak alfa romeo 147 156 2.0 düşünebilirsin. Ama bakımların daha az olacağını düşünme.
ÇALIŞKAN
20-07-2016, 16:58
2tane aldım sattım.. düşük permormans-manuel açılır tavan eksileri-ama görünümü güzel araba tekrar temiz uygun fiyat bulsam alırım
Onun yerine tavsiye edeceğim arabalar alfa 156 2.0 ya da Volvo S40 T4. Hem daha performanslıdır hem de çok daha eli ayağı düzgün ve az problemli arabalardır. Daha az hırpalanmıştır.
Aynen bende Alper abi gibi s40 t4 öneriyorum. Donanımı yüksek 4 kapılı yakıtı focus kadar ve dahası çok çok daha performanslı. Gelişime de her daim hazır. Şahsen temizine rastlasam bende alırım sanırım.
Yiğit G.
20-07-2016, 17:44
Bende bir ara çok araştırmıştım seneler önce tabi..
1- Çok yakıyor
2- Gitmiyor
3- Çok güzel yol tutuyor.
Kromik sorunlarını bilemicem ama hala çok beğenirim :) Ama çokda mantıklı iş değil o fiyatlara arkadaşların önerdiği daha iyi araçları alabilirsin
bilaloztkr
20-07-2016, 17:52
2tane aldım sattım.. düşük permormans-manuel açılır tavan eksileri-ama görünümü güzel araba tekrar temiz uygun fiyat bulsam alırım
abi adam 1.3 multijete biniyor,2.0 makine uçak gibi gelir.ayrıca dönemindeki bir çok 2.0 makineye yakın yürür. ÇALIŞKAN
İzzet Göçmen
20-07-2016, 18:41
Puntoya cooler turbo yazılım devam derim
Sen aracına yazılım yaptır. Emin ol o sport trend çok giderli de bir araç değil. ama kullanımı çok güzeldir. Ben çok severdim yakın arkadaşımda vardı. Uzun süreler bindik ferah donanımlı güzel araçtır. =) Önceki fiyatlar olsa kesimlikle bir tane alıp bineceğim bir arabadır hatta. =)
Ozan Özer
20-07-2016, 20:56
7sene kullandım,performans beklentin çok olmamalı bu aracı düşünüyorsan.
Ben pipercross filtre kiti ve egzoz ile kullanıyordum,yeterli oluyordu.basmazsan yakıtı üzmez,iyi yol tutar.
2014te 124k'de sattım aracımı,Beylikdüzü tarafındaydı en son.34 tu 1645.
Keyifli araçtır ama dediğim gibi öyle uçsun kaçsın diyorsan beklentiyi çok karşılamaz.
Bendeyken kronik bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Açıkçası ben böyle bir değişime gitmezdim. Yazılım yapıp keyfini sürerdim aracımın başka düşünceler yoksa.
b.ustaoglu
21-07-2016, 00:29
Ogrenci icin altindaki araba cok cok iyi. Ben de eski kasasini kullaniyorum. Punto evo da kullanmisligim var. İki kasa da cok guzel kullanimi keyifli. Benim aracim 70hp ilk versiyon multijet. Sendeki 75 galiba. İlerleyen zamanda satmayi dusunmesem yazilim yaptirirdim. Baya fark ettigi soyleniyor. Senin yerinde olsam yazlim ve bir iki ufak sey yapar 95-105hp arasi gezerim. Yakiti az bakimi ucuz surusu keyifli daha ne olsun :)
Punto bakımı yoruyorsa seni focus 2.0 a hic bulasma kardesim. Al 1.6 ghia bin guzel guzel madem degisme istegin varsa.
Sorunu yok, yakıtı fazla, gitmez, tren gibi yol tutar.. Ama keyiflidir, 2 tane ayrı ayrı sahibi oldum zamanında.. Gitmeyişine örnek aynı kasa 1.8tdci focus ile 200'e kadar kafa kafaya yürüyor..sonrasında ufak ufak açılıyordu o da 220'ye kadar, sonrası yine yok :)
yerinde olsam bu arabayı kaçırmazdım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orijinal-kazasiz-boyasiz-highline-polo-321595821/detay
Böyle orjinallikte boyasız ve az km bir polo zor bulursun hatta bulamayabilirsin.pazarlığımda var demiş.Araba highline zaten.
bilaloztkr
21-07-2016, 16:38
yerinde olsam bu arabayı kaçırmazdım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orijinal-kazasiz-boyasiz-highline-polo-321595821/detay
Böyle orjinallikte boyasız ve az km bir polo zor bulursun hatta bulamayabilirsin.pazarlığımda var demiş.Araba highline zaten.
kardeşim o fiyata polo alıcağına astra g felan al,en azından c sınıfı araca binmiş olursun,iç mekanı felan kaliteli olur.
kardeşim o fiyata polo alıcağına astra g felan al,en azından c sınıfı araca binmiş olursun,iç mekanı felan kaliteli olur.
