PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Yol Anılarınız

35AB
27-08-2016, 16:03
Kendimi bildim bileli uzun yolculukları çok severim,uzun yolda yaşanmış anıları dinlemekte çok hoşuma gider.Gerçi ehliyetimi aldıktan sonra direksiyonunda bulunduğum uzun yol tecrübem çok fazla değil 2 kez İstanbula araba almaya gittim, bir kez de arkadaşı ziyarete Antalyaya gittim.Bunların bende en akılda kalanı İstanbula arabaya almaya ilk gidişimdir :) Ehliyetimi aldıktan sonra ilk arabam otomatik vitesti manuel vites tecrübemde sürücü kursu dışında ve ufak tefek sürmeler dışında pek yoktu.Yaklaşık 1 yıl otomatik sürdükten sonra sattım ve sonra manuel vites araba aldım.Satışını aldıktan sonra hemen İzmir yoluna dönüşe geçtim ama o da ne İstanbul trafiği denen gerçekle ilk defa karşılaştım ve doğru düzgün manuel vites tecrübem yoktu.Zar zor da olsa kalkışlarda falan el freniyle kalkıyordum ve sarsıntısız kalkmayı ve vites atmayı becerememiştim :D Yaklaşık 7 saat yolu sürekli sarsıntılı vites atışlarımla gelmiştik ve eve gelip yatağa yattığımda hala sallanıyodum.Ayrıca arabada usb çalmıyodu mecburen cd deki 3-4 sarkıyla koca yolu bitirmiştik.

Sizinde varsa anılarınızı dinlemek isterim :) Gazlama muhabbeti olur,komik anı olur,hüzünlü anı olur.

Birkan61
27-08-2016, 17:49
henüz yaşım 15 idi

Trabzona gidiyoruz ailecek, babamın horon tayfasından arkadaşları ile tesadüfen yolda denk geldik

tesislere girip bi horon edelim muhabbeti oldu

torpidodan çıkan " acil durumlarda takınız " yazılı hızlı horon cd'sini görünce şok geçirmiştim :D ne gündü be

bymurat___61
27-08-2016, 17:56
henüz yaşım 15 idi

Trabzona gidiyoruz ailecek, babamın horon tayfasından arkadaşları ile tesadüfen yolda denk geldik

tesislere girip bi horon edelim muhabbeti oldu

torpidodan çıkan " acil durumlarda takınız " yazılı hızlı horon cd'sini görünce şok geçirmiştim :D ne gündü be

Torpıdodan bırde barabellı cıksaymıs horonun ustune :)

Birkan61
27-08-2016, 18:00
Torpıdodan bırde barabellı cıksaymıs horonun ustune :)

Babanın arabada koltuğun altında zigana t yatıyor zaten ama öyle ortalık yerde çıkarmıyor elbette :D

bymurat___61
27-08-2016, 18:18
Babanın arabada koltuğun altında zigana t yatıyor zaten ama öyle ortalık yerde çıkarmıyor elbette :D

Oda guzel makıne.

rodya
27-08-2016, 20:26
Eskice bi lincoln jiple 2500km yapmıştık. İlk bindiğimizdeki rahatlığı inanılmaz hoşumuza gitmişti. Sonra her benzinlikte sekse doyurdular bizi. Bu da öyle bir anımız:/

Miata91
27-08-2016, 23:47
Ankara yolunda basıp, ön kaput rüzgarı yeyince, tutacakları gevşemişti. Karbon ve montajı biraz acemiceydi. O yüzden vidaları sıkmak içn durmuştum. Arkama bi kamyon yaklaştı ve içinden bi kadın indi. Beni görüp yanıma geldi ve "görüşmek ister misin" dedi. Tipe baktım, yok abla dedim sağol :D

AliDogukan
27-08-2016, 23:55
Gaziantep otoyolunda top speed ilerlerken sol şeritte 120 ile giden bir Polo hızımı kesti.Sağdan geçmek istemedim selektör yapıyorum yok tampon yapıyorum bir sağ aynasından görünüyorum bir sol aynasından görünüyorum yok,bir türlü sağa geçmedi.En son yapacak bir şey kalmadı sağa geçtim geçerken de öküzleme bakmak üzere kafamı çevirdim bir de ne göreyim yanındaki kız şoföre oral yapıyor.

ZaZy
28-08-2016, 00:03
Erzincan Refahiye yolu idi sanırsam. Babamla iş seyahatindeyiz. 1.9 düz dizel Kangoo düzlük yol 100m önümüzde kahverengi bakır tonlarında bir R9 Broadway; bir anda tam seçemedik göge birşey yükseldi. Mesafe var seçilmiyor önce poşet sandık yaklaşınca gördük ki R9 8 yaşında bir erkek çocuğuna çarpmış ismi galiba Ali'ydi. Çarpan adam hemen durdu arkadan gelen biz; R9 çalışmıyor adam bir anda bize abi hastahaneye götürelim dedi babam tereddüt etti. Benim yaş o zaman 15 hemen el frenini çektim indim. Arka taraf kamyon yedek parçası çocuğu çarpan adam aldı arkaya koydu; bende geçtim arkaya ;hep bi zaman işe yarar diye ilk yardım eğitimlerini izlemiştim. YAŞ 15. Çocuğun alnından yukarısı saçlarının içi kanıyor bilnç yok; sol ayak kırık çeşitli kanamalarda var. Hemen kanayan yere tampon yapmaya çalıştım olduğu kadar 5 7 arası hastaneye ulaştıkk. Çarpan adam polismiş. Hastaneye varmadan biyerleri aradı hemen bizi acilde acil ekipleriyle polislerde karşıladı. Çocuğu sedyeye verdik bizi polisler hemen arbaya gönderdi. Çarpan Polis bize döndü "ben çarptım arkadaşlarda biliyor bu şekilde anlatıcam Allah razı olsun sizden siz gidin. Birazdan çocuğun ailesi gelir siz vurdunuz sanır yok yere linç edilirsiniz diyince hemen ordan ayrıldık.
Yola devam ederken babam çok etkilenir böyle şeylerden sürekli soruyor nefes alıyor muydu_? durumu nasıldı gibisinden. Diyemedim ağardı diye "Bişey yok baba 2 güne bırakırlar dedim. Babam kısmen rahatladı.
AKşam oldu geri hastanenin acilinin numarsını bulup aradım. ORada çalışanlarda çok rahatlar dedim böyle böyle olay oldu çocuğun durumunu merak ettim önce "siz kimsiniz" dedi. Olayı anlatınca adam normal bir şekilde "EX" oldu dedi. Anlamadım peki dedim kapattım sonraki gün bir arkdaşımı arayıp EX'in ne olduğunu sorunca öğrendim. Çocuk ölmüş. ALLAH RAHMET EYLESİN TOPRAĞI BOL OLSUN MEKANI CENNET OLSUN.
Babama hala söyleyemedim. Hala çocuk yaşıyor diye biliyor...
:(:(:(:(:(

300E
28-08-2016, 00:22
Gaziantep otoyolunda top speed ilerlerken sol şeritte 120 ile giden bir Polo hızımı kesti.Sağdan geçmek istemedim selektör yapıyorum yok tampon yapıyorum bir sağ aynasından görünüyorum bir sol aynasından görünüyorum yok,bir türlü sağa geçmedi.En son yapacak bir şey kalmadı sağa geçtim geçerken de öküzleme bakmak üzere kafamı çevirdim bir de ne göreyim yanındaki kız şoföre oral yapıyor.

Eleman zevkten nasıl dört köşe olduysa şerit değiştirememiş. :D

Kadyr
28-08-2016, 00:24

insan sağ şeritte yapar. o pozisyonu görünce önnde güzelce bir frene asılacaktın :)

sene 2011 1.9tdi passat var. otobandan istanbula doğru geliyoruz son hız yol durumuna göre 200-220kmh değişiyor yol boş tapa gaz yani. soldan gidiyorum ileride bitane vectra var orta şeritte. arkadanda xenon lu deli gibi bir şey geliyor ama öyle böyle değil adam ne sello yapıyor ne bişi kaptırmış geliyor. ulan diyorum vectrayı geçipmi yolmu verseeem napsam diye adam hala deli gibi geliyor benimde hız son hız artık. sinyal verdim dedim vectranın sağına geçeyim adam bizi biçecek. ben tam vectranın sağına geçtim arkadaki piskoda o anda vectranın solundan geçmiş oldu porsche 911 gibi bir şeydi. hızı en az 250 var. o anda dedim ulan bizim son hızımız adam füze gibi geçti rezillik. bide vectradaki naptı acaba diye dayıma soruyorum. adam arada kaldı rüzgarı yedi şaşırmıştır. bide passatla porş kapışmaya çalışıyor demiştir sanırım :D yalnız porş öyle gidiyorki sol şeride geçtim adamın açtığı yol geri kapanıyordu :D çok utanmıştım kendimden o an.

