Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni aracım Rio
Merhaba arkadaşlar;
1998 açılır tavan Elite Twingoyu sattım ve sattığım gün iş yerinden arkadaşıma ait olan bu aracı satın aldım.
Araç 2011 model eski kasa Kia Rio II Makyajlı Dizel
2011 yılında bir sonraki modellerde var
Aslında bütçeme uygun değildi ama şirket çıkması temiz kullanılmış yüksek km'de araç.Uyguna geldi.
Uzun zamandır ufak araba kullanmamdan dolayı bu araca geçince bayağı farklılık oldu.
Bana artıları geniş ve dizel olmasından dolayı birazda yeni model, hem yakıtı hem gidişi hemde özellikleri bayağı farkettirdi kendini.110 HP olması yolda acayip güven veriyor ve araba çok iyi hızlanıyor(sollamalar ve rampalar çok iyi)
1 depo 45 Litre sıfırdan boşken yaklaşık şu an 180 TL almıyor ve yaklaşık 800 Km ve üzerinde gidebiliyor. Yalnız motor gücüne kanıp basıyorsunuz rampalarda ve sollamalarda.
Aracın donanımları/ekstraları;
ABS
Sürücü Hava yastığı
Klima
İçerden bagaj ve yakıt kapağı açma
Merkezi Kilit
MP3/radyo çalar 4 hoparlör ve iyi çalıyor
Çakmaklık yanında ayrıca 12v güç çıkışı
Çift tavan lambası ve içeriyi gayet iyi aydınlatıyor ve kapı-bagaj açık uyarılarının hepsi çalıştığı için gayet kullanışlı
Katlanır Arka koltuklar
İnce stepne)yer açısından çok iyi
El freni yanında bardaklıklar
Eksiklikleri
Aynalar ve arka camlar elektrikli değil.
Far yükseklik ve iç aydınlatma dimmer yok
Silecek fasıla ayarı yok
Müzik sisteminde Tweter eksiği hissediliyor
Koltukta bel ve yükseklik ayarı yok.
Sıcaklık göstergesi ve yol bilgisayarı yok
Arka fren kampana
Aracın km yüksek bu nedenle içinde dışında hafif belirtiler var.
Araç şirket çıkması ve genelde uzun yol yapmış. Diri bir araç ve iyi kullanmışlar. Km söylesem kimse aracı görünce inanmıyor. Kaza bela ufak tefek var ve tanıdık işi olunca uyguna geldi.
Aklına gelen bunlar. Fazla foto yok.
Alır almaz içini ve motorunu temizledim her araçta yaptığım gibi
http://i.hizliresim.com/znGG54.jpg
http://i.hizliresim.com/G3ZZR3.jpg
http://i.hizliresim.com/6mDDP9.jpg
http://i.hizliresim.com/WbXXkQ.jpg
http://i.hizliresim.com/yVGG5N.jpg
http://i.hizliresim.com/oEdd6q.jpg
İyi günlerde kullan Hakan inşallah.
Eksikleri çok önemli değil zaman içinde zaten tamamlarsın ama mesela 110hp abs filan güzel donanımlar sonradan yapılamayacak.
AliGizda
21-09-2016, 07:23
Hayırlı uğurlu olsun, Twingo' dan sonra epeyi özellikli ve güvenli gelir. Koreliler ne yazık ki bazı şeyleri saçma yapıyor, bende Hyundai İ20 Troy vardı 2012 model 4 cam otomatik, USB çalar vs vardı ama aynalar Şahin Spec manueldi :) KM' sini dert etmeyin en azından acaba düşürülmüşmü diye aklınızı kurcalamıycak. Allah kaza bela vermesin, beşiktaş baskı APP ve film camla toparlar kendini :)
Ahmet Saraçoğlu
21-09-2016, 07:29
bir önceki kasasını sıfır almıştık , sonra bu kasa çıkınca acayip hoşuma gitmişti.Gidişi çok güzeldir kasaya ramen.Ama ABS olmazsa olmazıdır , sizinkinde olması çok iyi olmuş , diğer donanımların hiçbirine takılmayın bence.Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
Güle güle kullan abi, hayırlı olsun :)
Elektrikli ısıtmalı aynaları çok pahalı olmayabilir. Elektrikçin yapabilirim diyor ise satın alıp taktırabilirsin.
BEnde ki lacettiyi satma durumum oluştu, yoksa ben taktırmayı düşünüyordum elektrikli ısıtmalı... Tek kişi kullanılan araçlarda çok sorun olmasa da iki kişi kullanılınca sorun oluyor manuel ayarlama olayı...
