PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Scirocco vs PUG Rcz

cannn22
09-09-2016, 10:09
Herkese merhaba. Hayırlı Cuma'lar.

Rocco 1.4 tsi 160 DSG
Rcz 1.6 Thp 200 Manuel 6

Araba alma düşüncem var ve bu iki araç arasında kararsız kaldım. Araştırıldığı zaman rcz motoru ödüllü bir THP motor olup bazı bmw ve mercedes serilerinde ve yanı sıra cooper S'te kullanılıyor. Performans için yapılan iyileştirmelere karşı verimli bir motor olup güzel güçler elde ediliyor. Fakat benim aklımda uçuk kaçık güçler zaten yok. Yani en fazla Stage 2 gibi bir yükleme yaparım.

Pug rcz özellik olarak daha dolu bir araç olup, görüntü olarak daha çok beğendiğim bir araç.

Rocco ***** herkeste var ve iç dizayn konusunda diğeri VW modellerinden farkı olmadığı için pekte farklı veya çekici gelmiyor açıkçası bana. Tsi'ı zaten mod konusunda biliyoruz ama motor kıran çok kişi var bunları da biliyoruz. Yani stage 1 ile motor kıran çok insan var. Sebebi nedir, neler olabilir tabiki bilgi ve tecrübeli kişiler daha ayrıntılı ve somut bilgiler verecektir diye düşünüyorum.

Bu 2 araç konusunda genel olarak kulaktan duyma, miş-mış'lı cümleler kurulmazsa çok sevinirim. Kişi kendisinin yaşadığı olumlu ya da olumsuz bir durum varsa tabiki paylaşmalı ki fikir sahibi olalım. Objektif yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum. :)

Trance-R
09-09-2016, 10:13
Rocco, çok var.
RCZ temizinden alınır. binilir. Limitlerini bilmiyoruz fakat çok daha tarz durduğu belli...

Suleyman
09-09-2016, 10:21
RCZ 200 lük alınır.

individual
09-09-2016, 10:26
RCZ tasarımı bence daha güzel egzotik spor araba tasarımı var.

Ben olsam RCZ alırdım.

fatih_selvi
09-09-2016, 10:49
1.6 THP motora sahip DS3 kullanıcısı olarak kesinlikle RCZ alırdım. Ancak sandığınızın aksine THP motorda çok nazlıdır. Dilinden anlayan fazla usta yok. Sıfır alacaksanız sorun yaşama ihtimaliniz düşük ama ikinci el düşünüyorsanız düşük km'li hatta bakımları serviste eksiz yapılmış olmasına dikkat edin bence.

-Günalp-
09-09-2016, 10:55
Eski rcz 200 kullanıcısı olarak, kesinlikle rcz. Ds3 teki thp ile rcz200 thp alt yapı olarak farklı motorlar. Rcz motoru gayet sağlam.

CGTY
09-09-2016, 10:58
İkisini de kullanma fırsatım oldu, ikisi de güzel araçlar, Scirocco'm 160'lık dsg versiyondu, RCZ'ye göre biraz daha atak ama RCZ de gayet tatminkar (1.6 156hp). Donanım olarak da ikisi de dolu araçlardı. Ama RCZ'nin gördüğü ilgi çok daha fazla, kesinlikle daha pahalı bir araca biniyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Yalnız ikisi de boyasız ve 30 bin km altında olmasına rağmen Rocco'yu 2 günde sattım, RCZ'yi 5 ayda. RCZ'nin İkinci eli inanılmaz yavaş.

http://i64.tinypic.com/27wracj.jpg
http://i64.tinypic.com/5zl56x.jpg

eldorado
09-09-2016, 11:02
Tabiri caiz ise "kofti" bir araçtır.Malzeme kalitesi vw göre çok kötü gögsündeki kabarması ve deri kalkıyor vinnex midir nedir arabanın 200lük ama 200 gibi gittiğini kimse görmemiştir.Hararet sorunu ateşleme problemi kronik sorunları var araştırabilirisin.Arabanın vitesi ve direksiyonu hiç hoşuma gitmiyor artık scirocco al kafan rahat olsun ederi belli kalitesi belli:)