35AB
28-08-2016, 00:31
insan sağ şeritte yapar. o pozisyonu görünce önnde güzelce bir frene asılacaktın :)

sene 2011 1.9tdi passat var. otobandan istanbula doğru geliyoruz son hız yol durumuna göre 200-220kmh değişiyor yol boş tapa gaz yani. soldan gidiyorum ileride bitane vectra var orta şeritte. arkadanda xenon lu deli gibi bir şey geliyor ama öyle böyle değil adam ne sello yapıyor ne bişi kaptırmış geliyor. ulan diyorum vectrayı geçipmi yolmu verseeem napsam diye adam hala deli gibi geliyor benimde hız son hız artık. sinyal verdim dedim vectranın sağına geçeyim adam bizi biçecek. ben tam vectranın sağına geçtim arkadaki piskoda o anda vectranın solundan geçmiş oldu porsche 911 gibi bir şeydi. hızı en az 250 var. o anda dedim ulan bizim son hızımız adam füze gibi geçti rezillik. bide vectradaki naptı acaba diye dayıma soruyorum. adam arada kaldı rüzgarı yedi şaşırmıştır. bide passatla porş kapışmaya çalışıyor demiştir sanırım :D yalnız porş öyle gidiyorki sol şeride geçtim adamın açtığı yol geri kapanıyordu :D çok utanmıştım kendimden o an.

Otobanda hızlı gittiğini sanan adam - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=obmYVr84O5s)

:D :D

Kadyr
28-08-2016, 00:42
Otobanda hızlı gittiğini sanan adam - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=obmYVr84O5s)

:D :D

bende 150-160 la gitsem koymazdıda benim aracın son hızı yokuş aşağı 235ti o hızda iken bile beni ezip geçicekti gene utanacaktım :D

gokhankenar
28-08-2016, 00:56

valla hocam o duygu çok enteresan gerçekten :) . Ben birgün otobanda 225km/h ile giderken sağımdan corvette geçmişti :D

KoramiraL
28-08-2016, 01:11
Sene 2015 ulaştırma müdürü aradı bana bodrumdaki aracın kaza yaptığını bostancıya gideceğimi oradan araç alıp acil olarak bodruma götürmemi istemişti akşam saat 8 de bostancıdan çıktım gece 12 de balıkesir yörsanda check-in yapınca dediği laf çok güzeldi '' arkadan gelecek radar cezalarını sana gider olarak mı göstereyim yoksa sen kendin gidermisin '' deyince sabah 8 de bodruma girdim :D kendiside hızlı araç kullanır ama hala sorar 4 saatte oradan oraya gittin tamam da sonra neden 8 saat sürdü yol anlat dedikce susup kaçıyorum :D

AliDogukan
28-08-2016, 01:15
Bir tane daha yazayım.

5 kişilik aşırı samimi bir arkadaş grubu,ehliyetimi yeni aldığım sıralar 3 yıl kadar önce Antakya'dan Osmaniye'ye dönüyoruz.Bu 5 arkadaş alkol almayı çok seviyor.Yazı tura ata ata arabayı kimin kullanacağını seçiyoruz.Arabayı kullanan içmeyecek.Ben çıktım,arabayı ben kullanacağım.Bu 5 arkadaştan birisinin kafası çok bozuk,sevgilisinden ayrılmış zaten içmeden sarhoş gibi.***** Antakyanın da boğma rakısı mevcut Antakya'da memur olan arkadaş temin etti arkadaşlar rakı içiyor.Bu kafası bozuk olan arkadaş baya hızlı ve sek içiyor bir şey soruyoruz yüzümüze bakıyor konuşmuyor falan çocuğu konuşturmaya çalışıyoruz ama yok konuşmuyor.Telefondan kızın resmine bakıyor içiyor da içiyor.Bu arada mevsim kış ve Belen geçidini tırmanıyoruz saat gece yarısına yaklaşıyor.Bilmeyenler için şu ayrıntıyı da vereyim Belen yayla diye geçiyor baya soğuk bir yer.Arabanın sahibi olan arkadaş çok milliyetçi o sıra da şehit haberleri geliyor diye arabanın tavandan bagaja kadar kocaman bayrak yerleştirmiş arabaya.Belen geçidinde bizi jandarmalar çevirdi.Her şey çok güzel gidiyor ehliyetimi ruhsatımı göstermişim alkolsüzüm merhaba nasılsın sohbet muhabbet falan artık evrakları alacağım yola devam edeceğiz.Rütbelerden hiç anlamam ama diğer askerlerden baya üst olduğunu anladığım komutandı sanırım bize şöyle bir konuşma yaptı."Gençler sizi çok seviyorum,duyarlılığınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum ama bu yollar tehlikeli Kocaman bayrak çok dikkat çekiyor,isterseniz bayrağı bagajınıza koyun öyle devam edin"dedi.Biz daha cevap vermeye fırsat vermeden o yol boyunca konuşmayan arkadaş sarhoş olmanın verdiği mayhoşlukla ağzını yaya yaya "Aesker,sen bizi boş mu sandın ?" dedi.Hepimiz şoklardayız.Hepimizi arabadan indirdiler arabanın heryerini didik didik ettiler koltukları söktüler köpeğe arabayı koklattılar stepnenin altına kadar aradılar.Bu arada hava sıfırın altında götümüz donuyor tir tir titriyoruz üzerimiz ince bir de aramaları çok uzun sürdü.Bu patavatsızlığı yapan arkadaşı diğer arkadaşlar dövdü ahaha bir de jandarma karakola götürüyordu bizi bela mısınız amk bi gidin ya sesi kovaladı bizi :D 10 gün grip geçmemişti.

KoramiraL
28-08-2016, 08:17
AliDogukan arkadaş size son şakasını yapmış resmen :D

LnchCntrl
28-08-2016, 09:52
Sene 2010 olması lazım, kayseri'den bolu ya gidiyorum. kar kıyamet çoğu yerlerde hızım 50 nin altına düşüyor. yollar bomboş bi manyak benim heralde derken önüme aksoğanoğlu zafer firmasının otobüsü geçti yolu açarak gitti, arkasından ankara ya kadar devam ettim.

işi gücü rast gitsin o olmasa belki gidemezdim..

canimrecepcim
28-08-2016, 11:20
Bunu hiç unutamam aklıma geldikçe hala gülerim.

Istanbul - Rize arası , yaşım bayağı ufak max 10 diyelim.Bolaman tüneli var mıydı o zaman hatırlamıyorum ama o güzergahta uzunca bir tünele girmemizin akabinde babamın , kör oldum , gözlerime perde indi hiç bir şey göremiyorum diye nidalar atması, akabinde hanım bir şeyler yap , Oğlum direksiyonu tut diye bağırmaya devam etmesi.O an tabi annem lokman hekim sanki bir şeyler yapıyor ne yaptığının farkında değil.Neyse o ara peder bey elleriyle gözlerini ovuşturmaya kalktı ve güneş gözlükleri eline geldi.Sanki cidden kör birinin ameliyatla gözleri açılmış kadar sevindi falan.

Bu da böyle bir anımdır, gülmekten pek düzgün yazamadım kusura bakmayın.

atituti
28-08-2016, 11:28
Gece yarisi yolculugunu hep severdim fakat istanbul bodrum arasini giderken tam milasta solladigimiz kamyonun tekerlegi yanimda patlamisti.kapi kolundaydi elim nasil bir basincla patladiysa kapi kolu bile kirilmisti , kamyonlarin arka stoplarinin takili oldugu demir kopup bizim arabaya saplanabilirdi birkac saniye once yanindan gecseydik

i-vtec07
28-08-2016, 14:37
fn2 alıp izmirden antalyaya gece yolculugu yapmıştım 2013 yılında unutamam hiç :) şimdi binsem yavaş bile gelir fakat ilk kez kullanınca başka oluyo :)

bilalMW
28-08-2016, 14:48
kangoo ile 8 saatte giresuna gittim istanbuldan. aynı tempo ile geri geldim ordudan 3 ayda 3 tane ceza geldi. bir daha moskova üzerinden giderim yine ordudan geçmem.

canimrecepcim
28-08-2016, 14:58
kangoo ile 8 saatte giresuna gittim istanbuldan. aynı tempo ile geri geldim ordudan 3 ayda 3 tane ceza geldi. bir daha moskova üzerinden giderim yine ordudan geçmem.

Karadeniz güzergahının belası,Ordu . Şimdi amasya çorum falan komple 50 ile gidiyosun 51 ile flashlar patlıyor aniden.

immortalboss
28-08-2016, 15:08
Milas manisa arası balık çekiyoruz.Araba transit.Bir kez depo doldurmak bir kez de balık sarmak hariç durmadım 800 kilometre yol yapmışım total.İndiğimde hala gidiyor gibiydim.
Bir de 19.jtd doblo ile otoyolda gidiyorduk.Gece saat 2-3 civarı.120 falan gidiyorum bir tırın arkasından.Tır da o civarlara sabitlemiş uçuyor.Adam bira içiyormuş tırda.Sollamaya girerken camdan şişeyi bıraktı.Şişe bir sekti yolda.O hamleyi nasıl yaptığımı bilmiyorum.Tekrar tırın arkasına girmişim.Direk polisi aradım.Otoyol çıkışına kadar takip ettim tırı.Çıkışta üflettiler.:D Sonuç: Şöförsüz tır...

Birkan61
28-08-2016, 15:20
Milas manisa arası balık çekiyoruz.Araba transit.Bir kez depo doldurmak bir kez de balık sarmak hariç durmadım 800 kilometre yol yapmışım total.İndiğimde hala gidiyor gibiydim.
Bir de 19.jtd doblo ile otoyolda gidiyorduk.Gece saat 2-3 civarı.120 falan gidiyorum bir tırın arkasından.Tır da o civarlara sabitlemiş uçuyor.Adam bira içiyormuş tırda.Sollamaya girerken camdan şişeyi bıraktı.Şişe bir sekti yolda.O hamleyi nasıl yaptığımı bilmiyorum.Tekrar tırın arkasına girmişim.Direk polisi aradım.Otoyol çıkışına kadar takip ettim tırı.Çıkışta üflettiler.:D Sonuç: Şöförsüz tır...

Kel hasanı tanır mısın? :D kıyıkışlacuktan :)

Başka bir anı ile devam edelim

Kocaelide üniversite okudum ve hergün istanbuldan servis ile gidip geliyordum

Servisci abim sabah gündüzden iett şöförlüğü yapıyor, öğleden sonrada izmite gidip geliyor gecenin bi vakti geliyor. Günde 4 saat uyuyan bi abimiz yani :D

Okul dönüşü bazen çok yorgun olduğunda aynı semtten tanış olmamızdan dolayı direksiyonu bana emanet ettiği oluyor

Gölcük - İzmit merkez yolu arasında ben direksiyondayım bi ford kamyon ile inatlaşmamız oldu

Aracımız Mercedes Sprinter yazılımlı yuvarlak hesap 180hp :D yol istiyorum vermiyor sağdan geçecem önümü kesiyor

En son sağa geçti ve o kamyon bir topukladı bir yürüyor valla geçemedim herifi ve ışıklarda yan yana geldik. Yan koltukta oturan öğrenci arkadaşlar camı açıp kamyoncu abiye ;

- Uçak benzinimi kullanıyon dayığğğ

Kamyoncu dayı ise ;

- Arabada bir gram mazot varsa o... çocuğuyum, 10 numara yağğğğ

:D

Niye anlattım bilmiyorum buda böyle bir anımız

immortalboss
28-08-2016, 15:39
Kel hasanı tanır mısın? :D kıyıkışlacuktan :)

Başka bir anı ile devam edelim

Kocaelide üniversite okudum ve hergün istanbuldan servis ile gidip geliyordum

Servisci abim sabah gündüzden iett şöförlüğü yapıyor, öğleden sonrada izmite gidip geliyor gecenin bi vakti geliyor. Günde 4 saat uyuyan bi abimiz yani :D

Okul dönüşü bazen çok yorgun olduğunda aynı semtten tanış olmamızdan dolayı direksiyonu bana emanet ettiği oluyor

Gölcük - İzmit merkez yolu arasında ben direksiyondayım bi ford kamyon ile inatlaşmamız oldu

Aracımız Mercedes Sprinter yazılımlı yuvarlak hesap 180hp :D yol istiyorum vermiyor sağdan geçecem önümü kesiyor

En son sağa geçti ve o kamyon bir topukladı bir yürüyor valla geçemedim herifi ve ışıklarda yan yana geldik. Yan koltukta oturan öğrenci arkadaşlar camı açıp kamyoncu abiye ;

- Uçak benzinimi kullanıyon dayığğğ

Kamyoncu dayı ise ;

- Arabada bir gram mazot varsa o... çocuğuyum, 10 numara yağğğğ

:D

Niye anlattım bilmiyorum buda böyle bir anımız
Yok tanımam.:D Ama lakap güzel.Kendisi kimdir ki.:D

Birkan61
28-08-2016, 16:01
Yok tanımam.:D Ama lakap güzel.Kendisi kimdir ki.:D

Milasta bahsettiğim köyden tanınmış eski balıkçılardan, yakınımız olur aynı zamanda.

Milas, transit, balık diyince gözümde belirdi adam :D

VETTE
28-08-2016, 23:11
Yıl 2001 vtec 2 yeni çıkmış sıfır aldık Ankarada ki ilk lacivert araç vs...
Didime yazlığa gidiyoruz.Genelde gece yolculuk ederim.ilk heves basıyorum tabi ufaktan.sivri hisar afyon arası sivil ekip otosu fark ettim.farları kapatıp uzunlarla yanlarından geçtim ama babam yanimda.
Ekip otosu siren açıp düştü peşimize mecbur durduk.
Polis memuru diyor ki beyefendi stoplariniz yanmıyor.
Tabi ben safa yatip allah allah diyorum.adam deli oluyor.
Babam da baş bakalim yanıyor mu filan diyor.memur bey arkami görme şansım yok far olsa farkederim ancak teknik bir arızadır. Servise gösteririm deyip ceza yemeden yitmistik:)

VETTE
28-08-2016, 23:15
Yine aynı araçla İzmir e 1.000km kontrolüne götürüyorum arabayı ama 180-200 basıyorum.
Arkada bir pug kedisi belirdi aynadan kesiyorum 406
5-4 yaptım abandim gaza
180 den 200-210 dedim abi 6-4 yapmış kayboldu
406 coupe 3.0 mis makine şevkim kırıldı 120km/h yi geçmedim İzmir e kadar:)

VETTE
28-08-2016, 23:19
Son bir tane daha yazıp uyuyayim:)
Adana ya iş için gittim dönüyorum.
Merkezden otobana çıktım saat hayli geç gece vaktı.
Sağ şeritte fener yanıp sönüyor.
Hay şansıma yine ya radar ya uygulama deyip yanaştı
Hayat kadınları müşteri avindaymiş:)))

levent
28-08-2016, 23:30
Nisan sonu Bozüyük'te radara girmişim 1 hafta sonra ceza eve gelmiş babam whatsapptan fotosunu atıyor bana, 9 yıllık ehliyet ile ilk kez ceza yedim bu arada :) aradım babamı ödeyeyim mi sen mi ödersin gibisinden, o ara annem bişeyler diyordu gülerek babam mikrofonu açtı. Çocuğun kırk yılda bir yavaş gideceği tutmuş onda da radara girmiş diyerek kahkaha atıyordu hatun. Konuya döneyim radara girdiğim hız 103km.. Bizim hatun haklı yani :) dönüşte 1060 km yolu duraklamalarıma rağmen 10 saatte döndüm (Edirne-Alanya) :)

VETTE
29-08-2016, 07:50
Bozüyük de ağustos başı bende 103 le radar cezası yemişim saat sabah 6 sinir oldum...
O yolda azami hız 80!

rain man
29-08-2016, 08:46
Göreve başladıktan sonra kuş uçmaz kervan geçmez bi yolda git gel yapmam gerektiğine karar verince aralık sonu kar kış gelmiş olmasına rağmen o zaman peder beyle tartıştık ne alacağım konusunda. Ben dizel 147 diyorum hem güçlü hem spor görünümü olsun diye tartışıyoruz o da ısrarla 2.0 dizel tucson almamı istiyor. Aradan bi hafta geçti en son ne yapıyorsan yap dedi. Bu arada her ne kadar 6 yıl öncesinde ehliyet almış olsam da hiç pratiğim yok bırakın uzun yolu on dakika araba sürmüşlüğüm dahi yok.

En son peder de yanlış anlayıp rest çekince satılıkta olan iki ilandan diğerini aradım tekrar dedim abi satılmadıysa geliyorum. Akşam 7 gibi bindim adıyamandan sabaha karşı erzincanda indim tabi yol boyunca araba kullanma ile ilgili bilgilerden tut, kışın nasıl kullanılır videoları izliyorum, göreve yeni başladığm için benimle gelebilecek arkadaş sayısı da az sadece birisi beni malatyadan alacak dönerken onunla beraber döneceğiz. Neyse gittim adam geldi arabayı zaten uzaktan gördüğüm anda o an başka birşey düşünmedim.neyse bi iki yere baktırmaya gideceğiz ben geçtim koltuğa acemi olduğum ortada tabi. Abi kıllandı valla satmıcam sana arabayı ya da birisi gelmeden götürmene musade vermem dedi. Bankadaki iş sonrası tekrar oturduğum koltuğa bu sefer daha çok alışmıştım ama yine sorun vardı tabi. Teknosadan küçük bi navigasyon aldık cama taktik 800 kmlik yolu da üçe böldüm beni şehir dışına kadar kendisi çıkarıp ben buradan dönerim hız sabitleyiciyi de 90a al 100 için de hız limiti koyuyorum sakın kaldırma demişti. O gece 90a sabitleyip akşamın karanlığında Sivas'a vardığımda soğukkanlılıktan bir şey hissetmiyordum ama hatırladıkça ne yaptim ya ben derim.

Ertesi sabah da çıkıp üç saatte malatyaya aynı şekilde gittim. Daha sonrasında fazlasıyla araca alışmıştım zaten yanımda kimse olmadan aralık sonu yerlerde parlak parlak buzların olduğu dönemde bitik kış lastikleri ile 800 km yapmış ve ilk aracıma güzel bi hikaye ile sahip olmuştum.

Belki sizinkiler gibi anlık bi hikaye değil de daha çok süreç şeklinde oldu ama o anki heyecan ve yaşadıklarım herhalde sonradan yaşadıklarımin hepsinin toplamındanbüyüktür.

halili
29-08-2016, 08:51
Sene 99 17 ağustostan 2 gün sonra abim askere gitti.1 ay sonra bizde yemin törenine samsuna gidiyoruz.akşam saat 19 gibi yola çıktık.o zaman tünel yok .kaynaşlı gişelere geldik.bir anda trafik durdu.bizde kırmızı kartal var.şoför olan abim sigara içmeye aşşa indi küüllüğüde aldı .boşaltıyım kenara dedi.yanımızdada kapalı dorseli bir tır var.abim indi yan koltuktaki kuzen geçti direksiyona.abim tırın arkasından geçtikten sonra bir anda yolda 10 12 araba ilerledik.aynı noktada başka bir kırmız kartal geldi.ve film koptu.abim karanlıkta sağ kapıya asıldı ve kendini koltuğa attı.ama girmesi çıkması bir oldu :)
.bizde ona bakıyoz arkamızda nerde diye.adamlar tırstı resmen gece vakti.Boluya cıkınca metroda mola verdik.onlarda geldi.sağolsunlar çay muhabbet.hemşerimiz çıktılar.kastamonu yol ayrımına kadar birlikte gittik orda selam verip biz samsuna gitmiştik.

İzzet Göçmen
29-08-2016, 11:27
Gece yolcugunu asırı severim,Ve asla 2 kişi gezmeyi sevmem,İnceden muzigim,Camım 2 Parmak acık fizana kadar araba sürerim,Unom vardı Kutahyaya ybr almaya gitmişdim hiç sökük degildi araba ybr öyle böyle soktuk bagaja söktük pandizot falan sıkıstırdık araba oturdu zaten :D Gzda 15 km gitmez benzin yok bi yola girdik 30 km karanlık motora baktık benzin yok,Yolda giderken karsı serıtte benzinlik almamız lazım kar nasıl yagıyor arabayı hendekten atlatmıstık :D 50 liraya 350 km gitmiştim ahh unom

osmanaydo
29-08-2016, 12:15
Transit kamyonetle, Antalya dönüşü, uyku bastırınca geliş istikametindeki benzinliğe arabayı çekip, kafa direksiyonda bir saat uyudum.
Uyandım çalıştırdım, karanlığın ve yolun boş oluşunun etkisiyle ve yanlışlıkla Ankara'dan geliş şeridine girmişim.
Yönüm doğru şeridim yanlış.
Bir ara sağımdan bi araba beni geçmeye başladı.
Adam şaşkın şaşkın bakarak geçiyordu ki beş-altı yüz metre önümde farları gördüm.
O bana ben ona selektör yaparak durduk.
Hızlı bir manevrayla geri döndüm. Benzinliğe vardığımda üç kişi "pu Allah cezanı vermesin" şeklinde el sallıyorlardı. :)

immortalboss
29-08-2016, 12:39
Sene 2004 falan.Eniştem Hyundai accent aldı sıfır.Arabayı yıkayayım ayağına hergün bir kez yıkıyorum sonra çalıştırıp kaputu açıyorum.3000 devir maksimum iki gaz verip bırakıyorum.Eniştem görmüş beni.Gel bir araba kullandırayım dedi.Daha önce hiç böyle bir tecrübem yok.Bastım marşa.2-3 kez stop ettirdim.Gaz ver dedi.Bi kalktık.İnce bir patinaj...Gidiyoruz.Yola çıktıktan sonra sorun yok.2-3 yaptım.Orman yolu ama yol asfalt güzel.50-60 gidiyoruz.Yolun kenarında orman kesimi varmış.DAyı bi kesti ağacı.Ağaç komple yola.Enişte heyecandan zıplıyor yanda.Bastım frene stop ettirmeden de durduk.Enişte 1.50. :D İndi sövüyor hay sizin keseceğiniz ağacı bi tarafınıza vs.Dayılar bi çıktı motorlu testere balta vs.Hayatımda böyle heyecan görmedim.Enişte sağ koltuğa oturdu gazla dedi.3 kere de kaldırdığım arabayı geri geri dar yola sokup geri dönüp gazladım.Sevdiklerim falan gözümün önünden geçmişti.:D Enişte şimdi 0 km aracını gözü kapalı veriyor.Nedeni de .ötüm sıkışınca iyi kullandığımı bildiği için olsa gerek.:hihih:

msk_bmw
29-08-2016, 12:56
2012 yazı, E39 540'ı alıp istanbuldan G.antep'e getirirken Pozantı-Adana arasında, sol şeridi kapatıp şimşek gibi selektör yapa yapa bir f10 un gelişini görünce dayanamayıp yapışmıştım arkasına, M paket gıcır gıcır 525xd imiş. O zaman yeni gelmişti 525xd ler zaten. 230-235 lere kadar güzel direndi, sonra sağa şeride geçince sollayıp geçtim, arayıda yavaş yavaş açtım dayıyla. 1 hafta sonra arkadaşım Adana'dan ilana giren bir 525xd ilanı yolladı, "Geçtiğin 525 bu muydu diye" hakikaten oydu :D

poseidon
29-08-2016, 13:15
2005 yılı 4 arkadaş Fethiye'ye tatile gidiyoruz. Gönen'de başka bir arkadaş pansiyon işletiyor 1 gece uğrayalım diye gönen yoluna saptık.
O yol da tek gidiş tek geliş ve kısa kısa inişli çıkışlı yani dalgalı bir yol.
Sabah güneş doğarken bayılmış bir vazıyette önümde giden minibüsü sollamak için hafif yan şeride kaydım.
Baktım yolda 1-1,5 km ye kadar kimse yok çıktım sollamaya
O DA NE... !!!:scared::scared::scared:
o inişli çıkışlı dediğim yoldan karşı şeritte bir araba resmen doğuyor. :)
Meğer karşıdan gelen bu araba tam biz sollamaya çıktığımızda o dalgalı yolu tırmanıyormuş.
Kendimi nasıl sağa attım bir ben bilirim bir Allah.
Diğerleri uyuyordu küfür ederek uyandı çünkü..... :)

mert_can 41
29-08-2016, 13:15
Babamla iş için gittiğimiz serdivandan geliyoruz dükkana yetişmek içinde bastıkça basıyorum babam en son dayanamadı lan nereye yetiştiriyon bizi az yavaşla diye bağırdı hızımı düşürdüm 5 dk sonra arkamdan yeni kasa bir range bir makasa girip çıktı ama ayakta alkışladım kimseyi zora sokmadı kayboldu babam bana döndü baktı içi içini yiyor biliyorum basim diye ne koydu herif bize lan dedi. koyar baba koyar dedim. 5 dk sonra bir 3 serisi grand coupe geçti tam gaz yandan bu sefer babam babam yine baktı bende tık yok dayanamadı onun arkada ne yazıyor lan yakala bakim dedi biz yine devam ederiz :D:D

B-Devi
29-08-2016, 13:22
Sene 2013. 19 Mayıs'ta ben evlendim, haziranda amca kızının düğünü var Memlekette, Bursa'da. Neyse düğünü yaptık istanbul'a dönüyoruz. Her zamanki gibi karayı dolaşıyorum. Arabada annem, kız kardeşim ve çiçeği burnumda eşim var ve hepsi uyuyorlar. Bilenler bilir otoyolda İzmit batı kavşağını geçtikten sonra büyük bir rampa var, rampanın tam bitişinde bir köprü var. Rampayı çıkarken ne olduysa arabadaki herkes uyandı. Günaydın, ne oldu hepiniz aynı anda uyandınız, hayır olsun dedim. Tam da o esnada köprünün ayağına 30 metre kala bir kamyon parketmiş, 30 metre sonra köprünün altında kamyoncu olduğunu tahmin ettiğim 45 yaşlarında bir adam, 25-30 yaşlarında bir erkeğin (erkek denir mi bilmem ama yaratılış cinsiyeti erkekti) arkasına geçmiş tünel çalışması yapıyor. Utancımdan yerin dibine girdim. Zaten arabada bir sessizlik oldu ve eve gidene kadar kimsenin ağzını bıçak açmadı. Burdan o şerefsiz kamyoncu amcaya sesleniyorum, Ulan madem o b*ku yiyecen bari kamyonun arkasına saklan be ş*fsiz! Senin yüzünden karayı E-5'ten dolaşır olduk :D

