Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonax Hizli Cila Incelemesi (Yenilenmis Formul)
imprezaWRC
07-09-2016, 10:50
Uzun süredir, Sonax'ın hızlı cilasına el sürmüyordum, birkaç ay önce Bauhaus'a gittiğimde ürünün içeriğinin yenilendiğini ve fiyatının da eskisine göre değişmemiş olduğunu gördüğümde hemen satın aldım.
İlk denemeyi Duster'da yaptım, sonuç başarılı olunca X3 üzerinde de denemeye karar verdim. Ürünü alıp uygulayanların birçoğu geride iz yaptığını belirterek yeni içeriği de beğenmediklerini dile getirmişlerdi.
Uygulama şekli kutunun arka yüzünde yazıyor. Islak ve temiz yüzeye ürünü püskürtün bir bez ile yayın sonra başka temiz bir bez ile ürünün fazlasını silin diye belirtmişler. Videoda görebileceğiniz gibi bende yanı şekilde uygulama yaptım. Yüzeyde iz kalmadı, uygulama yaptığım yüzey saten kumaştan hallice bir kıvama geldi ki göreceğiniz üzere fazla eğimli olmayan kaputta ürün durmuyor :D
Gözle fark edilir belirgin bir parlaklık oluyor ama kameraya bu durumu yansıtamadım. Su iticilik ve yüzeydeki boncuklanma da hakikaten tam istediğim kıvamda oldu. Kapalı otopark yüzü görmeyen otomobilde net bir şekilde 15 gün boyunca etkisini yitirmedi.
Özet, ben ürünü çok beğendim, hafif ve güzel bir kokusu var; eski ürünün kokusu hiç güzel değildi ve rahatsız ediyordu. Fiyatına gelirsek, en son baktığımda Bauhaus'da 19 TL gibi bir fiyata satılıyordu. Açıkçası o fiyata bu performans gayet uyumlu olmuş. (Gittim bir tane daha aldım :) )
İyi seyirler.
Sonax High Speed Wax (New Recipe) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2YkpS7iBgKc)
https://www.youtube.com/watch?v=2YkpS7iBgKc
Gayet başarılı. Ürünü ben de 5 gün önce aldım ama daha kullanmadım.
imprezaWRC
07-09-2016, 11:08
Gayet başarılı. Ürünü ben de 5 gün önce aldım ama daha kullanmadım.
Öncesinde Sonax'ın Cilalı Şampuanını (yeni formül) kullanırsan sonuç daha iyi oluyor :)
Eskisi bendede vardı. Aynı şekilde iz bırakıyordu. Yarısını bile kullanmadan atmıştım. Bunu denemek lazım. Teşekkürler. :)
Eskisini ben de kullanıyordum iz bırakmıyordu doğru uygulama sonucunda yenisini de yarın alıp deneyeceğim
AliGizda
07-09-2016, 12:55
Bende geçen kuzene akü almak için Metro' ya girdiğimizde denk gelince almıştım boyası leş olan aracımda denediğimde ilk etapta güzel sonuç vermedi ama sonraki yıkamamdan sonra araba parlamaya başlamıştı, nedeni buymuş. Uygulamasını öğrendiğim iyi oldu, güzel paylaşım için teşekkür ederim.
mc pherson
07-09-2016, 13:59
Eline sağlık abi. Önceki formül fazlaca iz bırakmaktaydı. Sıvı cilayı sulandırıp şişelemişlerdi adeta. Sonax yeni serilerinde uygulama kolaylığı ve performans anlamında çıtayı yukarıya taşımış. Test için tekrardan teşekkürler, emeğine sağlık.
orkuteren
07-09-2016, 14:05
Abi emeğine ve bütçene sağlık bizim için çok güzel refereanslar oluşturuyorsun tekrardan teşekkürler.
Soft99 hızlı cila kullanmadan önce bu üründen kullanıyordum ve iz kalma gibi bir sorunum olmuyordu. Peki bu üründe eski formül ile yeni formülu nasıl ayırt edeceğiz peki ?
eskisini yaptık kırmızı araca zorla çıkarttık :) yenisini de denemeyi düşünmüyorum haliyle :D
Sonax bsd kullanıyorum bu ürün mü o mu diye sorsak hangisi dersin abi?
imprezaWRC
07-09-2016, 14:49
Abi emeğine ve bütçene sağlık bizim için çok güzel refereanslar oluşturuyorsun tekrardan teşekkürler.
