Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant ve çamurluk detailing :)
KoramiraL
08-08-2016, 23:07
https://www.youtube.com/watch?v=h3UsmZErLqw
O kadar detaycı adamsın ne işin var beyaz arabayla :D
İlk hali de tertemiz di son hali de. :D
emrullahkrtpe
09-08-2016, 01:32
Abi bu hastalık mı yoksa ürün tanıtımı için çekilmiş video falan mı? Yani amortisörün iç tarafını kim görecek ki orayı öyle temizliyorsun diye sorarlar adama. İnsan hayret ediyor :D
Rahatsız ama değiyor be izlerken deşarj oldum :)
Benim davlumbaz ilk hali gibi olsa yeter bana
Davlumbaz ve alt yıkama hastalığı bendede var kesinlikle dikkat edilmesi gereken konu :)
Davlumbaz kahverengi oolursa bende ayar oluyorum. Detay imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen temiz tutmaya çalışıyorum :)
Lastiğin arkasını da parlattı ayıksss :D
Hayatı hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamakla arabayı hiç kirlenmeyecekmiş gibi temizlemek aynı şey sanırım :D
kanashibari
09-08-2016, 10:13
Yazık günah vallahi bir sürü su sabun vs... tüketmiş resmen. 1 gün sonra zaten aynı hali alacak bu kadar abartmaya ne lüzum var.
AliGizda
09-08-2016, 10:25
Davlumbaz yıkama hastalığı bende de var, her aldığım arabanın kesinlikle davlumbazlarını yıkarım. Şu anki aracımın arka çamurluklarından 2 kiloya yakın toprak çıkardım. Ben daha amatör ürünler kullanıyorum ama :)
Bim' den 2.55 TL' ye yağ sökücü alıp komple sıkıyorum onu sonra yoğun prill' li su ile süngerliyorum sonra durulayıp parlatıcı süt ile de parlatıyorum. Sizde kullandığınız ürünleri yazsaydınız biz amatörlere yol gösterirdiniz. Bende Before-After fotoğraflarımı atayım.
Before
http://i68.tinypic.com/241qpzs.jpg
After
http://i67.tinypic.com/ojnw1u.jpg
erhanarici18
09-08-2016, 15:39
yün keçe+hcc400 ile girecek diye bekledim :D
AliGizda bimdeki yağçöz kullanırken dikkatli ol kauçuk parçalara zarar veriyor çok sevdiğim bir üründür :D ürünü kullanırken direk solumamaya çalış :D
AliGizda
09-08-2016, 15:59
AliGizda bimdeki yağçöz kullanırken dikkatli ol kauçuk parçalara zarar veriyor çok sevdiğim bir üründür :D ürünü kullanırken direk solumamaya çalış :D
Soludum mu direk boğuyo ya aynen o sebeple solumamaya çalışıyorum. Hele bir de sıcaksa kaliperler of of of. Ben sadece jant ve çamurlukta kullanıyorum onu. Aslında davlumbazlarda kullanmasamda olur ama işimi kolaylaştırması adına iyi oluyor. Teşekkürler uyarı için :)
Bende cilginlar gibi temizlerim ama ulke sartlari 1 haftada eski haline geliyor..
zift lekesi keçi koyun boku beton artıkları vs temizlesin bakalım :D
kapsamlı bir uygulama sırasında iyi detailing yapan her yer mutlaka yapacaktır buna yakın bi temizliği zaten. ardarda 7-8 malzeme olmadan da temizlenir bu arada :)
Bende cilginlar gibi temizlerim ama ulke sartlari 1 haftada eski haline geliyor..
1 hafta çok iddialı ya ankarada , her yerde inşaat , trafik çalışması vb .