M3CSL
29-08-2016, 13:47
Balıkesirde yetkili serviste arabayı bakıma götürürdük yıllar önce, ara ara peder çekişinden sıkıntı yaşadığı için teste çıkarlardı sürekli, o ara pek randıman vermiyordu uğraşıyordu filan ama neyse, vectra 2.5 araba.
ben uğraştım kendim eksantrik filan baya yükledim, min +50 hp si var, sonra usta teste çıkmıştı başka bir işten dolayı, bastı gaza hızlanıyoruz arabayı ne ayarlamışım en son dedi baya olmuş diyor.. buda ölesine bir anı..:)

dasemert
29-08-2016, 16:50
Geçtiğimiz Kasım ayında kız arkadaşımla Kıbrıs a gittik gezmeye bakınmaya araç kiraladık.Sağ direksiyon hayatımda ilk kez kullanıyorum trafik ters neyse alıştım.Her yerde 65 radarı var kız arkadaşım dedi yavaşla zaten 80 le gidiyoruz maksimum.Neyse yavaşladım radar tabelaları geçti dalmışım bende gaza yüklendim yol dümdüz bomboş o sıra birden flaş patlayınca azar işitmiştim.Birde Lefkoşa ya giderken Girne den çember den döndüm döndüm kafam karıştı geri dönüşü olmayan 20km lik Girne yoluna girmiştim tekrardan.Yine azar :D

Birde ehliyetimi almadan önce sınava hazırlık için bilenler bilir Bakırköy adliye arkasında çalışıyorum.Dönüş vakti geldi eve kenarda durdum tam kapıyı açtım bir baktım doblo geliyor açtığım kapıya vurmasıyla kapanması bir oldu saniyelerle ayaklarımı kurtarmıştım.Doblo yu da sınava hazırlanan bir kız kullanıyormuş fren yerine gaza basmış.Eve minibüsle gittik araç servise gitmişti ön sol teker gökyüzüne açı vermişti :D

immortalboss
30-08-2016, 08:12
Sene 2008.Ehliyet kursuna gidiyorum.Ama pratiğim falan var.(Sadece geri gitmekte zorlanıyorum biraz.)Çılgın tanıdık bir hocam var.Herkes 10 dakika biniyorsa ben 20 dakika biniyorum arabaya.Herkes kullanırken hoca ciddi.Ben gelince koltuğu yatırıp uyuyor.
Neyse kırmızı ışıkta durduk.Bi doğan geldi.Pırpır pır.Hoca uyandı.Şunu tokatla yemek söyleyeyim dedi.1-2-3 yaptık.(Araç Corolla) Doğan kayıp.;) Hoca söyledi yemeği.

tylan
02-09-2016, 05:48
Sene 2012 izmirden bi tane 04 caddy aldım dönüyorum tam ayvalığın oralarda 98 bi civic takıldı peşime geçmiyorda beni.yanında kız arkadaşı var dikiz aynasından kesiyorumben bunları ,taş çatlasın ikiside 18-19 yaşında tartışıyorlar eller kollar sürekli oynuyor ikisinin de neyse ben bastım gitti tam edremite yakın bunlar gene arkamda kız çocuğa vuruyor sürekli çocuk karsılık veriyor falan ben de onları dikizlerken yol tıkanmıs önümdeki mondeo durdu aramızda rahat 100 metre vardı ben frene bastım.baktım durmayacak sola kırdım mondeoya sürterek karşı şeride geçtim arkamdaki honda hiç frene basmadan parlattı mondeoya onun arkasında transit vardı oda hondaya girdi ben olayın şokuyla ışık falan dinlemeden uzaklaştım oradan canakkaleye vardığımda caddy nın sol far kırık camurluk ve kapı göçüktü sağ ayna yoktu. Haberlere baktım 6 arac birbirine girdi 3 tane ağır yaralı var yazıyordu insallah o gün ölen olmamıstır

fthdrn
02-09-2016, 07:12
Şuan uzun yoldayim 750 km oldu. 300 dha var. Adım başı radar var ben böyle saçmalık görmedim. Anı filan yok belki dönüşte.

vectra-tuner
02-09-2016, 07:39
Yaklaşık 15 Sene önce ilk gece radarı uygulaması başladığında iş için Denizli'ye gidiyorum , Polatlıyı geçtim Sivrihisar'da durdurdular radara girdin ceza kesicez dediler ama ben zaten oralarda radar olduğunu bildiğim için gayet temkinli gidiyordum, sonra memur sen nerelisin demeye başlayınca anladım ve cepten 10 tl çıkarıp verdim (o zaman 10 tl büyük paraydı) , neyse teşekkür ettiler helalleşip!!! Yoluma devam ettim ama içimede bir şüphe düştü, yoluma devam ettim Afyonu az geçince uykum geldiği için benzinlikte durdum ve orada bir kahve içip yoluma devam etmek için arabama bindim kemeri bağladım daha 100 km'ye henüz çıkmışken çat yine durdurdular.. Radara girdin diye, bende itiraz ettim daha yeni benzinlikten çıktığımı bunun mümkün olamayacağını söyledim derken memur kayıtları gösteririm bah dedi., bende emin olduğum için göster dedim ve sonra kem küm edip ya girdiysen dedi? Sonra al ruhsatını hadi git dedi.. Şimdi asıl sorun şu acaba Sivrihisar'daki memur kandırdımı beni yoksa gerçekten radara girmişmiydim onu bir türlü çözemedim

tylan
02-09-2016, 09:07
Çorbadan bahsedilde eskiler bilir keşan yolunu Bundan 10-12 sene once bizde arazi çoktu şeftali de para ediyor. Bizde 2 tane 85-12 iveco vardı kamyonlarda ne sigorta ne muayne ne de tagograf vardı. Tüm yaz 4 ay her gün istanbul-lapseki arası çalısırlardı. 5 tonluk kamyona 7-8 bazen 10 ton sarardık keşan girişin de ve tekirdağ çıkışında amcalar çorba beklerdi hemen ruhsatı isterlerdi içinden 5 lirayı alır hayırlı yolculuklar dilerlerdi. Hatta 18 yaşıma yeni girdik amcaoğlunla ikimiz şöfor çalıstırmayıp bizi göndermeye başlamışlardı ilk defa kendim gidicem tabi arkadakı kamyonda amcaoğlum var. Herneyse durdurdular ruhsatları aldılar bana sordu sizin yaşınız kaç ? 18 abi dedim o zaman senin e ehliyetinizde yoktur ? yok abi. Sizler 15 lira vericeksiniz o zaman ����

Ewren
02-09-2016, 09:49
Sene 2005... Boston'dan araç kiraladık New York'a gideceğiz. Yaklaşık 500 km falan. 3 Türk 2'de Rus hatun vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ben önde oturuyorum, aracıda Mehmet arkadaşım kullanıyordu. Amerika'da otobanlar geniş ve yollar biraz karışık. O zaman navi falanda yoktu. Gece yarısı falandı sanıyorum New York'a doğru yaklaşırken yol birden 3e ayrılıyordu. Sağ, sol ya da düz gidecektik ama yollar nereye gidiyordu hiç bir fikrimiz yoktu. Sonra aramızda nereden gideceğiz oğlum bu nasıl yol falan muhabbetleri geçti. Dedim biz sağcıyız kardeşim sağdan gidelim. :) Neyse girdik sağdan gidiyoruz. Değişik yerlere çıktı yol. Sanırım zenci mahallesi falandı. İleri de açık bir dükkan gördük, daha doğrusu ufak bir market. Arkadaşla gidip bir soralım dedik. Neyse girdik dükkana. İçeri de bir tane adam vardı. Adama bir baktık adamın burun bizim laz burnu. Sonra yaka kartını okuduk üstünde "bülbül" yazıyordu. he tamam şimdi adamını bulduk bize güzelce tarif eder dedik. Adamla bir iki muhabbetten sonra kısaca tarif etmeye başladı. Bende çok iyi bilmiyorum ama tarif etmeye çalışayım dedi. İleri de bir köprü var, şimdi hatırlamıyorum ama acayip bir adı var dedi. Oradan girip devam ederseniz şehir merkezine doğru gidersiniz demişti. Bizde eyvallah deyip devam ettik ve biraz dolandıktan sonra merkeze varmıştık.
Böyle değişik anı bu da işte. :)

Molev
02-09-2016, 10:27
Yıl 2010 ehliyet alıcam babam yanımda sanırım 3. alıştırmaya çıkışımız 97 kemikli kasa transporterla arabayı kaldırmaya 1-2-3 vites değiştirmesini öğreniyorum, alıştırma yaptığımız yer k.çekmece/söğütlüçeşme mah. yeni yapılan halkalı gümrük yolundayız, yine arabayı kaldırmaya çalışıyorum falan fişman derken arabanın arkasından 2 kere çat pat diye ses geldi dedim arabaya bişi yaptım heralde derken stop ettirdim o anda, tam arabayı çalıştırırken sol önümden iki YANKİ yalaza çıkartarak koşuyolar/kaçıyolar hemen arkalarından 5 sn. geçmeden göbekli bir polis geldi, boncuk boncuk terlemiş deyim yerindeyse çataldan oluk oluk ter akıyor nefes nefese bir hışımla arabanın kapısını açtı bindi elinde silah nefes nefese ön-deh-ki takip dedi babama baktım 1-2sn göz göze geldik sonra polise baktım melül melül o anda arabayı kaldıracak cesareti bulmayı bırak o panikle arabanın kapısını açmayı unuttum camı açıp bir hışımla kafaüstü tutunarak camdan indim araçtan falan fişman, ben beklerken orda babam arabayı kaldırdı sonra babam döndüğünde biri kaçmış biride babam arabanın altına girdiğini görmüş polise söylemiş yakalatmış yankiler torbacıymış :) filmlerde görebiliceğim aksiyon o akşam başıma gelmişti orda polise melül melül bakışım ve polisin benden yapmamı istediği şeyi yapmamı isterken attığı o 1-2 sn. lik bakışma hala gözümün önünden gitmiyor.

