Orijinalini görmek için tıklayınız : Pırlanta tektaş hakkında
İyi günler sevgili forum üyeleri.
Araba forumunda böyle bir konu her ne kadar saçma dursa da düzenli olarak kullandığım tek site burası olduğundan sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Daha önce açılmış pırlanta konularından farklı olarak araştırmalarım neticesinde fiyatının bayağı uygun olduğunu düşündüğüm bir firma hakkında bilgisi olan var mı öğrenmek istiyorum. "Ginto Pırlanta" adındaki firmada mevcut ürünler benim piyasadaki diğer mağaza/ firmalardan aldığım fiyatlardan daha uygun. Merak ettiğim bu firmadan daha önce alışveriş yapan var mı?
Tektaş Yuzuk Pırlanta modelleri Ginto Pırlanta - Ginto Pırlanta (http://www.gintopirlanta.com) firmanın web adresi.
KoramiraL
04-09-2016, 17:48
G (http://www.balikesirdemokrat.com.tr/yazi/2984/ginto_pirlanta.html)
Arkadaşım kısa bir araştırma yaptım balıkesir kuruluşlu bir firma atölyeleri istanbul fatihte firma aranıp bilgi alına bilinir yada fatih tarafında oturan musait olan birisi belki gecerken atölyeyede baka bilir en azından firmanın varlığını kanıtlamış ola biliriz bu tür olaylarda siparişin nasıl teslim ediliğidir ***** değerli taş olayları farklı ola biliyor :)
wiesmann
04-09-2016, 21:38
aynen çok meşakkatli iş 300tl ucuza alıcam diye sakın bilinmedik bir yerden alma. istanbulda satan arkadaşlar var ankaraya geldiğinde önereceğim yer var. isterlerse kıytırık taşı itekleyebilirler o derece sıkıntılı yani ;)
Bende pırlanta alıcam takipteyim
Pırlanta için kesinlikle tanıdıklarınızdan referans alın. Taşın büyüklüğüne değil kalitesine bakın taş 2 kat büyükse fiyat pırlantada x3 oluyor :D
Ve kesinlikle ünlü markalardan uzak durun kampanya vs ayağına genede çok pahalıya veriyorlar.
Bu arada 0.40 -0.50 arası V şekilde yerleştirilmiş alın ama kaliteli alın küçük mü olur acaba demeyin tecrübeyle sabit beğeniliyor. :)
Allah kolaylık versin. Taşı alması ayrı dert teklif etmesi ayrı dert.
Hepinize yorumlarınız için teşekkürler.
Büyük ihtimalle görmediğim, emin olmadığım için almayacağım bu firmadan. Sizlerin de söylediği gibi 3-5 aşağı olacak diye riske girmeye gerek yok sonuçta uzman kişiler olmadığımız için o taşın gerçekten iddia edilen kalite/boyut/özelliklerde olduğundan emin olamayacağız. Şu ana kadar fiyat aldığım kurumsal olmayan kuyumcular ve kurumsal firmalar içerisinde taş rengi ve büyüklüğü açısından en mantıklı fiyatı Atasay verdi. Herhangi bir değişiklik olmaz ise oradan alacağım. Sorduğum kurumsal firmalar: Zen, Altınbaş, KoçakGold, Atasay
Pırlanta için kesinlikle tanıdıklarınızdan referans alın. Taşın büyüklüğüne değil kalitesine bakın taş 2 kat büyükse fiyat pırlantada x3 oluyor :D
Ve kesinlikle ünlü markalardan uzak durun kampanya vs ayağına genede çok pahalıya veriyorlar.
Bu arada 0.40 -0.50 arası V şekilde yerleştirilmiş alın ama kaliteli alın küçük mü olur acaba demeyin tecrübeyle sabit beğeniliyor. :)
Allah kolaylık versin. Taşı alması ayrı dert teklif etmesi ayrı dert.
Benim de aradığım V şeklinde ve 0.50 karat civarı zaten. Aklın yolu bir :)
Pirlanta almak zor bir istir , buyukluk onemli bir faktor fakat tasin temizligide bi okadar onemli , saticilar rengi sariya donuk taslari yillardan beri musterilere kitlediler.. pirlanta musterinin kaderi boyle ama tanidik es dost sart bu iste ... atasay bu sektorun onde gelenlerin basini ceker ....
Ne alırsanız alın kaç crt olursa olsun GIA veya HRD sertıfıkası olsun yoksa ne kadar ucuz verırlerse versınler almayın
Bu site 4c kuralı vardır carat renk kesım dıkkat etmenız lazım nadır beyaz altında renklere bakmayın tası ıyı göstermez
Ne alırsanız alın kaç crt olursa olsun GIA veya HRD sertıfıkası olsun yoksa ne kadar ucuz verırlerse versınler almayın
Bu site 4c kuralı vardır carat renk kesım dıkkat etmenız lazım nadır beyaz altında renklere bakmayın tası ıyı göstermez
4c demişsin 3 kuralı saymıssın :)
carat - color -cutting - clearity sanırım bu şekilde.
