Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw Golf Mk4 BCB Motor Yağ Alacağım?
s1nanozk
17-09-2016, 15:27
Arkadaşlar herkese selam, arabaya yağ almayı düşünüyorum bu ara. Birçok konu açılmıştır buna dair fakat marka ve kalınlık değişikliğine gitmeyi planlıyorum. Sizlere de danışmak istedim.
Aslına bakılırsa ufaktan da kafama takılan birşey var yağdan mıdır acaba diyorum. Yaklaşık 3 sene oldu Mobil 1 0/40 ESP kullanıyorum, genel anlamda bakarsak memnun sayılırım yalnız ne zaman başladı hatırlamıyorum, 2000 devirin hafif altında gaza biraz da olsa yüklenince(özellikle rampa gibi yerlerde) bir şıkırtı sesi duyuyorum buna da yağın ince olmasından dolayı üst tarafa tam yağlama yapamayıp avans vurması sesi yapıyor gibi düşününüyorum.
Şimdi sanıyorum 5/40 biraz daha kalın bir yağ olmakla birlikte Motul ya da Liqui Moly markalarından birini almayı düşünüyorum. Sizlerden kullanan var mı, memnun musunuz? Biraz bilgi alabilirsem sevinirim..
Avans ile yag kalinglinin bir alakasi yoktur. Bu araclara vw yillar boyu 10w/40 magnatec koydu gecti. Sen dogrusunu yapiyorsun zaten Mobil 1 arkasinda VW onay kodu var. O da senin arac ile uyumludur. Eger depo kapaginda 95/98 yaziyorsa avans vuruyordur. Yakit oktanin yetersizliginden. Avans sesi...tirt tirt gibi sestir. Teneke icine kucuk bilyeleri doldurup cok hizli bir sekilde saglandiginda cikan sese benzer.
s1nanozk
17-09-2016, 19:15
Evet aynen dediğiniz şekilde depo kapağında 95/98 yazıyor. Mecburen memlekette pek benzin seçeneği yok(oktan açısından) 95 alıyorum. Benzini de genellikle shell den nitro almaya çalışırım. Fakat nedense sesi bir türlü kesemedim, bir ara würth ün oktan arttırıcısından koynuştum biraz hafiflemişti. En sonunda ben de yağdandır demeye başladım psikolojik olarak. Cevabınız için teşekkür ederim.
Bu aralar 5/40 yağ kullanmaya başlayan çoğalıyor sanıyorum ufak ufak, insanlar gayet memnun. Yabancı forumlarda da vw ciler özellikle liqui moly nin 5/40 ını kullanıyor. Ben de iki markadan birini alayım diyorum.
Dediğiniz gibi benim aldığım kişi de benim ustam da ilk aldığım zamanlar 10/40 kullanmışlardı yağı. Ben biraz araştırma sonucu 0/40 yağımı kendim alıp ustama öyle değiştirmeye başlayarak geçtim. 5/40 ın viskozite uyumlu olan yağlarından her marka da almıyorum zaten Mobil 1 de 5/40 super serisinde var sadece. Motul 8100 X-Cess ya da X-Clean veya Liqui Moly nin Top Tech 4100 serisi 5/40 larından mı alsam dedim.
VW'nin yaglar icin onay kodlari var, 505.00 502.00 gibi simdi baska tur bur numaralandirmaya gecmiste olabilirler senin motor icin hangi onay kodlari oluyorsa ona uygun bir yagi sec ve kullan...
2009'da cok yanlis bir yonlendirme ile litre basina 20 kurus farki vermemek icin yogun bir propaganda ile memleketten 98 ve uzeri oktan sayisina sahip benzinler kaldirildi...
Utanmadan milleti Turkiye'deki araclarin %95'ne 95 oktan yeterlidir diye unvani bilirkisi/uzman fiiliyatta otomobilin o sundan anlamayan sahislar sayfalar dolusu yazi yazdi...
Sonucta... 98 oktan gitti...
Firmalara getirtmeye calisildi ama su ana kadar sonuc alinamadi...
s1nanozk
17-09-2016, 20:24
Evet dediğiniz gibi bu kadar pahalı benzine bu kadar dandik benzin kullanıyoruz malesef. Ben elimdeki aracımı öyle ahım şahım görmüyorum ama özenimi de gösteriyorum. Bu ve benzeri forumlardaki insanlar da aynı şekilde titizlikle bakıyorlar araçlarına; çok daha güçlü en azından daha kaliteli benzini motorini hakeden arabalar var.
Dediğiniz şekilde onay kodlarına göre alıyorum yağı. Kitapçığında da belirtildiği üzere. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum tekrardan.
s1nanozk
18-09-2016, 14:59
VW'nin yaglar icin onay kodlari var, 505.00 502.00 gibi simdi baska tur bur numaralandirmaya gecmiste olabilirler senin motor icin hangi onay kodlari oluyorsa ona uygun bir yagi sec ve kullan...
2009'da cok yanlis bir yonlendirme ile litre basina 20 kurus farki vermemek icin yogun bir propaganda ile memleketten 98 ve uzeri oktan sayisina sahip benzinler kaldirildi...
Utanmadan milleti Turkiye'deki araclarin %95'ne 95 oktan yeterlidir diye unvani bilirkisi/uzman fiiliyatta otomobilin o sundan anlamayan sahislar sayfalar dolusu yazi yazdi...
Sonucta... 98 oktan gitti...
Firmalara getirtmeye calisildi ama su ana kadar sonuc alinamadi...
Peki hocam siz marka olarak hangisini önerirsiniz? Motul un 8100- Xclean 150tl civarı
Liqui Moly Top Tech 4100 ise 180tl. Başka bir sitede daha Liqu Moly buldum o da 150tl ama tükendi diyor. Motul'u da öven çok acaba benim motor için istediğim verimi alabilir miyim?
Hocam ben hep mobil 1 kullandim. Hem fiyati uygun hem de kolay bulunuyor. Diger yandan motul kaliteli marka x-clean motul performans meraklilarinin kullandigi bir yag degil ama. Liqui moly kullanmadim. Eonos diye bir yag ona da bakabilirsin.
Ben de motul ve özellikle liqui moly araştırdım epey zamandır ama ara sıra agresif de olsa cadde kullanımı için tam sentetik her hangi bir yağın yeteceği kanaatine vardım. Ve mobil 1 esp formula çok yaygın, spec.leri sağlayan ve ekonomik bir yağ olduğu için onu almaya karar verdim. Castrol edge kullanıyordum.
s1nanozk
21-09-2016, 19:11
Ben de motul ve özellikle liqui moly araştırdım epey zamandır ama ara sıra agresif de olsa cadde kullanımı için tam sentetik her hangi bir yağın yeteceği kanaatine vardım. Ve mobil 1 esp formula çok yaygın, spec.leri sağlayan ve ekonomik bir yağ olduğu için onu almaya karar verdim. Castrol edge kullanıyordum.
Açıkçası Castrol hiç kullanmadım, okuduğum bazı olumsuz yorumlardan dolayı geri duruyorum. Mobil 1 bana kalırsa piyasada kolay bulabileceğimiz ve de kalite olarak da üst düzey yağlara yakın bir marka. Sağlam bir tedarikçiniz olduktan sonra gayet iyi bir yağ. Benim düşündüğüm noktadan dolayı değiştireceksem Motul ya da Liqui Moly mi alsam dedim. 5/40 Mobil ESP olsa belki de bu kadar araştırmam direk onu alır bakarım sonuca. Mobilde Super 3000 serisinde var sanıyorum sadece.