Orijinalini görmek için tıklayınız : Detaylı temizlik sertifikası ve kursu
eldorado
14-09-2016, 23:44
Yakın zamanda hobi olarak iyi bi yatırım ile dükkan açmak istiyorum.Fakat kendimi geliştirmek için önerebilceğiniz kurs varmı? sertifika almak istiyorum bu prosedür nasıl ilerliyor?çevrede duyduğum kadarıyla kurs varmış ama nerede nasıl bilmiyorum ankarada yaşıyorum veya bu işi gerçekten profesyonel bi şekilde öğrenmeye yardımcı olacak kişiler varmı?
RafetAraç
15-09-2016, 10:07
böyle bişeyi ilk defa sizden duyuyorum. bu meslek hakkında hiç tecrübeniz yoksa başka bi mesleğe yatırım yapmanız en mantıklısı olacaktr.
sinanbaysal
15-09-2016, 10:18
En guzel kurs iyi bi yikamacida gorerek zamanla tecrube yaparak olucaktir.
Sonax dönemsel olarak kurslar açıyor.
Kurslar ataşehirde veriliyor, iletişime geçerek bilgi alınabilir.
2014 yılında 15 kişi için fiyat teklifi almıştım, biraz pahallı olabiliyor ;)
SinanAdalı
15-09-2016, 14:30
Kendini geliştirmek yapacağın işi ne kadar iyi yapmayı istemekle doğru orantılı. Kurslar tabikide verimlidir ama yıllarca bu işi yapan birisinin deneyimini kurslarda alamazsınız. Konusunda iyi olan birisinin yanında en kötü 1 yıl geçirmek gerekir kanımca. Ankara'da da forumdan arkadaslarımız var mesela DBY Detailing yaptığı iş konusunda kendini çoğu konuda kanıtlamıstır. Kendilerinden bilgi alabilirsin diye umuyorum...
eğitim veren bazı arkadaşlar var ama :D istanbula gelebilirsen 1 hafta dükkana konuk oyuncu olarak gelebilirsin.
Sonax dönemsel olarak kurslar açıyor.
Kurslar ataşehirde veriliyor, iletişime geçerek bilgi alınabilir.
2014 yılında 15 kişi için fiyat teklifi almıştım, biraz pahallı olabiliyor ;)
Yalnızca Sonax ürünleri ile eğitim faydalı olmayacaktır. Piyasamızda işini hakkıyla yapan farklı kategorilerde 10 farklı marka öne çıkıyor. Bunlara dair de fikrinizin olabilmesi işinizi iyi yapabilmeniz için şarttır. Kaldı ki Sonax bayilerinin de ne kadar verimli polisaj ve finish yaptığıyla ilgili kuşkularım oldukça büyük. Örnekler hep vasat seviyelerde..
En guzel kurs iyi bi yikamacida gorerek zamanla tecrube yaparak olucaktir.
İyi bir yıkamacinın, tecrübesiz birisinin nazarında hatalı/hatasız çalıştığını belirlenebilmesi pek mümkün değil. Türkiye içerisinde minimum çizik mantığıyla olaya yaklaşıpta doğru düzgün yıkama yapan ' yıkamacı dükkanı ' henüz görmedim.
Nedir bu kriter onu da açayım ;
- Her araca özel bir eldiven ve kurulama havlusu ( şayet araç sahiplerine satılamıyorsa en azından her yıkama öncesi gerçekten durulanmış bir eldiven ve yerlerde temizlenmeyen bir kurulama havlusu )
- Filtreye sahip yıkama kovası ( hatta kovaları )
- Ph dengeli köpük ile ön yıkama yapılması ( ön yıkamanın temel prensibi, kovalı yıkamaya geçmeden önce yüzeyde eldivenle bulaşacak kirin minimum hale indirgenmesi )
- Kovalı yıkama sürecinde önce bel üstü, sonrasında bel altı yıkamanın mümkünse iki ayrı eldiven ile yapılması
- Jant ve davlumbaz temizliğinde detay fırçalarının ve doğru kimyasalların kullanımı ( pişmiş balata tozları, güçlü bir şekilde yüzeye yapıştığı için çözmekte genelde tuz ruhu v.b. ağır kimyasallar kullanılıyor. Sonuçlarını tahmin edebilirsiniz )
- İç temizlikte tercihen antistatik yüzey temizleyiciler kullanılması
gibi maddeleri daha çok sıralayabilirim. Bu bahsi geçen malzemeler bu ' yıkamacı ' kitlesinin araç başı yıkama maliyetini yalnızca 5-6 TL aralığında arttırır ancak vizyon sahibi işletmeci kimseler zaten kaliteli yıkama adı altında bu bedeli rahatlıkla yıkama bedeline ekleyebilirler.