Güle güle kullan, bakımlı ise üzmüyor hyundai ve kia gurubu.
mikelazi
21-09-2016, 08:04
kia keçi gibidir.bakımları zamanında yapıldıysa sorun yaşamazsınız.sürekli uzun yol yapan bir araçsa perf.da gayet iyidir.150bin sonrası maf sorun çıkarabilir.hava filtresini her 5000de std.filtre ile degişin.
fotolara bakınca arka tampon komple boyalı anladıgım.bence o diffiröz siyah olmalı.çok iyi yürür ama çok iyi duramaz :)
Hayırlı olsun yeni araç
Çoğu kore modellerde ayna ısıtması arka rezistans tuşuna bağlı bu modelde varmı emin olmamakla birlikte yazıyorum. arka rezistans tuşuna bastığında bir sıcaklığı kontrol et aynaların :)
Hayırlı olsun kazasız belasız :)
Korollacı
21-09-2016, 08:48
hayirli olsun iyi gunlerde kullanin yeni aracinizi
dj ugurcan
21-09-2016, 09:54
Hayırlı uğurlu olsun. İlk sahibi olduğum 2009 model rio yu hala kullanmaktayım ve çok çok memnun olduğumu söyleyebilirim. şu anda 210 bin km deki aracımdan tık ses gelmemekte. bütün bakımlarımı tek bir ustaya yaptırdım yetkili servisten çıkma 15 yıllık kia ustasına. bende 4 cam otomatik elektrikli ısıtmalı aynalar vs vs var. tek eksiğim abs. ama ben eksik olarak görmüyorum. daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama bu arqabanın abs sizide abs lisi de durmuyor dikkat edin. bir sorun ile karşılaşırsanız elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım
onursumer
21-09-2016, 10:18
hayırlı olsun bitanede filo çıkması kia bende var 3 senedir eşşek niyetine biniyorum sadece bakımını yaptırıyorum okadar parçalar ucuz ayrıda çok zor sorun çıkarıyorlar , şu aralar gene çelikmotorun filo çıkmalarına bakıyorum kelepir bişeyler düşerse diye günlük binmek için ideal oluyor :D
individual
21-09-2016, 10:21
hayırlı olsun.zamanında bizim ofiste 3 tane vardı.ben böyle iyi giden bir dizel görmedim.çok iyi gidiyor.
maşallah nazar değmesin.
Hayırlı uğurlu olsun.Makyajlı olması iyi olmuş: :)
Bizde 3 ay önce Cerato aldık. Çok memnunuz. Donanım olarak bizde en baz modeli var. Koltuk yükseklik ayarı iç aydınlatma ve manüel arka cam en büyük eksikleri. Gidişinden memnunuz. Yukarda yazıldığı gibi maf sensörü arıza verdi bizdede. Değişmedik ama temizleyeceğiz bakalım.
yay alıp biraz basman lazım virajlarda güven vermiyor haberin olsun :)
alperaslann
21-09-2016, 12:09
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Tüm yazanlara teşekkür ederim
İyi günlerde kullan Hakan inşallah.
Eksikleri çok önemli değil zaman içinde zaten tamamlarsın ama mesela 110hp abs filan güzel donanımlar sonradan yapılamayacak.
Aynen eksikleri çok dert etmiyorum. İlk aradıklarım klima abs gibi donanımlar
Hayırlı uğurlu olsun, Twingo' dan sonra epeyi özellikli ve güvenli gelir. Koreliler ne yazık ki bazı şeyleri saçma yapıyor, bende Hyundai İ20 Troy vardı 2012 model 4 cam otomatik, USB çalar vs vardı ama aynalar Şahin Spec manueldi :) KM' sini dert etmeyin en azından acaba düşürülmüşmü diye aklınızı kurcalamıycak. Allah kaza bela vermesin, beşiktaş baskı APP ve film camla toparlar kendini :)
Aynen twiden sonra bayağı arabaya biniyor gibi hisettim. Aracın 4. sahibiyim. aldığım arkadaş. Onunda adığı başka bir tanıdıkları. İk sahibi zaten Pendik merkezli bir şirket. İlk plaka ve ruhsat nüshası var.
Cam filmi ilk yapacaklarımdan. Plakada düşünüyorum. Birde difüzörleri boyamasalarmış iyi olacakmış
bir önceki kasasını sıfır almıştık , sonra bu kasa çıkınca acayip hoşuma gitmişti.Gidişi çok güzeldir kasaya ramen.Ama ABS olmazsa olmazıdır , sizinkinde olması çok iyi olmuş , diğer donanımların hiçbirine takılmayın bence.Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
Aynen gidişatı gayet iyi. ABS aradıklarım arasındaydı
Elektrikli ısıtmalı aynaları çok pahalı olmayabilir. Elektrikçin yapabilirim diyor ise satın alıp taktırabilirsin.
BEnde ki lacettiyi satma durumum oluştu, yoksa ben taktırmayı düşünüyordum elektrikli ısıtmalı... Tek kişi kullanılan araçlarda çok sorun olmasa da iki kişi kullanılınca sorun oluyor manuel ayarlama olayı...
Güle güle kullan, bakımlı ise üzmüyor hyundai ve kia gurubu.
Araba bakımlı sanırımki bayağı diri duruyor. Ama aynalarla filan uğraşmayacağım :)
kia keçi gibidir.bakımları zamanında yapıldıysa sorun yaşamazsınız.sürekli uzun yol yapan bir araçsa perf.da gayet iyidir.150bin sonrası maf sorun çıkarabilir.hava filtresini her 5000de std.filtre ile degişin.
fotolara bakınca arka tampon komple boyalı anladıgım.bence o diffiröz siyah olmalı.çok iyi yürür ama çok iyi duramaz :)
yağ değişimi zamanı geldi. Artık filtrelerede gireceğim bakalım.
