Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Turbo RX-8 “AMA BÜYÜK TURBO” Hikayesi…. The Rotary Rocket NYB 62

Sayfa : 1 [2]

Setre
31-07-2017, 13:09
Güçler çok güzel yanlız o şekilde devirlenen bir motor için yahu. Doldurduğu devirler de çok iyi.
Biz boxer yürüteceğiz diye anamız ağladı yani.

Vallahi piston çok daha kolay, en azından bilen çok ... Biz karşılaştığımız her problem'de ciddi bir araştırma, mailleşme vs. ile vakit harcıyoruz =) aslında mekaniğini yapmak 1-2 gün sürüyor ama sonrasında'ki araştırma akıllara zarar, deli işi gerçekten ...

Benden sonraki yapacak niyetlenen arkadaşlar baya bir şanslı olacak ama gerçektende

aday31
02-08-2017, 09:25
Bir rx-8 hayranı olarak canım sıkıldıkça açıp baştan okuyorum projeyi . MAŞALLAH

Setre
12-10-2017, 14:08
Yeni güncelleme :)

Ne yazıkki Yunanistan'dan araba ile dönmek yine nasip olmadı arkadaşlar ... Ama her işte bir hayır var yazılımcımın ne kadar dandi olduğunu öğrenmiş oldum ... 2. kere motorum kırıldı ve bu sefer bizzat onun ellerinde oldu bu durum ...

Önceki'de şimdikinin'de tamamen yazılımsal bir hatadan olduğu ortaya çıktı ... Ama ne demişler durmak yok :)

Aracı yine yunanistan'da bıraktım ve geldim uçak ile ... Yaptığımız plan şu şekilde geliştirmelerden'de yine haberdar edeceğim umarım son olur bu dualarıyla :)

Topsecret garaja bıraktım aracımı ... Rotary konusunda uzman bir mekanikçi kendileri ... Komple başta aşağı sıfırlanacak motor, bununla birlikte elektrik tesisatı, turbo tesisatı baştan aşağı incelenecek ve gerekli herşey yenilenecek ...

Bununla birlikte egzoz sistemini 80mm+ olarak düzenlenecek bu şekilde daha iyi olacağını belirttiler ...

Yazılım konusunda WTCC Seat takımındada yazılımcılık yapmış olan normalde rotary değil hertür araca yazılım yapabilen Sokratis (isim zor yanlış olabilir) yazılım yapacak araca ...

Kendisi sadece Topsecret garaj'ın yaptığı rotary araçlara yazılım yapmakta biraz araştırma yaptım adamlar gerçekten işlerinde iyiler....

Önümüzde'ki 1 ay boyunca motoru toplicaklar, ayarları yapacaklar , 1000 km kadar rodaj yaptıktan sonra DYNO 'da gerekli yazılımı yapıp anahtar teslim verecekler ...

Plan bu şekilde inşallah bu sefer umduğumu bulurum :) Artık olay kısmet bakalım dualarınızıda bekliyorum artık diyecek başka birşey kalmadı ...

B16
12-10-2017, 14:11
Yeni güncelleme :)

Ne yazıkki Yunanistan'dan araba ile dönmek yine nasip olmadı arkadaşlar ... Ama her işte bir hayır var yazılımcımın ne kadar dandi olduğunu öğrenmiş oldum ... 2. kere motorum kırıldı ve bu sefer bizzat onun ellerinde oldu bu durum ...

Önceki'de şimdikinin'de tamamen yazılımsal bir hatadan olduğu ortaya çıktı ... Ama ne demişler durmak yok :)

Aracı yine yunanistan'da bıraktım ve geldim uçak ile ... Yaptığımız plan şu şekilde geliştirmelerden'de yine haberdar edeceğim umarım son olur bu dualarıyla :)

Topsecret garaja bıraktım aracımı ... Rotary konusunda uzman bir mekanikçi kendileri ... Komple başta aşağı sıfırlanacak motor, bununla birlikte elektrik tesisatı, turbo tesisatı baştan aşağı incelenecek ve gerekli herşey yenilenecek ...

Bununla birlikte egzoz sistemini 80mm+ olarak düzenlenecek bu şekilde daha iyi olacağını belirttiler ...

Yazılım konusunda WTCC Seat takımındada yazılımcılık yapmış olan normalde rotary değil hertür araca yazılım yapabilen Sokratis (isim zor yanlış olabilir) yazılım yapacak araca ...

Kendisi sadece Topsecret garaj'ın yaptığı rotary araçlara yazılım yapmakta biraz araştırma yaptım adamlar gerçekten işlerinde iyiler....

Önümüzde'ki 1 ay boyunca motoru toplicaklar, ayarları yapacaklar , 1000 km kadar rodaj yaptıktan sonra DYNO 'da gerekli yazılımı yapıp anahtar teslim verecekler ...

Plan bu şekilde inşallah bu sefer umduğumu bulurum :) Artık olay kısmet bakalım dualarınızıda bekliyorum artık diyecek başka birşey kalmadı ...

Ben aracı Maslak'ta bol bol görüyordum. Volvo'nun orda sanayinin içinde.

Helal olsun sizde ki sabıra da emeğe de

Setre
12-10-2017, 14:15
Valla çok çektim gerçekten... Maslak'ta çok kaldı aynen sürekli bir kablo yanması vb. abuk subuk sorunlar çıkıyordu ... Orada olayın biraz mantığını anlattılar bu sayede dahada ikna oldum ne kadar aptal bir yazılımcı kullandığımın ...

Kısaca söyle özetlediler ;

Bir aracın yazılımı A B C D E F ... gibi alfabenin her harfini doldurarak yapılmalı. George "benim hırtapoz" koskoca alfabe'de C G vs. gibi yanlış yunluş eksik bir yazılım yapıyormuş ... Kısacası çektiğim o bütün çileler onun bu vurdumduymazlığı vs eksikliği yüzündenmiş ...

