Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geç ödenen maaş ile ilgili şirkete nasıl bir yaptırımda buluna bilinir ?

KoramiraL
18-08-2016, 08:45
Mehraba arkadaşlar iş yeri 18 gündür maaş ödemiyor ve iş sözleşmesine göre zaman belirtmeksizin şöyle bir paragraf var;

'' Mücbir geçen aya ait ücret, o ayın son günü tediye edilir. Mücbir sebep olmadıkça, ödemeler gününden itibaren en geç 20 gün içinde ödenir.''

Bunu ayın 1 olarak baz alırsak yaptırım ne yapıla bilir noter üzerinden yada mahkeme olarak.

aqustic
18-08-2016, 08:47
Alo 170 i arayıp detaylı bilgi alınız veya işkura gidip şikayet dilekçesi verin

punto_multijet
18-08-2016, 08:48
ayın 1 i değil sözleşmenizde yazanı baz alabilirsiniz. Gerçi avukat arkadaşlar daha net bilgi verir ancak baz alınan tarih dediğim gibi sözleşmenizde yer alan tarih aralığıdır.

Volkann
18-08-2016, 09:09
işveren sözleşmede belirlenen maaş gününü 20 gün gecikirirse işgörenin işi yerine getirmeme hakkı doğuyor.

KoramiraL
18-08-2016, 09:10
Sözleşmede tarih verilmiyor o yüzden ayın 1 fatura kesin tarihi olduğundan baz alına bilinir mi ?

ice
18-08-2016, 09:34
İşverene sordunuz mu neden ödemiyor diye ?

KoramiraL
18-08-2016, 16:34
İşverene sordunuz mu neden ödemiyor diye ?

Hizmet verdiğimiz kurum ödeme yapmadığından dolayı diye cevap veriyor

Evrenoz
18-08-2016, 16:42
Dava açıp kazansan dahi sonrasında o şirkette geleceğin pek olmaz.
Eğer orada çalışmaya devam etmek istiyorsan hukuki yaptırım yolunu seçmeden çözüm bulman lazım

EM-RE
18-08-2016, 16:52
Bence sabır ederek durumunuz müsait ise ve iş vereninizin gerçekten olmayıp ta vermediğine inanıyorsanız karşılıklı halletmeye çalışın.
Hee var ve vermiyor ise sıkıntı büyük zaten.
Ben gecen ay biraz strateji hatası birazda geçtiğimiz bayramın uzunluğundan kaynaklanan ciro düşüsü beni daraltmıştı,uykularım kaçtı çocukların maaşını nasıl çıkartacağım diye.

ghibli06
18-08-2016, 17:59
beyler biraz sabır, ortam o kadar kötü ki piyasada kuruş yok, sabretmekten başka çare yok... işverene güveniniz varsa bekleyin yoksa zaten neden orada çalışıyorsunuz ki?

kesici
18-08-2016, 18:03
Hizmet verdiğimiz kurum ödeme yapmadığından dolayı diye cevap veriyor

Avcılardamı çalışıyorsunuz ?

Birkan61
18-08-2016, 18:05
biraz sabret bence hacı abi patrona güveniniz tam ise

ben cnc makinalarının babası diyebileceğim sağlam bi firmada çalışıyorum, japonya destekli olmasak iflas edecek şirket servislere falan zararına gidiyoruz müşteri kaybetmemek namına :) piyasa ciddi anlamda problemli

MK8800
18-08-2016, 18:25
Patrona zıt giderseniz tahmini olarak alacağınız son maaşınız olur

KoramiraL
18-08-2016, 23:24
Dava açıp kazansan dahi sonrasında o şirkette geleceğin pek olmaz.
Eğer orada çalışmaya devam etmek istiyorsan hukuki yaptırım yolunu seçmeden çözüm bulman lazım

Onuda deniyorum elimizden gelecek olan her türlü baskıyı yapıyorum hatta yapıyoruz başımızda duran proje müdürü sanki dalga geçermiş gibi cevaplar verip bütün gün internetten gazete okuyup sürekli siyaset yapınca insan ben burada neden duruyorum diye sorguluyor bu sefer onun üstü ile iletişim kuruyoruz bu bozuluyor anlamadım gitti aslında gemileri yaktım ben '' ama '' sebebli olan durumlardan dolayı bu şekilde bir çözüm bula bilirmiyim diye sorayım istedim

AEM
19-08-2016, 00:16
Onuda deniyorum elimizden gelecek olan her türlü baskıyı yapıyorum hatta yapıyoruz başımızda duran proje müdürü sanki dalga geçermiş gibi cevaplar verip bütün gün internetten gazete okuyup sürekli siyaset yapınca insan ben burada neden duruyorum diye sorguluyor bu sefer onun üstü ile iletişim kuruyoruz bu bozuluyor anlamadım gitti aslında gemileri yaktım ben '' ama '' sebebli olan durumlardan dolayı bu şekilde bir çözüm bula bilirmiyim diye sorayım istedim
abi hayırdır ya telefonum açık ara beni

KoramiraL
19-08-2016, 00:32
AEM ararım şu gazeteyi bir boşaltayım maşallah herkes burada bu akşam :D