Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TTNET Anonim Şirketi Dolandırıcılığı

individual
23-09-2016, 08:21
Öncelikle herkeze merhaba.

Arkadaşlar dün başıma gelen olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Kredi kartımdan dün 58.50TL olarak 3 tane çekim yapılmış.Finansbank'dan mesaj geldi ve hemen finansbank'ı arayıp şüpheli işlem olarak işlemleri iptal ettirdim ve kredi kartımı kapattırdım.

İnternet'de bu yöntemle birçok kişiden paralar çekilmiş.Sonradan haberi olanlarda olmuş.TTnet bu olay bizimle ilgili değil diyor.

Arkadaşlar kartlarınızı kontrol edin yada internet alışverişi için mail order hepsini kartlarınızı kapatın.Bir saldırı var sanırım.

Sanal karttınızda bakiye varsa ordan bile çekim yapıyorlar.

Bilginiz olsun.

http://i.hizliresim.com/nEyrWV.jpg (http://hizliresim.com/nEyrWV)

PiscocuK
23-09-2016, 08:42
SametYkn senin başına gelen ile aynı sanırım?

SametYkn
23-09-2016, 08:52
benim kartımdan mail order yöntemi ile 30 tl çekim yapılmış tabi bende hemen bankayı arayıp kartı iptal talebinde bulundum telefon bankacılığındaki arkadaş bankaya dilekçe yazıp faks ile göndermemi istedi ve dilekçeyi bankaya gönderdim para iadesi hemen geçici olarak yapıldı işlemlerle ilgili bir gelişme olduğunda bankam beni arayacağını söyledi sonucu bekliyorum.

onursumer
23-09-2016, 09:27
ismide ttnet yapmislarki arada kaynasin itraz edilmesin diye

vectra-tuner
23-09-2016, 11:08
Benimde başıma geldi, Parayı çeken Turkcell gözüküyordu... 30 Tl 20 tl gibi rakamlarla 4 kez para çekmişler.. Toplam 140 liraya yakın birşeydi hemen itiraz dilekçesi yazıp yolladım , 1 ay sonra işlem iptal edildi..

dasemert
23-09-2016, 11:22
Kartları internet,tel,posta yoluyla alışverişlere kapalı tutuyorum daima alışveriş yapacağım zaman açıyorum internet bankacılığından sonra anında kapıyorum yine.Böyle yapmakta fayda var sanırım dikkatli olmak lazım.

Birkan61
23-09-2016, 11:27
Benimde garantide aynısı başıma geldi

cep şubeden falan internet alışverişini kullanmadığınız zaman daima kapalı tutun

benden 1000 lira civarı 4 çekim yapılmış

işlemlerin yapılma zamanı toplam 57 saniye

amerikadaki dominos pizza, facebook ve morhibo'dan çekilmiş gözüküyor

önce bankaya şikayet formu doldurup faxladım, ardından tel ile ulaşabildiklerime ulaşıp durumu belirttim param nerdeyse hemen iade edildi

Quantum
23-09-2016, 11:30
Kartları internet,tel,posta yoluyla alışverişlere kapalı tutuyorum daima alışveriş yapacağım zaman açıyorum internet bankacılığından sonra anında kapıyorum yine.Böyle yapmakta fayda var sanırım dikkatli olmak lazım.

Senin yaptığın önlem değil ki.. Kendi kendine iç huzur yaşıyorsun sadece..

Adamlar sanal pos üzerinden işlem yapmıyor ki.. Sen internetten alış veriş yaptın mı? Yaptın..
Ya da restorantta falan hesap verirken hiç mi hesap sümeninin arasına kartını koymadın. Kartın kopyalandığı an / kartının bilgileri alındığı an geçmiş olsun.
Kartının fiziki olarak klonunu yaparlar ve normal pos cihazından tık tık çekerler..
Bunlardan kendini korumak istiyorsan tüm kartlarını iptal ettirip cash yaşayacaksın

Cem.B
23-09-2016, 11:43
aynı çekim bendede yapılmış 58 tl 400 lira daha çekmişler yapıkredi izin vermemiş iptal olmuş,itiraz ettim geri ödeyeceklermiş bakalım

dasemert
23-09-2016, 11:56
Senin yaptığın önlem değil ki.. Kendi kendine iç huzur yaşıyorsun sadece..