Neyseki bu durum sonucunda orada baya bir aşağılandı daha ekmek kolay kolay bulabileceğini zannetmiyorum özel davet ile gittim oraya organizasyon için katılamadan motoru kırdı ...

Ama inadım inat yürütecem arabayı :)

AhmetKadir
12-10-2017, 14:22
bu kadar emek ve para bosa gıtmez Insallah. bol sabırlar kolay gelsın

Setre
12-10-2017, 14:25
bu kadar emek ve para bosa gıtmez Insallah. bol sabırlar kolay gelsın

Valla çok kıskandım adamları hepi çatara patara turbo rx8 leri atmosferik kullanır gibi devir kesicide kullanıyorlar ... Arabaları ısınmıyor bile ... Doğru yazılımcının önemini öğrenmiş oldum gerçekten ... Araba ısınmasın diye onca ısı kalkanı vs. yaptırdık adamlar ısı kalkansız vs. siz arabayı bizden soğuk kullanıyorlar 27 derece havada ...

Kısmet inşallah bakalım

onurc
12-10-2017, 14:31
Maslak'a gittiğimde denk gelıyordum,araba hakkaten cok güzel,maşallah.Insallah hallolur kısa sürede.

Da şu konu dillere destan olması lazım,gel gör ki bi typer konusu kadar değeri yok insanlarda heralde :) ..

Keeper
12-10-2017, 14:33
İnsta da gördüm, özellikle rx7 si olan abinin rx8 i muazzam olmuş. İnsanın arabayı götüresi geliyor yunana :)

Setre
12-10-2017, 14:34
Maslak'a gittiğimde denk gelıyordum,araba hakkaten cok güzel,maşallah.Insallah hallolur kısa sürede.

Da şu konu dillere destan olması lazım,gel gör ki bi typer konusu kadar değeri yok insanlarda heralde :) ..

İnsanlar çok haklı çünki daha yürütemedik 1,5 seneyi geçti :) zor proje ama inşallah tamamlandığında ülke'de cümbüş olacak

Setre
12-10-2017, 14:35
İnsta da gördüm, özellikle rx7 si olan abinin rx8 i muazzam olmuş. İnsanın arabayı götüresi geliyor yunana :)

Ve o rx8 in kompresyon değeri 5,5 biliyormusun :) çatara patara gidiyor bizde 7 görünce millet kötü motor diyor tamamen bilgisizlik :)

Mr.Bilal
12-10-2017, 14:49
Geçmiş olsun. Masrafları karşı taraf mı üstlenecek. nasıl olacak bu durum şimdi. yıkardım ben walla orayı ne yalan söyleyim. büyük emek ve para harcadınız

Setre
12-10-2017, 15:20
Geçmiş olsun. Masrafları karşı taraf mı üstlenecek. nasıl olacak bu durum şimdi. yıkardım ben walla orayı ne yalan söyleyim. büyük emek ve para harcadınız

Valla o taraf karışık... Onun kırdığı %100 her açıdan incelendi vs. ama hala diyorki ben yapmadım etmedim :P klasik yani ... Biz elimizden geleni yapıcaz ona karşılatmak için ama karşılasada karşılamasada ben yaptıracam o arabayı ve yürütecem :)

Çok dua edenimiz vardır arkamızdan inşallah yürütemez diyen ama inadım inat =) o araba 2 rotor ve bir turbo ile yürüyecek

B16
12-10-2017, 15:37
Valla o taraf karışık... Onun kırdığı %100 her açıdan incelendi vs. ama hala diyorki ben yapmadım etmedim :P klasik yani ... Biz elimizden geleni yapıcaz ona karşılatmak için ama karşılasada karşılamasada ben yaptıracam o arabayı ve yürütecem :)

Çok dua edenimiz vardır arkamızdan inşallah yürütemez diyen ama inadım inat =) o araba 2 rotor ve bir turbo ile yürüyecek

Konuyu en başından beri takip ediyordum. İlk mesajlarda 2. krediyi aldım yazmıştın. Kredi 4 mü oldu şimdi?
Aboo ve hala evlisin helal valla. Hem rotor hem hanım ile uğraşmak ciddi emek ister.

Setre
12-10-2017, 15:39
Konuyu en başından beri takip ediyordum. İlk mesajlarda 2. krediyi aldım yazmıştın. Kredi 4 mü oldu şimdi?
Aboo ve hala evlisin helal valla. Hem rotor hem hanım ile uğraşmak ciddi emek ister.

Arada birkaç aksiyon ile durumları düzeltmiş idim ... Şimdi şemsiye açılacak biraz daha neyse en azından yoldaki bebeğime güzel bir drift aracı bırakmış olurum artık ... Yunanistan'da kırılmasına seviniyorum aslında orada gerekli her parça var ve buradan daha uygun ... ***** kargo, vergi vs. ile uğraşmayacağım olabildiğince ucuza bitecek diye umuyorum.

dj_batukaan
12-10-2017, 16:10
Allah kolaylık versin en son motor yenileniyordu o motordamı kırıldı :(

Setre
12-10-2017, 16:13
Allah kolaylık versin en son motor yenileniyordu o motordamı kırıldı :(

O motor çokdan bitmiş üzerin 10k+ km yapmıştım yunanistana gittik 10 gün gezdik taki George el atana kadar ... utanmaz kırana ladar ne kadar aağlam ne kadar smooth bir motor olmuş diye bahsediyordu birde ...

semavi
12-10-2017, 17:59
Benim buraya geldigimde bir rotary alirim artik hayalim vardi... Komik paralar ama burada normal arabadan anlayan usta bile her zaman denk gelmiyor :)

Gecen buldum, test surusude yaptim ve fena degildi arac... ileride belki...