Soft99 hızlı cila kullanmadan önce bu üründen kullanıyordum ve iz kalma gibi bir sorunum olmuyordu. Peki bu üründe eski formül ile yeni formülu nasıl ayırt edeceğiz peki ?
Asıl ben teşekkür ederim :)
Yeni ürünün üzerinde yeni içerik ve carnauba ifadeleri bulunuyor. Eski üründen zaten çok kalmamıştır. Yine de emin olamazsan rica edip sprey kafayı çıkarttırırsın kutu içindeki sıvının rengi beyaz ise zaten eski üründür, yeni ürün taksi sarısı renginde :)
imprezaWRC
07-09-2016, 14:51
eskisini yaptık kırmızı araca zorla çıkarttık :) yenisini de denemeyi düşünmüyorum haliyle :D
Yanlış anlama ama muhtemelen yanlış uygulama yapmışsınızdır. yüzey ıslakken uygulanması gerekiyor, su ile aktifleşiyor. Kuru zemine sıkıp silinince yüzeyde izler kalıyor/kalır.
imprezaWRC
07-09-2016, 14:54
Sonax bsd kullanıyorum bu ürün mü o mu diye sorsak hangisi dersin abi?
Bu ürün tamamen amatör işi ve kısa süreli koruma sağlıyor ama yaptığın işin karşılığını geride bıraktığı kayganlık hissi alabiliyorsun. BSD'nin koruma ömrü daha uzun ama zor bir ürün, sıkıp hemen yüzeyden silemiyorsun, bez takılıyor. Sonrasında ise BSD'nin yüzeyi yapış yapış ve kaygan olmayan bir yüzeye çeviriyor.
BSD'yi ıslak yüzeye uyguladığında ise az da olsa dairesel çizik maskeleme özelliği olduğundan bahsediyorlar. (o şekilde de deneme yapacağım. )
Netice, BSD'de güzel ürün ama ben yeni içerikli hızlı cilayı tercih ederdim. :)
Bu ürün tamamen amatör işi ve kısa süreli koruma sağlıyor ama yaptığın işin karşılığını geride bıraktığı kayganlık hissi alabiliyorsun. BSD'nin koruma ömrü daha uzun ama zor bir ürün, sıkıp hemen yüzeyden silemiyorsun, bez takılıyor. Sonrasında ise BSD'nin yüzeyi yapış yapış ve kaygan olmayan bir yüzeye çeviriyor.
BSD'yi ıslak yüzeye uyguladığında ise az da olsa dairesel çizik maskeleme özelliği olduğundan bahsediyorlar. (o şekilde de deneme yapacağım. )
Netice, BSD'de güzel ürün ama ben yeni içerikli hızlı cilayı tercih ederdim. :)
Aaa olur mu BSD yüzyılın ürünü nasıl kötülersin!
NakkaSss
07-09-2016, 15:46
Evet beklediğim inceleme gelmiş sonunda. 1 senedir bu ürünü kullanıyorum, bana yeterli geliyor ama tabi profesyonel birisinin de yorumunu merak ediyordum. :D İyi oldu bu kullanmaya devam o zaman eline sağlık :D
bsd su iticilik vs iyi güzel ama yüzeyde kayganlık neredeyse sıfır. her yıkama sonrası uygulandığını düşünürsek bsd yerine hızlı cila daha başarılı bence
Gayet başarılı.Alıp denemeyi düşünüyorum
rahmitanir
07-09-2016, 21:25
2 haftadır yurt dışındaydım. Bu esnada sağolsun babam bana iyilik yapmak istemiş ve benim arabayı alıp dükkandaki çıraklara yıkatmış. Niyet iyi olsa da çıraklar arabayı fırçayla yıkamış ve direk kaputta falan hareler görülür hale gelmiş. O sebeple daha 2 gün önce bu ürünü sipariş etmiştim, kendimce boyayı kendine getirmeye çalışayım diye. O sebeple paylaşım tam zamanında ve çok güzel olmuş, sağolun, varolun.
ilbeyyagci
08-09-2016, 07:52
Kendi araçlarımızda Sonax BSD kullanıyorum, müşterilere de tavsiye ediyorum. Şimdi ikinci bir alternatif daha olması iyi oldu. Uygulama kolaylığı avantajı olmuş.
Eline sağlık Hakan abi, yine ufkumuzu genişlettin :)
Eskiden sonax ehh dediğimiz ürünler üretiyordu. Şuan hem kaliteli hemde ürün yelpazesi çok geniş bencede takdiri hak ediyor. Islak yapılan uygulamanın üzerine 15 gün koruma demek mütiş birşey.
Paylaşımların devamını dileriz.
imprezaWRC
09-09-2016, 10:37
Eskiden sonax ehh dediğimiz ürünler üretiyordu. Şuan hem kaliteli hemde ürün yelpazesi çok geniş bencede takdiri hak ediyor. Islak yapılan uygulamanın üzerine 15 gün koruma demek mütiş birşey.
Paylaşımların devamını dileriz.
Youtube kanalımda konusunu henüz açmadığım ürünlere ait videolar var. Bayram sonrası inceleme bombardımanı yapabilirim. :)
Ama bu nano ya da seramik değil, kocaman şişe de 20 tl den ucuz!!
Nasıl olur, almayın arkadaşım minicik şişesi 90 tl olanı alın!
SinanAdalı
09-09-2016, 21:53
Her arabamda severek kullandığım değişmeyen nadir ürünlerden biri. Tavsiye ediyorum :)
Evet aldım ve denedim boyası çokta iyi olmayan aracımda eski formüle göre daha tatminkar sonuç verdihttp://i.hizliresim.com/9GDzY5.jpg
Eskisinide yenisinide kullandım bence çok güzel bir ürün sürekli uygulandığında kalıcılığı artıyor.
araç ıslakken heryere sıkıyorum (geç saatlerde yapılırsa daha iyi sonuç alınır)
bezi hiç sıkmadan aracın heryerine sürüp yayıyorum bezi sıkıp araç tam kuruyana kadar böyle devam ediyorum
işin püf noktası burdan sonra bence kuru güzel bi bezle araç tamamen kuruduktan sonra üstünden geçerseniz bez zaten direk kaymaya başlıyor asıl parlaklığı o zaman yakalıyorsunuz
ÜSTÜNERC
12-09-2016, 19:44
Üründen kaliteli sonuç almak için aracı güzelce yıkadıktan sonra ıslak şekilde heryerine fıs fıs şekilde yayıp mikro bezle silip daha sonrada tekrar kuru mikro bezle tekrar kaportayı dönüp parlatmayı mı yapıyoruz ? Daha önce kullanmıştım ürünü araç kuruyken sıkıp silmeyi denedim fakat hep iz kalmıştı. Bu arada cam için uygulansa sorun yaratırmı yağmur kaydırıcı etkisi yapar mı?
psy_dreams
15-09-2016, 17:03
2 gün önce yapı market gezerken gözüme çarptı, baktım yeni formül aldım hemen. Uygulama kolay ve alınan sonuç başarılı, fiyat/ performans oranı da oldukça iyi. İnceleme için teşekkürler :)
Dün ag srp üstüne sonax bsd uygulamayı denedim, nedenini bilmiyorum fakat çok net kayganlığı azaltıyor diyebilirim. Su iticilik iyi güzel ama kırmızının kapatıcılık ve kayganlığı çok daha iyi
imprezaWRC
16-09-2016, 09:45
Üründen kaliteli sonuç almak için aracı güzelce yıkadıktan sonra ıslak şekilde heryerine fıs fıs şekilde yayıp mikro bezle silip daha sonrada tekrar kuru mikro bezle tekrar kaportayı dönüp parlatmayı mı yapıyoruz ? Daha önce kullanmıştım ürünü araç kuruyken sıkıp silmeyi denedim fakat hep iz kalmıştı. Bu arada cam için uygulansa sorun yaratırmı yağmur kaydırıcı etkisi yapar mı?