1 iş günü geçsin toz olur :)
Faruk_Vtec
09-08-2016, 21:14
kimsede çıkıp demiyor kı 'aga iron nerede?'.. :)
şu pompalanıp köpük yapan siselerin ismi ne? google a foam lance falan yazinca hep karcher aparatlari cikiyor :D
KoramiraL
10-08-2016, 00:52
Gorky şu böcek ilaçlama ürünlerine baka bilirsin onlarda aynı mantığı kullanıyorlar hem bulması daha kolay :)
şu pompalanıp köpük yapan siselerin ismi ne? google a foam lance falan yazinca hep karcher aparatlari cikiyor :D
köpük yapan basınçlı pompa yazarak bulabilirsiniz. Böcek ilaçlama pompalarını da modifiye ederek bu hale getiriyorlar.
Bizde araba hastasi saniyoruz kendimizi lastigin ic tarafini bijon yerlerini temizlemek nedir ya :D
SinanAdalı
11-08-2016, 19:54
acayip deşarj oldum.. Böyle güzel imkanlar olsa(bağ, bahçe, garaj) komple söker temizlerim arabayı.
KoramiraL
11-08-2016, 21:36
acayip deşarj oldum.. Böyle güzel imkanlar olsa(bağ, bahçe, garaj) komple söker temizlerim arabayı.
civatasına kadar yayıp sonra geri toplamalı :D
kalipson
11-08-2016, 21:51
Aga bu adamdan zarar gelmez.... :D
SinanAdalı
12-08-2016, 00:36
civatasına kadar yayıp sonra geri toplamalı :D
sora çekicen sandalyeyi karşısına izliceksin :D garaja kitlicen sıkıldıkça silicen. öfff içim gitti.
Arkadas Kafayi siyirmis bunlar :) fazla bakmayin bulasici olabilir yapmayin boyle seyleri hastalik edinmeyin. Zaten lastikleri yandan yemis gitsin lastik alsin once :D
Bence bu adamın ciddi sorunları var.
Korollacı
15-08-2016, 04:32
bizde arabayi lifte kaldirip altina su tutunca temizlendi sanip mutlu oluyoruz.
Dün eşimin aracının 4 tekerini sökerek tamamen jant temizliğine odaklandım.
konuyu daha önce görseydim fotoğraflarını çekip bende burada yayınlardım.
4 jant toplam 2 saat sürdü. balata tozu sökücü ve kil ile uygulama yaptım, sonrasında normal şampuan ile yıkadım.
Sonuç baya başarılı oldu. çizikler hariç sıfır jant kıvamına geldi.
sanırım aracı shoowroom a falan koyacaklar, başka türlü mantık almıyor :)
ertantamer
15-08-2016, 09:18
Bende ilaçlama pompalarından alsammı diye düşünüyordum illa köpük şeklinde fışkırtmasada olur.
Ayrıca şu davlumbazları nasıl simsiyah yapcaz ertesi gün yine aynı oluyo.
ayda 1 bende yapıyorum typer a davlumbaz temızlıgı :) hastalık bu sanıırm :)
aposport
15-08-2016, 12:19
yurtdışında olur aga ama bizim memlekette harcadığın zamana malzemeye yazık. heryer çamur heryer şantiye...
bu video ilk baştaki reklamını yaptıgı cihazlamı çekilmiş,,görüntü çok nette
AliGizda
16-08-2016, 10:06
Bende ilaçlama pompalarından alsammı diye düşünüyordum illa köpük şeklinde fışkırtmasada olur.
Ayrıca şu davlumbazları nasıl simsiyah yapcaz ertesi gün yine aynı oluyo.
Ben lastik parlatıcı süt kullanıyorum kardeşim, fotoğrafları paylaştım bende. Süt kaygan ve yağlı tabaka bırakıp çamur oluşmasına engel oluyo, sonraki yıkamamda su tuttummu hemen tertemiz oluyo. Tavsiye ederim.
davlumbazları temizledikten sonra partlatıcı amaçlı olarak wd40 kullanıyorum :D bilmiyorum başka kullanan varmı ama çok güzel iş görüyor