Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayramda Resmi Tatiller de inşaat yapılır mı ?
Yiğit G.
16-09-2016, 10:50
Arkadaşlar sabah 7 den beri ayaktayım.Temel kazma gürültüsünden.Köpeği çıkardım yan komşumu gördüm adam delirmiş durumda tansiyonu fırlamış tek tatil zamanı sabahtan beri sokakta uyunmuyor.Zabıtayı aradım geldi imşaatın kapısında durdu 30 saniye konuştular gülerek zabıta tamam iyi günler dedi gitti.İnanılmaz bir ülkede yaşıyoruz resmi tatil günü nasıl buna izin veriyorlar anlamak mümkün değil.Kimseninde umrumda değil... Karşısında yemyeşil bir arsa var boş ama çok düzgün kendine has bir ekoortamı var.Kaldırımı kırıp orayı kamyonlara açmışlar ve park yeri olarak kullanıyorlar.Yeşillik yeri mahvettiler , kirpi yuvalarının üstünden kamyonlar geçmiş otopark oldu resmen orası ve arayıp şikayet oluşturdum 15 gün oldu ortada hiçbirşey yok maltepe belediyesi bu... Umurlarında bile değil adamların.Yıllarca chp ye oy verdim ama inanın umurlarında bile değil bu adamların cidden cok can sıkıcı bir durum.
Bugün resmi tatil değil zannedersem. Nasıl pis bi durum yaşadığım için biliyorum. 7'de başlamaları da yasal değil ama pek bi yaptırım olmuyor.
burakgunay
16-09-2016, 10:59
Abi gidip konuşsan bugün idari tatil resmi tatil değil vs derler zirvalarlar yapıcak bişey yok ülke böyle anasını satıyım
onursumer
16-09-2016, 11:04
bugun resmi tatil olmadigindan calisabilirler ki resmi tatilde bile calisilabilir gerekli izin ve mesai verilerek
o kisimdan birsey elde etmesi zorda diger bahsettiginiz durumlar uzerinden birseyldr elde edilebilir belki
Bugun resmi tatil degil
Bi kac zamandir salak sacma sekilde sadece devlet kurumlarina uzun tatil veriyorlar
Ve evet bugun calisma yapabilirler lakin resmi tatillerde yapamazlar
Ote yandan ulkenin hic bir kurumunda hak hukuk kanun insan haklari hayvan haklari cevreye saygi insana saygi vb kavramlar gecerli degil
Herkes guclunun paranin yaninda hakli haksiz kavramlari gecmez para gecer..
Yani demem o ki Allah size bize sabir versin...
kadıköy belediyesinin bir uygulaması vardı bu inşaat yapımlarıyla ilgili.
onurunda dediği gibi gerekli izinleri alırlarsa yaparlar
Yiğit G.
16-09-2016, 11:12
Buda çok garip birşey devletin açıkladıgı tatil zamanı
"Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması ile Kurban Bayramı tatili 10 Eylül -18 Eylül 2016 tarihlerinde olacak."
ama bayram dün bittiği için bugun resmi tatil değil....
KoramiraL
16-09-2016, 11:25
Böyle birşey buldum belki işine yarar
Ba (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/06/20100604-5.htm)
İnşaat gurultusune kim dur diyecek? | GAZETE VATAN (http://www.gazetevatan.com/insaat-gurultusune-kim-dur-diyecek--528788-ekonomi/)
Buda çok garip birşey devletin açıkladıgı tatil zamanı
"Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması ile Kurban Bayramı tatili 10 Eylül -18 Eylül 2016 tarihlerinde olacak."
ama bayram dün bittiği için bugun resmi tatil değil....
Kamu çalışanları için idari tatil bugün, resmi tatil değil yani. Zabıta ya da polis bir şey yapamaz yani. Pazar günü ise hepten yasak olması lazım. Evimizin yakınındaki bir tadilatı şikayet etmiştim, yarım saat sonra durdurdular.
Vallahi biz de bugün iş başı yaptık, şantiye de en fazla 100 kişi vardır (-normalde 800-1000 arası) geldik resmen bekçilik yapıyoruz.
Bizde de aynı dert var. Çoğu firma "kamu yararı" tanımı altında 24 saat inşaat izni alıyor rahatlıkla.......
Kimi kime şikayet edeceksin... Metro istasyonu çalışması var evimin dibinde.. 7-24 matkap sesi.. Matkap derken, asfalt kırma matkabı değil.. Kaya kırmak için kullanılan iş makinası olan matkabın sesi.. Gecenin 3'ü, 5'i durmak bilmiyorlar. Belediyeye şikayet ettim, büyükşehire şikayet ettim ama valilik izinleri varmış.
Evde huzur kalmadı gürültüden. Baş ağrısı yüzünden eve giresim girmiyor. Geceleri uyku uyuyamıyoruz..
Allah belalarını versin..
Bunları değiştiremezsiniz. Benim anam babam da yıllarca bir şeyleri değiştirmeye uğraşmış, sonuç? Elde var negatif. Sayısız dernek kuruldu, sayısız panel yapıldı, sayısız şikayetlerde bulunuldu. Bunu böyle kabul etmek zorundasınız. Yoksa sadece siz üzülürsünüz.
Yiğit G.
16-09-2016, 16:24
Kimi kime şikayet edeceksin... Metro istasyonu çalışması var evimin dibinde.. 7-24 matkap sesi.. Matkap derken, asfalt kırma matkabı değil.. Kaya kırmak için kullanılan iş makinası olan matkabın sesi.. Gecenin 3'ü, 5'i durmak bilmiyorlar. Belediyeye şikayet ettim, büyükşehire şikayet ettim ama valilik izinleri varmış.
Evde huzur kalmadı gürültüden. Baş ağrısı yüzünden eve giresim girmiyor. Geceleri uyku uyuyamıyoruz..
Allah belalarını versin..
Annemin evide göztepede tam tren yolunun önünde o sesi biz 3-4 ay çektik manyak birşey delici gibi birşey var GÜM GÜM GÜM diye dakikalarca inanılmaz bir ses çıkarıyor... petrol çıkarma aleti gibi birşey.. Gece bile o tren yolunda çalıştılar gece ya....
Bu inşaat işi çok pis şu an göztepede bi dairem muthaite gitti yıkılıyor gerçekten rahatsız olacaklar için çok çok özür diliyorum insan başına gelmeden bilemezmiş
bordeaux
16-09-2016, 18:52
evlerimiz eski. şehirler yaşlı üstelik deprem ülkesiyiz. bir an evvel inşaatların bitirilmesi lazım. biraz sabırlı olmak gerekiyor böyle süreçlerde. yada 3-4 aylık başka bir yere taşınmakta faydalı olabilir. unutmayın kalıcı hizmetler geçici rahatsızlıklarla mümkündür. hayırlı bayramlar.
evlerimiz eski. şehirler yaşlı üstelik deprem ülkesiyiz. bir an evvel inşaatların bitirilmesi lazım. biraz sabırlı olmak gerekiyor böyle süreçlerde. yada 3-4 aylık başka bir yere taşınmakta faydalı olabilir. unutmayın kalıcı hizmetler geçici rahatsızlıklarla mümkündür. hayırlı bayramlar.
Bir an evvel mi ? Sanıyor musun ki buradaki mütahitlerin derdi çabuk bitirip depreme hazır olmak yada hizmet yapmak. Tek dertleri karlılık. Ayrıca tabakhaneye *** yetiştirilmiyor. Zaten gece çalışmak verimli değil. 18:30 dan sonra çalışmasınlarda bir kaç ay geç bitsin inşaat. Ama olmaz yapılacak yeni binalar doldurulacak yeni cepler var.
KoramiraL
17-09-2016, 08:43
İsvicre, Katar şeyhine ‘gurultu cezası’ kesti – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/isvicre-katar-seyhine-gurultu-cezasi-kesti-1033743/)
Şu kavram bizdede olsa keşke ama nerdeeeeeeeee....
Gece 3'te ana avrat küfrediyordum matkap seslerine..
Bütün minibüs caddesi inliyordu
İnsan değiller yemin ederim.. Sike sürülcek zekaları olmayan, empati nedir bilmeyen hayvan sürüsü..
jnrjames
17-09-2016, 20:30
Sektörde olmama rağmen bende eleştiririm. Maalesef millet bu sektörden yana. Resmi tatillerde bile çalıştığımız oluyor. İnanın insani haklarımız bile yok bazılarımızın.
Çevredeki insanlarada allah yardım etsin her yönden. Yukarıda bi arkadaşın belirttiği gibi şantiyede 60-70 kişi var, bekçilik yapıyoruz. Ses, Görüntü olsun torba dolsun.
Bizim sitede de her hafta bi gelin alma olayı var, davul zurna susmak bilmiyorlar.
İki seferdir yönetime şikayet ediyorum, üçüncüde davulu zurnayı biyerlerine monte edeceğim.
Kardeşim tamam özel günün vs ama beni rahatsız etmeye ne hakkın var? Bu arada sitenin yarısı THY çalışanı, gece 12-13 saat uçuştan gelmiş uyuyan istirahat eden insanlar var.