Uygulama aynen o şekilde, ıslak ve temiz yüzeye birkaç kere sıkıyorsunuz bir bez ile iyice yüzeye yayıyorsunuz ve bir başka kuru ve temiz bez ile de fazlasını alıyorsunuz yani bir nevi parlatma yapıyorsunuz. Bezler çok fazla ıslanır ise yerine kuru olanları kullanmanızı tavsiye ederim.
Camda denedim ama cam için tavsiye etmiyorum, iz yapabiliyor. Cam için uygun ürün bakıyorsanız rainx 2in1 cam temzileyicisi veya Soft99 Glaco DE Cleaner tavsiye ederim. Bu ürünlerde hem temizlik hem de su kaydırıcı etkisi bir aradadır :)
wolkanku
16-09-2016, 10:26
çok uzun süre eski formülü de yeni formülü de kullandım, yeni formüllü olan net çok daha iyi.
ardından çok övüldü diye bir brilliant shine detailer deneme gafletinde bulundum. kayganlık yok, kapatıcılık hiç yok, parlaklık var o kadar.
brilliant shine 'ı jantlarım için kullanmayı , kaporta için de yeni formullü hızlı cilayı kullanmayı düşünüyorum.
cam için su kaydırıcı olarak gaz yağı kullanıyorum en iyisi diyebilirim ;)
Bugün bende tekzenden alıp denedim. Sonax turuncu, kil ve bu ürünü kullandım. Eskisiyle uzaktan alakası yok valla. Bence gayet iyi. Hele kokusu çok tatlış :D
-Murat Özcan-
19-10-2016, 00:42
Bu yeni ürünü nerelerden bulabiliriz halen eski ürünü satıyor çoğu yer
bu sonax markasını sevemeyen tek ben miyim yahu :)
Eski formul dediginiz mavi olan mı ?
ilbeyyagci
19-10-2016, 09:09
Eski formul dediginiz mavi olan mı ?
Eskisi de kırmızıydı. Benzer şişeler dikkat etmek lazım alırken.
Bu yeni ürünü nerelerden bulabiliriz halen eski ürünü satıyor çoğu yer
Bauhaus raflarında var yeni ürün Murat. Bulunduğun yerde yoksa yolum düşünce bi ara alırım yollarım ihtiyacı olan başka üyeler de varsa.
-Murat Özcan-
19-10-2016, 11:12
Eskisi de kırmızıydı. Benzer şişeler dikkat etmek lazım alırken.
Bauhaus raflarında var yeni ürün Murat. Bulunduğun yerde yoksa yolum düşünce bi ara alırım yollarım ihtiyacı olan başka üyeler de varsa.
Teşekkür ederim dostum. Belli başlı mağazalarda var sanırım bu carrefour tarzı yerde nasıl olmaz anlamadım :D
Eski ürünü de çok kullanırdım, hiç problem yaşamadım, yenisini de kullanmayı düşünüyorum en kısa zamanda.
Gtechniq Gwash ph nötr şampuan var elimde, bunu kullanıp üzerine sonax hızlı cila uygularım.
Eski formül kutusunu ve Yeni formül kutusunu paylaşayım faydalı olması açısından;
http://i.hizliresim.com/jBdlgm.jpghttp://i.hizliresim.com/E3jvmZ.jpg
Burak Demirci
25-10-2016, 02:33
brillent shıne aldım wax ömrünü uzatması acısındanda yardımcı olsun dıye uygun görünce bir mekanda Chemical Guys Hybrid V7 de ikisinide panellere ayırarakda kullandım brillant daha kaydırıcılık ve parlaklık bakımından daha iyi gelmışdı yenı urun denılen sonax kırmızı seri brillanttan alt serı denıyeyım onuda bakalm ne olcak
imprezaWRC
25-10-2016, 11:21
brillent shıne aldım wax ömrünü uzatması acısındanda yardımcı olsun dıye uygun görünce bir mekanda Chemical Guys Hybrid V7 de ikisinide panellere ayırarakda kullandım brillant daha kaydırıcılık ve parlaklık bakımından daha iyi gelmışdı yenı urun denılen sonax kırmızı seri brillanttan alt serı denıyeyım onuda bakalm ne olcak
Sonax BSD biraz daha ömürlü bir ürün ama yüzeyde elini gezdirdiğinde hiç kayganlık hissi vermiyor. Bakınız benim hazırladığım videoda Arexons kayıp giderken, BSD yüzeyde aynen duruyor.
