PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : %100 Haklı Olduğumda Halde Bana da Kusur Verilmiş (Tramer)

Çağlayan
15-09-2016, 13:31
Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim;

30/03/2016 tarihinde ufak bir kaza geçirdim. Kavşakta soldan gelen araca durup yol verdiğim halde kendisi (çukur vardı gelen aracın yolunda) çukura girmemek için sağ kırııp gaza basınca panikleyip aracıma soldan çarpmıştı.

Bu olaydan sonra eksper vs geldi karşı taraf %100 kusurlu çıktı. Benim aracım karşı tarafın sigortasından yapıldı, karşı taraf cebinden yaptırdı.

Olayın öncesi böyleydi şimdi ise olay şöyle;

13/09/2016 tarihinde sigortam bitti, o günü sigortacıya gittiğimde bana baya pahalı bir meblağ çıktı. Çok sigortacı gezdim yine pahalı çıktı.

Sigortacılar ise tramer kayıtlarında kazam gözüktüğünü ve karşı tarafında sigortamdan kullandığını, kusuru yarı yarıya yazdıklarını söyledi. Bayram dolayısıyla da hiç bir şekilde işlem ve düzeltme yapamadık.

Sigorta numaraları mı sırası mı ne oluyormuş bilgim yok, 6. sıradan 5. kademeye düşmüşüm 7. kademeye çıkmam gerekirken.

SBM hasar düzeltme için forum doldurduğumda o tarihte hasarınız yoktur diyor, kaza sorgulama yaptığımda ise o tarigteki kazam gözüküyor.

Yani ortada kaldım, nasıl bir işlem yapmam geekir nasıl düzelttirebilirim yardımcı olur musunuz?

Dipnot: Konuyu yanlış yere açtıysam herkesten özür dilerim.

Sert@ç
15-09-2016, 13:57
EEE Ender abi benim anadolu sigortayla sorunumu olabildigince kisa surede cozmustu
Sigortalar ve tsb kisileri degil avukatlari ciddiye aliyor...

canozgur106
15-09-2016, 13:58
Allah yardımcın olsun muhattap bulursan ne mutlu sana

Çağlayan
15-09-2016, 15:54
EEE Ender abi benim anadolu sigortayla sorunumu olabildigince kisa surede cozmustu
Sigortalar ve tsb kisileri degil avukatlari ciddiye aliyor...

Bilmiyorum hocam ilk defa böyle bir durum yaşıyorum, sıkıntıda kaldım. 5-6 bin değerindeki araca yarı yarıya fiyat çekiyorlar. Düzelmezse borç harç mecbur yapılacakta haksız yere ödemem biraz koyuyor

Çağlayan
15-09-2016, 15:55
Allah yardımcın olsun muhattap bulursan ne mutlu sana

Allah razı olsun abi teşekkür ederim.

barakuda26
15-09-2016, 22:10
sigorta acentenizle görüşün yarın, sigorta şirketiyle görüşüp hatanın düzeltilmesini talep etsin. olabiliyor böyle şeyler bunu çözümüne yardımcı olması gereken sigortacınız, durumu anlatırsanız onların bir mail göndermesi 2 dklık iş zaten

Batum
16-09-2016, 10:43
umarım görüşerek sigortadaki bu durumu düzeltirsiniz.

Çağlayan
16-09-2016, 22:26
sigorta acentenizle görüşün yarın, sigorta şirketiyle görüşüp hatanın düzeltilmesini talep etsin. olabiliyor böyle şeyler bunu çözümüne yardımcı olması gereken sigortacınız, durumu anlatırsanız onların bir mail göndermesi 2 dklık iş zaten

Hiçbir şekilde hasar departmanı ile iletişim kuramıyoruz abi.

sbm.org.tr adresinden online işlemler/ hasar düzeltme yaptığımızda forum geliyor kaza tarihini doğru bir şekilde yazdığımız halde o tarihte kazanız yoktur diyor. Kaza raporu sorguladığımızda ;
30/03/2016 kaza ihbar tarihi olarak gözüküyor 01/04/2016 ise ilk işlem tarihi gözüküyor.

30/03/2016 - 02/04/2016 bütün tarihleri denedim yine de o tarihte kazanız yoktur diyor.

Dİğer türlü olarak "iletişim" formunu doldurayım dedim ordan kiminle iletişime geçeceksin bölümünde hasar düzeltme var seçiyorum farklı bir sayfaya yönlendiriyor o sayfada da "böyle bir sayfa bulunmamaktadır" yazıyor.

Çaresizce sadece Diğer bölümünden "öneri ve şikayet" kısmından forum gönderebildim. Derdimi tek tek anlattım ve hasar departmanı ile iletişime geçemediğimi bildirdim. Şaka yaparlar gibi cevap olarak "hasar departmanı ile ietişime geçin" yazmışlar.
Ben anlamadım nasıl iletişime geçecez

Çağlayan
16-09-2016, 22:31
umarım görüşerek sigortadaki bu durumu düzeltirsiniz.

Hiçbir şekilde görüşemiyoruz abi. Yarın sompo japan sigorta genel müdürlüğünü arayacağım. Bugün tekrar sigortacılara gittim, kaza da sanada hasar gözüküyor kaza karıştığın için bu kadar yüksek çıkıyor dediler. Hatta birisi açıp gösterdi 6. kademeden 5. kademeye düşürmüşler 7. kademe olmam gerekirken.
Yukarda "barakuda26" hocama yazdım abi iletişime neden geçemediğimi dalga geçiyorlar sanki

turboman
16-09-2016, 23:32
Öncelikle geçmiş olsun. Benzer olayda benim başıma geldi karşı taraf suçlu deyip aracımı servise bıraktım araç yapılırken sırf arabanın parçaları pahalı ve bulunmuyor die yarı yarıy verdiler suçu doğal olarak benim hasar 700 tl idi 350 sini veririz dediler karşı tarafın aracında masraf yok olduğu halde bu experler kadar dalavereci adam yok şu memlekette

Çağlayan
18-09-2016, 15:09
Öncelikle geçmiş olsun. Benzer olayda benim başıma geldi karşı taraf suçlu deyip aracımı servise bıraktım araç yapılırken sırf arabanın parçaları pahalı ve bulunmuyor die yarı yarıy verdiler suçu doğal olarak benim hasar 700 tl idi 350 sini veririz dediler karşı tarafın aracında masraf yok olduğu halde bu experler kadar dalavereci adam yok şu memlekette

Bende %100 karşıya verdiler yine bize patladı olay abi

Çağlayan
19-09-2016, 12:11
Allah'a şükürler olsun bugün sorun düzeldi ve sigortayı yaptırdım.

Benim gibi zor durumda kalanlar için yardımcı olayım. sbm.gov.tr 'ye mail atma ile uğraşmayın çünkü sizi muhattap alıp cevaplamıyorlar, cevaplayınca da gereksiz cevaplar vererek işlemini yapmıyorlar.

Sigortanızı yaptırdığınız kişiler de pek fayda etmiyor. Onlarca kez aradım ellerinden bir şey gelmedi. En son çare kaza tarihinde hangi sigortaya yaptırdıysanız orayı ana merkezi arayın.

Cuma günü sompo japan sigortayı aradım bir kayıt talebi oluşturdular. Bugün tekrar aradım, kayıt oluşturudulduğunu hâla bir işlem olmadığını belirttim yeni bir kayıt daha oluşturdular ve acil notu düştüler.

2 saat sonra sigortadan kontrol ettiğimizde problemin düzeldiğini gördük.

Umarım yardımcı olur benim gibi zor duruma düşenlere. Yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim