PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 Belçika GP

yiGT
27-08-2016, 22:28
Yarışa çok az kaldı ve konu göremedim haddim olmayarak açtım konuyu kusura bakmayın öncelikle.:)

Yarış yarın 15:00'da.

Takvimde en çok beklediğim pistlerden biri Spa, ve Eau Rouge, Schumi 3 teker gibi eskiye dönüldüğünde önemli anılar var.

Lider Hamilton geriden başlıyor tırmanabilme şansı nedir sizce, tatil Max'e yaramış mükemmel süreler çıkardı devamını da getirebilir mi? Raikkonen mesajı verdi yüzümüzü güldürür mü?

997TT
27-08-2016, 22:46
Bugun ku link eger yarin calisirsa atarmisiniz?
Malumm yarin pistteyiz yine ve F1 pistimizde F1 yayini yok :(

ghibli06
28-08-2016, 13:33
HAM nasılsa ceza aldı ya, motor stokladı, maşallah ne güzel kurallar var, yarışı feda et ama diğer rakiplerin kısıtlamalarından kurtul...

Rockford
28-08-2016, 13:55
Izleyecegimiz link vs varmi?

initial-D
28-08-2016, 14:02
VIPBox SkySports F1 | SkyF1 | Sky Sports F1 | Sky F1 Live Stream Online (http://www.vipbox.nu/motorsports/95559/1/skysports-f1-%7C-skyf1-%7C-sky-sports-f1-%7C-sky-f1-live-stream-online.html)

internet berbat olduğundan seyredilmiyorki

ghibli06
28-08-2016, 14:06
Ferrariler intihar etti :)

Bring Out Gimp
28-08-2016, 14:21
Vettel içine etti.

Canselmo
28-08-2016, 14:22
Reno cok buyuk kaza yapti irkildim islerken. Ferrari ekibine komple bi gusul sart ya

ghibli06
28-08-2016, 14:26
Reno cok buyuk kaza yapti irkildim islerken. Ferrari ekibine komple bi gusul sart ya

evet ama en az 2 sefer SC lik durum vardı pistte, neden ney beklediler anlamadım... Reno çok hızlıyken yaptı kazayı ama o virajda bir kontrol kaybı gözleniyordu araçlarda...

bason
28-08-2016, 14:27
Mag fena girmiş bariyerlere... Ucuz kurtuldu. Ric sıkıntı yaşıyor, Ham 5, Ferrariler yok, Hulk podyum yapabilir mi?

ghibli06
28-08-2016, 14:29
yarış durdu...

bason
28-08-2016, 14:29
evet ama en az 2 sefer SC lik durum vardı pistte, neden ney beklediler anlamadım... Reno çok hızlıyken yaptı kazayı ama o virajda bir kontrol kaybı gözleniyordu araçlarda...

Bu lastik basınçları ile ilgili olabilir mi? Takımlar lastik basınçları çok yüksek diyordu.

ghibli06
28-08-2016, 14:30
Bu lastik basınçları ile ilgili olabilir mi? Takımlar lastik basınçları çok yüksek diyordu.

labilir, lastik kaynaklı oldu kesin ama basınçtan mı yoksa lastik seçiminden mi bilemedim ben de...

bason
28-08-2016, 14:32
Yarışın gidişatı için ne diyorsun abi? Herkes arka arkaya dizildi yine, farklar kapandı. Ferrari yarış temposu ile bir şeyler yapar mı? Force india ve Williamslarda burada daha iyi haliyle... Lastik avantajlarıda kalktı ortadan.

jeffy
28-08-2016, 14:38
azeri bi kanal vardı yayın yapan ordan izleyen varsa link paylaşabilirmi

ghibli06
28-08-2016, 14:38
Yarışın gidişatı için ne diyorsun abi? Herkes arka arkaya dizildi yine, farklar kapandı. Ferrari yarış temposu ile bir şeyler yapar mı? Force india ve Williamslarda burada daha iyi haliyle... Lastik avantajlarıda kalktı ortadan.

bence bu yarıştan sonra F1 deki tartışmalar zirve yapacak, 55-60 sıra ceza nedir? hiç bir geçerliliği yok sadece 1 yarış en arkadan başlıyorsun, takım da madem öyle diyerek ne kadar kural varsa deliyor motor biriktirip kural delip yarışıyor, pistteki parçalar yüzünden en az 2 kere SC girmesi lazımdı hadi onu geçtim daha önce ota bota Virtual SC getiren Charlie MAG ın kazasını mı bekledi? şimdi de o virajdaki sorunu görüp tedbir almaya kalkıyor... saçma cidden çok saçma...

arka arkaya dizildi bütün araçlar, sürpriz geçişler olabilir...

ghibli06
28-08-2016, 14:49
MAX dansöz gibi, çocuğu bu yaşta bu hale getiren F1 yönetimine tebrikler, 3 kere yön değiştirdi!!!

ufuksaracci
28-08-2016, 14:49
Max resmen Rai'nin belalısı oldu. Az önce önüne kırdığında resmen Rai tecrübe konuşturdu ciddi bir kaza olabilirdi

jeffy
28-08-2016, 14:50
bu Verstappen in yaptığı yasak değilmi?

ghibli06
28-08-2016, 14:51
bu Verstappen in yaptığı yasak değilmi?

Ferrariye karşı yaptığı için o hareketleri yasak değil, daha önce de aynısı oldu ceza almadı bu genç...

yiGT
28-08-2016, 14:52
Güzel haber artık kırmızılar çok daha hızlı.:D

bason
28-08-2016, 14:54
Güzel haber artık kırmızılar çok daha hızlı.:D

Lastik farkından dolayı öyle gözüktü... :) Aynı lastikte değiller gördüğüm kadarı ile...

jeffy
28-08-2016, 14:56
Ferrariye karşı yaptığı için o hareketleri yasak değil, daha önce de aynısı oldu ceza almadı bu genç...

yanlış saymadıysam 3 kere yön değiştirdi. sorsan Max çok iyi savunma yapıyor denir..

yiGT
28-08-2016, 14:57
Lastik farkından dolayı öyle gözüktü... :) Aynı lastikte değiller gördüğüm kadarı ile...

Duydu aynı hamura geçti Max.:D

ghibli06
28-08-2016, 14:59
MAX e herhalde yarış sonunda 'hmmm yaramaz çocuk bir daha yapma sakın!' cezası gelecek :)

bason
28-08-2016, 14:59
Duydu aynı hamura geçti Max.:D

Onu anlamadım. Çok saçma olmadı mı? Yoksa med lerden kurtulmak için mi girdi pite? Daha en az 20 turu var o lastiklerin... :)

ghibli06
28-08-2016, 15:01
bu arada mercedesci arkadaşlar yarış öncesi olanlardan hiç bahsetmiyorlar, takp etmediler sanırım yoksa objektif olarak kesin yazarlardı :)

bason
28-08-2016, 15:02
Bu force india ile Mercedes farkı sadece şasi ve aero farkı mıydı? Daha drs açılmadan Ham zaten 7-8 km fazla hızla çıktı yokuşu... :) Massa hep söyledi bize verilen motor ile Merco'nun kullandığı motor çok farklı diye... :) Belli bir fark olacaktır tabi ki ama bu kadar mı farklı oluyor... :)

bason
28-08-2016, 15:03
bu arada mercedesci arkadaşlar yarış öncesi olanlardan hiç bahsetmiyorlar, takp etmediler sanırım yoksa objektif olarak kesin yazarlardı :)

Forumda Merco'cu var mı yahu... :D

ghibli06
28-08-2016, 15:11
yakıda pilotlar cezaları kendisi kesecek, gidişat o yönde...

ghibli06
28-08-2016, 15:17
aynen dediğim gibi, VET geçer geeçmez önüne kırdı MAX ın ve de frenlerini kilitledi...

bason
28-08-2016, 15:18
Max terör estirdi yahu... :D

bason
28-08-2016, 15:20
Perez'in Massa'yı geçişi sonrası Massa'nın babasının surat ifadesi efsaneydi... :D

mert_can 41
28-08-2016, 15:54
Rosberg fena ayar oldu ham podyuma çıkınca :D spikerin yorumda o anda iyidi ros un oda da görmeyi beklemediği sahne diye :D

997TT
28-08-2016, 16:16
Son 20 turu ızlıyebıldım,bırılerı ozet gecebılırmı? Sadec ılk turda ferrarılerın carpıstıgı ve renonun buyuk kaza yaptıgını bılıyorum....

McKrop
28-08-2016, 16:21
Haksiz rekabet var resmen mercedes cok guclu hamiltonun arabasi drs acmadan drs acik aractan hizli. Yokus yukari neredeyse 10km/h daha hizli gidiyor. Kaldiki merco ya yakin gucte baska araba yok sezon coktan bitmis bosuna izliyoruz.

ghibli06
29-08-2016, 14:20
Kimi Raikkonen, Red Bull'un genç yıldızı Max Verstappen'in sürüş stilinde değişiklik yapmazsa er ya da geç büyük bir kazaya karışacağını düşünüyor.

Bu sene bir çok yarışta pist üstünde mücadeleye girişen iki sürücü, bugünkü yarışta yine mücadele ettiler. Raikkonen, bir kez daha Verstappen'in savunma stilini eleştirdi.

Raikkonen "Sorun şu ki DRS ile 15-20 km/s hız farkıyla gelirken ben yönümü değiştirdiğimde o da bekleyip benden sonra değiştiriyor."

"Hız farkı çok yüksek olduğu için frene basıp yavaşlamak zorunda kaldım."

"Tam gaz giderken böyle bir şey olmamalı ancak her nedense hakemler için bu konuda bir sorun yok."

"Frene basmasaydım çok büyük bir kaza geçirebilirdik. Bu konuda bir değişiklik olmazsa er ya da geç bunun olacağından eminim."

"Bir ceza almadığı için onda sorun yok gibi görünüyor. Bu yüzden bir şey olduğunda kimin suçlandığını görmek ilginç olacak."

"Belki de durumun herkese açık olması için bir kaza olması gerekiyor. Ancak yine de olmasını ummam çünkü sonucu kötü olabilir. Kimse böyle bir şey görmek istemez."

"Sert mücadele güzeldir ancak böyle bir şey doğru değil." dedi.

çok yetenekli ona kimsenin lafı yok m bu yaşta burnunun dikine gidiyor ve her daim kendisini haklı görüyor... Kimi gibi rahat stressiz sakin damı bile delirtti... asıl deli olunması gereken nokta ise ceza almaması...

bason
29-08-2016, 14:34
Kimi Raikkonen, Red Bull'un genç yıldızı Max Verstappen'in sürüş stilinde değişiklik yapmazsa er ya da geç büyük bir kazaya karışacağını düşünüyor.

Bu sene bir çok yarışta pist üstünde mücadeleye girişen iki sürücü, bugünkü yarışta yine mücadele ettiler. Raikkonen, bir kez daha Verstappen'in savunma stilini eleştirdi.

Raikkonen "Sorun şu ki DRS ile 15-20 km/s hız farkıyla gelirken ben yönümü değiştirdiğimde o da bekleyip benden sonra değiştiriyor."

"Hız farkı çok yüksek olduğu için frene basıp yavaşlamak zorunda kaldım."

"Tam gaz giderken böyle bir şey olmamalı ancak her nedense hakemler için bu konuda bir sorun yok."

"Frene basmasaydım çok büyük bir kaza geçirebilirdik. Bu konuda bir değişiklik olmazsa er ya da geç bunun olacağından eminim."

"Bir ceza almadığı için onda sorun yok gibi görünüyor. Bu yüzden bir şey olduğunda kimin suçlandığını görmek ilginç olacak."

"Belki de durumun herkese açık olması için bir kaza olması gerekiyor. Ancak yine de olmasını ummam çünkü sonucu kötü olabilir. Kimse böyle bir şey görmek istemez."