Aman ha bu konuya bir sey olmasin...

Emegine saglik... Ayrica buraya detaylari yazdigin icin tesekkur ederim...

Keeper
12-10-2017, 21:59
Emre arada şeytan dürtüyor, varsa bilgin yunanda ne kadara mal oluyor daha küçük turbolu bir setup bilgilendirirmisin?

Setre
13-10-2017, 08:08
Emre arada şeytan dürtüyor, varsa bilgin yunanda ne kadara mal oluyor daha küçük turbolu bir setup bilgilendirirmisin?

Çıkma greddy kit 2000 euro civarına bulunabiliyor sıfır istersen 4750 euro kitin maliyeti ama çok yeterli açıkçası

MTZ
13-10-2017, 10:47
Emre sabrını takdir ediyorum. Bu kadar uğraşmışken bunları yaşamak cidden can sıkıcı bir durum. Ama malesef modifiyenin birazda doğası bu. Topsecret cok iyi referansları olan bir yer. Bu sefer istediğin gibi olucaktır eminim. Insallah sabrının karşılığını fazla fazla alırsın

Setre
13-10-2017, 11:41
Emre sabrını takdir ediyorum. Bu kadar uğraşmışken bunları yaşamak cidden can sıkıcı bir durum. Ama malesef modifiyenin birazda doğası bu. Topsecret cok iyi referansları olan bir yer. Bu sefer istediğin gibi olucaktır eminim. Insallah sabrının karşılığını fazla fazla alırsın

Yüzdük yüzdük kuytuğuna geldik diyebilirim ... Aldıktan sonra çatara patara gelirken video çekicem artık :D

SK10
13-10-2017, 11:53
valla abi büyük cesaret rx8 i turbolamak millet stock alıp binmeye korkarken, Allah kolaylık versin helal olsun.

Setre
22-11-2017, 08:23
valla abi büyük cesaret rx8 i turbolamak millet stock alıp binmeye korkarken, Allah kolaylık versin helal olsun.

valla aslında tam bizim millete uygun bir araba :D araba yüksek hızı yüksek deviri seviyor ... Hızlı gitmedinmi daha hızlı su koyuveriyor :) Rotaryye özel kullanım falan deniyorya yok öyle birşey ... Yüksek performanslı her araçta aynı sistem yürür, soğuk motorda gazlama, yağına suyuna dikkat et :D

bizim ülkede bir efsanedir yürüyor bir deli kuyuya taş atmış bütün milllet o taşı kutsal sanmış :P korkacak birşey yok yani ...

Bu arada videolar'ı biriktiriyorum, şu anda motor toplanmış durumda, tesisat, hortumlar vs. gibi ıvır zıvır düzeltiliyor daha sonra rodaj başlayacak ... Kısmetse 16 aralık gibi araç burada olacak

semavi
22-11-2017, 11:00
Burada 2 tane rx8 test ettim... Ikside 100bin mili geckindi ve zipkin gibiydi...

ama body ve yurur anlaminda rezaletti... iti baglasan durmaz... pis ve bakimsiz...

Gecmisini bilmiyorum tabi.. motorlar orjinal mi degilmi... Kozmetik isi cok fazla olunca almak gelmedi icimden... Eve goturdugumde hanim kovalar diye korktum :) Ah ah... nerede TR deki rx8ler... Motoru bitik bile olsa kalani temiz en azindan...

Heyecanla izliyoruz yaptiklarini...

Setre
11-12-2017, 09:52
Bu cuma günü geliyor arkadaşlar araç :) burada ufak 1 işim olcak egzoz ile ilgili boru 76 idi onu 80 mm ye arttırmayı planlıyorum bunun dışında 4" lik 100 mm yani orjinal varex yapacağım son çıkışı :D

Mr.Bilal
11-12-2017, 10:04
Bu cuma günü geliyor arkadaşlar araç :) burada ufak 1 işim olcak egzoz ile ilgili boru 76 idi onu 80 mm ye arttırmayı planlıyorum bunun dışında 4" lik 100 mm yani orjinal varex yapacağım son çıkışı :D

Haydi gözün ve gözümüz aydın olsun :)

Setre
14-12-2017, 12:49
Evet araba bitti :) umarım kabus'ta bitmiştir yarın itibari ile araç Türkiye'ye geliyor. Dyno vs. herşey tamamlandı.

Araç geldiğinde elimden geldiğince video çekip paylaşım yapacağım ...

https://www.youtube.com/watch?v=mp1Ju0V8qDY&index=1&list=UUJyEjTvJoSRY3oJxbCk2QBg

Çıkan güç şu şekildedir arkadaşlar bana sorarsanız gayet yeterli olabildiğince güvenli yazılım yaptırttım ki bir daha problem ile karşılaşmayayım ... Methanol kullanmadık garanti güç olsun istedi yazılımcı, ve 95 oktan ile yapıldı yazılımki avans vs. kötü yakıt problemi olmasın.