Furkan_z3
09-09-2016, 11:27
1 seneden fazla Rcz 200 lük kullandım.Yazılım komple egsoz filtre gibi ekstraları vardı ve bence çok güzel gidiyordu..Karşılaştığım kronik problem olan hararet problemi durduk yere yenı çalıştırmışken bile harareti bir anda 100 e getirme gibi sorunu bende yaşadım.Sensörün değişmesi ile geçebiliyor...Onun dışında evet benım aracım göğüslük kalkması gibi bir problem yaşadım vinlex deri olmasından değil aksine hakiki deri olmasından ötürü onarımı olmuyor göğüslük komple söküp ya kaplatman gerekiyor yada servisten yenisini alman gerekiyor.Ama bu her rcz de yaşanmıyor genelde ön camı filmli olan rcz lerde yaşanıyor çünkü ön cam film çekilirken ısıtma tabancası ile uçlara yapılan işlemden kaynaklandığını düşünüyorum.
Görünüm açısından benım aracım siyahtı full siyah hale getirmiştim plasti dip ile heryerini siyaha kaplatmıştım tavan çıtaları ve logolar ön tampon altınada uyumlu bir lip yapıp çok yırtıcı bir görünüme sahip olmuştu araç.Fakat satma nedenim ki satılırken üzülmüştüm sırf göğüslük problemınden ötürü sattım Komple sökülüp göğüslüğün takılması sonra trimlerden ses gelirmi endişesi benım gibi titiz birini oldukça fazla düşündürdü ve sattım..Alırsanız bence düşünmeden alın anlatıldığı gibi çok kronik sorunu olan bir araç değil bence.Sadece kazasız temizini bulun göğüslüğü kontrol edin.Sizin için benim aracımda yaşanan problemin fotoğrafınıda yüklüyorum .
Scirocco aynen heryerde görebilirsin ama rcz daha nadir daha dikkat çekici bir araç.Ve Rcz kesinlikle bence 4 kişilik değil yani arkaya binicek insan ufak tefek olması lazım rocco gibi rahat değil.Donanım olarakta Full bir araçtır eksik olan hiçbirşeyi yoktur fabrika donanımı gayet tatminkar bir araçtır.Alırsanız mutlaka 200 lük alın ... 200 lükler tampon detayına kadar jantlarına kadar heryeri full siyahtır...Asphalt serileri var onlar sadece mat gri renktir 200 lük olan siyahlardan farkı içindeki ses sistemi ile motora bağlantılı bir sistemi var ve araç içine motor sesi gibi birşey veriyor ama ben rengini beğenmediğimden hiç onlara bakmadım.Ve şu anda z4 kullanıyorum ama genede arada açar Rcz ilanlarına bakarım :)

http://i65.tinypic.com/f9fp5f.jpg
http://i64.tinypic.com/2w4wuoz.jpg

McKrop
09-09-2016, 11:44
Piyasada baska araba mi kalmadi kardesim hepsinin modasi gecti :) ikisinide dusunmezdim 1.6thp alicaksan 208 bak. 1.4tsi icin tarafsiz dusunemiyorum

Erdem K.
09-09-2016, 13:03
ikisi arasında ben de Rcz tercih ederdim. kronik 1-2 sorunu oluyormuş sanırım, bobin gibi ...

cannn22
09-09-2016, 13:23
İkisini de kullanma fırsatım oldu, ikisi de güzel araçlar, Scirocco'm 160'lık dsg versiyondu, RCZ'ye göre biraz daha atak ama RCZ de gayet tatminkar (1.6 156hp). Donanım olarak da ikisi de dolu araçlardı. Ama RCZ'nin gördüğü ilgi çok daha fazla, kesinlikle daha pahalı bir araca biniyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Yalnız ikisi de boyasız ve 30 bin km altında olmasına rağmen Rocco'yu 2 günde sattım, RCZ'yi 5 ayda. RCZ'nin İkinci eli inanılmaz yavaş.

http://i64.tinypic.com/27wracj.jpg
http://i64.tinypic.com/5zl56x.jpg

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sürüş karakteri olsun, oturuş pozisyonu olsun, yola hakimiyeti, sürücüye hissettirdiği güven duygusu olarak hangi araç size daha iyi hissettiriyordu. Yani ben motosiklet kullanıyorum mesela bir çok farklı motosiklet sahibi oldum. Viraja 200 vb hızlarda girince motosikletin verdiği güvenle beraber viraj çıkışı gaza oturup uzadığımda yüzümde oluşan heyecan, adrenalin ve mutluluk ifadesi tarifsiz oluyor. Kaskın içinde resmen bağrınıyorum yani o kadar :) Size bu duyguları hangi araç daha çok yaşattı mesela :confused:

