Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım yardımcı olur musunuz?
HulusiToker
25-07-2016, 19:51
Dün gece kaza yaptım kaldırıma vurdum arabayı. Tek teker dönüyor teki dönmüyor gördüğüm kadarıyla salıncak kırılmış. Polis geldi tutanak tuttuk vs. tutanağa mekanik aksamdaki problem tespit edilemediği için kusurlama yapılamamıştır yazmış. Bugün götürdüm raporu servis e ordaki hasar danışmanı bayan bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum dedi. Benim aklımda acaba kasko ödemez mi diye kaldı? Bir de sadece salıncak kopmuş olsa tekerlek döner mi direksyonu çevirince?
HulusiToker
25-07-2016, 19:52
Bu arada marşbiyel vs kaportada hiç birşey yok ön tampon azıcık sürttü yandan yani arabayı gören bu nasıl kaza yapmış hiç birşeyi yok der. Sadece alt takımda hasarım var.
huseyinturk
25-07-2016, 19:53
Kasko her türlü ödemek zorunda olması lazım, polis tutanağı olmasa bile dilekçe ile kazza beyanı vererek hasarınızı yaptırabiliyorsunuz, daha önce bu şekilde kullandım ben kaskoyu
öder tabi ki ödememesi için bi sebep yok ortada
Polisi neden çağırdınki abicim ? Kendi tutanağını tutsaydın.
Otto_Skorzeny
25-07-2016, 19:59
Çok geçmiş olsun öncelikle, sıkmayın canınızı cana geleceğine mala gelsin. Benim bildiğim kadarıyla alkol ve tutanakta yalan beyan olunca ödeme yapmıyor kasko. Onun dışında tekerlek konusunda yanıltmak istemem o yüzden o konu hakkında bir şey yazmadım.
HulusiToker
25-07-2016, 20:00
Tek taraflı kaza mecburen polisin tutanak tutması gerekiyor. Kasko şirketim söyledi. Güneş kasko
Tek taraflı kaza mecburen polisin tutanak tutması gerekiyor. Kasko şirketim söyledi. Güneş kasko
Abi öyle birşey olmaz, ben geri geri gelirken aracımın stobunu kırmıştım tutanağımı tuttum yaptırdım. Polis mi çağırayım tek taraflı diye ne alakası var. Sigortalının resmi makamlara tutanak tutturmamış olması hasarın teminat dışında kalmasına yol açmaz. Sigortacı iddialarını somut delillerle ispatlayabilirse ispat yükü ancak o zaman yer değiştirebilecektir. Mesela senin o gece alkollü oldugunu ispatlar ise ödeme yapmaz.
HulusiToker
25-07-2016, 20:15
Abi öyle birşey olmaz, ben geri geri gelirken aracımın stobunu kırmıştım tutanağımı tuttum yaptırdım. Polis mi çağırayım tek taraflı diye ne alakası var. Sigortalının resmi makamlara tutanak tutturmamış olması hasarın teminat dışında kalmasına yol açmaz. Sigortacı iddialarını somut delillerle ispatlayabilirse ispat yükü ancak o zaman yer değiştirebilecektir. Mesela senin o gece alkollü oldugunu ispatlar ise ödeme yapmaz.
Neyse ney kardeşim ben böyle yaptım kasko şirketim böyle olması gerektiğini söyledi eyvallah dedim bende, sence şuan konumuz bunu tartışmak mı? Sen benim sorularıma cevap verebilirsen beni daha çok mutlu edersin.
Aks kolu kopmuş herhalde. Bende yanlarken aks kolunu koparmistim kaldırıma vurup.
HulusiToker
25-07-2016, 20:20
Aks kolu kopmuş herhalde. Bende yanlarken aks kolunu koparmistim kaldırıma vurup.
Yani komple aks mı değişecek yoksa bu kol dediğin şey tek başına değişebiliyor mu?
Yani komple aks mı değişecek yoksa bu kol dediğin şey tek başına değişebiliyor mu?