Aslında yazılımcının kafada 400+ güçler vardı ama ne olur ne olmaz :) artık yeni motor yapacak para kalmadı cepte ... Bana kalırsa RX8 için en ideal güçler diyebilirim hem kasmicak hemde bastınmı gidecek diye düşünüyorum :)

RX8 GTX3076R OEM ECU

346hp @ 0.7bar - 95oct
392hp @ 1bar - 95oct

Downpipe + Egzoz'u 80mm boru ve sonu'da 100mm Varex yaptıktan sonra +10/15 HP gibi bir artış bekliyoruz orda test etmişler farklı araçlar'da bu şekilde artış olmuş

Setre
14-12-2017, 13:02
Neyse hazır başlamışken yazayım dedim :) Biliyorsunuz başımıza bir ton olay geldi bizde komple sıfırladık motorun içini dışını ;

http://i68.tinypic.com/vdjnzm.jpg

ince el işçiliği birlikte fabrika çıkışı motordan daha temiz daha diri daha yeni bir motorumuz oldu :)

http://i64.tinypic.com/11hx91i.jpg

http://i63.tinypic.com/2ls9rfs.jpg

buda tam takır hali ;

http://i63.tinypic.com/1214v8h.jpg

Yarın sabahtan yola çıkıyor mekanik ustası Stafanos Top Secret ve yazılım'cı AutoVeltiosis Nouchoutidis Sokratis... Burada'ki yakıtlada bir bakacaklar duruma sonra pazartesi günü dönecekler memleketlerine ...

Cumartesi günü maslak sanayi Birol Satalmotorsport 'un orda olacağım belki birde tost tuning yapayım diyorum :)

Serkan_UR
14-12-2017, 13:04
Hadi hayırlısı bekliyoruz merakla ;

Bu Setup 450-500hp de kaldırır da bizim bünye ona denk gelen riski kaldırmaz :D

Bir süre safe safe bin sonrasına bakarız :D

Setre
14-12-2017, 13:07
Hadi hayırlısı bekliyoruz merakla ;

Bu Setup 450-500hp de kaldırır da bizim bünye ona denk gelen riski kaldırmaz :D

Bir süre safe safe bin sonrasına bakarız :D

Aynen öyle kanka yaptığımızdan beri bir keyifle binemedim :) şöyle bir süre keyfine varalım sonra ilerde maceralara atılırız bir daha neden olmasın :)

-Günalp-
14-12-2017, 15:54
Hayırlısı olsun emre. Gözün aydın.Keyifle bin inş.

Setre
14-12-2017, 15:58
Hayırlısı olsun emre. Gözün aydın.Keyifle bin inş.

İnşallah bir elimede gelsinde =) hayırlısı ile

Keeper
14-12-2017, 15:59
Hayırlısı olsun Emre bu sefer sıkıntısız binersin inşallah, bol bol video bekliyoruz :)

emre2blue
14-12-2017, 21:18
Çok sevdiğim bir araba, kararlılığınız, sabrınız bitmesin... Bu kadar uğraştınız, problemler çıksada, çok iyi karşılık verdiniz. Sonuçta güzel günler sizi bekliyor. Kafanızda hayalini kurduğunuz Renesis-Turbo işini de başardınız. güle güle sürmek nasip olsun. İnşallah güzel günler sizinle olsun..

Setre
15-12-2017, 08:40
Çok sevdiğim bir araba, kararlılığınız, sabrınız bitmesin... Bu kadar uğraştınız, problemler çıksada, çok iyi karşılık verdiniz. Sonuçta güzel günler sizi bekliyor. Kafanızda hayalini kurduğunuz Renesis-Turbo işini de başardınız. güle güle sürmek nasip olsun. İnşallah güzel günler sizinle olsun..

Aynen gerçekten ne yapacağım, ne edeceğim dedim çok zamanlar oldu ... Destek olanda köstek olmaya çalışanda çok oldu ama pes etmedim yediremedim daha doğrusu :) inşallah bu sefer çatara patara tadına varabileceğim...

İnsanlara'da bu arabanın turbo olarak gidebileceğini fiyat/performans'ta ne kadar iyi olabileceğini göstermiş olurum :D

Rotor'cu arkadaşlara'da daya iyilerini daha güçlülerini yapmak için hem cesaret hemde tam destek vermiş olurum diye umuyorum :D İnşallah çok daha kuvvetli çok daha canawar rx8 ler görürüz

watchword
15-12-2017, 14:37
Tech ' den uzak kaldığım zamanlarda , Kerim (BNZ69) ziyaretime gelmişti. Konular konuları açtı , sizden ve Yunanistan olaylarından bahsetti. Bahsetti dediğim , işin sadece yazıya dökülmüş hali :) Adam , olayları anlatırken adeta yaşıyordu sanki :) Geri döndüğümde , ilk incelediğim konu sizinki olmuştu. Geçenlerde güzel haberler içeren mesajınızı görünce , tüm yaşanılan olumsuzluklara rağmen alınan haklı güzel sonuca gerçekten çok sevindim. Aracınızı , Keyifle ve Sağlıkla kullanmanızı dilerim...

Setre
15-12-2017, 15:27
Teşekkür ederim hatta şöyle söyliyeyim bugün en heyecanlı günüm araç Türkiye'ye doğru yolda yaklaşık 4 saat kadar oldu yola çıkalı :)

dkaya87
15-12-2017, 15:40
gözün aydın, kazasız belasız sürüşler olsun inş. merakla bekliyoruz biz de.

emoro
15-12-2017, 16:30
Gözünüz aydın kazasız belasız kullanırsınız artık inşallah:)

Setre
15-12-2017, 17:30
Her proje acılı olur derler cektik yeterince diye dusunuyorum :)

EmreS13
15-12-2017, 20:34
Bu konu bana rotary’li makina aldıracak az kaldı. :(
Maşallah abi, aksilik olmuş ama daha sağlam olacağından şüphem yok. Kesicili alevli yan düz videolar izlemek için sabırsızlanıyorum :D

Setre
19-12-2017, 09:32
Sonun'da çilemiz bitti arkadaşlar ... Bütün haftasonu kullandım, trafikte denedim boşlukta denedim, bastım bıraktım dene dene dene vallahi tık ses gelmedi ...