Arexons Polish Rapido vs Sonax Brilliant Shine Detailer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ObjCL63MZ1M)
https://www.youtube.com/watch?v=ObjCL63MZ1M
Burak Demirci
26-10-2016, 03:39
severım yenı urun alıp test etmeyı ben hıc memnun kalmadım chemıcal guysdan ıkı tane almısdım zaten bırını yıgene verdım dırek kayganlık olmadıkdan sonra hızlı cılanın vs bır mantığı cok kalmıyor s2000e poorboys blackhole uyguladım ped ıle sonra brillant yaptım oturdum ızledım oyle güzel oldu ,wetcoat varmış onu alıp onuda denıyecem bakalım
bende yeni serisini kullanıyorum eski serisine nazaran çok daha etkili ve dediğiniz gibi koku olarak rahatsız etmiyor.
yalnız micro fiber bezlerimin hepsi sarımsı oldu onları çıkarmakla uğraşmak yerine yenisi alıcam sanırım
imprezaWRC abi şöyle bir kullanım da mümkün mü?
temiz ve kuru bir aracı fısfıs ile ıslatıp üzerine bu ürünü sıkarak yaymak uygun mu? ıslaklık seviyesi nasıl olmalı? ayrıca bez yerine süngerle yaysak ve kuru bir bezle silsek de aynı sonucu alır mıyız?
imprezaWRC
27-01-2017, 09:51
imprezaWRC abi şöyle bir kullanım da mümkün mü?
temiz ve kuru bir aracı fısfıs ile ıslatıp üzerine bu ürünü sıkarak yaymak uygun mu? ıslaklık seviyesi nasıl olmalı? ayrıca bez yerine süngerle yaysak ve kuru bir bezle silsek de aynı sonucu alır mıyız?
Çok ıslak olursa zaten iş eziyete döner. Fısfıs ile ıslatarak yapacaksanda, panel panel yapman lazım. Sünger yardımı ile ürünü yayıp temiz bez ile silmekte aynı sonucu verebilir. (ama dediklerini hiç denemedim, sadece mantıklı gözüktüğünden uygundur diyorum :) )
Çok ıslak olursa zaten iş eziyete döner. Fısfıs ile ıslatarak yapacaksanda, panel panel yapman lazım. Sünger yardımı ile ürünü yayıp temiz bez ile silmekte aynı sonucu verebilir. (ama dediklerini hiç denemedim, sadece mantıklı gözüktüğünden uygundur diyorum :) )
hızlı cila işine yeni bi açılım getirdim abi :) böyle söylemenin nedeni kendi aracımı her zaman yıkayacak alan bulamıyorum. evin yakınlarında ACT var genelde sabah ilk gitmeye çalışıyorum ama arada yoğunluk olursa istediğim gbi ilgilenemiyorum aracımla. o nedenle yıkamadan çıktıktan sonra evin otoparkında yapabilir miyim diye düşünüp bu sorularla geldim sana :)
deneyip sonuçları paylaşacağım.
Faruk_Vtec
27-01-2017, 20:19
hızlı cila işine yeni bi açılım getirdim abi :) böyle söylemenin nedeni kendi aracımı her zaman yıkayacak alan bulamıyorum. evin yakınlarında ACT var genelde sabah ilk gitmeye çalışıyorum ama arada yoğunluk olursa istediğim gbi ilgilenemiyorum aracımla. o nedenle yıkamadan çıktıktan sonra evin otoparkında yapabilir miyim diye düşünüp bu sorularla geldim sana :)
temız kuru araca, normal ıslak kullanımda kullandığınızın yarısı kadar sıkıp sılebılırsınız..
mısal aracın kaputuna 1 fıs sıkın ve onu bezle wax gıbı yayın sonra bezın kuru tarafını katlayıp yuzeyı wax sılermış gıbı sılın..
surup sılmesı katı waxtan kolay, kalıcılık ıse hızlı cıladan çok olacaktır..