Hayırlı olsun yeni araç
Çoğu kore modellerde ayna ısıtması arka rezistans tuşuna bağlı bu modelde varmı emin olmamakla birlikte yazıyorum. arka rezistans tuşuna bastığında bir sıcaklığı kontrol et aynaların :)
Hiç bakmadım. Bir ara bakacağım.
Hayırlı uğurlu olsun. İlk sahibi olduğum 2009 model rio yu hala kullanmaktayım ve çok çok memnun olduğumu söyleyebilirim. şu anda 210 bin km deki aracımdan tık ses gelmemekte. bütün bakımlarımı tek bir ustaya yaptırdım yetkili servisten çıkma 15 yıllık kia ustasına. bende 4 cam otomatik elektrikli ısıtmalı aynalar vs vs var. tek eksiğim abs. ama ben eksik olarak görmüyorum. daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama bu arqabanın abs sizide abs lisi de durmuyor dikkat edin. bir sorun ile karşılaşırsanız elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım
Sanırım Tuzladasınız. Bende pendikteyim. Bu taraflarda usta lazım olur ucuz yollu
hayırlı olsun bitanede filo çıkması kia bende var 3 senedir eşşek niyetine biniyorum sadece bakımını yaptırıyorum okadar parçalar ucuz ayrıda çok zor sorun çıkarıyorlar , şu aralar gene çelikmotorun filo çıkmalarına bakıyorum kelepir bişeyler düşerse diye günlük binmek için ideal oluyor :D
Ben beğendim ve kia için pek sorun çıkartmaz diye duyumlar almıştım
hayırlı olsun.zamanında bizim ofiste 3 tane vardı.ben böyle iyi giden bir dizel görmedim.çok iyi gidiyor.
maşallah nazar değmesin.
Belkide sizin ofisten çıkmadır :) Gerçekten iyi gidiyor. Hız bakımından değil çok iyi topluyor ve rampalarda sollamalarda güç ayağının altında
Hayırlı uğurlu olsun.Makyajlı olması iyi olmuş: :)
Bizde 3 ay önce Cerato aldık. Çok memnunuz. Donanım olarak bizde en baz modeli var. Koltuk yükseklik ayarı iç aydınlatma ve manüel arka cam en büyük eksikleri. Gidişinden memnunuz. Yukarda yazıldığı gibi maf sensörü arıza verdi bizdede. Değişmedik ama temizleyeceğiz bakalım.
Aynen eksiklikler var. Benim 98 model twimde olan ama bunda olmayanlar :) neyseki diğer şeyler kurtarıyor
yay alıp biraz basman lazım virajlarda güven vermiyor haberin olsun :)
Yay işine girmeyeceğim gibi. orjinal olarak bineceğim. ***** maddiyat ve çocuklar derken pek mümkün olmayacak
teşekkürler
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bende de 2010 makyajlı ; ,orta paketi vardı elektrikli 4 cam-ayna,gövde rengi kapı kolları-ayna,2 airbag,abs vs vs.
Ciddi memnun etti 30k km. Bana göre tek eksisi amortisörlerinin çok sert olmasıydı, yaz ortasında o sebep ile de sattım.
Yoksa satılacak araç değil bana göre.Evde bir rio olmalı :)
Tork'u ve çekişi inanılmaz mutlu ediyordu.
painkller
21-09-2016, 16:25
hayırlı olsun abi ee artık nüfus çoğaldı, Rabbim kazadan beladan saklasın.
Dokunuşlarını ciddi anlamda merak ediyorum. ve thunder bagajdaki yerini alır mı acaba? :D
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bende de 2010 makyajlı ; ,orta paketi vardı elektrikli 4 cam-ayna,gövde rengi kapı kolları-ayna,2 airbag,abs vs vs.
Ciddi memnun etti 30k km. Bana göre tek eksisi amortisörlerinin çok sert olmasıydı, yaz ortasında o sebep ile de sattım.
Yoksa satılacak araç değil bana göre.Evde bir rio olmalı :)
Tork'u ve çekişi inanılmaz mutlu ediyordu.
Evet süspansiyon sert ama yere basıyor gibi hissettiriyor. Yol tutuşu kullanım şartlarımda iyiydi :)
hayırlı olsun abi ee artık nüfus çoğaldı, Rabbim kazadan beladan saklasın.
Dokunuşlarını ciddi anlamda merak ediyorum. ve thunder bagajdaki yerini alır mı acaba? :D
Teşekkürler kardeşim.
Artık nufus arttı bu tarz işlere bütçe ayıramıyorum :) Thunder'ı bir ihtimal zaman bulursam ekleyeceğim. :)
dj ugurcan
21-09-2016, 23:40
bakımlarımı kartal oto sanayide yaptırıyorum. bu konuda da yardımcı olabilirim