cannn22
09-09-2016, 13:25
1 seneden fazla Rcz 200 lük kullandım.Yazılım komple egsoz filtre gibi ekstraları vardı ve bence çok güzel gidiyordu..Karşılaştığım kronik problem olan hararet problemi durduk yere yenı çalıştırmışken bile harareti bir anda 100 e getirme gibi sorunu bende yaşadım.Sensörün değişmesi ile geçebiliyor...Onun dışında evet benım aracım göğüslük kalkması gibi bir problem yaşadım vinlex deri olmasından değil aksine hakiki deri olmasından ötürü onarımı olmuyor göğüslük komple söküp ya kaplatman gerekiyor yada servisten yenisini alman gerekiyor.Ama bu her rcz de yaşanmıyor genelde ön camı filmli olan rcz lerde yaşanıyor çünkü ön cam film çekilirken ısıtma tabancası ile uçlara yapılan işlemden kaynaklandığını düşünüyorum.
Görünüm açısından benım aracım siyahtı full siyah hale getirmiştim plasti dip ile heryerini siyaha kaplatmıştım tavan çıtaları ve logolar ön tampon altınada uyumlu bir lip yapıp çok yırtıcı bir görünüme sahip olmuştu araç.Fakat satma nedenim ki satılırken üzülmüştüm sırf göğüslük problemınden ötürü sattım Komple sökülüp göğüslüğün takılması sonra trimlerden ses gelirmi endişesi benım gibi titiz birini oldukça fazla düşündürdü ve sattım..Alırsanız bence düşünmeden alın anlatıldığı gibi çok kronik sorunu olan bir araç değil bence.Sadece kazasız temizini bulun göğüslüğü kontrol edin.Sizin için benim aracımda yaşanan problemin fotoğrafınıda yüklüyorum .
Scirocco aynen heryerde görebilirsin ama rcz daha nadir daha dikkat çekici bir araç.Ve Rcz kesinlikle bence 4 kişilik değil yani arkaya binicek insan ufak tefek olması lazım rocco gibi rahat değil.Donanım olarakta Full bir araçtır eksik olan hiçbirşeyi yoktur fabrika donanımı gayet tatminkar bir araçtır.Alırsanız mutlaka 200 lük alın ... 200 lükler tampon detayına kadar jantlarına kadar heryeri full siyahtır...Asphalt serileri var onlar sadece mat gri renktir 200 lük olan siyahlardan farkı içindeki ses sistemi ile motora bağlantılı bir sistemi var ve araç içine motor sesi gibi birşey veriyor ama ben rengini beğenmediğimden hiç onlara bakmadım.Ve şu anda z4 kullanıyorum ama genede arada açar Rcz ilanlarına bakarım :)

http://i65.tinypic.com/f9fp5f.jpg
http://i64.tinypic.com/2w4wuoz.jpg

Maşallah aracı öyle güzel yapmışsınız ki resmen batmobil gibi olmuş. Gerçekten boncuk gibiymiş. Dediğiniz olaya da mutlaka dikkat edicem. Yani bende pimpirikli bir yapıda olduğum için çok beğendiğim bir araç olursa son dakika da böyle bir durumla karşılaşıp hevesim kaçsın istemem.

!KO
09-09-2016, 13:27
ikiside değil siyah cooper jcw derim :D

Miata91
09-09-2016, 13:30
Sen zaten ilk yazında kendi kendine cevap vermişsin :) Rocco out - RCZ in

Miata91
09-09-2016, 13:34
Ha, bu arada. RCZ lerle geçen sene Istanbul'dan Ankara'ya kadar konvoy halinde gitmiştik. Kıbrıs'a gidiyordum, onlar da Ankara'da toplantı yapıyordu :) 7 araç vardı. Fotoğraflar vs. güzel bir deneyim olmuştu. Benim miata da aralarında maskot gibi kalmıştı :D Beğeniyorum RCZ leri ama ben almam. Nedeni ise FWD olması. Ama genel olarak baktığımızda gayet güzel araçlar. İlk çıktıklarında hatta ben bunlardan alacam demiştim :D

cannn22
09-09-2016, 13:43
Aracın 200'lük gibi gitmediğini belirtmişsiniz ama tam olarak bunu neye, kime göre söylediniz acaba? Mesela hangi araçla kıyaslama yaptınız varsa böyle bir araç bizi de bilgilendirir misiniz. Ben bu tür kıyaslamalar için bir site kullanıyorum ve buyrun örnekleri sizlerle paylaşıyorum. Tabiki sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

Rocco 2.0 vs RCZ 1.6
Peugeot RCZ THP vs VW Scirocco III 2.0 TSi -> Duel 32972412 (http://www.zeperfs.com/duel3297-2412.htm)

Hyundai Genesis 2.0 vs RCZ 1.6
Peugeot RCZ THP vs Hyundai Genesis Coup (http://www.zeperfs.com/duel3297-3723.htm)

Toyota GT86 2.0 vs RCZ 1.6
Peugeot RCZ THP vs Toyota GT 86 2.0 -> Duel 32974069 (http://www.zeperfs.com/duel3297-4069.htm)

Subaru Brz 2.0 vs RCZ 1.6
Peugeot RCZ THP vs Subaru BRZ -> Duel 32974320 (http://www.zeperfs.com/duel3297-4320.htm)

Audi TT 1.8 TFSİ vs RCZ 1.6
Peugeot RCZ THP vs Audi TT III 1.8 TFSi S-Tronic -> Duel 32976125 (http://www.zeperfs.com/duel3297-6125.htm)

1.6 hacime göre böyle bir performanstaki araçtan daha ne beklenebilir ki? Gerçekten merak ediyorum. Bana sorarsanız gerçekten 1.6 hacimdeki bir araca göre yeterli ve tatmin edici bir performansı var. Tabiki bu benim şahsi düşüncem.

cannn22
09-09-2016, 13:46
eldorado

Edit: onkarakter

KOSEREN
09-09-2016, 14:18
Rcz ilgi çekme olarak fiyatı x 3..Arkadaşım 1 sezon kullandı sattı,takıldığımızda ben kullanırdım genelde. 1.6 156 lık tı,performans beklentin yoksa yeterli.Onun dışında oturma pozisyonu hoşuma gitmemişti..

Erdem K.
09-09-2016, 15:04
ben STI'dan sonra otomatik vites olmak kaydıyla Rocco , Rcz (156) ve New Beetle (160) düşünmüştüm.

3ünü de hiç kullanmamıştım. Kız arkadaşımla birlikte İzmir'de Rocco, Rcz ve new beetle'ları incelemiştik. Rocco'nun iç malzeme kalitesi, koltuk pozisyonu ve arka koltuk diz mesafesi kesinlikle New Beetle'dan daha iyi. Ancak her sokak arasında rocco oluşu, gece saat 3-4 Gazi kadınlar sokağının önüne çeken rocco sürücülerinden irite olmam sebebiyle rocco'yu elemiştim.

Rcz ise kesinlikle seçeneklerim arasında bana göre en dikkat çekici araçtı. iç hacmi diğerlerine göre az da olsa dar, özellikle arka koltukları yok denilecek şekildeydi. ilanlarda 156lık temiz çok araştırdım, bütçeme göre içime sineni bulamamıştım. Derken New beetle'lara kanım daha da kaynadı :) caddede daha seyrek rastlayışım, tasarımı, iç hacmi ve bagajının genişliği, ihtiyaca göre arka koltuklara da normal insanın (kısa mesafeler için) rahatça oturabileceğini düşündüğümden 160lık new beetle almayı tercih ettim, mutluyum :) özetle, New beetle tavsiye ederim :)

berkaym
09-09-2016, 15:04
Öncelikle arabaya genelde kaç kişi biniyorsunuz ? Arkada oturulmuyo rczde kesinlikle rocco o konuda daha rahat ve kullanışlı. İkinci olarak güncel piyasası rocco çok daha hızlı ve değer kaybetmeden elden çıkarılır ama rcz çok daha yavaş satılır Ortalama ne kadar süre binicekseniz oda önemli. Diğer yandan cth motor 1.4 tsi bakımları düzgün yapılmışsa sıkıntısız binilir. 156'lık rcz ile 3-4 kere hareret problemi yaşadık 200'lükte nasıl bilmiyorum.

Görüntü donanım olarak rcz ama ikinci el piyasası yakıt bakım kullanışlılık olarak bence rocco

berkaym
09-09-2016, 15:06
ben STI'dan sonra otomatik vites olmak kaydıyla Rocco , Rcz (156) ve New Beetle (160) düşünmüştüm.

3ünü de hiç kullanmamıştım. Kız arkadaşımla birlikte İzmir'de Rocco, Rcz ve new beetle'ları incelemiştik. Rocco'nun iç malzeme kalitesi, koltuk pozisyonu ve arka koltuk diz mesafesi kesinlikle New Beetle'dan daha iyi. Ancak her sokak arasında rocco oluşu, gece saat 3-4 Gazi kadınlar sokağının önüne çeken rocco sürücülerinden irite olmam sebebiyle rocco'yu elemiştim.

Rcz ise kesinlikle seçeneklerim arasında bana göre en dikkat çekici araçtı. iç hacmi diğerlerine göre az da olsa dar, özellikle arka koltukları yok denilecek şekildeydi. ilanlarda 156lık temiz çok araştırdım, bütçeme göre içime sineni bulamamıştım. Derken New beetle'lara kanım daha da kaynadı :) caddede daha seyrek rastlayışım, tasarımı, iç hacmi ve bagajının genişliği, ihtiyaca göre arka koltuklara da normal insanın (kısa mesafeler için) rahatça oturabileceğini düşündüğümden 160lık new beetle almayı tercih ettim, mutluyum :) özetle, New beetle tavsiye ederim :)

Rocco vs rcz diye girmedim ama bencede 160'lık beetle tam keyif arabası en doğru tercih :D

ozgur
09-09-2016, 15:45
Eski bir 160 lık dsg rocco kullanıcısıyım.Bence spor bir araç için gayet güzel konfor ve iç hacim sunan performansı da asla kötü olmayan bir araç 3 yıl kullandım çok memnun bir şekilde sattım.Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama şu an 2013 w204 coupe
7g tronic kullanıyorum ikinci el 95 civarına bulunabiliyor.Evet performansı zayıf ama konfor,donanım,prestij kesinlikle rocco veya rcz ile kıyaslanamayacak kadar iyi.Aklınızın bi kenarında dursun bence

cannn22
09-09-2016, 16:14
Öncelikle arabaya genelde kaç kişi biniyorsunuz ? Arkada oturulmuyo rczde kesinlikle rocco o konuda daha rahat ve kullanışlı. İkinci olarak güncel piyasası rocco çok daha hızlı ve değer kaybetmeden elden çıkarılır ama rcz çok daha yavaş satılır Ortalama ne kadar süre binicekseniz oda önemli. Diğer yandan cth motor 1.4 tsi bakımları düzgün yapılmışsa sıkıntısız binilir. 156'lık rcz ile 3-4 kere hareret problemi yaşadık 200'lükte nasıl bilmiyorum. Görüntü donanım olarak rcz ama ikinci el piyasası yakıt bakım kullanışlılık olarak bence rocco

Aracım min 2 yıl kullanma düşüncem var. Dediğim gibi aracı stock değil de biraz daha keyifli hale gelmesi amacıyla max stage 2 olarak yükleme düşüncem var. Kesinlikle meth vb bir yakıt katkısı bile düşünmüyorum. Yapmayı düşündüklerim;

Dv, dp, egzoz, yazılım, filitre, cooler, bobin, westgate

Yapmayı düşündüğüm yükleme olursa bu şekilde olucak. Bunun harici extra bir şey düşünmüyorum.

Kısmet olur hangi aracı alırsam alıyım min 2 yıl kullanma düşüncem var. Yakıt olarak RCZ'nin rocco'dan daha az yaktığını kullanıcılarından duydum. Hatta şuanda hala iletişim halinde olduğum 2 kişi var rocco aracını satıp rcz alan.

2. El piyasası olarak tabiki VW olmasının verdiği bir avantaj var.

cannn22
09-09-2016, 16:21
Rcz ilgi çekme olarak fiyatı x 3..Arkadaşım 1 sezon kullandı sattı,takıldığımızda ben kullanırdım genelde. 1.6 156 lık tı,performans beklentin yoksa yeterli.Onun dışında oturma pozisyonu hoşuma gitmemişti..

