Orijinalini görmek için tıklayınız : Jantlar İçin - Boya mı Plasti Dip mi?
Her iki taraftan da değişik yorumlar var. İnternet artık sorun çözmeyi geçti kafa karıştırmaya başladı.
Lütfen yalnızca daha önce deneyimleyen kişiler objektif yorumlar yapsınlar.
Jantlarım çok kollu olduğundan zımpara astar boya vs derken hem yorucu hem de zor olacak diye üşeniyorum boyamaya. Diğer taraftan plasti dip uygulaması daha kolay lakin sağlamlık anlamında bazı yorumlar ciddi şüpheler uyandırdı bende. Tekrar eski rengine döndürmeyi şimdilik düşünmüyorum. Trabzon da yaşıyorum ve bozuk taşlı yollarla çokça işim oluyor. Sizce seçimim ne olmalı?
Düşündüğüm renk Parlak ya da mat siyah.
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/GC9VJp.jpg (https://imageshack.com/i/plGC9VJpj)
Cliosportve
23-09-2016, 10:30
Taşlı çakıllı anadolu yollarında eski sistem fırın boya en temizidir diye düşünüyorum pulat
Birkan61
23-09-2016, 10:32
Valla abi bence biraz uğraşıp boya
Plasti dip ile jant boyayıp çok memnun olanı görmedim açıkçası ve plastinin mat siyahı gözüme hiç hoş gelmiyor
Ayriyetten siyah boğmaz mı yahu :D ama belliki sıkıldın farklıluk arıyosun
Plastidip i 6 ay kadar aracımın jantlarında kullandım. Basınçlı su, jant kimyasalları vs kullandım ve hiç sorun yaşamadım.
Ancak size tavsiyem işini iyi yapan bir yerde Boyatın..
bu renge siyah yerine koyu füme daha iyi durur bence
Fena sıkıldım hemde. Arabanın rengi değişecek tekrardan. Tamamen farklı olmasını istiyorum. Renk daha açık olacağından jantlar biraz kararsa güzel olur diye düşünüyorum :)
Birkan61
23-09-2016, 10:37
Bence tamamen siyah değilde koyu gunmetal daha hoş durur dedem
ayna kapaklarıda aynı renk hoş olur şimdi olduğu gibi
boyanın parlaklığıda başka olur ama jantta ben her zaman boyadan yanayım:)
gunmetal in çivisi çıktı artık gözümde :) beni benden alan araba bu :D
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-otorite-den-2010-golf-2.0-tsi-r-yetkili-servis-bakimli-338585578/detay)
eski renge dönüşüm düşünülmüyorsa bencede boya yaptırın
Uzun ömürlü olsun isterseniz elektrostatik toz boya ile boyatın.
Boya fikrini forumdan bir kardeşimizden çaldım aracımda güzel duracağını düşündüm bakalım sigorta ödemesini bekliyorum şu anda.
Birkan61
23-09-2016, 10:51
nasul zevkle bineceksen abi:) golf iyi duruyor :D
kumlatmayıda unutma reis boyamada :)
Kafam atıyor zaten alacam bikaç tüp sprey siyah el yordamı 8-10 kat atıp geçecem karşıya :D esas takasa jant arıyordum onuda bulamadım artık el mahkum bişeyler yapacağım. idareten takacak bi takım jant bulsam üşenmeden zımparayla vs kazıcam eski boyasını
Ben bir takım jantımı parlak siyaha boyatıp (zımpara vs yapılıp) hala kullanmaktayım, ama ister istemez bilinçsiz yıkamacılar yüzünden (basınçlı suyu dibinden tuttukları için), taş izleri yüzünden vs. sağından solundan boya atmaları oldu.. Başka bir takım jantı da yeni boyanmış şekilde almıştım, onda da aynı şekilde boya atmaları olmuştu..
Bir diğer takım jantımda da deneme amaçlı bir tanesini parlak siyah sökülebilir boya ile boyadım (plastidip marka değil), 1 kutuyu 1 tane 18 jantın tamamına olacak şekilde...Hiç kullanmadım ama sökerken bu kadar sağlam olabileceğini hiç düşünmemiştim..
Bence hiç uğraşmaya gerek yok, 4 kutu sprey ile boyayın sıkılınca sökersiniz