Orijinalini görmek için tıklayınız : 15.000 Liraya İş
taylaner
16-08-2016, 19:56
Evet forum sakinleri. Sorum budur. Yaşar Üniversitesi 2.sınıfım ama aynı zamanda okul dışında gidip başında duracağım , ufak çaplı bir işletme düşünüyorum.
Elime geçen bir 15bin lira kadar var. Maksimum 1-2 eleman çalıştıracak kadar, bu bütçe ile tavsiyeleriniz nelerdir? Aklıma ilk oto yıkama , otopark veya ekonomi üniversitesi yakını cafe geliyor. Tüm masraflar, maaşlar falan düştüğünde elime aylık 1000-2000 lira kadar kalsa benim için yeterli. Fazlasında gözüm yok...
Bu genç kardeşinize tavsiyelerinizi bekliyorum :)
O miktarla dediğin cafe tarzı dükkanın hava parasını bile karşılayamazsın . Rakamı kötülediğim yok bu arada gerçekçi bakıyorum bugün bir dükkan açıp izin muhasebe maliyesi bile neredeyse o paranın yarısına denk geliyor . Bunun kirası , elemanı , dükkan malzemesi bilmem ne senin bütçeni çok aşar . Ayrıca okulun var başında olamayacaksın sürekli , kontrol etmekte zorlanırsın en basitinden açsan bile en fazla 2 ay götürürsün diyorum oto yıkama falan olsa da elemana dükkan bırakılması taraftarı değilim . Acil para ihtiyacın yoksa gıda al-sat yapabilirsin . Ülker Bizim ya da Metro toptancı marketlerinden ya da esnaf hallerinde büyük spotçulardan da cola , su tarzı satışı hızlı ürünler tedarik edip pazarlayabilirsin hem paran haftalık döner hem dükkan giderleri gibi derdin olmaz hemde paranla ne alıp sattığını bilirsin .
taylaner
16-08-2016, 20:12
Bu dediğiniz ürünleri mahalle bakkalları marketleri gibi yerlere mi satmamı tavsiye ediyorsunuz?
Birkan61
16-08-2016, 20:12
daha büyük paralara benzeri işler düşündük ama o paraya o gelir bahsettiğin işlerde hayal ne yazıkki kardeşim
o paraya tofaş falan al - sat yapsan bulunduğun şehirde daha güzel kazanırsın :)
aykutsafakyaman
16-08-2016, 20:13
Fotokopici ac ona doktugum parayla bi 106 gti almistim.
Aq okulu
taylaner
16-08-2016, 20:15
Fotokopi ( özel üni adıyla copy center) yi bende düşündüm. Fikirleriniz varsa dinlemeyi isterim...
taylaner
16-08-2016, 20:16
daha büyük paralara benzeri işler düşündük ama o paraya o gelir bahsettiğin işlerde hayal ne yazıkki kardeşim
o paraya tofaş falan al - sat yapsan bulunduğun şehirde daha güzel kazanırsın :)
Araba al-sat şu an en mantıklısı ama en son garanti seçeneğim...
Evet forum sakinleri. Sorum budur. Yaşar Üniversitesi 2.sınıfım ama aynı zamanda okul dışında gidip başında duracağım , ufak çaplı bir işletme düşünüyorum.
Elime geçen bir 15bin lira kadar var. Maksimum 1-2 eleman çalıştıracak kadar, bu bütçe ile tavsiyeleriniz nelerdir? Aklıma ilk oto yıkama , otopark veya ekonomi üniversitesi yakını cafe geliyor. Tüm masraflar, maaşlar falan düştüğünde elime aylık 1000-2000 lira kadar kalsa benim için yeterli. Fazlasında gözüm yok...
Bu genç kardeşinize tavsiyelerinizi bekliyorum :)
ekonomi yakını cafenin kirasını ödersin o paraya kardeşim sanırım.
Ve ekonomide cafe okulun dibinde değilse sinek avlarsın. Bizim öğrencilerin götüne yürümek zor geliyo biraz
taylaner
16-08-2016, 20:20
ekonomi yakını cafenin kirasını ödersin o paraya kardeşim sanırım.
