Orijinalini görmek için tıklayınız : Acİl yardim !!! Mazot yerine benzin.
M.degirmen
04-09-2016, 20:23
Cümleten iyi akşamlar iyi forumlar..
Mazot yerine arabama benzin koymuslar ve fişini atmistim ne yapabilirim ?
Oncelikte depoda ne kadar mazot vardi ve ne kadar benzin kondu?
Benzinlikte kayit duruyordur buyuk ihtimalle. Deponun bosaltilip yikanmasi lazim.
Arabayi calistirdiysaniz mazot filtresi ve emin olmamakla beraber enjektor kontrolu gerekebikir
dasemert
04-09-2016, 20:33
Bizde de aynı durum yaşandı benzinlikten çıktık mazot yerine benzin konmuş kaldık biraz ilerledikten sonra.Geri dönün durumu anlatın temizliyorlar zaten geri koyuyorlar.
M.degirmen
04-09-2016, 20:38
Abi motorda sikinti var gibi.. tamircime cektirdim araci yarin bakilacak birsey varmi diye benzinlik kayitlari verirmi bana ?
Geç olmadan konuyu benzin istasyonuna bildir bence..
M.degirmen
04-09-2016, 20:41
Biraz gec farkettim
İstasyon müdürü ile konuşun onlarda gerekli fiş vs oluyor ve sistemden çıkması lazım
Benzinligin tutumu cok onemli. Yokusa surerlerse ugrastiriyor baya. Iki kere yasayip bu durumu birinde 330tlyi odettirmek icin 40 takla attim, digerinde ise 6000tlyi gik dedirtmeden odediler kiralik araba vs direkt verdiler. Eger kartla odediyseniz veya benzinligin kendi kartini kullaniyorsaniz zaten direkt gecmisten goreceklerdir. Ama elinizde hic bir belge yoksa benzinligin insafina kalmissiniz demektir biraz.
M.degirmen
04-09-2016, 22:30
Istasyonla görüstüm ellerinde gecmis kaydi var. Bariz yaziyor kursunsuz benzin diye motorda kilitledi sanırım, yarin sabah gidip tekrar görüsecegim
Fiş olmasa kamera kaydı var, benzin de olsa lpg de olsa arabanın plaka kaydı var... bulunamaması mümkün değil...
Genelde benzinli arabada mazot kullanmak daha büyük sorun ama dizelde nerdeyse ne koysan gidiyor bir şekilde.
Komple yakıtı çekip tekrar mazot koyup devam edilebiliyor diye biliyorum... kalan bir miktar benzin belki performansa katkı sağlayabilir sonra tekrar doldurduğunuzda konu tamamen kapanır...
Geçmiş olsun...
Akaryakıt istasyonlarının büyük çoğunluğunun sigortası var bu durumlar için. Senin istasyonunda varsa sıkıntısız halledersin ama sanayiye çektirmeden istasyon ile görüşmeliydin. Anlaşmalı olduğu yerde yaptırabilirler.
Nightfish
05-09-2016, 08:00
Opet'te başıma geldi. Şansıma fişi duruyordu. Benzinlik aracı kendi ustasına çekmek istedi, başımıza sık geliyor hemen hallederiz vs dediler ancak kabul etmedim. Aracı yetkili servise çektirdim ve tüm masrafları ödemek zorunda kaldılar. 12.000 TL civarı bir tutar ödemişlerdi.
Normalinde bu gibi durumlar için sigortaları var ancak çok sık yaşandığı için sigortanın yanlış yakıt dolum klozunu iptal ediyorlar. Sigorta olmadığı için de saçma tamircilerde hallettirmeye çalışıyorlar. İstasyon size yardımcı olmazsa hangi firma ise onlara bildirmeniz yeterli oluyor. Akaryakıt firması da çok büyük baskı kuruyor istasyon üzerinde.