PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 Ağustos 1999 Depremi



KoramiraL
17-08-2016, 07:09
Bugün aslında herkesin kaderinin değiştiği gün halen kimin kimden neyden haberinin olmadığı ama sürekli birilerine ulaşmanın çabası içindeydi en kıymet verilenler yitirildi kimi zaman ise mucizelere tanık olduk üzüldük ağladık bir olduk yara sardık yardım ettik 17 Ağustos 1999 depreminde ölenlere allahtan rahmet kalanlara sabır versin allah bir daha böyle acıları yaşamamak ümidi ile...

KÖROĞLU
17-08-2016, 07:12
Rabbim deprem de hayatını kaybeden tüm insanların mekanını cennet eylesin. Tüm süreci canlı yaşamış birisi olarak aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor.

İnşallah böyle bir afet bir daha ülkemizde yaşanmaz ve kimsenin canı yanmaz. Yazılabilecek çok bir şey yok acı dan başka.

Ve rabbim cümlemize ölümün de hayırlısını nasip etsin.

Konu için teşekkürler KoramiraL

KoramiraL
17-08-2016, 07:20
Rabbim deprem de hayatını kaybeden tüm insanların mekanını cennet eylesin. Tüm süreci canlı yaşamış birisi olarak aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor.

İnşallah böyle bir afet bir daha ülkemizde yaşanmaz ve kimsenin canı yanmaz. Yazılabilecek çok bir şey yok acı dan başka.

Ve rabbim cümlemize ölümün de hayırlısını nasip etsin.

Konu için teşekkürler KoramiraL

ben teşekkür ederim Sakaryalı olarak neler olup bittiğini gidip görünce Rabbim bir daha yaşatmasın.

Diyadin
17-08-2016, 07:25
Ölenlere allah rahmet eylesin dün gibi hatırlıyorum..

Korollacı
17-08-2016, 07:45
rabbim olenlere rahmet eylesin. memleketimize birdaha boyle bir aci yasatmasin. cok zor gunlerdi sokaklarda kalmistik yikilan enkazlar heryerde feryad eden insanlar. elekterik yok su yok cok kotu gunlerdi ..

Aliburakb
17-08-2016, 07:56
depremde hayatını kaybedenlere ALLAH rahmet eylesin. ben 9 10 yaşlarındaydım o zmanlarda. depremden sonra oradaydım ciddi anlamda zor bir durumdu. ALLAH bir daha yaşatmasın ülkemize böyle birşey. taş üstünde taş kalmamıştı tabiri caiz ise. tolga_kaan_ ninde dediği gibi acıdan başka diyecek birşey yok.

Eray
17-08-2016, 08:02
1 hafta eve giremeyip okul bahçesinde kaldığımızı hatırlıyorum. 1 hafta sonra Antep'e gitmek için yola çıktığımızda gölcük tarafında resmen havanın ölü ve kan koktuğunu hatırlıyorum. Çok kötü günlerdi Allah bir daha yaşatmasın

1.8 turbo
17-08-2016, 08:06
allah rahmet eylesın daha dun gıbı aklımda

CenkB
17-08-2016, 08:09
Ölenlere Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

enes_srb
17-08-2016, 08:40
Ölenlere Allah rahmet eylesin.İnşallah kimse tekrar yaşamaz böyle bi olayı

63owen63
17-08-2016, 10:01
Allah tekrarını yaşatmasın..

VETTE
17-08-2016, 10:04
1999 dan sonra doğum günüm hep bir buruk hep bir tatsız oldu.17.08.1977 doğum günüm.
Ölenlere Allahtan rahmet kalanlara sabır dileklerimle...

c@n
17-08-2016, 10:07
Ölenlere Allahtan rahmet kalanlara sabır versin.İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız.