S.Özeren
02-09-2016, 11:27
Sene 2013 İstanbul dan çıkıp bodruma gidiyordum

Arabada muayene yoktu o dönemde bütün masraflar üst üste gelip bide muayene için lastik almam gerektiği için muayene olmadan gitmeye karar vermistim. .

Sonuç olarak radar à girmiyim çevirmesinler diye bodrum à 14 saatte indim gerçekten dé giderken önümdeki arabaları hep durdular ben yirttim

İşin komik kısmı aynı yolu dönerken 8 saatte kapata kapata döndüm

Aradan 2 hafta sonra radar cezası geldi manisa da bodrum a doğru giderken 60 km ceza yemisim baya bi gulmustuk

K0213
02-09-2016, 11:30
Bodrum dönüşü uyumuştum, uyandım ve yoluma devam ettim, şükür bir şey olmadı.
Antalya'ya giderken de aracı süren arkadaşım uyudu, yol dışına çıkmamak için uyandırdım ve büyük bir slalom show sonrasında yolumuza devam ettim, şükür yine bişey olmadı.
Artık uzun yol çıkmıyorum :p

streetracer_nos
02-09-2016, 15:39
osmancık yolunda 70 le 400 tl kitlemişler ta martın cezası geldi şimdi.Konuyu okurken benim hiç anım yok diyodum .Anının kralı oldu smg

35AB
02-09-2016, 16:15
Hızlı girdiğiniz virajdan çıktıktan sonra size melun melun bakan radar :D en sevdiğim

marikan
02-09-2016, 16:44
2006'dan beri ehliyetim var. Aktif olarak araç kullanıyorum 10 yıldan fazladır. İlk cezamı geçen hafta Ordu'da Nefise Akçelik tünelinin çıkışında yedim. Anı değil dram :)

KÖROĞLU
02-09-2016, 16:58
Sanırın en bomba hikaye bende, pişmiş tavuk misali. Hala gülüyorum hatırladıkça.

2009 Nusaybin de askerim. Araç kiraladık Diyarbakır'a gittik asker arkadaşın uçuğu var terhis oldu.

Hava alanına girdik, (asteklere garnizon dışı yasak) polis işaret etti durduk.

*Buyrun memur bey (askeriz çaktırmıyoruz hesapta)

- Ruhsat - kaputu aç.

* Bir sorun mu var ?

- Araç çalıntı.

* Nefessiz kaldım resmen 10 saniye falan. Kem küm derken lisan-ı münasip bile izah ettik durumu.

Sahibi olacak mübarek! çalıntı ihbarı yapmış araç için, bulunduktan sonra şikayeti geri almamış vs.

O 10 saniye ömürden ömür gitti.

Aynı günün gecesi gez toz dönüş yoluna çıktık. Tek yol var zaten ipek yolu. Ya yorgunluktan ya da görmedim anımsayamıyorum.

Bir tümsekten uçtum , yani bildiğiniz havalandık, rabbim durun daha görecek gününüz var dedi ve düz kondurdu asfalta çok şükür.

Konduk ama sağ ön iniş takımı pert , çamurluğun etrafındaki siyah parça selam duruyor bize :S Neyse dedik yedek lastik var nede olsa. Bir hırsla açtım bagajı. (araç çorsa c)

Stepne fiziken bizimle ama ruhen yok. Patlakmış meğerse :S Saat gecenin 1'i O gecenin sabahında uçağım var terhis olmuşum. Neyse dedik.

Yanımda Jr. Astek var, sen dedim dur burada ben ilk geçen kamyoncuya el ettim durdu. Zaten geçen araç sayısı 10 dk da 1 ya da 2 var yok.

Bölge zaten sıkıntı, üstüne askersin tipten, konuşmadan belli. Bindik kamyona ama g.t korkusu peak 1.3 bar continious'u nu siz düşünün.

Neyse Nusaybin de buldum bir lastikçi yaptırdım yine bir otostop çekip geri geldim. Geri geldiğimde saat 3.5 falandı. Lastikçi de öptü tabi düşmüşsün kucağa affeder mi :D

Geldim lastiği taktım, krikoyu falan topladım bir sevinçle geçtim direksiyona yuppi gidiyoruz olm modundayım tam.

Bir çevirdim "kırrr" hass. dedim yok artık. Naptın lan dedim ben yokken. Abi müzik dinledim, bu 4 lüler yandı mı sürekli dedim, evet dedi.

Kardeş payında Metin'in edaya "ne dedin kardeşim mi dedin adamlara" repliğine verdiği cevaba benzer bir cevap verdim . Bkz: Eltim dedim a.q

Senin yapacağın işin..

Dedim ittir bari vurdurarak çalıştırırız belki. 5 defa falan denedik.

Tabi tek kişi zor ittirmek, ben önden ittiriyorum baktım hızlanıyor hop atlıyorum koltuğa marşa basmaya çalışıyorum.

Sonradan fark ettim kaba bölgede büyümeye müsait bir kas grubu varmış :)

Ben çalışıyorum ama araba çalışmadı. Tabi sinir katsayısı çok sıfırlı hanelere ulaştı bende. Uçak var yarın gidicem bitmiş yani, düşünsene gidemiyorsun :S

Neyse taburdan bir astek o gün araç almış. Bir otostop daha (herkes te durdu arkadaş o da ilginç tabi) doğru tabura. Aldım arabayı geldim bizimkinin yanına.

Yolda bir yerlerden bir halat buldum bağladım çektim taburun önüne kadar. Bıraktım arabayı gittim yattım saat 6 falandı sanırım.

8 de kalktım 11 de uçak var. Nusaybin to kızltepe yapıcam. Orada da bir şeyler geldi başıma da o kısmı es geçiyorum bu kısım fazla uzun oldu zaten.

Not: Bende gusüllük bir sıkıntı yoktu, jr. ast. merak etti diye d.bakır'ın bilindik mekanına gittik, hani kapısında polis duran yerlerden.

Sanırım hep ondan oldu bunlar :)

Sıkılmadan okuyan varsa tebrikler tabiki.

VW6R
02-09-2016, 17:15
2 yilda 185.000 km yol yaptim onlarca hikayem var ama rn ilginci ve hala idrak edemediğim olayi anlatayim. Geçen yil bu zamanlar Burdur- İsparta dağ yolundan Burdura giderken karşı seritten gelen bir aractan aglayarak yola fırladı ( arac yavasca seyir halindeyken) Biz durduk tabi. Kadin arabanın kapisini acmaya zorluyor binmek icin tabi bu arada yalvariyor kacirin beni bu adamlardan diye. Ben teyzem anlat kocan mi kötülük yapmaya kalkan adamları ne oldu diye soruyorum ama kadin sadece kapiyi zorluyor ve yalvariyor bu arada araba hala bekliyor icinde iki tane 40 yaslarinda ayı var. Ben koltuğun altindan haydari kavradim bu arada kapiyi açıp inerken adamlar basti gitti. Kadini mecbur aldik aglamaktan konuşamıyordu burdur otogara birakin diye yalvarıyordu.. Otogara bıraktım ve kadin iceri girene kadar izledim.. Bendeki de boyle enteresan bir ani

mert_can 41
02-09-2016, 17:55
Devam edim bari Yine bir gün babamla serdivandan dönüyoruz gayet sakin ve tasaruflu gelmişim 120 nin ne altına düşüyorum nede çok üstüne çıkıyorum. gayet sakin bir biçimde akıyoruz trafikte izmite giriş yaptım izmiti bilenler bilir özdilek ışıklardan geçiyorum tam kırmızı yanıcak frenlemedim geçtim arkama bir baktım yeni model bmw bir serisi tamponumda önüm dolu yol olsa bende gidicem öndekinden yol istedim vermedi gayet basmadan soft bir şekilde sağdan soluna geçiyorum arada arkama bakıyorum bmw benle ip bağlamışız gibi giriyor ben hafif gaz verdim biraz açılır gibi oldu geldi içinde orta yaşlarda bir abla birde amca var öyle söylim araba yeni sanırım sırıtıyor arayı açamıyor falan diye ben yol arıyorum. trafik var babamda onları izliyor aynada sonra bir boşluk buldum ben gazladım ara açıldı tekrar yavaşladık yine geldi sırıtma gitmiş gerilmiş hafiften amca :D bu arada sol sıkıştı sağımdan geçti bende peşine girdim frenden ayağımı çekerek durduk yeşil yandı ben boşluk buldum oturdum gaza bir aradan falanda geçtim yahyakaptana bağlanmak için sağdan girdim devam edersem yol transit oldu artık giremicem yahyakaptana bu bayağı arkamda kaldı ama yahyakaptan sapağına geldik babam bakınıyor ediyor tam dönüş için iyice yavaşladım transit yolda terör estiriyor gitmeye çalışıyor. babam sırıta sırıta korna çalda ilerde aramasın bizi adamcağız dedi :hahaha:

