PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonax Torpido Temizleme Mendili Incelemesi (Parlak versiyon)

imprezaWRC
04-08-2016, 12:02
Geçenlerde soluğu yine Bauhaus'da alınca ve Sonax'ın bilimum ürünlerinin indirimde olduğunu da görünce bu ürün dahil birkaç ürün alıp cebime ufak bir delik daha açtım.

Aslında niyetim mat olanını almaktı ama acele edince yanlışlıkla parlak olanını almışım :D İç aksamdaki plastik parçaların parlak olmasını tercih etmiyorum çünkü özellikle dashboarda güneş ışınları temas ettiğinde çok fazla parlama olabiliyor.

Bu ürün 10'lu veya 25'li paketlerde satılıyor. 25'lisinin fiyatı uygun değildi o yüzden 10'lu paketi tercih ettim ve 11 TL kadar hafifledim.

Araç içindeki plastikler çok kirli değil ise araç içindeki tüm plastikleri 2 mendil ile temizleyip, parlatıp, koruyabilirsiniz. Aşırı kirli ve tozlu olanlarda mendil kullanmak mantıklı değil çünkü tüketim tavan yapıyor.

Temizleme ve parlatma özelliği kullanıcıyı üzmüyor yani kullanım esnasında niye bu ürüne para verip aldım demiyorsunuz. Ancak, mendili tek bir parça üzerinde ve birazda bastırarak kullanırsanız mendildeki ürünün neredeyse tamamını o parçaya tüketme durumu söz konusu olabileceği gibi o parçada haddinden fazla ürün birikebilir ve istenilen süreden daha geç kuruma gerçekleşir. O yüzden İngiliz'lerin dediği gibi less is more diyerek nazik davranıp yeteri kadar sürmeniz gerekiyor. Atladığınız yer var ise son kontrolde bakıp sadece o kısıma mendili sürmeniz yeterli olacaktır.

Videodan göreceğiniz üzere ürün oldukça etkili. Ben beğendim ama 20-30 TL verip şişe içinde olan likit ürünü tercih etmek daha ekonomik olacaktır. (Sırada zaten o ürünler var :) )

Sonax Plastic Care Wipes (Torpido Temizleme Mendili) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=f3Cb371Gesk)

https://www.youtube.com/watch?v=f3Cb371Gesk

levent
04-08-2016, 14:14
Güzel sonuç bence abi :)

Ben Sonax Xtreme Torpido Temizleyicisi kullanıyorum 1 yılı aşkındır, şöyle ki ortalama 5 günde bir araba yıkıyorsam 2 yıkamada bir konsolu silme ihtiyacı duyuyorum bu ürünle, ayrıca Corolla'nın konsol parlak yapılı olduğu göz önüne alınınca sıvı olan daha fazla parlaklık katmıyor, belki bu mendilin mat olanı ile aynı kıvamda olabilir parlaklığı :) Bilgi veriyim dedim sırada onlar var diyince :D

ahanda bendeki mal bu;

Xtreme-Torpido Temizleyici - Matt - 283200 (http://www.sonax.com.tr/urunler/torpido/item/34-xtreme-torpido-temizleyici-matt-283200.html)

imprezaWRC
04-08-2016, 15:13
Güzel sonuç bence abi :)

Ben Sonax Xtreme Torpido Temizleyicisi kullanıyorum 1 yılı aşkındır, şöyle ki ortalama 5 günde bir araba yıkıyorsam 2 yıkamada bir konsolu silme ihtiyacı duyuyorum bu ürünle, ayrıca Corolla'nın konsol parlak yapılı olduğu göz önüne alınınca sıvı olan daha fazla parlaklık katmıyor, belki bu mendilin mat olanı ile aynı kıvamda olabilir parlaklığı :) Bilgi veriyim dedim sırada onlar var diyince :D

ahanda bendeki mal bu;

Xtreme-Torpido Temizleyici - Matt - 283200 (http://www.sonax.com.tr/urunler/torpido/item/34-xtreme-torpido-temizleyici-matt-283200.html)

Levent, sırada 333 (abarttım) ürün var. (Oha)
Sıradakiler Valet pro, dr beasley's , auto finesse , sonax, soft99, crystal concept, scholl concept, arexons, gyeon markalarından olacak. Kafama göre vakit buldukça seçip seçip deniyorum. Daha almadıklarım ama almak istediklerim var. Ne olacak benim bu halim bilemiyorum.

bomonti
04-08-2016, 18:08
Levent, sırada 333 (abarttım) ürün var. (Oha)
Sıradakiler Valet pro, dr beasley's , auto finesse , sonax, soft99, crystal concept, scholl concept, arexons, gyeon markalarından olacak. Kafama göre vakit buldukça seçip seçip deniyorum. Daha almadıklarım ama almak istediklerim var. Ne olacak benim bu halim bilemiyorum.

İsminizi bilmediğim için isminizle hitap edemiyorum kusura bakmayın. Hocam sizi Dt den de tanıyorum, bu kadar masraf gerçekten gereksiz. Çünkü bir otomobile 10 sene binmiyoruz, bu zamana kadar sattığım bütün araçlara öyle bir baktım ki neredeyse toz değmedi içine de dışınada.. Aldığım ürünlerin haddi hesabı yok tabii...