Bu noktada asıl soru şu ;
Aracımıza verdiğimiz hassasiyetin bedelini toplum olarak ödemeye hazır mıyız? Çünkü hala benzinlik köpüğüyle araç yıkamayı konuşanlar, soranlar ve de uygulayanlar görüyorum, okuyorum ve de dinliyorum. Tekrar altını çizmek gerekirse bizim sektörümüzde almayı beklediğiniz hizmette de '' Ucuz etin yahnisi yavan olacaktır'' .
Bende bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum. Mekan sıkıntısından dolayı en fazla kova-köpük-hızlı cila üçlüsüyle devam ediyorum. Kafamda bu işi bi yer kiralayıp amatörce yapmak var ama hiç tercübesiz girilir mi bilemiyorum. Yıllardık takip etsemde işi uygulama dökmedim. Yakınlarda sadece Gaziantepte bu işi yapan bi abi var aracımıda bırakmayı düşünüyorum kendisine aslında.
İşin özü serfitika bir yana bu işi yaparak öğreniceksin kanaatindeyim. :)
srkn.ylc
16-09-2016, 10:57
Kursa para vereceğinize detay temizlik yapan yerde (yanlış anlamayın) karın tokluğuna çalışıp işi kapabilirsiniz bence...
Kursa para vereceğinize detay temizlik yapan yerde (yanlış anlamayın) karın tokluğuna çalışıp işi kapabilirsiniz bence...
Teorikte doğru fakat pratikte yanıldığınız bir fikir.
Bu iş konusunda vasıfsız olduğunuzu varsayarsak karın tokluğuna çalıştığınız bir işletme sadece ayak işleri verecek hatta oldukça yoğun olacağınız için sadece yaptığınız işin pratik yanlarını bulup görebiliyor olacaksınız. İşletmenin böyle bir eleman yetiştirmeye ihtiyacı varsa bir şeyler daha görüp öğrenebilme ihtimaliniz var ancak şöyle bir handikapınız mevcut ;
- Bu sektörde 20 yıllık ustayım tribindeki herkes yeni ürün, teknoloji ve yeni araç boyalarından son derece habersizler,
- Doğru diye bilinen yanlışlar kıyamet gibi büyümüş seviyedeler,
- İşletmelerin tek marka tek ürün grubu zihniyeti en iyiyi elde ettik modelinde. Unutmayın bir marka her grupta en iyi ürünü yapamaz, en iyi sonucu da veremez. Bu sebepten ibre butik bayiler > tabela bayileri şekline döndü. Karma ürün grubu hatta aynı gruptan farklı markaları barındırmak en iyi silahlara sahip olmanız demek.
Sertifika kısmını bilemem ama şahsen bazı şeylerin deneme yanılmayla daha iyi öğrenildiği kanaatindeyim fakat unutmayın ki her şeyin bir bedeli var. İyi ihtimalle kendinize çıkma bir araç kaputu, kapısı, bagajı vs alıp uygulama için gerekli ekipmanı toparlamanızla harcadığınız bedel 4 haneli rakamları kolayca bulacaktır. Bu rakamlar çeşitlilikle doğru orantıda da artacak ancak unutmayın ki tecrübeniz de katlanacak. Bedelleri pahalı bulup vazgeçme ihtimaliniz de muhtemel.
Diğer bir noktada bir kimseden böyle bir eğitim istediğinizde artık mesleki yönünüz oluşacak ve siz belki uzun yıllar para kazanabileceğiniz beceri sermayesi ediniyor olabileceksiniz. Şimdi ülkemizde hakkıyla çalışan ve bugünlere gelmek için büyük zaman,emek ve bedel ödemiş kimselere başvurduğunuzda duyabileceğiniz eğitim bedellerine de saygı duymalısınız çünkü bu kimseler bir üst satırda yazdığım tüm bedelleri hali hazırda ödemiş kişiler olacak ve üzgünüm bu tecrübelerini de ucuza satmayacaklar.
Kısacası göründüğünden zor, uzun saatlerce çalışıldığında sanıldığından zevksiz, fiziki ve mental olarak kişileri yoran ve kesinlikle emeğe saygı duyulmayan bir iş. Lütfen değerlendirirken tüm bu hususları da göz ardı etmeyin.
mahmut0382
17-09-2016, 20:33
Böyle bir eğitimi Abdülkadir Gülbahar adında bir detaycı veriyordu . Eğitimi anlaştığı bir detay merkezinde belli guruplar oluşturarak veriyordu halen veriyor mu bilmiyorum istediği fiyatta çok yüksek değildi . Bana en yakın Niğde'de vermişti böyle bir eğitimi fakat o aralar işim olduğundan katılamamıştım . Kendisine facebook üzerinden ulaşabilirsiniz eğer halen böyle eğitimlere devam ediyorsa kendisinden bu eğitimi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz .
Abdülkadir bey 500 tl ye veriyor facebooktan bi görüş istersen