AliGizda
05-09-2016, 07:05
Bende yakın geçmişte pırlanta aldım tecrübelerimi şöyle aktarayım; arkadaş tavsiyesi üzerine Karaköy' de imalatçıdan aldım ben, kredi kartı benzeri bir karta sertifika basıp veriyor bunu her yer yapıyor artık. Kuyumcukent' te gezerken aldığım taşın aynı kalitede olan taşları sorduğumda hep yüksek fiyat çekmişlerdi bende sevinmiştim hep ucuz aldım diye taa ki ALG Kuyumculuğa girene kadar. Adamlar kesinlikle ellerinde lekeli taş diye geçen SI serisi taş bulundurmuyor ve uluslararası sertifika ile veriyorlar ürünlerini ve fiyatları buna rağmen uygun. Kesinlikle öneririm.
Tanımadığınız biryerden almayın, Altınbaş atasay zen olması önemli değil bu firmaların şubeleri el altından kendi yaptırdıkları ürünleri satabiliyor. sizin için önemli olan 4C kuralı
Aldığınız yerin güvenli bir yer olması lazım, Marka olması fiyatı artırıyor alabilirseniz HRD yada IGI sertifikası olursa dünyanın heryerinde geçerli sertifikadır garanti olur.
Not:Kuyumcu'yum
Atasay HRD sertifikasını da veriyor zaten. 0.45 karat, E color verdiği son fiyat 5.500 TL
pırlanta gerçekten zor iş
genelde insanlar sadece boyutuna bakıyor ama renk ve yüzey temizliğide çok önemli
bende kapalı çarşıdan alırken yanımda loop ile gitmiştim
o pırlantaya yakından bakınca ohooo neler fark ediyor insan
ben mağazada pırlanta bakarken cepten loopu çıkarınca döt oluyordu insanlar ahahaha
sonunda hem güvenebildiğim ve dürüst konuşan bir arkadaş bulduk
dükkanda cebinden 20-30 tane pırlanta çıkardı masanın üzerine serdi
madem sende büyüteç var al istediğini seç dedi :)
baktım rengi gayet açık ve temiz gözüken bir tane seçtim
ama bak onun şu köşesinde hata var diye uyardı, ulan bir baktım gerçekten dikkatli bakınca fark ediyorsun
sonra başka bir tane seçtim ona okey verdi
gayet kafam rahat bir şekilde yüzüğümüzü alıp çıktık.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSs3VeDinOkDkZXzCaH-U0AxvEqjZvDIP6h4Y84mAuzZPXVMQ85
renk skala
http://www.bellagloria.com/media/wysiwyg/pirlanta-rengi.png
Emre Akçay
05-09-2016, 13:20
Taş berraklığı ve parlaklığına bakın mutlaka. Genelde G color satar kuyumcular. Fiyat-performans oranı en uygun olanıdır. Ben Ariş'ten almıştım. G Color, VS.
Ben E rengınde vvs kesım almıştım bazı kuyumcuların kutlusu ıcın de led var acınca dırek tasın üstüne led ışığı düşüyor gayet göz alıcı olmustu
Zen'den Forevermark sertifikalı almıştım, kaç karattı hatırlamıyorum. VS, F yada G'idi.
Değiştirirken kafam rahat olsun diye Forevermark aldım.
Tanıdık kuyumcu vs varsa yüksek karatta yüzüğü çok daha iyi paralara alabilirsiniz.
Hepinize vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Şu an kuyumcunun birinden de 0.55 karat F Color için son fiyat 6700 aldım. Atasay'daki 0.45 ile bunun arasında seçim yapacağım galiba.
o ne la valla teklif filan etmem standalone sıfır tesisat parası :D
o ne la valla teklif filan etmem standalone sıfır tesisat parası :D
Bu da bir seçenek tabi.
canozgur106
05-09-2016, 21:10
İzmire yolun düşerse yardımcı olabilirim :)
İzmire yolun düşerse yardımcı olabilirim :)
Eyvallah abi ama çok uzak kalıyor. Sağ olsun bugün mehzent abi buraya yakın tanıdıklarına sorduracak bakalım :)
Korollacı
08-09-2016, 06:20
bende hanima 5 tas almak istiyorum takipteyim.
Hep zen den aldım
6 ay da bir bedava parlatmaya gönderiyor hanım sertifikasıda var malı alıp başka bir malla değiştirme imkanı var
Tek taş ve üç taş aldım kampanyadan yakaladığım h color çokda büyük olmayan taşlardan almıştım
Ama eşim memnun sevdi
Bebek gelirsede 5 taş alıcam 4000 5000 tl civarı zen den çözeceğim yine
Kapalı çarşıda çok arkadaşım var ama pırlanta olunca markadan şaşmamak gerek
Altın gibi değil çünkü
Bende alırken 70 liralık imitasyondan 70bin $ lık olana kadar baktım gittim zen' den 5 taş aldım.. Kesimini, parlaklığını, renk berraklığını bilmem eşim mutlu, zaten yatırımlık bir değeri de olmuyor bunların o yüzden fazla takmamak gerek..