Sonuç ne oldu ? Cellatın biri geliyor parayı sayıyor alıyor gidiyor :) sizin gözünüz gibi baktığınız arabanın içi pavyona, dışı bakımsız bir buz pistine dönüyor...

levent
04-08-2016, 18:41
O mantığa göre hiç yıkatmamak lazım bazı yıllık araç değiştiren şahıslar gibi bomonti :)

bomonti
04-08-2016, 18:47
Yok o kadarına da gönül el vermez canım :)

Dediğim şey şu kendimden örnek vereyim ki bu abimiz daha bir hastalıklı eminim :)

Paspaslar, jantlar, lastikler, davlumbazlar, torpido, camlar için ayrı ayrı bir sürü ürün kullanıyordum haliyle yıkamayı da kendim yapıyordum. Artık yıldım kaliteli şampuanımı eldivenimi veriyorum yıkamacıya oturup izliyorum.. Her ne kadar da çamuru alttan alıp üste sürsede o esnada içim cız etsede ne zaman var nede mekan...

Mecburen katlanmak zorunda kalıyorum.

imprezaWRC
04-08-2016, 21:18
İsminizi bilmediğim için isminizle hitap edemiyorum kusura bakmayın. Hocam sizi Dt den de tanıyorum, bu kadar masraf gerçekten gereksiz. Çünkü bir otomobile 10 sene binmiyoruz, bu zamana kadar sattığım bütün araçlara öyle bir baktım ki neredeyse toz değmedi içine de dışınada.. Aldığım ürünlerin haddi hesabı yok tabii...

Sonuç ne oldu ? Cellatın biri geliyor parayı sayıyor alıyor gidiyor :) sizin gözünüz gibi baktığınız arabanın içi pavyona, dışı bakımsız bir buz pistine dönüyor...

Takip için sağolasın bir önceki Outback'e gözüm gibi baktım aynen dediğin gibi oldu. Geldi birisi aldı ve aldığı gibi içinde sigara yaktı. Ne yapayım geri ver bana Subaru'yu sen kıymetini bilememişsin mi deseydim.
Valla bu benim için bir hobi ve terapi. Sigaram, içkim, gece hayatım...vs yok elimde bu var :)
Kadınlara ayakkabı, çanta, makyaj malzemesi alma dediğinde suratına bön bön bakarlar. Yaptığım belki anlamsız belki gereksiz ve belkide fazla harcamadan ibaret ama sonuçta bir metal yığınına harcıyorum ve kondisyonunu iyi tutmaya çalışıyorum.
Sattığımda kimin aldığı ve sonrasında da akıbeti inan hiç umrumda değil :)

sahinek
26-08-2016, 00:21
Bende kendim yıkamak için araştırmalara başladım ama al al al bitmeyecek gibi duruyor.

İnşallah kendimi fazla kaptırmam, durmam gerektiği yeri bilirim yoksa işin içinden çıkamam

Hedefimde ilk olarak

yıkama + kil + hızlı cila bu seviye yeter bana

bir de jant temizleyici + lastik parlatıcı

McKrop
26-08-2016, 00:37
Abi her 3-4 yikamada bir cila atan (soft99) biri icin (benim) :) seramik uygulamasi fark yaratir yaptigima deger mi? Bu seramik urunler tembellikten baska bir sey degil diye dusunuyorum. Alip incelemedim ama ben hep eski sistem kil+cila maksimum. Yani seramigin bana katkisi her 3-4 yikamada bir cila atmamak mi olur yoksa ekstra gorev yapar mi? Wax olarak soft99, fk tarzi kati cila ile seramik qtechnic crystal serum kiyaslamasi diye sorsam?

Konu disana tamamen cikmasin urun hakkinda yorum yapayim :D mendil nedir abi benim arkadaslar onunla elini kolunu siler anlatirim anlamazlar :D

UĞUR YUMAK
26-08-2016, 07:50
şu kil olayını bana anlatırmısınız , nasıl yapılır ve ne işe yarar ve hatta kil nerden alınır ?

UĞUR YUMAK
26-08-2016, 08:00
ek olarak videoyu izledikten sonra şu soru aklıma geliyor.
Bu canlı veya ıslak görüntüyü sağlandıktan sonra daha fazla toz tutma gibi bir şey söz konusu mudur acaba ?

douu
26-08-2016, 08:12

araca sonraki sahibi temiz binsin diye bakım veya temizlik yapılmaz ki :) sonraki sahibi isterse içine koyun bindirsin beni alakadar etmez. ben binerken aracım mis gibi olsun da gerisi mühim değil :)

imprezaWRC
27-09-2016, 13:30
Ürünü boyasız dış plastiklerde de kullanabiliyorsunuz. Aşırı bakımsız bir trimde deneme yaptım, 1 ay bu görüntüyü korumayı başardı :)
Aha videosu
Sonax Plastic Care Wipes (Torpido Temizleme Mendili) -2 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=5CCjZSeGzuw)
https://www.youtube.com/watch?v=5CCjZSeGzuw