PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : garip bi sistem arızası( bass kesiliyor)

umuttuner
09-09-2016, 15:49
Merhabalar herkese,
kısaca müzik sistemim:
ana ünite: 6050ub
jbl compenant 6508
sm sx-4600.4 amfi ( bi önceki jameson usa 505 )

üç gün önce yolda kısık sesle giderken bi anda bass kesildi, sadece kompenantlar kaldı çalışan, ertesi sabah yine aynıydı biz de bi arkadaşımın müzik sistemleri dükkanına gittik sıfır sound magus sx-4600.4 amfi taktık.( arıza anında jameson 505 takılıydı.)
yaklaşık 40-50 km hiç bir sıkıntı olmadı, akşam arabayı kapattım sabah açtığımda tekrar bass yoktu ve aynı zamanda parazit vardı.
Neyse iş çıkışı tekrar açtığımda herşey yine çok güzel çalışıyordu.Yaklaşık 30-40 km boyunca sıkıntı yapmadı.
Bu arıza konusunda yardımcı olabilecekler yazarsa sevinirim, yarın yol yapıcam müziksiz çok sıkıcı olur :(
şimdiden teşekkür ederim

K0213
09-09-2016, 16:09
Öncelikle bas gittiği anda anfine bak, ışıkları yanıyor mu? elektrik tesisatında mı sorun var? tespit etmeye çalış.
Şase kablonu bagaj içinden aldıysa sarsıntıda teması kesiyor olabilir.
Akü yakınına konulan sigortan gevşemişse küçük bir ihtimal sarsıntıda kesiyor olabilir.
elektrik sorunu değilse basında arıza olabilir.
Kabloların eskiyse arada bir temasızlık yapıyor olabilir.

Hiç başıma gelmedi ama aklıma gelenler bunlar.

umuttuner
09-09-2016, 16:32
Öncelikle bas gittiği anda anfine bak, ışıkları yanıyor mu? elektrik tesisatında mı sorun var? tespit etmeye çalış.
Şase kablonu bagaj içinden aldıysa sarsıntıda teması kesiyor olabilir.
Akü yakınına konulan sigortan gevşemişse küçük bir ihtimal sarsıntıda kesiyor olabilir.
elektrik sorunu değilse basında arıza olabilir.
Kabloların eskiyse arada bir temasızlık yapıyor olabilir.

Hiç başıma gelmedi ama aklıma gelenler bunlar.

ilk gittiğinde amfiye bakmıştım yeşil led yanıyordu arızaya geçmemişti.
ben de bass tan şüphelendim ama kompenantlarda bile cızırtı vardı aşırı şekilde
kablolarım 2 senelik ama sigortayla birlikte kontrol edicem
teşekkür ederim

bymurat___61
09-09-2016, 18:45
Bu kesme işlerinde ilk bakılacak seyler sırasıyla yazıyorum

1- Anfi ısıdan dolayı korumaya geciyor mu ?
2- ANfi power kablosunun sigortasının baglantıları saglam mı?
3- Anfinini ustundekı sigortar gevsek olabılır.
4- Anfinin ana sase beslemesının gevsemesı uzerıne sesi actıkca - beslemeyı rcaların - sınden almaaya calışır parazıt yapar. (yada govdeden almaya calışır)
5- Pıonner teyplerın cogunda kronık olan RCA sıgortası atmısssa ses parazıt yapar kesınlıkle. En ucuz olarak rca lara sase vererek cozebılırısınız. Yada teybı sokersenız bordun ustunde bırazcık elınız havya tutuyorsa kendınızde yaparsınız.
6- Artı basın bobınınden (veya bobınlerınden) sebep kesme yaapr
7- Aracın ana sase beslemesı ne durumda ? ondan da yapabılır?
8 - Birde kesınlıkle 4 AWG den dusuk kablo kesıtı kulllanmamızı tavsıye ederım. sigorta olarak bıcak tıplıler cok ıdealdır, kullanışlıdır.

Bu yazdıklarıma dıkakt edersenız sorun kalamz.