Ve ekonomide cafe okulun dibinde değilse sinek avlarsın. Bizim öğrencilerin götüne yürümek zor geliyo biraz
Zaten o civarlarda şimdilik boş yer bulamıyorum.Onun içi ilk seçeneklerden birisi değil
taylaner
16-08-2016, 20:39
Abilerimden daha çok tavsiyeler bekliyorum :) Bu iş kendimi kurtarmak için umut kapım , kendi isletmeniznolacak gibi tavsiye verirseniz cok sevinirim...
şuan 15.000 tl olsa ben kesin al sat yapardım , tipo tempra uno bu arabalar inanılmaz seri satılıyor.
Defolu gömlek alıp satabilirsin
Bir arkadaşım bu işle yürüdü gitti :)
Ucuz oldun bu millet her türlü yer içer ve alır :)
mehmet6r
16-08-2016, 21:24
Haftalık semt pazarı tam öğrenci işi bence. Defolu tshirt gömlek peynir ekmek gibi gidiyor. Onları geçtim kilo ile satılan kısa-uzun-babet çorap bile güzel para bırakır. İç çamaşırı aynı şekilde. Denemiş olursun hiç değilse kaybın olmaz.
Shadow_Dancer
16-08-2016, 21:26
Sandviç işine gir, al bi tane işini görecek araba sonra kendine bi mesken tut. sabah 6-10 arası çalış.
sinanbaysal
16-08-2016, 21:30
otomobil al sat en mantıklısı olur :)
Murat Ç.
16-08-2016, 21:38
öğrenci isen haftanın belirli günleri semt pazarlarında pazar yeri kirala kadın kol çantası sat defolu mefolu düşeş edinebileceğin cinsten ürünler olsun üniversiteden 2 arkadaşım bu işi yapıyorlar ciddi ciddi güzel paralar kazanıyorlar. nakit alıyosun nakit satıyosun para bekleme derdi yok
Migrosta yaklaşık olarak 1.100 tl gibi bir rakama 18-22 olarak part çalışabilirsin.
enes_srb
16-08-2016, 22:00
araba al sat guzelde bence az,nakit,hizli dönen para her zaman en iyisidir ne parani baglarsin nede insanlarla sorun yasarsin bunu dusunup biseyler yapardim ben olsam
taylaner
16-08-2016, 22:00
Pazar isi mantikli gelmeye basladi. Ortalama pazar yeri kirasi nedir?
Araba al sat yıllık 3tane ile sınırlı. Yine şirket kurup vergisi zartı zurtuyla uğraşmak zorunda kalacak.
Pazar da akıllı tel için kılıf,kapak,jelatin vs satabilirsin.Foruma da üye bi arkadaş koşturuyodu kazancından memnundu..
Raindrops
16-08-2016, 22:11
Pazar da akıllı tel için kılıf,kapak,jelatin vs satabilirsin.Foruma da üye bi arkadaş koşturuyodu kazancından memnundu..
Ben bi ara bunu yapıyordum ama bi süre sonra satacak kimse bulamıyorsunuz. Toptan satayım desen adam ben senden daha ucuza alıyorum gibisinden konuşuyor, sürekliliği yok bana göre
kadireren
16-08-2016, 23:03
Kol saati takı sıkıntı kapatmak isteyince kalanları tamamen bitiremiyosun elinde az mal olunca bakmıyolar seçilmiş oluyo
Defolu giyim iyi olur her beden satılır kalanlarıda 3 tane 10tl gibisinden eritirsin ilk sefer ya patlama yaparsın çok iyi gider ya da çok yavaş çok hızlı giderse çokta arttırmamak lazım malları daha sonra düşebiliyo
Takı işini arkadaşım yaptı bırakcağın zaman dediğim gibi kalan malları vermek biraz sıkıntılı toptan bu işi yapana vermek gerek
taylaner
16-08-2016, 23:32
Tüm alternatifleri değerlendireceğim... Araçta mobil kahveciye ne diyorsunuz? Günün belli saatlerinde şehir merkezlerinde
Küçük çay evi gibi bişe olabilir o paralara Taylan yanına vitamin cafe tarzında portakal suyu vs. uğraşabilirsin ya da pazarda al-sat olur o da olmadı tofaş gurubu alıp satımı hiç durmayan araç vekaletle yada tanıdıkların üstüne alıp satabilirsin böylece maliye olayı da sıkıntı olmaz
taylaner
17-08-2016, 00:02
Kuş gurubu falan olmaz belki ama vosvos , megane coupe gibi genç arabaları düşünüyorum yaparsam
taylaner
17-08-2016, 00:03
Ama dediğim gibi önceliğim işletme
Yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum ortalama bir oto yıkama için dükkanı, oto yıkama aleti,şampuanları makinaları vs ne kadar bütçe gereklidir ?