E kaskolu ise komple değiştir, napıcaksın yani tamir edilebilir olsa tamir mi ettiriceksin ? :D
Nereden koparttığına bağlı. Bu arada yanlış telaffuz etmişim ben rot kolunu kopartmistim. Rot başından kopmuştu bi teker dönmüyordu. Rot başından kopunca sadece rot başı alıp tedavi edebilirsin ama ben rot kolunu da degistirmistim.
HulusiToker
25-07-2016, 20:36
E kaskolu ise komple değiştir, napıcaksın yani tamir edilebilir olsa tamir mi ettiriceksin ? :D
Doğru diyosun tramerde daha az gözüksün diye sordum sadece. ***** satarken tramer e çok takılıyor birde BORUsan a çektik arabayı :D
HulusiToker
25-07-2016, 20:37
Nereden koparttığına bağlı. Bu arada yanlış telaffuz etmişim ben rot kolunu kopartmistim. Rot başından kopmuştu bi teker dönmüyordu. Rot başından kopunca sadece rot başı alıp tedavi edebilirsin ama ben rot kolunu da degistirmistim.
İnternetten baktımda bende bu zımbırtıyı kırdım galiba fotoraflarına baktım çok benziyo :D. Ortadan ikiye bölünmüş haldeydi
Daha once 4-5 defa basima geldim servise gittim kendi raporumu yazdim teslim ettim. Hic polis tutanak tutsun diye bir diyalog yasamadim.
Konuya gelince kasko hasarinizi oder. Alkol almamis ol yeterli.
Leader01
25-07-2016, 20:57
HulusiToker doğru söylüyor, tek taraflı maddi hasarlı kazalarda mutlaka resmi tutanak düzenletilmesi gerekiyor, stop lambasının hasarını beyanla alabilirsin ancak yüksek maddi hasarlı kazalarda tutanak düzenletmeyip beyanla müracaat edersen çok sıkıntı yaşarsın, senin dediğin mantıkla gidilse gece yüksek hasarla kaza yapsan airbagler falan açılsa sen sadece olay yerinde fotoğraf çekip beyan yazıp müracaat ettiğinde ödeme alman çok zor,
Rot kolu kırılmış muhtemelen, kaldırıma, beton mantarlara vs vurunca ilk giden parça olur genelde. Jantta eğiklik varsa o düzeltilir ciddiyet derecesine göre; lastikte balon varsa onun değişmesi gerekir. Servis tamponu da boyar, isterseniz boyamayabilir. Salıncağın kırıldığını pek sanmam baya şiddetli vurmadıysanız.
HulusiToker
25-07-2016, 21:47
Rot kolu kırılmış muhtemelen, kaldırıma, beton mantarlara vs vurunca ilk giden parça olur genelde. Jantta eğiklik varsa o düzeltilir ciddiyet derecesine göre; lastikte balon varsa onun değişmesi gerekir. Servis tamponu da boyar, isterseniz boyamayabilir. Salıncağın kırıldığını pek sanmam baya şiddetli vurmadıysanız.
Jant tamir görücek en kötü boyanması gerek. Lastikte balon yok sanırım ama davlumbaza sürtmüş değişir belki bilemiyorum. Ne kadar çıkar hasar onu merak ediyorum şöyle 5bine falan kapasak herşey dahil güzel olur üstü sıkıntı yaratır herhalde satarken
tekerlek zemini yere düzgün basıyor mu ? Jantta çizik çok mu? Lastikte balon var mı ? Sorularım bu kadar :)
Mehmetmert
25-07-2016, 21:55
Boyle 3-4 bin lira masrafin altina ses etmiyorlarda,masraf bundan fazla ise mirildanmaya basliyorlar abi.Dedigin gibi alkollumuydu,degilmiydi...vs yokuza suruyorlar isi
HulusiToker
25-07-2016, 21:55
Bu arada 20-30 gibi bi hızla vurdum sanırım tam emin değilim ama. TarikS
HulusiToker
25-07-2016, 21:57
tekerlek zemini yere düzgün basıyor mu ? Jantta çizik çok mu? Lastikte balon var mı ? Sorularım bu kadar :)
Düzgün basıyor. Jantta sürtünmeden dolayı var birşeyler boyanmadan hallolcağını sanmam, balon gördüğüm kadarı ile yok. Ama davlumbaza sürtmüş lastik siyah iz var davlumbazda zaten çekilirken araba davlumbaza yapışık haldeydi lastik
Bu arada 20-30 gibi bi hızla vurdum sanırım tam emin değilim ama. TarikS
Hız düşük değilmiş pek ama yeni lastik ve jant masrafı kitlemezlerse size, yürüyen aksamdan öyle 5 liralık masraf çıkmaz. Siz de arada servise gidip gelin eksperle veya sigorta acentenizle iletişim halinde olun. Eğer jant tamir edilebilecek düzeydeyse borusandan jantı alın tamir ettirip boyatın dışarsa, onun faturasını sigortaya ibraz edip ödeme alabilirsiniz.