Fazlasıyla sıstem kurdum elımden geldıgınce yardım ederım. Sistemınız zaten oldukça yalın, problemı bulmak zor olmayacaktır.

umuttuner
09-09-2016, 19:51
sıfır ikinci bi amfi ile denediğim için sanırım 1-34 noları atlıyorum
şase kablosu ve ana power kablosunu kontrol edicem mutlaka
kablom kaliteli zamanında iyi paraya almıştım, sigortam da dediğiniz gibi bıçak tip
çok sağolun baya fikir sahibi oldum

ruudvan
10-09-2016, 02:24
anfiden suba giden kablolarında pabuc varmı?
sub terminalinin durumu nasıl.
kabindeyse subu kabinden söküp seyyar olarak bi çalıştır.

dgoo
10-09-2016, 09:17
Amfn korumaya almıyorsa şase ihtimali yüksek. Şaseledğin yer boyalıysa eğer tel fırça ile kazı.

uqur
11-09-2016, 16:45
amfinin sicaklil durumu nasildş asırı ısındığından kapanmış olabilir bide şase ye bakın

Eray
11-09-2016, 17:19
geçen gün benim arabada da başıma geldi bass kesilmesi ses sistemciye gittiğimde tetik kablosunda sorun olduğunu söyledi 10 dk da halletti şimdilik sıkıntı yok

bymurat___61
11-09-2016, 19:59
BNm de aklıma gelmedı yukarda arkadas yazmıs.

Arkadasım sony den orjınal baslı kabın almıs anfısı manfısı felan. Neyse sısıtemı kurdum 15 - 20 dk sonra kesıyor.

Hİç ihtımal vermesemde kabının kablolarını kontrol ettık 300-400 rms lık suba koydukalrı kabloyu gorunce sorunu cozduk. Ama urun marka diye atlaöıştım oyle
ufak calma cırpmalar oluyor. :)

umuttuner
29-09-2016, 18:29
kusura bakmayın anca yazabiliyorum , ankaradan eskişehire yerleşme telaşındaydım :)
yazdıklarınızın hepsini uyguladım. Tetik kablosunu tekrardan söküp taktık, şaseyi temizledik, anfi girişlerini söküp yeniden taktık ve ayrıca bassı kabinden söküp kablolarını yeniledik.
Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum şükür bi problem olmadı.
Yorrumlarınız için çok teşekkür ederim, sayenizde bi sorunu daha hallettik :)

ermant
28-02-2017, 14:26
Merhabalar herkese,
kısaca müzik sistemim:
ana ünite: 6050ub
jbl compenant 6508
sm sx-4600.4 amfi ( bi önceki jameson usa 505 )

üç gün önce yolda kısık sesle giderken bi anda bass kesildi, sadece kompenantlar kaldı çalışan, ertesi sabah yine aynıydı biz de bi arkadaşımın müzik sistemleri dükkanına gittik sıfır sound magus sx-4600.4 amfi taktık.( arıza anında jameson 505 takılıydı.)
yaklaşık 40-50 km hiç bir sıkıntı olmadı, akşam arabayı kapattım sabah açtığımda tekrar bass yoktu ve aynı zamanda parazit vardı.
Neyse iş çıkışı tekrar açtığımda herşey yine çok güzel çalışıyordu.Yaklaşık 30-40 km boyunca sıkıntı yapmadı.
Bu arıza konusunda yardımcı olabilecekler yazarsa sevinirim, yarın yol yapıcam müziksiz çok sıkıcı olur :(
şimdiden teşekkür ederim

aynı sıkıntı bendede vardı, subwooferı bagaj kapagına doğru çektim sonra ortasına bi tekme vurdum, sonra yerine koydum çalıştı bi dahada hiç arıza vermedi. tavsiyemdir kaba kuvvet

BurakYozgat.
28-02-2017, 15:25
Tetiklemeyi nerden aldınız ? Benzer sıkıntıyı eski aracımda yaşamıştım aküden değil kontaktan alınca sorun düzelmişti.