Aero
17-08-2016, 10:24
O yıl Paşalimanı Vekamp'ın sıcak su havuzunu işletiyordum. O gün her zaman ki gibi saat 04:30'da kalkıp havuzun yolunu tuttum. Havuz tam 3 saatte doluyordu ve kamp açıldığında dolu şekilde hizmete açık olması gerekiyordu. Motor odasına girdim ve yerin 75 metre derininden sıcak termal suyu havuza dolduran motorları çalıştırdım. Motorlar çalıştıktan beş saniye sonra çok şiddetli şekilde motorlar zorlanmaya ve borular titremeye başladı. Neredeyse yanıyordu motorlar. Hemen kapattım ve biraz bekledim. Tekrar çalıştırdım ve yine aynı şekilde zorlandıktan hemen sonra normale döndü. Her şey normale döndüğü için motor odasını kapattım ve havuzun yanına çıktım.

Havuzun yanında dona kaldım. Çünkü termal su yerine sadece çamur çıkıyordu. Koşarak motorları tekrar kapattım ve olanca hızımla kampa müdürümüze durumu bildirmeye gittim. Bu sırada insanların çoğunun uyandığını ve restoranın televizyonun başında kalabalık grubu gördüm. Televizyona baktığımda maalesef deprem olduğunu öğrendim. O günü hiç bir zaman unutmayacağım.

Depremde ölenlere yüce Allah'tan rahmet dilerim.

turkishpower
17-08-2016, 10:28
Ölenlere Allah rahmet eylesin Mekanları cennet olsun

Ssamet
17-08-2016, 10:54
Ölenlere Allah rahmet eylesin. Geride kalanlarada Allah sabır versin bir daha yaşatmasın inşallah.

DeliceBirkan
17-08-2016, 10:57
Ölenlere Allah rahmet eylesin, Allah tekrarını yaşatmasın.

EmreS13
17-08-2016, 11:38
Ölenlere allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. O kadar can gitti ülkemde herşey aynı malesef.
avıdan başka söylenecek söz yok..

2jz
17-08-2016, 12:47
Depremde eskişehirdeydim. Sadece bir bina yıkılmıştı. Koca eskişehir morg gibi kokuyordu. Söylenene göre galeri arabaları sokabilmek için tüm kolonları kesmiş binada yıkılmıştı. Kurtulan çok az kişi olmuştu.

Aslında yazılacak çok şey var ama... Umarım yeniden böyle bir felaket yaşamayız. Çünkü hala depreme hazır değiliz. Yine benzer bir tablo gelir önümüze.

Ölenlere Allah rahmet eylesin.

ghibli06
17-08-2016, 12:56
Ölenleri bir kez daha rahmetle anıyorum, çok zor bir dönemdi çok acı bir deneyim oldu... ama vah vah tüh tüh yazık oldu vs demeden önce işin teknik boyutunu da iyice bilmek gerekli, zannediyor musunuz ki bu deprem sürpriz geldi? 1997 de okuldan bitirme projelerimden biri Kuzey Anadolu Fay Hattı idi, eski tarihli Erzincan ve Erzurum depremleri fay hattının batıya doğru kırıldığını gösteriyordu, İzmit, Adapazarı, Gölcük civarına kritik yatırımlar yapılmaması için uğraşan çok saygıdeğer bilim insanları vardı fakat kimse inanmadı, bu felaket göz göre göre geldi... Bizim vurdum duymazlığımızın en büyük kanıtlarından biri de şudur, Ford otosana Gölcük civarında eski SEKA arazisi tahsis edildi, Almanlar gelip incelediklerinde, zeminin balçık olduğu ve fabrika yapılamayacağını belirledi fakat ara beleşti, bu nedenle forekazık çakılarak zemin sağlamlaştırıldı ve de depremde çok az bir zarar aldı, bakın o zaman Ford yetkilileri ne demiş?