taylaner
17-08-2016, 02:16
Evet aynı şeyi bende merak ediyorum. 1 veya 2 araçlık , detailing olmadan , sadece iç dış yıka çık bir dükkan için ortalama maliyet nedir?
Oto yıkama için inşaat masrafı yok dersen 100-250 m2 arası bi dükkan sana malzemelerle birlikte 15000 civarına mal olur, kira hava parası depozito vs hariç..
örnek fikir burdan çıktı,
Oto Yıkama Dukkanı Acmanın Maliyeti | Yeni İş Fikirleri (http://www.yeniisfikirleri.net/oto-yikama-dukkani-acmanin-maliyeti/)
haricinde gıda sektörü hiçbir zaman bitmez, seyyar pilav/tavuk, haşlanmış mısır okula yakın bi yer bulursan hertürlü gider. özellikle mısır günümüz kızlarının vazgeçilmezi. :)
Sürekli başında durmanı gerektirecek bir iş yapma.
Oto yıkama vs. başında olmadığın zaman birisi gelir dükkan kapalı olur ayağı kesilir.
o rakama malzeme alırsın ama tutunana kadar kira + diğer giderler seni hep eksiye götürür.
Pazarlar da sanıldığı kadar kolay değil, yer kiraları ciddi rakamlar. Bu iş için çorap + gömlek fena fikir değil.
Dursa da bozulmayacak şeylere girmen lazım yukarıdaki gibi.
O rakama kelepir araç alıp satmak en mantıklısı, hem altında araba olur hem de 300 - 500 fazlasına satsan uğraşmamış olursun.
Cafe vs maalesef hayal. Çay / nescafe vs işi için sahil kenarı tarzı yerlerde motor arkası iş yapılablir ama havalar soğuyacak ömrü kısa olur.
Gözüne kestirdiğin bir mekanda araç arkası poğaça - meşrubat satabilirsin. Park yeri falan varsa mutlaka birkaç gün sonra durup alan olur. O da süreklilik ister.
Konudkai en mantıklı öneri part Migros işi. Eğer yaparım dersen sıfır risk + sigortan olur ilerisi için de faydası olur.
Girişimciliğini taktir ettim bu arada.
en güzeli araba alım satımı temiz iş pazarda yada dükkanda bekleme derdin de yok
Detailing dükkanı aç kardeşim anlar mısın ilgin var mı bu işlere bilmem ama. Uygun bi garaj yada dükkan kiralarsın geri kalanı malzeme ve el becerisi. Benim yaşadığım şehirden emin olsam yapacağım. Hem sürekli çalışman gerekmiyor benim için en önemlisi bu.
canozgur106
17-08-2016, 09:00
Tofaş grubu al sat para onda temizini iyisini bul ayda en az 1.000tl yorulmadan kazanırsın bu git gide büyür
34btr1907
17-08-2016, 09:29
http://istanbuleats.com/wp-content/uploads/2009/05/cart.jpg
yada küçük bi dükkan
https://b.zmtcdn.com/data/reviews_photos/c6d/fad594dcfc0a312dc7755ea4cc39cc6d_1415947384.jpg
yetenek lazım belki ama mahalledeki kokoreççi parasayma makinasıyla geziyor
yogurtcu ac ozel universite dili ile pinkberry. sirf instagrama foto koymak istiyen kizlar gelse zenginsin.
kardeş yanlış anlamazsan birşey sorucam, sen bu süreçte hem kurduğun işletmeyi hem okulu nasıl idare edeceksin ?