Adamlar sanal pos üzerinden işlem yapmıyor ki.. Sen internetten alış veriş yaptın mı? Yaptın..
Ya da restorantta falan hesap verirken hiç mi hesap sümeninin arasına kartını koymadın. Kartın kopyalandığı an / kartının bilgileri alındığı an geçmiş olsun.
Kartının fiziki olarak klonunu yaparlar ve normal pos cihazından tık tık çekerler..
Bunlardan kendini korumak istiyorsan tüm kartlarını iptal ettirip cash yaşayacaksın
Yine forumdaydı sanırım şnternet üzerinden karttan parası cekilenler vardı ondan sonra yapmıstım da yazdığını görünce girip baktım abi hemen sağolasın bilgi için.

Bir ihtimal önlem olarak belli limit üzeri çekim için telefona onay mesajı istenebilir.

dirk
23-09-2016, 12:00
eşimin kartından yine aynı tutar 58 lira cekilmiş fakat kart vermemiş.? bence bi şirketi felan patlattılar. dikkatli olmakta fayda var

vectra-tuner
23-09-2016, 12:44
Arkadaşlar, Kredi kartı ile alış veriş yaparken çok dikkat etmek gerekiyor, kartın ön yüzünün arka yüzünün resmini/kamera kaydını alıp satan şerefsizler var.. Benim başıma bu iş şöyle geldi, Kuveyt türk kartımda fazla yatırmamdan dolayı 139 küsür bir para vardı.. Bende kartı şirket çalışanlarından birisine verip tam o küsürat ile şirkete malzeme alması için verdim ki kartı aylardır kullanmıyordum... Neyse bakiye tutarında alışveriş yapıldı ama ben kartı iptal ettirmedim ihmal ettim çünki Kuveyt türk'te kart aidatı yok.. Son alışveriş yapılan yerde bir şekilde kart kopyalanmış, şimdi yakın çevremden dahi görüyorum lokantada hesap geldiğinde adam kredi kartını veriyor ... Garson kötü niyetli birisi ise numaralarını ezberler,fotoğrafını çeker vs.. o yüzden nakit kullanmak en iyisi

individual
23-09-2016, 13:10
Arkadaşlar, Kredi kartı ile alış veriş yaparken çok dikkat etmek gerekiyor, kartın ön yüzünün arka yüzünün resmini/kamera kaydını alıp satan şerefsizler var.. Benim başıma bu iş şöyle geldi, Kuveyt türk kartımda fazla yatırmamdan dolayı 139 küsür bir para vardı.. Bende kartı şirket çalışanlarından birisine verip tam o küsürat ile şirkete malzeme alması için verdim ki kartı aylardır kullanmıyordum... Neyse bakiye tutarında alışveriş yapıldı ama ben kartı iptal ettirmedim ihmal ettim çünki Kuveyt türk'te kart aidatı yok.. Son alışveriş yapılan yerde bir şekilde kart kopyalanmış, şimdi yakın çevremden dahi görüyorum lokantada hesap geldiğinde adam kredi kartını veriyor ... Garson kötü niyetli birisi ise numaralarını ezberler,fotoğrafını çeker vs.. o yüzden nakit kullanmak en iyisi

Katılıyorum bu şekilde'de yapılabilir.Zamanında çok ünlü marka alışveriş siteleri kişilerin bilgilerini satmıştı.

Valla şuan için herşeyi kapattım.Bakalım bankadan haber bekliyorum.

Zaten çakallar TTNET yamış tutarda internet kullanım paket fiyatları.

Bekleyip görücez sistemde çok açık var ve buna bankalar göz yumuyor para dönsün diye.

vectra-tuner
23-09-2016, 13:13
Merak etmeyin Banka iptal işlemini yapmak zorunda.. İşte dikkat etmek ihmal etmemek gerekiyor

mrbars
23-09-2016, 14:25
55 TL otobüs bileti ve 6100 TL ile THY'dan online işlem yapılmış. Tesadüfen aynı gün farkettim, hemen kart iptal, dilekçe faks derken 15 günde geri ödendi.