Depremin fabrikada yapımı süren birkaç binada hasar yarattığını anlatan İlkbahar şöyle devam etti; "Binalarda gözle görünen bir hasar yok. 10 - 15 kolonda eğiklik var ama binlerce kolon arasında bu o kadar önemli değil Arazinin üçte birinde deformasyon var."
Fabrikanın sulu bir zemin üzerine kurulduğuna dikkat çeken İlkbahar, "Bunun muhtemel etkilerini ortadan kaldırmak için fabrikanın temeline 15 bin adet kazık çaktık. Toplam 300 kilometre uzunluğundaki bu kazıklar görevlerini yerine getirdi ve temelde hasar meydana gelmedi" dedi.
Bölgenin deprem bölgesi olduğunu daha önceden bildiklerini ifade eden İlkbahar, fay hattının fabrikanın 180 metre ötesinde geçtiğini söyledi.

yani Alman beleş arazide bile iş yaparken her türlü tedbiri alıyor ama biz alamıyoruz! deprem ülkesiyiz, fay hattının direk üzerine bina yapmadıktan sonra her şeyin tedbiri var, kimi yerde 2 katlıya izin verirsin kimi yerde temel güçlendiririsin bazen de bu bölgeleri tarım-yeşil alan bırakırsın... büyük sanayi tesislerinin deprem bölgesinde olması çok stratejik ve ölümcül bir hata... neyse daha da yazıp moral bozmayayım, deprem günü Kütahya Hava Er Eğitim Tugay K.lığında askerdim, orada bile o kadar şiddetli hissedildi ki, 'inşallah yakın bir yerdedir, tahmin ettiğim bölgede olduysa deprem ve de buraya bu kadar şiddetli vurduysa İstanbul'u düşünemiyorum' dediğimi hatırlıyorum, sonuç maalesef çok acı...

ghibli06
17-08-2016, 13:18
bakın depremden sadece 1 sene önce Fatih Altaylı röportajını yazmış:


Teke Tek

05 Temmuz 1998
-A+
Fatih ALTAYLI
Ford fabrikasının arazisi
Koç Grubu'na bağlı Ford Otosan tamamen ihracata yönelik van tipi araçları üreteceği bir fabrika kuruyor.
Bu fabrika ile ilgili tartışmalar var.
Çünkü Ford Otosan, bu fabrika için Seka'nın İzmit'teki korusunu, daha doğrusu ağaçlık arazisini aldı.
Bununla ilgili tepkiler zaman zaman gazetelere yansıdı.
Geçenlerde Koç Ailesi'nden Sevgi Gönül'le karşılaştım. Ve hemen bu konuyu sordum:
‘‘Ford fabrikası için neden ağaçlık bir araziyi tercih ettiniz?’’ Çünkü aynı araziye Kocaeli Üniversitesi de talipti.
Sevgi Hanım, arazinin aslında bataklık olduğunu, fabrika yapmaya zemin olarak uygun olmadığını, ama tamamen ihracata yönelik bir fabrika kuracakları için limana ihtiyaçları olduğunu ve deniz kenarı olduğu için orayı tercih ettiklerini söyledi.
Ve, ‘‘Araziyi aldık. Eleştiriler var. Şunu söyleyeyim ki, bu fabrika en yüksek teknolojiyle yapılacak. Gölcük fabrikamız tamamen çevre dostu olacak. Gerek yakın çevresine, gerekse deniz kirliliğine en ufak bir menfi etki yapmayacak...’’ dedi.
Ayrıca arazi alınırken, Kocaeli Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gölcük Belediyesi ile de anlaşmalar yapılmış.
Buna göre Koç Grubu, bu arazi karşılığında fabrika içinde bir Meslek Yüksek Okulu inşa edecek ve bu yüksek okul Kocaeli Üniversitesi'nin bir bölümü olacak.


normal bir ülkede infial olur değil mi? bir firmaya kıyak geçiliyor bedelsiz arazi veriliyor ama firma bu arazinin zemininin yapılaşmaya uygun olmadığını söylüyor, arazi beleş ve de denize yakın diye binlerce kazık çakarak projeyi yapıyor, peki kimse demiyor mu bu civarda yüzlerce irili ufaklı yatırım var, onların depreme dayanıklılığı ne durumda diye? hayır kimse demedi, insanlar sadece işin 'beleş arazi' kısmında takıldı kaldı, firmanın 'bölge yatırıma aslında uygun değil, zemin balçık' demesini hiç kimse konuşmadı!