Sanki fabrikadan bir araba almışım gibi bir hissiyat var arabada ... En ufak bir titreme, en ufak bir ses, en ufak ısınma hiçbişi yok ...

Tertemiz ...

Şaşırdıklarım'da var ... Daha önce ısınma problemi yüzünden çok çekiyordum ... O ısınma probleminden eser yok ... Aracın normal çalışması 70 derecelerde ... Tapagaz gazladıktan sonra 80 lere çıkıyor en fazla ... Sırf bu problem yüzünden binlerce lira harcamıştım zamanında ...

Meğersem yazılımmış olay :D Gerçekten ne kadar önemli ne kadar ayrıntılı iş olduğunu birkere daha görmüş oldum ...

Allah hepinize nasip eder inşallah... Çok zor günler geçirdim, hem ben hem eşim ama sonunda bitti artık diye düşünüyorum ...

Daha hevesle sürmekten ve yağmur yüzünden video çekmek nasip olmadı ama inanın en kısa sürede sizlerin kulaklarınızında pasını sileceğim ...

Emirhancakir
19-12-2017, 14:16
Hocam, aracınız sonunda hayırlı olsun. Konuyu en başından beri takip ediyordum, olumsuzluklardan dolayı yorum yapmak istememiştim hep, sanki kendi aracım imiş gibi üzülmüştüm onca emeğe. Ama sonunda değmiş belli oldu :) Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullanmak nasip olsun. Bu arada merak ediyorum, eğer sizin için de sorun olmayacak ise, araç Total de aracın kendi parası da dahil kaç'a mal oldu?

Saygılar, sevgiler, iyi dileklerimle..

Setre
19-12-2017, 15:24
Hocam, aracınız sonunda hayırlı olsun. Konuyu en başından beri takip ediyordum, olumsuzluklardan dolayı yorum yapmak istememiştim hep, sanki kendi aracım imiş gibi üzülmüştüm onca emeğe. Ama sonunda değmiş belli oldu :) Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullanmak nasip olsun. Bu arada merak ediyorum, eğer sizin için de sorun olmayacak ise, araç Total de aracın kendi parası da dahil kaç'a mal oldu?

Saygılar, sevgiler, iyi dileklerimle..

Valla 2 kere motor yenilemiyide eklersek herhalde 170K üzerine gelmiştir :D biraz can yakıcı bir hal aldı açıkçası... Ayrıca teşekkür ederim iyi dileklerin için

Schumi
19-12-2017, 15:47
Valla 2 kere motor yenilemiyide eklersek herhalde 170K üzerine gelmiştir :D biraz can yakıcı bir hal aldı açıkçası... Ayrıca teşekkür ederim iyi dileklerin için

17K dolar demek istediniz dimi ? 170K rakamı TL bile olsa korkunç.

Edit : Araç dahil denilmiş pardon. Aracı ne kadar almıştınız ?

Setre
19-12-2017, 15:50
17K dolar demek istediniz dimi ? 170K rakamı TL bile olsa korkunç.

Edit : Araç dahil denilmiş pardon. Aracı ne kadar almıştınız ?

Aynen araç dahil aracı 50K ya almıştım :) ne yazıkki total biraz çok hehe

-Günalp-
19-12-2017, 16:00
Şuan tr de emsali olmayan bir araç oldu emre. Güzel günlerde bin, güzel videolarını beklyoruz:)

Setre
19-12-2017, 16:02
Şuan tr de emsali olmayan bir araç oldu emre. Güzel günlerde bin, güzel videolarını beklyoruz:)

Eyvallah teşekkür ederim

Commander696
19-12-2017, 20:16
Bayağı uğraşmışsınız umarım sorunsuz,sıkıntısız bir şekilde keyifle binersiniz.

Emirhancakir
19-12-2017, 20:40
Bir turbo hikayesi 120K TL ye mal oldu. O corci yok mu corci, mahvetmiş her şeyi. Dünyanın masrafını yaptırmış.. Yakın zaman da videolar bekliyoruz "çatara, patara, vutututu" yunanistan da geziyorlar dediğiniz gibi :) Yapılan masraf için de bence canınızı sıkmayın, bu RX8 in duruşu,vuruşu,gidişi yeter :) hepsine değer diye düşünüyorum :)

Setre
19-12-2017, 20:55
Bir turbo hikayesi 120K TL ye mal oldu. O corci yok mu corci, mahvetmiş her şeyi. Dünyanın masrafını yaptırmış.. Yakın zaman da videolar bekliyoruz "çatara, patara, vutututu" yunanistan da geziyorlar dediğiniz gibi :) Yapılan masraf için de bence canınızı sıkmayın, bu RX8 in duruşu,vuruşu,gidişi yeter :) hepsine değer diye düşünüyorum :)

Aslında turbo değil sadece, bu fiyatta dış aksam ki hep orjinal ürünler yurtdışından geldi ... turbo öncesindede atmosferik doldurmuştum aracı, yine tr’deki en hızlı rx8 lerden biriydi e tabi haliyle öasraf çoktu ...

Sonra turbo işinede girince ***** uçtuk ... ama en azından eskiler çöp olmadı turbo’dada kullandım hepsini...

B16
20-12-2017, 10:10
Konuya bi güncel çekeyim.
Araç şuan egzoz işleri için egzozcu da
https://i.hizliresim.com/5GJXbj.jpg

Biraz pis ama kısa güncelleme bu kadar.

Aracın içine binip B16 was here yazıcaktım ama vazgeçtim. :D :D :D

Setre
20-12-2017, 12:18
Konuya bi güncel çekeyim.
Araç şuan egzoz işleri için egzozcu da
https://i.hizliresim.com/5GJXbj.jpg

Biraz pis ama kısa güncelleme bu kadar.