"Sert mücadele güzeldir ancak böyle bir şey doğru değil." dedi.

çok yetenekli ona kimsenin lafı yok m bu yaşta burnunun dikine gidiyor ve her daim kendisini haklı görüyor... Kimi gibi rahat stressiz sakin damı bile delirtti... asıl deli olunması gereken nokta ise ceza almaması...

Son verdiği demeçte çok hatalı Ves'in. :) Tam atarlı ergen ya... :D Adamım seviyorum Ves'i.İlk viraj kazasında Vettel de içeriye dalıyor biraz bu doğru. O virajda 2 araç olsaydı böyle olmazdı 3 araç sığmadı haliyle. Zaten Vet ilk Rai'ye vuruyor sonra Rai ile Ves çarpışıyor. 350 ile gelen Rai'ye karşı yaptığı hamlede çok geç. Birde 3 kere yön değiştirdiği savunmayı ben kaçırdım sanırım, var mı link?

ghibli06
29-08-2016, 14:45
Son verdiği demeçte çok hatalı Ves'in. :) Tam atarlı ergen ya... :D Adamım seviyorum Ves'i.İlk viraj kazasında Vettel de içeriye dalıyor biraz bu doğru. O virajda 2 araç olsaydı böyle olmazdı 3 araç sığmadı haliyle. Zaten Vet ilk Rai'ye vuruyor sonra Rai ile Ves çarpışıyor. 350 ile gelen Rai'ye karşı yaptığı hamlede çok geç. Birde 3 kere yön değiştirdiği savunmayı ben kaçırdım sanırım, var mı link?

https://www.youtube.com/watch?v=uRXET1lrZak

önce düzlükte görünce sola geçti DRS açılıp da Kimi sağdan girerken önüne kırıp viraja girmeden tekrar sol yapıyor...

ghibli06
29-08-2016, 14:47
ama muhtemelen 2 hamleyi viraj çizgisine bağlayıp diğerine ise savunma diyecekler ki zaten öyle düşündüler sanırım hiç oralı olmadıklarına göre :) Max e kötülük ediyorlar, bu hareketlerin legal olmadığını anlaması lazım...

ufuksaracci
29-08-2016, 15:15
ama muhtemelen 2 hamleyi viraj çizgisine bağlayıp diğerine ise savunma diyecekler ki zaten öyle düşündüler sanırım hiç oralı olmadıklarına göre :) Max e kötülük ediyorlar, bu hareketlerin legal olmadığını anlaması lazım...

Bülent abi yazdıklarına tamamen katılıyorum . Max'ı çok beğeniyorum ama gerçekten yönetim kötülük yapıyor bu gence. O pozisyonda Rai değil başa bir pilot olsaydı kaza olabilirdi.

Söylemeden edemeyeceğim , cizgi değiştirme kuralından nefret ediyorum ama ortada kural varsa uyulması gerekiyor. Ya tamamen kaldırsınlar hayvan gibi defans yapanları görelim, atak yapan pilotta ona göre yaklaşsın ya da kuralı tamamen uygulasınlar

ghibli06
29-08-2016, 15:21
Bülent abi yazdıklarına tamamen katılıyorum . Max'ı çok beğeniyorum ama gerçekten yönetim kötülük yapıyor bu gence. O pozisyonda Rai değil başa bir pilot olsaydı kaza olabilirdi.

Söylemeden edemeyeceğim , cizgi değiştirme kuralından nefret ediyorum ama ortada kural varsa uyulması gerekiyor. Ya tamamen kaldırsınlar hayvan gibi defans yapanları görelim, atak yapan pilotta ona göre yaklaşsın ya da kuralı tamamen uygulasınlar

bu kuralı ben de sevmiyorum ama eskiden bu kural olmamasına rağmen geriden o kadar hızla dalan pilotun önünde resmen fren yapar gibi bir savunma da yoktu, yapan cezasını çok ağır öderdi çünkü arkadaki Kimi gibi frene asılmazdı :)