ghibli06
17-08-2016, 13:37
hızımı alamıyorum, son sözüm de her depremden sonra 'istanbul'da deprem olur mu?!' diye başlık atan, diplomalı soytarıları ekrana çıkartıp 'İStanbul'u korkutmayın, önümüzde 150 yıl deprem olmaz!' diyen sözde basına... İstanbul'da deprem olup olmaması mıdır olay? burnunuzun dibinde onbinlerce kişi öldü, hala daha İstanbul'un rantına zeval gelmesin derdinde olanlar var...

İstanbul'da deprem olmaz kardeşim, okunmuş kutsanmış şehir orası, sen rahat rahat kafanı kuma göm, kafanı gömdüğün yerde fay hattı çıkmazsa ölene kadar yaşarsın...

KÖROĞLU
17-08-2016, 14:10
@gihibli06 Bülent abi işin teknik kısmındasın belli ki. Tam olarak "mermiye kafa atan" yöneticiler ile yönetiliyoruz.

Depremden sonra sakaryada benim hatırladığım 4 defa bina yükseklikleri değişti.

Bir ara 2 kat oldu sonra 3 oldu sonra garaj üstü oldu falan vs vs. Buradaki tablonun canlı şahidi olarak söylüyorum, bu çapta bir deprem İstanbul da yaşanırsa hayatımızın geri kalanına muhtemelen tunç devrinden devam ederiz.

Sakarya depremden çok çok yıllar sonra düzelmeye başladı. Kaldı ki burası o zamanlar bir kaynarca nüfusuna bile sahip değildi.

Şu an milyon sınırının ancak üzerine çıktı. 15 milyonluk bir şehir için sadece "Allah korusun" diyebiliyorum.

Kimsenin saçının teline zeval gelmesin. Ama göz göre göre bu katliama izin verenleri de allah ıslah etsin.

Vefat edenler için yeniden rahmet diliyorum.

Dragger
17-08-2016, 14:19
Allah bir daha yaşatmasın inşallah.

qatrio
17-08-2016, 16:12
Ben daha 7 yaşındaydım. Kesit kesit hatırlıyorum. O zamanlar Ataköy 9.kısımda 11.katta oturuyorduk. Sanırım bina 14 katlı bir binaydı o koca binaların sallanmasını hatırlıyorum. Bu deprem yine olucak bundan kaçarımız yok. Artık bir önlem almanın zamanı geldi geçti bile her yer kentsel dönüşüm adı altında yıkıldı yapıldı keşke ciddi şartları olsaydı yerine yapılan binaların deprem adına.

Evrenoz
17-08-2016, 16:28
Allah bir daha yaşatmasın..

Güzel bir temenni lâkin hayal.. Allah bir daha yaşatacak!
Elinize bardağı alıp yere doğru bırakırsanız, düşer.. Bırakmadan önce isterseniz sabahtan akşama Allah düşürtmesin deyin, düşer..
Önemli olan bardağın düşmesi veya depremin olması değil.. Asıl önemli olan tedbirin alınması. Tedbir almayıp işi Allah'a bırakırsak, bol bol Fatiha okuruz.
Maalesef dün durum böyle idi, bugün de değişmedi.

onursumer
17-08-2016, 16:30
dun gibi hatırlıyorum guzelcede yazlıktaydık , cocuğuz deprem ne bilmiyoruz anlayamamıştım ne olduğunu

deprem sonrası golcuk taraflarınına gitme durumum olmuştu çok kotu bir manzaraydı allah birdaha kimseye yaşatmasın

kentsel donuşum için çok geç bile kaldık , istanbulun hala yarısı curuk

McKrop
17-08-2016, 18:25
Çok ilginç gelebilir ama ben bu iluminati zımbırtısına hafiften inanmaya başladım. Abd gibi güçlü ülkelerin doğa olaylarını, yağmuru, depremi dahi kontrol ettiklerini çok minimum düzeydede olsa inanmaya başladım. İklim koşullarınıda kontrol edebiliyor olabilirler. Bir kaç yerde bunun ilgili yazı okudum. Çokta saçma gelmedi. Yıl 2016 olduğunu düşünürsek...

