Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoru soğutma yöntemleri

sekmen07
12-09-2016, 21:35
merbaha arkadaşlar hayırlı bayramlar cümleten aracım 1.4 grande punto k03 turbo ms3 ecu 200 hp üzeri bi aracım var fakat düşük devirde sıkmadan gitsem bile motor harareti yüksek geziyorum motoru soğutmak için önerileriniz nelerdir özel bi radyatör sıvısı gibi bişeyler varmı yada farklı önerileriniz nelerdir ?

emre2blue
12-09-2016, 21:49
Su hattına paralelde 170TL'ye elektrikli TSI su pompası alabilirsin. eğer sadece Alt devirlerde problem varsa. Yada Su pompasını çeviren kasnağı küçültüp devir arttırabilirsin. Ama Üst devirlerde türbilansa girmeyecek kadar olmalı.

Mehmetmert
12-09-2016, 22:22
Ayrıca Motul Mocool ürününüde bir araştırn derim

0M42
12-09-2016, 23:22
Motor hararetin kaçı gösteriyor ? Problemini daha detaylı bir şekilde yazabilirmisin.

ioz
14-09-2016, 15:20
Bahsettiğiniz motor içi sıcaklığı -yani IAT- mı yoksa motor suyu sıcaklığı mı? Bence yapılabilecek en mantıklı hamle intercooler'ı büyütmek olacaktır. Motor suyu sıcaklığından bahsediyorsanız eğer 90'ı geçmediği müddetçe ne kadar sürede o sıcaklığa ulaştığının bir önemi yok diye düşünüyorum.

Ufuk
14-09-2016, 16:16
Elbette kalıcı değil geçici bir çözüm kaloriferi açın. Yaz aylarında biraz sorun oluyor ama yapacak birşey yok. Bütün camları dibine kadar açıp kalorifer açın.
Motul mocool koyabilirsiniz ama kış aylarında bütün sistemi boşaltıp antifreeze koymanız gerekiyor.
Onun haricinde bazı proje araçlarında elektrikli doblo fanı kullanıldığı gördüm direk olarak kontağa bağlı şekilde yada ufak bir cam aç kapa düğmesi ile çalışacak şekilde. Forumda örnekleri vardı. Onun haricinde büyük cooler büyük radyatör ve daha düşük dereceli termostat.

Dou
14-09-2016, 16:42
Araban hararet yapıyor mu?

Yapmıyorsa hararet normalden ne kadar yüksek geziyor?

Düşük devir süratte normalden fazla ısınıyorsa soğutma sisteminde problem olabilir. Sonuçta ekstradan aldığınız beygir gücünün düşük devirde soğutmayı etkileme ihtimali yok.

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Eğer soğutma sistemi yetersizse yapılacak şey belli. Büyük radyatör almalısınız. Tabi öncelikle soğutma sisteminin düzgün çalıştığına emin olmak lazım.

emrekuzdere
14-09-2016, 20:54
fakat düşük devirde sıkmadan gitsem bile motor harareti yüksek geziyorum
Yani sıkarak gittiğinizde de hararet yüksek mi? Bence soğutma sisteminizin işçilik olarak küçükten büyüğe kontrol edilmesi lazım (fanlar, müşirler, radyatör, termostat, devirdaim, conta şeklinde)