Okul dolayısı ile 1 hafta boyunca şantiyeler tatil beyler istanbul için
Yiğit G.
18-09-2016, 20:49
Okul dolayısı ile 1 hafta boyunca şantiyeler tatil beyler istanbul için
yani çalışırlarsa şikayet edebiliyormuyuz :D
onursumer
18-09-2016, 20:56
bina içi vs tadilatlar yasak değildir , sadece harfiyat kamyon vs dir kesin
Yiğit G.
18-09-2016, 21:01
bina içi vs tadilatlar yasak değildir , sadece harfiyat kamyon vs dir kesin
temel kazılıyor bizde bitmedi 10 gündür.. Bayramda iyi geldi sessizlik ama çabuk bitti... Bari 1 hafta daha uyuyayım eğer çalışma yoksa..
Karsımızda bir apartman var her hafta biri evi dekore edıyor bıktım sesten :(
bordeaux
18-09-2016, 21:15
Bir an evvel mi ? Sanıyor musun ki buradaki mütahitlerin derdi çabuk bitirip depreme hazır olmak yada hizmet yapmak. Tek dertleri karlılık. Ayrıca tabakhaneye *** yetiştirilmiyor. Zaten gece çalışmak verimli değil. 18:30 dan sonra çalışmasınlarda bir kaç ay geç bitsin inşaat. Ama olmaz yapılacak yeni binalar doldurulacak yeni cepler var.
bir an evvel bitsin tabi de bu sizin dediğiniz gibi insanları depremden kurtarmak için değil elbette. müteahhitlerinki suyun öteki tarafında olmak. 40 yıllık binada oturmadıkları için orada yaşayanlar her sallantıda neler hissediyor düşünmezler. dertlerinin kâr etmek olduğunu biliyorum. hatta bazı inşaatların sağlam olmadıklarını da tahmin ediyorum. ama dediğim gibi yıllanmış bir bina yerine yeni yapılan bina demiri betonu vs. biraz daha direnç gösterecektir diye düşünüyorum. mesela türkiye de bim a101 vs zincir mağazacılığında sandalye bulunmaz çalışan oturmasın diye. koskoca mağazada 3 4 eleman çalışır her işe koşarlar. yoksa kapı önü. bu inşaatcılarda aynı mantıkla çalışıyor, insanları düşünen yok. dünyada da insanları düşünenler çok kalmadı. sonuç insanları memnun ediyor mu etmiyor mu o önemli.
evimin yanında inşaat var gece çalıştıklarını görmedim muhakkak çalışan vardır 8-7 çalışıyor benimkiler.
son olarak dediğim gibi bir an evvel biten inşaat hem kullanıcı açısından hem mahalle açısından mantıklı oluyor. bu süreçte gürültü vs tabi olacak. inşaat süresince küçücük sokaklardan 600 keze yakın kamyon geçecek. büyük bir rahatsızlık ama mecburuz.
Metro istasyonu inşaatı devam ediyor an itibari ile
kafam şişti, sinir kalmadı.. 7-24 iş iş makinalarının çıkardığı matkap sesi mi olur ya
bu memlekette katil olmamak cidden zor..
Mit Binası ve kamu restorasyonuna devam ediyoruz , sadece arefe günü izin verdiler öğleden sonrası için , sözleşme teslimat gününe kadar çalışma zorunluluğu vardı .
Sadık Özyer
19-09-2016, 12:45
Ne işiniz var istanbulda mis gibi sahil kasabaları varken , denize bir sandayle atıp masa atıp nargile karpuz yaparsınız.
Ferhat_V
19-09-2016, 13:29
inşaat sektörü böyle arkadaşlar..bende çalışanı olarak biliyorum bayram pazar gece vb. her zaman çalışılabilir..
diyelim avm içinde işiniz var..gündüz insanlar geziyor ve dükkanlar açık olduğu için çalışma yaptırmaz gece yaparlar her işi..
yada yazlık şehirlerde 3 4 ay şehir yoğun olduğu için hafriyat vb işleri yavaşlatıp ince işleri hızlandırırlar..eylül ayı geldiği için şuan inşaatlar hızlı ilerliyor her tarafta
Evren abinin dediği matkapta çok yavaş çalışan bir alet..10 metre yüksekliği olan kaya beton delerek kanal açan bir cihaz..o hiç durmadan çalışır açaçağı yol boyunca..yani sokağınız 100 metreyse o mesafe delinene kadar o sesi çekeceksiniz :)