Orijinalini görmek için tıklayınız : Bant yapışkan kalıntıları nasıl çıkar
Merhabalar,
Aracımın plakasını geçici olarak bant ile tutturmak zorunda kaldım. Acemilik işte. İz yapacağını bilemedim. İnternette biraz araştırdığımda kolonya ve tiner önerenler var. Bunlar boyaya zarar verir mi? Ya da başka bir önerinizi var mı? Teşekkürler.
Bir beze çok az selilozik tiner dökün hemen cıkaracaktır sonra üstünü normal islak bezle silin tiner kalmasın
cuneytturkoglu
22-07-2016, 00:00
Bazı benzin türleri(ismine uçak benzini diyorlar) veya aseton çıkartıyor diye biliyorum pamuğa damlatıp silerek bi deneyin.
cabriolet
22-07-2016, 00:13
valetpro citrus tar & glue remover diye bi ürün var ben onu kullanıyorum bant vs izlerini kolayca çıkarıyo leş gibide kokmuyo :)
emrah-58
22-07-2016, 01:33
asetonu bir beze dök sil
Würth Endüstriyel Temizleyici cam filminden tuttur da sticker altı yapışkanların hepsini uğraşmadan bir bez yardımıyla çözüyor
Yüzeyde çok fazla kalıntı varsa misina ile yüzeyden soyarak inceltin sonrada wd 40 ile silin çıkar
wd 40 sık 30 sn bekle sonra sil.
şimdi diycekler ulan buda wd 40 da herşeye kullanılıyor diye.
Arkadaşlar bu folyo-kaplama izleri , kalıntıları içinde geçerli midir? Saçma sapan bi folyo yapılmış ve sökülmüş izleri duruyor.
MehmetOrkun
22-07-2016, 09:49
Saf alkol temiz iş yapıyor, o olmadı gaz yağı da iş yapar.
yusufcan_k
22-07-2016, 10:04
peki plastik bir yüzeyde kalan bant yapışkanı nası cıkar bantı cıkarttım ama yapıskanı oldugu gibi kaldı ve pasta - balataspreyi wd40 aseton denedim cıkmıyor
hiç ugraşmayın benzinle silin geçin..
Folyoda denemiştim ben wd40 çok güzel çıkarttı :D enteresan bi icat :)
Herkese teşekkürler öneriler için.
WD-40 ile denedim ve sonuç pozitif :)
Doğrudan yüzeye sıkınca akıp gittiği ve etrafa sıçradığı için WD-40'ı beze sıkıp, bez ile uyguladım. O yüzden az da olsa uğraştırdı. Belki yüzeye sıkıp bekleme şansım olsaydı daha iyi çözerdi.