Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iphone SE hk.

vtec26
27-09-2016, 14:11
Merhabalar,
Iphone SE alma arefesindeyim. Nette araştırmalarım sonucu gerçekten içime sindi diyebilirim birde buraya sorayım dedim.
Donanım olarak 6s ayarında , kasada 5s olunca gerçekten cazip geldi.Aramızda kullanan var mı acaba ?Yorumları merak ediyorum :)

Not: Güncel olarak, SE 64gb apple fiyatı 2.299TL(havale ile 2.200TL) .

redbull35
27-09-2016, 14:17
400₺ daha verip 6s alabilirsin

Kahn23
27-09-2016, 14:18
6s ve 7 çıkmışken SE'ye o paralar verilmez.

skunk11
27-09-2016, 14:20
Bence gayette alınır
Şarjı gayet iyi gidiyor, kamera ekran kalitesi güzel, boyut çok çok güzel.. ama yazık günah 1500 tl ye 64GB aldım ben yurtdışından.. fiyat yüksek

Gokberk611
27-09-2016, 14:21
Donanım olarak 6S ile çok yakın özelliklere sahip standart bi kullanıcının da bi farkı varsa bile anlayabileceğini sanmıyorum. Eski kasa iPhone görünümünü seven insanlar için ideal bi telefon. 7 ile bin liralık fiyat farkı var zaten çok mantıklı bi seçim olur bence.

canimrecepcim
27-09-2016, 14:24
Bence de alınır.Kendime göre sebebi şu;

En önemli kasa olarak Apple bugüne kadar böyle güzel bir kasa üretmedi.Hele yeni nesil kasaları 6 serisi gözümde en itici tasarıma sahip.
5s kullanıcısıyım.3 seneyi devirdik.Tık demedi zaten tamemen ölmeden telefon değiştirmeyen biriyim.Telefonum bozulduğunda bu kasaya sahip olamayacığımı düşünürken karşıma çıktı, eğer imkan olursa bir tane alıp kenara koymayı düşünüyorum.

Hep en sonuncusu olsun hep yenisi olsun mantığında değilseniz bence alın,her gelen güncellemeyi fedai gibi yüklemeyin biraz bekleyip yükleyenlerin feedbacklerine bakın.En az 5 sene götürür diye tahmin ediyorum.
Fiyat/Performans olarak içindekileri 6s kasasına koyduğunuzdaki fiyat farkına bakmanız yeterlidir.

KGüneyli
27-09-2016, 14:26
Bence iPhone un kasa olarak ürettiği en güzel kasaya sahip.

5s kullanıyorum, kız kardesime aldım 1 haftadır kullanıyor cok cok hosuma gidiyor. kamerasıda cok cok iyi. Kendime almayıda düşünüyorum. 6 6s vs kasa olarak gözümde Samsung

individual
27-09-2016, 14:56
Büyük ekranlı telefon kullandıysanız SE'nin ekranı küçük gelebilir.Önceki telefonunuz neydi ?

Onun haricinde ben telefona çok para vermem hızlı olsun ucuz olsun derseniz SE çok iyi bir tercih olur.

Ben şahsen 5S ilk çıktığında almıştım hala kullanıyorum bir sıkıntı yok.Değiştirmek istesem mesela ben SE almam çünkü tasarım aynı sadece güçlü tercihim 6S'den yana olurdu.

fthdrn
27-09-2016, 15:34
5s ilk ciktiginda boyut olarak "işte buu" diyip almıştım. O gün bu gündür severek ve isteyerek kullanıyorum. Suan telefona bisey olsa yine gider 5se alirim.

Yigit-Y
27-09-2016, 15:40
bende kasa olarak 5s oalrak seviyorum

ama 6s kullanıyorum ekran boyutu olarak daha iyi donanım haricinde o yüzden almıştım

apple bence 8 de 5s kasasına yakın birşey çıkaracak böyle bir yorum vardı nette.yuvarlak hatlar çok hoşuma gitmiyor benim nedense

arda35
27-09-2016, 16:34
Düşünmeden alınır, boyutları için alacaksanız zaten alternatifsiz bir cihaz. Önce babama sonra kendime aldım, çok memnunum. 6s ile aynı hızda. Bir tek önemli eksik, 3d touch yok. Bir de home tuşundaki touch hassasiyeti 6s'te daha iyi galiba. Bendeki terliyken parmak izini kabul etmiyor bazen. Aynı sorun 6'da var ama 6s'te nasıl bilmiyorum.

Şu başlığı takip edin; kupon vs ile daha uyguna denk gelir.
https://forum.donanimhaber.com/m_68970315/mpage_150//tm.htm#120695081

Hatta nakit alınacaksa letgo ve sahibinden'de açılmamış kutulu denk geliyor. evkur vb yerlerden taksitli alıp kırdıranlar oluyor. 2000'e çok rahat bulunur.

Bolkar1st
28-09-2016, 06:35
Size kim söyledi 6s ile aynı oldugunu 6 kalitesinde 5se sadece ellerinde kaldı diye ufak değişiklikler yapıp aynı kasaya koydular :) değişen pek birsey yok o paraları vericekseniz hakeden 6s E verin tavsiyem

skunk11
28-09-2016, 07:07
Size kim söyledi 6s ile aynı oldugunu 6 kalitesinde 5se sadece ellerinde kaldı diye ufak değişiklikler yapıp aynı kasaya koydular :) değişen pek birsey yok o paraları vericekseniz hakeden 6s E verin tavsiyem

İşlemci, grafik kartı, parmak izi okuyucusu, kameraları, bataryası ile komple farklı bir cihaz, aynı kasa da değil. değişen çok şey var açıkçası, batarya süresi, fotoğraf kalitesi gibi, değişmeyen tek şey ergonomikliği ;)

ulasoztas1
28-09-2016, 07:28
7S 'in çıkmasını bekliyorum eğer tek elle kullanamayacağım bir boyutta olursa aklımda SE almak var. Ben aşırı büyük ekranı hem sevmiyorum hem de tek elle kullanamıyorum şu an 4s var boyut olarak memnunum yavaşlamasınıda SE ile çözerim diye düşünüyorum

arda35
28-09-2016, 08:16

6 kalitesinde derken? SE donanım olarak 6'nın içinden geçer, 5s'i falan dönüp dönüp geçer. Hepsini kullandık, oradan biliyoruz, ezbere yazmıyoruz.
SE ve 6s arasında ancak ekran boyutu açısından bi karşılaştırma olur. Diğer donanımlar benzer değil birebir.

vtec26
28-09-2016, 08:47
Benchmark testlerinde 6s den önde bir telefon SE. Ön kamera, 3D touch ve Parmak izi okuyucu hariç aynı denilebilir. Kasanın ergonomikliği hoşuma gidiyor fakat herkes 6s al diyor yoksa çoktan almıştım.
Şu anda 5.5" android telefon kullanıyorum ama eskisi gibi telefonla işim olmuyor. O yuzden tek elle yazması kolay stabil telefon olarak SE yi görüyorum.
Fiyatlara biraz daha düşecek deniyor kimiside yükselecek diyor, biraz daha beklemede kalıyorum :)

Batum
28-09-2016, 09:39
kasa olarak çokiyi keşke ekranda 4.7" olsaymış.