Önce servisin çıkartacağı ekspertiz raporunu bekleyin. Gereksiz olduğunu düşündüğünüz noktaları çıkartıp kendiniz uğraşmak isterseniz öyle de halledilebilir.
Veya baktınız çok yokuş oluyor verin arabamı deyip özel servise çektirirsiniz :)
Tekerlek yere düzgün basıyorsa ve davlumbaza değiyorsa çekilirken, yayı kırmış olabilirsiniz. Salıncaga birşey olmamış gibi duruyor tarifinizle.
Jant tamiri-boyası,rot-rotbaşı,yay ve davlumbaz değişecek gibi 5i geçmez bence.. dışarıda o kadar da tutmaz da borusan :)
HulusiToker
25-07-2016, 22:14
Hız düşük değilmiş pek ama yeni lastik ve jant masrafı kitlemezlerse size, yürüyen aksamdan öyle 5 liralık masraf çıkmaz. Siz de arada servise gidip gelin eksperle veya sigorta acentenizle iletişim halinde olun. Eğer jant tamir edilebilecek düzeydeyse borusandan jantı alın tamir ettirip boyatın dışarsa, onun faturasını sigortaya ibraz edip ödeme alabilirsiniz.
Önce servisin çıkartacağı ekspertiz raporunu bekleyin. Gereksiz olduğunu düşündüğünüz noktaları çıkartıp kendiniz uğraşmak isterseniz öyle de halledilebilir.
Veya baktınız çok yokuş oluyor verin arabamı deyip özel servise çektirirsiniz :)
Evet şimdi onu bekliyorum bakalım ne çıkaracaklar. Çok teşekkürler
Sanada çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın. Y.Emre
Umarım direksiyon kutusunda filan bi sıkıntı yoktur,o da girerse işin içine mebla katlanır
Umarım direksiyon kutusunda filan bi sıkıntı yoktur,o da girerse işin içine mebla katlanır
Direksiyonu rahatça cevirebildigini soyledi. Benimde aklima geldi üzerinde dişli olan mili eğme ihtimali. Umarim olmamistir :)
HulusiToker
25-07-2016, 23:34
Direksiyon rahat çevriliyordu ekrandada herhangi bir arıza ışığı yanmadı. Başka nasıl anlayabilirim?
O mil eğrilmiş olsa da rahat çevirebilirmiydim direksiyonu? fthdrn
Direksiyonu rahatça cevirebildigini soyledi. Benimde aklima geldi üzerinde dişli olan mili eğme ihtimali. Umarim olmamistir :)
En ufak aksaklıkta eklerler faturaya.Gerçi bende 60 la filan kafadan kayarak kaldırıma girmiştim e200 le,tekerlek bağımsızlığını ilan etmişti ama kutuda bi sıkıntı yoktu :)
Direksiyon rahat çevriliyordu ekrandada herhangi bir arıza ışığı yanmadı. Başka nasıl anlayabilirim?