Yalnız bu polo highline.4 disk,otm sunroof,dijital klima,yağmur sensörü,kasasına göre güçlü bir motor.atik ve seri.Yakıtı gayet ideal.Emin ol 6n2 in içi astra g den çok daha kalitelidir.Ki böyle temiz az km bir araç kesinlikle kaçmaz.Ben kendim araç almamış olsaydım direk alırdım bu aracı.Bende niyetlendim g lere ama yakıtı ve 2 litre olmasına rağmen gidişinin vasat olmasından dolayı vazgeçtim.Çoğu el ayak arabası olmuş zaten.Yapış kardeşim bu poloya (:
hiç binmedim ama performansın bu kadar kötülenmesi şaşırtıcı, aracın 0-100 değeri 9.3 diğer turbosuz atmosferik 2.0lt motorlu araçlar kaç çekiyorki type r dan söz etmediğimiz sürece kralı zaten 8.5sn.
kağıt üzerinde ve youtube videolarında gayetde standart 2.0lt motor gibi gidiyor, acep bizlerdekinin turşusu çıkmış lpg vs ondan olmasın?
hiç binmedim ama performansın bu kadar kötülenmesi şaşırtıcı, aracın 0-100 değeri 9.3 diğer turbosuz atmosferik 2.0lt motorlu araçlar kaç çekiyorki type r dan söz etmediğimiz sürece kralı zaten 8.5sn.
kağıt üzerinde ve youtube videolarında gayetde standart 2.0lt motor gibi gidiyor, acep bizlerdekinin turşusu çıkmış lpg vs ondan olmasın?
Vites oranları ve isteksiz 130hp motor kağıttaki gibi değil, benim iki sporttrendim de de hiç lpg yoktu.. hiç gitmez denilemez, ama 2.0 beklentisini de karşılamıyor ne yazıkki özellikle vites oranları sebebi ile..
1.9tdi passat var iken arkadaşımla denemiştim 1-2 boy önde yürüyordu sadece.
bilaloztkr
22-07-2016, 11:42
Yalnız bu polo highline.4 disk,otm sunroof,dijital klima,yağmur sensörü,kasasına göre güçlü bir motor.atik ve seri.Yakıtı gayet ideal.Emin ol 6n2 in içi astra g den çok daha kalitelidir.Ki böyle temiz az km bir araç kesinlikle kaçmaz.Ben kendim araç almamış olsaydım direk alırdım bu aracı.Bende niyetlendim g lere ama yakıtı ve 2 litre olmasına rağmen gidişinin vasat olmasından dolayı vazgeçtim.Çoğu el ayak arabası olmuş zaten.Yapış kardeşim bu poloya (:
3 yıldır astra g kullanıyorum,alt komşumda aynı kasa polo var,içi astra g'nin yanına yaklaşamaz.(kalite olarak,tasarım görecelidir) 1.6 sedan şehir içinde 19krş-18 krş yakıyorum.biraz performanslı kullanırsam 21-22krş.boş ağırlığı 1300kg civarı olan bir aracın 1.6 ile çok seri olduğunu söyleyemem,ama motor karekterinden dolayı; güç ve tork'un üst devirlerde canlı olması sayesinde basınca tatmin ediyor,üst devirleri gayet zevkli.donanım olarak polo'dan zayıf olur cd paket alacağı için.ama lotus'un geliştirdiği gövde tasarımı ve süspansiyon sistemi sayesinde yol tutuş olarak gerçekten zevkli bir araç,çok sert olduğu için konforsuzdur fakat,uzun yolda ve virajlarda verdiği keyfi bir çok araçtan alamazsınız,bu sebeblerden dolayı astra seçerdim o paralara.(2.0 motor sorun olmuyorsa o paraya uzay kasa(b kasa) vectra alırım)
Trance-R
22-07-2016, 12:58
Focusun o kasadaki vites oranları, motorun isteksiz olmasına sebep oluyor. Uzun vites oranı aracı yavaşlatıyor.