Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya koruma etkisi kaç ayda geçer?
Bir yakınma sıfır polo aldık serviste 500 tl ye boya koruma yapıldı ilk günler dokununçca çok kaliteli bir his vardı 1 hafta geçti araç biraz tozlandı şuan o his yok neden böyle oldu?
Not:Araç yıkanmadı
driver_can
19-09-2016, 18:20
Bir yakınma sıfır polo aldık serviste 500 tl ye boya koruma yapıldı ilk günler dokununçca çok kaliteli bir his vardı 1 hafta geçti araç biraz tozlandı şuan o his yok neden böyle oldu?
Not:Araç yıkanmadı
Kaliteli histen kastınız büyük ihtimal kaportanın kayganlığıdır.Araç tozlanınca haliyle elinizi sürdüğünüzde kaygan olmadığını hissetmeniz normal.Düzgün bir iş yapıldıysa yıkanınca o kayganlık tekrar hissedilir.Tabi yıkamacı ve benzinliklerde ağır kostik içeren köpükle yıkanmadığı sürece.
1.8 turbo
19-09-2016, 18:41
ne malzeme kullandılar ? bunu bılmeden yorum yapmak mumkun degıl. sıfır arabaya 10-15 tl lik hızlı cıla bıle kullansan 1-2 yıkama kayganlıgını parlaklıgını kaybetmez
Büyük ihtimal sürdürkleri herhangi bir marka bir boya korumadır. Yıkamanın kalitesine göre boya koruma ömrü artar-azalır. Araç tozlu olduğu için o hissiyatı vermemiştir sizede. Tazyikli su tutarsanız suda yüzeyde durmayıp akıp giderse boya koruma etkisini gösteriyor demektir.
Birkan61
19-09-2016, 21:09
Aracı yıkayıp ondan sonra bakın ama zannetmiyorumki kaliteli müthiş birşey kullansınlar
aracı yıkadığınız sabundaki kostik oranı bile bu kayganlığı kaybeder öyle boya koruma yapıp benzinlikte araba yıkatırsanız olmaz :D
Buyuk ihtimalle Glaze tarzi bir urun uygulamislardir. O da en iyi 2 ay dayanir..
Bir wax alip kendiniz 2-3 ayda korumaya alin araci..
Çevremdeki insanlara servislerde bu tarz uygulamalar yaptırmalarını pek tavsiye etmiyorum.Neden diye sorarsan maddi olarak biraz tuzlu bunun dışında bir servise boya korumacı olarak iş görüşmesine gittiğimde oranın bölüm sorumlusu ' bizim buranın işleri rahattır genelde sıfır araçlar pasta bile vurmamıza gerek kalmıyor ' tarzında bir konuşması olmuştu.Ne kadar güvenilir kendin karar verirsin.Tabi örnek olarak söyledim bunu kimsenin günahını almayım..
Normal bir pasta-cila uygulamasında aşağı yukarı 6 ay o parlaklık yumuşak his kalır aracın üstünde . Tabi bu süreyi aracın düzgün olarak yıkandığını varsayarak söylüyorum.
ne malzeme kullandılar ? bunu bılmeden yorum yapmak mumkun degıl. sıfır arabaya 10-15 tl lik hızlı cıla bıle kullansan 1-2 yıkama kayganlıgını parlaklıgını kaybetmez
hangi malzeme kullanıldığını bilmiyorum ama vw bayisi