Yürüyen aksam hasarlarında,zarar görmüş parça harici bağlı olduğu parçalarıda incelerler.En ufak aksaklıkta da değişirler.Kopma aşırı yamulma vs olmadıktan sonra sizin anlamanız zor diye tahmin ediyorum.
O mil eğrilseydi eğer direksiyon hangi açıda kaza yaptıysanız o noktaya kadar temiz bi şekilde döner o noktadan sonra sertleşir döndürmekte zorlanırsınız. Yamulmanın belirtisi budur. Ama KOSEREN in dediği gibi servis bakıp bu mil zedelenmiş derse fiyat bayağı bir artar.
Geçmiş olsun, polis çağırman isabet olmuş yoksa daha çok uğraşırdın.
Adam kafayı çeksin alkollü arabayı bariyere vursun kendi rapor tutup arabayı yaptırsın kaskodan, öyle bi dünya yok.
HulusiToker
26-07-2016, 00:28
İki tarafada full dönüyodu direksiyon bakalım ne dicek servis parça listesi çıkarınca. fthdrn KOSEREN
Nightfish
26-07-2016, 06:24
Keşke Borusan'a çekmeseydiniz. Tramer sıkıntı olacaktır. En basiti jantta düzeltme yapmayıp sıfır jant veriyorlar. İşlemler başlamadıysa tanıdığınız güzel bir ustaya emanet edin derim. Başıma geldi, Doğuş'un jant değişimi de dahil olarak 10.000 TL çıkardığı işlemi 1.500 TL'ye halletmiştik.
Day Walker
26-07-2016, 07:43
Alt kısımda gördükleri görmedikleri ne varsa değiştireceklerdir. Öyle tamir falan yaptırmazlar.
Çünkü sen daha sonra ses veya başka bir nedenden dolayı garantiden işlem talep etme diye. Nasıl olsa kasko ödüyo mantığı var.
40 km mi neydi öyle bir hızda teker darbe alırsa direksiyon kutusunun değişimi ile ilgili bir servis bülteni varmış onlarda o yüzden kutuyu değişirler zaten 10K tutar sadece o. 1K tampon boyası kdv siz yazsalar gerisini siz düşünün.
20-25 K arası bişeye çıkarsın. Aracın resimlerini ve onarım aşamasındaki fotolarını iste sakla satarken işine çok yarayacaklar.
Aracınızın marka ve modelini bilmiyorum ama Borusan'dan yola çıkarsak küçük! bir anımı yazmak isterim. 2015 yılının hemen başında BMW 4.28i şirket aracını, SAĞA ÇEKME şikayetiyle İstinye Borusan'a götürdüm. Bu arada araçta TIK ses yok! Tek şikayet direksiyonu bıraktığınızda bariz sağa gitme. İnceleme sonucu: ( büyük ihtimalle çukuru düşme sonucu) Arabanın sağ ön düzeninde hemen bütün parçaların ( jant dahil ) değişimi gerektiği. Araç zaten Borusan'dan kiralıktı. Hasar işlerine Avcılar bakıyormuş. Beyanla birlikte aracı bıraktım, 1 hafta kadar sonra aldım. Değişen parça değeri 15 bin liraya yakındı.
Bu arada kazadan dolayı size geçmiş olsun.
Öncelikle geçmiş olsun.
Araç BORUsan'da olduğu için eksperin gidip şu değişsin şu düzelsin deme şansı yok gibi bişey.
İşçilik bedelleri de muazzam :)
Yani 5000 TL hayal şu an.
bordeaux
27-07-2016, 07:52
öncelikle geçmiş olsun. m3 le mi yaptınız kazayı?
fotoğraf ekleme şansınız varsa bekleriz.
yilmazcatalbas
27-07-2016, 08:18
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
Polis çağırmanız çok doğru olmuş. Tek taraflı kazalarda sadece sizin sigorta şirketleriniz değil tamamı polis tutanağı istiyor.
Aracı dışarıda yaptırsaydınız 5000 TL bile tutmazdı ama Borusan'da olunca rakamı kestirmek çok zorlaşıyor.