Araba al sat falan yaparsın en fazla. dükkan açayım, cafe işleteyim falan zor bence okurken.
instagramda bi sayfa açıp ne bileyim giyim,takı,saat vb. şeyleri satmak nasıl olur ?
hem başında durmanı gerektirmez
Herkes al sat yap diyor da sonra al sat konularında herkes al satçı diye sitem ediliyor.
15 ini sağlam bir yatırım aracıyla değerlendir ( altın, döviz vb.) koy kenara gir parttime bir işte çalış zaten hedeflediğin 1000-2000 tl arası bir rakamı 0 risk ile kazanırsın.
Ha denemek istiyorum dersen baştan söleyeyim vergi, sigorta falan dedikçe sadece sen açlışsan ( een en ufak iş için bile) ödeyeceğin para 750 lira. Üzerine kira +genel giderler +su +elektirik +eleman vs..vs.. ekledikçe ve açılış aşamasında harcayacaklarınıda hesap ettikçe 1. ayın sonunda işletme nalları diker Tarkan sende gelip iş yaptırmadıkca ...
İşin özü güzel proje planlı projedir. Bu nedenle planlama yapmadan gireceğin her işin sonu şansa kalır ki ticaretini şansa bırakacak sermayede değilsin.
Tavsiyem ilk yazdığım seçenek hem çalışırsın sigortan yatar paran kenarda durur üzerine 3-5 sende biriktiri ilerde yapmak istediğine fulltime yeterli sermaye sağlamış olursun.
Bence böle ...
Kardeşim henüz 20 yaşındasın, sanırım herhangi bir iş dalında da tecrüben yok.
Benim sana tavsiyem bir işi biliyorsan yap bilmiyorsan öğreniriz yaparız diye girersen elindeki para gider borçlu bile kalırsın. Hele ki ülkenin durumu buyken, ha sen sıkıntı yok para çıkar diyorsan dene bu da bir tecrübe olur.
Ama bi işletme açıp oraya adam koyacaksın akşamdan akşama gidip kasayı toplayacaksın filan.. o iş biraz yaş. bir kere çalıştıracağın adama harbiden güveneceksin. ki çalma çırpma olmasın.
Diğer yandan araba al sat işi üstüne almadanmı yapacaksın ? kişi başına yılda 3 e sınırladılar. hadi kendine 3 anneye 3 babaya 3 abi kardeş 3 12 araç yapar yılda.
hızlı gitsin dersen 500 hadi 1000lira para bıraksın. ayda 1 araç bulup sattığını düşünüyoruz yılda 12 liradan ayda 1 lira yapar.
Bence sen iyisimi örnek aldığın fikir aldığın kişilerin yaptıkları işlere bak ona göre düşün taşın. doğru kararı verirsin zaten..
mesela ben hiç al sat yapmadım ama burda attım tuttum..
işletmede açmadım ama batanları gördüm.
Eğer cafeydi restorant tı düşünüyorsan ileriye yönelik.
Şimdi git bi yerde komi ol barmen ol garson ol. önce işin puştluğunu öğren ne nerde olur nasıl hareket edilir onları gözlemle. belli bi tecrübeye ulaşınca da kendi yerini açarsın kısmetse.
ki bu da zaten ilk söylediğime geliyor.
Özetle paranı altına dolara hisse senedine bişeyle değerlendir.. gir bi yerde part time çalış
tamam diyince çek paranı sermaye yap.
Bağdat cad. Vali konağında mekanın olmayacaksa hava parası fln vermezsin.. Gerçekten istiyorsan, riske değer diyorsan aç gitsin.. Herkesi dinle, herkesten fikir al, kendi bildiğini yap.. Körü körüne girme; planın, fizibiliten, ticari mantığın tamam diyorsa, öz güvenin yeterliyse tamamdır..
Lakin öğrenciyken işe hiç başlamadan riskin %50 artıyor.. İkincisi elemanı sigortasız ve maaşsız çalıştırmayacaksın sanırım? Brüt olarak ortalama 2.092 lira civarı aylık maliyeti olur bir işçinin.. İşletme sermayesi minimum 6ay gerekli çünkü sen kurumsal bir zincir v.s değilsin müşteri gelsin aksın..