Aracın içine binip B16 was here yazıcaktım ama vazgeçtim. :D :D :D

haha aynen kardeşim :D 100 mm 4" lik orjinal varex takılıyor :) akşam tial 44mm mvr aldım yeni gıcır olsun diye, bizim şerefsiz George'ın taktığı kaçırıor birazcık :D birde AEM wideband aldım onu takıyorum akşama :)

her birde snow methanol kitini komple söküyorum =) ilan'da var zaten satılıklarda haha

Setre
24-12-2017, 00:42
Galiba bozuldu burası :D son sayfaya gidemiyorum ancak bildirmek isterim yeniden araç iyi durumdadır =)

ottoman32
24-12-2017, 00:44
Galiba bozuldu burası :D son sayfaya gidemiyorum ancak bildirmek isterim yeniden araç iyi durumdadır =)

videoları bekliyoruz abi

MertSerhanÖ.
24-12-2017, 01:45
valla aslında tam bizim millete uygun bir araba :D araba yüksek hızı yüksek deviri seviyor ... Hızlı gitmedinmi daha hızlı su koyuveriyor :) Rotaryye özel kullanım falan deniyorya yok öyle birşey ... Yüksek performanslı her araçta aynı sistem yürür, soğuk motorda gazlama, yağına suyuna dikkat et :D

bizim ülkede bir efsanedir yürüyor bir deli kuyuya taş atmış bütün milllet o taşı kutsal sanmış :P korkacak birşey yok yani ...

Bu arada videolar'ı biriktiriyorum, şu anda motor toplanmış durumda, tesisat, hortumlar vs. gibi ıvır zıvır düzeltiliyor daha sonra rodaj başlayacak ... Kısmetse 16 aralık gibi araç burada olacak

belki çok alakasız gibi gelecek ama kendi aracımda sürekli yaşadığım şeyden bahsedicem.Aracım clio rs 172.Gazlamadığımda uzun süre çalıştırmadığımda falan araba aptal çalışıyor rölanti sorunu bazen isteksizlik falan.totalde 3 vites devir çevire çevire gazladığımda arabanın sesi soluğu kendine geliyor.rölanti ip.Bu tip araçlar cidden sakin kullanımda çok daha fazla sorun çıkarıyor.Heleki rx8 se bu araç:)

brs852
09-03-2018, 21:21
Araç ne durumda sağlıklı şekilde yürüyebiliyor mu ?

Setre
10-03-2018, 13:56
Araç ne durumda sağlıklı şekilde yürüyebiliyor mu ?

Valla kötü haberler var :) Aslında son derece sağlıklı ve problemsiz şekilde yürüyordu araç taki Bahçeşehir Tren yolu yakınında petrol ofisinin karşısındaki shell den yakıt alana kadar... Yakıt aldıktan 1 gün sonra motor kırıldı ...

Afr 11,5 olması gerekirken 13 e fırladı. Motoru açtık incelemelerimizi yaptık, avans vs. gibi bir problem olmadığını gördük. Daha sonra yakıtı incelediğimizde yakıtın neredeyse "SU" dan oluştuğunu farkettik ... Ne koku var nede yanıyor :D

Şaka gibi trajikomik bir durum ... Ama artık pes ettirdi gerçekten ...

Bebek'te geldiği için ne var ne yok söktüm araçta turbo vs. gönderdim yunanistana ... Şunu gördümki Türkiye'deki bu yakıt kalitesi ile %100 sağlıklı Rotary Turbo araç kullanmak pek mümkün değil ... Yapılabilecek tek şey ethanol ile yürütmek ... Ancak standart seal'lar ile ethanol kullanmak pek mümkün değil ...

Bu sebepten Ceramic seal yada buna benzer güçlendirmiş bir seal ile ethanol kullanarak yürütülebilir diye düşünüyorum.

Yine atmosferiğe döndürüyorum aracı ... Motoru en baştan yine port lu şekilde yapıyorum ...

Tahminimce 260-270 hp civarında komple portlanmış atmosferik olacak ... 1 ay içinde tamamlanır diye düşünüyorum ...

Setre
10-03-2018, 14:03
Kendi tatminim açısından aslında şu an bir moral bozukluğum yok o yüzden rahatça yazabiliyorum zaten ... Yapılabilecek herşey yapıldı denenebilecek herşey denendi ...

Artık Bebek geldikten sonra daha fazla sanayiye git onu yap bunu yap bunu da dene şunuda denelik vakit te takatimde kalmadı :)

Atmosferik temiz valla akarı yok kokarı yok sabaha kadar sık devam :D

Atmosferikte'de güzel parçalar siparişi verdim en baştan ...

Racing Beat Intake + Duct Kit siparişi verdim ...
Yarış tipi headers geliyor "yunanistan" dan ...

Motor parçaları komple sıfırlıyorum yeni baştan yani birdaha ufak bir rodaj olacak :D 1000 km rodaj yeterli bu arada "bazı yerlerde okuyorum 4000 km diye... Tamamen adam kazıklama ona göre"

Yeni motorun resimlerinide paylaşırım araca takarken... Durum budur yani :) 3. motor'dan sonra Allahın hakkı 3 tür dedim ve bu proje yi sonlandırdım ... Tamam belki Turbo'daki ciddi bir güce sahip olamayacağım ama en azından hiç bir rx8 in olmadığı kadar hızlı, sağlam, 10K devir çeviren ve 100 MM VAREX egzoz olan çoooook sesi bir atmosferik rx8 e sahip olacağım ....

Kafa da rahat olcak ... Şu saatten sonra artık önemlisi o oldu ...

turkishpower
10-03-2018, 15:37
geçmiş olsun , yakıt aldığınız istasyonla görüştünüz mü ?