Bir gün işe gittim dönüyoruz arkadaki arabada annemle babam var işyerinin araba fieasta bende mini öndeyim babamda arkada çarşıdan çıkıyoruz. trafik var babam pek aralara falan girmez sabit bekler ben biraz motorlu kurye gibi bir yol arar çıkarım neyse ben sağ sol falan 3 arabalık hatrı sayılır bir öncelik sağladım battı çıktının üstünden e5 dönüyorum babamda dönüşe geçiçek önünde arabalar var soldan gidiyorum normal hızda sağdan arkama 2 tane far geldi eski bir araba tipo sandım ilkten dedim ben bunu yok ederim arabaya güven sonsuz gaza bir abandım lan vites değişiyor araba ara hiç açılmıyor tamponumda 140 geçmeye başladık halen tamponumda sağ bir baktım benim sapak giremicem orayıda kaçırdık dedim arkada babamın olduğunuda unuttum neyse bir sonraki sağaktan girdim yolu uzattım eve vardım babam bir önceki sapakta beni arıyormuş eve geldim telefon çalıyor. nerdesin lan evdeyim baba nasıl gittin lan eve fırça falan dedim gazladığımı anladı canımı okucak meğer trafik varmış trafiğe takılmadan varmama şaşırmış trafikte nasıl gittin diye ufak sevgi sözcüğü söyledi :D Baba o saate orda trafik olcağını biliyordum o yüzden öbür sapaktan gittim dedim eve geldi ne trafikmiş lan aynı anda çıktık 30 dk önce geldin diyor ya ya çok trafik dedim uahahaah o gün ders oldu artık arabaları daha iyi kestiriyorum dişimin yetmiceğine bulaşmıyorum.

Ssamet
02-09-2016, 18:03
4 arkadaş bir seminer için gece yola çıkıp Kahramanmaraştan İstanbula gittik. (Uykuyu yedik bu arada) Programdan sonra yemek vs tekrar gece yola çıktık. İstanbuldan Ankara civarına kadar gelip direksiyonu araba sürmesi hariç uyuyan arkadaşıma verdim. Artık dayanamayıp Kırşehirde dinlenme tesisine girdik ve stop etmesiyle aynı anda uyuduk.Yaklaşık bir saat sonra aramızdan biri uyanıp kapıyı açmış yere bakıyo. Lan napıyosun diyincede abi öldük zannettim yere bakıyorum diyo :D
Tabi hepimiz yamuk yumuk , birimizin ayağı diğerinin kafada uyumuşuz hava soğuk camlar buğulu. Bu garibimde kaza yaptık sanmış.

tylan
02-09-2016, 19:22
Mayıs ayı istanbuldan çanakkale dönuyorum altımda 97 model ford 5.0 expolorer limited var.rahat 2 gündür uykusuzdum tüm gün tahtakale de istoçta dükkana hediyelık eşya almak için koşturmuşum da silivriden çıkışta 100 km e cc den sabitledim tıngır tıngır gidiyordum. bi an evimde buldum kendımı yatagım da uyuyorum nasıl rahatım dönuyorum yatağımda sağa sola birden aklıma istanbuldan döndüğüm araba kullandığım geldi hemen açtım gözlerimi koltukta bildiğin cenin posizyonundayım ayağım da terlıkler vardı atmısım onları, araba bildiğin kendi gidiyor. Artık kaç dakıka gittim öyle Allah biliyor. hemen bi tane benzinlik buldum girdim elimi yüzümü yıkadım. 3 tane redbull çaktım kendime geldim bundan sonra hiç bi uzun yolda cc i açmam artık

turci
02-09-2016, 22:35
herkeste bayağı uzun yol anısı var,
ben 8 bin km yol yaptım geçen ay.
25 saatte 1 saatlik uyku ile Kapıkule'ye vardım,dönüşte dahil yine 1 saatlik uyku ile hiç öyle anı olacak birşey olmadı :)

tek olayım,
Sırbistan'da yakalandığım yağmurda 140 ile camdan elime çarpan suyla yüzümü yıkadığım.

Ahmet Saraçoğlu
02-09-2016, 22:53
kargasekmezi hatırlayanlar??? :D :D :D

sanctuary35
02-09-2016, 23:57
herkesde bi uykusuz araba kullanma var nedir bunun olayı? canınızı sokaktamı buldunuz yaw. ben karaburunda şirket aracıyla giderke uyku bastı çektim kenara 45dk uyudum öyle devam ettim. uykum gelirse hic riske atmam

TigeR
03-09-2016, 00:07

Anlat abi anlat :D

gökan
03-09-2016, 00:21
geceleyın urfadan karsa gıttım ben nebıleyım terör var sen tendurek dagını egsoz sesıyle tırman in cin top oynuyor bitlis baykan urkutucu yollar dagların arasından

mert_can 41
03-09-2016, 02:17

Admin olduğu saate anlatın lütfen gece admin bulamıyorduk ahuhahshshs :D

Tibia
03-09-2016, 04:24
Üniversite hayatımın ilk 3 yılını malatyada geçirdim. Ama malatyadan öyle bir nefret ediyorum ki her fırsatta uçağa atlayıp Ankara'ya geliyorum, malatyadan zorla arkadaşlarımı getiriyorum..vs maksat hava değişimi, eğlenme. Neyse... İlk seneden sonra bu uçak biletleri pahalıya gelmeye başladı. Bi de öğrencilik tabi, eşya çok, ekstra bagaj parası vermekten bıktım. Sonunda ailemi ikna ettim ve bana dizel otm. c4 aldık 2012 model. 2 senede yaklaşık 15 bin km uzun yol yaptım bu araçla :) Daha önceden de baya uzun yol tecrübem var 14-15 yaşımdan beri araba kullanıyorum acemi değilim yani. Başımdan baya bi olay geçti de aklımda net kalanlardan bitanesini anlatıyım.

Komiteden çıktım, sınav da kötü geçmiş kafam baya bi bozuk. Her komite olduğu gibi yaklaşık 60 saatlik bi uykusuzluğum var full kütüphanedeydim. Deli gibi yorgunum ama kafayı koydum Ankara'ya gidecem. Bavulla falan uğraşmadan tüm çamaşırlarımı büyük çöp poşetlerine doldurdum bagaja attım. Sonra gittik arkadaşla güzel bi yemek yedik falan beni yolcu etti düştüm yola. O uykusuzluğun üstüne bide yemek yiyince acayip bi ağırlık çöktü. Gözüm yarı açık yarı kapalı yola devam ediyorum ama bildiğiniz pişman oldum yola çıktığıma. Neredeyse ağlayacam, resmen vücudum isyan ediyor :D Kafamda planlar yapıyorum Kayseride otelde mi kalsam, arabayı çekip kenarda mı yatsam falan diye. Allahtan yollar biraz virajlı beni canlı tutuyor yoksa kesin uyurdum. İşte sağa sola kıvrıla kıvrıla giderken sağa sert bi virajı alır almaz kaza olduğunu gördüm. Ama önceden görmesi imkansız bir de viraj içinde olmuş kaza. Bi tane lineanın virajda sağ ön lastiği patlamış ve yol kenarına çıkıp dağa vurmuş. Yolun üzerine dağdan toz toprak fırlamış herhalde ki frene oturduğum anda kontrolü kaybettim. O andan sonra arabayı nasıl topladığımı hatırlamıyorum. Araba durduğunda karşı şeritte ters dönmüş bi şekildeydi. Kısa şoku atlattıktan sonra kapıyı açtım. Olay yerine intikal eden polisler de bana doğru geliyor. Polis gelmesine rağmen yola reflektör veya herhangi bir uyarı konmamış. Ben arabadan çıktım öyle bi sinirlendim ki polis falan gözüm görmüyor neredeyse adamlara saldıracam. Nasıl reflektör koymazsınız, siz nasıl polissiniz...vsvs. Polisler baya bi genç 20-21 yaşındalar. Onlar da böyle bi tepki beklemiyorlardı heralde bi an duraksadılar. Sonra kaza yapan aracın sürücüsü amca geldi tuttu beni sağolsun su falan verdi. Bi 5 dk sakinleştikten sonra polislerle konuştuk. Unutmuşuz kusura bakmayın falan.. Polisler de anlayışlı çıktı. O dakkadan sonra nasıl bi adrenalin patlaması yaşadıysam Ankara'ya gözümü kırpmadan kazasız belasız rahatça gelebildim :D

Bu olaydan 3-4 ay sonra malatya girişte olağan bi çevirmede tesadüfen bu polis memurlarından biriyle denk geldik. Adam hatırladı bi 5-10 dk sohbet ettik bisküvi falan ikram etmişti bana. Bu da böyle bi anımdır :cool::cool:

Doğu
03-09-2016, 16:57
küçüğüm, 120 civarı hızda seyrederken arka koltuğun orta bölümünden ön cama bakıyorum. ön kamyonun kasasından düşen taş ön camı kırıyor ve ön camın yarısı benim kıvırcık bonus saçlarıma doluyor. saatlerce tek tek cam parçaları ayıklanıyor kafamdan ve onlarca kesik. ne anı amma

rain man
03-09-2016, 18:33
geceleyın urfadan karsa gıttım ben nebıleyım terör var sen tendurek dagını egsoz sesıyle tırman in cin top oynuyor bitlis baykan urkutucu yollar dagların arasından

Yeminle okurken irkildim :D

Ben de onu ıssız her yolda giderken hissederim.