Bunlara dayanarak diyorum ki; işletmeni sahiplenme oranın azalıyor.. Benim tavsiyem hiç dokunmam diyorsan o parayı bir yatırım aracıyla değerlendirip part time çalışman.. Kolay gelsin başarılar..
Defolu gömlek alıp satabilirsin
Bir arkadaşım bu işle yürüdü gitti :)
Ucuz oldun bu millet her türlü yer içer ve alır :)
kardeşim şu an şoktayım ya :)
Konya'dan ve merter'den 6 adet konteynır dolusu defolu gömlek ihraç ettim çalıştığım firma sayesinde tanıştığım yabancı tüccarlara kenardan.
lannet olsun dediğim olay ise Sheraton global satın almacısı benden havlu ihalelerinde fiyat vermemi istedi biriyle tanıştırdım denizliden güya komisyonla çalışacaktık adam sattı beni şerefsiz şu an trilyonlarla oynuyor hemde 3yıl öncesi şurda maaşlı personelken :(
dediğin çok doğru aklını kullanacak insan için ciddi paralar var, bu arada bahsetiğin arkadaşın eğer halen gömlek ticareti yapıyorsa iş paslaşabiliriz.
beklenti nedir bilmiyorum ama eğer sigortasız vasıfsız 2 eleman çalıştırırım dersen ve yakınında petrol dışında adam akıllı oto yıkaması olmayan bir sanayi sitesi var ise örnek verebileceğim çok yakın bir arkadaşım var.
adam sanayide satışçılara,patronlara,beyaz yakalara vs mobil yıkama hizmeti veriyor, personeli altındaki mobilet ile aracı almaya gidiyor mobileti orda bırakıp araçla otoyıkamaya geliyor ve yıkatıp pırıl pırıl ettikten sonra geri bırakıyor.
kimisi şahsi, kimisi şirkete faturalı, kimisi müşteri misafir için anlık vs hep yıkatıyor. 2 personel 2 mobileti var.
aylık kira adana'da izmirden çok çok farklı değil burda standart 2+1 ev oldu aylık 1000tl civarı yani aklınıza adana çok uygun diye bir tablo gelmesin ama sanayide özelliklede az dışında kuytuda çok çok uyguna dükkan kiralanabiliyor vede buraya yakın köy'de gençler yok pahasına çalışabiiliyor.
kirası,2 personeli, yakıtı,elektrik suyu herşey dahil aylık masrafı 3000-3500tl civarıymış, aylıkta sezona göre 5500-6500tl arası para yapıyor özetle cebine aylık 2500-3000tl para gidiyor.
çok paramı? değil tabiki ama o yatırım ve emeğe görede beklentiye göre fena değil bence adam haftasonu açmıyor bile sanayide ogün kimse yok deyip özetle gayet ama gayet rahat, 6dan sonra kapalı fln.
kardeşim şu an şoktayım ya :)
Konya'dan ve merter'den 6 adet konteynır dolusu defolu gömlek ihraç ettim çalıştığım firma sayesinde tanıştığım yabancı tüccarlara kenardan.
lannet olsun dediğim olay ise Sheraton global satın almacısı benden havlu ihalelerinde fiyat vermemi istedi biriyle tanıştırdım denizliden güya komisyonla çalışacaktık adam sattı beni şerefsiz şu an trilyonlarla oynuyor hemde 3yıl öncesi şurda maaşlı personelken :(
dediğin çok doğru aklını kullanacak insan için ciddi paralar var, bu arada bahsetiğin arkadaşın eğer halen gömlek ticareti yapıyorsa iş paslaşabiliriz.
range sporta biniyor galerici şuan :D
ama sen yine gömlek işini ile ilgili detaylı bir pm gönder bana dedem :D
Herkes al sat yap diyor da sonra al sat konularında herkes al satçı diye sitem ediliyor.
Ticaret bu, kimseye karışamazsın. O al satçı arkadaşlar gelip ''sahibinden'de 60 lira alıyorlar çok geliyor'' diye ağlamadığı sürece sorun yok. Piyasayı az çok bilen insan gidip direk biniciden alır zaten.