bason
29-08-2016, 15:25
Ok şimdi oldu. DRS alanına girildiğinde sola kaymış evet... under investigation ibaresi bile çıkmadı ki, büyük ihtimal Ferrari anında şikayette bulunmuştur. Ben kaza yaşanan ilk viraj olayında da pist sınırları dışından dönmüş olabileceğini düşündüm Ves'in, ona da bir şey çıkmadı. Yalnız burada bir hatada takımda, ne olursa olsun Max'e müdehale etmeleri gerekli. Kulağını çekmiyorlar ve yaptığı açıklamaları da kontrol etmiyorlar. İpin ucu kaçtı... Neyse keyifli yinede... :D Tabi ki birine zarar gelmediği sürece... Kimi arkadan bir girse orada feci bir olay yaşanırdı. Eski takımında da agresifti ancak ordaki pozisyonu çok farklıydı. Şu anda galibiyet ve podyum için savaşıyor buda onun hırsını açığa vuruyor. Çok genç önünde daha çok yarış var biraz daha mantıklı davranmalı. Zaten hızını gösterdi ve Red bul da bunun şuan için yeterli olduğunu söyleyip biraz sakinleştirmesi gerekli.

ghibli06
29-08-2016, 15:36
aynın yerde Schumi ve Mika'ya bakalım, 2000 Spa... o nedenle birileri efsane bazıları ise atarlı genç...

https://www.youtube.com/watch?v=K1WuWu8kGak

ghibli06
29-08-2016, 15:57
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4166/3630/original.jpg?w=600&h

ilk virajdaki en iyi foto bu sanırım... orada ne işin var MAX, ama sen de haklısın, Charlie bazen çizgiye basanı yakarım diye tutturuyor bazense salağa yatıyor... sonrasında Kimi'yi virajda pistten dışarı attı en sonunda ise kendince yaptığı slalomlarla savunma yaptı, bugünkü açıklamaları ise bomba :

Yarıştan sonra hem Raikkonen hem de Vettel Verstappen'i eleştirmişti, ama Verstappen kendisini savundu ve eleştirilere sert yanıt verdi.

"Deneyimli olmalarına rağmen böyle bir kazaya sebep olup, sonra da beni suçladıkları için utanmalılar."

"Orada ne olduğu hakkında drama yapmak zorunda değiller. Bütün yarışımı mahvettikleri için mutlu değilim ve bunu anlamalılar."

Verstappen ilk virajdaki olayda suçlu tarafın Vettel olduğunu yineledi.

"Aynı virajda üç araç vardı. Kimi'nin yanına gittiğimde beni sıkıştırmaya başladı. Eğer Vettel orada bir metre daha solda olsaydı hepimiz dönebilirdik."

"Videoya baktığınızda Vettel'in açık şekilde Raikkonen'in üstüne sürdüğünü görebilirsiniz. Sonrasında Kimi'nin aracı bana çarptı."

Verstappen, Raikkonen ve Vettel'e karşı agresif olmasının sebebi olarak ilk virajdaki olayı işaret etti.

"Eğer yarışımı berbat ederlerse onların işlerini kolaylaştırmam. Bunu anlamalılar."

"Onlara 'gelin geçin' demeyeceğim. Ama tüm bunlar ilk virajdan sonra oldu. Eğer o olay olmasaydı bu kadar agresif olmaz ve Kimi'yi dışarı itmezdim."

Verstappen, Raikkonen'e karşı yanlış bir şey yapmadığını ve bunu hakemlerin gördüğünü söyledi.

"Kimi'ye karşı yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Zaten hakemler bunu gördü ve herhangi bir ceza vermedi. Boğa güreşinde sallanan kırmızı bayrak gibiyim, ne zaman pistte olsa beni buluyor."

Verstappen Monza için "Orada yeniden başlayacağız ve en iyi sonucu almak için zorlayacağız. Vettel gelip benimle konuşabilir ama ilk önce ilk virajda ne yaptığının farkında olması gerekiyor."

