Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw B8 Passat Higline Tsi vs BMW F30 320ied Arası Seçim..
YasinTEMUR
30-08-2016, 09:56
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi iki araç arasında kalma gibi durum var 120 130 bin fiyat aralığında, hangisini seçmem mantıklı olurdu.Nedenleriyle yardımcı olursanız çok sevinirim..
Not:Mobil yazıyorum imla hataları için kusura bakmayin
LnchCntrl
30-08-2016, 09:57
Tamamen şahsi tercihim bu ikilemde F30 olurdu. Passat'a göre daha karizmatik buluyorum.
Shadow_Dancer
30-08-2016, 09:58
bmw.......
F30 için Lci Sportline bayii 136 fiyat teklifi yollamıştı geçen hafta değerlendirilebilir . Doluluğu da gayet yerinde
golgeoyunu03
30-08-2016, 10:28
ya uzatılmış garanti ile vw yoksa bmw derim.. Hele şehir içi kullanılıcak ise bmw direk.. Kavrama değiştirmekten servisten çıkamazsınız.
Mehmetmert
30-08-2016, 10:47
Passat dizel olsa passat derim en azindan az yakar,diger turlu f30 makyajlan guzel oldu tsi passat yerine alinir
Ama f30dan passatin genisligini ve rahatligini beklemeyin
Yıllardır VW kullanıcısıym, bıktım artık aynı arabaya binmekten. Yalan yanlış kasa değişiyor ama içine bindiğim araba hep aynı sanki. Konsolun genel hatları, klime panelleri vs. LP560'a bile baksan, A3 klima paneli, Audi teybi, gösterge de TT ile A3 devşirmesi. Özetle hep aynı araba gibi gelmeye başladı artık bana VW grubu.
Makyajsız olsa net passat derdim, makyaja rağmen iç mekan passat diyorum, diğer konularda yakınlar.
Yıllardır VW kullanıcısıym, bıktım artık aynı arabaya binmekten. Yalan yanlış kasa değişiyor ama içine bindiğim araba hep aynı sanki. Konsolun genel hatları, klime panelleri vs. LP560'a bile baksan, A3 klima paneli, Audi teybi, gösterge de TT ile A3 devşirmesi. Özetle hep aynı araba gibi gelmeye başladı artık bana VW grubu.
Maalesef her marka aynı artık konsollar, flatformlar..maliyetlerden.... 1-2-3-4 nerdeyse aynı... a cla gla...,
Suleyman
30-08-2016, 11:10
F30
.......................
F30 herkeste var artik 18 yasindaki cocukta bile 316 ve ya 320 yol kenari bir mekana otur her yerde beyaz f30 lar yaslisi genci... :) Sahsi gorusum passattan yana
i-vtec07
30-08-2016, 11:35
F30 direk . Passatta cok fazla var piyasada f30 dan fazla görüyorum ben .
F30 herkeste var artik 18 yasindaki cocukta bile 316 ve ya 320 yol kenari bir mekana otur her yerde beyaz f30 lar yaslisi genci... :) Sahsi gorusum passattan yana
Cogu makam arabalari, koruma, rektor vs araclari hatta sirket passatlarinda katarsak f30 sayisi baya az kalir
onursumer
30-08-2016, 12:37
passat belli bir yaştan sonra anca tercih edilir diye düşünüyorum bence f30 en mantıklısı
mk4_bora
30-08-2016, 13:06
Passat mı çekeceksin yanlarına? Tabii ki 3 Serisi. :hehe:
Mr.Bilal
30-08-2016, 14:47
Vw kullanıcısı olarak söyluyorum tercihim Bmw olur. Özellikle yeni nesil motorlari modifiye konusunda hic tatminkar degil. Eski motorlar daha verimli
darkmoon
30-08-2016, 14:54
ikisininde amanda aman araçlar değil türkiyede rantı yüksek araçlar .. ama ikisi arasında F30
Doğuşla servis için uğraşırım vaktim ve naktim çok diyorsanız vw tercih edebilirsiniz.
her iki aracıda uzun zamandır kullanıyorum bizdeki passat tdi sadece. passat daha rahat oturaklı ve geniş bmw biraz genç işi iki araba arasıkullanıcı profilinde 40 yaş var Octavia Rs alımıyormu bu paralara boşver ikisinide :D
Nightfish
30-08-2016, 17:48
Çıkıntılık yapasım geldi. Ben olsam SuperB bakardım.