Dün ilk kez egzoz sesimi dışardan duydum. Bayağı gürültü varmış dip gazda. Issız bir yerde geçerken yarattığı sesi düşünemiyorum. Bir ara denk getirebilirsem gece karanlığında küçük bir fly-by'ı sadece sesi duymak için yapacağım.

Doğuda terörün olmadığı yerde dahi her yer taş toprak dağ ve ıssızlık. Hala gidip gelirken gözümü karartıp çıkarım çünkü hiç bir şeyin garantisinin olmadığı in-cin top oynanan yerler.

korki
04-09-2016, 23:19

Açık hedef geliyo Tuvaletin gelse inemezsin

CanAli
05-09-2016, 02:02
3 sene önce Bolu dan Ankara'ya dönerken altımızda s80 d5 hızımızda 140-150 civarları geniş geniş takılıyoruz sohbet muhabbet derken yandan fişek gibi bişey geçti bizde bi gaz geldik bastık tabi. Hızımız 230 falan yakaladık adamı, Amcamın altında cls 63 amg yanında bir teyzem :) Neyse teyzem elinde termos amcama çay kahve bişey doldurdu amcam güzel bir yudum aldı biz öyle bakakaldık ***** hız 230 falan ve çok rahatlar neyse amcam bardağı bıraktığı gibi gaza bir koydu koyuş o koyuş :D

Kadyr
05-09-2016, 07:24
3 sene önce Bolu dan Ankara'ya dönerken altımızda s80 d5 hızımızda 140-150 civarları geniş geniş takılıyoruz sohbet muhabbet derken yandan fişek gibi bişey geçti bizde bi gaz geldik bastık tabi. Hızımız 230 falan yakaladık adamı, Amcamın altında cls 63 amg yanında bir teyzem :) Neyse teyzem elinde termos amcama çay kahve bişey doldurdu amcam güzel bir yudum aldı biz öyle bakakaldık ***** hız 230 falan ve çok rahatlar neyse amcam bardağı bıraktığı gibi gaza bir koydu koyuş o koyuş :D

senin araçtan bize denk geldi 5 sene oldu. baktım 60 yaş üstü bir amca kullanıyor ama şeritlere girişi virajı alışı belli adam şoför olmuş. kocaeli istikametiydi. bende 1.9 passat var. tabi volvo kaç bg bilmiyoruz. takıldık adama sonra bide q7 geldi. q7 yi 200 üzerine fazla dayanamadı kenara çekildi. volvo ile baş başa kaldı 200kmh ve üzeri gidiyoruz. adamın dibindeyim bir ara yaklaşır gibi oldum selektör yaptım adam orda şeride geçti. ben tam gaz devam ediyorum ama geçemiyorum kaldım öyle :D max 220 gördük galiba geçememiştim adamı. sonra kocaelinden çıkmıştı dayı. tabi gideceğim yere gittiğimde hemen baktım bu araba neymiş falan. baktık 185 bg:D he dedim normal ozaman geçememek :)

VETTE
05-09-2016, 08:14
Forumda da populer Hakkı amcaya denk gelmzsiniz şu an Tyre a biniyor:)

powERS
05-09-2016, 13:22
radyatörün alt taraftaki perçinlerden sıkıntı oldu sanırım akıttık suları :)

fethiyeden izmire gelene kadar 6 6.5 lt su ilave ede ede geldim :)

AliGizda
05-09-2016, 14:04
Bundan 3 sene önce Rize' ye gitmek üzere 2 araba yola koyulduk. Gerede sapağından girdikten sonra bildiğin İstanbul trafiği vardı, bayram tatiliydi. Öndeki araçta Halam ve 2 kuzen vardı, Büyükçekmeceden yola çıktığımızda CD değişmek için durmuştuk o esnada arabanın yanına bir tinerci gelmiş halamdan para istemişti, halam korkmuştu hazır halamı korkmuş biraz gülüp eğlenmiştik. Yolda benim aklıma geldi, halam yolcu tarafından kolunu dışarı sarkıtmış oturuyodu bizde arka arabadaydık. Ben ses çıkarmadan yavaş yavaş gidip halamın kolundan tutup tinercinin söylediği sözlerle para isteyince halam yerinden zıplamış buraya kadar benimi takip ettin diyip küfürü basmıştı :)

CanAli
06-09-2016, 22:38
senin araçtan bize denk geldi 5 sene oldu. baktım 60 yaş üstü bir amca kullanıyor ama şeritlere girişi virajı alışı belli adam şoför olmuş. kocaeli istikametiydi. bende 1.9 passat var. tabi volvo kaç bg bilmiyoruz. takıldık adama sonra bide q7 geldi. q7 yi 200 üzerine fazla dayanamadı kenara çekildi. volvo ile baş başa kaldı 200kmh ve üzeri gidiyoruz. adamın dibindeyim bir ara yaklaşır gibi oldum selektör yaptım adam orda şeride geçti. ben tam gaz devam ediyorum ama geçemiyorum kaldım öyle :D max 220 gördük galiba geçememiştim adamı. sonra kocaelinden çıkmıştı dayı. tabi gideceğim yere gittiğimde hemen baktım bu araba neymiş falan. baktık 185 bg:D he dedim normal ozaman geçememek :)

volvo fena usta güzel gidiyor biz en son kadranın dibini görmüştük 260 dı yanlış hatırlamıyosam :D

35AB
06-09-2016, 23:06
https://www.youtube.com/watch?v=BgkZTHkeRJQ

Volvo buydu sanırsam :D

!KO
06-09-2016, 23:24
samsuna gidiyorum sivrihisarda yagmurdan sırılsıklam olan kapsonlu bi adamı! acıyıp arabaya almam

kapsonun altından bebek gibi hatun cıkması
samsuna gittiğimi öğrenince bende samsuna gidiyorum ailemin yanına diyip samsunda öğrenci evinde kavga ettim ben evden kaçtım gidicek biyerim yok demesi :D

35AB
06-09-2016, 23:45
samsuna gidiyorum sivrihisarda yagmurdan sırılsıklam olan kapsonlu bi adamı! acıyıp arabaya almam

samsuna gittiğimi öğrenince bende samsuna gidiyorum ailemin yanına diyip samsunda öğrenci evinde kavga ettim ben evden kaçtım gidicek biyerim yok demesi :D

ee sonra :D

Slammed
06-09-2016, 23:49
Tam anım olacak diyorum önüme 60 la tır atlıyor bütün anılarım bundan ibaret. :D

Ahmet Saraçoğlu
06-09-2016, 23:50

en heyecanlı hikayenin kesilmesi... :D

cuneytturkoglu
06-09-2016, 23:54

Harbiden bende çok merak ettim :D

300E
07-09-2016, 00:42

en heyecanlı hikayenin kesilmesi... :D

Harbiden bende çok merak ettim :D

Takip :D Bende merak ettim.

!KO
07-09-2016, 01:12
ahaha sonra ne olcak be :D

ben zaten satıs pazarlama amacıyla cıkmıstım otelde kaldık 2gün gezdik filan sonra samsunda bıraktım dondum ben oda eskişehire geri dönmüştü telefonu var hala okulu bitirdi çalışıyo şuan hala görüşüyorum :D

AşkınS.
07-09-2016, 01:17
Geçenlerde 2 günlüğüne ankaraya gittik bir arkadaşımla. Buyuk sehirlerde araba kullanmayi sevmem ve dedim sen kullan. Tam 200 km sehir icinde kullandı ve herhangi aksi bir durum olmadı. Tabi artik yola çıkacağız aractaki arkadaşları da kizilaya birakacagiz. Ben kullanayim dedim nasilsa yola çıkıyoruz. Bindim ve toplam 10 km gittim/gitmedim. Isiklarda durdum o sira konusuyoruz aracta. Isiklara gelirken de kimseyi gormedim yani. 3 4 saniye oldu ve camda 3 tıklama. Soluma baktim bildigin kapkara,komple kapali bi kadin. Arabanin icinde bagirdim resmen :D beni olay çekiyor malesef.

dachosen
07-09-2016, 01:19

Porno girişisi..

CanAli
08-09-2016, 22:27
https://www.youtube.com/watch?v=BgkZTHkeRJQ

Volvo buydu sanırsam :D

bizde ki 2.4 dizeldi de arkadaşın bahsettiği kaç motor bilemem :D Bizim 2 yan dükkanın sahibinde bu kasanın 4.4 ü var bildiğin iş yeri batırır :D