Mr.Bilal
10-03-2018, 17:05
Walla okurken ah be yine mi dedim. Büyük şansızlık var bu arabada. Okadar emek hem maddi hem manevi ağız tadıyla bir binemediniz. Hayırlısı olsun diyelim. Atmosferik candır inş bundan sonra sorunsuz olur.

emre2blue
10-03-2018, 17:38
Bebek için tebrik ederim başta, ama aracın bu şekilde olmasına cidden üzüldüm. turkishpower demiş görüştünüz mü diye, yakıtı satanlarla. Görüşsen ne olacak ki, burası Türkiye, ben görmedim göremem de; sorumluluk sahibi olacak insanlar bir elin parmağını geçmez...

Adaşız, sizde benim gibi istekle/kararlılıkla yaptınız ve denediniz, gönülden isterdim ki uzun süreler binesiniz. Ama yinede yılmamışsınız, kafanızdan silmemişsiniz. İleride size bol bol sabır diliyorum, genç bir baba olarak. Allah sabır versin. Şimdiden çokça uyuyun. :o

gabxer
10-03-2018, 23:18
Geçmiş olsun tekrar olması çok kötü olmuş. Geçen hafta bir tanıdığımın aracı(1.4tsi Passat 160) kötü benzin sebebiyle 55.000km de motor dağıttı. Fena şekilde avans vurmuş ve farketmeyip zorlamışlar. İnşallah yeni motor hiç problemsiz olur.

kalipson
10-03-2018, 23:41
Büyük geçmiş olsun.
Nefret ediyorum böyle işletmelerden. Sen istediğin kadar uğraş, didin, para akıt, gecelerce yabancı forumları hatim et, yurtdışına git gel, masraf manyağı ol nafile. Burası Türkiye işte. Memleketin hali bu. Düzenbaz dolu.

Setre
11-03-2018, 11:42
Teşekkür ederim arkadaşlar motor kırıldıktan 1 ay sonra söktük çünki Yunanistandan gelip baktılar. Şaşırdılar hatta beni suçladılar önce ne yaptın arabaya imkansız kırılması diye :)

Sonra inceleme sonunda yakıt olduğu çıktı ... Kısmet valla ne diyelim ama düzgün elemanlar ücretsiz olarak birdaha işlerini güçlerini bırakıp parçalar ile buraya gelecekler. Yeniden yapıp, yazılım vs. herşeyi ayarlayıp dönecekler ...

En azından dürüst insanlar ve işlerinin arkasındalar ...

Turbo dan gelecek parada bebişin kısmeti diyelim :)

karsiyakaliozi
13-03-2018, 08:26
Geçmiş olsun

Emirhancakir
14-03-2018, 07:10
Hocam çok geçmiş olsun, ilk başından beri hep takip ediyordum ve bu sefer oldu, nu sefer olacak diyordum. Yine kırılmask çok üzücü bir durum olmuş.. Atmosferiğin güzelliği ile yollara devam etmek sanırım en iyisi :)

aliberkaytuna
14-03-2018, 12:00
geçmiş olsun

maykee
18-03-2018, 13:18
Teşekkür ederim arkadaşlar motor kırıldıktan 1 ay sonra söktük çünki Yunanistandan gelip baktılar. Şaşırdılar hatta beni suçladılar önce ne yaptın arabaya imkansız kırılması diye :)

Sonra inceleme sonunda yakıt olduğu çıktı ... Kısmet valla ne diyelim ama düzgün elemanlar ücretsiz olarak birdaha işlerini güçlerini bırakıp parçalar ile buraya gelecekler. Yeniden yapıp, yazılım vs. herşeyi ayarlayıp dönecekler ...

En azından dürüst insanlar ve işlerinin arkasındalar ...

Turbo dan gelecek parada bebişin kısmeti diyelim :)

hocam geçmiş olsun ve hayırlısı olsun diyelim.

sormak istediğim şey bu yunanistandan gelen arkadaşların firma ismi yada internet sitesi varmı varsa yazarmısın..eski mesajlarda yazılmıştır belki ama hepsini okuyamadım..

excellency23
19-03-2018, 15:40
gecmis olsun. motor takilirken OEM bobin - bujilerin kullanilmasini isteyin. bu yunanistanda büyük dolandiricilik dönüyor bobin setlerinde falan.

Setre
20-03-2018, 11:48
hocam geçmiş olsun ve hayırlısı olsun diyelim.

sormak istediğim şey bu yunanistandan gelen arkadaşların firma ismi yada internet sitesi varmı varsa yazarmısın..eski mesajlarda yazılmıştır belki ama hepsini okuyamadım..

Selam TOPSECRET Services yapıyor motoru

Setre
20-03-2018, 11:49
gecmis olsun. motor takilirken OEM bobin - bujilerin kullanilmasini isteyin. bu yunanistanda büyük dolandiricilik dönüyor bobin setlerinde falan.

Selamlar,

Ben bobin olarak AEM Smart Coil kullanıyorum, bujiler zaten orjinal bujiler üstüne gerek yok yeterli sparkı sağlıyorlar.

dj_batukaan
23-03-2018, 09:15
çok geçmiş olsun kardeşim. gerçekten çok üzüldüm :( en son birolun orda görüşmüştük baya iyiydi

gerçek şuki bizim ülkemizde araba yüklüyorsan kesinlikle pompa benzini ile yürümeyeceksin. bahsettiğin istasyondan bende benzin alıyorum ve iyiki yazmışsın artık asla almam :(

Setre
23-03-2018, 11:56
çok geçmiş olsun kardeşim. gerçekten çok üzüldüm :( en son birolun orda görüşmüştük baya iyiydi

gerçek şuki bizim ülkemizde araba yüklüyorsan kesinlikle pompa benzini ile yürümeyeceksin. bahsettiğin istasyondan bende benzin alıyorum ve iyiki yazmışsın artık asla almam :(