Oturma pozisyonu neden hoşunuza gitmemişti mesela? Açıkçası 2 arabayı da kullanma imkanım olmadı ama düşüncem ve araştırdığım kadarıyla rocco'ya göre daha sportif, alçak tabiricaizse gokart pozisyonuna sahip bir oturuş pozisyonu var galiba. Tabi bu konuya siz daha net bilgiler verirsiniz diye düşünüyorum.

tylan
09-09-2016, 18:31
Kısa süreli 2011 yearling modeline sahip oldum sahibi satış veremediğinden geri verdim . tek kelimeyle fiyatının kat ve kat üstünde lüks gözüken bi araç kadın mıknatısı resmen :) koltukları sert ve içine yapısıyorsun resmen oto şanzıman dı hizlanması berbattı 9 lt den aşağı yakmıyordu kasisler de çukurlar da böbrek taşı döküyordunuz resmen. Çok sarsıyordu ve her yerinden tıkırkı geliyordu ama yinede bence scirocco dan kat ve kat iyidir cok var ortalıkta milletin gözü alıştı. Şahsen ben rcz alırım

KOSEREN
09-09-2016, 18:41
Oturma pozisyonu neden hoşunuza gitmemişti mesela? Açıkçası 2 arabayı da kullanma imkanım olmadı ama düşüncem ve araştırdığım kadarıyla rocco'ya göre daha sportif, alçak tabiricaizse gokart pozisyonuna sahip bir oturuş pozisyonu var galiba. Tabi bu konuya siz daha net bilgiler verirsiniz diye düşünüyorum.

Koltuk pozisyonuna göre direksiyonun konumunu sevmemiştim,göreceli tabi bu.Binip kendin karar vermelisin

Tibia
09-09-2016, 18:42
Geçen sene nisan ayında aynı ikilemde ben de kaldım. Artı olarak benim seçeneklerim arasında ibiza cupra, 208 gti ve de giulietta da vardı :) Tüm araçları günlerce inceledikten ve sayısız test sürüşü yaptıktan sonra giuliettaya kapora vermeye giderken yarı yoldan dönüp scirocco aldım. Kesinlikle pişman değilim.

RCZ > Çok estetik ancak arka koltukları çok dar ve arka süspansyonlar tahtadan hallice. İç mekanını da pek beğenmedim(göreceli). İkinci el temizi bulunup alınabilir zira üretimi sona erdi diye hatırlıyorum. Motorları ve yüklenme kapasitesi hakkında bilgim yok.

Rocco > Evet ortalıkta çok fazla var ve evet genelde apaçi sahipleri tarafından tecavüz edilerek kullanılıyor :D Ama bana kullanırken gerçekten çok zevk veriyor. Scirocconun oturma pozisyonu rcz ye göre çok daha iyi bence. İç hacmi normal bi hatchback araba kadar ve kaliteli denilebilir. Kendi aracıma yazılım egzoz yaptım çok tatmin edici ve keyifli oldu. Bakımları iyi yapıldığı sürece ve turbo araç kullanma ilkelerine uyulduğu sürece bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Motor kırma, turbo kırma muhabbetleri cth motorlu araçlarda oldukça azaldı. Hala kendine baktıran ve ilgi çeken bir araç.

Oldukça zor bir seçim. 200 lük alınacaksa RCZ düşünülebilir. Ama 156 lık hele hele auto6r lı RCZ den uzak durun derim. Arka koltuğa ihtiyaç varsa kesinlikle scirocco...vsvs Kendi ihtiyaçlarınıza göre karar vermeniz daha doğru olur kolay gelsin ;)

cannn22
09-09-2016, 23:44
Arkadaşlar, abiler

İmkan varsa birde Mini Cooper S hakkında bilgi ve düşüncelerinizi alabilir miyim? Hem rocco hem rcz ile ayrı yarı kıyasladığımızı düşünüp öyle yorum yapalım.

cannn22
10-09-2016, 00:02
Arkadaşlar, abiler

200'lük Rcz'ye Filitre, egzoz, dp, dv, yazılım ile tahmini ne kadar güç alırız?

Edit: Onkarakter

cannn22
10-09-2016, 00:03
Eskiden yazdığın mesajı düzenleme veya silme vardı neden kaldırmışlar ki anlamadım saçma olmuş yani :/

Schumi
10-09-2016, 00:34
RCZ güzel araba ama 2016 model haricinde otomatik vites Peugeot alınmaz. O yüzden 156 otomatik olmadığı sürece 200'lük RCZ alınır. Birde bence makyajsız kasa al. Zira makyajlısı çok çirkin bana göre.

Yiğit G.
10-09-2016, 05:19
Arkadaşlar, abiler

İmkan varsa birde Mini Cooper S hakkında bilgi ve düşüncelerinizi alabilir miyim? Hem rocco hem rcz ile ayrı yarı kıyasladığımızı düşünüp öyle yorum yapalım.

Satış kolaylığı

1-Rocco
2-Mini
3-Rcz

Çekicilik

1-2 Rcz-Mini (1. yi seçemedim)
3-Rocco

Parça-aksesuar bulma

1-Rocco
2-Mini
3-Rcz

Performans (stndrt)

1-Mini
2-Rcz
3-Rocco

cannn22
10-09-2016, 10:22
RCZ güzel araba ama 2016 model haricinde otomatik vites Peugeot alınmaz. O yüzden 156 otomatik olmadığı sürece 200'lük RCZ alınır. Birde bence makyajsız kasa al. Zira makyajlısı çok çirkin bana göre.

Abi aklımda olan rcz modeli manuel 200 hp olan. Otomatik düşünmüyorum kesinlikle. Onun harici görüntü olarakta rcz daha çok cezbedici tabiki fakat mini cooper s 175 hp için yorumların ne olur abi?

cannn22
10-09-2016, 10:33
Satış kolaylığı

1-Rocco
2-Mini
3-Rcz

Çekicilik

1-2 Rcz-Mini (1. yi seçemedim)
3-Rocco

Parça-aksesuar bulma

1-Rocco
2-Mini
3-Rcz

Performans (stndrt)

1-Mini
2-Rcz
3-Rocco

Mini parça olarak kol gibi diye duydum. Ön kaput serviste 15.000 liraymış mesela. Yani haikatten tam anlamıyla BORUSAN işte. Boru gibi kol gibi fiyatlar var.

Rcz görsellik olarak bence mini'den daha iyi. Çünkü mini'yi uzun zamandır görüyoruz yollarda, gözler alıştı artık.

Furkan_z3
10-09-2016, 11:04
Ben rcz aracımı almadan önce özellikle gidip 3 günlük 156 lık otomatik rcz kiralamıştım kesinlikle 156 lık almayın üzülürsünüz ... 200 lük çok farklı hele ufak tefek yazılım vs oynamalarla cok daha keyifli oluyor.1 seneden fazla kullandım şehir için karışık kullanımda 9.1 lt yi geçmedim.Şehir dışında sabitleyici 140-160 aralığına sabitleyip 5-6 lt arası yakıyordu.Şehir içindede bir kere zorlamadan düzgün vites geçişleri ile karışık kullanımda 7.5 lt yakmıştı.Artı bence rcz nin koltukları gayet rahat içi zaten sürücü ve öndeki yolcuya hitap ettiğinden gayet büyük bir alan var saklama alanları çok.Bence yay aksamını değiştirmeyi düşünürseniz araca yay değil coilover alın.Aracın ses sistemide çok başarılı bence JBL ses sistemi var ve çok tatminkar hiç kurcalayıp orjinalliğini bozmaya gerek yok.
Parça ve bakım konusuna gelınce parçaları bence pahalı değil.Ben en son satmadan önce yağ filtre buji vs periyodik bakımı yetkili serviste 300 tl gibi rakamlara yaptırıyordum.
Araç çok pahalı çok kaliteli çok dikkat çekici duruyor.2 sene kullanıcaksanız bence RCZ alın ve keyfini sürün.Bende satılığa koydum 2 ayda filan satıldı çok büyük bir süreç değil bence bu segment'te bir araç için.RCZ yi rocco ve cooper gibi 4 kişilik değerlendirmeyin 3 kişilik değerlendirin... :)
Ben koltuğu en arkada ve en dipte kullanıyordum benım arkama kimse oturtmadım kullandığım süreç boyunca ama diğer tarafta oturan kişide genelde izmir çeşme ve izmir foça gibi mesafelere götürdüm çok rahatsız olmadılar ama ben görünce rahatsız oluyordum o ayrı :) arkaya inmek binmek bence çile :)

