PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya koruma etkisi kaç ayda geçer?

909
19-09-2016, 17:39
Bir yakınma sıfır polo aldık serviste 500 tl ye boya koruma yapıldı ilk günler dokununçca çok kaliteli bir his vardı 1 hafta geçti araç biraz tozlandı şuan o his yok neden böyle oldu?
Not:Araç yıkanmadı

driver_can
19-09-2016, 18:20
Bir yakınma sıfır polo aldık serviste 500 tl ye boya koruma yapıldı ilk günler dokununçca çok kaliteli bir his vardı 1 hafta geçti araç biraz tozlandı şuan o his yok neden böyle oldu?
Not:Araç yıkanmadı

Kaliteli histen kastınız büyük ihtimal kaportanın kayganlığıdır.Araç tozlanınca haliyle elinizi sürdüğünüzde kaygan olmadığını hissetmeniz normal.Düzgün bir iş yapıldıysa yıkanınca o kayganlık tekrar hissedilir.Tabi yıkamacı ve benzinliklerde ağır kostik içeren köpükle yıkanmadığı sürece.

1.8 turbo
19-09-2016, 18:41
ne malzeme kullandılar ? bunu bılmeden yorum yapmak mumkun degıl. sıfır arabaya 10-15 tl lik hızlı cıla bıle kullansan 1-2 yıkama kayganlıgını parlaklıgını kaybetmez

Ssamet
19-09-2016, 21:02
Büyük ihtimal sürdürkleri herhangi bir marka bir boya korumadır. Yıkamanın kalitesine göre boya koruma ömrü artar-azalır. Araç tozlu olduğu için o hissiyatı vermemiştir sizede. Tazyikli su tutarsanız suda yüzeyde durmayıp akıp giderse boya koruma etkisini gösteriyor demektir.

Birkan61
19-09-2016, 21:09
Aracı yıkayıp ondan sonra bakın ama zannetmiyorumki kaliteli müthiş birşey kullansınlar

aracı yıkadığınız sabundaki kostik oranı bile bu kayganlığı kaybeder öyle boya koruma yapıp benzinlikte araba yıkatırsanız olmaz :D

Gearbox
19-09-2016, 22:06
Buyuk ihtimalle Glaze tarzi bir urun uygulamislardir. O da en iyi 2 ay dayanir..

Bir wax alip kendiniz 2-3 ayda korumaya alin araci..

R32
23-09-2016, 22:51
Çevremdeki insanlara servislerde bu tarz uygulamalar yaptırmalarını pek tavsiye etmiyorum.Neden diye sorarsan maddi olarak biraz tuzlu bunun dışında bir servise boya korumacı olarak iş görüşmesine gittiğimde oranın bölüm sorumlusu ' bizim buranın işleri rahattır genelde sıfır araçlar pasta bile vurmamıza gerek kalmıyor ' tarzında bir konuşması olmuştu.Ne kadar güvenilir kendin karar verirsin.Tabi örnek olarak söyledim bunu kimsenin günahını almayım..
Normal bir pasta-cila uygulamasında aşağı yukarı 6 ay o parlaklık yumuşak his kalır aracın üstünde . Tabi bu süreyi aracın düzgün olarak yıkandığını varsayarak söylüyorum.

909
25-09-2016, 14:29
ne malzeme kullandılar ? bunu bılmeden yorum yapmak mumkun degıl. sıfır arabaya 10-15 tl lik hızlı cıla bıle kullansan 1-2 yıkama kayganlıgını parlaklıgını kaybetmez

hangi malzeme kullanıldığını bilmiyorum ama vw bayisi