Çok teşekkür ederim valla gerçekten'de öyle ... Aman ordan almayın valla şansa bırakmamak lazım ... Artık önümüzdeki projelere bakacağız ... Birazcık çocuk büyüsün kızıma bir drift aracı hazırlarım artık :D 3 4 rotorlu hehe "ama atmosferik" valla turbo'dan dilim çok yandı :D

dj_batukaan
29-03-2018, 11:50
Çok teşekkür ederim valla gerçekten'de öyle ... Aman ordan almayın valla şansa bırakmamak lazım ... Artık önümüzdeki projelere bakacağız ... Birazcık çocuk büyüsün kızıma bir drift aracı hazırlarım artık :D 3 4 rotorlu hehe "ama atmosferik" valla turbo'dan dilim çok yandı :D

şans valla ne diyeyim, kısmet hepimize gülmüyor.
bizim şansımıza hep Kahraman Maraşlı Abdullah gülüçük sacıyor sanırım :) :):):):)

zQrba
04-04-2018, 22:21
Wankel motor ne diye araştırırken denk geldim. Neredeyse ilerlemenin çoğunu okudum. Çok güzel bi çaba ve konu olmuş. Sonu kötü bitsede turbonun tadına bakmışsınız :) Geçmiş olsun.

Setre
05-04-2018, 08:05
Wankel motor ne diye araştırırken denk geldim. Neredeyse ilerlemenin çoğunu okudum. Çok güzel bi çaba ve konu olmuş. Sonu kötü bitsede turbonun tadına bakmışsınız :) Geçmiş olsun.

Eyvallah teşekkür ederim valla çocuk olmamış olsa aslında biraz daha uğraşabilirdim, güzel bir standalone ecu birkaç değişiklik daha olurdu :d yani sıkışmış bir 5000 euro civarı daha olsa olurdu heralde :D

mukremin
08-04-2018, 04:46
Hikayeyi okudum güzel bi macera yaşamışsın vallahi :D

Benim merak ettiğim dünya'daki rotary'lerin turbo olan ilişkisi nasıl? Sistem Çok farklı cünkü yapısal olarak, istanbulda bi arkadaşımda şuan rx7 turbo yapıyor,neye dikkat etmeli sizce? O sordurmadı ama sonuç olarak önden gidiyorsunuz bir kere kırdı çünkü ilk start yaptığında şuan parça bekliyor oda.

Setre
09-04-2018, 09:58
Hikayeyi okudum güzel bi macera yaşamışsın vallahi :D

Benim merak ettiğim dünya'daki rotary'lerin turbo olan ilişkisi nasıl? Sistem Çok farklı cünkü yapısal olarak, istanbulda bi arkadaşımda şuan rx7 turbo yapıyor,neye dikkat etmeli sizce? O sordurmadı ama sonuç olarak önden gidiyorsunuz bir kere kırdı çünkü ilk start yaptığında şuan parça bekliyor oda.

Aslında dünya'nın heryerinde çok turbo aplikasyon var. Ama öncelikle şimdiya kadarki deneyimlerinden şunu anladım kaliteli benzin şart olmassa olmaz ... Bunun dışunda ECU kesinlikle olmalı ... Stock ECU ile çok kaliteli benzinle sıkıntısız yürüyor ama bizim gibi benzini kalitesiz ülkelerde standalona şart ...

Yazılım çok önemli ama deneyimlerinden şunu gördümki ateşleme den kaynaklı dedikleri kadar kolay gitmiyor motor sağlam bir motor aslında ... Ama yakıt vs. çok büyük problem.

Carmageddon
06-06-2018, 22:09
Süper bir çalışma olmuş. Hep merak ederdim wankellerden maksimum elde edilebilecek verim nedir diye.

Başınıza gelen son olaya da çok üzüldüm, daha önce bir kez o Shell'den yakıt almıştım. Acaba Shell'e durumla ilgili bir mail atılsa yaptırımı olabilir mi?

Setre
21-11-2018, 12:57
Uzun süredir yazmıyordum arkadaşlar ... Şu ana kadar en son yazdığımdan bu yana araç ile birden çok kere pist etkinliğine gittim, birden çok gez buluşmalara gittik :D şükür en ufak problem olmadan aylardır biniyorum aracıma ...

Yani demek istedim bu sefer oldu :) Belki atmosferik şu anda ama yapılan işlemler port polish, headers vs. gibi işlemlerde hiç olmadığı kadar hızlı ve iyi durumda araç... Şu anki ağır jantlar ile 225 whp civarında araç, ama hafif 18 bir jant ile 240 whp civarında ... Krankta 280 hp civarı...

Şu anki halinden ve atmosferik sesinden çok memnunum ... Herkeze tavsiye ederim :)

hasankaynar54
28-11-2018, 17:45
Maşallahh.

Sport
30-11-2018, 14:42
maşşallah istanbul park pistte duyduk sesini gayet güzel.

Setre
30-11-2018, 14:49
maşşallah istanbul park pistte duyduk sesini gayet güzel.

Eyvallah teşekkür ederim :)

enesakkurt
13-02-2019, 13:53
Heyecanla baştan sona okudum. Son yazdıklarınız üzdü açıkçası. Sanırım yine turboya dönülmüş? şuan son durum nedir

Setre
13-02-2019, 13:55
Heyecanla baştan sona okudum. Son yazıklarınız üzdü açıkçası. Sanırım yine turboya dönülmüş? şuan son durum nedir

Yok atmosferik olarak sıkıntısız devam ediyoruz artık :) sadece motor içinde baya geniş egzoz ve emme taraflarında port var