Orijinalini görmek için tıklayınız : Comfortline Golf 1.6 TDI BMT 110 PS DSG vs Optimal Octavia 1.6 TDI 110 HP DSG mi?
Şirket arabamı yenileyecek. Seçenekler konu başlığında yazdığım gibi.
Siz hangisini neden seçersiniz?
Donanım farkına hızlıca baktığımda,
Golfte 5" teyp, skoda da 6.5" teyp var. Aralarında fark var mı acaba?
Golfte bluetooth kullanıma hazır mı tam anlayamadım. İlave parça almak lazım mı? Skoda da standart. Bluetooth kullandığım bir özellik.
Golfte direksiyondan vites var galiba.
Golfte cruise control yok galiba. Çok kullanmıyorum ama faydalı bir donanım aslında.
Bagaj hacmi konusu öncelik listesinde değil. Golf ağır basarsa bagajı es geçebilirim.
Octavia'nın aks mesafesi 5 cm daha fazla. İç mekan genişliği, arka diz mesafesinde hissedilir fark yaratır mı?
İnternet testlerinde iki araba da birbirine çok yakın yorumlar almış. Skoda süspansiyonu biraz daha yumuşak kalıyormuş galiba.
ben olsam octavia almam. eğer gördüğüm o sıkıntılar golfte de varsa golfde alınmaz. tatlı tatlı özellikler şeker gibi trimler güzel oyuncakları olsada kullanırken zamanla çıkan sıkıntılar gerçekten insanı soğutuyor.
Kalite farkı var. Golf alırdım
Mehmetmert
10-08-2016, 12:17
Bluetooth var
Bagaj cok elzem degilse bende Golf alirdim...
Audi imkanı varken Vw; Vw imkanı varken Skoda/Seat almaya gerek yok. Hele şirket arabasıysa.
Golf alın arada dünya kadar fark var.Donanımsal değil tabi, sürüş bazında..
mk4_bora
10-08-2016, 18:26
Sürüş bazında nasıl bir fark oluyor? İkisi de MQB platform değil mi?
Mehmetmert
10-08-2016, 18:41
Passatta mqb,golfde mqb,tiguanda mqb...bunlarin hepsi nasil ayni surus karakteri de olabilirki.Ben b8-golf7 kullaniyorum benzerler ama golfun ceviigini,tepkisini passatta bulamazlen passatin konforunuda golfde bulamazsiniz
onursumer
10-08-2016, 18:59
büyük araca ve ekstra birkaç donanıma ihtiyac yoksa golf daha mantıklı pratik geliyor bana
mk4_bora
10-08-2016, 20:20
Golf ve Octavia aynı boyutlarda, parçaları da eşdeğer. Herhalde farklı klasmandaki araçların sürüşünü karşılaştırmak istemedim. Bunu anlamak zor olmamalıydı.
Mehmetmert
10-08-2016, 20:36
Golf ve Octavia aynı boyutlarda, parçaları da eşdeğer. Herhalde farklı klasmandaki araçların sürüşünü karşılaştırmak istemedim. Bunu anlamak zor olmamalıydı.
Ben gayet iyi anliyorumda neyse hangi birini kullandiniz bunlardan bilmiyorum ama leonla golf bile ayni degilken octavia ile golf ayni demek sacmaaa...Farkli klasmandaki araclari kiyaslamak istemedim diyorsunuz ama compact bir hb ile compact bir sedanin tek ortak noktalari C sinifi olmalaridir...
ben olsam octavia almam. eğer gördüğüm o sıkıntılar golfte de varsa golfde alınmaz. tatlı tatlı özellikler şeker gibi trimler güzel oyuncakları olsada kullanırken zamanla çıkan sıkıntılar gerçekten insanı soğutuyor.
3 aşağı 5 yukarı aynı arabalar olduğu için sıkıntılar ortaktır diye düşünüyorum. Neticede şirket arabası ve kiralık......
Audi imkanı varken Vw; Vw imkanı varken Skoda/Seat almaya gerek yok. Hele şirket arabasıysa.
A3 veya insignia vardı aslında ama tasarruf diye downgrade yaptılar. Bir üst olarak 320d vardı. Bunu Insignia 1.6 veya passat 1.6 yaptılar...... Senin hanım jettanın kıymetini bilsin :).
MQB ama octavia aks mesafesi 5 cm daha fazla. Aynı değil galiba platformlar. Haliyle yaşam kabini biraz daha ferah ama malzeme kalitesi VW gerisinde.....
Skoda her zaman tavsiye ederdim, boş vw olacağına en dolusundan skoda olsun vs diye.
Geçen bodrumda orta donanım octavia kullandım, hiç beğenmedim özellikle virajlı yollarda.
Bu karşılaştırmada golf diyorum.
mk4_bora
11-08-2016, 07:02
Tamam şampiyon dediğin gibi olsun ;)
2nci eli ni de yabana atmamak lazım araç alırken. Golf Kazandırır. Octavia Kazandırmaz. Marka imtiyazı. Her ne kadar aynı fabrikadan çıksalarda...
optimus_prime
11-08-2016, 07:54
herkese atar yapmışsın da aynı platform her arabanın sürüş ve konfor özellikleri tıpatıp aynı mı? Bir de adama şampiyon yazmışsın bi halttan anlıyormuşsun gibi
İçi bariz geniştir octavianın kalite algısıda fena deildir, ancak golf daha üstün bu karşılaştırmada.
Mehmetmert
11-08-2016, 09:11
MQB ama octavia aks mesafesi 5 cm daha fazla. Aynı değil galiba platformlar. Haliyle yaşam kabini biraz daha ferah ama malzeme kalitesi VW gerisinde.....
Platform ayni abi,MQB'nin ozelligi o moduler bir sasi uzunluklariyla oynayabiliyorlar.Passat,superb,golf,leon,octavia,t iguan...vs hepsi farkli uzunlukta ama MQB'ler...Her model icin yeni bir sasi yaratmiyorlar ve boylelikle dunyanin kárinida yapmis oluyorlar :D Mqb platformuda hem hafif hemde surus dinamikleri adina eski PQ35(sanirim) sasiye gore daha iyi olmasiyla bayagi yurur gider vw burdan :)
A3 veya insignia vardı aslında ama tasarruf diye downgrade yaptılar. Bir üst olarak 320d vardı. Bunu Insignia 1.6 veya passat 1.6 yaptılar...... Senin hanım jettanın kıymetini bilsin :).
Jetta yı komple geç bilader....