997TT
29-08-2016, 17:55
Bırı max'e ıkı yanlısın bır dogru yapmıyacagını soylemesı gerek!
Aslında suc onda degıl,yonetımın ve hakemlerın cıfte standartı.... Ferrarı olunca kalemlerı oynamıyor.

ghibli06
01-09-2016, 14:01
Pirelli iyice saçmalamaya başladı, lastik basınçlarının minimum seviyesini arttırdıklarını çünkü lastiklerin yeterince test edilmediklerini açıkladı... SPA da çoğu pilot arkadan kayma ve yol tutuş kaybından şikayetçiydi zaten... bu sezon daha ne kadar saçmalık yaşanacak gerçekten merak ediyorum :)

bason
01-09-2016, 14:55
Massa'da emekliliğini açıklamış... 2008 de ki Brezilya yarışı hakkaten çok dramatikti. Kendi evinde, aldığı zafer. Akabinde Hamilton'un son sektörde Glock'u geçmesiyle şampiyon olması. Önce sevinmeleri sonra ağlamaları filan çok garip bir son olmuştu F1 için... :)

ghibli06
01-09-2016, 15:41
Massa aslında o yarışta emekli oldu :)

Eriador
02-09-2016, 13:31
olaylarin pisti SPA adina yakisir olaylar oldu :) son turlar monoton gecsede gene izlendi en azindan . ROS gorevini yapti , HAM sansinin yardimiyla 3. oldu yoksa oyle aman aman bir gecis yapmadi . VES in soylediklerini yanlista biraz daha krediyi hak ediyor TV de goze carpiyordu ciddi bir hayran kitlesi gelmisti onun icin onun verdigi gazla acmis agzini yummus gozunu :) Ama Vettel resmen tokat atar gibi gecti tutmadi ona camuru :)

2 hafta TR tatilindeydim biraz geri kaldim . simdi tam gaz devam :)

bason
02-09-2016, 13:35
olaylarin pisti SPA adina yakisir olaylar oldu :) son turlar monoton gecsede gene izlendi en azindan . ROS gorevini yapti , HAM sansinin yardimiyla 3. oldu yoksa oyle aman aman bir gecis yapmadi . VES in soylediklerini yanlista biraz daha krediyi hak ediyor TV de goze carpiyordu ciddi bir hayran kitlesi gelmisti onun icin onun verdigi gazla acmis agzini yummus gozunu :) Ama Vettel resmen tokat atar gibi gecti tutmadi ona camuru :)

2 hafta TR tatilindeydim biraz geri kaldim . simdi tam gaz devam :)

Çamuru onda da tuttu nasıl tutmadı? :) ilk virajda geçtikten sonra arkasına yapıştı düzlükte geçti. Bir sonra ki tur Vettel'de kendi cevabını verdi. Arada ki lastik farklarına bakarsak Ves'in yaptığını diğer hiç bir pilot yapmadı, yıllardır izliyoruz adamları. :) F1'in yeni yüzü oldu Ves birazda bundan dolayı kayırılıyor zaten. İlgiyi çekti yeniden... :)

Eriador
02-09-2016, 13:40
Ben Les Combes'i kastettim pozisyonu aldi ama Vettel hic acimadi Kimi gibi olmadi.Ilk viraj olayina gelirsek bencede hakliydi ortaligi dagitan Vettel'di Kimi'nin de yarsini berbat etti.

bason
02-09-2016, 13:45
Ben Les Combes'i kastettim pozisyonu aldi ama Vettel hic acimadi Kimi gibi olmadi.Ilk viraj olayina gelirsek bencede hakliydi ortaligi dagitan Vettel'di Kimi'nin de yarsini berbat etti.

Evet katılıyorum. Zaten Vettel'de agresif. Ves kadar olmasada onunda gözü döndü mü yapmayacağı pislik yok... :D Dinsizin hakkından imansız gelirmiş... :D Valla ilk viraj olayında bir tek suçsuz Rai'dir bence, olanda ona oldu zaten. İlk hata Vettel'in daha geniş alabilirdi, Ves ise ne işin var orada dedirtti... :)