Ticaret bu, kimseye karışamazsın. O al satçı arkadaşlar gelip ''sahibinden'de 60 lira alıyorlar çok geliyor'' diye ağlamadığı sürece sorun yok. Piyasayı az çok bilen insan gidip direk biniciden alır zaten.
piyasayı bilmeyene geçirsinler diyorsun yani. Adı da ticaret :)
Ticaret geçirdiğini karşı tarafa hissettirmemektir :)
ayıplı ve yalan dolanlı mal satmadık sonra sıkıntı yok
Defolu Gömlek tabelası 10 tl yazdıysan mesela o para hırtlak helaldir mesela :)
BuğraTuna34
18-08-2016, 02:56
Senden kurtuluş yok di mi etiketledin bizi :) ucuza alıp pahalı mı sattılar sana? Çok mu kazık yedin? Satmadım arabayı merak etme. 60 değil 69 TL.
BuğraTuna34
20-30 bine araba satıp üç kuruşluk ilan parasından gocunanlardan mısın, neden üstüne alındın?
Kazık yeseydim de gelip burada ağlamazdım herhalde. Atla deve değil ya, gene kazanırız.
Bu gömlek olayıyla ilgili bilgi verirmisiniz. Bende yapmayı duşunuyorum da
taylaner
18-08-2016, 09:35
Konu tartışma konusuna dönmesin lütfen... :)
İş tecrübe olarak 1 buçuk sene Arby's , 1 sene plaj , 1 seneye yakın garsonluk var. Ama olay gidip bir yerde işe girmek değil.
Çünkü ; haftada okulum sadece 3-4 gün. Ama bir yerde part time iş bile min. 4 gün istiyor ki , bu kadar süre de banaders çalışacak zaman bile kalmıyor.
Ha diyeceksiniz ki ; İş kurarsan daha az vakit geçirmeyeceksin. Ama en azında mesela o gün vize fianlim var diyelim veya ertesi gün , açmıyorum ulan bugün veya baba sen gidebilir misin bugün eleman var zaten. diyebilmem lazım.
Hangi işe bugün sınavım vs. var gelemem diyebiliyoruz? :)
Konu tartışma konusuna dönmesin lütfen... :)
İş tecrübe olarak 1 buçuk sene Arby's , 1 sene plaj , 1 seneye yakın garsonluk var. Ama olay gidip bir yerde işe girmek değil.
Çünkü ; haftada okulum sadece 3-4 gün. Ama bir yerde part time iş bile min. 4 gün istiyor ki , bu kadar süre de banaders çalışacak zaman bile kalmıyor.
Ha diyeceksiniz ki ; İş kurarsan daha az vakit geçirmeyeceksin. Ama en azında mesela o gün vize fianlim var diyelim veya ertesi gün , açmıyorum ulan bugün veya baba sen gidebilir misin bugün eleman var zaten. diyebilmem lazım.
Hangi işe bugün sınavım vs. var gelemem diyebiliyoruz? :)
Yatırımınla ilgili bi hesap kitap yaptınmı ?
Yaptıysan (ki mutlaka yap) bizlede paylaş eksik bişey varsa görmeni sağlayalım ;)
Tek ricam neticeyi bizlerle burda paylaş olurmu ?
taylaner
18-08-2016, 12:36
Yatırımınla ilgili bi hesap kitap yaptınmı ?
Yaptıysan (ki mutlaka yap) bizlede paylaş eksik bişey varsa görmeni sağlayalım ;)
Tek ricam neticeyi bizlerle burda paylaş olurmu ?
Tabiki abi her türlü yardım tecrübeleriniz için açtım konuyu zaten :)
BuğraTuna34
19-08-2016, 00:52
BuğraTuna34
20-30 bine araba satıp üç kuruşluk ilan parasından gocunanlardan mısın, neden üstüne alındın?
Kazık yeseydim de gelip burada ağlamazdım herhalde. Atla deve değil ya, gene kazanırız.