Şu yaşımda alacak olsam o ikilemde bile kalmam. f30 alırım. Fakat 30 umu geçsem ailem olsa sanırım passat alırım. =)
turkerrr
31-08-2016, 10:37
F30 tercih ederim, passatın içi daha geniş donanımı biraz daha fazla olur ama 3 serisinin keyfini verme şansı yok. BMW' nin bir eksiği var o da müzik sistemi vasat o yüzden harman kardon olmasına özen göstermek lazım.
Erdem K.
31-08-2016, 10:40
kendiniz için düşünüyorsanız bence f30 passat'a göre daha genç işi olduğundan ve marka imajının daha iyi olduğunu düşündüğümden ötürü güzel bir tercih olabilir ...
Her iki arabayı da kullanmadım.
İzleyici ve genel algı olarak ezbere BMW derim.
rain man
31-08-2016, 22:28
Oha f30 her yerde var denilerek passat tavsiye edilmiş :)
Bugünleri de görecektik demek.
Aile babası modunda değilseniz ya da paralı esnaf abi havası size gelmeyecekse döne döne f30 derim.
genç olsam f30 fakat kendim için şu an alacak olsam passat variant tercih ederim.
Sedana göre güzel ve en azından her türlü işimi görür.
Ben olsam F30 328İ alırdım, arkasınada 316i yazardım.. :)
LightSide
31-08-2016, 23:33
2 ay once babam icin tdi passat aldik sifir km, su an 12.000 km de. Tavandan gicirtilar gelmeye basladi, ufak tefek trim sesleri var. Comfortline ergo koltuklari rahatsiz geldi bana, ozelliikle uzun yolda. Suspansiyonun bu tarz bir aracta daha konfor odakli olmasini beklerdim, ozellikle sehir icinde bozuk yollarda rahatsiz edici bana gore. Bu ikilemde Bmw dan yana tercih yapardim
bence sormaya bile gerek yok F 30 direk passat dede arabası gibi
güzel kardeşim o fiyatları 1,6 motor benzinli arabaya yatırcakmısın gerçekten çok merak ediyorum bence çok büyük bir yanlışlık olur bana sorucak olursan git 2 el temiz 3,20 D al derim passata 130 bin tl para veren insan kimse yanlış anlamasın akıllı değildir passat abi bu ya görende mercedesin çıkardığı bi araba sancak bu arabayı bu kadar yüceltmeyin sonuçta bi BMW markasıyla yan yana durduğunda pozisyonlar eşit olduğundan kimse dönüp aaaaa bu passat demez ama BMW bak derler ;)
güzel kardeşim o fiyatları 1,6 motor benzinli arabaya yatırcakmısın gerçekten çok merak ediyorum bence çok büyük bir yanlışlık olur bana sorucak olursan git 2 el temiz 3,20 D al derim passata 130 bin tl para veren insan kimse yanlış anlamasın akıllı değildir passat abi bu ya görende mercedesin çıkardığı bi araba sancak bu arabayı bu kadar yüceltmeyin sonuçta bi BMW markasıyla yan yana durduğunda pozisyonlar eşit olduğundan kimse dönüp aaaaa bu passat demez ama BMW bak derler ;)
23 yaşına kadar iyi gelmişsin
eyvallah saolasın kardeşim
burakgunay
03-09-2016, 12:38
bmw mi passat mı bilmem ama, rwd :)
F30 kizilayda dagitilmis gibi heryerde olsa da en cabuk ele ayaga dusen 3 serisi olsa da bmw. Bmw bmwdir passat passat.
darkmoon
03-09-2016, 14:25
aslında bmw bmwdir passat passat diye bence bir şey yok..
passatda vw kaliteyi inanılmaz yükseltti.. basitçene 20 sene önceki E36 3 lere bakın o zamanki B5 passatlara bakın aradaki kalite farkı uçurumdur özellikle en dolu paketlerde boşda paketlerde bile bmw fark atar..
şimdi passat lar ile bmw lere bakın malzeme ve işçilik kalitesi birbirlerine kafa tutucak ölçüde yakındır.. hatta passatın highline paketinde masajlı soğutmalı ısıtmalı koltuklu falan alınırsa passatın içi bmw görede daha genişdir bir tıkda öne çıkar passat bu açılardan..
Fakat bmw nin sürüş keyfi marka imajı bmw dedirttir insana.. bende şahsen ikisi arasında kalsan düşünmeden bmw derdim..
AliDogukan
03-09-2016, 19:10
Ben 320d olmalı diyorum gerekirse E90 olsun ama 20d olsun az yakar çok kaçar cümlesinin tanımı 20d.
Ee sonucta bmw bmwdir passat passattir iste bu kadar basit :) Bmwnin surus dinamikleri ile passati karsilastirmaya gerek yok zaten. Nereden bakarsaniz bakin biri halk icin uretim amacli bir buyuk sedan digerinin uretim amaci zaten prestij. Gerek ic mekan gerek dis mekan 3 serisi fersah fersah onde bence herseyi gectim ic mekani istedigi kadar 3 serisine yaklasmis olsun icinin dizayni hala o kadar sıkıci ki. Rline passat m paket passattan yine daha guzel tasarim olarak. Bu sinifta passati zaten katmiyorum benim tercihim agir 3 toptan mercedes c olurdu dezavantaji daha fazla olsa da ulasim bakimindan amg paketi yolda gorunce guzel bir renkle inanilmaz albenili duruyor cunku sokaga cikinca 1000 tane yok. Estoril M f30 resmen w204 c serisi cam tavan beyaz amg paketine dondu her yerde araba her yerde ya resmen biktim, bir kirmizi fr leon iki f30 estoril m zaten leonu da satan kosa kosa f30 aliyor. Yeni a4'u daha adam akilli bir kombinasyonla gorme firsatim hic olmadi cunku yer gok dag tas filo beyaz a4 dolu.Passati tek tercih edecegim karoser variant olurdu. Nar kirmizi passat rline variant cok guzel. Gerci bu sitede ne gorsem sasirmam vw ile ilgili cunku vw fan boiiiileri kabara kabara geziyorlar daha burada milleti illallah ettirmediler, golfle maybach kafa kafaya karsilastirmalari baslamadi ama yakindir :) .
Komik gelebilir ama gerçekten golf 7 kullanıyorum. Araca binip kapıyı kapatıyorsunuz. içeride hissettiğiniz bmw'den gerçekten çok fark yok. malzeme ve tokluk olarak söylüyorum . Ben kendi aracımı 1 serisi ile kıyaslıyorum. çok daha kaliteli, çok daha ferah... Şimdi durum buyken bmw bmw'dir diyemem kimse kusura bakmasın.
Ama passat ile 3 serisi arasında tercih yapılıyorsa 3 serisi derdim. Talep meselesi, tercih meselesi...
Gimifayf
04-09-2016, 15:42
Mayis ayinda ayni karsilastirmayi yaptim, benim dizel passat ya da dizel 320 alma sansim da vardi ama sonuc olarak kullandigim araba: Bmw 320i 40. Yil Paket
Neden derseniz eger:
En basta rwd.
Ikincisi cok fazla bagaj ya da arka koltuk genisligi derdim yoktu, ki olsa da 125 kg 190 arkadasim sag arka koltukta pasa gibi yolculuk ediyor.
Ucuncusu yasim ve aracin spor olusu. Hani passat cok agir kactigindan degil onceki arabam 1997 Mercedes E200du ama ikisi arasinda F30 tasarim olarak daha hos geliyor bana.
Dorduncusu F30 un modifiye etmeye daha musait olusu.
Yakit olarak da bir bilgi vereyim aklinizda bulunsun; uzun yolda 120 km sabit 6.4 yakar, uzun yolda 160 sabit 8.2 yakar, sehir icinde dikkat etmeden normal kullanim ve standart ankara trafigiyle 9.6-10.2 civari yakar.