cannn22
10-09-2016, 12:43
Ben rcz aracımı almadan önce özellikle gidip 3 günlük 156 lık otomatik rcz kiralamıştım kesinlikle 156 lık almayın üzülürsünüz ... 200 lük çok farklı hele ufak tefek yazılım vs oynamalarla cok daha keyifli oluyor.1 seneden fazla kullandım şehir için karışık kullanımda 9.1 lt yi geçmedim.Şehir dışında sabitleyici 140-160 aralığına sabitleyip 5-6 lt arası yakıyordu.Şehir içindede bir kere zorlamadan düzgün vites geçişleri ile karışık kullanımda 7.5 lt yakmıştı.Artı bence rcz nin koltukları gayet rahat içi zaten sürücü ve öndeki yolcuya hitap ettiğinden gayet büyük bir alan var saklama alanları çok.Bence yay aksamını değiştirmeyi düşünürseniz araca yay değil coilover alın.Aracın ses sistemide çok başarılı bence JBL ses sistemi var ve çok tatminkar hiç kurcalayıp orjinalliğini bozmaya gerek yok.
Parça ve bakım konusuna gelınce parçaları bence pahalı değil.Ben en son satmadan önce yağ filtre buji vs periyodik bakımı yetkili serviste 300 tl gibi rakamlara yaptırıyordum.
Araç çok pahalı çok kaliteli çok dikkat çekici duruyor.2 sene kullanıcaksanız bence RCZ alın ve keyfini sürün.Bende satılığa koydum 2 ayda filan satıldı çok büyük bir süreç değil bence bu segment'te bir araç için.RCZ yi rocco ve cooper gibi 4 kişilik değerlendirmeyin 3 kişilik değerlendirin... :)
Ben koltuğu en arkada ve en dipte kullanıyordum benım arkama kimse oturtmadım kullandığım süreç boyunca ama diğer tarafta oturan kişide genelde izmir çeşme ve izmir foça gibi mesafelere götürdüm çok rahatsız olmadılar ama ben görünce rahatsız oluyordum o ayrı :) arkaya inmek binmek bence çile :)

Sizin boyunuz kaç acaba? Ön kısmın çok geniş olduğundan bahsedip, sonra koltuğu en arkada kullanıyordum diyince ister istemez merak ettim boyunuzun kaç cm olduğunu :)

Furkan_z3
10-09-2016, 12:45
Sizin boyunuz kaç acaba? Ön kısmın çok geniş olduğundan bahsedip, sonra koltuğu en arkada kullanıyordum diyince ister istemez merak ettim boyunuzun kaç cm olduğunu :)
uzun boylu değilim alışkanlık olmuş geride ve dipte kullanmayı seviyorum boyda 1.80... kuzenım var basketbolcu 1.90 küsür boyu var rahatça kullanıyordu benım arabayı.

Ssamet
10-09-2016, 12:52
Roccoyla şehir içi şehir dışı çok yolculuk yaptım. Apaçi kesim kullanmasına rağmen yol tutuş , performans ve değer kaybı mevzularından dolayı tercihim scirocco olurdu.

cannn22
10-09-2016, 18:58
2010-2013 arası cooper s'in tahmini parça fiyatları hakkında bilgisi olan kimseler var mı? Birde 2010/2013 modeller arasında herhangi bir teknik ya da görsel farklılık var mıdır?

Teşekkür ederim.

Yiğit G.
11-09-2016, 01:23
2010-2013 arası cooper s'in tahmini parça fiyatları hakkında bilgisi olan kimseler var mı? Birde 2010/2013 modeller arasında herhangi bir teknik ya da görsel farklılık var mıdır?

Teşekkür ederim.

Birtek verebileceğim şu var , parça olarak bu sene yaptıgım masraf bu. (jcw body kit , jant , modifiye vs hariç)

http://i.hizliresim.com/dX7bYV.jpg

Onurkk06
11-09-2016, 11:54
Borusana gittim sadece ön fren balatası değişimine 642 tl aldı Cooper s için ayn auto mudur en mantıklı servis?

Onurkk06
11-09-2016, 12:00
Arkadaşlar, abiler

Kardeşim merhaba ben de eski rocco yeni Cooper s sahibiyim rocco alıcaksan cam tavan bi xenon 160 lık olsun rocconun arkası geniş ama arkaya oturanlar mağara gibi olmasından şikayetçi Cooper s ise tam tersi arka da ferah ama cok dar rocco evet apaçilerin elinde olabilir ama temiz bir rocco her türlü kendine baktırıyor yakıt olarak da mini rocco dan 1 litre fazla yakıyor 1.6 184 ama roccodan 2 tık daha hızlı ve yol tutuş olarak çok iyi Cooper s ve dolu bir Cooper s eğlenceli bir araç olur sana

LnchCntrl
11-09-2016, 12:22
Cooper S en mantıklı seçim olur fakat ille ikisinden biri olacaksa kesinlikle rocco olmalı.

Rcz sevemedim bi türlü. Stage2 dsg rocco keyifli olur ..

Yiğit G.
11-09-2016, 17:25
Borusana gittim sadece ön fren balatası değişimine 642 tl aldı Cooper s için ayn auto mudur en mantıklı servis?

evet en iyisi ve en mantıklısı Ayn dir.