Peki abi konu dağılmasın. Sen haklısın peki. Ama ''Arabam.com'' konusundan hatırla beni, neden üstüme alındığımı anlarsın. ''Ağlamak'' kelimesi hoşuma gitmedi. Onun tepkisi o.
Neyse arkadaşa yardımcı olalım;
Üniversitede De Facto ve LCW gibi mağazalarda 3.5 yıl çalıştım. 20 bin liralık araba bile aldım. Demem o ki ailenle yaşıyorsan, oralardan kazandığın para sana yeter. Artı burs vs. var mı bilmiyorum. Onlarda varsa gayet rahat edersin.
Sınav vs. konusunu dert etme. Her zaman yardımcı oluyorlar. Beni 3.5 yılda hiç mağdur etmediler. Yeri geldi haftada 2 gün gittim. Her zaman kolaylık sağladılar. Eğitime önem veriyorlar. Hatta piştikten sonra okulu bırakınca direk müdür yardımcı vs. olman çok kolay oluyor. İyi de para var. Ben kendi mesleğime yöneldim. Yoksa ordan da yürüyebilirdim.
BuğraTuna34
19-08-2016, 00:53
Okulu bırakınca değil bitirince olacaktı. Yanlış anlaşılma olmasın.
beklenti nedir bilmiyorum ama eğer sigortasız vasıfsız 2 eleman çalıştırırım dersen ve yakınında petrol dışında adam akıllı oto yıkaması olmayan bir sanayi sitesi var ise örnek verebileceğim çok yakın bir arkadaşım var.
adam sanayide satışçılara,patronlara,beyaz yakalara vs mobil yıkama hizmeti veriyor, personeli altındaki mobilet ile aracı almaya gidiyor mobileti orda bırakıp araçla otoyıkamaya geliyor ve yıkatıp pırıl pırıl ettikten sonra geri bırakıyor.
kimisi şahsi, kimisi şirkete faturalı, kimisi müşteri misafir için anlık vs hep yıkatıyor. 2 personel 2 mobileti var.
aylık kira adana'da izmirden çok çok farklı değil burda standart 2+1 ev oldu aylık 1000tl civarı yani aklınıza adana çok uygun diye bir tablo gelmesin ama sanayide özelliklede az dışında kuytuda çok çok uyguna dükkan kiralanabiliyor vede buraya yakın köy'de gençler yok pahasına çalışabiiliyor.
kirası,2 personeli, yakıtı,elektrik suyu herşey dahil aylık masrafı 3000-3500tl civarıymış, aylıkta sezona göre 5500-6500tl arası para yapıyor özetle cebine aylık 2500-3000tl para gidiyor.
çok paramı? değil tabiki ama o yatırım ve emeğe görede beklentiye göre fena değil bence adam haftasonu açmıyor bile sanayide ogün kimse yok deyip özetle gayet ama gayet rahat, 6dan sonra kapalı fln.
Organize sanayide mi abi?
taylaner
19-08-2016, 21:21
Peki abi konu dağılmasın. Sen haklısın peki. Ama ''Arabam.com'' konusundan hatırla beni, neden üstüme alındığımı anlarsın. ''Ağlamak'' kelimesi hoşuma gitmedi. Onun tepkisi o.
Neyse arkadaşa yardımcı olalım;
Üniversitede De Facto ve LCW gibi mağazalarda 3.5 yıl çalıştım. 20 bin liralık araba bile aldım. Demem o ki ailenle yaşıyorsan, oralardan kazandığın para sana yeter. Artı burs vs. var mı bilmiyorum. Onlarda varsa gayet rahat edersin.
Sınav vs. konusunu dert etme. Her zaman yardımcı oluyorlar. Beni 3.5 yılda hiç mağdur etmediler. Yeri geldi haftada 2 gün gittim. Her zaman kolaylık sağladılar. Eğitime önem veriyorlar. Hatta piştikten sonra okulu bırakınca direk müdür yardımcı vs. olman çok kolay oluyor. İyi de para var. Ben kendi mesleğime yöneldim. Yoksa ordan da yürüyebilirdim.
Dediğim gibi, bir yere bir kişiye bağlılık olayı bana şu dönemde ters :)