Yani bu düşünceye göre istanbul kontrol altına olabilir :) Olaya farklı açıdan bakmaya çalıştım. Zaten tamamiyle doğa olayı ama yazılanları okuyunca ufakta olsa vay anasını oluyo insan :)

Konu hakkında düşünceleri merak ettim bilen varsa anlatsın ilgileniyorum şu sıralar

100% PROOF OF HAARP!! 2011 HAARP in ACTION!! DEBUNK THIS! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wZYMCE3qbrE&feature=related)

fthdrn
17-08-2016, 19:28
Çocuktum tabi o zaman memoliydi sanırım kanal d de bi diziden sonra okan bayulgenin zaga programini izliyorduk annemle. Yaz olduğu için uyumamıştım... Derken tv nin olduğu vitrin üzerimize doğru devrildi. Bir anda kenara çekildik. Babam gürültüyü hırsız sanıp uyku sersemi tabancayla salona girdi. Ablam uyuyordu ve en üst kattaydık. Çatı aşağı düştü sokağın ortasına. Babam ablamı bi çırpıda alıp aşağı indirdi. O zamanlar babamda tır vardı ve boş arazideydi. Hemen içine girip fikirtepeye yola çıktık. Yaklaşık 1 hafta fikirtepedeki müstakil evimizin bahçesinde uyuduk. Yollara çekyatlar atıp butun mahalleli bir arada olmustuk. Biz tabi cok egleniyorduk o zaman ama o ölenlerden haberimiz pek yoktu. Ya da aklimiz ermiyordu. O 40-50 saniyelik olay hala hafızamda Allah bir daha yaşatmasın.

R.I.P
17-08-2016, 20:25
Yalova'da yaşıyorum, merak edip araştırdığım üniversitelerce ve çeşitli kurumlarca depremden hemen sonra ve yıllar sonrası yayınlanan raporları inceledim.
şöyle bir örnek vereyim depremde hacı mehmet ovası adlı bölgede çok ciddi kayıplar verilmiş, sonrasında imar izni verilmemiş, sonra 2 kat izni verilmiş. Şuan o bölgede 4 katlı binalar var. Evet teknoloji ilerliyor fakat o bölgedeki risk değişmiyor. Yani izin verilmezken ne oldu 4 kata izin çıktı?

dasemert
17-08-2016, 22:22
5-6 yaşındaydım çat pat hatırlıyorum yaşananları koridorda koşuşumuzu bağrışmaları falan.Allah bir daha yaşatmasın o zamanlar bile ne kadar kayıp verildi şimdi düşününce daha da doldu şehirler adım başı apartmanlar gökdelenler.Acil durum toplanma alanı denilen bir şey bile kalmadı.

mert_can 41
17-08-2016, 23:13
5-6 yaşlarındaydım babamın üzerime yatması ile uyandım korkunç gürültü vardı etrafta gürültü kesilince babamın kucağında babamın koşuşunu hatırlıyorum komşu elfeneri tutuyordu hiç bir şeyin farkında değildim nolduğunu kaç ay çadırda arabada yattık haddi hesabı yok o gece radyoların yanlış anosları falan hep kullağımda. Allah bir daha yaşatmasın çok kötü bir durumdu. Kaç eşyamız kullanılmaz hale gelmişti evimiz ağır hasarlıydı bir anda evsiz ve eşyasız kalmıştık :( şuan ağır hasar raporu çıkan o zamanki evimiz şuan orta hasarlı gözükmekte ve 100 bin tl den satılmakta daireleri oturanların bir çoğunun bile haberi yoktur halinden :((