Replica 19 jant ise yakita 0.8 ile 1 litre arasi artis olarak etki eder.
Ikinci eli ikisinin de peynir ekmek gibidir o konuda hic derdiniz olmasin eger bu kriteriniz varsa passatin hizli bir piyasasinin olmasi 320nin olmadigi anlamina gelmiyor.
F30un olmazsa olmazi Harman Kardon ve buyuk ekran bana gore. Kullanimda da satista da cok faydasini gorursunuz.
Bir de denk gelir de bayi cikis 19 jantli alirsaniz mis olur.
Aklima gelenler bunlar baska bir sorunuz olursa cevaplamaya calisirim, gonlum F30dan yana umarim alir ve begenerek kullanirsiniz...
Focus4171
04-09-2016, 16:10
Bu markalarda ki araçların hepsine zamanla sahip olmakla beraber aralarında abartı uçurum olmadığını biliyorum. Hep söylediğim birşey var 1,3 serisine sahip olupta aracı göklere uçurmaya gerek yok. Bunu abartanlar sadece yaşı biraz küçük marka hevesi olan kişiler gençler için geçerli. Bizde 1 seriside oldu Golf'te vs. başka marka modellerde. Ama aralarında yok BMW 80 kat iyi diyebileceğim hiçbirşey yok. Aksine geri kalan birçok yanıda var. Bu düşünce doğru olsaydı Passat alan aklı olmayan bu kadar insan bir araya toplanıp, Passat'ı yıllarca açık ara segment lideri yapmazdı ;)
Konuya gelecek olursak İki araçta güzel tatmin eder. Spor kullanacak olsam bende 3 serisi alırdım. Fakat konfor, rahatlık ön planda tutsam Passat alırdım. Karşılaştırmada Dizel Passat olsa yine dizel Passat alırdım :)
KLasık bmw fanları savunuyor tabi yapıcak bir şey yok, gençlerde normal:) yol tutuş,sürüş dinamiklerinde BMW diyenler ya otopark testini izlesin yada 2 aracı detaylıca zorlasın otobanda virajlarda..
160 sabit 8,2 litre yakan 320d olan di mi?
KoramiraL
07-09-2016, 10:31
Passat ve SuperB derim çekilirim kenara neden denirse yol tutuş konfor yakıt fiyat performans vs. 3 serisi daha sportif passatlara şirket aracı olarak bakıyorlar ama bmw kızılay dağıtmış gibi heryerde var yukarıda arkadaş demiş yaş ve marka hevesi olarak gençler çokça he belki benim yaşımda olup yada benden büyük olupda halen 3 serisi alanlar vardır mutlaka ama bu grup aracın araştırmasını yaparken bence daha farklı şeylere bakmaya başlıyor diye düşünüyorum bu segmentteki her aracı kullandım
Bence ikisinin de esprisi yok heryer f30 passat dolu, biri şirket arabası olarak biri üniversite öğrencisi arabası olarak yerlerini aldı :)
Ben Mercedes tercih ederdim, ondan da mutlaka var piyasada ama daha özel şimdilik en azından.
alper1001
17-09-2016, 20:14
bence toplumsal ön yargıların etkisinde kalmayıp değerlendirmek lazım, herkeste olan arabayı almak , sıkıldığımız zaman rahat satmamıza olanak taşır. bende f30 satın almayı düşünüyorum, passatı aklımdan bile geçirmedim. bir çok kez passat kullanma fırsatı buldum f30 da aynı şekilde, ikisinin de birbirine çok fazla artık eksisi bar ama son 40th paketi, highline passattanda kesinlikle ger kalmaz ki ileride olduğu noktalar var aksesuar olarak, yol tutuş sürüş dinamisi konusunda da , önden çekiş ve arkadan itiş bir aracı kıyaslamak çok yalnız, ben eski aracım rocco ile karşılaştırdığımda yol tutuş konusunda ciddi fark var, bmw nun limitleri oldukça yüksek, ama ses yalıtımı konusunda da f30 bir o kadar kötü, bence kimseyi dinlemeden iki aracıda deneyip, kişisel algılarınıza hangisi iyi geliyorsa onu tercih edin.