Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonax Wash & Wax Sampuan Incelemesi (Yeni Formul)

imprezaWRC
27-09-2016, 10:54
Sonax, son zamanlarda ufak ufak kıpırdanıp yeni ürünler çıkarmaya ve mevcut ürünleri de iyileştirmeye gayret ediyor. Yine birgün yeni ne gelmiştir diye Bauhaus yoklaması yaptığımda Sonax'ın cilalı şampuan formülünü yenilediğini gördüm ve fiyatını da uygun görünce haliyle yine kendimi kasa kuyruğunda buldum.

Önceki ürünün rengi beyazdı ve kötü bir kokusu vardı. Yeni formülün rengi sarı olmuş, kokusu değişmiş ve iddia ettiklerine göre daha fazla carnauba eklemişler. Şişenin altında bir ölçü kabı bulunuyor ve ürünü bu kaba boca edip dediklerine göre 20lt kovaya eklemeniz gerekiyormuş. Benim çeyizimde 20lt kova yok olsa olsa en fazla 10lt hacmi vardır. Ölçü kabını kullanıp ürünü kovaya boca ettip; cilalı şampuanlar köpürmez deriz ya, bu ürün bol bol köpük yaptı ve yıkama işlemi sonlanana kadarda köpük kıvamını koruyabildi. Bu sayede bende gerçekten yıkama yaptığımı hissettim. Genelde cilalı şampuanlar köpürmez, köpürür gibi yapar ve ilk anda meydana gelen köpük birkaç dakikada kaybolur sizde sanki su ile otomobil yıkıyormuşsunuz hissine kapılırsınız ki dediğim gibi Sonax'ta bu hissi yaşamadım.

Ancak, bu ürün kendi sınıfıdnaki Arexons gibi hemen etki yapmıyor veya biraz daha üst sınıfta yer alan Soft99 ürünleri veya Gyeon Bathe+ gibi hemen etki ettiğini göremiyorsunuz ve haliyle paralar gitti diye ufak bir sinirlenme durumu söz konusu olabilir. Sonax'ın yeni formülü biraz geç kürleşiyor (doğru kelime bu olsa gerek) haliyle de yüzeyde hemen bir boncuklanma göremiyorsunuz ama tüm yıkama işlemi bittikten sonra tekrar ürünü ilk sürdüğünüz panele döndüğünüzde birden bire beklenmedik miktarda boncuklanma ve su iticilik ile karşılaşıyorsunuz. O yüzden biraz sabırlı olmanız lazım.

Sabırsız iseniz, o zaman 10lt kovaya iki kapak ürün boca edin o zaman beklediğiniz görüntü hemen ortaya çıkacaktır. Ürün fazla sulu olduğu için haliyle ölçü kabına dökülen miktar yetersiz hissi verebilir. Ben iki kapak dökerek denediğimde sonuç daha iyi oldu.

Özet, ürünü beğendim, fiyatı da halen uygun gözüküyor. Ayrıca, bu ürünü Sonax Hızlı Cila (yeni formül) ile kombine ederseniz de yıkama sıklığı, otopark koşulları (kapalı otopark varsa en azından araç üzerine yağmur yağmayacak...vs) ile alakalı olarak 15-20 gün gibi bir koruma süresi elde edebilirsiniz.

Fikir vermesi açısından buyrun aha da videosu :)
Sonax Wash & Wax Shampoo (New Recipe) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AoXB6DRdXd8)

https://www.youtube.com/watch?v=AoXB6DRdXd8

Ranthor
27-09-2016, 10:57
bir hakanın konularında harfler bozuk çıkıyor delirecem

imprezaWRC
27-09-2016, 11:07
bir hakanın konularında harfler bozuk çıkıyor delirecem

Harbi niye öyle oluyor ya ooof.

Edit: Düzelttim :(

douu
27-09-2016, 14:03
jant temizleme ürünü için de bi geliştirme mevcut abi. test yapacak mısın ? o renk değiştirme işi kalkmış ortadan. ve eskisine göre çok çok iyi kokuyor.

imprezaWRC
27-09-2016, 14:10
jant temizleme ürünü için de bi geliştirme mevcut abi. test yapacak mısın ? o renk değiştirme işi kalkmış ortadan. ve eskisine göre çok çok iyi kokuyor.

Evet onu da sıraya aldım :) Önce eskisi sonra yenisini için video hazırlayacağım. Sırf o yüzden neredeyse 2 aydır otomobili yıkamıyorum. Jantlar hiç olmadığı kadar kirli durumda :(

douu
27-09-2016, 14:49
bekliyorum görüşlerini abi. eskisi görsel olarak çok iyiydi de bu da kokmuyor :D

imprezaWRC
27-09-2016, 14:53
bekliyorum görüşlerini abi. eskisi görsel olarak çok iyiydi de bu da kokmuyor :D

Kokusu yoksa şahane, eski formüllü olanı sıkıp olay yerini terk etmek gerekiyordu :D