Arabayı yıkadıktan sonra, kurulamadan parça parça olmak üzere sıkıyorum bir tane bezle bütün arabayı komple sık sil şeklinde yaptıktan sonra, tertemiz bezle bütün arabayı baştan siliyorum. Mis gibi oluyor. Zaten ilk sırılsıklamken sildiğimizde ilk bez az çok kirleniyor. 2. temiz bezle silince epey temiz, parlak oluyor.
sekizsilindir
31-01-2017, 22:19
Bu ürünü aracı yıkayıp kuruladıktan sonra, sünger ile dairesel hareketlerle panel panel bütün araca uyguladıktan sonra aynı panel sırasını izleyerek, polar bir bez ile (mikrofiberle iz oluyor) parlatıyorum, kalıcılık baya tatminkar.. Boyalı yüzeydeki kadifemsi ve kayganlık hissi bence mükemmel
bu hafta sonu biraz vakit yaratıp deneyimledim, tarif ettiğim gibi kuru yüzeye sünger ile uygulayıp bez ile kurulayıp ikinci bez ile parlattım.
sonuçlar ve boncuklanma aşağıdaki gibi:
http://i.hizliresim.com/W0bVbP.jpg
http://i.hizliresim.com/m3EGEY.jpg
http://i.hizliresim.com/ojEA0Q.jpg
http://i.hizliresim.com/YD4vDj.jpg
AliGizda
20-03-2017, 13:40
Benim aracımda parlatmaya dair hiç bişey yokken, burada tavsiye edildiği gibi her yıkama sonrası ıslakken uyguladım ve gözle farkedilir parlaklık sağladı. Boncuklanma vs çok çok iyi.
Bu ürünü uygularken çok yoruldum. Hep iz bıraktı. Bir parçayı 5 kere falan geçtim sanırım. Araçta siyah olunca çok belli oluyordu..
Nerede hata yapış olabilirim?
ÜSTÜNERC
20-03-2017, 17:01
Bu ürünü uygularken çok yoruldum. Hep iz bıraktı. Bir parçayı 5 kere falan geçtim sanırım. Araçta siyah olunca çok belli oluyordu..
Beziniz bol yünlü mikrofiber olsun ve mutlaka gölge alanda uygulayın.Bu şekilde iz kalacağını düşünmüyorum,çünkü kendi aracıma bu şekilde uyguluyorum iz vs kalmıyor.Üründen bolca sıkmayın, üstten 1-2 fıs sıkınca kapılardan vs aşşağıya zaten akmaya baslıyor o yüzden oralarada gitmiş oluyor cila. Sonrasında kurulamaya baslıyorum.Ve en son yine bol tüylü yumusak mikrofiber bezle son kez üstünden bi geçildiğinde kaporta gayet kaygan ve iz kalmamış şekilde oluyor abi.
öncede CRSYTAL CONCEPT HYDRAX vardı. uygulaması kolaydı 3 ay falanda ömrü vardı ama şimdi piyasada yok. bayağı güzeldi.ona benzer şekildemidir bu da
bol yünlü fiber bez sorunsuz temizliyor, ürünü çok sıkmış veya emişi iyi olmayan bez kullanmış olabilirsiniz.
fatihtemizer
22-03-2017, 06:23
Her yikamadan sonra sonax extreme brilliant shine detailer (seffaf kutuda mavi renk ) kullaniyorum.Cok harika snuclar veriyor.Kolay hizli uygulanmasi büyük nimet.Kaliteli bir bezle yapilmasini tavsie ederim.
ben Astonish Sprey Cila kullanıyorum biraz uzaktan sıkıyorum yağmur çiselmesi gibi 1 metre uzaklıktan camada suruyorum memnunum ılk zamanlar 12 lıra falandı ama sımdı 17 falan olmuş tavsıye ederım hem parlatıyor hede kayganlaştırıyor
flexamin
08-04-2017, 12:14
eskisini kullanırken hiç iz kalmıyordu.
araç kuru ise 1 bez nemli (hafifçe ıslak) diğeri kuru bez oluyordu.
kuru olan yüzeye sıkıp nemli(hafifçe ıslak) bezle silip hemen ardından kuru ile silince hiçbir iz kalmıyordu. :)
bu yeni olanı da denemek lazım.
mikelazi
08-04-2017, 17:25
tavsiyeler üzerine bu ürünü bende aldım ama hiç uygulamaya fırsatım olmadı